kataryna.kataryna 23.07.04, 15:10 Pomysły brzmią sensownie, oby się udało je zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Osjan Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 15:17 Szkoda mi "Tygodnika Politycznego" i "Co Pani na to?" To jedne z lepszych programów 1 TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 23.07.04, 16:17 Jedyne wartościowe programy polityczne zostają wycięte. Ze społecznych to program E.Jaworowicz jeszcze pozostał. Na ich miejsce wprowadzą pewnie tandetę w rodzaju "Porozmawiajmy" prosto "Puls"-u. Żakowicz kontra Kwiatkowski? Żałosne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: 80.50.28.* 23.07.04, 18:27 Gość portalu: IrMa napisał(a): Ze społecznych to > program E.Jaworowicz jeszcze pozostał. <Może pozostać, tylko niech Jaworowicz da dojść zaproszonym do głosu, bo mam wrażenie że robi swój program po to aby popisać się swoją przenikliwością i... inteligencją? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Jaworowicz jest nawiedzona 25.07.04, 02:57 jej "społeczne" programy zniszczyły kilku przedsiębiorców, którzy rzekomo krzywdzili biednych pracowników. poza tym mnie się wydaje, że u niej tylko jedna osoba przemawia (E. J.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orz! Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 23.07.04, 15:17 jedno tylko mnie przstraszylo "Monika!!",Musze szukac innego programu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanislawMackowiak Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.icpnet.pl 23.07.04, 15:33 A nie można wzorem zachodu zlikwidować za dużo zarabiajacych- za abonament nas wszystkich wy warszawskie ...!- zapowiadaczy, którzy niczego nie wnoszą nowego, za to popisują się swoistą polszczyzną typu " białoł farboł" itp stylem i dykcją Dobrze się bawicie naszym kosztem, gorsi od reżymowej tvp z czasów komuny!? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce 23.07.04, 15:33 wyrażnie jednak brakuje porannej modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet zmiany IP: *.com / *.swiebodzin.net 23.07.04, 15:43 nie powiedzial [albo dziennikarz zapomniał] o programach religijnych .Ciekawe czy TVP wyda jakies skrypty , CD , kasety itp. materiały pomocne tym wszystkim ,którzy marzyli o wolności psychicznej.[ w szkołach już od dawna są 'podręczniki 'do nauki religii.] Spadek popularnosci TVP doprowadzi do krachu ekonomicznego , ktory umozliwi prywatyzacje przez upadłość. Chyba ,ze znowu z budżetu wszyscy dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars98 Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: 80.50.28.* 23.07.04, 18:35 venus99 napisał: > wyrażnie jednak brakuje porannej modlitwy. Cosik mie sie zdaje,że bedzie, łoj bedzie. Już teraz TVP może spowodować bankrudzwo trwam, pulsu i inszych stacji telo je w nich ałdycji katolidzkich, że ho ho abo i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Hiena Roku IP: *.pixs.philips.com 23.07.04, 15:42 swoja droga ciekawe jak sie gosciu czul po otrzymaniu takiego tytulu, zwlaszcza w kontekscie faktu udzielenia go przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Hiena Roku 23.07.04, 15:44 Gość portalu: motor napisał(a): > swoja droga ciekawe jak sie gosciu czul po otrzymaniu takiego tytulu, zwlaszcza > > w kontekscie faktu udzielenia go przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich Gdyby się przejmował to zachowywałby się tak, żeby na tytuł nie zasłużyć. Ciekawe jak się czuje Gembarowski - bohater akcjio stawiania setki ciepłej wódki. Podobno źle to znosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: Hiena Roku IP: *.pixs.philips.com 23.07.04, 16:21 no! Gembarowski, to w zasadzie powinien tytul dostac przez aklamacje. Jego slynny wywiad z Krzaklewskim przed wyborami prezydenckimi, jest podrecznikowym przykladem kelnerstwa politycznego (Zastrzegam, ze Krzaklewskiego nie trawie, ale obiektywizmu resztki sie we mnie blakaja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa Re: Hiena Roku IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 23.07.04, 16:29 Masz rację, błąkają, błąkają i nie mogą trafić. Krzaklewski dostał to na co zasłużył swoją butą. Jak to się ma do kelnerstwa? Nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: Hiena Roku IP: *.eutelsat.net / *.eutelsat.net 23.07.04, 17:10 Dla mnie tak hiena roku pozostanie ten z Polic, redaktor Marek "jakostam" co to sie za niego wstawiali w klatce przed Sejmem nawiedzeni gryzipory pospolite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Kelner, rachunek! IP: *.pool.mediaWays.net 23.07.04, 16:42 Kelnerstwo polityczne. Podoba mi się. Pasuje nie tylko do Gembarowskiego, ale także do Pieńkowskiej, Zielińskiego, Jeneralskiego, Durczoka, Czyża i całej reszty. Mam nadzieję, że dni ich policzone. Kelner, rachunek! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kelner, rachunek! 23.07.04, 16:46 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Kelnerstwo polityczne. Podoba mi się. Mi też się podoba :) Pasuje nie tylko do Gembarowskiego, ale > > także do Pieńkowskiej, Zielińskiego, Jeneralskiego, Durczoka, Czyża i całej > reszty. > > Mam nadzieję, że dni ich policzone. Kelner, rachunek! Oby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Kelner, rachunek! IP: *.man.czest.pl 23.07.04, 18:47 A Janek Pośpieszalski? Pędzi z tacą na obstalunek. Też bym poprosił o rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kelner, rachunek! 25.07.04, 20:58 płatny przez Walendziaka, Rokitę czy Kaczorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA 1 Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.lublin.mm.pl 23.07.04, 16:15 Telewizja polska (publiczna)dokonuje ponownie skretu w prawo. Jesli usunie kabaret Lipinskiej to nie mamy o czym dyskutowac nawet.Jest to kolejna czystka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizorek Obnizyc pensje Durczokowi, Kamelowi i Molek IP: *.pool.mediaWays.net 23.07.04, 16:30 Wreszcie sie zabieraja za prezenterow i lektorow! Tak jak Kuba jest ostatnim bastionem komunizmu, tak prezenterzy w TVP to ostatnia pozostalosc po socjalistycznej telewizji lat szescdziesiatych (ubieglego wieku). TVP - witamy w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Emerytka z Rzeszowa to przepowiedziała 23.07.04, 16:33 Niezapomniana Emerytka z Rzeszowa (gdzie ona, gdzie?) przewidziała taki scenariusz już w lutym. Oto co wtedy pisała: Pierwsze czystki na Woronicza! I to jakie! Autor: Gość: emerytka zRzeszowa IP: *.chello.pl Data: 28.02.2004 00:48 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- info.onet.pl/877672,11,item.html Powoli, acz sukcesywnie zaczyna na ulicę Jana Pawła (tfu, tfu!) Woronicza wracać cenzura, nieobecna w tej instytucji bodaj od 1998 roku (tzn. wypsztykania Miazka z fotela prezesa). Wyrzuca się z pracy ludzi uczciwych, zasłużonych, świadomych swojej wartości dla kraju i świata, mogących zaoferować publice rozrywkę wysokiego kalibru, w to konto mianując osoby spod znaku BMW: biernych, miernych, ale wiernych (prawicy, kościołowi i zachodnim sojusznikom). Posadzkiego to mi nie szkoda, bo z UW pochodził i jako prezydent Gdańska sporo nakradł, lecz Kabarowski i Pieńkowski to specjaliści pierwszej klasy, jakich ze świecą szukać nawet w Inter-Tassie, o CNN i BBC nie mówiąc. Co możńa powiedzieć o firmie, która lekką ręką pozbywa się swoich najbardziej wartościowych pracowników? Czy w dzisiejszej Polsce telefon z Miodowej jest aż tak decydujący, że po chwili na stół kładzione są dymisje? Nie minęło przecież nawet 10 dni od powołania pana Dworaka, kumpla Wałęsy i gdańskich liberałów, a już piórka zaczynają sie sypać. Koleżanka, od lat zakotwiczona na Woronicza, powiedziała mi niedawno, że powoli zaczynają wracać donosy, rzecz w TVP niespotykana od parudziesięciu lat. Oczywiście pod pręgierzem będzie się stawiać ludzi zasłużonych w walce z prawicą: panią Lipińską, red. Orcholskiego, Rudnika, Czyża, zastępując ich miernotami, sprowadzonymi za uszy z Polsatu i TVN. Aż żal za gardło ściska, gdy mam świadomość, że za parę dni (a może nawet jutro!) przed ekranem o 19:30 nie ujrzę Pieńkowskiej ani Jeneralskiego tylko panów Lisa, Gugałę i Łobodzińskiego. Nie, nie chciałabym nawet by ci panowie mi palto w szatni podawali, a co dopiero przejmowali władzę nad moim umysłem, dostarczając memu starczemu umysłowi (od 17 lutego spre-pa-ro-wa-nych) porcji informacji. Niestety, taka była dyrektywa Pałacu Namiestnikowskiego i Danuty Waniek, by TV oddać czarnokracji i nie takim małym ludkom jak ja o tym decydować, ale żal, naprawdę żal, tych sześciu lat dobrego managemnetu i sprawności intelektualnej na Woronicza, żal to wszytsko oddawać Gawłom, Dworakom, Hołyńskim i nawet niezrównany w kierowaniu TVP 3 pan Pacławski tej smutnej sytuacji już nie osłodzi. Po prostu skrewiliśmy jako lewica, ośmieszając się w oczach naszych zwolenników. Rozczarowaliśmy społeczeństwo, nie stawiając pod plutonem egzekucyjnym pana Buzka, Steinhoffa i jego kochanki Kamińskiej, więc naturalną konsekwencją jest zabranie nam telewizji i oddanie jej na pastwę pazernych nędzorobów z czarną legitymacją. Od dzisiaj ja już na dobry program nie liczę, pozostaje mi się tylko przyłączyć do inicjatywy jednej z działaczek SLD powołania niezależnego kanału o treściach socjaldemokratycznych, do którego księża, prawicowe rajfury i inne hybrydy nie miałyby prawa wstępu. Czymś takim była poniekąd telewizja Centrum, ale jeden telefon z Watykanu zakończył jej krótkie, burzliwe istnienie. Nawet nie wiem co się dzieje teraz z panem Knopffem, co to takie dobre teksty do kabareciku Olgi Lipińskiej pisał i jako prezes firmą dobrze zawiadywał. Może gnije gdzieś w lochach jakiejś księżej twierdzy, oficjalnie zaginiony, tak jak inne ofiary "czarnej łapki"? Bo w Poznaiu to już ludzie oficjalnie gruchają (mimo, że to "czarne" miasto, pod silnym wpływem endecji), że za tym całym Kroloppem to wyższa hierarchia stała. Kto wie czy i Glemp z usług dziatek nie korzystał, taki już się kościół rozzuchwalony zrobił. Ale to tylko domysły, wierzę, że lewica by na taki obrót spraw nie pozwoliła, w końcu w Poznaniu jeszce jakieś wpływy posiada. Macierzyństwo pani Pusz chyba tak oczu nie zaciemniło, żeby księżom zupełnie odpuścić. Co do mediów, to chyba jednak przejdę na radio. Pociesza mnie bowiem fakt, że wybrane w maju 2003 rady nadzorcze znajdują się całkowicie pod kontrolą środowisk umiarkowanych (SLD, PSL, ORD), dalekich od fanatyzmu, bigoterii i hałaśliwej ultramontańskiej propagandy. i tu była wola, by wybrać ludzi mądrych i kompetentnych, w przypadku TVP tego zabrakło! Oj, Kwaśniewski, Kwaśniewski! Dzisiaj to bym po tobie wodę w toalecie spuściła, a nie na kolejną kadencję wybrała. A dwukrotnie obok Twego nazwiska krzyżyk postawiłam! I nie łódź się, że za Twoją żoneczką cały naród będzie latał, bo już młodzież z SLD powiedziała co o tym sądzi. Miały być środki antykoncepcyjne za darmo, a jest figa z makiem, ku uciesze jezuitów i Hennelowej. No, teraz to już do widzenia! C'est la vie! emerytka z Rzeszowa PS. Głosujcie na panią Banach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekart klechy Re: Emerytka z Rzeszowa to przepowiedziała IP: 217.153.182.* 23.07.04, 16:39 Żadam wiecej programów z panem Pospieszalskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Emerytka z Rzeszowa to przepowiedziała IP: *.pool.mediaWays.net 23.07.04, 16:59 kataryna.kataryna napisała: > Niezapomniana Emerytka z Rzeszowa (gdzie ona, gdzie?) przewidziała taki > scenariusz już w lutym. Oto co wtedy pisała: > > > > Pierwsze czystki na Woronicza! I to jakie! > Autor: Gość: emerytka zRzeszowa IP: *.chello.pl > Data: 28.02.2004 00:48 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > + odpowiedz cytując > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > info.onet.pl/877672,11,item.html > Powoli, acz sukcesywnie zaczyna na ulicę Jana Pawła (tfu, tfu!) Woronicza > wracać cenzura, nieobecna w tej instytucji bodaj od 1998 roku (tzn. > wypsztykania Miazka z fotela prezesa). Wyrzuca się z pracy ludzi uczciwych, > zasłużonych, świadomych swojej wartości dla kraju i świata, mogących > zaoferować publice rozrywkę wysokiego kalibru, w to konto mianując osoby spod > znaku BMW: biernych, miernych, ale wiernych (prawicy, kościołowi i zachodnim > sojusznikom). Posadzkiego to mi nie szkoda, bo z UW pochodził i jako > prezydent Gdańska sporo nakradł, lecz Kabarowski i Pieńkowski to specjaliści > pierwszej klasy, jakich ze świecą szukać nawet w Inter-Tassie, o CNN i BBC > nie mówiąc. Co możńa powiedzieć o firmie, która lekką ręką pozbywa się swoich > najbardziej wartościowych pracowników? Czy w dzisiejszej Polsce telefon z > Miodowej jest aż tak decydujący, że po chwili na stół kładzione są dymisje? > Nie minęło przecież nawet 10 dni od powołania pana Dworaka, kumpla Wałęsy i > gdańskich liberałów, a już piórka zaczynają sie sypać. Koleżanka, od lat > zakotwiczona na Woronicza, powiedziała mi niedawno, że powoli zaczynają > wracać donosy, rzecz w TVP niespotykana od parudziesięciu lat. Oczywiście pod > pręgierzem będzie się stawiać ludzi zasłużonych w walce z prawicą: panią > Lipińską, red. Orcholskiego, Rudnika, Czyża, zastępując ich miernotami, > sprowadzonymi za uszy z Polsatu i TVN. Aż żal za gardło ściska, gdy mam > świadomość, że za parę dni (a może nawet jutro!) przed ekranem o 19:30 nie > ujrzę Pieńkowskiej ani Jeneralskiego tylko panów Lisa, Gugałę i > Łobodzińskiego. Nie, nie chciałabym nawet by ci panowie mi palto w szatni > podawali, a co dopiero przejmowali władzę nad moim umysłem, dostarczając memu > starczemu umysłowi (od 17 lutego spre-pa-ro-wa-nych) porcji informacji. > Niestety, taka była dyrektywa Pałacu Namiestnikowskiego i Danuty Waniek, by > TV oddać czarnokracji i nie takim małym ludkom jak ja o tym decydować, ale > żal, naprawdę żal, tych sześciu lat dobrego managemnetu i sprawności > intelektualnej na Woronicza, żal to wszytsko oddawać Gawłom, Dworakom, > Hołyńskim i nawet niezrównany w kierowaniu TVP 3 pan Pacławski tej smutnej > sytuacji już nie osłodzi. Po prostu skrewiliśmy jako lewica, ośmieszając się > w oczach naszych zwolenników. Rozczarowaliśmy społeczeństwo, nie stawiając > pod plutonem egzekucyjnym pana Buzka, Steinhoffa i jego kochanki Kamińskiej, > więc naturalną konsekwencją jest zabranie nam telewizji i oddanie jej na > pastwę pazernych nędzorobów z czarną legitymacją. > > Od dzisiaj ja już na dobry program nie liczę, pozostaje mi się tylko > przyłączyć do inicjatywy jednej z działaczek SLD powołania niezależnego > kanału o treściach socjaldemokratycznych, do którego księża, prawicowe > rajfury i inne hybrydy nie miałyby prawa wstępu. Czymś takim była poniekąd > telewizja Centrum, ale jeden telefon z Watykanu zakończył jej krótkie, > burzliwe istnienie. Nawet nie wiem co się dzieje teraz z panem Knopffem, co > to takie dobre teksty do kabareciku Olgi Lipińskiej pisał i jako prezes firmą > dobrze zawiadywał. Może gnije gdzieś w lochach jakiejś księżej twierdzy, > oficjalnie zaginiony, tak jak inne ofiary "czarnej łapki"? Bo w Poznaiu to > już ludzie oficjalnie gruchają (mimo, że to "czarne" miasto, pod silnym > wpływem endecji), że za tym całym Kroloppem to wyższa hierarchia stała. Kto > wie czy i Glemp z usług dziatek nie korzystał, taki już się kościół > rozzuchwalony zrobił. Ale to tylko domysły, wierzę, że lewica by na taki > obrót spraw nie pozwoliła, w końcu w Poznaniu jeszce jakieś wpływy posiada. > Macierzyństwo pani Pusz chyba tak oczu nie zaciemniło, żeby księżom zupełnie > odpuścić. > > Co do mediów, to chyba jednak przejdę na radio. Pociesza mnie bowiem fakt, że > wybrane w maju 2003 rady nadzorcze znajdują się całkowicie pod kontrolą > środowisk umiarkowanych (SLD, PSL, ORD), dalekich od fanatyzmu, bigoterii i > hałaśliwej ultramontańskiej propagandy. i tu była wola, by wybrać ludzi > mądrych i kompetentnych, w przypadku TVP tego zabrakło! Oj, Kwaśniewski, > Kwaśniewski! Dzisiaj to bym po tobie wodę w toalecie spuściła, a nie na > kolejną kadencję wybrała. A dwukrotnie obok Twego nazwiska krzyżyk > postawiłam! I nie łódź się, że za Twoją żoneczką cały naród będzie latał, bo > już młodzież z SLD powiedziała co o tym sądzi. Miały być środki > antykoncepcyjne za darmo, a jest figa z makiem, ku uciesze jezuitów i > Hennelowej. No, teraz to już do widzenia! C'est la vie! > > emerytka z Rzeszowa > > PS. Głosujcie na panią Banach!!! > > Dzięki za pryzpomnienie.... Emerytka zRzeszowa jak zwykle nie do przebicia :) Szkoda, że przestała się odzywać. Brakuje mi czasami jej komentarzy. Ale taka refleksja na marginesie. Czy te twarze, które oglądamy na codzień w "Wiadomościach" - Pieńkowskiej, Czyża, Durczoka i innych - i których nikt normalny nie jest w stanie już dłużej strawić, a więc czy te gęby nieznośne nie są najwymowniejszym świadectwem tego, kto teraz rządzi w Polsce? Czy to nie po nich widać, w jakim kraju żyjemy? I czy ich nagłe zniknięcie nie stanie się początkiem czegoś w rodzaju, bo ja wiem, wojny domowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMERYT Z WARSZAWY Re: Emerytka z Rzeszowa to przepowiedziała IP: *.chello.pl 23.07.04, 18:54 Ton i tresc listu tej emerytki wskazuje na bliskie ideowe pokrewieństwo z PRL - owska prokurator Bardonowa, albo z wysoka funkcjonariuszka stalinowskiego UB, Julia Brystygierowa. Jedyny slad ucywilizowania widze w domaganiu sie "plutonu egzekucyjnego" dla Buzka etc, a nie skrytego strzalu w potylice. Przeciez ona widowiskowo potwierdza, ze telewizja nie byla publiczna lecz ICH. Tego typu postacie sa lustrzanym odbiciem oszolomow po prawej stronie. To dobrze, że TVP przestaje byc ICH, ale byloby zle gdyby cala zamiana polegala na wymianie barw partyjnych, a czyms takim pachnie. Nawiasem mowiac ogladam od dawna Pienkowska i Durczoka i zupelnie nie wiem czym sobie zaluzyli na rozne epitety. Moze to jakies zazdrosci kolegow po fachu? Dla mnie sa dobrzy i bede zalowal jesli Grzywaczewski ich zdejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ich1 właśnie Warakomska wypalała 23.07.04, 16:36 ( w radiu tok fm), że Olejnik będzie w TVP. W sumie mało mnie to obchodzi, to nie mam telewizora, ale to raczej dobra wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anitata Błoch Precz Olejnik z TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 16:57 Jeżeli ta s..a znajdzie się w publicznej telewizji to przestaję płacić abonament i wyrzucam telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHOCHU Z telewizji temu panu wlozcie w odbyt 6 bananow IP: 81.15.160.* 23.07.04, 16:42 Moze wtedy chlop znienacka skuma co to znaczy sraczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Tadeusz Re: Z telewizji temu panu wlozcie w odbyt 6 banan IP: 217.153.182.* 23.07.04, 16:53 Zlikwidować tę polskojezyczna telewizję a czestotliwosci oddac mnie albo Glempowi.Juz my bedziemy wiedzieli co z nią zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasem telewidzka Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 17:02 kataryna.kataryna napisała: > Pomysły brzmią sensownie, oby się udało je zrealizować. To tylko drobne zabiegi kosmetyczne - tam potrzebne są naprawdę DUŻĘ zmiany. ale ciesze sie, że przynajmniej niektórzy znikna z ekranu. Telewizję oglądam rzadko, bo tylko czasem u znajomych, ale uważam, że nie mam czego żałować. Te bzdety i reklamy na okrągło mogą wykończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia zmiany -swietnie! IP: *.man.poznan.pl 23.07.04, 17:46 ...tylko - bardzo prosze - zdejmijcie Jolusie Pienkowska! Tak kiepskiego dziennikarza Wiadomosci nie mialy od uroczych czasow PRL-u. No i ta jej mimika... Mam zdecydowanie negatywne skojarzenia, kiedy patrze na jej maniere wydymania ust. No coz badzmy szczerzy - skojarzenia z najbardziej niechlubna czescia niemieckiej kinematografii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Duck Re: zmiany -swietnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:05 A mnie pani Jola niespełniona aktorka kojarzy się nieodparcie z Myszką Miki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucia purystka Re: zmiany -swietnie! IP: 195.245.213.* 23.07.04, 19:09 Chryste, może ktoś się wreszcie ulituje nad tym zgnębionym widzem, który musi patrzć na erupcje tej histerycznej Pieńkowskiej na ekranie. Jak ona się produkuje na wizji, to nigdy nie wiem, czy najpierw mam do niej wzywać karetkę pogotowia, czy tez sama brać nervosol. Czy ktoś w TAI-u nie mógłby jej solidnie walnąć w łeb przed wejściem na wizję, żeby się trochę uspokoiła i zaczęła normalnie mówić ??? I ta jej przeklęta maniera akcentowania prawie każdego słowa na pierwszej sylabie ! To NIE JEST po polsku !!! Niestety, ta "pieńkowszczyzna" się rozpowszechniła wśród co głupszych prezenterek wiadomości, w tym także i w radiu - przez to przestałam słuchać Radia Tok FM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Duck Re: zmiany -swietnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:14 Popieram,wcale nie dlatego że walczę z konkurencją,masz po prostu rację a ta pani ijej maniera są irytujące Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: zmiany -swietnie! 25.07.04, 03:01 > Mam zdecydowanie negatywne skojarzenia, kiedy patrze na jej maniere > wydymania ust. No coz badzmy szczerzy - skojarzenia z najbardziej niechlubna > czescia niemieckiej kinematografii no i te oczy szeroko otwarte (ooo coś się dzieje) :) Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce 23.07.04, 17:55 >>z anteny mają zniknąć "Gość polityczny", "Tygodnik polityczny Jedynki", "Woronicza 17". Najprawdopodobniej pojawi się codzienny kilkuminutowy program publicystyczny Moniki Olejnik. Kierownictwo TVP prowadzi także rozmowy z Jackiem Żakowskim na temat jego programu.<< Czytam i oczom nie wierzę. Co to jest "Gość polityczny"? Nigdy tego nie widziałam. Jest za to "Gość Jedynki" i to znam... Sama koncepcja "Tygodnika" jest całkiem sensowna - wystarczy dobierać różnych ludzi, a nie stale tych samych, o których z góry wiadomo co powiedzą. Program "Woronicza 17" prowadzony początkowo przez dwóch młodych zadziornych dziennikarzy - był świetny, ale kiedy ich zastąpiła para (niestety z Wrocławia który lubię) - facet brzydszy "niż ustawa przewiduje" i zadający głupie pytania rozmówcom, a potem nie dający im czasu na sensowną odpowiedż, no i ta mdła (też nie grzesząca urodą, ze skrzekliwym głosem) baba której też nie interesowało co ma ich gość do powiedzenia - przestałam to oglądać. Nawet nie wiem, czy i kto ich zastąpił? Zniknie ten gniot? Bardzo dobrze! Ale jeżeli w Jedynce zabraknie jedynej w Polsce "babskiej" grupy komentującej bieżące wydarzenia w sposób mądry, bez zaperzania się, a za to wnikliwie rozpatrującej wszystkie "za" i "przeciw" z punktu widzenia zdrowego rozsądku, a nie "jak partia każe", bo dyskutantki nie reprezentują żadneych partii, czyli "Co Pani na to?" - uznam to za męski i na domiar złego bardzo głupi szowinizm! Co do p. Żakowskiego - ile razy go widzę to przypomina mi się jak prowadząc relację z finiszu wyborów prezydenckich molestował biednego, uciekającego przed nim niemieckiego dziennikarza: "No niech pan powie czy to nie skandal, że głupi Polacy wybrali Kwaśniewskiego? No niech pan potwierdzi!" Akurat ten dziennikarz chyba albo nie miał zdania, albo nie chciał nowowybranego (przez ogromną większość obywateli) prezydenta obcego kraju obszczekiwać, bo uważał (i słusznie) że odrobina powściągliwości w pluciu to podstawa rzetelnej roboty dziennikarskiej. Widocznie p. Żakowski nie widział i nie widzi różnicy między prywatną wymianą poglądów o np. przegranym meczu, przy gorzałce na imieninach panny Mani, a relacją telewizyjną na żywo - dziennikarza (nie polityka!) z wyborów prezydenckich. Bo to sprawa kultury i taktu JAK ktoś relacjonuje i prywatnie i zawodowo jakieś wydarzenie które mu się nie podoba. Ale, jak mówi dowcip - nie będzie sklepu sprzedającego TAKT, bo by zbankrutował, jako że ci co go potrzebują - nie wiedzą że im go brak, a ci co go mają, po co mieliby go kupować? P. Monika Olejnik... Inteligentna, zdolna dziennikarka i może zaproponuje coś interesującego... Byle częściej myła włosy, bo widok niechlujnej kobiety jest baaardzo smutny. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: zmiany w TvP1 23.07.04, 18:24 było "Żakowicz kontra Kwiatkowski? Żałosne!! " Miały być zmiany, więc są. Sęk w tym, że chodziło o zmianę na lepsze! a nie żeby coś zmienić. Dobry jest ten bon mot: kelner polityczny; kupiłem, z zamianą na kelner medialny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazu Kropki nad i w publicznej telewizji IP: *.man.czest.pl 23.07.04, 18:43 Publicystyczną kropkę nad i w publicznej telewizji będzie stawiać Olejnikowa. Pewnie z pomocą Kublikowej i Kublika. Czy to nie jest zbyt poważne zadanie na mało poważną Olejnikową? Nie widzę w tym sensu. Ale czy w ogóle mamy poważnych dziennikarzy(przesiadywali dobrowolnie w klatce w źle dobranej sprawie)? Może z programu 7 Dni Świat? Komentatorzy z tego programu mogliby stawiać ewentualnie "kropki nad i". To poważni faceci. Należałoby raczej poszukać nowe twarze, dziennikarzy, którzy powoli mogliby zyskać takie uznanie jak panowie z 7 Dni Świat. A Pani Olejnik jest świetna w komercji. I niech sobie tam zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: 81.15.189.* 23.07.04, 19:19 tylko nie Olejnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosv Przede wszystkim powinni przestać zmuszać ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:33 ...obywateli do płacenia tego durnego abonamentu! PRZESTAĆ ZMUSZAĆ, bo oczywiście jeśli ktoś ich ogląda i dobrowolnie chce płacić ten abonament to co innego.Tacy powinni go płacić, ale nie może być tak,że jeżeli ktoś nie ogląda tvp publ.a podpisał umowę w "kablówką" i sobie tam płaci abonament, to też usiłuje się go zmusić do płacenia haraczu na KRRiT i tvp.Jakim prawem? A argumentacja,że to jest "za posiadanie odbiornika" jest durna i śmierdzi komunizmem,kiedy to były tylko 3 programy na krzyż,na które byliśmy skazani. Poza tym jak mogę komuś płacic za swój,prywatny odbiornik? Nonsens i bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 00 Re: Przede wszystkim powinni przestać zmuszać ... IP: 66.53.83.* 24.07.04, 06:51 Gość portalu: kosv napisał(a): > ...obywateli do płacenia tego durnego abonamentu! PRZESTAĆ ZMUSZAĆ, bo > oczywiście jeśli ktoś ich ogląda i dobrowolnie chce płacić ten abonament to co > innego.Tacy powinni go płacić, ale nie może być tak,że jeżeli ktoś nie ogląda > tvp publ.a podpisał umowę w "kablówką" i sobie tam płaci abonament, to też > usiłuje się go zmusić do płacenia haraczu na KRRiT i tvp.Jakim prawem? A > argumentacja,że to jest "za posiadanie odbiornika" jest durna i śmierdzi > komunizmem,kiedy to były tylko 3 programy na krzyż,na które byliśmy skazani. > Poza tym jak mogę komuś płacic za swój,prywatny odbiornik? Nonsens i bezczelnoś > ć. POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Woy. Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.crowley.pl 23.07.04, 19:49 Z kim pan Grzywaczewski konsultował proponowane zmiany?Czy zapytał radiosłuchaczy o to czy chcą takich zmian?Komu przeszkadają zdejmowane przez niego programy?Co z Kabaretem Olgi Lipińskiej(wara panu od tego kabaretu)?A wogóle co się pan tak szarogęsi jakby to był pana folwark? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:07 Takie kabarety niech produkują sie w różnych polsatach a nie za moje pieniądze....dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Małcużyński do FORUM z powrotem!! 25.07.04, 02:55 Durczok jest dobrym dziennikarzem, ale jest go trochę za dużo. lansować ciekawe dziennikarki jak w tvn (Werner, Pochanke), a nie jak dotychczas sługuski (Pieńskowska) lub beztalencia prezentujące (Dowbor i Młynarska) Sławińskiego, Gembarowskiego, Dobrosz z teleexpressu i jeszcze paru wyautować... może czas naprawić pilot do telewizora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! IP: *.pool.mediaWays.net 25.07.04, 14:31 elfhelm napisał: > Durczok jest dobrym dziennikarzem, ale jest go trochę za dużo. > lansować ciekawe dziennikarki jak w tvn (Werner, Pochanke), a nie jak > dotychczas sługuski (Pieńskowska) lub beztalencia prezentujące (Dowbor i > Młynarska) > Sławińskiego, Gembarowskiego, Dobrosz z teleexpressu i jeszcze paru wyautować.. > . > może czas naprawić pilot do telewizora:) Kryterium czystki, której należy poddać serwisy informacyjne TVP, powinna być jakość. Pieńkowską, Jeneralskiego, Czyża i innych wyrzuciłbym nie dlatego, że się wysługiwali (co i nadal czynią), tylko ze względu ich na marny poziom. Nie tylko nie mają osobowości (rzeczy podstawowej w tym zawodzie), ale są też - co tu dużo mówić - po prostu małointeligentni. Cały czas czuje się brak klasy. Do tego są podskórnie ordynarni, co wciąż (jak u Pieńkowskiej) wyłazi na wierzch. Nie znają języków. Słoma wyłazi im z butów. Na pewno lepszą klasę ma Durczok, ale właśnie jego ukarałbym za butę i bezczelność, z jaką atakował tych, których atakować mu nakazywano. Kontrast ze słodyczą (kelnerską - jak ktoś się tutaj trafnie wyraził) z jaką odnosił się do Millera, przekreśla go jako dziennikarza moim zdaniem na lat co najmniej kilka. W serwisach informacyjnych TVP ostro prze do przodu drugi szereg, niestety wcale nielepszy od pierwszego. Taka Cholecka na przykład. Aż mi się niedobrze robi, kiedy patrzę na jej ciepłe, krowie oblicze. Jej miny przy czytaniu wiadomości... Ile masz lat, dziewczynko? 12? Jej radosne uśmiechy przy dobrych wiadomościach i to zasmucanie się i wywracanie oczami, kiedy donosi o rzeczach przykrych. Sekunduje jej ostatnio niejaka Olimpia Górska. Też koszmar jakiś rodzinnego chowu, bo w to że panienkę wyłoniono w drodze konkursu, nikt nie uwierzy. Sprawia wrażenie, jakby ją jakiś pijany adorator wyciągnął z tramwaju i powiedział - teraz ty będziesz spikerką. Dziewczę nawet czytać po polsku nie umie. Podoba mi się natomiast niejaka Prokopiuk. Imienia niestety nie zapamiętałem. Nie tylko dlatego, że ładna, skromna i dystyngowana. Ma coś, czego brakuje na Woronicza chyba wszystkim. Godność, naturalną inteligencję i naprawdę dobrą polszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! 25.07.04, 20:38 Górską chyba z tvnu ściągnięto. tam czytywała wiadomości zagraniczne jakokomentarz do zdjęć. w tvnie potrafili wykreować świetnych reporterów i kilku niezłych prezenterów. są niektórzy bardzo przeciętni (Rymanowski), ale jest też grono dobrych i bardzo dobrych dziennikarzy (Pochanke, Werner, Kajdanowicz, Sekielski, Sianecki, Radziszewska i inni) w tvp raczej takich mało chyba że są to stare dobre kadry (Turski, Prokopiuk, od biedy Orłoś bo na teleekspresy się nadaje) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! 25.07.04, 22:01 elfhelm napisał: > Górską chyba z tvnu ściągnięto. tam czytywała wiadomości zagraniczne > jakokomentarz do zdjęć. Okropnie jej wartburg nie lubi, bo nie pierwszy raz na nią napada. Akurat wiem, że ona przyszła do TVN24 po stażu w BBC a potem została kupiona przez TVP, czegfo gorzko żałuje. Myślę, że jej trzeba dać szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! IP: *.pool.mediaWays.net 26.07.04, 00:46 basia.basia napisała: > elfhelm napisał: > > > Górską chyba z tvnu ściągnięto. tam czytywała wiadomości zagraniczne > > jakokomentarz do zdjęć. > > Okropnie jej wartburg nie lubi, bo nie pierwszy raz na nią napada. > Akurat wiem, że ona przyszła do TVN24 po stażu w BBC a potem została > kupiona przez TVP, czegfo gorzko żałuje. Myślę, że jej trzeba dać szansę. To wcale nie jest tak, że nie lubię Górskiej. Taki stosunek mam do Pieńkowskiej, Jeneralskiego, Durczoka i całej reszty. Akurat do Górskiej nic nie mam. Ale uważam, że popełnia niewybaczalne błędy wymowy. Wpada w zadyszkę. Mówi, jakby się dusiła. Ma fatalną dykcję. W żadnej cywilizowanej telewizji osoba z takimi błędami dykcji nie zostałaby zatrudniona jako spikerka. Dlatego reaguję tak emocjonalnie. Ale tu nie chodzi o nią, tylko o tych, którzy dali jej pracę i którym takie braki najwidoczniej nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg polscy dziennikarze telewizyjni IP: *.pool.mediaWays.net 26.07.04, 13:55 elfhelm napisał: > Górską chyba z tvnu ściągnięto. tam czytywała wiadomości zagraniczne > jakokomentarz do zdjęć. > w tvnie potrafili wykreować świetnych reporterów i kilku niezłych prezenterów. > są niektórzy bardzo przeciętni (Rymanowski), ale jest też grono dobrych i > bardzo dobrych dziennikarzy (Pochanke, Werner, Kajdanowicz, Sekielski, > Sianecki, Radziszewska i inni) TVN mogę ogladac w Polsce, gdzie bywam czasami i zazwyczaj nie przesiaduję przed telewizorem. Mogę się mylić, ale moje ogólne wrażenie o tej stacji nie jest najlepsze. Rymanowskiego nie wpuściłbym na wizję, choćby ze względu na fizjonomię zapaśnika z Wołomina. Przecież to jest antyreklama. Śladu inteligencji w tej twarzy się nie doszukasz. Na innych nie zwróciłem uwagi, poza tym, że konkurują na zbój między sobą i prześcigają się w "efektownych" pomysłach. To nie są wzory przyzwoitegoo dziennikarstwa. Jeśli Górską rzeczywiście ściągnięto z TVN-u, to już nic nie muszę wiedzieć. Wszystko jest jasne. > w tvp raczej takich mało chyba że są to stare dobre kadry (Turski, Prokopiuk, > od biedy Orłoś bo na teleekspresy się nadaje) Orłoś jest bardzo dobry, to fakt. Aż go szkoda dla teleekspresu, który jest czymś strasznym. Dla mnie to jest kwestia filozoficzna, jak ten wymysł z epoki Jaruzelskiego mógł dotrwac do dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! 25.07.04, 21:04 trzeba skorzystać z dobrych,doświadczonych i sprawdzonych kadr z Radia Maryja.dopiero wtedy będziemy mieli telewizję na prawdziwie europejskim poziomie.i w dodatku ideologicznie słuszną. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! 25.07.04, 21:09 venus99 napisał: > trzeba skorzystać z dobrych,doświadczonych i sprawdzonych kadr z Radia > Maryja.dopiero wtedy będziemy mieli telewizję na prawdziwie europejskim > poziomie.i w dodatku ideologicznie słuszną. Ciekawe, że takie pomysły zgłasza tylko wojująca lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Małcużyński do FORUM z powrotem!! IP: 66.53.83.* 26.07.04, 09:18 kataryna.kataryna napisała: > venus99 napisał: > > > trzeba skorzystać z dobrych,doświadczonych i sprawdzonych kadr z Radia > > Maryja.dopiero wtedy będziemy mieli telewizję na prawdziwie europejskim > > poziomie.i w dodatku ideologicznie słuszną. > > > Ciekawe, że takie pomysły zgłasza tylko wojująca lewica. Moze sie nawrocila??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebac_tego_prezesa To jebnij se pan po "Klanie" kanapkę z cebulą IP: *.chello.pl 26.07.04, 02:37 I chuj ci w dupe palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjkrzy Re: Dyrektor TVP 1 o zmianach w Jedynce IP: *.cpb.pl 30.07.04, 10:24 Tak sensownie jak Monisia Olejnik codziennie, najlepiej na wszystkich kanalach TV i radia az do wyrzygania, to dopiero NOWA GWIAZDA. Tak trzymac i nie popuszczac w gawly, alleluja i do przodu z Maryja Fajnie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś