Dodaj do ulubionych

Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku,

02.12.12, 10:59
z zamiarem jej nabycia drogą kupna . Druga strona w większości jakieś nieznane nazwiska ( o.k. nie znam nie będę oceniał ), no dobra przejdźmy do dodatku "Plus Minus" , pierwsza strona nic ciekawego, kolejne też autorzy nieznani, nagle rzuca się w oczy znane nazwisko, artykuł na dwie szpalty autorstwa Ireneusza Krzemińskiego , naczelnego hunwejbina i zapatysty platfusiej formacji. Myślę sobie no Hajdarowicz, przegiąłeś i to zdrowo, tak nachalnie przestawić wajchę ( pan premier z Sopotu oczywiście jest kontent nie lada :)) po czystkach personalnych , bez żadnej subtelności, wyczucia i taktu tylko tak po chamsku zaprzęgać do boju tego "bezstronnego" obserwatora polskiej sceny politycznej. Domyślam , się , że następnym będzie kolega po fachu Radosław Markowski , w swej zjadliwości jeszcze gorszy od tego pierwszego. Zdegustowany odłożyłem dziennik na półkę , obiecując sobie, ze od tej pory będę omijał ja szerokim łukiem.
Panie G.Hajdarowicz jak tak dalej pójdzie to będzie gorzej niż z "Przekrojem" i nawet zyski z kokosowej plantacji z Ameryki Łacińskiej panu nie wystarczą by spłacać zaciągnięte kredyty. Nie sądzę by Leszek Ci je umorzył nawet jeśli popierałby ( a to niewykluczone ) tę woltę :)))))
Obserwuj wątek
    • v.t.s Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku, 02.12.12, 11:03
      brak „onanizujący się w ukryciu faceci o twarzach pucołowatych ministrantów”
    • szwampuch58 Re: panie freelancer.. 02.12.12, 11:04
      ..kup waszmosc" Nasz Nocnik" i prosze bez żadnej subtelności: nie zawracaj waszmosc doooopy
    • calun_torunski widac, ze ty nawet w zyciu rzepy nie czytales 02.12.12, 11:04
      artykuly Krzeminskiego ukazywaly sie w rzepie od dawna i dosc regularnie

niewiedza i ciemnota to najmocniejszy fundament radykalnych pogladow
      • aniechto.only Re: widac, ze ty nawet w zyciu rzepy nie czytales 02.12.12, 12:14
        calun_torunski napisał:

> artykuly Krzeminskiego ukazywaly sie w rzepie od dawna i dosc regularnie

Ups, freelanser kamilek znowu się wyłożył.
      • sawa.com Re: widac, ze ty nawet w zyciu rzepy nie czytales 02.12.12, 16:55
        Ej, było to chyba tylko za Gaudena...

calun_torunski napisał:

> artykuly Krzeminskiego ukazywaly sie w rzepie od dawna i dosc regularnie
        >
        > niewiedza i ciemnota to najmocniejszy fundament radykalnych pogladow
        • aniechto.only Re: widac, ze ty nawet w zyciu rzepy nie czytales 02.12.12, 19:06
          Mylisz się.
    • mariner4 Pieniądze Haidarowicza, a dziennikarze to jego 02.12.12, 11:37
      małpy. I tyle.
      Jeżeli dziennikarze chcą być totalnie wolni, to niech sobie własną gazetę wydają, za swoje pieniądze oczywiście.
      M.
    • m.c.hrabia Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku, 02.12.12, 11:44
      a kogo to obchodzi kup se fakt albo nie.
    • zbigniew_clapton Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku, 02.12.12, 12:11
      I znowu kleks, tym razem w spodnie. Krzemiński jest stałym publicystą rzepy, fajfusie ;)
      • witek.bis Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku, 02.12.12, 12:35
        Zaczynam poważnie myśleć o utworzeniu wątku demaskującego obecność Michnika w Wyborczej... Dał nam przykład C. Pissarro jak się bawić mamy... ;-)
    • mucha-kopaczka wykluczono nabycie rzepy za pieniądze z ambergold? 02.12.12, 12:30
      jak sb to sb..
    • witek.bis Zaglądam "Ci" ja na forum... 02.12.12, 12:33
      ... zdziwiony przecieram ślepie i nawet przetartym nie wierzę: Krzemiński napisał coś w Rzepie!!!
      • camille_pissarro [...] 02.12.12, 13:01
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • witek.bis Re: Zaglądam "Ci" ja na forum... 02.12.12, 13:07
          Może nie będzie to odpowiedź wprost, ale daje do myślenia to, że w tylu słowach popełniasz błędy, a w tym "brandzlowaniu" nie... Dobre i to :-)))
          • camille_pissarro ja tylko zacytowałem "klasyka" :)) 02.12.12, 13:29
            to chyba Twój wpis, nieprawdaż ? :)))
            • witek.bis Re: ja tylko zacytowałem "klasyka" :)) 02.12.12, 13:36
              Zacytowałeś, powiadasz... Ale gdzie tam jest owo "brandzlowanie", bo jakoś nie widzę?
              • camille_pissarro [...] 02.12.12, 13:55
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • witek.bis Re: ja tylko zacytowałem "klasyka" :)) 02.12.12, 14:04
                  Pomijając milczeniem twoje chamskie odzywki przypomnę tylko, że jesteś ode mnie starszy, więc tym "starym capem" nie robisz chyba sobie najlepiej... A poza tym najwyraźniej nie wiesz, co znaczy słowo "cytuję"... Być może nie przerabiałeś jeszcze tego słowa na tajnych kompletach uniwersytetu trzeciego wieku, więc pretensji nie mam.... :-)))
                  • piotr7777 akurat Krzemiński pisywał w" Rz" i za Lisickiego 02.12.12, 14:27
                    ...podobnie zresztą jak Waldemar Kuczyński. Owszem, Rzeczpospolita Lisickiego miała określony profil (nazwijmy to konserwatywny), ale była gazetą otwartą na inne opinie. Czego o Gazecie Wyborczej, przynajmniej od jakiegoś czasu, powiedzieć nie można.
                    Pisałem na początku miesiąca, że albo Hajdarowicz jest pragmatykiem i utrzyma dotychczasowy kurs "Rz" i "Urze" albo jest tzw. słupem i "Urze" zniszczy a z Rzepy zrobi poprawny biuletyn, nieco na prawo od GW (ale bez specjalnej przesady). Wydarzenia ostatnich dni potwierdzają - niestety - tę drugą hipotezę.
                    • indeed4 A tymczasem Lisicki mówi, że szykuje się... 02.12.12, 15:01
                      niespodzianka, czyżby ekipa planowała wystartować ze swoim "UważamRze"?

blogpress.pl/node/15201
                      • indeed4 Czyli plany są, ale raczej nic konkretnego 08.12.12, 00:55
                        "Dlatego to warunek podstawowy powodzenia następnego projektu, o którym myślę"

lisicki.salon24.pl/469439,niepokorni-ida-do-przodu

Klasyka - ekipa liczy na łut szczęścia i szuka nwestora....
    • kiemlicz88 Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku, 02.12.12, 14:32
      Jak wynika z raportów Służby Bezpieczeństwa, jeden z najbogatszych Polaków, rozpoczął z nią współpracę w wieku 18 lat. Miał donosić na kolegów z NZS i NSZZ „Solidarność”

www.rp.pl/artykul/156705.html
    • life.form Polecam tekst Sadurskiego "Narcyzm" 02.12.12, 14:34
      Ja rozumiem, że zarabiactwo pieniędzy przez dziennikarzy jest ważne. Że w ogóle nie ma nic ważniejszego na świecie jak to, co jeden dziennikarz sądzi o innych dziennikarzach, i że dziennikarze są generalnie wq... na obywateli, bo za mało kupują ich tekstów. Ale jest granica. Ile tygodni mamy się podniecać tym, co jeden pismak myśli o innym pismaku i kto ma jaki etat.

wojciechsadurski.natemat.pl/41407,narcyzm
    • indeed4 Cały Kamilek :-) 02.12.12, 14:40
      Mam dla ciebie Kamilku ważne zadanie - wpisz w okienko wyszukiwarki "Ireneusz Krzemiński", a ciut niżej wybierz opcję "autor"

www.rp.pl/temat/50.html

I powiedz nam teraz, co tam widzisz :-)
      • indeed4 Aha.... 02.12.12, 14:51
        i powiedz nam jeszcze Kamilku, co to za (z pewnością nieczytający "Plusa i Minusa") skończony peowski gamoń kiedyś napisał o tym salonowym mądrali I. Krzemińskim tak - "Irek Krzemiński , którego bardzo cenie". Nie wiesz? :-)
      • camille_pissarro Re: Cały Kamilek :-) 02.12.12, 17:09
        :)) szukałem wcześniej i znalazłem w "Plus minus" I.Krzemiński ostatnimi czasy nie gościł :), a chodziło mi o Plus Minus a nie publicystykę) wiedziałem, że I.Krzemiński pisał na łamach "Rzepy" to primo, secundo gdzie z mojego przewodnim wątku wynika, ze I.Krzemiński w ogóle nie publikował w Rzepie ? :-)
        Tertio wreszcie, I.Krzemiński wywarł na mnie wrażenia dawno temu, wyznając na wizji, że w jego życiu było wydarzenie( to było w Gdańsku , z tego co pamiętam w 1995 ), które nim tąpnęło i musi nabrać wobec niektórych spraw ( natury ontologicznej ) pokory.Obserwując go ostatnio, ani chybi przyrzeczenia nie dotrzymuje...
        • yoma Re: Cały Kamilek :-) 02.12.12, 19:02
          A Brzezińskiego nadal lubisz? :)
          • camille_pissarro Re: Cały Kamilek :-) 02.12.12, 20:54
            Wścibski jesteś :) ,ale Ci odpowiem - kiedyś bardzo lubiłem Jacka Federowicza teraz za nim nie przepadam, podobnie rzecz ma się ze Zbigniewem Brzezińskim :))
            • boblebowsky Re: Cały Kamilek :-) 02.12.12, 21:02
              camille_pissarro napisał:

> Wścibski jesteś :) ,ale Ci odpowiem - kiedyś bardzo lubiłem Jacka Federowicza t
              > eraz za nim nie przepadam, podobnie rzecz ma się ze Zbigniewem Brzezińskim :))

Kiedyś nie lubiłeś Pietrzaka i Rosiewicza, a teraz uwielbiasz. Jakież to oczywiste:))
    • scoutek Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku, 02.12.12, 15:33
      camille_pissarro napisał:

> z zamiarem jej nabycia drogą kupna . Druga strona w większości jakieś nieznane
      > nazwiska

znaczy się chyba tobie nieznane, bo poza Lisickim, Gmyzem czy Wróblewskim pracowało tam wielu innych, którzy zostali i nadal piszą
      • indeed4 Dodajmy też, że znienawidzony "pisowski" 02.12.12, 16:00
        dziennikarz P. Lisicki pracował w Rzeczpospolitej od 1993 roku, czyli kiedy gazetą kierował D. Fikus i G. Gauden, co też nie jest powszechnie znane.

Gmyz natomiast ( protestant, Członek Synodu Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego) to doświadczony publicysta specjalizujący się w tematyce historycznej, który pracował m. in. w Zyciu Warszawy i przez wiele lat (od 2001 roku) napisał wiele świetnych artykułów dla WPROST. Czy jest pisowski? W czasach studenckich działał w opozycji (był wiceprzewodniczącym NZS PWST) więc trudno się dziwić, że ma taki a nie inny światopogląd, ale to zupełnie inna półka dziennikarska niż partyjni aktywiści z pisowskiej GPC.

www.wprost.pl/autor/91/Cezary-Gmyz/
        • boblebowsky Re: Dodajmy też, że znienawidzony "pisowski" 02.12.12, 16:13
          indeed4 napisał:

> dziennikarz P. Lisicki pracował w Rzeczpospolitej od 1993 roku, czyli kiedy gaz
          > etą kierował D. Fikus i G. Gauden, co też nie jest powszechnie znane.
          >
          > Gmyz natomiast ( protestant, Członek Synodu Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego)
          > to doświadczony publicysta specjalizujący się w tematyce historycznej, który
          > pracował m. in. w Zyciu Warszawy i przez wiele lat (od 2001 roku) napisał wiele
          > świetnych artykułów dla WPROST. Czy jest pisowski? W czasach studenckich dział
          > ał w opozycji (był wiceprzewodniczącym NZS PWST) więc trudno się dziwić, że ma
          > taki a nie inny światopogląd, ale to zupełnie inna półka dziennikarska niż part
          > yjni aktywiści z pisowskiej GPC.

Ja bym zbyt dużego znaczenia nie nadawał temu co pan Czaruś robił uprzednio, bo to co robi obecnie ma o wiele mocniejszą wymowę. Mógłbym przytoczyć wiele nazwisk działaczy opozycji, którzy takiej jak on "traumy" nie mają. Czytuję go i wysłuchuje często w tok fm i moim nie wyróżnia się niczym specjalnym na tle pozostałej pisowskiej braci dziennikarskiej.
          • indeed4 Re: Dodajmy też, że znienawidzony "pisowski" 02.12.12, 16:34
            Część ma, część nie ma - ani opozycja ani Solidarność" nigdy nie była monolitem i jest rzeczą zupełnie naturalną, że po upadku komuny już w wolnej Polsce te różnice z czasem przekształciły się w klasyczne polityczne poglądy. Kaczyńscy np. byli zawsze radykalnie prawicowi, natomiast Michnik w "Solidarności" uosabiał nurt tzw. lewicy laickiej, dlatego też stworzona przez niego gazeta od samego początku była lewicowa i taka została do dziś. Jeśli chodzi o Gmyza i trotyl pisałem już co o tym sądzę, więc dla uzupełnienia polecam zdystansowaną i wyważoną opinię K. Piaseckiego :-)

www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/konrad-piasecki/blogi/news-piasecki-dziennikarz-to-nie-saper,nId,646527

Muszę znikać, miłego wieczoru :-)
            • boblebowsky Re: Dodajmy też, że znienawidzony "pisowski" 02.12.12, 16:42
              indeed4 napisał:

> Część ma, część nie ma - ani opozycja ani Solidarność" nigdy nie była monolite
              > m i jest rzeczą zupełnie naturalną, że po upadku komuny już w wolnej Polsce te
              > różnice z czasem przekształciły się w klasyczne polityczne poglądy. Kaczyńscy n
              > p. byli zawsze radykalnie prawicowi, natomiast Michnik w "Solidarności" uosabia
              > ł nurt tzw. lewicy laickiej, dlatego też stworzona przez niego gazeta od samego
              > początku była lewicowa i taka została do dziś. Jeśli chodzi o Gmyza i trotyl p
              > isałem już co o tym sądzę, więc dla uzupełnienia polecam zdystansowaną i wyważo
              > ną opinię K. Piaseckiego :-)
              >
              > www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/konrad-piasecki/blogi/news-piaseckiziennikarz-to-nie-saper,nId,646527
              >
              > Muszę znikać, miłego wieczoru :-)

Swojej oceny Gmyza nie opieram na trotylu, ale na całej jego obecnej postawie, a zwłaszcza jej konfrontacji z czasów IV RP.
              • scoutek Re: Dodajmy też, że znienawidzony "pisowski" 02.12.12, 17:19
                boblebowsky napisał:
                >
                > Swojej oceny Gmyza nie opieram na trotylu, ale na całej jego obecnej postawie,
                > a zwłaszcza jej konfrontacji z czasów IV RP.

tak, szczególnie pisania na zamówienie i pod dyktando ZZiobry
                • boblebowsky Re: Dodajmy też, że znienawidzony "pisowski" 02.12.12, 17:31
                  scoutek napisała:

> boblebowsky napisał:
                  > >
                  > > Swojej oceny Gmyza nie opieram na trotylu, ale na całej jego obecnej post
                  > awie,
                  > > a zwłaszcza jej konfrontacji z czasów IV RP.
                  >
                  > tak, szczególnie pisania na zamówienie i pod dyktando ZZiobry

To była dopiero wolność. Można było rządowi dowolnie wylizywać:)
            • calun_torunski Piasecki to mnie ostatnio rozczarowal ... 02.12.12, 16:44
              w ostatni piatek przyjmowal Brudzinskiego i wydawalo sie, ze jest dobrze przygotowany, ale dal sie zagadac propagandziscie z pis narzucajacemu wizje "symetrii" pomiedzy wypowiedziami padajacymi z PiS i PO - co jest samo w sobie kompletna bzdura, ale zapomnial wspomniec, ze haniebne wypowiedzi poslow PiS to tylko czubek gory lodowej - przeciez jest jeszcze dzialalnosc Rydzyka, proboszczow, setki spotkan Macierewicza, Nowaka i innych gdzie ludzie dowiaduja sie o zdradzie, zamordowaniu prezydenta, wspolpracy z Putinem, jest histeryczne zachowanie Stankiewicza, popieranie kiboli, popieranie buczacego tlumu 1. sierpnia, bojowki tzw Solidarnosci - jednym slowem wielki, wieloaspektorwy przemysl nienawisci, pomowien i bzdurnych oskarzen
              to wszystko pokazuje kompletny brak symetrii - a Piasecki w ogole o tym nie wspomnial - wydaje mi sie, ze takim jak Brudzinski trzeba pokazac caloksztalt ich dzialalnosci - a nie tylko z czego latwo sie wylga pokazujac Palikota czy Niesiolowskiego

• indeed4 Obawiam się, że pana Czarusia 08.12.12, 00:42
            średnio interesuje, co o nim sądzi na przemian szydzący albo groteskowo wyniosły wszechwiedzący i "zorientowany w każdym temacie lepiej niż profesjonalni publicyści", zajadły antykaczysta, niejaki Bobuś z FK...

Jak dla Pana Czarusia możesz sobie nawet przyjąć. że Grzegorz Miecugow, który w Szkle Kontaktowym rozjechał PO, Konrad Piasecki, który skrytykował zwolnienie Gmyza, G. Michalski z "Krytyki Politycznej" i P. Stasiński z GW, który w Loży Prasowej jasno wyłożyli powody zwolnień w Rzeczpospolitej i URze to wszystko pisiory :-)))

A teraz cię zostawiam z twoją ulubioną czynnością, czyli poprawianiem sobie samopoczucia obsesyjnym bluzganiem w sieci - możesz pisać te swoje "głupku", dupku" i "psi odbycie" do woli :->

• indeed4 Pa-pa. 08.12.12, 00:44
              jw.
    • henryk245 Re: Przeglądam Ci ja ostatnią "Rzepę" w empiku ... 02.12.12, 21:02
      .. i masz uczucie ze trzymasz w dloniach The Times ?
      a tu szmatlawiec jak Daily Mirror ,w kamuflarzu.

niezalezna.pl

milej lektury zycze'm
    • gat45 Pytam, bo nie wiem 02.12.12, 21:18
      Cy można o kimś powiedzieć, że jest "kontent nie lada" ? Czy tak jest poprawnie ? Bo w moim czułym uchu coś tu zgrzyta, ale nie potrafiłabym wyartylkułować, co to takiego. .
      • ukos Nic dziwnego, że Cię to razi 02.12.12, 21:35
        gat45 napisała:

> "kontent nie lada" ? Czy tak jest poprawnie?
        > Bo w moim czułym uchu coś tu zgrzyta

To znaczy mniej więcej "wyrózniająco się zadowolony" albo "zadowolony jak nie byle kto", czyli nie ma sensu.
      • camille_pissarro Re: Pytam, bo nie wiem 02.12.12, 21:41
        Może "nie lada kontent" brzmiałoby lepiej ? :) Nie jestem filologiem , może się znajdzie jakiś purysta/stka języka polskiego i Ci wyjaśni tę kwestię.Dla mnie jest dopuszczalne, nie jest to jakaś naukowa dysertacja tylko zwykły post , no ale poprawność językowa powinna obowiązywać ( nie mylić z poprawnością polityczną:))
      • camille_pissarro Re: Pytam, bo nie wiem 02.12.12, 21:50
        Zwrot interpretuję jako " wyjątkowo zadowolony",a czy jest dopuszczalny , można zapytać się jakiegoś humanisty np. profesora Markowskiego :), ja jak zaznaczyłem nie jestem humanistą.
      • ploniekocica Re: Pytam, bo nie wiem 02.12.12, 22:25
        gat45 napisała:

> Cy można o kimś powiedzieć, że jest "kontent nie lada" ? Czy tak jest poprawnie
        > ? Bo w moim czułym uchu coś tu zgrzyta, ale nie potrafiłabym wyartylkułować,
        > co to takiego. .

Masz rację, że Ci zgrzyta. Bo chociaż niby znaczeniowo może być, ale wyrażenie nie lada stosuje się z rzeczownikami ewentualnie zaimkami, a z przymiotnikami nie. Może być zatem nie lada mędrzec, ale nie może być nie lada mądry.
        Tak więc Kamilek jak zwykle przekombinował w swoim tarabuczyzmie :)
        • camille_pissarro Re: Pytam, bo nie wiem 08.12.12, 16:54
          Dobrze, że dyżurna polonistka znalazła się na forum z "wykwintnym POwskim tarabuczyzmem " - oryginalne, ale się nie przyjmie, ponieważ nie wpada w ucho i zgrzytliwe :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka