Dodaj do ulubionych

PSL - kolesie platformy

16.07.12, 05:15
Kto z kim przestaje, takim się staje - w popularnym porzekadle. Moja opinia o PSL jest od dawna gruntownie ugruntowana. Zawsze dodaję sakramentalne - jedna banda kościelnych złodziei, moczymordów i przekrętów. Wielu puka się w czoło pod moim adresem. Teraz mam sporą satysfakcję z głupoty i ślepoty fanów platfusich, koleżków swoich koalicjantów.

wyborcza.pl/1,75478,12132051,W_ukrytej_kamerze_o_PSL__dziwne_biznesy__cieple_posady.html
Obserwuj wątek
    • 8macek Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 06:28
      dobre, dobre !!! mogło by być nawet i śmieszne gdyby nie było wku...ające.

no to teraz czekamy z niecierpliwością na nagrania dotyczące machlojek frakcji pawlakowej :->

rewanż przecież się należy, prawda?

no ale tuskowi nie przeszkadza jak widać koalicja z mendami i gnojami granatem oderwanymi od pługa bo przecież takie zachowanie to również standard i norma wśród "liberalnych" polityków platformy obywatelskiej. no i wiadomo, że mendy i gnoje z PSL nie dadzą zrobić krzywdy krzyżowi i klechom, kolaborantom z opus dei i innym bandytom z mafii watykańskiej, a to jest przecież najważniejsze! reszta nieważna, "NIC SIĘ NIE STAŁO" - można dalej robić przewały bo przecież się tylko po to poszło w posły, co nie?
      • kzet69 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 12:05
        8macek napisał:

> dobre, dobre !!! mogło by być nawet i śmieszne gdyby nie było wku...ające.
        >
        > no to teraz czekamy z niecierpliwością na nagrania dotyczące machlojek frakcji
        > pawlakowej :->

A ja q.r.v.a czekam na reakcję Tuska, bo on z tymi geszefciarzami współtworzy rząd od 5 lat i wychwala ich pod niebiosa...
        • kzet69 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 12:14
          ps. Serafina znam ponad 30 lat, jeszcze z czasów gdy jako kierowca w firmie "Smugi" mojej Mamie wnosił jabłka do piwnicy (do młodszych na FK: były takie czasy, że jabłka, ziemniaki czy ogórki się magazynowało na zimę w piwnicy)...
        • 8macek Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 12:31
          > A ja q.r.v.a czekam na reakcję Tuska, bo on z tymi geszefciarzami współtworzy r
          > ząd od 5 lat i wychwala ich pod niebiosa...

no i zanosi się, że będzie dalej współtworzył bo przecież wyborcy PO są przekonani, że nie ma innej alternatywy, dobre co nie?

a reakcji tuska się nie doczekasz bo tusk ma teraz wakacje i ma w dupie FSZYSKO.

a poza tym przecież koko, koko - ELEWARR SPOOOOOKO!
          i NIC SIĘ NIE STAŁO!!!
        • kiemlicz88 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 17:26
          Tusk taki sam geszefciarz, ale na razie daje się to ukrywać. Afera hazardowa, lekowa i Sawicka jakoś dziwnie się rozmyły. Odstrzelono tylko pionki.
    • haen2010 Znalazł ktoś linka do tych nagrań? 16.07.12, 07:34
      Podobno w Pulsie Biznesu, ale nie mogę znaleźć. Mogą ruszyć ten syf polityczny, jak afera Rywina. Za dużo tego lajdactwa w Polsce się uzbierało. Szambo się przelewa.
    • ave.duce O to chodzi? 16.07.12, 08:41
      www.pb.pl/2636728,83827,bez-komentarza-br
      • 8macek Re: O to chodzi? 16.07.12, 09:37
        no to jak ave, dalej będziesz się upierać, że tylko głosowanie na PO ma sens?
        wiesz już teraz na pewno (bo to nagranie jest pięknym hehehe dowodem), że tusk wybrał sobie koalicjanta w postaci bandy złodziei i gnojów, dla których posłowanie jest wyłącznie dochodowym biznesem opartym na machlojach, przekrętach i oszustwach (np. założenie firmy na "słupa" to już nie w kij dmuchał tylko zwykły kryminał).
        • ave.duce Re: O to chodzi? 16.07.12, 13:16
          Tak, zapewne będę głosowała na PO - o ile w ogóle.
          I na tym zakończę, bo pisać o Palikocie-facecie z gumy nie zamierzam.

Pozdrawiam.
          • talle.yrand Re: O to chodzi? 16.07.12, 13:47
            ave.duce napisała:

> Tak, zapewne będę głosowała na PO - o ile w ogóle.
            > I na tym zakończę, bo pisać o Palikocie-facecie z gumy nie zamierzam.
            >
            > Pozdrawiam.

Tak trzymaj i nie popuszczaj jak zwykł mawiać JP II.

• kzet69 Re: O to chodzi? 16.07.12, 14:00
              Hmmm... może nie najlepszy przykład... w końcówce życia nosił cewnik...
              • talle.yrand Re: O to chodzi? 16.07.12, 14:03
                kzet69 napisał:

> Hmmm... może nie najlepszy przykład... w końcówce życia nosił cewnik...

Przykład jest dobry,był skierowany do ave. JP II tak się zwracał kiedyś do Solidarności,AWS i Krzaklewskiego.

• bpos Re: O to chodzi? 16.07.12, 14:01
            Mam już swoje lata i zawsze brałem udział w wyborach. Do takiego obowiazku się poczuwałem.

Teraz wiem, że już nigdy do żadnych wyborów nie pójdę!

No, chyba że referendum w sprawie konkordatu.
            Ale takiego referendum nie będzie.

• 8macek Re: O to chodzi? 16.07.12, 14:08
            > Tak, zapewne będę głosowała na PO - o ile w ogóle.
            > I na tym zakończę, bo pisać o Palikocie-facecie z gumy nie zamierzam.

no cóż, wobec takiej postawy jestem bezsilny.
            mogę ci tylko życzyć dużo zdrowia i zaproponować abyś w tej sytuacji nie zakładała już więcej wątków antyreligijnych i antyklerykalnych bo tylko się będziesz ośmieszać.
            uważam, że jesteś na tyle rozgarnięta, że nie muszę ci wyjaśniać dlaczego będzie to cię ośmieszało...
            • ave.duce Coś jeszcze? 16.07.12, 15:34
              Nie zakładałam, nie zakładam, nie będę zakładać wątków antyreligijnych, bo wiara jest prywatną sprawą człowieka i nic mi do tego.
              Co do wątków antyklerykalnych - to zależy od działalności urzędników Pana B. i "owieczek".
              Dotarło?
              • 8macek Re: Coś jeszcze? 16.07.12, 15:56
                ależ ave, nie musisz się denerwować, przecież ja ci dobrze życzę, tak jak każdemu uczciwemu człowiekowi zresztą.
                wydawało mi się tylko, że deklarowałaś swój ateizm i antyklerykalizm. jeśli się coś zmieniło albo mi się źle wydawało to po prostu wyprowadź mnie z błędu i będzie po problemie.
                :-) pozdrawiam.
                • 8macek Re: Coś jeszcze? 16.07.12, 16:26
                  poza tym wiara to faktycznie prywatna sprawa i tu masz całkowitą rację.
                  tylko, że wiara to nie to samo co zinstytucjonalizowana religia a tym bardziej fanatyzm religijny. a w tym sensie pojmuję i uskuteczniam swoją antyreligijność uznając tym samym wszelkie przejawy fanatyzmu religijnego za działania groźne dla cywilizacji ludzkiej. zmuszanie społeczeństwa do podporządkowania się poprzez ustawy sejmowe (w tym ustawy karne) do określonego zachowania zgodnego z doktryną religijną (wybraną przez grupę fanatyków jako jedynie słuszną) jest klasycznym przykładem fanatyzmu religijnego, który należy najzwyczajniej tępić. z takim fanatyzmem religijnym mamy do czynienia i w iranie i w polsce.
                  i proponuję na tym zakończyć bo to nie główny temat tej dyskusji. a w związku z tym, że jak słusznie zauważyłaś wiara to prywatna sprawa każdego człowieka, uznaję za niebyłą moją prośbę o twoje deklaracje w tej kwestii.
                  pozdrawiam.
                  • ave.duce Re: Coś jeszcze? 16.07.12, 17:55
                    Chyba niezbyt uważnie przeczytałeś mój poprzedni post. Bywa.

ps. jestem ateistką, z czego wcale nie wynika, że nie mogę głosować PRZECIWKO Pi$owi ;)
    • humbak Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 08:54
      Też mi odkrycie. Nie wiem, czemu tego nie pamiętasz, ale już przy pierwszym formowaniu koalicji wielu mówiło że PSL to pasożyty, ale nie ma za bardzo wyboru.
      • talle.yrand Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 09:21
        humbak napisał:

> Też mi odkrycie. Nie wiem, czemu tego nie pamiętasz, ale już przy pierwszym for
        > mowaniu koalicji wielu mówiło że PSL to pasożyty, ale nie ma za bardzo wyboru.

Nie miał wyboru i wybrał kombinatorów i złodziei. Biedny ten Tusk.
        Kaczor miał wybór?
        Co teraz? zapominamy o wszystkim bo to koalicjant przewodniej siły Narodu? czy równamy do standardów,które obiecała PO.
        Zabrał ktoś z PO już głos w tej sprawie? czy milczą bo Donald w poniedziałki zwykle nie pracuje?
        • humbak Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 09:33
          Coś sobie dopowiedziałeś. Ja tylko piszę że o PSL jako szkodnikach i specjalistach od obsadzania stanowisk oraz takich akcji mówi się od dawna. Nie zmienia to faktu że mamy tu do czynienia ze skandalem.
    • don.kichote A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:12
      Widać "niezależny" SMS z "niezależnymi" instrukcjami dla "niezależnej" stacji - nie dotarł i "niezależna" stacja, nie wie czy "przypieprzyć", czy "odpuścić"!
      • humbak Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:16
        Zaraz zaraz... termin "niezależny" jest zarezerwowany przez inne media. TVN24 jest na przykład "profesjonalna", lub "rzetelna".
        • don.kichote Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:23
          humbak napisał:

> TVN24 jest na przykład "profesjonalna", lub "rzetelna".

Jeśli "profesjonalna" i "rzetelna" to na pewno też "niezależna" - będę się przy tym upierał!
          • talle.yrand Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:25
            on.kichote napisał:

> humbak napisał:
            >
            > > TVN24 jest na przykład "profesjonalna", lub "rzetelna".

Dlaczego jesteś taki uparty,przecież autor dał Ci do zrozumienia,że TVN-24 jest rzetelna i profesjonalna. O niezależności nic nie mówił, bo dobrze wie co mówi.
            • humbak Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:29
              Wyciągnij se kij... no wiesz skąd:)
            • don.kichote Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:35
              talle.yrand napisał:

> Dlaczego jesteś taki uparty,przecież autor dał Ci do zrozumienia,że TVN-24 jest
              > rzetelna i profesjonalna. O niezależności nic nie mówił, bo dobrze wie co mówi.

Wróć może do początku dyskusji o TVN24, sprawdź kto jest autorem i zwróć uwagę na " " - cudzysłowy.
              • talle.yrand Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:42
                don.kichote napisał:

> talle.yrand napisał:
                >
                > > Dlaczego jesteś taki uparty,przecież autor dał Ci do zrozumienia,że TVN-2
                > 4 jest
                > > rzetelna i profesjonalna. O niezależności nic nie mówił, bo dobrze wie c
                > o mówi.
                >
                > Wróć może do początku dyskusji o TVN24, sprawdź kto jest autorem i zwróć uwagę
                > na " " - cudzysłowy.

Wiem,kto jest autorem-
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,137469367,137472715,Re_A_w_TVN24_sprawy_nie_ma.html
                Nie zrozumiałeś mojej ironii. Zdarza się.
                • humbak Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:43
                  Ups.... pardon:/
          • humbak Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:31
            Zasadniczo masz rację, ale to jest w domyśle. Bo "niezależność" jest jednak znakiem zastrzeżonym.
        • talle.yrand Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:23
          humbak napisał:

> Zaraz zaraz... termin "niezależny" jest zarezerwowany przez inne media. TVN24 j
          > est na przykład "profesjonalna", lub "rzetelna".

Tak jak PO i Tusk oraz jego koalicjant PSL.
          Idę po chusteczkę bo łzy mi ciekną z oczu. Ze śmiechu oczywiście.

• don.kichote Przed chwilą dotarł! ;-) 16.07.12, 09:20
        don.kichote napisał:

> Widać "niezależny" SMS z "niezależnymi" instrukcjami dla "niezależnej" stacji -
        > nie dotarł i "niezależna" stacja, nie wie czy "przypieprzyć", czy "odpuścić"!
      • 8macek Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:23
        don.kichote napisał:

> Widać "niezależny" SMS z "niezależnymi" instrukcjami dla "niezależnej" stacji -
        > nie dotarł i "niezależna" stacja, nie wie czy "przypieprzyć", czy "odpuścić"!

już dotarł i z instrukcją żeby jednak "przypieprzyć" bo kuźniar właśnie odczytał fragment stenogram z tego nagrania.
        może być ciekawie :-)
        • don.kichote Re: A w TVN24 - sprawy nie ma 16.07.12, 09:37
          wiem
    • volupte Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 10:00
      A to juz tu jest?biznes.onet.pl/uklad-w-rolnictwie,18565,5189786,1,prasa-detal
    • tetsuo2 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 12:38
      Ano, wszyscy politycy będący obecnie w sejmie są według mnie dnem. Zastanawiam sie co by było gdyby tak zostawić dokładnie ten sam układ co jest teraz (w sensie stosunku partii), ale zastąpić posłów działaczami lokalnymi. Myślę że to byłaby rewolucja. Na szczeblu lokalnym w każdej z tych partii są porządni ludzie, ale u szczytów, to jest po prostu dno...
      • haen2010 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 12:53
        Aleś wyrypał! Potęga naszych moczymordów PSL zwanych prosto z gminy się wywodzi. I parafii. Pijacy z OSP firmują interes znakomicie.
    • lev.ativ.e PSL - to polityczna prostytutka 16.07.12, 12:47
      q.......(sorry!) oni oddają się kążdej partii li tylko za stanowiska!!!!!
    • haen2010 Gdyby ktoś nie pamiętał 16.07.12, 13:35
      To przypomnę tylko zeszłoroczny nie z tego, nie z owego przekręt cukrowy. Który nam zafundował najwyższe ceny cukru w Unii bez żadnego powodu.

Tusk wtedy wezwał na dywanik prezesa największej państwowej spółki. Z nadania PSL, oczywiście. I ten prezes nakazał Tuskowi zamknąć dziób na kłódkę. Ceny nieco spadły, ale paręset milionów qrwy kościelne z PSL zainkasowały do kieszeni.
    • erte2 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 13:35
      haen2010
      Oj Heniu, Henu, nie wiem czy taki jesteś naiwny czy......
      Od dawna wiadomo że PSL (nie wiadomo dlaczego powołujący się na tradycje przedwojennego PSL-u a nawet na Mikołajczyka podczas gdy wywodzi się wprost od ZSL-u, satelickiej i całkowicie ubezwłasnowolnionej partii niby-chłopskej) tak naprawdę ma w dupie chłopów, wieś i rolnictwo, a istnieje tylko po to aby zapewnić wujo-stryjo-pociotko-kumom ciepłe posadki. I nawet się z tym specjalnie nie kryją.
      Ale mimo wszystko wolę w miarę nieszkodliwego Pierwszego Sikawkowego Pawlaka, nawet w pakiecie z idiotą Kłopotkiem którzy w imię świętego spokoju gotowi są poprzeć niezbędne reformy - ale nie forsują "wzmożenia moralnego", idei "Polski od morza do morza" i tym podobnych bzdur. Oraz nie przybijają aktów apostazji na drzwiach kościołów, nie wymachują sztucznymi kutasami itd.
      • haen2010 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 14:02
        Każdy ma swój ogląd spraw i polityki. Mój jest taki, że po 22 latach ciężkiej, wytężonej pracy Polak zarabia pięciokrotnie mniej od Niemca. Po 22 latach fantastycznych rzadów solidaruchów, komuchów z PZPR i ZSL, oraz mafii kościelnej.

Jeżeli widać zmianę - to na sześciokrotnie mniej od Niemca.

• talle.yrand Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 14:04
          haen2010 napisał:

> Każdy ma swój ogląd spraw i polityki. Mój jest taki, że po 22 latach ciężkiej,
          > wytężonej pracy Polak zarabia pięciokrotnie mniej od Niemca. Po 22 latach fanta
          > stycznych rzadów solidaruchów, komuchów z PZPR i ZSL, oraz mafii kościelnej.
          >
          > Jeżeli widać zmianę - to na sześciokrotnie mniej od Niemca.
          >

Bo my jesteśmy haen Polską w budowie, budujemy szczęście dla ludu od czasów Mieszka I.
          I zbudować nie potrafimy.

• don.kichote Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 14:59
            talle.yrand napisał:

> Bo my jesteśmy haen Polską w budowie, budujemy szczęście dla ludu od czasów Mi
            > eszka I.
            > I zbudować nie potrafimy.

Mao, w takich sytuacjach zwykł mawiać:

"jaszcze tylko 5 lat wyrzeczeń, a potem wieeecznyyy dobrobyt!"

Wychodzi na to, że w dzisiejszej, solidaruszej Polsce, ma wielu naśladowców!
            • talle.yrand Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 15:00
              don.kichote napisał:

> talle.yrand napisał:
              >
              > > Bo my jesteśmy haen Polską w budowie, budujemy szczęście dla ludu od cza
              > sów Mi
              > > eszka I.
              > > I zbudować nie potrafimy.
              >
              > Mao, w takich sytuacjach
              > zwykł mawiać:
              >
              > "jaszcze tylko 5 lat wyrzeczeń, a potem wieeecznyyy dobrobyt!"
              >
              > Wychodzi na to, że w dzisiejszej, solidaruszej Polsce, ma wielu naśladowców!

Znowu nie wyczaiłeś mojej ironii?

• kzet69 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 17:43
            Nie przesadzaj Serafin już się zbudował w Kamyku, kiedyś był szoferem w RSP Smugi teraz jest właścicielem kilkudziesięciu ha sadów w Kamyku...
        • zoil44elwer Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 15:48
          Guru polskiej ekonomii L Balcerowicz już na początku transformacji ustrojowej(1990) mówił że Polacy będą mieli dobrobyt na poziomie "dzisiejszych" Niemców za lat 50!!A że Polak potrafi....spieprzyć, to spieprzył.Więc osiągnięcie poziomu dzisiejszego życia Niemców trzeba przełożyć na rok .....AD 2050!
    • kiemlicz88 Re: PSL - kolesie platformy 16.07.12, 17:10
      PSL - 20 lat przy korycie. Najlepiej nachapana partia w Polsce. PO ma duuuużo do nadrobienia. Dlatego prywatyzują co się da, nawet lasy państwowe i służbę zdrowia. Najlepiej kradnie się przy prywatyzacjach.
    • honeyr Widziały gały, co brały 16.07.12, 17:25
      Tusk grzmiał pokazowo jak zcherlawiały Izajasz, gdy Kaczyński parzył się z Lepperem, ale sam sięga ochoczo po ochlejmordy, katotalibów, obskurantów, frustratów, karierowiczów i kanciarzy. Obliczami tej władzy są Żalek i Bury.

• agnostic5 Re: Widziały gały, co brały 16.07.12, 17:47
        Jedni warci drugich. Kaczyńskiemu trzeba przyznać, że pilnował, żeby aż tak nie kradli i afer tylu nie było.
        Dopóki na to tym sk... pozwalamy, nic się nie zmieni.
        • haen2010 Re: Widziały gały, co brały 16.07.12, 18:19
          Z ubolewaniem, ale Kaczor przy platfusach i gumofilcach to kieszonkowiec zaledwie.
          • agnostic5 Re: Widziały gały, co brały 16.07.12, 20:09
            haen2010 napisał:

> Z ubolewaniem, ale Kaczor przy platfusach i gumofilcach to kieszonkowiec zaledw
            > ie.

To jeden z jego plusów. Kraść pozwala, ale umiarkowanie.
      • talle.yrand Re: Widziały gały, co brały 17.07.12, 07:21
        honeyr napisał:

> Tusk grzmiał pokazowo jak zcherlawiały Izajasz, gdy Kaczyński parzył się z Lepp
        > erem, ale sam sięga ochoczo po ochlejmordy, katotalibów, obskurantów, frustrató
        > w, karierowiczów i kanciarzy. Obliczami tej władzy są Żalek i Bury.
        >

To się nazywa hipokryzja, w tej "dziedzinie" zarówno PiS jak i PO nie mają sobie równych.
        • haen2010 Re: Widziały gały, co brały 17.07.12, 08:35
          Pamiętam takich detalistów jak Lipiec, który do paki jednak poszedł. No i Rydzyk, któremu nawet wypłacić się za poparcie nie zdążył. Pod pozorem geotermii.

Ale to nędzni detaliści byli przy naszych obecnych hurtowniach partyjno-kościelnych.
    • kiemlicz88 Re: PSL - kolesie platformy 17.07.12, 07:17
      Widocznie u nas ta sama koalicja nie może być u władzy dłużej niż jedną kadencję - myślą, że są bezkarni i mogą już kręcić lody bez żadnych pozorów.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12140249,PSL_obsadza_swietokrzyskie_szpitale.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka