Dodaj do ulubionych

Zmarł Jacek Kuroń

• Gość: Viritim Był taki cholernie normalny... IP: 62.233.167.* 17.06.04, 16:06
      ...popijał, palił jak smok, potrafił "rzucić mięsem", bywał zaniedbany.
      Denerwowały mnie jego lewicowe przekonania.

Miał charyzmę.

Kiedyś w latach "Latajacego Uniwersytetu" słuchałem jego wykładów.
      Na wiele spraw otworzył mi oczy. Wiele mnnie nauczył.

Trzymaj się Jacku. Tacy jak Ty sa cholernie potrzebni.
      Nie wiem, dokąd Cię "ześlą" ale i tak ich pewnie zagadasz...
    • Gość: trin ['][']['][']['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:11
      • maksimum BYL TAKI CHOLERNIE NORMALNY PO POLSKU 17.06.04, 16:15

NIE nadmuchiwąć SZTUCZNEJ legondy o Kuroniu !!!
        Przeczytaj komentowany artykuł »
        Autor: Gość: Koazek IP: *.twmi.rr.com
        Data: 17.06.2004 12:08 + dodaj do ulubionych wątków
        --------------------------------------------------------------------------------
        który z autentycznego KOMUNISTY przeistoczył się w lewicowca, a potem
        tzw. "desydenta" ...itd.

Nie wszyscy dadza sie NBARAĆ na te legendy o tych tzw."ideałach" Kuronia.
        --------------------------------------------------------------------------------
        -
        Jakos nie potrafie sie zmusic do szacunku dla czlowieka ktory pil i palil jak
        smok.

• kataryna.kataryna Re: BYL TAKI CHOLERNIE NORMALNY PO POLSKU 17.06.04, 16:28
          maksimum napisał:

> Jakos nie potrafie sie zmusic do szacunku dla czlowieka ktory pil i palil jak
          > smok.

To się nie zmuszaj! Mógłbyś jednak nie zmuszać się po cichu, dla wielu osób to
          bardzo bliski człowiek i bardzo smutny dzień, mógłbyś to uszanować zamiast
          powtarzać to co już powypisywałeś przy okazji śmierci Kaczmarskiego. Chociaż w
          dzień śmierci sobie daruj, to chyba nie takie trudne.
          • maksimum Re: BYL TAKI CHOLERNIE NORMALNY PO POLSKU 17.06.04, 16:47
            kataryna.kataryna napisała:

> maksimum napisał:
            >
            >
            > > Jakos nie potrafie sie zmusic do szacunku dla czlowieka ktory pil i palil
            > jak smok.
            >
            >
            >
            > To się nie zmuszaj! Mógłbyś jednak nie zmuszać się po cichu, dla wielu osób
            to bardzo bliski człowiek i bardzo smutny dzień, mógłbyś to uszanować zamiast
            > powtarzać to co już powypisywałeś przy okazji śmierci Kaczmarskiego.

Kaczmarski w ewidentny sposob zaprosil smierc do siebie poprzez picie i palenie.
            To jest taka pseudointelektualna forma samobojstwa.
            Kuron byl ciekawym czlowiekiem w koncu lat 1960tych.
            Z biegiem lat moje poglady ewaluowaly ,a jego nie.
            Bush jest przykladem czlowieka,ktory pokazal,ze mimo ogromnego zaangazowania w
            polityke mozna przestac pic,tylko do tego trzeba miec charakter.
            Ja jak sluchalem Kuronia,to tez palilem,a pozniej rzucilem papierosy i
            sluchanie Jacka.

> Chociaż w dzień śmierci sobie daruj, to chyba nie takie trudne.

Co ja na to poradze,ze nie byl on dla mnie przykladem do nasladowania?
            Dlatego napisalem,ze byl CHOLERNIE NORMALNY PO POLSKU.

• mogiliani Lepiej się nie odzywaj 17.06.04, 19:06
          maksimum napisał:

> smok.

Ciebie do szacunku skłania tylko kupa szmalu:((((
        • Gość: rtg Re: BYL TAKI CHOLERNIE NORMALNY PO POLSKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 19:08
          maksimum napisał:
          ...
          > smok.
          pomyliłeś się jesteś minimum w 100%
      • rolotomasi Re JACEK KUROŃ -|- 17.06.04, 16:15
        Nie będę za nim tęsknił.
        Cześć Jego pamięci.
    • Gość: Lleyton Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.local.ufg.pl / *.ufg.pl 17.06.04, 16:13
      R.I.P
    • Gość: Iwona Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 5.3.1R* / 198.208.160.* 17.06.04, 16:20
      Zegnaj Jacku. Byles jednym z najwspanialszych Polakow.
      Jest mi bardzo smutno.
      • Gość: Łatwowierna_kobito CIEMNA IWONO, KUROŃ BYŁ ŻYDEM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:44
        • Gość: Megi Tak, Kuroń walczył o władze dla ŻYDÓW w Polsce IP: *.twmi.rr.com 17.06.04, 18:56
          i za to jego żydzi polskiego pochodzenia cenią sobie i to jest zrozumiałe.

Kuroń był żydowskim patriotą i wiekszość Polaków zdaje sobie sprawe z tego.

Zydzi w Polsce usiłują z Kuronia TEŻ zrobić NA SIŁĘ polskiego bohatera co jest
          kuriozalne.

Kuroń WALCZYŁ o interesy żydów w Polsce, a polakach co walczyli i interesy
          polskie w Polsce nazywał nacjonalistami. Taką miał Kuroń logikę i wszyscy żydzi
          co mieszkają w Polsce co na kazdym kroku wyśmiewają sie z Polski i Polaków.

Kuroń tak naprawde to był BEZPAŃSTWOWCEM i uważał ze Polska powinna być
          ROZWODNIONA w Europie, gdyż to zlikwidować miało wg. niego ten UBZDURANY przez
          żydów antysemityzm Polaków o TOTALNYM SKRZYWIENIU DEFINICJI co to wogóle jest
          ten antysemityzm.

Polecam książkę autobiuigrafię J.Kuronia pt." Wira i Wina",Wydawnictwo "Aneks"
          Londyn 1989.
          Tą autobiugrafie pomagała jemu napisać jego IDEOLOGICZNA przyjacółka którą
          Żydówka Helena Łuczywo o czym pisze J.Kuroń na pierwszej stronie tej swojej
          autobiuografi.

SĄD NAD "OGNIEM"

Punktem wyjścia rozważań "Wyborczej" są autobiograficzne wynurzenia Jacka
          Kuronia pt. "Wiara i wina", gdzie czytamy: "Ogień - Józef Kuraś - legendarny
          przywódca Podhala, najpierw należał do AK, potem założył własną bandę
          [określenie żywcem wzięte z najgorszych, stalinowskich czasów - red.].

Ponieważ był antyakowski [krzywdzące uogólnienie - red.], po wojnie został
          szefem bezpieczeństwa w Nowym Targu [Kuroń nie pisze już o okolicznościach
          sprawy, które mają kluczowe znaczenie - red.].

Potem z całym Urzędem Bezpieczeństwa poszedł do lasu [??? - red.] i
          niesłychanie długo terroryzował Podhale. Otóż Ogniowi co pewien czas podobała
          się jakaś dziewczyna, więc brał z nią ślub. (...) Przy tej okazji rozwalał
          czerwonych i Żydów (...)".

A więc ubek, bandyta, terrorysta i kobieciarz, a przede wszystkim antysemita.
          Trudno się zresztą dziwić, Kuroń, założyciel czerwonego harcerstwa, jest z
          zupełnie innej bajki.

Właściwie w ogóle nie warto byłoby analizować tych przeinaczeń i pomówień,
          gdyby nie niedawna kontynuacja sprawy w "Gazecie Wyborczej". To dalsza część
          sądu nad "Ogniem".

Autor dwuodcinkowego artykułu w magazynie "GW" o Józefie Kurasiu - Paweł
          Smoleński (jeden z pretorianów Adama Michnika) tak oto streścił powyżej
          przytoczone poglądy Kuronia o Kurasiu: "Jacek Kuroń nie miał najlepszego zdania
          o "Ogniu" [Ładnie powiedziane!!!

Dla pełnej jasności dodać warto, że Smoleński w zakamuflowanej formie przejął
          te poglądy - red.]. Jego trzech przyjaciół, członków komunistycznego Związku
          Walki Młodych, znaleziono martwych na Gubałówce.

Wieść niosła [cóż za precyzja sformułowań, na tym właśnie zbudowany jest cały
          artykuł - red.], że zastrzelili ich "ogniowcy", za czerwone legitymacje".
          Smoleński, z charakterystyczną dla siebie przenikliwością, dodaje: "Ale czasy
          były takie, że mógł ich zabić ktokolwiek, z jakiegokolwiek powodu, choćby
          dlatego, że mieli na nogach dobre buty".

Dalej czytamy, jak Kuroń edukował młodzież: "Na przełomie 1959 i 1960 roku
          Kuroń prowadził w Poroninie obóz żydowskiej drużyny harcerskiej. Wpadł na
          pomysł, by dzieciaki poszły między ludzi, wypytywały, a potem urządziły sąd
          nad "Ogniem". (...) - Myślałem, że sąd potrwa godzinę, może dwie - wspomina
          Kuroń. [i zapewne, zgodnie z zamysłem Kuronia zakończy się potępieniem i
          skazaniem Kurasia ? red.] (...)

Późną nocą ogłosili werdykt: odstępujemy od wydania wyroku". Cóż za
          niespodziewana porażka Kuronia.

Kuroń był CIEMNIAKEM i nie miał systemu wartości co jest złe i dobre.
          • Gość: lala [...] IP: *.xdsl.tiscali.nl 18.06.04, 10:45
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Maras Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.06.04, 16:22
      [i][i][i]
    • Gość: Ketna Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.xDSL-1mm.sentex.ca 17.06.04, 16:24
      Umarł Chrystus naszych czasów - chciał dobrze. Niech mu Bóg wynagrodzi Jego
      trudy, bo dla tych dla których się poświęcał będzie nie zrozumiały do końca.
      • Gość: observatorka Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.hfx.eastlink.ca 17.06.04, 16:33
        Jest mnie niezmiernie przykro:(....walczyl p.Kuron i za mnie tez, dziekuje:-)
        Spij Spokojnie Szlachetny Czlowieku!
      • Gość: Głupie_porównanie CHRYSTUS ? Jeszcze czego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:33
    • Gość: Grabaż Epitafium IP: *.icpnet.pl 17.06.04, 16:32
      Kuroń był człowiekiem zasługującym na szacunek i pamięc bardziej niż pieprzony
      aparatczyk Gierek, ponieważ jego wrażliwość i chęć do poświęceń nie była
      wyrachowana, pochodziła z głębi serca, nie była wytworem propagandy i kłamstwa
      ale prawdziwych przekonań i działań.
    • Gość: AdamC Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.sympatico.ca 17.06.04, 16:34
      Rzeczywiscie epoka PRL i gigantow walczacych o sprawiedliwosc powoli sie
      konczy.

Podziwiam za odwage, wiernosc swoim pogladom i zasadom moralnym, postawienie
      sie przeciwko systemowi, za walke o zwyklego czlowieka.

• Gość: pizarro DOCENIĆ JEGO PRACĘ ALE ZACHOWAĆ UMIAR i PROPORCJE IP: *.torun.mm.pl 17.06.04, 16:34
      Umarł człowiek nietuzinkowy to fakt.Miał swoje dni przepiękne, czyny
      niepospolite! wielkie podziękowanie, szacunek i chwała mu za to!Jednakże
      apeluję o umiar, nie zatracanie się w zbędnych, przesadnych pochlebstwach !
      Jak każdy zyjący aktywnie w prl'u miał także swoje dni niezbyt chwalebne.
      Dlatego, mam nadzieję,że " dyżurne płaczki III RP" nie zachowają się w swym
      uniesieniu jak to miało już kiedyś miejsce w Polsce .
      • Gość: też_tak_myślę Re: DOCENIĆ JEGO PRACĘ ALE ZACHOWAĆ UMIAR i PROPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:48
        Kuroń był człowiekiem zasługującym na szacunek i pamięc bardziej niż pieprzony
        aparatczyk Geremek, ponieważ jego wrażliwość i chęć do poświęceń nie była
        wyrachowana, pochodziła z głębi serca, nie była wytworem propagandy i kłamstwa
        ale prawdziwych przekonań i działań.
        • behemot.to.kot PROSZĘ O ODROBINĘ CISZY! 17.06.04, 18:32
          Kilka czy kilkadziseiąt osób chciałoby tu wyrazić swój szacunek dla Jacka
          Kuronia. Napisać, że go ceni. "Pomilczeć" on-line.
          czy musicie akurat tutaj i teraz wyrażać swą dezaprobatę dla palaczy, Żydów,
          Geremka, Michnika i dla życiorysu Jacka!?
          czy dla Was jest naturalną rzeczą, że gdy ktoś umiera idziecie do jego
          znajomych i bliskich i opowiadcie, że to i tamto nieboszczyk robił źle, że nie
          był taki fajny, a momentami myśleliście nawet, że był głupi?
          czy wyda się Wam normalne, gdy będziecie chować kogoś bliskiego, że ktoś
          przyjdzie i napluje lub nasra do otwartego grobu?

bo dla mnie tak to wygląda. i jest mi podwójnie przykro.

Gość portalu: też_tak_myślę napisał(a):

> Kuroń był człowiekiem zasługującym na szacunek i pamięc bardziej niż pieprzony
          > aparatczyk Geremek, ponieważ jego wrażliwość i chęć do poświęceń nie była
          > wyrachowana, pochodziła z głębi serca, nie była wytworem propagandy i kłamstwa
          > ale prawdziwych przekonań i działań.

• Gość: smutek Re: PROSZĘ O ODROBINĘ CISZY! IP: *.77.classcom.pl 17.06.04, 18:38
            Dzieki za ten post. Dlatego właśnie Kuroń był tak u nas niezwykły - rozumiał
            ludzi, słuchał ich i umiał wybaczać. Pewnie wybaczyłby i tym... - nie, nie będę
            się wyrażać
    • slon2002 ŻEGNAJ PRZYJACIELU LUDZI UCZCIWYCH 17.06.04, 16:38
      • Gość: -- ŻEGNAJ KARMICIELU ZUPĄ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:24
    • Gość: Viritim Ja wpuściłem IP: 62.233.167.* 17.06.04, 16:40
      I wcale nie żałuję.
    • esylwiad Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 16:44
      BYŁ WIELKIM CZŁOWIEKIEM.PAMIĘĆ O NIM POZOSTANIE.WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA
      NAJBLIŻSZYCH.
    • lenx2 Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 16:47
      nie sądziłem, że odejście kogoś nie znanego osobiście może tak zaboleć...
      PANIE JACKU []
      • emma_b Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 17:02
        Panie Jacku,
        jesli ten dziki polski kapitalizm miewal niekiedy ludzka twarz to tylko dzieki
        Panu.
        Wielkie dzieki za wszystko co Pan dla nas zrobil, a zrobil Pan bardzo
        wiele.Jest Pan jednym z najwybitniejszych Polakow naszej epoki.

• Gość: Droga_Emmo_be TO KUROŃ WPROWADZAŁ TEN DZIKI KAPITALIZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:33
          Ten dziki, polski kapitalizm NIGDY nie miał ludzkiej twarzy.
          Przeklinamy to nowe, które pan wylansował razem z Pańskimi zupkami.
          Zrobil Pan bardzo wiele złego, tak jak gdyby niechcąco, bo usta miał Pan pełne
          frazesów. Jest Pan jednym z większych szkodników Polski.
    • Gość: Andrzej z Poznania Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.icpnet.pl 17.06.04, 16:54
      Odszedl....! Dlaczego Dobrzy Ludzie odchodza? Nie znalem Go, ale zawsze ufalem,
      zawsze wierzylem i wierze w to co robil dla ludzi i swiata....ZEGNAJ!!!
      • Gość: XS Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 195.85.249.* 17.06.04, 17:03
        [*]
    • Gość: KKK O jednego czerwonego mniej!Świat bedzie Lepszy! IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.06.04, 16:56
      • Gość: mh Każdy taki post powoduje... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 16:58
        ... że ludzi dobrej woli jest więcej.

To nie jest zwykła śmierć.
      • mogiliani Świat bedzie lepszy gdy będziemy o nim pamiętać 17.06.04, 19:09
        A o tobie pamiętać nie będzie nikt:(
    • Gość: Lope Bardzo pozytywna Postać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.04, 16:57
      odeszla. I to tyle powiem.
    • Gość: Gosc Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.sympatico.ca 17.06.04, 17:04
      Dlaczego zaliczacie go do epoki ????? jest wiecej ludzi w Polsce ktorych wogole
      nasz Kraj nie docenia i zapomina co dla Polski uczynili. Kuron to wcale nie
      jest zadna rewelacja, zalujecie go bo obawiacie sie czy nie zabiora wam tej
      kapaniny kuroniowki i tej darmowej zupy. To by bylo dobre, wreszcie by was
      zmobilizowalo do pracy,a w ten sposob podbudowal by sie ojczysty Polski
      kraj,ktory tonie w bezrobociu nie koniecznie bazujac ze nie ma pracy,ale woli
      byc na zasilku i darmowej zupie.
      • emima Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 17:08
        jest wielu ludzi owszem, ale akurat o TYM CZŁOWIEKU dzis mowimy!
        Myslisz, ze tu chodzi tylko o zupe?????? moj tata tez siedzial w wiezieniu za
        poglady w czasie "komuny" i wiesz co tu chodzi tylko o wspomnienie zmarlego,
        nic wiecej, nie nalezy w tym momencie moralizowac, jedni sa tacy, ze tylko zyja
        z tej kuroniowki, a inni sie staraj, nigdy nie bedzie idealnie. Pozdrawiam
        Emilia
      • Gość: Surowa_ocena Tak baranie, to jest marzenie wyznawców Kuronia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:29
        Brać zasiłki i chłeptać zupkę. Jednak powinieneś wiedzieć, że wypłata zasiłku
        kończy się po krótkim okresie. Pracy nie ma w dalszym ciągu,a Kuroń udawał,że
        nie słyszy pytania z czego człowiek ma żyć. To Kuroń był twórcą tego nieludzkiego
        systemu. Zdrajcą solidarności. Bo solidarność to polega na tym, żeby się dzielić
        z drugim także pracą.
        Zresztą nie tylko Kuroń, to samo można powiedzieć o całym AWS z Wałęsą na czele.
        Ci goście wypaczyli ideę Solidarności. Dużą rolę odegrał w tym Kuroń.
        Jestem pewien, że historia oceni ich surowo, chyba, że napiszą ją Żydy, wówczas
        nigdy moglibyśmy nie poznać prawdy.
        • Gość: avatar Co takiego zrobiłaś, że osądzasz? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 19:47
          Gość portalu: Surowa_ocena napisał(a):

> Brać zasiłki i chłeptać zupkę. Jednak powinieneś wiedzieć, że wypłata zasiłku
          > kończy się po krótkim okresie. Pracy nie ma w dalszym ciągu,a Kuroń udawał,że
          > nie słyszy pytania z czego człowiek ma żyć. To Kuroń był twórcą tego
          > nieludzkie go systemu. Zdrajcą solidarności.

(ciach)

> Jestem pewien, że historia oceni ich surowo, chyba, że napiszą ją Żydy,
          > wówczas nigdy moglibyśmy nie poznać prawdy.

Powiedz coś o sobie.

Co zrobiłeś dla drugiego człowieka? Dla Wietnamczyka, Żyda, Polaka?

To pytanie nie tylko do ciebie, ale kilku innych osób w tym smutnym wątku.
      • mogiliani Lecz się na grzybicę 17.06.04, 19:11
        W tym kraju pachnącym grzybicą i troszcz sieo swoją chałupkę:(((
    • Gość: Gosc Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.sympatico.ca 17.06.04, 17:16
      Pieknie by bylo i jeszcze piekniej by wygladalo,zeby Polska doceniala i
      wspominala Prezydenta Lecha Walese,tak jak docenia Jacka Kuronia. To co zrobil
      Walesa dla Polski to nikt nie jest w stanie mu dorownac,ani Kuron,ani zaden z
      obecnych politykow.To jest prawdziwa ,, EPOKA " dla Polski,ten czlowiek to
      prawdziwa historia, ktora zna i podziwia caly swiat, ale Kuron.......
      • emima Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 17:27
        owszem zgodze sie z Toba, iz Lech Walesa to WIELKI CZŁOWIEK, nie umniejszam mu
        niczego, zreszta on sam wypowiada sie o Kuroniu pozytywnie. pozdrawiam Emilia
        • Gość: Zadziwiające REGUŁA DLA PROSTAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:38
          Bardzo proste.:
          Ten co chwali Kuronia, Wałęse i im podobnych - to wielki człowiek.
          Ten co ich krytykuje - to mały, nędzny człowieczek.
          I według tej prostej reguły, różne prostaki mogą snuć swoje wątki.
    • Gość: WSU Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 195.205.230.* 17.06.04, 17:34
      odszedl wielki czlowiek [i]
    • Gość: Sasza Po prostu wielka szkoda IP: 150.254.69.* 17.06.04, 17:34
      Odszedl czlowiek, ktory zawsze na pierwszym miejscu stawial dobro czlowieka, a nie swoje wlasne dupsko. A teraz zostaniemy z takimi politykierami jak Kwasniewski, Cimoszewicz, Miller, Janik, Lepper, Rokita, Piskorski, bratja Kaczynscy, mlody Giertych, Wrzodka, Jagielinski, Jagiello... itd itp.
      Oni zyja, ataki czlowiek jak Kuron odszedl. Nire ma sprawiedliwosci na tym swiecie, Moze na tamtym jednak bedzie.
      Czesc Jego pamieci! To byl Wielki Czlowiek. Kuron to brzmi dumnie!

Sasza
    • Gość: czarli Jacek K=cyklon B=NKWD IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 17:38
      JEDNEGO PIEPRZONEGO ZDRAJCY I NKWDZISTY MNIEJ.JESZCZE TYLKO MICHNIK ,JARUZEL
      GEREMEK I MOŻEMY WCHODZIĆ DO EUROPY
    • Gość: yar Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 17:40
      szkoda, ze odszedl, to byl madry i odwazny czlowiek, panie Jacku - dzieki,
      za ...
      • Gość: - KUROŃ TO BRZMI DUMNIE, ALE NIE U MNIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:42
    • Gość: Kaśka Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.daxnet.no 17.06.04, 17:44
      Tak mi przykro.Kolejna wielka strata i puste miejsce nie do zastapeinia.
      Pracowałam w jego komitecie wyborczym w 89. Odszedł swietny człowiek.
    • Gość: imp Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 17.06.04, 17:47
      Nieeeeeeeeeeeeee!!!
      Szkoda wielka szkoda dla Polski, utarciła WIELKIEGO CZŁOWIEKA

• Gość: jania Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 212.160.138.* 17.06.04, 17:51
      ...naprawdę ogromna strata - bo człowiekiem był nieprzeciętnym;
      w przeciwieństwie do wszystkich innych znanych polityków - ON istniał dla ludzi
      w ich imieniu i dla nich działał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka