Gość: bolek [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emima [...] 17.06.04, 14:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emima [...] 17.06.04, 14:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: myszka licz sie ze słowami, jesteś zwykłą cha IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:42 fakty znany historycznie. odwal sie stara malpo. Odpowiedz Link Zgłoś
emima Re: myszka licz sie ze słowami, jesteś zwykłą cha 17.06.04, 14:57 Gość portalu: myszka napisał(a): > fakty znany historycznie. odwal sie stara malpo. a Ciebie uczyli historii przed, czy po przeniesieniu do szkoly specjalnej??? tak z ciekawosci co to: "fakty znany historycznie" bbuuuuuuuu pisac tez tam nie uczyli, no tak teraz to juz rozumiem!!! biedna myszka, zal mi tych niewyksztalconych i oglupialych politycznie dzieciakow, ale co zrobic takie zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nycka [...] IP: *.chello.pl 17.06.04, 14:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emima [...] 17.06.04, 14:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyk ales sie wysilila. Widac wyraznie IP: 62.233.230.* 17.06.04, 15:00 ze chcialabys wiedziec wiecej niz napisalem. I tak wytna, po co, ale poki co zasialem w tobie ziarnko niepewnosci. To dobrze. Poczytaj (nie wiem co) pogadaj z ludzmi z tamtych czasow. Ogromnie sympatyczna postac . Nic z tego o czym mowil , nie zostalo zrealizowane. Mamy to, co mamy , czyli ogromne bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
emima Re: ales sie wysilila. Widac wyraznie 17.06.04, 15:07 znam czlowieka z tamtych czasow lepiej niz myslisz! i wiem, jaka osoba byl Jacek Kuron, wiec nie wmawiaj mi chlopcze, ze chcialabym wiedziec wiecej niz wiem, jestes zwyklym prowokatorem internetowym, zmieniajacym login, pewnie dlatego, ze jestes zwyklym tchorzem myszko, wezu, bolko-lolku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda. Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 17.06.04, 14:47 Ogromnie sympatyczna postac . Nic z tego o czym mowil , nie zostalo zrealizowane. Mamy to, co mamy , czyli ogromne bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin zgadzam sie IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:51 gadane to mial. Normalnie kazdy po dostaniu kartki co mowic z kilkoma klakierami broniacymi wejsci zeby robic sztuczny tlok sprawia dobre wrazenie co wiac powyzej. Czy jeszcze daja te zupe? A jak tam z praca, bezrobocie 5% czy 35%. No a ajk ktos z tych piszacych nie ma pracy to dla niego to 100%, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.idea.pl 17.06.04, 14:52 Szkoda.Będziemy go pamiętali.[^][^][^] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benar [...] IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.porta-eko-cynk.pl 17.06.04, 14:58 Czesc jego pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:03 Cześć Jego pamięci! Polacy o nim nie zapomną - on z pewnością zasłużył na pomnik w każdym większym mieście. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwal Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 212.160.133.* 17.06.04, 15:06 Dziękuję za wolną Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:06 Gość portalu: wpa napisał(a): > to był człowiek epoka, nic juz nie będzie takie samo... W czasach kryzysu na scenie politycznej Jacek Kuroń, chociaz już na niej praktycznie nieobecny, był dowodem na to, że polityka może mieć ludzkie oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal L Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:07 Nigdy nie byl politykiem. Politycy nie maja serca. Pan Jacek mial chyba dwa. Juz takich ludzi nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia dziekujemy ci Jacku IP: *.nuff.ox.ac.uk 17.06.04, 15:09 to prawda, ze nic juz nie bedzie takie same po Twoim odejsciu, ale na szczescie nic tez nie bedzie takie same bo byles...proponuje wyryc na Twoim grobie "non omnit moriar", bo zawsze bedziesz w nas, w tym kraju, w naszych dzieciach. Wierze, ze nie odszedles od nas Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.rados Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:09 Polska straciła wielkiego człowieka i wielkiego polityka (co jest tak niezwykle niespotykane). Olbrzymia strata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.proxy.aol.com 17.06.04, 15:11 Czlowiek madry i dobry. Swiat stal sie bardzo ubogi bez Niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Jeden z wielu lewaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:14 ...kompletnie mi obojętny. Szkodził Polsce zamazywaniem granic między ofiarą i katem. "Kuroniowke" rozdawal z publicznych pieniedzy i "wslawil sie" tym wsrod ludzi. To jest na preawde ciekawe. A "szacunek" jaki sobie zaskarbił wsród ludzi-nie wiadomo czemu-to może byc dobry przedmiot badań dla socjologów. Nie wniósł nic. Nie zostawił nic co budowałoby Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnat Jacek Kuron - postac legenda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.06.04, 15:20 Wieczna mu chwala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHwała! Pierwszy Pionier III RP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 15:19 Niech mu ziemia będzie lekka. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:19 to był CZŁOWIEK.MĄDRY,DOBRY,ROZUMNY,ŻYCZLIWY. Wielka szkoda,że BYŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:23 Przeczytałam o Jego śmierci jakąś godzinę temu i przeżyłam szok. Przez dłuższy czas nie było mnie w kraju, a od powrotu miałam - i mam - zepsuty telewizor, więc nie docierają do mnie wiadomości, których sama nie szukam. Nie wiedziałam, że Jacek Kuroń był ciężko chory. Wiadomość o jego śmierci "rozłożyła mnie" na tyle, że do tej pory nie zabrałam się do swoich zaplanowanych zajęć, zaczęłam za to czytać kondolencje w tym wątku oraz różne wspomnienia o Zmarłym. Nie znam się specjalnie na polityce, ale też Jacek Kuroń był przede wszystkim CZŁOWIEKIEM, i uważam, że takiego człowieka będzie w Polsce ogromnie brakowało. Nawet po prostu oglądając go w telewizji wyczuwało się, że to ktoś niezwykle uczciwy i dobry. Ze wspomnień ludzi, którzy go znali osobiście, wynika to jasno. Czytałam różne wypowiedzi jego przyjaciół i nawet oponentów, i ściskało mnie w gardle, jednak potem doszłam do fragmentu w tekście "Nawet w szpitalu Kuroń naprawia świat", przy którym po prostu poleciały mi łzy. Oto ten fragment: "Jednak pierwsze kontakty z Jackiem [po tym, kiedy obudził się po operacji i przebytym udarze mózgu] rozdzierały serce i niewiele dawały nadziei. Jednej z nas nie rozpoznał i przepraszał zawstydzony, próbując odgadnąć jej imię. Drugą spytał, czy jest w więzieniu, czy więziennym szpitalu. Bezwzględna pamięć uparcie przywoływała ból i cierpienie - tej operacji nie można było przeprowadzać w narkozie. Jacek opowiadał, że był torturowany wskutek spisku milicji i lekarzy. W pewnej chwili zamilkł, zamyślił się i oświadczył: - Chyba jednak muszę wziąć pod uwagę możliwość, że to zbieg okoliczności i nikt umyślnie nie chciał zrobić mi krzywdy. Zaprzyjaźniony psychiatra powie nam później, że nie spotkał się z przypadkiem, by pacjent po niedotlenieniu mózgu był jednocześnie w stanie paranoi i się od niej dystansował." Tu nie chodzi tylko o to, że się "dystansował", ale i w jaki sposób. Jacek Kuroń CHCIAŁ wierzyć, że ludzie z natury są dobrzy. Nawet kiedy choroba zdegradowała go do tego stopnia, że nie był w stanie rozpoznać bliskich, ta część jego osobowości pozostała nienaruszona. Tak głęboko CHCIAŁ wierzyć, że ludzie są dobrzy i z każdym warto próbować się dogadać. Jak tu nie płakać po odejściu takiego człowieka. Najserdeczniejsze wyrazy współczucia dla jego bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STALY CZYTELNIK! POLSKIE WARCHOLSTWO! IP: 12.47.64.* 17.06.04, 15:23 ROBI MI SIE NIE DOBRZE JAK CZYTAM NIEKTORE WYPOWIEDZI! WSTYD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CIEKAWE CZY TE "POLSKIE WARCHOLY"CO NIE DOSC,ZE NIE WIEDZA ZE NIE PISZE SIE ZLE O ZMARLYCH,BYLYBY ZDOLNE ISC DO WIEZIENIA NA 9 LAT! ZE NASZA POLSKE! CHYBA NIE(A CO JA PISZE)CHYBA!NAPEWNO NIE!DO DZIURY!WSYDU NIE MACIE TAK PISAC O TYM CZLOWIEKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpowiedź_Zydowi ŻYDOWSKIE WARCHOLSTWO i fałsz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:36 Nie pozwala im zrozumieć, że nie wszyscy Polacy mają być za co wdzięczni Kuroniowi. Nawet jego dobroć posunięta do podawania talerza z zupą, przez większość Polaków odbierana jest jako obelga. Przestańcie Żydzi wmawiać nam, że Kuroń to wielki Polak. Kuroń sam o sobie powiedział, że jest żydem, po co ten fałsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.geofizyka.torun.pl / *.geofizyka.torun.pl 17.06.04, 15:24 Polska bez Jacka...trudno to sobie uzmysłowić...:(((Nie zapomnimy Ciebie Jacku nigdy, tak wiele dla nas wszystkich zrobiłeś...ŻEGNAJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- POLSKA BEZ JACKA MA SIĘ DOBRZE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Sz. Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 5.5R4D* / *.oracle.co.uk 17.06.04, 15:39 ['] ['] ['] To bardzo smutna wiadomość dla wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie_mów_za_wszystk DLA MNIE TO WIADOMOŚĆ OBOJĘTNA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehh Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.06.04, 15:41 Obok Dalajlam byl moim najwiekszym autorytetem moralnym. Siegnijcie po "Wine i Kare" - nie znam bardziej szczerej ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marol Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.euronet.net.pl 17.06.04, 15:43 Razem z Wujcem i Wałęsą będą symbolem końca XX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_simba Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 15:54 Odszedl wielki człowiek, o wielkim sercu i wrażliwości. I tylko szkoda, że czytając niektóre wypowiedzi na tym forum, trzeba dojść do wniosku, że w Polsce jest tylu małych, podłych, smutnych ludzi. Na szczęście większość z nas nie zatraciła jeszcze rozumu i serca, stąd tyle pięknych i prawdziwych słów. Dziękujemy Panie Jacku, będziemy o Panu pamiętać. Kamilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmk Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:53 To był chyba jedyny polityk, z ktorym nie wiazały sie zadne afery. Czesc Jego Pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:55 Był, jest i będzie - odszedł porządny człowiek (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:00 Piękne slowa o zmarlym Panu Jacku,szkoda,że już ich nie przeczyta.Dolaczam się do nich choć znalam go tylko z mediow. Spoczywaj w pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razor Jak ja umrę, to też napiszecie ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modus operandi Re: Jak ja umrę, to też napiszecie ?:) IP: *.siec / 213.17.244.* 17.06.04, 16:05 Nie, o ptasich móżdżkach nie piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś