Dodaj do ulubionych

Panie pośle Niesiołowski - posłowi wolno mniej

14.05.12, 12:01
Suwerenem jest społeczeństwo, a nie politycy! Proszę to zrozumieć - jak byśmy wszyscy nie znosili Ewy Stankiewicz, jak by nas nie brzydziło to co robi, ta kobieta jest dziennikarzem, działa w interesie społecznym i Pan jako polityk nie ma prawa jej tknąć nawet palcem!

Nie wolno było słuchaczowi Radia Maryja pod Jasną Górą uderzyć dziennikarki Polsatu, Lechowi Kaczyńskiemu zelżyć demonstranta słynnym "spieprzaj dziadu", a Panu w żadnym razie szarpać Ewy Stankiewicz.

Absolutnie zgadzam się tutaj z W. Frasyniukiem

www.tvn24.pl/12690,1744425,0,1,nie-wypuszczali-poslow-pomysl-byl-dowcipny,wiadomosc.html

Uważam, że jeśli naruszenie nietykalności posła przez związkowców jest jeszcze w jakiś sposób wytłumaczalne ( politycy decydując się na czynne uprawianie tego zawodu powinni się pogodzić z tym, że od stuleci obrywają i będą obrywać jajkami, pomidorami i inną podręczną amunicją miotaną przez niezadowolonych obywateli, którzy płacą podatki na ich utrzymanie ) to szarpanie i lżenie dziennikarza przez polityka jest absolutnie niedopuszczalne (!)

Koniec, kropka. Bardzo was przepraszam, że nie będę odpisywał, nie mam dziś czasu.
Obserwuj wątek
    • woda_woda Re: Panie pośle Niesiołowski - posłowi wolno mnie 14.05.12, 12:03
      indeed44 napisał:

> Pan jako polityk nie m
      > a prawa jej tknąć nawet palcem!

A on ją tknął palcem?
      • tw_wielgus Re: Wydaje jej się...;)))) 14.05.12, 12:20
        Dziennikarka twierdzi, że poseł PO zaatakował ją dwukrotnie. - Najpierw rzucił się na kamerę i próbował wyłamać mikrofon, ale odciągnęli go znajomi. Zaraz potem już z obraźliwymi wyzwiskami "won do PiS-u, won do PiS-u" zaatakował mnie bezpośrednio, fizycznie. Nie pamiętam dokładnie jak, ale wydaje mi się, że mnie szarpał i chwycił za nadgarstki. Po prostu wpadł w furię.
        • tadzap Re:Obejrzyj,to tylko 1:40,wytrzymasz. 14.05.12, 13:13

www.youtube.com/watch?v=rxTVzzmo8tw--
          III rp - rzeczPOsPOlita dla Ciemniaków
          • tw_wielgus Re:Obejrzyj,to tylko 1:40,wytrzymasz. 14.05.12, 13:54
            Wytrzymałem. Są przewidziane jakieś nagrody?
            • ave.duce Re:Obejrzyj,to tylko 1:40,wytrzymasz. 14.05.12, 15:17
              Zdjęcie Stankiewicz i Lichockiej ;)
    • lump-1 Re: Panie pośle Niesiołowski - posłowi wolno mnie 14.05.12, 12:07
      indeed44 napisał:

> Absolutnie zgadzam się tutaj z W. Frasyniukiem
      >

"Nie wypuszczali posłów. "Pomysł był dowcipny" "

A ja nie widzę w tym niczego dowcipnego.
      Hołota pod sejmem uwięziła hołotę w sejmie a między jedną i drugą hołotą biegała hołota z mikrofonami i kamerami.

> su.
      • ave.duce Też się nie zgadzam z Frasyniukiem. 14.05.12, 15:18
        Mam zdecydowanie inne poczucie humoru.
    • cookies9 Re: Panie pośle Niesiołowski - posłowi wolno mnie 14.05.12, 12:10
      > Pan jako polityk nie ma prawa jej tknąć nawet palcem<

Jedynie odsunął kamerę w dół i powiedział 'won stąd'.To i tak mało za dziennikarską napastliwość...
    • dr.krisk No i poseł musi miec żelazne nerwy..... 14.05.12, 13:02
      Nie można zachowywać się histerycznie. Nie wypada, po prostu.
      • teen69 Re: No i poseł musi miec żelazne nerwy..... 14.05.12, 13:07
        Jak widać kazdy może być profesorem.Jedni chodza w dwóch lewych bytach inni w gaciach na glowie a temu odwaliło bo kto by zapamiętał nazwy wszystkich owadow, najliczniejszych zyjatek na Ziemi?
      • indeed4 Re: No i poseł musi miec żelazne nerwy..... 14.05.12, 13:18
        To oczywiste... inna sprawa, że do nawiedzonych od Sakiewicza rzeczywiście trzeba mieć nerwy ze stali.
        Swoją drogą nic mnie tak nie ubawiło, jak tłumaczenia ( nie Stefka, kolegów! ) że ma steraną psychikę, bo siedział "we więźniu" :-)

PS. Sorry, że nie odpisuję w wątku z apelem, chciałbym zasiąść do do niego na dłużej wieczorkiem.
    • indeed4 O, super. 14.05.12, 13:06
      jest już stanowisko SDP

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,SDP-apeluje-do-PO-o-wyciagniecie-konsekwencji-wobec-Stefana-Niesiolowskiego,wid,14483384,wiadomosc.html
      • wkkr Super to by było, gdyby 14.05.12, 13:14
        rada etyki mediów zajęła się działalnością tzw. dziennikarzy prawicowych w czasie blokady sejmu.
        Są dowody na to ze dziennikarze ci byli aktywnymi animatorami wydarzeń i nie ograniczali się jedynie do ich relacjonowania.
        ======
      • woda_woda Się uśmiałam 14.05.12, 13:15
        indeed4 napisał:

> jest już stanowisko SDP

zajrzawszy na stronę SDP :)))

"DZIŚ POLECAMY

Apel Centrum Monitoringu Prasy SDP ws. Niesiołowskiego

Rozmowa dnia z Ewą Stankiewicz o incydencie ze Stefanem Niesiołowskim, brutalizacji życia społecznego i sterowaniu nastrojami przez media reżimowe

O filozofii drugiego obiegu w III RP - felieton Krzysztofa Kłopotowskiego"

Ale gdy zerknęłam w zakładkę Władze SDP, zobaczyłam, że
        Krzysztof Skowroński - prezes
        Zarząd Główny
        1. Piotr Legutko - wiceprezes
        2. Agnieszka Romaszewska - wiceprezes
        3. Stefan Truszczyński - sekretarz generalny
        4. Jadwiga Chmielowska - skarbnik
        5. Teresa Bochwic
        6. Jolanta Hajdasz
        7. Józef Matusz
        8. Marek Palczewski
        9. Zbigniew Rytel
        10. Andrzej Stawiarski
        11. Waldemar Wisniewski
        12. Marcin Wolski

i zorientowałam się, że jest to instutcja tak obiektywna, jak ja jestem ufoludkiem :)
        • indeed4 Ooo - to może do rozsądku przemówi P. Graś? 14.05.12, 13:24
          "Kogokolwiek by to dotyczyło, takie sytuacje nie powinny się zdarzać. Ne powinno się przekraczać pewnych barier, zwłaszcza jeśli pełni się funkcję publiczną. Moim zdaniem te słowa były zupełnie niepotrzebne. Trochę rozumiem zdenerwowanie posła, który był rzeczywiście tropiony przez te kamery przez dłuższy czas, ale takie słowa pod adresem dziennikarki, obojętne z jakiej stacji telewizyjnej, po prostu nie powinny mieć miejsca"

wyborcza.pl/1,91446,11717639,Olszewski__PO_nie_wyciagnie_konsekwencji_wobec_Niesiolowskiego.html#ixzz1uqHNlnMd
          • indeed4 Miłego popołudnia wszystkim ;-) 14.05.12, 13:25
            jw.
          • woda_woda A po co mi jakiś Graś? 14.05.12, 13:26
            Mam własną ocenę sytuacji, nie potrzebuję suflera.
            • indeed4 I jeszcze jakiś Tusk... 15.05.12, 08:58
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11723981,Tusk__To_nie_do_zaakceptowania__Chce__zeby_Niesiolowski.html

A serio - Twoim zdaniem mamy jeszcze jakąś nieupartyjnioną instytucję, która może zdyscyplinować klasę polityczną i wpłynąć na poziom debaty publicznej? Gowin wczoraj pokrętnie klarował w Superstacji, że taką instytucją jest naród, który wybiera takich, a nie innych polityków i że w związku z tym ( jego zdaniem ) społeczeństwo taki stan rzeczy akceptuje.

Też tak uważasz?
        • cookies9 Re: Się uśmiałam 14.05.12, 15:04
          woda_woda napisała

> Ale gdy zerknęłam w zakładkę Władze SDP, zobaczyłam, że

> Krzysztof Skowroński - prezes
          > Zarząd Główny
          > 1. Piotr Legutko - wiceprezes
          > 2. Agnieszka Romaszewska - wiceprezes
          > 3. Stefan Truszczyński - sekretarz generalny
          > 4. Jadwiga Chmielowska - skarbnik
          > 5. Teresa Bochwic
          > 6. Jolanta Hajdasz
          > 7. Józef Matusz
          > 8. Marek Palczewski
          > 9. Zbigniew Rytel
          > 10. Andrzej Stawiarski
          > 11. Waldemar Wisniewski
          > 12. Marcin Wolski
          >
          > i zorientowałam się, że jest to instutcja tak obiektywna, jak ja jestem ufoludk
          > iem :)

Sami swoi ,od Sakiewicza i Stankiewicz:-) Dobre,niezależne,rzetelne grono dziennikarzy :-))))

• wkkr ona nie jest dziennikarzem 14.05.12, 13:10
      ale mniejsza o to.
      Odpowiedz mi:
      Czy istnieje coś takiego jak etyka dziennikarska?
      Czy dziennikarz ma licencje na każde świństwo, manipulacje.... KŁAMSTWO!?
      =======
      • lump-1 Re: ona nie jest dziennikarzem 14.05.12, 13:12
        wkkr napisał:

> ale mniejsza o to.
        > Odpowiedz mi:
        > Czy istnieje coś takiego jak etyka dziennikarska?

Już nie.
        > Czy dziennikarz ma licencje na każde świństwo, manipulacje.... KŁAMSTWO!?

Tak.
        • wkkr W takim razie pranie po mordach 14.05.12, 13:15
          tej swołoczy jest usprawiedliwione!
          • lump-1 Re: W takim razie pranie po mordach 14.05.12, 13:25
            wkkr napisał:

> tej swołoczy jest usprawiedliwione!

Nie ponieważ to oznaczałoby, że wszyscy "osiągnęli" poziom rynsztoka a tak nie jest.

• scoutek Re: Panie pośle Niesiołowski - posłowi wolno mnie 14.05.12, 13:16
      indeed44 napisał:

> Ewy Stankiewicz, jak by nas nie brzydziło to co robi, ta kob
      > ieta jest dziennikarzem, działa w interesie społecznym

Dziennikarka? W interesie społecznym?
    • tadzap Re: A gdyby tak to leciało,to co by się stało? 14.05.12, 13:34

Katarzyna Kolenda-Zalewska: Panie Pośle, przepraszam…

Poseł PiS-u: skąd Pani jest, skąd Pani jest?

K. Kolenda-Zalewska: Katarzyna Kolenda Zalewska, nie chcieli Pana wypuścić z sejmu…

Poseł PiS-u: nie, nie chcę z panią rozmawiać!

K. Kolenda-Zalewska: czemu?

Poseł PiS-u: nie chcę z panią rozmawiać, wie pani dlaczego, do Durczoka, niech pani idzie do Durczoka!

K. Kolenda-Zalewska: dlaczego, ja jestem Katarzyna Kolenda Zalewska, mam osobne nazwisko i osobne imię…

Poseł PiS-u: To jest pani od tego materiału „Prawdziwi Polacy”?, Tak? Tego rządowego paskudztwa, tak?

K. Kolenda-Zalewska: nie, nie rządowego paskudztwa, tylko dokumentu…

Poseł PiS-u: nie, nie chcę z panią rozmawiać, niech pani idzie do PO, proszę odwrócić to, rozbiję pani kamerę jak będzie mnie pani filmować bez mojej zgody!

K. Kolenda-Zalewska: przed chwilą nie mógł pan wyjść z sejmu, czy pan wie dlaczego?

Poseł PiS-u: czy pani jest głucha? Niech Pani idzie do PO, do tych peowskich lizusów swoich! Proszę nie rozmawiać ze mną! Pani rozbiję kamerę! (poseł atakuje fizycznie na filmującą dziennikarkę)Bez mojej proszę nie filmować! Dobrze?, Bo roztrzaskam pani kamerę! Ostrzegam! Nie mam ochoty, żeby mnie pani filmowała!! Won stąd!!! (ponowny atak fizyczny na filmującą dziennikarkę)

K. Kolenda-Zalewska: jest pan osobą publiczną! Ja wezwę policję!

Poseł PiS-u: proszę wzywać!

Inny, uśmiechnięty Poseł PiS stojący obok: policji mamy aż nadto tutaj!

K. Kolenda-Zalewska: Ale ja wezwę policję, Pan się dopuścił rękoczynów!
      Osoba stojąca obok posła PiS : on tylko zabrał kamerę!

Poseł PiS-u: won stąd! Won Do PO!

K.Kolenda-Zalewska - Pan powiedział „won do PO”...?

Inny poseł PiS-u zasłania marynarką kamerę…
      • ave.duce Re: A gdyby tak to leciało,to co by się stało? 14.05.12, 15:25
        Najpierw podaj nazwisko tego posła z PiS ;)
    • indris Szarpanie jest niedopuszczalne... 14.05.12, 13:46
      ...natomiast potraktowanie Ewy Stankiewicz słowem "won" jest dopuszczalne a nawet wskazane.
      Ta osoba publicznie przed kamerami mówiła 21 kwietnia, że Rosjanie dobijali rannych w Smoleńsku.
      • indeed4 Re: Szarpanie jest niedopuszczalne... 14.05.12, 15:11
        A dlaczego tylko "won"? Trzeba było od razu "spier..." jak przystało na posła, reprezentanta narodu.
        • cookies9 Re: Szarpanie jest niedopuszczalne... 14.05.12, 15:16
          Należało pojechać klasykiem 'spieprzaj dziadu'.I byłby spokój,bo to ich klasyk...
          • indeed4 Re: Szarpanie jest niedopuszczalne... 14.05.12, 15:25
            Pewnie, pewnie... i jeszcze dokładka z liścia - pielęgnujcie dalej te swoje wyśrubowane standardy, bo jeszcze za mały chlew w Sejmie.
    • indeed4 "Reporterzy bez Granic" 14.05.12, 15:08
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11719796,Reporterzy_bez_Granic_dla_TOK_FM__zachowanie_Niesiolowskiego.html

Pisiołki, który z was do nich doniósł, spryciarze? :-)
    • lionold [...] 14.05.12, 15:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • indeed4 Oglądaliście w Superstacji Gowina? 14.05.12, 21:51
      powiedział wprost, że to wszystko, cała ta awantura to była pokazówka, którą posłowie usiłowali zainteresować media.

Wróblewski w "RzP" też ładnie podsumował Niesiołowskiego - zjechał go za "odgrywanie roli szalonego staruszka, okładającego laską po kostkach przechodniów, w czasie kiedy kieszonkowcy mogą robić swoje".

blog.rp.pl/wroblewski/

• wiosnaludzikow posłowi wolno mnie ? 15.05.12, 09:16
      Proszę przenieść ten wątek na forum o USA . takie twierdzenie dotyczy tamtej demokracji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka