Dodaj do ulubionych

Telefon służbowy - dochodem

28.02.13, 13:37
Trzeba będzie płacić podatek dochodowy za korzystanie ze służbowej komórki.
====
Przegnę donieść szanownemu ministerstwu finansów, że korzystam również ze służbowego papieru toaletowego..... W służbowych filcach zdarzało mi się chodzić prywatnie.....
Herbatę mam prywatną ale wodę jak najbardziej służbową... i prąd... Bo czajnik prywatny....
Czasem na służbowym kompie sprawdzam prywatną poczę....
PS
Już widzę te nieprzemierzone zastępu nowozatrudnionych urzędników sprawdzających komórki służbowe/prywatne.....
Obserwuj wątek
    • nazimno Problem byl juz "rozlegle" dyskutowany. 28.02.13, 13:45

forum.gazeta.pl/forum/w,28,142849837,142849837,Zrobilem_kupe_w_firmowym_WC_Jaki_podatek_.html
    • derduch-antykatolik I bardzo słusznie! 28.02.13, 13:47
      Jest to zysk poza pensją, dokładnie jak samochód służbowy czy ubezpieczenie medyczne.

Z komórką bardzo prosto, biling i sprawdzanie połączeń.
      • wkkr Tak tak 28.02.13, 13:52
        A hydra urzędnicza się rozrasta i pożera wszelkie zyski....
    • wiosnaludzikow Re: Telefon służbowy - dochodem 28.02.13, 15:04
      wkkr napisał:

> Trzeba będzie płacić podatek dochodowy za korzystanie ze służbowej komórki.
      > ====
      > Przegnę donieść szanownemu ministerstwu finansów, że korzystam również ze służb
      > owego papieru toaletowego..... W służbowych filcach zdarzało mi się chodzić pry
      > watnie.....
      > Herbatę mam prywatną ale wodę jak najbardziej służbową... i prąd... Bo czajnik
      > prywatny....
      > Czasem na służbowym kompie sprawdzam prywatną poczę....
      > PS
      > Już widzę te nieprzemierzone zastępu nowozatrudnionych urzędników sprawdzającyc
      > h komórki służbowe/prywatne.....
      ...i to wszystko po to aby mozna było naprawiać żle wykonane płyty lotniska w Modlinie, remonty nowych dróg i finansować Tuskobus.
    • ayran Re: Telefon służbowy - dochodem 28.02.13, 15:51
      Po pierwsze nie dochód, tylko przychód.
      Po drugie - zasada jest dość prosta - możesz korzystać ze służbowego telefonu do celów prywatnych - uzyskujesz korzyść, nie możesz - nie uzyskujesz.
      Od kiedy mam w pracy służbowe komórki, zawsze dostawałem do wglądu miesięczne billingi z prośbą o okreslenie, które rozmowy były prywatne, a które służbowe, o ile tylko wielkość rachunku była wyższa niż abonament. Koszty rozmów prywatnych potrącano mi z wynagrodzenia.
      Na moje oko, rozwiązanie ze zryczałtowanym przychodem jest dla podatnika może być korzystniejsze, chyba że ktoś do tej pory dużo korzystał ze służbowego telefonu dla celów praywatnych za darmo.
      • wiosnaludzikow Re: Telefon służbowy - dochodem 28.02.13, 16:04
        ayran napisał:

> Po pierwsze nie dochód, tylko przychód.
        > Po drugie - zasada jest dość prosta - możesz korzystać ze służbowego telefonu d
        > o celów prywatnych - uzyskujesz korzyść, nie możesz - nie uzyskujesz.
        > Od kiedy mam w pracy służbowe komórki, zawsze dostawałem do wglądu miesięczne b
        > illingi z prośbą o okreslenie, które rozmowy były prywatne, a które służbowe, o
        > ile tylko wielkość rachunku była wyższa niż abonament. Koszty rozmów prywatnyc
        > h potrącano mi z wynagrodzenia.
        > Na moje oko, rozwiązanie ze zryczałtowanym przychodem jest dla podatnika może b
        > yć korzystniejsze, chyba że ktoś do tej pory dużo korzystał ze służbowego telef
        > onu dla celów praywatnych za darmo.
        Czy np Tusk płaci ? Ty tak na poważnie ? Czy Tusk płaci podatek od wykorzystania samolotu służbowego do celów prywatnych np wylot do dou i przylot do pracy ? Ty tak na poważnie ?
        • ayran Re: Telefon służbowy - dochodem 28.02.13, 16:08
          Ja pisałem na poważnie, ale z twojej reakcji wnoszę, że ty korzystasz ze służbowego telefonu bez żadnych opłat i chciałbyś, by było bez zmian.
        • zayka Re: Telefon służbowy - dochodem 28.02.13, 16:11
          wiosnaludzikow napisał:
          > Czy np Tusk płaci ? Ty tak na poważnie ? Czy Tusk płaci podatek od wykorzystani
          > a samolotu służbowego do celów prywatnych np wylot do dou i przylot do pracy ?
          > Ty tak na poważnie ?

wykorzystywanie obiektów państwowych dla odbywania partyjnych spotkań to już skandal

Zarząd krajowy Platformy Obywatelskiej zebrał się dziś o 13 w Kancelarii Premiera. Donald Tusk i politycy z władz Platformy mieli rozmawiać o bieżącej sytuacji partii oraz o kalendarzu wewnętrznych wyborów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka