Dodaj do ulubionych

Palikot proponuje

01.10.12, 14:06
Rząd autorski Donalda Tuska z poparcie partii Palikota.
Oczywiście wyznaczył cenę.
No to przynajmniej wiemy, że Palikoty po raz kolejny stanęły po stronie tonącego okrętu czyli PO.

Obserwuj wątek
    • indeed4 Hehe... 01.10.12, 14:34
      A to ja dobrze słyszałem, że miało być wotum nieufności wobec Tuska całej opozycji, czy cuś?

Cyrk - Palikot tylko się zorientował, że media więcej mówią o Jareczku niż o nim i zaraz zrezygnował ze wspólnego jesiennego obalania rządu :-)))
      • chateau Re: Hehe... 01.10.12, 14:41
        Palikot akurat nic nie musi. Może poczekać 2 lata, zrobić nowe ugrupowanie pod nazwą np. Nowa Demokracja i swoje weźmie.
        • remez2 Re: Hehe... 01.10.12, 14:44
          chateau napisał:

> Palikot akurat nic nie musi. Może poczekać 2 lata, zrobić nowe ugrupowanie pod
          > nazwą np. Nowa Demokracja i swoje weźmie.
          Albo Ruch Poparcia Człowieka w Gronostajach.
          PS - a "swoje" wziął z POLMOSU Lublin.
          • chateau Re: Hehe... 01.10.12, 14:50
            Miałem napisać jeszcze o liderach, którzy muszą, ale to chyba zbyteczne.
            Z jednej strony jest nieco frustrujące to zabetonowanie polskiej sceny politycznej. Ale jak mawiał Tewje Mleczarz z drugiej strony... są jacyś następcy, którzy nie przerażają?
      • kzet69 Re: Hehe... 01.10.12, 14:45
        Miało być ale na warunkach Palikota a nie Kaczyńskiego. Chyba nie sądziłeś że poprze najnowsze podlaskie odkrycie JK?
        • bozon.higsa Re: Hehe... 01.10.12, 14:50
          kzet69 napisał:

> Miało być ale na warunkach Palikota a nie Kaczyńskiego. Chyba nie sądziłeś że p
          > oprze najnowsze podlaskie odkrycie JK?

Dlaczego na warunkach Palikota? Te parę szabel co on posiada to aż taka potęga żeby on mógł dyktować warunki?
          Wydaje mi się, że dopóki Tusk ma Palikota, to ten pierwszy może spać spokojnie.
          Palikot teraz się odkrył na całego.
          • kzet69 Re: Hehe... 01.10.12, 14:53
            Tusk nie ma Palikota, ale Kaczyński go także nie będzie miał...
            • bozon.higsa Re: Hehe... 01.10.12, 14:55
              kzet69 napisał:

> Tusk nie ma Palikota, ale Kaczyński go także nie będzie miał...

Tusk ma go w kieszeni. Głosowanie nad przedłużeniem wieku emerytalnego było pierwszym sprawdzianem dla Palikota.
              Spisał się jak mógł najlepiej, głosując za projektem PO.

• bozon.higsa Re: Hehe... 01.10.12, 14:54
            Wczoraj już pisałem.
            Tusk ma zapewniony błogi sen do końca kadencji.
            Nic nie musi reformować, może tylko haratać w gałę.
            Podzielona opozycja nie jest w stanie przerwać tego snu.

Śpij spokojnie Tusku i platformo.
            Jak przyjdzie do zapłaty rachunków, to pewnie Palikot zapłaci te rachunki.

• platfusy.do.paki Tusk nie wygląda, że ma spokojny sen 01.10.12, 15:08
              Wygląda jak trup, tyle te kłamstwa codziennie go kosztują. Zastanawiam się co pierwsze go wykończy, sumienie czy wątroba?

A 3 lata to on nie pociągnie z taką ekipą. Właśnie kończy się kasa na emerytury. Zostały ostatnie 3 miliardy w FRD i jest pozamiatane. Żeby dalej realizować wypłaty musi już uderzyć bezpośrednio w swoje zaplecze: administrację i przedsiębiorców, których i tak już puścił w skarpetach, przynajmniej budowlankę.
          • chateau Re: Hehe... 01.10.12, 14:59
            Miarkuj się. Z czystej arytmetyki wynika, że zastąpienie PSL Palikotem da wymierny zysk w liczbie szabel. Tyle, że Palikot chce w kolejnej kadencji też być w Sejmie, a takiej wprawy i takich kadr umocowanych w lokalnych koteriach jak PSL nie ma. A za przystawkę robił nie będzie, musiałby dostać coś, na czym zyska przed wyborami.
            • bozon.higsa Re: Hehe... 01.10.12, 15:08
              chateau napisał:

> Miarkuj się. Z czystej arytmetyki wynika, że zastąpienie PSL Palikotem da wymie
              > rny zysk w liczbie szabel. Tyle, że Palikot chce w kolejnej kadencji też być w
              > Sejmie, a takiej wprawy i takich kadr umocowanych w lokalnych koteriach jak PSL
              > nie ma. A za przystawkę robił nie będzie, musiałby dostać coś, na czym zyska p
              > rzed wyborami.
              >
              • bozon.higsa Re: Hehe... 01.10.12, 15:18
                chateau napisał:

> Miarkuj się. Z czystej arytmetyki wynika, że zastąpienie PSL Palikotem da wymie
                > rny zysk w liczbie szabel.

Niczego tak nie jestem pewien jak tego, że Tusk nie wpuści lisa do kurnika.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka