axyzaa 06.10.12, 20:10 gdyby Millera zastąpiono kimkolwiek, to miałby 20% na dzień dobry. Ale jego elektorat wymiera, a żaden młody gej, wegetarianin, lewicowiec nie zagłosuje na tego znanego z debilnych dowcipów siwca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etta2 Re: Prawda o SLD 06.10.12, 20:18 LSD rządziło 2 kadencje i dało się dość dobrze poznać, więc chyba nie ma żadnych wątpliwości. Stąd stałe miejsce w "ogonie" bez nadziei na jakies zmiany. Bo niby z kim? Napieralski? Młoda siła, nadzieja...i klapa. No to powrót do staroci: Miller, nadal "ogonowy". Cóż, nowy lider nie rodzi się na poczekaniu i pewnie LSD poczeka sobie na niego jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A skąd ci przyszło do głowy, że pederaści 06.10.12, 20:32 sa elektoratem lewicy? Oni przecież wszystko mają w d.pie. A wegetarianie? Co to za lewica, żarcie warzyw? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Dziękuję 06.10.12, 20:37 doskonale robisz jako przykład elektorat SLD do wladimir. ilicz Odpowiedz Link Zgłoś
gambit_smolenski Re: Dziękuję 06.10.12, 23:50 Bingo! ;-) Gros elektoratu SLD to poPRLowska nomenklatura i mundurówka oraz lewica ekonomiczna, socjaliści. Ci, o których myślisz, to znaczna mniejszość. Zresztą, w większości zagospodarowana przez PO i Ruch Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Poglądy lewicowe to światopogląd 07.10.12, 10:17 materializmu dialektycznego a nie zboczenia seksualne lub jakieś dziwne uprzedzenia do spozywania białka zwierzęcego. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila No i pomysleć 07.10.12, 10:22 wlodzimierz.ilicz napisał: > materializmu dialektycznego a nie zboczenia seksualne lub jakieś dziwne uprzedz > enia do spozywania białka zwierzęcego. ze polska lewica ma twoją twarz. Jak tu nie głosować na Piterę wbrew sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz W Polsce nie ma już lewicy 07.10.12, 12:07 tylko zdemoralizowani starcy a la Miller czy Urban z PZPR, którzy od dawna lekceważą ludzi pracy. Albo przebierańcy - pederaści i narkomani wykluczeni z normalnego społeczeństwa i tym samym wykluczeni z normalnego życia politycznego. Z powodu tego wykluczenia, nie wiedząc gdzie się przylepić, nałozyli sobie fałszywe maski "lewicowości" chociaż i oni, tak jak Miller z SLD mają ludzi pracy w d.pie. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Marksistowski real 07.10.12, 14:38 Prezydentem Będzina jest człowiek z SLD. Prekursor polskich favelas ... Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Marksistowski real - ups, link 07.10.12, 14:42 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12623995,Tanie_osiedle_socjalne_zmienia_sie_w_getto.html Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nie wiem czy akurat prezydent Będzina z SLD 07.10.12, 16:01 jest marksistą. Raczej wątpliwe. Jest jednak faktem, że niektórzy lokatorzy niszczą i zapuszczają mieszkania komunalne. Np. nie odnawiają przez 20 lat, ściany są dosłownie czarne, szyby zamieniają na dyktę a zaoszczędzone pieniądze idą na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Media podają, że on z SLD 07.10.12, 16:13 Byłeś w Manchester? Tam do dziś stoi pub gdzie Marks się spotykał z robotnikami, którzy później założyli związki zawodowe. Z krzeseł zachowało się tylko kilka, ale dalej można na nich usiąść. W kupie siła... To rozumieją dzisiejsze mniejszości, których ty nie rozumiesz ;) A ten facet z SLD? On zwyczajnie nie rozumie kapitalizmu. Ludzie biednieją, bo np nie są w stanie spłacić kredytów. Ale pracują i się starają. Lokowanie ich razem z menelami to gwarancja, że się nigdy ze swej sytuacji nie wydobędą. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Identyfikowanie lewicy z marginesem społecznym 07.10.12, 16:32 z jakimiś zbokami czy odmieńcami, to dla lewicy definitywny koniec. Pogrzeb na własne życzenie. Śmietnik i wysypisko historii. Od marginesu trzeba trzymać się z daleka bo jest tzw. lumpenproletariant. Ludzie zdemoralizowani, bez żadnego poczucia klasowego. Za pół litra czy działkę narkotyku zrobią wszystko. Nie wiem czy w Będzinie do lokali socjalnych trafiają uczciwi lokatorzy z problemami finansowymi czy zwykli wandale. Ale wandale faktycznie istnieją. Nie można im pobłażać. Na lokale komunalne czekają naprawdę potrzebujący. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Jakie identyfikowanie? 07.10.12, 17:08 Czy ty w ogole jestes przytomny facet? Przypomina mi sie 1989 rok i propaganda, że bezrobotnymi będą wyłącznie "leserzy" i "bumelanci". Lewica dzisiaj to ci, którzy przynajmniej dają szansę tym mniej zaradnym, ale gotowym do pracy. Z tego co napisałeś, to menele... i śmiesz się nazywać lewicą.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Masz sekciarskie ciągoty i takież wyobrażenia 07.10.12, 17:33 o ludziach. Nie można negować, że istnieje lumpenproletariat. Z nim lewica nie powinna mieć nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form yassne, tyle, ze ty mi ideologia odpowiadasz na 07.10.12, 18:22 konkretną sytuację. Daj jakiś dowód, że wszyscy zamknięci w gettcie przez sldowca to menele :D wlodzimierz.ilicz napisał: > o ludziach. > Nie można negować, że istnieje lumpenproletariat. > Z nim lewica nie powinna mieć nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Poszukaj sobie dowodów, że tam są niewinne 07.10.12, 19:06 ofiary. Wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gambit_smolenski Re: Prawda o SLD 06.10.12, 23:53 Milu, przecież był ktoś taki, Napieralski ;-) To żeście po nim jeżdżiły bez trzymanki. Zapomniałaś? ;-) Choć wcale nie był ani lepszy, ani gorszy od większości reszty polskich polityków. I SLD pikowało, pikowało... Dopiero comeback Millera powstrzymał ten upadek. Czy jest, będzie szansa na odbicie? Zobaczymy. Wszystko zależy od kondycji Tuska oraz Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Masz rację 07.10.12, 09:53 Gorszy od Millera jest tylko Napieralski. No i może Joński, który Powstanie Warszawskie datuje na 1989 rok. Innych gorszych nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Samo istnienie SLD blokuje rozwój lewicy w Polsce 07.10.12, 00:36 Gospodarczo oni są z okolic G.W. Busha. Zresztą, w sprawach demokracji też. Zawłaszczyli nazwę lewica dla agendy, która nie ma nic wspólnego nie tylko z lewicą, ale nawet liberalizmem. I mają postkomunistyczny aktyw, który na nich głosuje na zasadzie wodzostwa. I I tak od 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Samo istnienie SLD blokuje rozwój lewicy w Po 07.10.12, 10:15 Dokładnie jest tak jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko.juz.bylo Re: Prawda o SLD 07.10.12, 00:41 axyzaa napisała: > gdyby Millera zastąpiono kimkolwiek, to miałby 20% na dzień dobry. A tego "kimkolwiek'a" to jakiegoś konkretnego masz na myśli, czy tylko tak teoretycznie gdybasz? Wiesz chyba, że na "bezrybiu..." > Ale jego elektorat wymiera, a żaden młody gej, wegetarianin, lewicowiec nie zag > łosuje na tego znanego z debilnych dowcipów siwca. To nie to. Miller od lat (na długo jeszcze przed Rywinem) ma złą prasę a oceniany jest przez pryzmat PZPR-owskiej przeszłości jak i całe SLD zresztą i jako post-komuna jest personą na którą się "z zasady" - bez racjonalnych przesłanek - nie głosuje! Trudno też - nie tylko jemu zresztą - wymyślić dziś coś nowego, co nie byłoby tylko "obiecywaniem gruszek...", co jak wiadomo krótkie ma nóżki i co pociągnęłoby za nim Twoich gei, wegetarian i wszystkich, którzy mogliby swój głoś oddać. Rozumiem też (chociaż... chyba jednak nie rozumiem), że i Twój głos to SLD by dostało, gdyby nie Miller? Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
wdajcz Re: Prawda o SLD 07.10.12, 02:43 Nie pójdą szpalerem wyborcy za Millerem. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Prawda o SLD 07.10.12, 10:03 wszystko.juz.bylo napisał(a): > To nie to. > Miller od lat (na długo jeszcze przed Rywinem) ma złą prasę a oceniany jest prz > ez pryzmat PZPR-owskiej przeszłości jak i całe SLD zresztą i jako post-komuna j > est personą na którą się "z zasady" - bez racjonalnych przesłanek - nie > głosuje! Acha. Czyli innych polityków oceniamy po tym, jak rządzą, a od Millera - wara. Złe notowania ma za postkomunizm, a nie za to, jak rządził, gdy był premierem. Jakie to wygodne.... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila To nieprawda 07.10.12, 10:14 ja na przykład go oceniam przez pryzmat mizogina i seksisty, i twórcy żenujących bon motów, co dla mnie jest dyskwalifikujące. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: To nieprawda 07.10.12, 10:22 ex.mila napisała: > ja na przykład go oceniam przez pryzmat mizogina i seksisty, i twórcy żenującyc > h bon motów, co dla mnie jest dyskwalifikujące. Właśnie mi się przypomniało jakie zdjęcie sobie kiedyś zrobił. Stary i tłusty, roznegliżowany dziad na plaży, obwieszony dwiema panienkami w bikini. Muczo maczo, tylko latka go już znaczo. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: To nieprawda 07.10.12, 10:26 > Właśnie mi się przypomniało jakie zdjęcie sobie kiedyś zrobił. Stary i tłusty, > roznegliżowany dziad na plaży, obwieszony dwiema panienkami w bikini. Muczo mac > zo, tylko latka go już znaczo. > Najgorsze jest to, że dziennikarze (głównie z TVN24, nominując go do różnych nagród) utwierdzają go w przekonaniu, że jest zabawny. Nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Chyba rzeczywiście zostaje Ci Pitera... 07.10.12, 14:15 Mi wyszedł Palikot. Za mocny akcent postawiony na antyklerykalizm plus ortodoksja w dziedzinie praw człowieka - od pani Grodzkiej, po więzienia CIA. No ale nie każdy jest ortodoksem... Rozumiem, skąd Ci wychodzi Pitera. W ogóle wydaje mi się, że aktualny mecz w Polsce toczy się nie pomiędzy prawicą a lewicą, a pomiędzy anachronizmem a nowoczesnością. Anachronizm reprezentują 2 partie, nie jedna. PiS i SLD. To świetnie widać po puszczanych na forum postach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Miller i SLD 07.10.12, 08:34 W sferze gospodarczej sa jak najbardziej do przyjęcia ale jako głosujący posłowie. Niestety, w aparacie wykonawczym to bardzo często bardziej bezczelni niż inni cwaniaczkowie zainteresowani prywatną kasą, bokami etc. Nie o Millerze to oczywiście ale o potencjalnej kadrze. Chociaż być może Palikot nie wiedząc jeszcze o tym tę kadrę już przejął. Rodzynek w sporek części środowisk organizuje koła i kadrę w oparciu o Ordynacką czyli kadrę Czarzastego a w tym środowisku nawet koledzy między, chociaż dają sobie zniżki, rozliczają się za decyzje "prowizją". Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Prawda o SLD 07.10.12, 17:17 Właśnie ktokolwiek to już był i nie wyszło najlepiej. Kogo byś widziała zamiast Millera? Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: Prawda o SLD 07.10.12, 17:23 chateau napisał: > Właśnie ktokolwiek to już był i nie wyszło najlepiej. > Kogo byś widziała zamiast Millera? Nie wiem jak axyzaa, ale ja proponuje np. Piekarską. Generalnie, młodsze pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Piekarską właśnie SLD wywaliło z Mazowsza. 07.10.12, 17:51 M. in. za propagowanie pederastii - na Suwalszczyźnie... Odpowiedz Link Zgłoś
life.form I słusznie wywalili 07.10.12, 18:26 Skoro była tak guupia, że sama nie odeszła.... :D wlodzimierz.ilicz napisał: > M. in. za propagowanie pederastii - na Suwalszczyźnie... Odpowiedz Link Zgłoś