anwad 23.04.13, 15:41 Czy Waszym zdaniem poziom intelektualny i moralny polskich parlamentarzystów odpowiada poziomowi intelektualnemu i moralnemu ich wyborców? Czy czujecie się dobrze reprezentowani przez swoich wybrańców? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
godz-0800 Re: Pytanie 23.04.13, 15:43 anwad napisała: > Czy Waszym zdaniem poziom intelektualny i moralny polskich parlamentarzystów od > powiada poziomowi intelektualnemu i moralnemu ich wyborców? Czy czujecie się do > brze reprezentowani przez swoich wybrańców? Nigdy nie dorównam Palikotowi,Kaczyńskiemu i Tuskowi. Za wysoki poziom intelektualny tych osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pytanie 23.04.13, 15:46 A czy jesteś dumny z reprezentantów partii, którą wybrałeś, i konkretnie z osoby, na którą głosowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Pytanie 23.04.13, 15:57 anwad napisała: > A czy jesteś dumny z reprezentantów partii, którą wybrałeś, i konkretnie z osob > y, na którą głosowałeś? Dumny, to za dużo powiedziane. Nie jestem specjalnie rozczarowany. Oddałem głos na partię,(osobę)która nie rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pytanie 23.04.13, 15:59 A Twoim zdaniem poziom posłów odzwierciedla poziom Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Pytanie 23.04.13, 16:01 anwad napisała: > A Twoim zdaniem poziom posłów odzwierciedla poziom Polaków? Pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pytanie 23.04.13, 16:07 Dlaczego retoryczne? Ja właśnie jestem ciekawa, czy tacy są ludzie, czy też wyborcy też są zażenowani tym poziomem. Ja przyznam, że takich ludzi jak polscy posłowie - na takim dramatycznie niskim poziomie - rzadko spotykam w życiu prywatnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: Pytanie 23.04.13, 16:10 anwad napisała: > Dlaczego retoryczne? Ja właśnie jestem ciekawa, czy tacy są ludzie, czy też wyb > orcy też są zażenowani tym poziomem. Ja przyznam, że takich ludzi jak polscy po > słowie - na takim dramatycznie niskim poziomie - rzadko spotykam w życiu prywat > nym:) > Wiesz co to jest pytanie retoryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pytanie 23.04.13, 16:19 No wiem: dla Ciebie odpowiedź jest oczywista, dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Pytanie 23.04.13, 17:13 Anwad, opowiedz nam więcej o życiu prywatnym na dramatycznie wysokim poziomie. Caro Emerald - That Man Czegoś może się na tym Forum dowiemy. -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad To smutne... 23.04.13, 16:31 Taki spadek nastrojów wśród najbardziej zagorzałych zwolenników Platformy Obywatelskiej, Ruchu Poparcia Palikota i Sojuszu Lewicy Demokratycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Na pocieszenie 23.04.13, 16:52 Na pocieszenie dodam, że ja jestem dumna ze swoich przedstawicieli w osobie - przede wszystkim - Jarosława Kaczyńskiego i Antoniego Macierewicza. Ach, żeby z takich ludzi składał się polski parlament... Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 17:15 Tym nas nie zaskoczyłaś. Tylko trudno będzie piosenkę do ilustracji wybrać. Coś się znajdzie. -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 17:36 Co tam parlament i cała W-wka. Naród się liczy. Zdrowy, nieomamiony czczym gadaniem Naród - Lud PiSowski: Kazimierz Grześkowiak - Panny z Cicibora -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:28 Chciałam Wam pokazać, jakie są efekty dobrych i złych wyborów. Efekt dobrego wyboru - duma, spokój, poczucie sensu. Efekt złego wyboru - poczucie bycia oszukanym, zniechęcenie, wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:31 Pamiętam końcówkę krótkich na szczęście rządów PiS. Złość, chęć zagłosowania przeciw nawet u zapamiętałych zwolenników Kaczyńskich. Pewnie zapytasz na co ta złość? Koalicję z Giertychem i Lepperem pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 17:58 Możesz odpowiedzieć na pytanie, dlaczego jesteś dumna? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:10 Zapomniałem. Dodaj do kompletu Martusię, to będziemy mieli Trójcę Świętą. PiSaną dużymi literami, choć, w PiSie tradycyjnie mówi się z dużej litery (sam słyszałem przedstawicieli PiS, po kursach dokształcających. W centrali, jak sądzę). -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:17 Trzecia osoba to prof. Andrzej Waśko, ale niestety nie został wybrany w 2011 r. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:32 Znów nie odpowiedziałaś na moje pytanie, dlaczego jesteś dumna z tych 2 panów? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:35 Co za pytanie?! Jednemu Rosjanie chcieli przyznać odznaczenie branżowe (rozmowa na agentura.ru), a może państwowe nawet !!! -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 18:49 Na temat osiągnięć tego drugiego napisano tyle, że nie sposób ani powtórzyć, ani nawet tego nazwać. Dlatego tylko kilka powodów, dla których tak: 1. 31 października 2005 został zaprzysiężony mniejszościowy rząd Kazimierza Marcinkiewicza, a 10 listopada premier wygłosił exposé, przedstawiając program Solidarne Państwo[15]. Rząd uzyskał wotum zaufania głosami PiS, Samoobrony RP, LPR i PSL[16]. Na 19 stycznia 2006 prezes partii Jarosław Kaczyński zaproponował podpisanie paktu stabilizacyjnego. Pakt został podpisany 2 lutego 2006 przez Romana Giertycha, Andrzeja Leppera i Jarosława Kaczyńskiego na antenie Telewizji Trwam i Radia Maryja[17]. 2. Dlatego, rzę przysiągł: "...nigdy więcej nie wolno już rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji. I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi rozmawiać nie będziemy." 3. Dlatego, rzę nie da sobie wmówić, że czarne jest czarne... Itd. itd. itp. -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Na pocieszenie 23.04.13, 19:40 anwad napisała: > Na pocieszenie dodam, że ja jestem dumna ze swoich przedstawicieli w osobie - p > rzede wszystkim - Jarosława Kaczyńskiego i Antoniego Macierewicza. a mnie jest wstyd za moich współrodaków, że są tacy głupi i dają się tym panom wodzić za nos i ich wybierają Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 19:44 Sejm trzeba by było przemianować na Tworki dla Psychopatów i Schizofreników. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Na pocieszenie 23.04.13, 19:47 Naprawdę, ludzi wypowiadających się na takim poziomie nie spotykam poza tym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Na pocieszenie 23.04.13, 20:03 anwad napisała: > Naprawdę, ludzi wypowiadających się na takim poziomie nie spotykam poza tym for > um:) bo na salonie24 czy na stronach GP i RM wszyscy, którzy mówią co innego niż stanowi dzienny przekaz. są wycinani a tu możesz sobie wypisywać swoje bzdury do upojenia a właśnie, Girzyński jest już be czy dopiero czekasz na dyspozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 20:10 Na Forum Kraj wycinani są ci, którzy pytają o przekaz dzienny: forum.gazeta.pl/forum/w,396,144071721,144071721,Pytanie.html-- Pozdrowienia buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Na pocieszenie 23.04.13, 20:15 Zepsułem odnośnik. Powinno być forum.gazeta.pl/forum/w,396,144071721,144071721,Pytanie.html (ośla ławka) -- bul. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Przeciętny poziom parlamenrarzystów jest 23.04.13, 18:44 taki sam jak przeciętny poziom społeczeństwa. Wynika to z prawa , że: "żadna grupa społeczna, dostatecznie liczna, nie może wyłonić z siebie reprezentacji, której przeciętny poziom jest wyższy od tej grupy". Parlamentarzyści są wiernym odbiciem społeczeństwa. Istnieje naukowy pogląd, ze nawet gdyby parlament wylosowano, to nie byłby on ani lepszy, ani gorszy od obecnego. To smutne, ale prawdziwe. Dlatego jestem pesymistą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Przeciętny poziom parlamenrarzystów jest 23.04.13, 18:49 A ja właśnie nie jestem pewna... Czy ludzie ci są wybierani, bo odzwierciedlają poziom społeczeństwa, czy też - z powodu medialnego oszustwa - ludzie tak naprawdę nie wiedzą na kogo w rzeczywistości głosują? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Przeciętny poziom parlamenrarzystów jest 23.04.13, 18:51 anwad napisała: > A ja właśnie nie jestem pewna... Czy ludzie ci są wybierani, bo odzwierciedlają > poziom społeczeństwa, czy też - z powodu medialnego oszustwa - ludzie tak napr > awdę nie wiedzą na kogo w rzeczywistości głosują? > wystarczy ,że ty wiesz i w psychiatrykach wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Przeciętny poziom parlamenrarzystów jest 23.04.13, 18:52 W twoim wypadku - bez wątpienia to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 To prawo dotyczy wszystkich 23.04.13, 19:51 Prawników także. O tym nie wie nasz Zenek, wesoły sanitariusz. M. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "Czy Waszym zdaniem poziom ,,,,,,,,," 23.04.13, 19:47 "Dawna" - poziom twojej sPiS_działości jest dowodem, że absolutnie TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Pytanie 23.04.13, 19:56 Pszczółka Maja - wersja oryginalna Wodecki Anwad, jaki przekaz dnia jutro? -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś