Dodaj do ulubionych

Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi?

18.09.12, 17:39
wyborcza.pl/1,91446,12503375,Miller_zaprasza_Tuska_i_Pawlaka_na_debate_o_programie.html
Bardzo sprytnie.
"Jesteśmy otwarci na każdą formułę: w Sejmie, w telewizji, pod gołym niebem" - powiedział Miller.

A jest o czym rozmawiać bo model lemingów się zużył. Po 20 latach i prawie dwóch już kadencjach PO (nie można zwalić na poprzednika) młodzi ludzie, jak byli biedni tak są. Bez szans choćby na mieszkanie na kredyt.
Ot, lemingi są tanią siłą roboczą. I tyle.
Obserwuj wątek
    • ayran Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 17:49
      Rozumiem, że jesteś akurat tego typu młodym człowiekiem, który chciałby, żeby rząd sfinansował mu mieszkanie. A ponieważ rząd Tuska tego nie obiecuje, to wolisz Millera, który jest gotów obiecać jak najbardziej, żeby tylko został wybrany.
      Nawiasem mówiąc, "prawie dwie kadencje" to co najmniej półtorej kadencji, czyli ponad sześć lat. Tak przynajmniej liczą starsi ludzie, którzy na mieszkanie zapracowali sobie sami.
      • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:19
        ayran napisał:

> Rozumiem, że jesteś akurat tego typu młodym człowiekiem, który chciałby, żeby r
        > ząd sfinansował mu mieszkanie.

Źle rozumiesz. :) Na co mi czwarte mieszkanie?
        • ayran Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:21
          Jeżeli masz trzy mieszkania, to po co biadolisz?
          Pomijam że jesteś w tej opowieści tak samo wiarygodny jak w historyjce o samoregenerującej się zmiażdżonej ręce i wielu podobnych.
          • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:32
            ayran napisał:

> Jeżeli masz trzy mieszkania, to po co biadolisz?

Mieszkania trzymam, będą miały dzieciaki, chyba to normalne.

> Pomijam że jesteś w tej opowieści tak samo wiarygodny jak w historyjce o samore
            > generującej się zmiażdżonej ręce i wielu podobnych.

Na co może liczyć młody człowiek startujący w życie i planujący założenie rodziny.
            Agora pokazała ładne foto z leminżycami (czy jak to się pisze). Jak kury w boksach za 1100-1500 zł na rękę. Czy tak ma wyglądać III RP? Za dużo by umrzeć, za mało by żyć. Ot polityka prorodzinna.

W przypadku Polski rynek sam się nie wyprostuje. Większość ludzi nie ma zdolności kredytowej. Formy nie założą, mieszkania nie kupią. Ot wegetacja.
            • ayran Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:37
              hummer napisał:

> Mieszkania trzymam, będą miały dzieciaki, chyba to normalne.

Mieszkania będą miały dzieciaki? Czy twoja wiara w zdolność mieszkań do rozmnażania się i posiadania potomstwa nie bierze się przypadkiem z namiętnego oglądania filmów kukiełkowych w rodzaju "Muppet Show"?

> W przypadku Polski rynek sam się nie wyprostuje. Większość ludzi nie ma zdolnoś
              > ci kredytowej.

Umiałbyś zdradzić źródło tej rewelacyjnej informacji? Oczywiście nie mam na myśli twojego palca u nogi.
              • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:47
                ayran napisał:

> hummer napisał:
                >
                >
                > > Mieszkania trzymam, będą miały dzieciaki, chyba to normalne.
                >
                > Mieszkania będą miały dzieciaki? Czy twoja wiara w zdolność mieszkań do rozmnaż
                > ania się i posiadania potomstwa nie bierze się przypadkiem z namiętnego oglądan
                > ia filmów kukiełkowych w rodzaju "Muppet Show"?

Prawda, że do dziwne, lewak, któremu się wiedzie nie najgorzej. Ale nie zbaczaj z tematu.

> > W przypadku Polski rynek sam się nie wyprostuje. Większość ludzi nie ma z
                > dolnoś
                > > ci kredytowej.
                >
                > Umiałbyś zdradzić źródło tej rewelacyjnej informacji? Oczywiście nie mam na my
                > śli twojego palca u nogi.

Dla singla w banku Twoje zobowiązania kredytowe nie mogą przekroczyć 60-65% dochodów (zależnie od banku). Zarabiasz 1500 zł na łapę. Rata kredytu nie może przekroczyć 525 zł.
                Możesz więc kupić telewizor na raty, ale o mieszkaniu zapomnij :)

Rząd w swej wspaniałomyślności planuje podnieść wynagrodzenie minimalne do 1500 zł brutto.
                • ayran Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:59
                  hummer napisał:

> Prawda, że do dziwne, lewak, któremu się wiedzie nie najgorzej. Ale nie zbaczaj
                  > z tematu.

Ale ja nie o tym, tylko o tym że twoje zmagania z polszczyzną po raz kolejny zakończyły się klęską.

>
                  > Dla singla w banku Twoje zobowiązania kredytowe nie mogą przekroczyć 60-65% doc
                  > hodów (zależnie od banku). Zarabiasz 1500 zł na łapę. Rata kredytu nie może prz
                  > ekroczyć 525 zł.
                  > Możesz więc kupić telewizor na raty, ale o mieszkaniu zapomnij :)

Ten niezborny wywód ma stanowić dowód kategorycznego stwierdzenia, że "większość ludzi nie ma zdolności kredytowej"? Ja zresztą prosiłem o podanie źródła, choć - nie ukrywam - było dla mnie oczywiste, że żadnego źródła nie podasz.

> Rząd w swej wspaniałomyślności planuje podnieść wynagrodzenie minimalne do 1500
                  > zł brutto.

Jesteś źle poinformowany. 1.500 to obecna stawka płacy minimalnej.
                  • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 20:10
                    ayran napisał:

> hummer napisał:
                    >
                    > > Prawda, że do dziwne, lewak, któremu się wiedzie nie najgorzej. Ale nie z
                    > baczaj
                    > > z tematu.
                    >
                    > Ale ja nie o tym, tylko o tym że twoje zmagania z polszczyzną po raz kolejny z
                    > akończyły się klęską.

To nie jest forum o języku polskim. :) Dalej nic na temat, tylko typowo dla PO wycieczki personalne.

> >
                    > > Dla singla w banku Twoje zobowiązania kredytowe nie mogą przekroczyć 60-6
                    > 5% doc
                    > > hodów (zależnie od banku). Zarabiasz 1500 zł na łapę. Rata kredytu nie mo
                    > że prz
                    > > ekroczyć 525 zł.
                    > > Możesz więc kupić telewizor na raty, ale o mieszkaniu zapomnij :)
                    >
                    > Ten niezborny wywód ma stanowić dowód kategorycznego stwierdzenia, że "większoś
                    > ć ludzi nie ma zdolności kredytowej"? Ja zresztą prosiłem o podanie źródła, cho
                    > ć - nie ukrywam - było dla mnie oczywiste, że żadnego źródła nie podasz.

Wskazałem Ci algorytm. Każdy średnio rozgarnięty może sobie policzyć swoją zdolność kredytową. Dla ułatwienia dałem przykład singla. Arytmetyki mam Cię też uczyć ile to jest 65%?

> > Rząd w swej wspaniałomyślności planuje podnieść wynagrodzenie minimalne d
                    > o 1500
                    > > zł brutto.
                    >
                    > Jesteś źle poinformowany. 1.500 to obecna stawka płacy minimalnej.

Chodziło mi o rząd. Około 1500 brutto. Ile będzie nie wiadomo. :)
                    Przy 1500 netto masz zdolność na 525 zł miesięcznie. Czyli praktycznie żadną.
                    Siedząc przy korycie, jest ciężko to zauważyć. Stąd i Twój upór, że nie wszyscy mają podobny standard życia do Ciebie.
                    • ayran Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 20:21
                      hummer napisał:

> To nie jest forum o języku polskim. :) Dalej nic na temat, tylko typowo dla PO
                      > wycieczki personalne.
                      >

Ależ wręcz przeciwnie. W konstruktywny sposób (na przykładzie) zwróciłem ci uwagę, że z racji kiepsko opanowanej polszczyzny budujesz zdania w sposób uniemożliwiający rzeczową dyskusję. To żadna wycieczka personalna, tylko wyciągnięcie pomocnej dłoni - do tego dłoni nigdy nie zmiażdżonej.

> Wskazałem Ci algorytm. Każdy średnio rozgarnięty może sobie policzyć swoją zdol
                      > ność kredytową. Dla ułatwienia dałem przykład singla. Arytmetyki mam Cię też uc
                      > zyć ile to jest 65%?
                      >
                      I z tego "algorytmu" miałoby wynikać, że prawdziwe jest twierdzenie, że "większość ludzi nie ma zdolności kredytowej"? Ty naprawdę nie rozumiesz słowa pisanego nawet jeśli sam je napiszesz.

> Chodziło mi o rząd. Około 1500 brutto. Ile będzie nie wiadomo. :)
                      > Przy 1500 netto masz zdolność na 525 zł miesięcznie. Czyli praktycznie żadną.

Czy chciałeś w ten sposób wyrazić przekonanie, że ta "niemająca zdolności kredytowej większość" zarabia płacę minimalną? Nie pytam skąd czerpiesz te rewelacje, bo i tak wiem, że nie odpowiesz rzeczowo.

> Siedząc przy korycie, jest ciężko to zauważyć. Stąd i Twój upór, że nie wszyscy
                      > mają podobny standard życia do Ciebie.
                      >
                      Mnie nie utrzymuje podatnik i do tego to nie ja przechwalam się liczbą posiadanych mieszkań.
                      • hummer Mądry kolego z PO. 18.09.12, 20:32
                        ayran napisał:

> > Wskazałem Ci algorytm. Każdy średnio rozgarnięty może sobie policzyć swoj
                        > ą zdol
                        > > ność kredytową. Dla ułatwienia dałem przykład singla. Arytmetyki mam Cię
                        > też uc
                        > > zyć ile to jest 65%?
                        > >
                        > I z tego "algorytmu" miałoby wynikać, że prawdziwe jest twierdzenie, że "większ
                        > ość ludzi nie ma zdolności kredytowej"? Ty naprawdę nie rozumiesz słowa pisaneg
                        > o nawet jeśli sam je napiszesz.

Rekomendacja T KNF.
                        Biorąc nawet średnią krajową, zawyżaną przez brzuszki, do których i ja po części należę, młoda rodzina. 2+2 ma zdolność kredytową około 1000 zł.

Zakładam, że oboje z rodziców ma pracę. Cóż polityka prorodzinna państwa Tusków. :)
                        • ayran "mądry" kolego z sld 18.09.12, 20:36
                          hummer napisał:

> Biorąc nawet średnią krajową, zawyżaną przez brzuszki, do których i ja po częśc
                          > i należę, młoda rodzina. 2+2 ma zdolność kredytową około 1000 zł.

To ma być dowód umysłu ścisłego na prawdziwość stwierdzenia, że "większość ludzi nie ma zdolności kredytowej"?
                          • hummer "mądry" kolego z PO :) 18.09.12, 20:43
                            ayran napisał:

> hummer napisał:
                            >
                            > > Biorąc nawet średnią krajową, zawyżaną przez brzuszki, do których i ja p
                            > o częśc
                            > > i należę, młoda rodzina. 2+2 ma zdolność kredytową około 1000 zł.
                            >
                            > To ma być dowód umysłu ścisłego na prawdziwość stwierdzenia, że "większość ludz
                            > i nie ma zdolności kredytowej"?

Tak. Średnią krajową zawyżają takie osoby jak np. członkowie PO biorący po kilkaset zł miesięcznie. Reszta ludzi zarabia mniej niż średnia. Bo średnia to 50% z dochodów ogółem.

Jak weźmiesz typa z 1 000 000 zł miesięcznie i typa z 1500 zł miesięcznie. To średnia wyjdzie Ci 500 750 zł miesięcznie. A wynosi coś koło 3600 zł.

Nawet Józef Bąk nie mógł wziąć kredytu na mieszkanie bez pomocy rodziców.
                            • hummer Re: "mądry" kolego z PO :) 18.09.12, 20:45
                              kilkaset tysięcy zł - wcześniej zabrakło słowa tys.
                            • hummer Re: "mądry" kolego z PO :) 18.09.12, 20:47
                              hummer napisał:

> Tak. Średnią krajową zawyżają takie osoby jak np. członkowie PO biorący po kilk
                              > aset zł miesięcznie. Reszta ludzi zarabia mniej niż średnia. Bo średnia to 50%
                              > z dochodów ogółem.

Miało być tys. A średnia to to średnia suma dochodów dzielona przez osoby.
                            • ayran Re: "mądry" kolego z PO :) 18.09.12, 20:50
                              Rozumiem, że przypadek Józefa Bąka stanowi dla ciebie jednoznaczny dowód na to, że "większość ludzi..." itp. Tak z ciekawości - prowadzisz zajęcia dydaktyczne?
                              Na ten przykład:

> Tak. Średnią krajową zawyżają takie osoby jak np. członkowie PO biorący po kilk
                              > aset zł miesięcznie. Reszta ludzi zarabia mniej niż średnia. Bo średnia to 50%
                              > z dochodów ogółem.

Członkowie PO biorą po kilkaset miesięcznie? Poniżej płacy minimalnej? To chyba powinieneś się cieszyć.

> Reszta ludzi zarabia mniej niż średnia. Bo średnia to 50%
                              > z dochodów ogółem.

Z powyższego wynika, że członkowie PO zarabiają po kilkaset miesięcznie w odróżnieniu od reszty, która zarabia mniej niż średnia. A co miałoby znaczyć, że "średnia to 50% z dochodów ogółem" to nie da się ustalić bez znajomości prasłowiańskiej gramatyki historycznej. Chyba to nie dłoń ci zmiażdżyło, tylko coś znacznie bardziej ważnego. Ważności dłoni w niczym nie umniejszając.
                              • hummer Wiedziałem, że na kolegę mogę liczyć. 18.09.12, 20:53
                                Nie biorą po kilkaset złotych, ale rząd i więcej więcej.
                                Kto chciałby być w PO za 300 zł?
                                • ayran Re: Wiedziałem, że na kolegę mogę liczyć. 18.09.12, 20:58
                                  Wprawdzie trudno w to uwierzyć, ale to pocieszające, że masz jakiegoś kolegę, na którego możesz liczyć.
                                  • hummer Re: Wiedziałem, że na kolegę mogę liczyć. 18.09.12, 21:01
                                    ayran napisał:

> Wprawdzie trudno w to uwierzyć, ale to pocieszające, że masz jakiegoś kolegę, n
                                    > a którego możesz liczyć.

Na Ayranie można polegać jak na Zawiszy :)
                                    W końcu służba PO to nie dla kilkuset złotowych dochodów, ale służba Polsce. :)
                                    Kolega Ayran nie martwi się o zdolność kredytową, by móc zapewnić lokum swoim bliskim.
                                    • hummer Kolega się zmęczył? 18.09.12, 22:21
                                      A myślałem, że na Waści można polegać :)
                                      • ayran Re: Kolega się zmęczył? 18.09.12, 22:44
                                        Mecz Real - MC to trochę ciekawsza rozrywka niż rozgryzanie twojego bełkotu.
                                        • hummer Re: Kolega się zmęczył? 18.09.12, 22:50
                                          ayran napisał:

> Mecz Real - MC to trochę ciekawsza rozrywka niż rozgryzanie twojego bełkotu.

Zawsze to jakieś urozmaicenie od poczucia, iż Polacy zarabiają 3600 zł i ni złotego mniej. A następny mecz nie leci? W kancelarii winna być telewizja obejmująca nie tylko ligi europejskie.
      • zoil44elwer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 20:44
        Tusk woli POlitykować (wędkować) w mętnej wodzie Leniwki.
    • nazimno Posluchaj reklam suplementow diety. 18.09.12, 17:57
      Jakichkolwiek - w internecie, najczesciej w PR-I Polskiego Radia.
      Albo ubezpieczenia na zycie za zlotowke dziennie.

To, co ewentualnie powiedza w tej "debacie", co do metodyki przekonywania,
      niczym sie od tych reklam nie rozni.

W obu przypadkach zaklada sie, ze widzem/sluchaczem bedzie pozbawiony szarej
      substancji osobnik/osobniczka.

W tym kontekscie komentowanie takich rozmow mija sie z celem.

• de-tusk Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:02
      A nie lepiej na boisku ?
    • life.form To Miller teraz robi za słonia i ziemię depcze? 18.09.12, 19:10
      hummer napisał:

> A jest o czym rozmawiać bo model lemingów się zużył.

Szczególnie dużo do rozmawiania ma absolwent Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR. Jak wiadomo powszechnie, propagowany przez tą wybitną uczelnię model jest całkiem niezużyty :D
      • hummer Z absolwentem KUL nie rozmawiają : /nt 18.09.12, 19:51
        life.form napisał(a):

> hummer napisał:
        >
        > > A jest o czym rozmawiać bo model lemingów się zużył.
        >
        > Szczególnie dużo do rozmawiania ma absolwent Wyższej Szkoły Nauk Społecznych pr
        > zy KC PZPR. Jak wiadomo powszechnie, propagowany przez tą wybitną uczelnię mode
        > l jest całkiem niezużyty :D
        >
        >
        • ayran Re: Z absolwentem KUL nie rozmawiają : /nt 18.09.12, 20:00
          Nie wiem kogo mógłbyś mieć na myśli, bo Palikot nie jest absolwentem KUL.
    • volupte Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:21
      To kto bierze kredyty? Starzy?
    • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:38
      A po co Tusk ma stawać do debaty z Milerem? Jest Premierem i ma większość w Sejmie więc Kaczyński, Miler i palikot mogą mu naskoczyć na pukiel.CZy pomysł " fajnej Polski" sie skończył? może się skończył ale opozycja może się tylko napinać i gardłować w Sejmie nic więcej. PO z PSLem wygrają każde głosowanie .
      • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:52
        pakules napisał(a):

> A po co Tusk ma stawać do debaty z Milerem? Jest Premierem i ma większość w Se
        > jmie

To samo mówiła kiedyś PZPR :) Ma ale czy będzie miał?
        • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:56
          Ma i to jest ważne a czy będzie miał, któż to wie? Po co więc Tuskowi debata z planktonem?
          • volupte Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:58
            A Miler niech za walec na drodze robi.
          • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:59
            pakules napisał(a):

> Ma i to jest ważne a czy będzie miał, któż to wie? Po co więc Tuskowi debata z
            > planktonem?

Tusk pobierający niedawno nauki przedmałżeńskie winien pamiętać, iż pierwsi będą ostatnimi.
            Bo bez nauk to mu pewnie ślubu kościelnego nie dali.
            • volupte Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 20:53
              czyzby?
              • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:30
                volupte napisał:

> czyzby?

Tego nie jestem pewien. Nauki są dostosowywane do poziomu ucznia :)
        • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 19:59
          hummer napisał:

> To samo mówiła kiedyś PZPR :) Ma ale czy będzie miał?

Hmmm interesująco postawione pytanie. To do czego właściwie Miller przebiera nóżkami? Do debaty na temat swojej halucynacji czy do zastąpienia PSL w roli przystawki? :D
          • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 20:05
            Po co Miler przebiera nóżkami to nie wiadomo, wiadomo po co palikot przebiera bo chce wejść do rządu i zrobi wszystko aby przypodobać się Tuskowi.No cóż trzeba nakarmić swoją wygłodniałą sforę.
            • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 20:55
              > Po co Miler przebiera nóżkami to nie wiadomo

Wiadomo, wiadomo. Te teksty o liczeniu szabelek, kto ma więcej, SLD czy PSL, są niemal jawnym napraszaniem się. A osobiście nie widzę nic złego w tym, że politycy przebierają nóżkami do władzy. Po to są. Tyle, że wygłodniałych sfor jest więcej niż jedyna wymieniona przez Ciebie palikocia, a zresztą palikoty mają tą przewagę nad millerami, że nie są przyzwyczajone do luksusów, więc i nie bardzo wiedzą, jak im tych luksusów brakuje ;)
              • volupte Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:00
                I zadowola sie ochłapem?
                • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:07
                  Bo ja wiem? Na razie chyba tak. Wolne Konopie zadowolą się wolnymi konopiami :D

A na poważnie, Palikot już złożył ofertę pod adresem PO - za pomocą gazet. Zaproponował w niej coś w rodzaju koalicji parlamentarnej - bez wchodzenia do rządu, która ze strony RP była dosyć skromnie uwarunkowana. Ciąg dalszy się potoczył jak potoczył, ale do tematu zawsze można wrócić.
                  • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:18
                    palikot cwany jest po co ma wpuszczać matołków pokroju Penkalski, Bramora, Nowicka do rządu przecież to kompromitacja. Sam poszedł by w vice Premiery a matołków wpuściłby w agendy, rady nadzorcze itp, w rządzie miejsca mało a w różnych agendach mnóstwo.
                    • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:28
                      pakules napisał(a):

> palikot cwany jest po co ma wpuszczać matołków pokroju Penkalski, Bramora, Nowi
                      > cka do rządu przecież to kompromitacja. Sam poszedł by w vice Premiery a matołk
                      > ów wpuściłby w agendy, rady nadzorcze itp, w rządzie miejsca mało a w różnych a
                      > gendach mnóstwo.

Hm, tego to już nie wiem. Może i taki miał plan. Palikot to dosyć niecodzienne połączenie filozofa z biznesmenem twardo chodzącym po ziemi. Filozofię po nim widać, bo ma poglądy i nie boi się ich trzymać, nawet, jak płynie pod prąd. A równocześnie to biznesmen, który umie pracować i nie boi się rynku. Co będzie z Palikota za 10 lat? Trudno powiedzieć, ale to ciekawa postać.
                      • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:34
                        poglądy ma ? ha ha jakie? jeszcze niedawno był ultra katolem zakazującym pedałowania, później liberałem, a następnie lewakiem chcącym budować państwowe fabryki, facet nie ma żadnych pogladów chce władzy i kasy i wszystko zrobi aby to osiągnąć, każdego oszuka, oszwabi i sprzeda, na szczęście powoli się kończy .
                        • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:53
                          A na przykład ma taki pogląd, że jeśli Miller istotnie złamał konstytucję jako premier przy okazji instalacji ośrodka tortur w Polsce, to powinien za to siedzieć :D
                          • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 22:09
                            istotnie tylko trzeba to jeszcze udowodnić, Miller zły bo pozwolił (ponoć) amerykanom na przywożenie terrorystów na przesłuchania do Polski, Kwaśniewski robił to samo (ponoć) i jakoś palikotowi to nie przeszkadza co?. Podobnie z PO i PSLem, chłopki złe bo pchają swoich na posady, PO dobre choć załatwia swoim więcej.
              • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:06
                Taa, palikot nie jest przyzwyczajony do luksusów ( co na taśmie robił?) ,podobnie grodzki i biedroń,i może jeszcze rozenek, weź przestań, to pazerna swołocz jak dorwie się do posadek to będzie kradła jak strupy z samoobrony.
                • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:18
                  pakules napisał(a):

> Taa, palikot nie jest przyzwyczajony do luksusów ( co na taśmie robił?) ,podob
                  > nie grodzki i biedroń,i może jeszcze rozenek, weź przestań, to pazerna swołocz
                  > jak dorwie się do posadek to będzie kradła jak strupy z samoobrony.

Ja tam nie mam zamiaru za nikogo poręczać, kto wie, jaka ewolucja zajdzie w RP przez najbliższe parę lat. Na razie mamy taką sytuację, że niedawno Gazeta Prawna opublikowała ranking najbiedniejszych posłów. Najbiedniejszych, to oczywiście nie znaczy nędzarzy. W tym rankingu prym wiedzie palikociarnia, a millery są na drugim biegunie. Więc może palikociarnia też będzie pazerna, ale w stosunku do millerów jest nie "może" tylko pewnik.Oni SĄ pazerni :D

A poza tym bądźmy sprawiedliwi. Wiemy, jak swoją kasę zrobił Palikot. A jak swoją kasę zrobił Miller? :D
                  • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:24
                    No niestety jak kasę zrobił Miller też wiadomo, wziął pożyczkę od sovietów,jak kasy dorobił sie palikot to niestety nie wiadomo, pisali coś że jego ojciec szmalcownikiem był, może zostawił mu trochę kasy.
                    • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:51
                      pakules napisał(a):

> No niestety jak kasę zrobił Miller też wiadomo, wziął pożyczkę od sovietów,jak
                      > kasy dorobił sie palikot to niestety nie wiadomo, pisali coś że jego ojciec sz
                      > malcownikiem był, może zostawił mu trochę kasy.

Oho? Masz jakieś nowe dla mnie informacje. Twierdzisz, że nie dość, że Miller pożyczył kasę od KPZR na swoją partię, to potem jeszcze swoją partię okradł i się uwłaszczył? Hm... Masz na to dowody?

Tego kawałka o szmalcowniczym ojcu Palikota też nie znam. Możesz podrzucić mi linka? To co ja wiem, to Palikot produkował wińska patykiem pisane, tzw. sikacze.
                      • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 22:15
                        Wygooglaj sobie, nie będę odwalał roboty za ciebie.
                  • volupte Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:25
                    A Miler ma jakas kase?
                    • pakules Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:36
                      Ma , całe 6,50
                    • life.form Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 21:43
                      volupte napisał:

> A Miler ma jakas kase?

Ma.
                      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,12054263,Obroncy_ubogich_sa_najbogatsi__Zobacz_majatki_szefow.html

Oraz lepiej kontroluje swego syna, niż Donald Tusk swojego
                      www.polityka.pl/kraj/ludzie/185877,1,miller-leszek-jr.read
                      :D
    • woda_woda No cóż. 18.09.12, 20:04
      Myślę, że dla świętego spokoju PO może, ewentualnie, oddelegować do "debaty ekonomicznej" z Millerem któregoś ze "swoich" ekonomistów. Może to być np Dariusz Rosati.
      • pakules Re: No cóż. 18.09.12, 20:26
        A o pogłębieniu integracji europejskiej Danutę Hubner z domu Młynarską
      • zoil44elwer Re: No cóż. 18.09.12, 20:46
        woda_woda napisała:

> Myślę, że dla świętego spokoju PO może, ewentualnie, oddelegować do "debaty eko
        > nomicznej" z Millerem któregoś ze "swoich" ekonomistów. Może to być np Dariusz
        > Rosati.

Tusk woli mętną Wodę Leniwki i Nogatu.
        • pakules Re: No cóż. 18.09.12, 21:09
          a co się będzie przemęczał, skopał kwiatka Millera to teraz będzie z nim gadał? o czym? Miller zna sie na piłce.
        • pakules Re: No cóż. 18.09.12, 21:09
          a co się będzie przemęczał, skopał kwiatka Millera to teraz będzie z nim gadał? o czym? Miller zna sie na piłce?
          • hummer Re: No cóż. 18.09.12, 21:52
            pakules napisał(a):

> a co się będzie przemęczał, skopał kwiatka Millera to teraz będzie z nim gadał?
            > o czym? Miller zna sie na piłce?

Ze stadionami za 4 000 000 000 coś trzeba zrobić. Igrzyska się skończyły.
            • pakules Re: No cóż. 18.09.12, 22:18
              Niech sprywatyzują, palikot chętnie tanio kupi.
              • hummer Re: No cóż. 18.09.12, 23:00
                pakules napisał(a):

> Niech sprywatyzują, palikot chętnie tanio kupi.

A za co? :) Żona bardzo tym zainteresowana. Giertych zawiódł.
        • x2468 Re: No cóż. 18.09.12, 21:29
          Nie dosc zes klamca i mlot to do tego nieuk.Leniwka ijest w Gdansku,Nogat w Malborku.W Sopocie potok o nazwie Sopot od ktorego nazwano to miasto.Jest jeszcze "Kamienny Potok"na granicy Sopotu i Gdyni.
          • hummer Re: No cóż. 18.09.12, 21:36
            x2468 napisał:

> Nie dosc zes klamca i mlot to do tego nieuk.Leniwka ijest w Gdansku,Nogat w Mal
            > borku.W Sopocie potok o nazwie Sopot od ktorego nazwano to miasto.Jest jeszcze
            > "Kamienny Potok"na granicy Sopotu i Gdyni.

Człowiek uczy się przez całe życie. :)
          • zoil44elwer Re: No cóż. 19.09.12, 20:18
            x2468 napisał:

> Nie dosc zes klamca i mlot to do tego nieuk.Leniwka ijest w Gdansku,Nogat w Mal
            > borku.W Sopocie potok o nazwie Sopot od ktorego nazwano to miasto.Jest jeszcze
            > "Kamienny Potok"na granicy Sopotu i Gdyni.
            Donald jako Krzyżak może pływać i Nogatem w Malborku czy w Motławie,Pinokio i tak skończy w niesławie.Co ma wisieć nie utonie!!
    • hummer Panie - life.form 18.09.12, 21:56
      A ktoś zaprasza Palikota do debaty?
      Czy tak tylko z zawiści Waść piszesz?
      • life.form Re: Panie - life.form 18.09.12, 22:16
        hummer napisał:

> A ktoś zaprasza Palikota do debaty?
        > Czy tak tylko z zawiści Waść piszesz?

Twój styl mnie rozwesela. Jak się parę dni temu rozpędziłeś, tak nie popuszczasz. A ta ubita ziemia jest absolutnie najlepsza. Anachroniczny staruszek jako walec drogowy to nie najlepszy pomysł. To jeszcze lepsze, niż halucynacje Millera na temat ekonomii. Zmień słownictwo, dobrze Ci radzę :D
        • hummer Lepsze to od RP 67 :) 18.09.12, 22:22
          life.form napisał(a):

> hummer napisał:
          >
          > > A ktoś zaprasza Palikota do debaty?
          > > Czy tak tylko z zawiści Waść piszesz?
          >
          > Twój styl mnie rozwesela. Jak się parę dni temu rozpędziłeś, tak nie popuszczas
          > z. A ta ubita ziemia jest absolutnie najlepsza. Anachroniczny staruszek jako wa
          > lec drogowy to nie najlepszy pomysł. To jeszcze lepsze, niż halucynacje Millera
          > na temat ekonomii. Zmień słownictwo, dobrze Ci radzę :D

Śmiech to zdrowie.
    • douglasmclloyd Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 22:41
      hummer napisał:

> wyborcza.pl/1,91446,12503375,Miller_zaprasza_Tuska_i_Pawlaka_na_debate_o_programie.html
      > Bardzo sprytnie.
      > "Jesteśmy otwarci na każdą formułę: w Sejmie, w telewizji, pod gołym niebem" -
      > powiedział Miller.

Niech stanie w kałuży i tam czeka.
      • hummer Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 18.09.12, 22:55
        douglasmclloyd napisał:

> hummer napisał:
        >
        > > wyborcza.pl/1,91446,12503375,Miller_zaprasza_Tuska_i_Pawlaka_na_debate_o_programie.html
        > > Bardzo sprytnie.
        > > "Jesteśmy otwarci na każdą formułę: w Sejmie, w telewizji, pod gołym nieb
        > em" -
        > > powiedział Miller.
        >
        > Niech stanie w kałuży i tam czeka.

Wyznaczenie pola spoczywa na wywołanym
    • notozobaczymy A czym jest Leszek Miller? 18.09.12, 23:03
      by z nim dyskutować? ekspertem ekonomicznym? zasłużonym dla afer premierem? zdziadziałym komunistycznym karierowiczem? liderem niezbyt licznego klubu poselskiego? wszystkim po trochu poza ekspertem ekonomicznym?

partei opozycyjne muszą krzyczeć, by zaistnieć.. lepiej tak niż po smoleńsku.. jednak wiarygodności Millerowi promującemu różne ciekawe postaci jak Sobotki czy Jakubowskie, Pole i Łapińskie, a wreszcie i on sam.. od tego nie przybędzie
      • hummer Byłem premierem. 18.09.12, 23:06

• notozobaczymy Re: Byłem premierem. 18.09.12, 23:09
          I obecny na zawołanie każdego byłego premiera ma biegać na debaty? Zwłaszcza takiego byłego premiera, którego szereg wyborów życiowych od wielu lat co najmniej budzi moralne wątpliwości, a nieraz odrazę i zażenowanie?
          • hummer Nie byle jakiego premiera 18.09.12, 23:13
            Takiego co się nie bał Komisji Śledczej.

Jeszcze wróci do władzy.
            • notozobaczymy Re: Nie byle jakiego premiera 18.09.12, 23:19
              > Takiego co się nie bał Komisji Śledczej.
              >

Różnica polega na tym, że LM poległ przed KŚ rywinowską, DT przed KŚ hazardową wygrał i nie musi tego powtarzać.

> Jeszcze wróci do władzy.

Zegar biologiczny jest nieubłagany. A prezydent Żyrardowa ma się chyba dobrze.
              • hummer Ale wkopał się w Aferę Gdańską 18.09.12, 23:38
                notozobaczymy napisał:

> > Takiego co się nie bał Komisji Śledczej.
                > >
                >
                > Różnica polega na tym, że LM poległ przed KŚ rywinowską, DT przed KŚ hazardową
                > wygrał i nie musi tego powtarzać.
                >
                > > Jeszcze wróci do władzy.
                >
                > Zegar biologiczny jest nieubłagany. A prezydent Żyrardowa ma się chyba dobrze.

Malarz kominów, też chyba ma chorobę zawodową :)
                • x2468 Re: Ale wkopał się w Aferę Gdańską 18.09.12, 23:50
                  Wkopal sie? W jaki sposob?
                  • hummer Re: Ale wkopał się w Aferę Gdańską 18.09.12, 23:52
                    x2468 napisał:

> Wkopal sie? W jaki sposob?

Próbuje ją nieudolnie kryć. Pociągnie za sobą całe PO poniżej progu wyborczego.

Z jednej strony mamy tchórza z drugiej mężczyznę. Do debaty też nie liczę, że Tusk stanie.
                    • notozobaczymy Re: Ale wkopał się w Aferę Gdańską 18.09.12, 23:57
                      > Próbuje ją nieudolnie kryć. Pociągnie za sobą całe PO poniżej progu wyborczego.

Bredzisz gorzej jak Antoś z Fotygą. A taki był z ciebie kiedyś przyzwoity człowiek. Ale to chyba przed 2005, tak mi się wydaje. Syndrom Kataryny ;)
                    • x2468 Re: Ale wkopał się w Aferę Gdańską 19.09.12, 00:04
                      Kryc? W jaki sposob?Powierzajac wyjasnienie afery odpowiednim organom? Co wspolnego ma Tusk z tym calym kiepskim przekretem?
                      O czym ma rozmawiac z dyletantem.Ekonomisci,bynajmniej nie rzadowi wytlumaczyli ze Miller nie tylko nie ma pojecia o ekonomi.On nawet nie zna znaczenia podstawowych pojec z tej dziedziny.Wiec o czym mialby Premier rozmawiac z dyletantem? Pros boga aby do takiego spotkania nie doszlo bo rozjedzie twojego idola niczym walec zabe.
                      • hummer Tusk jest szefem administracji państwowej. 19.09.12, 10:52
                        x2468 napisał:

> Kryc? W jaki sposob?Powierzajac wyjasnienie afery odpowiednim organom? Co wspol
                        > nego ma Tusk z tym calym kiepskim przekretem?

Tusk jest szefem administracji państwowej. Nawaliła cała struktura państwa, od służb specjalnych, poprzez prokuraturę na sądach skończywszy.
                        Jedyną osobą odpowiedzialną jednocześnie za te wszystkie struktury jest Tusk, który sprawuje nadzór poprzez ministrów, których sam wyznacza.
                        • x2468 Re: Tusk jest szefem administracji państwowej. 19.09.12, 11:02
                          Musze cie poinformowac ze na czele prokuratury stoi Prokurator Generalny niezalezny od rzadu RP,mianowany przez Prezydenta RP.
                          • hummer Re: Tusk jest szefem administracji państwowej. 19.09.12, 11:23
                            x2468 napisał:

> Musze cie poinformowac ze na czele prokuratury stoi Prokurator Generalny niezal
                            > ezny od rzadu RP,mianowany przez Prezydenta RP.

Tak jest od niedawna. A ciągnie się latami.
                            Możesz mi przypomnieć na czuj wniosek Prezydent mianuje Prokuratora Generalnego?

PS.
                            Korzenie Prezydenta też się z PO wywodzą.
                          • hummer Inwigilacja posłów? 19.09.12, 12:36
                            x2468 napisał:

> Musze cie poinformowac ze na czele prokuratury stoi Prokurator Generalny niezal
                            > ezny od rzadu RP,mianowany przez Prezydenta RP.

Kolejny przykład rozkład państwa Tusków.
                            news.google.pl/news/story?ncl=dl8-uro-BiiE8QM11nL8urbhEJysM&topic=h
                            Kontr wywiad chyba podlega prezydentowi?

Tusk cały czas nic się nie stało.
                            A wygląda na to, że patologiczna sytuacja jest nie tylko w sądach czy prokuraturze.
                            Kontrwywiad zajmuje się opozycją wybraną w demokratycznych wyborach.
    • life.form Debata Millera z Tuskiem o programie Millera 19.09.12, 11:48
      to ewidentna promocja Millera, i to nawet nie promocja SLD, a promocja Millera, osobiście. Dlaczego tak uważam? Miller to aparatczyk, który w całym swoim długim życiu nie przepracował ani jednego dnia. Jako absolwent Wyższej Szkoły Nauk Społecznych przy KC PZPR wiedzę ekonomiczną ma zerową, albo nawet ujemną. Czyli ani praktyk, ani teoretyk. Ale się zaparł na dyskusje właśnie o gospodarce. Poczuł się Balcerowiczem. Szczerze powiedziawszy nie wiem, czy program SLD jest aż tak idiotyczny, jak to wynika ze słów Millera. Zależy, kto go pisał. Jeśli Miller, to zapomnijmy o tym happeningu. Jeśli jakiś ekonomista, to niech sam broni tego, co napisał. Nie ma żadnych korzyści z kreowania Millera na ekonomicznego intelektualistę, bo to by było świrowanie....
      • zbysio45 Re: Debata Millera z Tuskiem o programie Millera 19.09.12, 11:59
        Ciekawe jak taka dyskusja bedzie wygladac ?Pan Tusk i jego partia nie ma zadnego sensownego programu gospodareczego,społecznego dla Polski po 5 latach rzadow a Pan Miller przedstawia jakis program ?Wowczas wyborcy mogliby wybrac znowu Kaczynskiego bo Mller miał duza afere.Czyli ze tak ŻLE A TAK NIEDOBRZE I DLATEGO SPECJALISCI od pijaru odradza Panu Tuskowi tej debaty.Chyba znoiwu Kaczynski wygra bo bedzie miał swoją debate z ekspertami ekonomicznymi.Moze to JEST LEPIEJ?
    • adalberto3 Po co jemu udeptana ziemia ? 19.09.12, 19:55
      Po treningu najlepiej zanurzyc sie w cieplym borowinowym blotku.
    • etta2 Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? 19.09.12, 20:02
      Może i stanie, ale nie w stosunku do takiego doopka jak Miller. Nie rozwijaj swoich mrzonek i marzeń, Miller nie jest PARTNEREM do poważnych rozmów o poważnych sprawach.
      • zbysio45 Re: Czy Tusk stanie na udeptanej ziemi? ale watpie 19.09.12, 20:26
        bo nie ma NIC SENSOWNEGO DO POWIEDZENIA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka