Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis "hieną roku" ?

23.03.13, 07:27
Tomasz Lis dostał nominację do tytułu "hiena roku" za okładkę w Newsweek-u
Cytat z GW
...w uzasadnieniu nominacji dla Lisa zarząd SDP napisał: "za przekroczenie standardów dziennikarskich poprzez publikację okładki (nr 9/13) opartej na wulgarnych skojarzeniach, obrażającej uczucia religijne i tworzącej negatywne stereotypy". - Dosyć oczywiste skojarzenie budzi ten obsceniczny obrazek. Nasze oburzenie wzbudziło też stwierdzenie "Kościół kryje pedofilię". To tak, jakbyśmy napisali "Cyganie kradną", ale to nieuprawnione twierdzenie, tworzy negatywny stereotyp - stwierdza Agnieszka Romaszewska, wiceprezes SDP.
koniec cytatu
Tworzenie stereotypów to anty-dziennikarstwo, słuszna decyzja SDP.

Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 07:53
      remik.bz napisał:

> Tomasz Lis dostał nominację do tytułu "hiena roku" za okładkę w Newsweek-u
      > Cytat z GW
      > ...w uzasadnieniu nominacji dla Lisa zarząd SDP napisał: "za przekroczenie stan
      > dardów dziennikarskich poprzez publikację okładki (nr 9/13) opartej na wulgarny
      > ch skojarzeniach, obrażającej uczucia religijne i tworzącej negatywne stereotyp
      > y". - Dosyć oczywiste skojarzenie budzi ten obsceniczny obrazek. Nasze oburzeni
      > e wzbudziło też stwierdzenie "Kościół kryje pedofilię". To tak, jakbyśmy napisa
      > li "Cyganie kradną", ale to nieuprawnione twierdzenie, tworzy negatywny stereot
      > yp - stwierdza Agnieszka Romaszewska, wiceprezes SDP.
      > koniec cytatu
      > Tworzenie stereotypów to anty-dziennikarstwo, słuszna decyzja SDP.
      Należy się temu Panu, ten" laur".
    • sawa.com Tomasz Lis zasłuzyl na zaszczytny 23.03.13, 07:54
      tytul zlotej hieny i to dozywotnio i za caloksztalt.
    • godz-0800 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:36
      Nasze oburzeni
      > e wzbudziło też stwierdzenie "Kościół kryje pedofilię".

To,że kościół kryje pedofilię wiedzą wszyscy.
      Jedni milczą,drudzy cierpią z tego powodu inni odrzucają na zasadzie mechanizmu wypierania.
      Jeżeli chodzi o tytuł hieny, to mimo iż Lis nie należy do bohaterów mojej bajki, uważam,że nie należy mu się.
      Wystarczy mu jego nazwisko.
      • derk5 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:39
        To,że kościół zydowski pedofilię wiedzą wszyscy.
        > Jedni milczą,drudzy cierpią z tego powodu inni odrzucają na zasadzie mechanizmu
        > wypierania.
      • wiosnaludzikow Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:44
        godz-0800 napisał:

> To,że kościół kryje pedofilię wiedzą wszyscy.
        > Jedni milczą,drudzy cierpią z tego powodu inni odrzucają na zasadzie mechanizmu
        > wypierania.
        Zarzut należy więc kierować do rządu i prokuratury. Jak ktś ukrywa przestępstwo , zbrodnię to należy go ścigać. Co w tej sprawie zribiły rządy, ten rząd i ta prokuratura ?
      • remik.bz Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:49
        godz-0800 napisał:

> Nasze oburzeni
        > > e wzbudziło też stwierdzenie "Kościół kryje pedofilię".
        >
        > To,że kościół kryje pedofilię wiedzą wszyscy.

Tak...wszyscy wiedza. Wszyscy również wiedzą ,że Polacy kradną w Niemczech, lekarze biorą łapówki a "pisiory som gópie".
        Gratuluję stereotypowego myślenia ukształtownego przez "dziennikarzy" na poziomie Lisa.
        • godz-0800 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:54
          Gratuluję stereotypowego myślenia ukształtownego przez "dziennikarzy" na poziomie Lisa.

Kolego, Lis nie był w stanie kształtować mojego myślenia.
          Z wielu powodów.
          Jednym z nich jest wiek dziennikarza.
        • lech1966 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? N/t 25.03.13, 23:54
          remik.bz napisał:

> godz-0800 napisał:
          >
          > > Nasze oburzeni
          > > > e wzbudziło też stwierdzenie "Kościół kryje pedofilię".
          > >
          > > To,że kościół kryje pedofilię wiedzą wszyscy.
          >
          > Tak...wszyscy wiedza. Wszyscy również wiedzą ,że Polacy kradną w Niemczech, lek
          > arze biorą łapówki a "pisiory som gópie".
          > Gratuluję stereotypowego myślenia ukształtownego przez "dziennikarzy" na poziom
          > ie Lisa.
    • cookies9 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:44
      Tytuł otrzyma na wniosek SDP,która jest przybudówką PiSsu. W centrum ich zainteresowania jest okładka z Newsweeka - przedstawiająca księdza z małym chłopcem...i wszystko jasne:-)
      • derk5 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:51
        ta szmata powinna miec proces z kodeksu karnego.

trzeba dopilnowac by lis zostal sprawiedliwie ukarany
        • godz-0800 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:56
          derk5 napisał:

> ta szmata powinna miec proces z kodeksu karnego.
          >
          > trzeba dopilnowac by lis zostal sprawiedliwie ukarany

Najlepiej wziąć ze sobą granaty do Sądu.
          Sąd, sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie....
        • x2468 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:58
          Szmata czyli ksiądz z okładki.
        • simera16 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 21:57
          derk5 napisał:

> ta szmata powinna miec proces z kodeksu karnego.
          >
          > trzeba dopilnowac by lis zostal sprawiedliwie ukarany
          >
          sie tak nie napinaj jak gacie w rozkroku...
    • erte2 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 08:53
      remik.bz
      Jeśli uważasz że Lis jest "hieną roku" to jak nazwiesz te wszystkie sakiewicze, lichockie, stankiewicze, pospieszalskie, karnowskie, gmyzy itd. od trzech prawie już lat żywiące się ofiarami tragedii smoleńskiej ? Superhieny ? Ekstrasępy ?
      • x2468 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 09:27
        Pokarzmy czym T.Lis się zasłużył:
        www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/2d/2d03/2d036bb15773434992b983ec4bd2d829_thb07.jpg
      • remik.bz Twprzenie stereotypów to paskudna sprawa 23.03.13, 10:46
        erte2 napisał:

> remik.bz
        > Jeśli uważasz że Lis jest "hieną roku"

Tak uważam. Nalezy mu sie ten tytuł za czynny udział w tworzeniu stereotypu: " ksiądz- to pedofil ochraniany , kryty przez Kosciół Katolicki".
        Gdyby sprawa dotyczyła konkretnego przypadku, konkretnej sprawy- pierwszy bym Lisa bronil. Ale takie uogólnianie , takie tworzenie i powielanie negatywnego stereotypu po prostu nie jest godne prawdziwego dziennikarza-profesjonalisty. Takie działanie winno byc napiętnowane i dobrze, że SDP to piętnuje.
        Ciekawe jak byś zareagował na tworzenie stereotypu: "Domy Dziecka kryja pedofilię", "Pogotowie Ratunkowe nie ratuje a więc pomaga zabijać", "Katolicy sa zacofanym ciemnogrodem" , "Muzułmanie posyłają swe dzieci na śmierć", "Żydzi używaja krwi chrześcijań do robienia macy"......

to jak nazwiesz te wszystkie sakiewicze,
        > lichockie, stankiewicze, pospieszalskie, karnowskie, gmyzy itd. od trzech praw
        > ie już lat żywiące się ofiarami tragedii smoleńskiej ? Superhieny ? Ekstrasępy
        > ?

Nie wiem czy się żywia czy nie. Wiem , ze odnoszą się do bardzo konkretnych spraw wymagajacych wyjasnienia (zdaniem kilku milionów ludzi w Polsce) a nie piszą "tak ogólnie", nie tworzą stereotypów.
        • sectral Re: Twprzenie stereotypów to paskudna sprawa 23.03.13, 15:20
          A co ze stereotypami - komunistów, liberałów, ateistów, lewaków, eurobiurokratów, Rusków etc etc. A co z tymi, co uważają, że Macierewicz plecie bzdury - wszyscy to opętani przez Putina i Merkel zaprzańcy. A co z Gazeta Wyborczą i TVN - czyż nie są to "gwiazdy śmierci", a pracujący tam dziennikarze to "cyngle" Michnika
        • erte2 Re: Twprzenie stereotypów to paskudna sprawa 23.03.13, 18:55
          remik.bz
          A uważasz że nie ma pedofilii w KK ? Że to zjawisko zostało wymyślone ? Że nie ma księży "zainteresowanych" ładnymi ministrantami czy ślicznymi dziewuszkami które z wdziękiem sypią kwiatuszki wprost pod nogi księdza dobrodzieja ? Jeśli tak to za co płacił Kościól w Stanach wielomilionowe odszkodowania, dlaczego jeden z angielskich kardynałów pod naciskiem opinii publicznej (nie naszej) zrezygnował z uczestnictwa w konklawe, skąd te afery pedofilskie Kościołów w całej nieomalże południowej i środkowej Ameryce ?
          Oczywiście że nie można stawiać znaku równości w rodzaju ksiądz=pedofil, ksiądz=homoseksualista (choć w tym wypadku to już rzeczywiście jego prywatna sprawa) czy też ksiądz=alkoholik. Ale takie przypadki są i nie są zupełnie marginalne.
          Co więcej - takie przypadki przez całe lata były. Za PRL-u nie było to nagłaśniane bo esbecja takich księży wykorzystywała robiąc z nich agenturę, po '89. cały KK w Polsce był pod ochroną i egidą JP II, ale dziś na szczeście już znormalniało i w końcu można a nawet trzeba o tym głośno mówić.
          Ale ad rem - byłoby ogromnym nadużyciem twierdzenie że sprawa dotyczy wszystkich księży czy nawet większości - bo tak na pewno nie jest. Ale również na pewno nie jest stałą praktyka nieprzyjmowanie zgłoszeń przez Pogotowie Ratunkowe, nieprzyjmowanie do szpitali umierających dzieci i nie zdarza się codziennie serwilizm sędziów. A przecież każdy taki przypadek trafia na pierwsze strony gazet i jest pierwszym newsem w różnych serwisach radiowych i telewizyjnych. Uważasz że też nie powinno się o tym pisać i mówić ? Uważasz że wszyscy ci dziennikarze tworzący tzw. "atmosferę" czyli tworzący właśnie owe stereotypy również zasługują na miano hien ? A przecież jesteśmy świadkami takich praktyk codziennie.
          A tak na marginesie - nie zauważyłem żeby SDP jakoś szczególnie zareagowało na od dłuższego czasu już wałkowany temat owego "pogotowia co to pomaga zabijać" czy też niedziałającej służby zdrowia w sytuacji kiedy codziennie to Pogotowie ratuje życie tysiącom ludzi a ta "niedziałająca" służba zdrowia leczy tysiące pacjentów - w szpitalach, przychodniach, gabinetach czy sanatoriach. Jeśli oburzasz się na Lisa - oburz się również na innych.

• mariner4 Kiedyś SDP chodziło na pasku PZPR, teraz 23.03.13, 08:58
      na pasku PiS. Takie samo barachło.
      Bo Lis nie chwali prezesa Pana i czarnerj sotyni.

M.
    • niematentego zasłużył ten buc z problemami krążenia 23.03.13, 09:16

• x2468 Re: zasłużył ten buc z problemami krążenia 23.03.13, 09:28
        Nie przesadzaj.
        www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/2d/2d03/2d036bb15773434992b983ec4bd2d829_thb07.jpg
    • wujaszek_joe to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 15:33

• remik.bz Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 15:43
        wujaszek_joe napisał:

Alez nie tylko wolno , ale wręcz trzeba- w konkretnych przypadkach, gdy mamy do czynienia z łamaniem prawea. Trzeba takie przypadki piętnować, nagłasniać, ale nie wolno tworzyć "odpowiedzialności zbiorowej".
        Ougólnianie, tworzenie i powielanie stereotypów- to nie jest dziennikarstwo tylko....'hienowanie"
        • scoutek Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 15:52

remik.bz napisał:

czy znajdziesz gdziekolwiek tekst Lisa, w którym on mówi lub pisze, że wszyscy księża to pedofile?
          • remik.bz Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:01
            scoutek napisała:

>
            > remik.bz napisał:
            >
            >
            > czy znajdziesz gdziekolwiek tekst Lisa, w którym on mówi lub pisze, że wszyscy
            > księża to pedofile?
            >
            Takie jest przesłanie okładki Newsweeka- ja ( i nie tylko ja) tak to odebrałem (odczytałem). A Lis odpowiada za tą okladke- jak to szef.
            • scoutek Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:32

remik.bz napisał:
              > Takie jest przesłanie okładki Newsweeka- ja ( i nie tylko ja) tak to odebrałem
              > (odczytałem). A Lis odpowiada za tą okladke- jak to szef.

bardzo wielkie uogólnienie i uproszczenie
              owszem, brutalna okładka ale dokładnie taka jakiego problemu dotyczy
              bo, że istnieje problem pedofilii wśród księży, to nie zaprzeczasz
              i zamiast zajmować się problemem, ofiarami i sprawcami usiłujesz odwrócić uwagę i zastrzelić listonosza
              • godz-0800 Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:35
                bo, że istnieje problem pedofilii wśród księży, to nie zaprzeczasz
                i zamiast zajmować się problemem, ofiarami i sprawcami usiłujesz odwrócić uwagę i zastrzelić listonosza

Właśnie od chce ten problem wyprzeć ze swojej świadomości.
                Masz rację, przy okazji chciałby rozstrzelać listonosza lub kuriera.
                • scoutek Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 17:01
                  on robi to co większość katolików ( w sensie broniących księży)
                  bagatelizuje problem
                  znaczy udaje, że to śladowe ilości, dawno temu a większość to kłamstwo i napad na kościół
                  a zapominają o słowach, które cytują na mszach: co uczyniliście najmniejszemu z was mnie uczyniliście
                  taki jest ich katolicyzm
                  ważniejszy honor księdza niż krzywda dziecka
            • mietowe_loczki Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 12.04.13, 18:06
              remik.bz napisał:

> scoutek napisała:
              >
              > >
              > > remik.bz napisał:
              > >
              > >
              > > czy znajdziesz gdziekolwiek tekst Lisa, w którym on mówi lub pisze, że ws
              > zyscy
              > > księża to pedofile?
              > >
              > Takie jest przesłanie okładki Newsweeka- ja ( i nie tylko ja) tak to odebrałem
              > (odczytałem).

Nie. Pamiętam dokładnie, jak obsztorcowałeś tu wtedy wszystkich dookoła za brudne skojarzenia, a to tylko ksiądz głaskał chłopca po główce.
              • mietowe_loczki Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 12.04.13, 18:08
                mietowe_loczki napisała:

> Nie. Pamiętam dokładnie, jak obsztorcowałeś tu wtedy wszystkich dookoła za brud
                > ne skojarzenia, a to tylko ksiądz głaskał chłopca po główce.

Tak twierdziłeś.
        • godz-0800 Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 15:59
          remik.bz napisał:

> wujaszek_joe napisał:
          >
          > Alez nie tylko wolno , ale wręcz trzeba- w konkretnych przypadkach, gdy mamy do
          > czynienia z łamaniem prawea. Trzeba takie przypadki piętnować, nagłasniać, ale
          > nie wolno tworzyć "odpowiedzialności zbiorowej".
          > Ougólnianie, tworzenie i powielanie stereotypów- to nie jest dziennikarstwo tyl
          > ko....'hienowanie"

Wiesz co zrobił kościół w sprawie proboszcza z Tylawy,który deprawował nieletnie dziewczyny?
          Wiesz ile w Polsce było podobnych przypadków,wielu nawet nie zgłoszonych z obawy przed ludzkim ostracyzmem?

Poprawny będzie zarzut,że księża a co za tym idzie i kościół wykorzystują seksualnie młode dziewczyny lub młodych chłopców a nawet dopuszczają się pedofilii.
          Jaka jest skala tych przestępstw popełnianych przez "pasterzy" kościoła?
          Czy to są kłamstwa?
          • remik.bz Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:06
            godz-0800 napisał:

> Poprawny będzie zarzut,że księża a co za tym idzie i kościół wykorzystują seksu
            > alnie młode dziewczyny lub młodych chłopców a nawet dopuszczają się pedofilii.

Jesli znasz takie przypadki to zgłos organom scigania. Ale konkretnie- nazwiskami.Jesli uogólniasz- to ten zarzut nie będzie poprawny.Tym bardziej ,że Kościół to nie tylko księża ale i wierni.

> Jaka jest skala tych przestępstw popełnianych przez "pasterzy" kościoła?

Nie wiem.

> Czy to są kłamstwa?

W odniesieniu do konkretnych osób - to nie sa klamstwa.Takie przypadki trzeba ścigać z mocy prawa. W odniesieniu do całości Koscioła ( a Kościół to nie tylko duchowni, ale przede wszystkim wierni) - tak to sa klamstwa.
            >
            >
            • godz-0800 Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:11
              Jesli znasz takie przypadki to zgłos organom scigania. Ale konkretnie- nazwiskami.Jesli uogólniasz- to ten zarzut nie będzie poprawny.Tym bardziej ,że Kościół to nie tylko księża ale i wierni

Wiele przypadków opisywały media,tam gdzie ja mieszkam ksiądz miał tylko córkę z żoną miejscowego mechanika samochodowego.
              Inny po latach uciekł do Austrii z kochanką.
              Samo życie.....kościelne.
              W mojej miejscowości słyszałem tylko o jednym ministrancie wykorzystanym podobno przez wielebnego, dowiedziałem się od syna, który opowiedział mi jak mu chłopaki dokuczają z tego powodu.
              Ja do kościoła nie chodzę od lat.
              • remik.bz Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:26
                godz-0800 napisał:

> Jesli znasz takie przypadki to zgłos organom scigania. Ale konkretnie- nazwiska
                > mi.Jesli uogólniasz- to ten zarzut nie będzie poprawny.Tym bardziej ,że Kościół
                > to nie tylko księża ale i wierni
                >
                > Wiele przypadków opisywały media,tam gdzie ja mieszkam ksiądz miał tylko córkę
                > z żoną miejscowego mechanika samochodowego.
                > Inny po latach uciekł do Austrii z kochanką.
                > Samo życie.....kościelne.
                > W mojej miejscowości słyszałem tylko o jednym ministrancie wykorzystanym podobn
                > o przez wielebnego, dowiedziałem się od syna, który opowiedział mi jak mu chłop
                > aki dokuczają z tego powodu.
                > Ja do kościoła nie chodzę od lat.

Twój wybór.
                W mojej miejscowości dla odmiany proboszcz jest szanowany, lubiony, działa społecznie ( w komitecie kanalizacyjnym).
                Jeszcze raz powtarzam- każdy przypadek łamania prawa należy ścigac. ale nie wolno uogólniac. Jesli w Twojej miejscowości ksiądz zrobił cos nagannego- to nie znaczy , że tak jest wszędzie.
                • godz-0800 Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:33
                  Twojej miejscowości ksiądz zrobił cos nagannego- to nie znaczy , że tak jest wszędzie.

Ja też tak uważam, podałem tylko dla przykładu moja miejscowość.
                  Zakładam,że mogą być parafie gdzie proboszczowie są normalnymi księżmi, nawet zasługującymi na szacunek od wierzących.
                  Ty nie dopuszczasz do siebie,że są tacy o jakich pisałem?
                • x2468 Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 12.04.13, 18:33
                  Mieszkasz w Tylawie? Bo tamten jest właśnie taki jak opisujesz.Powszechnie szanowany,lubiany działa w komitecie i lubi ludzi a w szczególności małe dziewczynki. Tak szanowany ze poszkodowana rodzina musiała się wyprowadzić z Tylawy.
        • x2468 Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:05
          Odpowiedzialność zbiorowa? O jakiej odpowiedzialności mówisz? Jak do tej pory żaden ksiądz pedofil nie odpowiedział za swoje czyny, ponieważ cale kościelne zbiorowisko ich chroni.
          • remik.bz Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:08
            x2468 napisał:

> Odpowiedzialność zbiorowa? O jakiej odpowiedzialności mówisz? Jak do tej pory ż
            > aden ksiądz pedofil nie odpowiedział za swoje czyny, ponieważ cale kościelne zb
            > iorowisko ich chroni.

Jesli tak rzeczywiście jest - to kieruj pretensje do wymiaru sprawiedliwości.
            Chciałem jeszcze napisac "do władzy", ale przeciez wymiar sprawiedliwości mamy niezależny od władzy - prawda?
            • scoutek Re: to już nie wolno źle pisać o kościele? 23.03.13, 16:33
              remik.bz napisał:

> x2468 napisał:
              >
              > > Odpowiedzialność zbiorowa? O jakiej odpowiedzialności mówisz? Jak do tej
              > pory ż
              > > aden ksiądz pedofil nie odpowiedział za swoje czyny, ponieważ cale koście
              > lne zb
              > > iorowisko ich chroni.
              >
              > Jesli tak rzeczywiście jest - to kieruj pretensje do wymiaru sprawiedliwości.

raczej do tych, którzy chronią sprawców
    • etykietka Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 19:04
      słusznie, najlepiej zamieść to pod dywan.
    • piq powinno się przyznawać tytuł Lisa Roku,... 23.03.13, 19:31
      ...zamiast Hieny.

Ten facet zamienił zawód dziennikarza w groteskę, identycznie jak Jasio Pospieszalski albo pajac Gmyz, tylko że Jasio jest troszeczkę nienormalny po śmierci dziecka i jest bardziej muzykiem niż dziennikarzem.

Natomiast tow. Lis pozuje się na króla wywiadowego dziennikarstwa, próbuje udawać gwiazdę i prowadzić szoły jak te sławnych amerykańskich gwiazd wywiadu telewizyjnego, tylko że im nic nie można zarzucić, a on urządza ustawki w studiu, jest żenująco stronniczy, głupawy i niekompetentny, gdyż zachowywanie standardów zawodowych należy przecież do kompetencji.

Tym razem się z tobą, remisiu, zgadzam.
    • radeko89n Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 20:33
      W końcu Tomuś dostanie nagrodę na którą "zapracował".
      Należała mu się znacznie wcześniej.
      • x2468 Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 23.03.13, 23:21
        Obrazek na dobranoc. Niech ci się darzy:
        t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWD-YIpfwogsXRGLmjqnrTurcjarLRqRp68R9xx398hrMdp9aI6A
    • obraza.uczuc.religijnych A moim kandydatem był jednak Gmyz 25.03.13, 09:45
      bo przecież SDP nie podoba się gdy ktoś grzebie w życiorysach rodziców.
    • 99venus Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 25.03.13, 21:17
      widać,że parafialnych palantów z SDP trafiło mocno.jak się nie ma talentu,sukcesów ani dużych nakładów to trzeba zdobywać rozgłos chociaż w ten durny sposób.
    • polska_tuska_na_sprzedaz On hiena roku, a co z kopacz ? 12.04.13, 15:03

• wariant_b Re: Tomasz Lis "hieną roku" ? 12.04.13, 15:29
      Proponuję przyznanie nagrody Hieny Roku zarządowi SDP.

W 2003 roku nagrodę przyznano Przemysławowi Orcholskiemu,
      co zakończyło się procesem o ochronę dóbr osobistych.
      Sąd Okręgowy w Warszawie uznał, że "Hiena" została przyznana
      Orcholskiemu "całkowicie bezpodstawnie".

Na stronie SDP Orcholski dalej figuruje jako laureat "Hieny Roku"
      bez żadnej stosownej wzmianki o orzeczeniu sądowym.

W 2009 roku omyłkowo przyznano nagrodę "Hieny Roku"
      Wojciechowi Cieśli, po wyjaśnieniach zmieniono laureata.
      Na stronie SDP z nagrodą za rok 2009 jest link do nieistniejącego
      obrazka z dyplomem i ani słowa komentarza.

Cudze hienicie, swego nie znacie.
    • mietowe_loczki no i powiedz, za co 12.04.13, 18:02
      Za okładkę, na której ksiądz głaszcze po głowie chłopca? Nie oburza się to, że za ukazanie gestu sympatii między dwiema osobami Lis dostał taką nominację?
      • x2468 Re: no i powiedz, za co 12.04.13, 18:52
        Ciekawe czy dadzą hienę roku za ta okładkę?
        www.press.pl/img/news/www-data/news_40997_big2.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka