Dodaj do ulubionych

TVN24 - Cyberterroryści

26.01.12, 19:47
"Rosną nam cyberterroryści", "muzycy, tacy jak Hołdys, są okradani" - mówi ekspert w TVN24 o demonstrantach z Poznania.

PRL wrócił. Warchoły, chuligani, syjoniści, bananowa młodzież, złodzieje.
Obserwuj wątek
    • anwad Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 19:48
      Takie małe przygotowanko do stanu wyjątkowego, który chciałby wprowadzić Komoruski. Ustawa już jest.
      • agnostic5 Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 19:51
        Rozwiążą to inaczej, ale jeszcze nie wiedzą jak, bo się pogubili. Ostachowicz znowu się nie wysypia.
    • mr.sajgon Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 19:54
      agnostic5 napisał:

>
      > PRL wrócił. Warchoły, chuligani, syjoniści, bananowa młodzież, złodzieje.

Zapomniales o bikiniarzach ;-)
    • pan.nikt Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 19:55
      gada jak Cyrankiewicz nomen omen o Poznaniu
      • marzeka1 Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 19:57
        Chodzi, ci o "rękę podniesioną na partię odrąbiemy"??? Czyli co PO przewodnią siłą narodu?
        • pan.nikt Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 20:03
          oba, ale szczególnie o rękę
        • mr.sajgon Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 20:09
          A nie jest przewodnia sila narodu ? A ktos poza nimi ma jakas wladze w tym kraju ?
    • agnostic5 Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 19:57
      Stare pierniki gadają o cyberprzestrzeni. Goście, którzy pracowali na komputerach Elwro.

pl.wikipedia.org/wiki/Elwro_%28komputer%29
    • agnostic5 Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 20:01
      Mam prośbę do wszystkich - nie kradnijcie już muzyki panu Hołdysowi! Dajcie mu przeżyć.
      • pan.nikt Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 20:04
        nie kradłem i nie ukradnę temu frajerowi
        • pan.nikt Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 20:05
          aha nie kupię jego płyty, nie pójdę na koncert

Niech się buja
          • agnostic5 Re: TVN24 - Cyberterroryści 26.01.12, 20:08
            Na koncert możesz nie pójść, bo i tak ich nie gra wiele, ale nie kradnij jego wielkiej muzy z netu, nie oglądaj na youtube. A jak już chcesz, to przelej mu na konto.
    • mike.recz Ja usłyszałem z ust tego gościa obawę 26.01.12, 20:14
      czy z części tych protestujących nie wyrosną cyberterroryści. Czy taka obawa nie ma kompletnie podstaw?
      • agnostic5 Re: Ja usłyszałem z ust tego gościa obawę 26.01.12, 20:18
        mike.recz napisał:

> czy z części tych protestujących nie wyrosną cyberterroryści. Czy taka obawa ni
        > e ma kompletnie podstaw?

Zgodnie z ACTA niedługo wszyscy będziemy cyberterrorystami, a będą nas zamykać na polecenie urzędników amerykańskich.
      • chateau Re: Ja usłyszałem z ust tego gościa obawę 26.01.12, 20:42
        Obawa jest jak najbardziej zasadna. Jest tylko jeden problem.
        każdy może być cyberterrorystą, o ile pod tym pojęciem będzie się krył np. atak DDOS.
        Ale to jest cyberterroryzm. To czasem wandalizm, a częściej z satysfakcją wymierzony policzek. Taka próba zachowania symetrii w relacjach władza-obywatel.

Władza nie docenia potęgi sieci, co nieco dziwi, bo akurat rząd PO dość konsekwentnie zwiększa wykorzystanie internetu (i różnych usług sieciowych) do komunikacji z obywatelami. E-puap jest co prawda na początku drogi, ale kierunek jest słuszny.
        Tyle, że internet to nie jest okienko w urzędzie, które jak się rząd wkurzy to je zamknie, a wejście do urzędu obstawi policjantami. Się nie da. Przynajmniej w naszej kulturze, bo w Chinach np. się dało :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka