Dodaj do ulubionych

Zmarł Jacek Kuroń

• Gość: bolek [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:35
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • emima [...] 17.06.04, 14:42
    • Gość: myszka [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:37
      • emima [...] 17.06.04, 14:40
        • Gość: myszka Re: myszka licz sie ze słowami, jesteś zwykłą cha IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:42
          fakty znany historycznie. odwal sie stara malpo.
          • emima Re: myszka licz sie ze słowami, jesteś zwykłą cha 17.06.04, 14:57
            Gość portalu: myszka napisał(a):

> fakty znany historycznie. odwal sie stara malpo.
            a Ciebie uczyli historii przed, czy po przeniesieniu do szkoly specjalnej???
            tak z ciekawosci co to: "fakty znany historycznie" bbuuuuuuuu pisac tez tam nie
            uczyli, no tak teraz to juz rozumiem!!! biedna myszka, zal mi tych
            niewyksztalconych i oglupialych politycznie dzieciakow, ale co zrobic takie
            zycie...
      • Gość: lolek [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:46
        • Gość: Nycka [...] IP: *.chello.pl 17.06.04, 14:49
        • emima [...] 17.06.04, 14:50
          • Gość: wezyk ales sie wysilila. Widac wyraznie IP: 62.233.230.* 17.06.04, 15:00
            ze chcialabys wiedziec wiecej niz napisalem. I tak wytna, po co, ale poki co
            zasialem w tobie ziarnko niepewnosci. To dobrze. Poczytaj (nie wiem co) pogadaj
            z ludzmi z tamtych czasow.

Ogromnie sympatyczna postac . Nic z tego o czym mowil , nie zostalo
            zrealizowane. Mamy to, co mamy , czyli ogromne bezrobocie.
            • emima Re: ales sie wysilila. Widac wyraznie 17.06.04, 15:07
              znam czlowieka z tamtych czasow lepiej niz myslisz! i wiem, jaka osoba byl
              Jacek Kuron, wiec nie wmawiaj mi chlopcze, ze chcialabym wiedziec wiecej niz
              wiem, jestes zwyklym prowokatorem internetowym, zmieniajacym login, pewnie
              dlatego, ze jestes zwyklym tchorzem myszko, wezu, bolko-lolku itp.
    • Gość: magda. Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 17.06.04, 14:47
      Ogromnie sympatyczna postac . Nic z tego o czym mowil , nie zostalo
      zrealizowane. Mamy to, co mamy , czyli ogromne bezrobocie.
      • Gość: admin zgadzam sie IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:51
        gadane to mial. Normalnie kazdy po dostaniu kartki co mowic z kilkoma
        klakierami broniacymi wejsci zeby robic sztuczny tlok sprawia dobre wrazenie co
        wiac powyzej. Czy jeszcze daja te zupe?

A jak tam z praca, bezrobocie 5% czy 35%. No a ajk ktos z tych piszacych nie ma
        pracy to dla niego to 100%, nie?
    • Gość: Papa Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.idea.pl 17.06.04, 14:52
      Szkoda.Będziemy go pamiętali.[^][^][^]
      • Gość: benar [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:57
      • Gość: ania Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.porta-eko-cynk.pl 17.06.04, 14:58
        Czesc jego pamieci
    • Gość: Przemek Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:03
      Cześć Jego pamięci! Polacy o nim nie zapomną - on z pewnością zasłużył na
      pomnik w każdym większym mieście. Szkoda...
    • Gość: diwal Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 212.160.133.* 17.06.04, 15:06
      Dziękuję za wolną Polskę!
    • mmaly Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:06
      Gość portalu: wpa napisał(a):

> to był człowiek epoka, nic juz nie będzie takie samo...

W czasach kryzysu na scenie politycznej Jacek Kuroń, chociaz już na niej praktycznie nieobecny, był dowodem na to, że polityka może mieć ludzkie oblicze.
    • Gość: Rafal L Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:07
      Nigdy nie byl politykiem. Politycy nie maja serca. Pan Jacek mial chyba dwa.
      Juz takich ludzi nie ma...
    • Gość: marysia dziekujemy ci Jacku IP: *.nuff.ox.ac.uk 17.06.04, 15:09
      to prawda, ze nic juz nie bedzie takie same po Twoim odejsciu, ale na szczescie
      nic tez nie bedzie takie same bo byles...proponuje wyryc na Twoim grobie "non
      omnit moriar", bo zawsze bedziesz w nas, w tym kraju, w naszych dzieciach.
      Wierze, ze nie odszedles od nas
    • tomasz.rados Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:09
      Polska straciła wielkiego człowieka i wielkiego polityka (co jest tak niezwykle
      niespotykane). Olbrzymia strata!
    • Gość: DonJose Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.proxy.aol.com 17.06.04, 15:11
      Czlowiek madry i dobry. Swiat stal sie bardzo ubogi bez Niego.
    • Gość: Janosik Jeden z wielu lewaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:14
      ...kompletnie mi obojętny. Szkodził Polsce zamazywaniem granic między ofiarą i
      katem.
      "Kuroniowke" rozdawal z publicznych pieniedzy i "wslawil sie" tym wsrod ludzi.
      To jest na preawde ciekawe. A "szacunek" jaki sobie zaskarbił wsród ludzi-nie
      wiadomo czemu-to może byc dobry przedmiot badań dla socjologów.
      Nie wniósł nic. Nie zostawił nic co budowałoby Polskę.

• Gość: Gnat Jacek Kuron - postac legenda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.06.04, 15:20
        Wieczna mu chwala!
        • Gość: CHwała! Pierwszy Pionier III RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:09
    • Gość: Filip Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 15:19
      Niech mu ziemia będzie lekka.
    • venus99 Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:19
      to był CZŁOWIEK.MĄDRY,DOBRY,ROZUMNY,ŻYCZLIWY.
      Wielka szkoda,że BYŁ.
    • Gość: naiwna Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:23
      Przeczytałam o Jego śmierci jakąś godzinę temu i przeżyłam szok. Przez dłuższy
      czas nie było mnie w kraju, a od powrotu miałam - i mam - zepsuty telewizor,
      więc nie docierają do mnie wiadomości, których sama nie szukam. Nie wiedziałam,
      że Jacek Kuroń był ciężko chory. Wiadomość o jego śmierci "rozłożyła mnie" na
      tyle, że do tej pory nie zabrałam się do swoich zaplanowanych zajęć, zaczęłam
      za to czytać kondolencje w tym wątku oraz różne wspomnienia o Zmarłym. Nie znam
      się specjalnie na polityce, ale też Jacek Kuroń był przede wszystkim
      CZŁOWIEKIEM, i uważam, że takiego człowieka będzie w Polsce ogromnie brakowało.
      Nawet po prostu oglądając go w telewizji wyczuwało się, że to ktoś niezwykle
      uczciwy i dobry. Ze wspomnień ludzi, którzy go znali osobiście, wynika to
      jasno. Czytałam różne wypowiedzi jego przyjaciół i nawet oponentów, i ściskało
      mnie w gardle, jednak potem doszłam do fragmentu w tekście "Nawet w szpitalu
      Kuroń naprawia świat", przy którym po prostu poleciały mi łzy. Oto ten fragment:

"Jednak pierwsze kontakty z Jackiem [po tym, kiedy obudził się po operacji i
      przebytym udarze mózgu] rozdzierały serce i niewiele dawały nadziei. Jednej z
      nas nie rozpoznał i przepraszał zawstydzony, próbując odgadnąć jej imię. Drugą
      spytał, czy jest w więzieniu, czy więziennym szpitalu. Bezwzględna pamięć
      uparcie przywoływała ból i cierpienie - tej operacji nie można było
      przeprowadzać w narkozie. Jacek opowiadał, że był torturowany wskutek spisku
      milicji i lekarzy. W pewnej chwili zamilkł, zamyślił się i oświadczył: - Chyba
      jednak muszę wziąć pod uwagę możliwość, że to zbieg okoliczności i nikt
      umyślnie nie chciał zrobić mi krzywdy.

Zaprzyjaźniony psychiatra powie nam później, że nie spotkał się z przypadkiem,
      by pacjent po niedotlenieniu mózgu był jednocześnie w stanie paranoi i się od
      niej dystansował."

Tu nie chodzi tylko o to, że się "dystansował", ale i w jaki sposób. Jacek
      Kuroń CHCIAŁ wierzyć, że ludzie z natury są dobrzy. Nawet kiedy choroba
      zdegradowała go do tego stopnia, że nie był w stanie rozpoznać bliskich, ta
      część jego osobowości pozostała nienaruszona. Tak głęboko CHCIAŁ wierzyć, że
      ludzie są dobrzy i z każdym warto próbować się dogadać. Jak tu nie płakać po
      odejściu takiego człowieka. Najserdeczniejsze wyrazy współczucia dla jego
      bliskich.
    • Gość: STALY CZYTELNIK! POLSKIE WARCHOLSTWO! IP: 12.47.64.* 17.06.04, 15:23
      ROBI MI SIE NIE DOBRZE JAK CZYTAM NIEKTORE WYPOWIEDZI!
      WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CIEKAWE CZY TE "POLSKIE WARCHOLY"CO NIE DOSC,ZE NIE
      WIEDZA ZE NIE PISZE SIE ZLE O ZMARLYCH,BYLYBY ZDOLNE ISC DO WIEZIENIA NA 9 LAT!
      ZE NASZA POLSKE!
      CHYBA NIE(A CO JA PISZE)CHYBA!NAPEWNO NIE!DO DZIURY!WSYDU NIE MACIE TAK PISAC
      O TYM CZLOWIEKU!
      • Gość: Odpowiedź_Zydowi ŻYDOWSKIE WARCHOLSTWO i fałsz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:36
        Nie pozwala im zrozumieć, że nie wszyscy Polacy mają być za co wdzięczni
        Kuroniowi. Nawet jego dobroć posunięta do podawania talerza z zupą, przez
        większość Polaków odbierana jest jako obelga.
        Przestańcie Żydzi wmawiać nam, że Kuroń to wielki Polak.
        Kuroń sam o sobie powiedział, że jest żydem, po co ten fałsz.
    • Gość: Krzysztof Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.geofizyka.torun.pl / *.geofizyka.torun.pl 17.06.04, 15:24
      Polska bez Jacka...trudno to sobie uzmysłowić...:(((Nie zapomnimy Ciebie Jacku
      nigdy, tak wiele dla nas wszystkich zrobiłeś...ŻEGNAJ...
      • Gość: -- POLSKA BEZ JACKA MA SIĘ DOBRZE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:38
    • Gość: chris Czesc Jego pamieci. IP: *.com 17.06.04, 15:38
    • Gość: Pawel Sz. Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 5.5R4D* / *.oracle.co.uk 17.06.04, 15:39
      ['] ['] [']

To bardzo smutna wiadomość dla wszystkich Polaków.
      • Gość: Nie_mów_za_wszystk DLA MNIE TO WIADOMOŚĆ OBOJĘTNA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:41
    • Gość: Ehh Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.06.04, 15:41
      Obok Dalajlam byl moim najwiekszym autorytetem moralnym. Siegnijcie po "Wine i
      Kare" - nie znam bardziej szczerej ksiazki.
    • Gość: marol Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.euronet.net.pl 17.06.04, 15:43
      Razem z Wujcem i Wałęsą będą symbolem końca XX wieku...
      • kicia_simba Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:54
        Odszedl wielki człowiek, o wielkim sercu i wrażliwości. I tylko szkoda, że
        czytając niektóre wypowiedzi na tym forum, trzeba dojść do wniosku, że w Polsce
        jest tylu małych, podłych, smutnych ludzi.
        Na szczęście większość z nas nie zatraciła jeszcze rozumu i serca, stąd tyle
        pięknych i prawdziwych słów.
        Dziękujemy Panie Jacku, będziemy o Panu pamiętać.
        Kamilla
    • Gość: bmk Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:53
      To był chyba jedyny polityk, z ktorym nie wiazały sie zadne afery. Czesc Jego
      Pamięci!
    • Gość: mario Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:55
      Był, jest i będzie - odszedł porządny człowiek (*) (*) (*)
    • Gość: Maria Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:00
      Piękne slowa o zmarlym Panu Jacku,szkoda,że już ich nie przeczyta.Dolaczam się
      do nich choć znalam go tylko z mediow. Spoczywaj w pokoju!
    • Gość: razor Jak ja umrę, to też napiszecie ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:02
      • Gość: modus operandi Re: Jak ja umrę, to też napiszecie ?:) IP: *.siec / 213.17.244.* 17.06.04, 16:05
        Nie, o ptasich móżdżkach nie piszemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka