Dodaj do ulubionych

Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny!

21.02.12, 17:27
Żadne bluzgi tego nie zmienią, nie zmienią tego też żadne papiery toaletowe.
Obserwuj wątek
    • wachmistrz_soroka Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 17:30
      zzarda32 napisał:

> Żadne bluzgi tego nie zmienią, nie zmienią tego też żadne papiery toaletowe.

Macie racje zzarda32,złożyliście właśnie swój czołobitny post i możecie spocząć.
      Wasze zasługi zostaną dostrzeżone i wynagrodzone.
      Czuwaj.
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 17:32
        Oczywiście, a Ty ?
        • wachmistrz_soroka Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 17:48
          zzarda32 napisał:

> Oczywiście, a Ty ?

Ja mam w nosie całe te Solidarusze plemię,od Bolka począwszy na Bronisławie skończywszy.
    • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 17:36
      Pistonie są mistrzami w zakłamywaniu historii i tworzeniu mitów o najlepszym prezydencie, albo premierze tysiąclecia.
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 17:42
        Tera bedą wyciągać kopie z kopii - papiery toaletowe - a i tak niczego nie zwojują w tej sprawie - za krótkie są?
        • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 18:06
          zzarda32 napisał:

> Tera bedą wyciągać kopie z kopii - papiery toaletowe - a i tak niczego nie zwoj
          > ują w tej sprawie - za krótkie są?

Zawsze mogą znaleźć pijaczka spod budki z piwem, który objawi im nową prawdę o Wałęsie.
    • sowietolog "Solidarność!"... 21.02.12, 18:14
      Patrz pan, a ja myślałem, że symbolem Solidarności jest to:
      pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Flag_of_trade_union_solidarnosc.jpg&filetimestamp=20061206084432
      www.tvn24.pl/12690,1696230,0,1,symbol-solidarnosci-zakazany-w-sejmie,wiadomosc.html
      wyborcza.pl/1,109015,2883008.html
      ...a nie megaloman i arogant Wałęsa...
      • sowietolog Re: "Solidarność!"... 21.02.12, 18:15
        typotypo.files.wordpress.com/2011/05/logo_solidarnosc_l.jpg
        • zzarda32 Re: "Solidarność!"...i Wałęsa !!! 21.02.12, 19:03
          Zadne Śnidki i inne larwy i tak tego nie zmienią?
      • douglasmclloyd Re: "Solidarność!"... 21.02.12, 19:25
        sowietolog napisał:

> Patrz pan, a ja myślałem, że symbolem Solidarności jest to:
        > pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Flag_of_trade_union_solidarnosc.jpg&filetimestamp=20061206084432
        > www.tvn24.pl/12690,1696230,0,1,symbol-solidarnosci-zakazany-w-sejmie,wiadomosc.html
        > wyborcza.pl/1,109015,2883008.html
        > ...a nie megaloman i arogant Wałęsa...

Na znak protestu, owiń się tą flagą i bukłakami z gnojowicą i wysadź w powietrze na rynku w Gliwicach.
    • bo98 jeżeli musisz personalizować, 21.02.12, 19:19
      to Anna Walentynowicz

Lech Wałęsa jest symbolem ułomności charakteru

awers i rewers "Solidarności"
    • szmul.bender Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:29
      zzarda32 napisał:

Ni trzeba wcale bluzgac. Oczywsta oczywistoscia jest ze Solidarnosc stworzyli Lech i Jaroslaw (drobnej pmocy udzielil im Ricardo Cz.)
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:39
        Po małpce
        • a74-7 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:07
          zzarda- po malpce to ty tu piszesz , inaczej sie nie da takich tekstow wysmazyc:-)
    • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:37
      Dlaczego TW Bolek nie donosił na L. Wałęsę, a donosił na pozostałych. Kto z lemingów odpowie?
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:40
        AA czy na Jarka też?
        • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:42
          zzarda32 napisał:

> AA czy na Jarka też?

Z tego co wiem Kaczyński nie pracował w Stoczni Gdańskiej.
          • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:46
            newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html
            Można powiedzieć TW?
            • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:52
              Ja o rybce, Ty o ci... Założyłeś wątek o Bolku, a teraz piszesz o Kaczyńskich.
              • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:58
                Kiemlicz w tym kraju można każdego oskarzyć o donoszenie, jeśli żyje odpowiednio długo i trochę był w opozycji, Problem w tym, że są ludzie, którzy papiery SB traktują wybiórczo ( jak nasz to nie donosił, ja.k ich to donosił ). Stąd ten link / JK jeszcze bardziej jest podejrzany a sam oskarża.
          • erte2 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 15:28
            kiemlicz88 napisał:
            ...Z tego co wiem Kaczyński nie pracował w Stoczni Gdańskiej.
            Prawda. Ale zdaje się pracował w innej firmie o dość podobnym skrócie. SB czy jakoś tak....
        • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:45
          zzarda32 napisał:

> AA czy na Jarka też?

Te donosy okazały się być nieprawdziwe.
          • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:54
            Na mnie też?
      • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:44
        kiemlicz88 napisał:

> Dlaczego TW Bolek nie donosił na L. Wałęsę, a donosił na pozostałych.

Na mnie też nie donosił. Czekam na wypowiedzi pozostałych.
        • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:53
          Pracowałeś w Stoczni Gdańskie w latach 1970-76, czy tylko udajesz idiotę?
          • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:55
            kiemlicz88 napisał:

> Pracowałeś w Stoczni Gdańskie w latach 1970-76, czy tylko udajesz idiotę?

Tak samo ty. Nie pamiętasz mnie, czy udajesz idiotę?
            • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:01
              Jesteś niezrównoważony psychicznie. Poczytaj opracowania IPN i pogadamy.

Prof. Andrzej Paczkowski:

Od aresztowania, czyli grudnia 1971 roku, przez mniej więcej pół roku kilkakrotnie spotykał się ze Służbą Bezpieczeństwa i przekazywał informacje o tym, co się działo w stoczni. SB wiedziała, że sytuacja w stoczni była wciąż lekko podminowana i spodziewała się jakichś demonstracji z okazji 1 maja. SB zależało więc na jak największej liczbie źródeł informacji.

- Kiedy współpraca została zakończona?

- Z 1974 roku pochodzi wiarygodny dokument, który opisuje jej koniec. Od jakiegoś czasu sam Wałęsa nie okazywał ochoty kontynuowania współpracy, a i dla SB przestało to być ważne. W kraju sytuacja się ustabilizowała i nie potrzebowali już tak wielu źródeł informacji. W 1976 roku doszło do ostatecznego formalnego wyrejestrowania Wałęsy.

Więcej
              www.se.pl/wydarzenia/opinie/andrzej-paczkowski-sb-wyrejestrowaa-waese-w-1976-r_153570.html
              • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:11
                Czyli jednak tam nie pracowałeś, tylko głupa rżniesz.
                • losiu4 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 13:45
                  no to dla uproszczenia, wypunktowane, z prostymi odpowiedziami. Powinno Ci pomóc zrozumiec problem:

1. niejaki Bolesław donosił na stoczniowców. tak/nie/nie wiem
                  2. L. Wałęsa był stoczniowcem w tym okresie. tak/nie/nie wiem
                  3. Bolesław nie donosił na L. Wałęse. tak/nie/nie wiem
                  4. To że ktoś nie pracował w stoczni nie ma znaczenia czy Bolesław kablował czy nie. tak/nie/nie wiem
                  5. Bolesław nie mógł donosić na ludzi o których istnieniu nie wiedział. tak/nie/nie wiem

Mam nadzieję ze trochę pomoze.

Pozdrawiam

Losiu
          • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:02
            Gromek wczoraj: po zamieszkach 70 SB przeprowadziła 15 tys rozmów ze stoczniowcami i każdy podpisywał że ten fakt zachowa w tajemnicy, PIS wykrył jednego a gdzie 14999?
            • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:09
              zzarda32 napisał:

> Gromek wczoraj: po zamieszkach 70 SB przeprowadziła 15 tys rozmów ze stoczniowc
              > ami i każdy podpisywał że ten fakt zachowa w tajemnicy, PIS wykrył jednego a gd
              > zie 14999?

Agenci służb to Twoje ałtorytety? Gratuluję.
              • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:13
                kiemlicz88 napisał:

> zzarda32 napisał:
                >
                > > Gromek wczoraj: po zamieszkach 70 SB przeprowadziła 15 tys rozmów ze stoc
                > zniowc
                > > ami i każdy podpisywał że ten fakt zachowa w tajemnicy, PIS wykrył jedneg
                > o a gd
                > > zie 14999?
                >
                > Agenci służb to Twoje ałtorytety? Gratuluję.

Nie dziwi cię, że SB tyle teczek spaliło, a tej jednej, najważniejszej nie?
              • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 07:31
                Gromek ma sukcesy - JK co?
            • losiu4 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 13:47
              mam nadzieję ze widzisz róznicę miedzy zarejestriowanym agentem który forse za wielokrotne donosy brał a ludźmi przesłuchiwanymi "na komendzie"? Czempiński wije sie i kluczy, ale prostych prawd nie jest w stanie zachachmecić.

Pozdrawiam

Losiu
              • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 20:33
                losiu4 napisał:

> mam nadzieję ze widzisz róznicę miedzy zarejestriowanym agentem który forse za
                > wielokrotne donosy brał a ludźmi przesłuchiwanymi "na komendzie"? Czempiński wi
                > je sie i kluczy, ale prostych prawd nie jest w stanie zachachmecić.

Gdzie są ci wszyscy poszkodowani przez Wałęsę? Gdzie? Jakoś o nikim nie słychać. Słychać tylko ujadające na Wałęsę kundle.
    • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:43
      Film o TW Bolku:

vimeo.com/15091456
      • bo98 dzięki za link, 22.02.12, 20:21
        potwierdza to moją tezę z tego wątku, że Lechu niestety, jest rewersem "Solidarności"
    • kiemlicz88 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 19:57
      Czesi mieli Havla, my mamy Wałęsę. Taka karma.
    • losiu4 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 21.02.12, 20:18
      małe doprecyzowanie: symbol kapuścianej czesci Solidarnosci.

Pozdrawiam

Losiu
    • zapijaczony_ryj I nawt Naczelny Idiota tego nie zmieni! 21.02.12, 20:22
      zzarda32 napisał:

Choć a wyzszej półki kulturowej jest!
      Tak uważa idiota1
      • x2468 Re: I nawt Naczelny Idiota tego nie zmieni! 21.02.12, 20:30
        I to jest oczywista oczywistość.
    • kasia-2812 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 09:33
      Jest to człowiek który w młodości miał ideały i je realizował wbrew wszystkiemu u za to ma mój
      podziw .A potem potrafił znaleźć się w odpowiednim momencie i czasie i dla tego ludzie poszli za jego głosem bo był..przepustko do wolności od opieki Rosjan
    • prawie_magister Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 10:09
      tu się z tobą zgodzę, Wałesa jest symbolem, w Solidarności też były lewe nogi, prawe nogi i kupa nóg z okrągłego stołu...
      ale mędrcem to on nie jest ,więc niech korzysta z tego symbolu i nie prawi że to on wszystko zrobił. bo to smierdzi lewizną to może i on, a reszta to zwykli szarzy ludzie, członkowie Solidarności...
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 10:12
        Zgadzam się z Tobą. Wg Ciebie był TW?
        • prawie_magister Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 12:00
          dzisiaj to już nie wiadomo, jedni mówią że był, drudzy że nie,
          A on mówi że podpisywał to co inni.... i to właśnie jest ciekawe..
    • mariner4 Walęsa nigdy nie był moim idolem 22.02.12, 11:52
      Ale ci, co go teraz obsikują, na tym forum też, nie zmienią faktu, że jest na świecie najbardziej rozpoznawalnym Polakiem. Pytano mnie o niego np w afrykańskich dziurach, o których istnieniu pojęcia nie macie. Wałęsa i JP2.
      I tego żałosne kundelki nie zmienicie.
      M.
      • losiu4 Re: Walęsa nigdy nie był moim idolem 22.02.12, 13:50
        nikt go nie obsikuje. Ludzie po prostu prawdy chcą o Bolesławie. Jest to istotne tym bardziej ze fakt współpracy moze wpływac na zachowanie Bolesława, a to, jakby go lubić albo nie lubic, jednak dosc znaczaca persona. Natomiast ci co prawdy nie chcą, to mówią - nie wolno w ogóle ruszać tematu, bo to Symbol.

Pozdrawiam

Losiu
        • douglasmclloyd Re: Walęsa nigdy nie był moim idolem 22.02.12, 14:06
          losiu4 napisał:

> nikt go nie obsikuje. Ludzie po prostu prawdy chcą o Bolesławie.

Wiecie już, że sikał do kropielnicy. Czego jeszcze chcecie?
        • mariner4 Ty juz wydaleś wyrok i Tobie 22.02.12, 14:41
          podobni też. Na ch...Ci więc prawda?
          Gdybym był szefem PRLowskiej bezpieki, to starałbym się załatwić Wałęsę właśnie w ten sposób.
          Bo "ciemny naród to kupi". To cytat z Kurskiego, ale jakże prawdziwy.
          Piłsudski gdyby dzisiaj żył też durny motłoch nie dałby mu żyć, bo był agentem wywiadu austriackiego. A nienawidził takich jak Ty, różnej maści narodowców.
          Mnie wk..., że tyle lat po upadku PRL tamtejsza bezpieka nadal decyduje o losach ludzi. Przez takich właśnie durniów.
          Słyszałem, że Wałęsa mając prawomocny wyrok ma zamiar puścić Wyszkowskiego z torbami. Chciał odstąpić nawet od egzekucji wyroku, ale chyba się rozmyśli.
          Mam nadzieję że wykończy Wyszkowskiego finansowo i zrobi z niego żebraka.
          Jeszcze raz powtarzam. Nigdy Wałęsa nie był moim idolem. Nigdy na niego nie głosowałem, ale pogardzam tym motłochem, co bez plucia na niego żyć nie mogą. Katolickim motłochem, zresztą.
          M.
          M.
          • losiu4 Re: Ty juz wydaleś wyrok i Tobie 22.02.12, 15:53
            mariner4 napisał:

> podobni też. Na ch...Ci więc prawda?

bo lubię prawdę :)

> Słyszałem, że Wałęsa mając prawomocny wyrok ma zamiar puścić Wyszkowskiego z to
            > rbami.

a niech puszcza, broni mu kto? zobaczymy co z tego wyniknie. Natomiast nie rozumiem zajadłości "obrońców" Bolesława którzy mówia zeby nie dociekać, nie badać przeszłosci. A to niby czemu? Co im szkodza jakieś papiery? Mają swój Symbol i dla nich najwyraźniej jest obojętne czy Bolesław donosił 100 czy 200 razy.

Pozdrawiam

Losiu
          • zzarda32 Re: Ty juz wydaleś wyrok i Tobie 22.02.12, 16:16
            Głupie pytanie: Mieli oryginały po co więc fałszowali?
    • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 13:51
      Symbol Solidarności to Stocznia im Lenina w Gdańsku.Iny symbol Solidarności to Gdańsk-Szczecin-Jastrzębie.Oraz liderzy:Wałęsa-Jurczyk-Sienkiewicz,wszyscy podejrzani o współpracę z SB.Tylko Sienkiewicz się przyznał,reszta idzie w zaparte.
      • douglasmclloyd Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 22.02.12, 20:31
        Nie będziesz nam mówił co jest symbolem Solidarności, zwolenniku Jaruzela.
    • scorpioletta Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 23.02.12, 01:39
      www.youtube.com/watch?v=Rup_F4EXhXg
    • futuroeuro Polacy maja bohaterow z czasu komuny? 23.02.12, 01:47
      donosili, kradli, sluzyli Ruskim i nawet Czechy dla nich najezdzai. Teraz okazalo sie czym sa: spoleczenstwo milionow TW, z TW Bolek na czele. Kaczynscy byli TW Bolek BAARDZO blisko. Nawet przy okraglym stole siedzieli blisko. Co z ich aktami? Sfalszowane , ale lojalne?
    • marouder.com Kto jest zdania, ze Walesa to krzywy khui.. 23.02.12, 03:31
      ..niech tu stawia krzyzyk swoj:)
      +uj:)
      • futuroeuro stawiam TOBIE krzyzk 23.02.12, 03:56
        i prezesowi tez. polaczki to zebra i zlodzieje,, donosiciele i klopot dla Europy.
        • marouder.com Idz Gabrysiu, umyj sie, przegrzeb w rajtkach. 23.02.12, 04:38
          ..skarpetkach, majtkach i biustonoszach:)
          • marouder.com A w ogole lubie rude, wiec.. 23.02.12, 04:40
            ..z tad moja dla Ciebie wyrozumialosc:)
            Pa:) Dobrej Nocy, Dobrego Dnia:)
    • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 23.02.12, 06:48
      Symbol Solidarności to zjedzenie swych ojców i dzieci.
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 23.02.12, 08:07
        Teraz to przeginasz
        • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 12:57
          zzarda32 napisał:

> Teraz to przeginasz
          To nie wiesz że rewolucje zjadają swe dzieci?/By zwyciężyć rewolucja musi mieć poparcie prostych ludzi(robotników) Ale zawsze pierwszymi ofiarami rewolucji są prości ludzie(robotnicy)-J Piłsudski./Bo po każdej burzy i rewolucji na wierzch wypływają męty i szumowiny!
    • jxtzry3 o której "S" piszesz? I czy II ? 23.02.12, 08:25
      W I to ikony w II przebierańcy :)
      • zoil44elwer Re: o której "S" piszesz? I czy II ? 10.03.12, 13:09
        jxtzry3 napisała:

> W I to ikony w II przebierańcy :)

W 1993 i w 1995 Polacy otworzyli trochę oczy.A w 2000 oddając na Wałęsę w wyborach prezydenckich 1 % głosów oddali w pełni swoje zdanie co sądzą o L Wałęsie synu Bolesława W.
    • wiosnaludzikow nie tylko Solidarnośc 23.02.12, 08:38
      Solidarnosci tak zapewne ! Jednak walka o demokracje i wolnosc mi sie kojarzy z sp Jackiem Kuroniem i KORem. To jest historyczne zrodlo Solidarnosci, jej sukcesu i dalej wolnosci.
      • jxtzry3 Kuroń i KOR???? 23.02.12, 08:40
        wiosnaludzikow napisał:

> Solidarnosci tak zapewne ! Jednak walka o demokracje i wolnosc mi sie kojarzy z
        > sp Jackiem Kuroniem i KORem. To jest historyczne zrodlo Solidarnosci, jej sukc
        > esu i dalej wolnosci.

Wałęsa swego czasu powiedział oficjalnie , że Kuroń miał pełne jego plenipotencje do rozmów z SB-ecją
        • zzarda32 Re: Kuroń i KOR???? 23.02.12, 08:48
          Pączków nie jadał
        • zoil44elwer Re: Kuroń i KOR???? 10.03.12, 13:02
          J Kuroń nazywał oszołomami ludzi mówiących że M Boni był TW,chociaż jak obecnie mówi M Boni Kuroń o tym wiedział.Szkoda że Kuroń nie dożył czasu gdy M Boni publicznie przyznał się po 18 latach do bycia TW.Ale było by mu łyso!!
          • x2468 Re: Kuroń i KOR???? 10.03.12, 13:23
            Znowu kłamiesz młotku.Boni nigdy nie kryl ze podpisał.Podpisał lecz TW nie był. No cóż.Ty jako etatowy nigdy tego nie zrozumiesz.
      • wiosnaludzikow Re: nie tylko Solidarnośc 23.02.12, 18:59
        Pamietam jak na Zjezdzie Solidarnosci w roku 1981 KOR oglosil swoja decyzje o zakonczeniu dzialalnosci. Wtedy nie moglem tego zrozumiec dlaczego. Dopiero po latach gdzies w polowie lat 90 th widac bylo dalekowzrocznosc intelektualistow KOR. Pamietam tez wspolpracujacy z KOR studencki SKS. Wtedy byl czyniony zaczyn pod rok 1980.
        Kuron, Modzelewski to sa ludzie wielcy jezeli chodzi o odzyskańie suwerennosci przez Polske.
        • zzarda32 Re: nie tylko Solidarnośc 10.03.12, 12:46
          W każdym razie to jednak Lech wałęsa jest symbolem tego okresu i sukcesu?
          • zoil44elwer Re: nie tylko Solidarnośc 10.03.12, 14:33
            zzarda32 napisał:

> W każdym razie to jednak Lech wałęsa jest symbolem tego okresu i sukcesu?
            Kto Ty jesteś?
            Lechu W(ielki) chociaż wzrostem mały.
            Jaki znak twój?
            Matka Boska Częstochowska, Siekiera i Komunały.
            Gdzie ty mieszkasz?
            W Dworku na Polance między swymi.
            W jakim kraju?
            W dzikim kraju między robolami głupimi.
            Czym ta ziemia?
            Mym folwarkiem i ojcowizną.
            Czym zdobyta?
            Cwaniactwem,kłamstwem i lewizną.
            Czy ją kochasz?
            Kocham szczerze chociaż sam w to nie wierzę.
            A w co wierzysz?
            W swoją mądrość i wielkość wierzę.
            Czym ty dla niej?
            Niewdzięczne dziecie co o zasługach dla niej ciągle plecie.
            Coś jej winien?
            Ona winna,stawiać mi pomniki a nie o esbecką przeszłość uprawiać krzyki.
        • zoil44elwer Re: nie tylko Solidarnośc 10.03.12, 13:41
          Lider KOR J Kuroń już jako minister Pracy(?) i Opieki Społecznej wspólnie z Bonim opracowali plan zwolnień grupowych(setki tysięcy ludzi)a potem również wspólnie karmili tych bezrobotnych zupkami(kuroniówkami) i pogadankami w TVP!!
      • zoil44elwer Re: nie tylko Solidarnośc 10.03.12, 13:37
        wiosnaludzikow napisał:

> Solidarnosci tak zapewne ! Jednak walka o demokracje i wolnosc mi sie kojarzy z
        > sp Jackiem Kuroniem i KORem. To jest historyczne zrodlo Solidarnosci, jej sukc
        > esu i dalej wolnosci.
        Żródło KOR zaczęło bić w sercach dzieci partyjnych,PeeReLowskich kacyków-Blumsztajnów,Zambrowskich,Kuroniów i Michników.....Bo bananowa młodzież miała czas i możliwość być bezkarnymi dysydentami.Studenci robotniczego pochodzenia byli bezwzględnie relegowani z uczelni i nie tylko.
        Na liderach i twórcach(?) Solidarności z 3 głównych ośrodków protestu,Gdańska,Szczecina i Jastrzębia do dziś ciąży podejrzenie o współpracę z SB.Tylko J Sienkiewicz z Jastrzębia przyznał się sam do bycia agentem SB.Casus L Moczulskiego,interpretatora skrótu PZPR:Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji,Sąd Najwyższy "ostatecznie" uznał za kłamcę lustracyjnego!Wcale to nie śmieszne!
    • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 12:52
      Wielki bohatyr który bał się(boi się) papieru toaletowego(papierów SB)
      • m.c.hrabia Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 13:46
        zoil44elwer napisał:

> Wielki bohatyr który bał się(boi się) papieru toaletowego(papierów SB)

ty zoo zawsze pozostaniesz malutkim gówienkiem,takim na które nie trzeba nawet papieru.
        • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 14:37
          Za to ty hrabia jesteś tak wielkim guanem że potrzeba na ciebie 2 rolki papieru toaletowego.
          • m.c.hrabia Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 14:50
            zoil44elwer napisał:

> Za to ty hrabia jesteś tak wielkim guanem że potrzeba na ciebie 2 rolki papieru
            > toaletowego.

No widzisz .......
            malutki jesteś i rzadki
            nawet w temacie gówna.
            • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 16:30
              Demokracja pełną gębą - każdy może kazdemu nawrzucać
    • posolone_peesele Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 14:05
      Wałęśa był symbolem Solidarności. Teraz jest symbolem upadku tamtego ethosu.
      • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 14:40
        LW:Symbol Solidarności z esbekami!
    • scorpioletta Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 16:27
      ??????

www.youtube.com/watch?v=c3-NSCgC4g4
      • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 17:02
        wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/cimoszewicz-dla-onetu-walesa-nie-jest-i-nie-byl-an,1,5052954,wiadomosc.html
        • zoil44elwer Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 18:11
          Cha cha,sam TW Clarex i syn oficera osławionej WSI wystawia innym agentom cenzurki moralne.Diabeł w ornacie autorytetem moralnym?
          • zzarda32 Re: Symbol Solidarności to Wałęsa a nie kto inny! 10.03.12, 18:28
            A dlaczego nie on - okazał się porządny.
    • strunaglosowa zaPOmniałas o Heni Krzywonos :)))))))))) 10.03.12, 17:03
      gdyby nie ona......... he he
      • zzarda32 Re: zaPOmniałas o Heni Krzywonos :)))))))))) 10.03.12, 18:30
        Henia to jest symbolem "zastopowania" Kaczki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka