Dodaj do ulubionych

Bez prawdy NIE ma przebaczenia.

23.09.12, 19:38
Bez wyjawnienia wszystkich zbrodniarzy UB i SB, którzy rozdzierali żywcem wojskowych AK, czy nierzadko bili tak długo ciężarne kobiety aż poroniły w 8 miesiącu...
Bez rozliczenia sędziów czasu stalinowskiego którzy - niektórzy jeszcze do dziś wyrokują, np. : sędziny, która umorzyła sprawę Przemyka i dzisiaj orzeka w sprawach .... no, wiecie ... jakich ?

Przebaczenie tylko wtedy ma SENS, gdy Winny uzna swoją Winę.

Czy może są INNE zdania ?

--------------
Cytat: "kecawa: coraz częściej lemingi milczą i zaczynają coś kojarzyć - ostatnio przemykają ze spuszczonymi głowy zaciskają zęby, że zrobiono z nich idiotów"

Dziewiecki: "Największe problemy z logicznym myśleniem mają ci, dla których największą wartością jest brak wartości."
Obserwuj wątek
    • mariner4 A jaką wartość ma przebaczenie 23.09.12, 19:41
      idioty?
      M.
      • niezdeprawowany6 Re: A jaką wartość ma przebaczenie 23.09.12, 19:46
        Mariner, pewnie tego nie rozumiesz... przebaczenie jest początkiem nowej drogi, drogi rozwoju i budowy nowej, leprzej przyszłości Polski. Ja wiem, że to jest trudno pojąć, ale tylko na Prawdzie można budować leprzą przyszłość Polski. Jak myślisz, , czy warto przebaczać?

--------------
        Cytat: "kecawa: coraz częściej lemingi milczą i zaczynają coś kojarzyć - ostatnio przemykają ze spuszczonymi głowy zaciskają zęby, że zrobiono z nich idiotów"

Dziewiecki: "Największe problemy z logicznym myśleniem mają ci, dla których największą wartością jest brak wartości."
        • niezdeprawowany6 lepszą - oczywiście- nie czepiaj się...! 23.09.12, 19:47

• mariner4 Na pewno warto, ale wy dyszycie 24.09.12, 10:47
          rządzą zemsty.
          M.
      • hummer Re: A jaką wartość ma przebaczenie 24.09.12, 01:20
        mariner4 napisał:

> idioty?

Celnie i na temat.
    • zzarda32 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 19:44
      Masz racje ogólnie, tyle tylko, że jak przychodzi do realizacji to okazuje się, że nawet tych co trzeba rozliczać, dzielicie na swoich i nie swoich !
    • zapijaczony_ryj Bez opublikania ostatniej rozmowy braci!!! 23.09.12, 19:46
      Prawda i tak wyjdzie na jaw i będzie bolesna!
    • wsk175 a bez pianki nie ma lizania 23.09.12, 19:46
      swego pana........
    • mliscie Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 19:46
      myślę, że to zależy od perspektywy; nie każdy wybaczający potrzebuje uznania winy przez winnego
      • fury11 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 24.09.12, 14:34
        "I odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom". Jest tam coś o prawdzie jako warunku?
    • aniechto.only Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 19:50
      I wszystko jasne -niesdeprawowany prawiczek uprawia kryptoreklamę Urbana! A fe... .
    • m.c.hrabia Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 19:52
      a gdzie jest prawda?

i komu objawiona?
      • etta2 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 19:58
        O! I to jest sedno! Prawda jest tam, gdzie jest...prezespan, on jedyny zna prawdę, a jak prawda jest inna, to jest nieprawdą i tu się kółko zamyka.
        Niech pisdactwo oczyści swoje szeregi z SBeckich złogów, a potem zabiera się za inne złogi.
      • x2468 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 19:58
        Prawda jest taka ze chcom rozliczyc lecz nie tych ktorzy sa w piss.Dlatego tak niewielu zostalo do rozliczenia.
    • niezdeprawowany6 powiacy nic nie zrozumieli z tego tematu...szkoda 23.09.12, 20:02
      n/t
    • bozon.higsa Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 20:04
      Bez wyjawnienia wszystkich zbrodniarzy UB i SB, którzy rozdzierali żywcem wojskowych AK, czy nierzadko bili tak długo ciężarne kobiety aż poroniły w 8 miesiącu...

95%,z tych, o których myślisz nie ma już na tym świecie.
      • niezdeprawowany6 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 20:12
        a co z tą resztą tych 5 % ???!!!
        chodzi nie o fizyczne ale o MORALNE skazanie ich jako winnych.
        Co o tym sądzisz ???
        • etta2 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 20:18
          Nic nie stoi na przeszkodzie, byście skazywali Kryżego???????? Przecież on walczył z demokratyczną antykomunistyczną opozycją, a WY zrobiliście go ministrem w swoim rządzie???? Obecny Prezydent został przez tego gnoja skazany!!!!!! Do roboty: czyścić swoje SBeckie złogi!!!!!
          • bozon.higsa Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 20:19
            Obecny Prezydent został przez tego gnoja skazany!!!!!! Do roboty: czyścić swoje SBeckie złogi!!!!!

Kryże był w SB?

• piq nie kto inny jak tawariszcz Jar... 23.09.12, 20:27
      ...zabił lustrację w 2006 roku poprawkami w senacie i prezydenckimi do wersji ustawy o IPN przyjętej przez sejm. Dzisiaj, niezdeflorowany, dostęp do akt ubeckich jest tak ograniczony, a lustracja zamordowana przez braciaszków w imię jak sądzę prywatnych interesów. Jeśli nie wierzysz mnie, poczytaj Wybranowskiego z tamtego czasu.
      • niezdeprawowany6 Re: nie kto inny jak tawariszcz Jar... 23.09.12, 21:14
        piq ---

traktujesz mojego NICKA jakbyś stracił cnotę i miał to sprawcy za złe,
        a mścił się na moim niku, he, he, he... !!!
      • life.form Re: nie kto inny jak tawariszcz Jar... 24.09.12, 07:04
        piq napisał:

> ...zabił lustrację w 2006 roku poprawkami w senacie i prezydenckimi do wersji u
        > stawy o IPN przyjętej przez sejm. Dzisiaj, niezdeflorowany, dostęp do akt ubeck
        > ich jest tak ograniczony, a lustracja zamordowana przez braciaszków w imię jak
        > sądzę prywatnych interesów. Jeśli nie wierzysz mnie, poczytaj Wybranowskiego z
        > tamtego czasu.

Bingo!
    • szwampuch58 Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 23.09.12, 21:51
      jasny gwint Wolaku nie pitol glodnych kawalkow,przeciez wiadomo wszystkim: Wolak-patriota-katololik nie przebacza,nigdy !!!
    • life.form Mandela zorganizował Komisje Prawdy 24.09.12, 07:00
      Celem Komisji Prawdy nie było wsadzanie kogokolwiek do więzienia, tylko właśnie Prawda. I poskutkowało. Tyle, że w Polsce to było niemożliwe, bo przywódcy opozycji (włącznie z Kaczyńskim) zamiast Komisji Prawdy woleli picie wódki z Kiszczakiem. A po 20 latach nawoływanie do prawdy i peeerdolenie o wybaczaniu jest już tylko peeerdoleniem. I to przez tą samą formację, która (jako jedna z kilku biorących w tym przedsięwzięciu udział) aktywnie zapobiegała jakiejkolwiek prawdzie.
      • zzarda32 Re: Mandela zorganizował Komisje Prawdy 24.09.12, 07:09
        Jest prawda, gó... prawda i dziennik tv !
    • zapijaczony_ryj Kryże! 24.09.12, 09:30
      niezdeprawowany6 napisał:

> Bez rozliczenia sędziów czasu stalinowskiego którzy - niektórzy jeszcze do d
      > ziś wyrokują,
      • zapijaczony_ryj Rabusie pociagowi moga zostać? 24.09.12, 09:32
        Jojo!
        • niezdeprawowany6 [...] 24.09.12, 12:10
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • zgred-zisko Re: Bez prawdy NIE ma przebaczenia. 24.09.12, 10:17
      Kiedyś tam widziałem taki fajny żarcik rysunkowy. Facet w kryminale czyta list, i mówi do współwięźnia: "żona mi pisze, że znalazła sobie innego faceta i wyprowadza się do niego. Ma nadzieję, że prawda mnie wyzwoli".
    • niezdeprawowany6 Re: Jak rozrywa się żywcem ? 25.09.12, 12:36
      Zapytaj esbeków, jest ich cała masa w redakcjach gazet, radia i telewizji, w sądach,
      w organizacja PO tudzież w prokuraturze i spółdzielniach.
      Do IPN raczej nie warto, już są rozbici w drobny pył...dobra robota esbecka...

Czy może coś popinąłem ?
      • m.c.hrabia Re: Jak rozrywa się żywcem ? 25.09.12, 12:39
        "Czy może coś popinąłem ? "

nic ,jak na durnia przystało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka