29.08.12, 09:56
Marcin P w prokuraturze i juz wszystkie media zadne krwi . marcinek pewnie dzis juz w areszcie wydobywczym wyladuje. nie wiem tylko na czym opieraja przekonanie ,ze jak go zamkna to wiecej powie?
Obserwuj wątek
    • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:19
      Serio nie wiesz, z jakiego powodu 99% podejrzanych trafia do aresztu?
      • volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:31
        A wiesz jaki procent slusznie? Co do Marcinka , wyglada ze slusznie , ale areszt w znacznym stopniu ogranicza mozliwosc obrony. Moze sie boja ze ucieknie. Nie zamordowal , nie napada , nie gwalci itp. , nie jest niebezpieczny, a wyrok do odsiadki jesli dostanie to i tak nie ucieknie. Nie jestem zwolennikiem aresztow , nawet w takim wypadku. Z duzym prawdopodobienstwem bedzie tak: posiedzi w areszcie , dwa , trzy lata lub wiecej . Zwolnia go, albo do wyroku bedzie siedzial i Sad nawet jesli go uzna winnym, w jakiś zarzutach , jest ,,przymuszony" dac wykok co najmniej , w tej wysokosci, co juz odsiedział. Taka jest praktyka , chociaz wyjatki bywaja.
        • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:36
          Widzę, że jednak nie wiesz - 99% aresztowanych izoluje się z powodu podejrzenia matactwa.
          • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:39
            Tekst linka
          • volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:41
            Słowo wytrych . takie zarzuty jak ma Marcinek sa oparte na dokumentach , które przejeli , albo ktore dostarcza poszkodowani klienci . On to sobie moze teraz mataczyc w majtach.
            • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:45
              Widzę, że słowo wytrych volupte, to "słowo wytrzych" - mówi to zawsze, jak nie wie, co powiedzieć ;-)
              • volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:49
                nie wiem co znaczy slowo ,,wytrzych" . Nie potrafisz bronic swego stanowisko to wymyslasz jakaś bzdure:-) Szkoda gadac , ty wiesz swoje , ja swoje.
                • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:54
                  no i potwierdzasz, że nie jesteś specjalnie domyślny - pomogę ci, to zwykła literówka :-)
                  • indeed4 Miłego dzionka :-) 29.08.12, 11:55
              • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:52
                Min. Kwiatkowski miał rację, Plichta powinien zostać aresztowany od razu - za wysokie zagrożenie wysoką karą i mataczeniem przez podejrzanego.

Miłego dnia.

www.rp.pl/artykul/905863.html
                • volupte Re: Plichta 29.08.12, 12:02
                  Nie przynudzaj. Mamy swoje zdanie i sie z nim zgadzamy , wystarczy aby w tej sprawie zakończyc bajerę. Nie wiem po co prowokujesz? jakim zgryźliwym dziadem jestes , czy co?
                  • indeed4 Doucz się, lektura: 29.08.12, 12:03
                    "Dlaczego ma to kluczowe znaczenie? Gdyby prokuratura zdecydowała się na przedstawienie Marcinowi P. zarzutu oszustwa, to wtedy z uwagi na jego wagę i szeroki zakres procederu mogłaby wystąpić do sądu z uzasadnionym wnioskiem o zastosowanie tymczasowego aresztu. Już wiemy, że w siedzibie firmy zabezpieczono bardzo małe ilości złota i pieniędzy, i nawet te, które odnaleziono w domu państwa P., są rażąco mniejsze niż wynikałoby to z ilości pieniędzy wpłaconych przez klientów firmy. Dziś Marcin P. może próbować podejmować decyzje służące ukrywaniu majątku czy dalszemu „transferowaniu” pieniędzy. Najwyższa pora na zdecydowane działania prokuratury."

• indeed4 Bye-bye. 29.08.12, 12:03
                    • volupte Re: Doucz się, lektura: 29.08.12, 12:15
                      Takis ,,madrala" a w tej sprawie na samym poczatku zrobileś blad , bo glownym uzasadnioemiem w przypadku aresztu nie jest obawa matactwa , tylko zagrożenie wysoka karą. Bye, bye ,,najmadrzejszy forumowiczu" ;-)
                      • indeed4 Nie. 29.08.12, 12:34
                        Jest tak jak napisałem - głównym jest obawa matacwa. Ośli upór nie przysłoni twojego braku wiedzy, więc na przyszłość nie uskuteczniaj kolejnej akcji pt. "nie znam się, więc się wypowiem" tylko postaraj zabierać głos w sprawach, o których masz choć mininalne pojęcie.
                        • indeed4 Wszystko na temat - bez odbioru. 29.08.12, 12:34
                        • volupte Re: Nie. 29.08.12, 12:39
                          Tak i jako najmadrzejszy powinienes o tym wiedziec. Przypomne ci ze nie zamykaja do aresztu nawet jesli jest obawa matactwa , osob zagrozonych kara nie wiekszą niz 5 lat, a jesli zamykaja to bardzo rzadko.
                          • volupte Re: Nie. 29.08.12, 12:40
                            Wlasciwie tylko wtedy , gdy nie maja stalego miejsca zamieszkania.
    • wanda43 Re: Plichta 29.08.12, 11:33
      Znacznie ciekawsze jest, kim sa ci, u ktorych za slupa robil. Bo ze on slup, to widac i slychac i czuc.
      • indeed4 Re: Plichta 29.08.12, 11:44
        Na razie Latkowski i WPROST robią to, co w muzyce nazywa się "graniem po sąsiadach" - jeden wniosek do prokuratury o zniesławienie już jest.

www.dziennikbaltycki.pl/artykul/645907,mariusz-olech-nie-mam-nic-wspolnego-z-marcinem-p-i-amber,id,t.html
      • volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:45
        Bardzo w to watpie ze byl slupem.Słupy to zazwyczaj prymitywy , ktorzy sprzedaja twarz za kasę. Pewnie trudno ci uznac ze taki mlokos mogl tylu oszukac? To ze on szukal kontaktów i staral sie roznych znanych i znaczacych ludzi do siebie przyciagnać to baturalne przy takim przekrecie.
        • wanda43 Re: Plichta 29.08.12, 11:52
          Owszem, nie jestem w stanie uwierzyc, ze facet z przeszloscią, po areszcie i bez grosza nagle w kilka miesiecy dysponuje milionami, otwiera placowki, rozkreca linie lotnicze. Sprobuj otworzyc sklep z byle czym lub jakąkolwiek dzialalnosc nie mając kasy i ukladow. Najpierw sporo trzeba wlozyc, by zacząc cokolwiek zarabiac.
          • volupte Re: Plichta 29.08.12, 11:59
            Chyba wiecej niz w kilka miesiecy i nie bylo to takie trudne , jesli na poczatku przekonal kilka , kilkanaście osob i zebral kilkadziesiat tysiecy. potem to rosnie jak kula sniezna. W sumie nie wiemy ile mial poczatkowego kapitalu, przeciez to nie pierwszy jego,, wyczyn" , moze dssponowal kapitałem poczatkowym , na zalozenie firmy , wynajecie biura i pierwsze ogloszenia.
    • volupte Re: Plichta 29.08.12, 13:46
      Tak jak przepowiadano.wiadomosci.onet.pl/amber-gold,5230511,temat.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka