Dodaj do ulubionych

Lewicowość jest warta 250 000 PLN

28.04.13, 07:23
Taka ciekawostka, pan poseł Balt (SLD) pozostawał posłem niezawodowym, zgarniał swoją pensyjkę z etaciku w Hucie Częstochowa... do czasu. Ostatnio postanowił się uzawodowić... więc zgarnął odprawę w wysokości 19 pensji (circa 250 000 PLN) i poszedł sobie... a kilka dni później pojawiły się takie informacje...

www.jurajskie.info/w-hucie-1500-osob-za-duzo/
Oczywiście jedno z drugim nie ma nic wspólnego... Ot cała lewicowość SLD za 250 kilosów brutto...
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 07:36
      To znany mi typ lewicowości. Siwiec za około 8 000 miesięcznie dawał majątek państwowy klerowi. Kwaśniewski za karierę polityczną podpisywał koŃkordat a SLD za kilka stłków robi lokalne koalicje z PiS.
      • godz-0800 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:13
        wiosnaludzikow napisał:

> To znany mi typ lewicowości. Siwiec za około 8 000 miesięcznie dawał majątek pa
        > ństwowy klerowi. Kwaśniewski za karierę polityczną podpisywał koŃkordat a SLD z
        > a kilka stłków robi lokalne koalicje z PiS.

Już cię kiedyś prosiłem abyś wymienił członków Komisji Majątkowej,wtedy nie pisałbyś takich bzdur.
        Siwiec miał jeden głos w Komisji. Wiesz jak pracuje ciało zwane Komisja?
        Pisząc po raz kolejny,że Kwaśniewski podpisywał konkordat za karierę polityczną, powiem ci,że normalnie bajdurzysz tak,jak zzadra.

Kwaśniewski i Siwiec nie są bohaterami z mojej bajki,ale nie można pisać takich bzdur.
        • wiosnaludzikow Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:40
          Bzdury piszesz Ty. Uczestniczył w tym procederze za pensję i tylko o tym pisałem. To, że tak łatwo jest wykazać obłudę pseudolewicowców a tym jest wątek to nie na mnie się akurat denerwuj.
          To co napisałem to przypomnienie faktów a nie bajdurzenie, twardych faktów w kwestii obłudy lewicy tego typu.
      • godz-0800 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:47
        wiosnaludzikow napisał:
        Bzdury piszesz Ty. Uczestniczył w tym procederze za pensję i tylko o tym pisałem.

Ja Ci przypomnę co napisałeś:

To znany mi typ lewicowości. Siwiec za około 8 000 miesięcznie dawał majątek państwowy klerowi. Kwaśniewski za karierę polityczną podpisywał koŃkordat a SLD za kilka stłków robi lokalne koalicje z PiS.
    • behemot17-13 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:05
      fuj, a ty tak bezinteresownie? Judym k.. m... i na dodatek lewicowiec. wejrzyj w swoją kieszeń, pusta?
      • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:22
        Następny od bicia Murzynów ... w Ameryce... Czy ja się czepiam o zarobki żony posła Balta w miejskiej spółce? Żony, która jest jednocześnie tegoż miasta radną...
        A o sprawie piszę bo hutnicy zwrócili się o ratunek do nas, palikociarzy, no ale skoro ichni SLD-owski "obrońca" ewakuował się z solidną odprawą to co innego mieli zrobić?
        • godz-0800 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:26
          kzet69 napisał:

> Następny od bicia Murzynów ... w Ameryce... Czy ja się czepiam o zarobki żony p
          > osła Balta w miejskiej spółce? Żony, która jest jednocześnie tegoż miasta radną
          > ...
          > A o sprawie piszę bo hutnicy zwrócili się o ratunek do nas, palikociarzy, no al
          > e skoro ichni SLD-owski "obrońca" ewakuował się z solidną odprawą to co innego
          > mieli zrobić?

Piszesz jedynie po to,żeby jako "prawdziwy palikotowski lewicowiec" przypiąć komuś z SLD łatkę.
          To jest twój główny cel.
          Jestem wręcz pewien,że sam masz z tym człowiekiem prywatne porachunki.
          Ciągle tylko o nim piszesz.
          Nie odnoszę się do meritum,bo nie znam sprawy.
          • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:36
            Sorki, nie mogę mieć porachunków z kimś kogo widziałem 2x w życiu i to na oficjalnych okazjach...
            • godz-0800 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:41
              kzet69 napisał:

> Sorki, nie mogę mieć porachunków z kimś kogo widziałem 2x w życiu i to na oficj
              > alnych okazjach...

Możliwe,że nie masz.
              Co to za rzetelne źródło informacji...jurajskie info.
              • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:44
                To lepsze?

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,13818747,Widmo_upadlosci_krazy_nad_czestochowska_huta__Szykuja.html
                Sorki, ale za posła Balta SLD może się tylko wstydzić...
                • godz-0800 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:55
                  kzet69 napisał:

> To lepsze?
                  >
                  > czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,13818747,Widmo_upadlosci_krazy_nad_czestochowska_huta__Szykuja.html
                  > Sorki, ale za posła Balta SLD może się tylko wstydzić...

Jak przejdzie do RP, to i Ty się przestaniesz wstydzić.
                  Ja się wstydzę, za Kwaśniewskiego,Siwca,Kalisza,Wenderlicha i jeszcze paru innych.
                  Pewnie Cie zaskoczę, ale lubię i cenię Biedronia i Grodzką za ich lewicowość.
                  • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:08
                    A ja lubię Zemkego, Łybacką, Piekarską i Paulinkę Piechnę, więc jesteśmy kwita... Jak Balt przejdzie do RP to ja z niego wystąpię, Balt to po prostu porażka SLD, faceta nigdy nie ma gdy jest potrzebny w sprawach ważnych dla społeczeństwa, jego biuro poselskie to fikcja, pojawia sie tylko gdy są kamery, np. paląc znicze (notabene niezgodnie z prawem) Wiśniewskiej przed biurem...
                  • wiosnaludzikow Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 29.04.13, 07:41
                    > Pewnie Cie zaskoczę, ale lubię i cenię Biedronia i Grodzką za ich lewicowość.
                    Gdzie Grodzka wykazała swoją lewicowość. , którą to lewicowością tak się Tobie wyróżniła ?
        • behemot17-13 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 08:41
          napisałeś, czy ja się czepiam, zdecydowanie nie, powtórzę kilkakrotnie - nie, nie , nie i tak do usranej. o murzynach coś wspomniałeś.
          • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:10
            :)
        • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:41
          kzet69 napisał:

> Następny od bicia Murzynów ... w Ameryce... Czy ja się czepiam o zarobki żony p
          > osła Balta w miejskiej spółce? Żony, która jest jednocześnie tegoż miasta radną
          Czy ktoś się czepia Twojej żony, omc posłanki?
          > A o sprawie piszę bo hutnicy zwrócili się o ratunek do nas, palikociarzy, no al
          > e skoro ichni SLD-owski "obrońca" ewakuował się z solidną odprawą to co innego
          > mieli zrobić?
          Zaproponujecie im marychę?
          • wiosnaludzikow Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:42
            remez2 napisał:

> kzet69 napisał:
            >
            > > Następny od bicia Murzynów ... w Ameryce... Czy ja się czepiam o zarobki
            > żony p
            > > osła Balta w miejskiej spółce? Żony, która jest jednocześnie tegoż miasta
            > radną
            > Czy ktoś się czepia Twojej żony, omc posłanki?
            > > A o sprawie piszę bo hutnicy zwrócili się o ratunek do nas, palikociarzy,
            > no al
            > > e skoro ichni SLD-owski "obrońca" ewakuował się z solidną odprawą to co i
            > nnego
            > > mieli zrobić?
            > Zaproponujecie im marychę?
            Widzę, że boli ale cóż taką mamy obłudną lewicę w SLD.
            • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:48
              Widzę, że boli ale cóż taką mamy obłudną lewicę w SLD.
              Zawsze boli jeżeli pod wzniosłym hasłem walki o ...(wpisać dowolne słowo) załatwia się publicznie prywatne porachunki. Skoro Ciebie nie boli oznacza to, że mamy różną grubość skóry.
              • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:57
                Jakie PRYWATNE kłamco? Balta spotkałem 2x w życiu i to na oficjalnych okazjach, on nawet nie wie że ja istnieję... Nie remezku tutaj rzeczywiście będzie walka ale nie w imię "prywatnych porachunków" tylko w imię przeciwdziałaniu obłudzie tzw. "lewicy" z SLD. Jedyne co Balt załatwił od początku kadencji to możliwość wejścia do Rady Miasta ... swojej żonie. Tam gdzie ludziom się dzieje krzywda tam Balta niema, Zapałczarnia, Zakład Opiekuńczo - Leczniczy, Gaude Mater, Elsen, ustawa śmieciowa, Szpital na Parkitce teraz ISD... Wszystko to zostało wyratowane bez udziału, a nawet wbrew "lewicowemu" SLD i Baltowi...
                • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:10
                  kzet69 napisał:

> Jakie PRYWATNE kłamco?
                  Panie, pohamuj się.
                  > Balta spotkałem 2x w życiu i to na oficjalnych okazjach,
                  To Ty tak twierdzisz.
                  > on nawet nie wie że ja istnieję...
                  I nic na tym nie traci.
                  > Nie remezku tutaj rzeczywiście będzie walka
                  > ale nie w imię "prywatnych porachunków" tylko w imię przeciwdziałaniu obłudzie
                  > tzw. "lewicy" z SLD. Jedyne co Balt załatwił od początku kadencji to możliwość
                  > wejścia do Rady Miasta ... swojej żonie.
                  Czyli jest bardziej skuteczny od Ciebie, bo Ty swojej posłowania nie potrafiłeś załatwić .
                  > Tam gdzie ludziom się dzieje krzywda
                  > tam Balta niema, Zapałczarnia, Zakład Opiekuńczo - Leczniczy, Gaude Mater, Els
                  > en, ustawa śmieciowa, Szpital na Parkitce teraz ISD... Wszystko to zostało wyra
                  > towane bez udziału, a nawet wbrew "lewicowemu" SLD i Baltowi...
                  I Ty poczułeś się upoważnionym do publicznego piętnowania spraw częstochowskich na FK? No cóż, każdy dźwiga taki krzyż, na jaki go stać.
                  • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:17
                    Naprawdę... powinieneś zamilczeć... ale to Twoja sprawa...
                    • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:23
                      kzet69 napisał:

> Naprawdę... powinieneś zamilczeć... ale to Twoja sprawa...
                      Różnica między nami polega na tym, że Ty zachowujesz się na FK wysoce nagannie a ja tego nie akceptuję.
          • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:49
            remez2 tym razem straciłeś szansę aby pomilczeć... Ale OK przyjmuję twoje tłumaczenie, posłów SLD bezrobocie obchodzi tylko medialnie, tam gdzie przed kamerami "Mury" można zaśpiewać, w praktyce gdy idzie o walkę o miejsca pracy posłowie SLD zgarniają swoje 250 tys. PLN i ... się ewakuują... i wtedy sam na sam ze zrozpaczonymi ludźmi pozostają posłowie RP, ot taka to z SLD lewica, salonowo - medialna...
            • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:53
              Jeżeli już decydujesz się na odpowiedź, odnieś się do zadanych pytań. Ty po prostu od pewnego czasu specjalizujesz się w personalnych atakach.
              • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 09:59
                Moja żona, "omc posłanka" nie pobiera żadnych pieniędzy z kasy miasta, ja zresztą też, natomiast żona Balta jak najbardziej...
                • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:12
                  kzet69 napisał:

> Moja żona, "omc posłanka" nie pobiera żadnych pieniędzy z kasy miasta, ja zresz
                  > tą też, natomiast żona Balta jak najbardziej...
                  Po pierwsze - o to nie pytałem,
                  po drugie - co to znaczy pobiera? przychodzi do kasy i pobiera ile jej potrzeba na wydatki? czy wykonuje jakąś konkretną pracę, za określoną płacę?
                  • kzet69 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:29
                    Ależ oczywiście p. Ewelina Balt jest w miejskiej spółce Warta zastępcą kierownika Wydziału Inwestycji i Zamówień Publicznych, które to zamówienia publiczne sama zamawia jako radna miejska... oczywiście jeśli jej starczy czasu , no bo jeszcze etacik na polibudzie hahahahaha.. milcz Remez, bo to co robi SLD w Częstochowie to pajęcza siatka...

warta.bip.czestochowa.pl/bip/;jsessionid=C52DD952DF452B6260F8AFC0D9F6730A
                    • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:37
                      które to zamówienia publiczne sama zamawia jako radna miejska.
                      Dziwoląg stylistyczny.
                      Nie mam zamiaru bronić czegokolwiek w Twoim mieście bo po prostu nie znam spraw. Zareagowałem na ataki personalne i tylko.
                      PS - sam wielokrotnie przedstawiałeś się jako lekarz. Stąd moje oczekiwania, że zachowasz się z klasą. Niestety płonne.
    • remez2 Ile jest warta pozycja 28.04.13, 09:38
      cyngla u Janusza "K...o" Palikota?
      • wiosnaludzikow Re: Ile jest warta pozycja 28.04.13, 09:41
        remez2 napisał:

> cyngla u Janusza "K...o" Palikota?
        a w temacie wątku to masz coś do powiedzenia ? Zdejmij te klapki na oczach bo nie można brać poważnie pod uwagę poglądów tak stronniczych jak Twoje.
        • remez2 Re: Ile jest warta pozycja 28.04.13, 09:50
          wiosnaludzikow napisał:

> remez2 napisał:
          >
          > > cyngla u Janusza "K...o" Palikota?
          > a w temacie wątku to masz coś do powiedzenia ? Zdejmij te klapki na oczach bo n
          > ie można brać poważnie pod uwagę poglądów tak stronniczych jak Twoje.
          Nie wyraziłem żadnego poglądu a jedynie merkantylne zainteresowanie.
          • kzet69 Re: Ile jest warta pozycja 28.04.13, 10:00
            raczej infantylne...
            • remez2 Re: Ile jest warta pozycja 28.04.13, 10:13
              kzet69 napisał:

> raczej infantylne...
              I dobrze wychowany jesteś.
              • kzet69 Re: Ile jest warta pozycja 28.04.13, 10:53
                Znakomicie!!
    • veglie Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 10:56
      Typowa reakcja, zazdrość, zawiść.......dlaczego on a nie ja.
      • remez2 Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 11:01
        > Typowa reakcja, zazdrość, zawiść.......dlaczego on a nie ja.
        To takie pszenno buraczane - żeby sąsiadowi krowa zdechła.
        • veglie Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 28.04.13, 11:03
          remez2 napisał:

> > Typowa reakcja, zazdrość, zawiść.......dlaczego on a nie ja.
          > To takie pszenno buraczane - żeby sąsiadowi krowa zdechła.

To geny.
    • indeed4 Uuu - Miller mówi, że nie ma zmiłuj... 28.04.13, 11:03
      Dla Millera to ostatnia szansa na powrót do pierwszego politycznego szeregu. I – co może ważniejsze – na decydującą rozgrywkę z Aleksandrem Kwaśniewskim. Dotąd byli partyjnymi rywalami, dziś są politycznymi wrogami.

Miller: – Skoro Aleksander Kwaśniewski chce firmować konkurencyjną dla SLD formację, to oznacza tylko jedno – staje się politycznym przeciwnikiem, jak Donald Tusk czy Jarosław Kaczyński.

polska.newsweek.pl/leszek-miller--stary-wilk-ostrzy-kly,103651,1,1.html

Przeczytaj Kzet, jak podsumował Palikota - trafnie! ;-)
      • wiosnaludzikow Re: Uuu - Miller mówi, że nie ma zmiłuj... 29.04.13, 08:06
        indeed4 napisał:
        > Miller: – Skoro Aleksander Kwaśniewski chce firmować konkurencyjną dla S
        > LD formację, to oznacza tylko jedno – staje się politycznym przeciwnikiem
        > , jak Donald Tusk czy Jarosław Kaczyński.
        Piękńie trafny cytat obrazujący prymitywną naturę tego zwierzaka. Moskwa daje miskę z jedzeniem jestem wierny temu Panu, EU daje karmę to UE jest dobrym Panem.
        Nie ma państwo, nie ma Polska ....jest jak chce formować konkurencję to wróg, to zabić.
      • kzet69 Re: Uuu - Miller mówi, że nie ma zmiłuj... 30.04.13, 15:26
        Czyżby Millera wzięło na szczerość? Choć raza gada prosto z mostu i do rzeczy... Wypowiada wojnę, znaczy czuje się silny, pożyjemy, zobaczymy...
    • wiosnaludzikow a Miller uważa 29.04.13, 07:44
      Czytam tu kZeta i 8.00 i dziwię się twierdzeniom Millera ( 7:30, PR1) . Wg Millera nie ma wojny na lewicy bo lewicą nie jest RP :)
      Miller jest nie tylko wzrostem ale również charakterem bardzo podobny do Kaczyńskiego. Uparty, krnąbrny, mściwy, zawzięty, pamiętliwy, autokratyczny itd itd
      • godz-0800 Re: a Miller uważa 29.04.13, 08:12
        wiosnaludzikow napisał:

> Czytam tu kZeta i 8.00 i dziwię się twierdzeniom Millera ( 7:30, PR1) . Wg Mil
        > lera nie ma wojny na lewicy bo lewicą nie jest RP :)
        > Miller jest nie tylko wzrostem ale również charakterem bardzo podobny do Kaczyń
        > skiego. Uparty, krnąbrny, mściwy, zawzięty, pamiętliwy, autokratyczny itd itd

Nie wiem jaki Ty masz wzrost i do kogo jesteś podobny,ale ja uważam,że Miller ma rację mówiąc, że RP nie jest lewicą.
        Ja to wiedziałem,zanim Miller to ogłosił publicznie.
        Masz jeszcze jakieś pytania?
        • wiosnaludzikow Re: a Miller uważa 29.04.13, 08:27
          godz-0800 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > Czytam tu kZeta i 8.00 i dziwię się twierdzeniom Millera ( 7:30, PR1) .
          > Wg Mil
          > > lera nie ma wojny na lewicy bo lewicą nie jest RP :)
          > > Miller jest nie tylko wzrostem ale również charakterem bardzo podobny do
          > Kaczyń
          > > skiego. Uparty, krnąbrny, mściwy, zawzięty, pamiętliwy, autokratyczny it
          > d itd
          > Nie wiem jaki Ty masz wzrost i do kogo jesteś podobny,ale ja uważam,że Miller m
          > a rację mówiąc, że RP nie jest lewicą.
          > Ja to wiedziałem,zanim Miller to ogłosił publicznie.
          > Masz jeszcze jakieś pytania?
          Czy ja o coś pytałem ? Czy słyszysz jakieś " szepty " ?
          Tu nie o sam wzrost chodzi ale o szereg podobieństw do Kaczosława Kaczyńskiego. Wymieniłem te podobieństwa.
          RP jest oczywiście ideologiczną lewicą o dosyć wąskich zainteresowaniach.
          • godz-0800 Re: a Miller uważa 29.04.13, 08:36
            wiosnaludzikow napisał:

Czy ja o coś pytałem ? Czy słyszysz jakieś " szepty " ?
            Tu nie o sam wzrost chodzi ale o szereg podobieństw do Kaczosława Kaczyńskiego. Wymieniłem te podobieństwa.
            RP jest oczywiście ideologiczną lewicą o dosyć wąskich zainteresowaniach.

Jak zwykle nie zrozumiałeś do końca mojego postu.
            Zadałem pytanie...."czy masz jeszcze jakieś pytania" by odpowiedzieć na ewentualne pytania o lewicowość RP.

Palikot ogłosił swoją partię jako lewicową tylko dlatego,że wiedział, że nie ma miejsca dla jego ugrupowania po prawej stronie sceny politycznej.
            Palikot uważa, że szermowanie hasłami antyklerykalnymi czyni jego ugrupowanie lewicowym?
            Jednocześnie głosował za projektem PO o wydłużeniu wieku emerytalnego.
            Wtedy się odkrył ze swoją "lewicowością" dokładnie.
    • wujaszek_joe Re: Lewicowość jest warta 250 000 PLN 29.04.13, 08:36
      To świadczy o geniuszu oraz niezwykłym kunszcie Pana Posła Balta, skoro huta gotowa jest zapłacić 250 tys tak znakomitemu menadżerowi tylko za to żeby sobie poszedł.
      Mogli mu dać milion dwa lata temu, może nie musieliby teraz zwalniać pracowników?
    • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:14
      Balt: " jestem byłem pracownikiem. Kilka miesięcy temu opuściłem zakład z 90 innymi hutnikami, korzystając z programu dobrowolnych odejść. Zrobiłem to nie dlatego, że sytuacja była trudna, ale dlatego, że nie byłem już w stanie godzić wszystkich obowiązków. Teraz wiem, że moje odejście też w jakiś sposób hucie pomoże."

i jeszcze:

"Jeśli ktoś może odciążyć ISD Hutę Częstochowa, to powinien to zrobić. Na tej łódce wszyscy się nie utrzymają, bo ona zatonie. Jest tylko jeden warunek: ISD Huta Częstochowa musi mieć pieniądze na odejścia dla pracowników. A z tego co wiem, w tej chwili ich nie ma."

Najważniejsze że ISD miało kasę na odprawę dla Balata, no i dobry, lewicowy Balt odszedł z huty odciążając ją z... 250 tys PLN...

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,13833023,Posel_Balt_o_czestochowskiej_hucie__Na_tej_lodce_wszyscy.html
      Rysiu Kalisz to przy tym lewicowcu za ćwierć bańki to drobny kawiorek...
      • godz-0800 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:18
        kzet69 napisał:

> Balt: " jestem byłem pracownikiem. Kilka miesięcy temu opuściłem zakład z 90 in
        > nymi hutnikami, korzystając z programu dobrowolnych odejść. Zrobiłem to nie dla
        > tego, że sytuacja była trudna, ale dlatego, że nie byłem już w stanie godzić ws
        > zystkich obowiązków. Teraz wiem, że moje odejście też w jakiś sposób hucie pomo
        > że."
        >
        > i jeszcze:
        >
        > "Jeśli ktoś może odciążyć ISD Hutę Częstochowa, to powinien to zrobić. Na tej ł
        > ódce wszyscy się nie utrzymają, bo ona zatonie. Jest tylko jeden warunek: ISD H
        > uta Częstochowa musi mieć pieniądze na odejścia dla pracowników. A z tego co wi
        > em, w tej chwili ich nie ma."
        >
        > Najważniejsze że ISD miało kasę na odprawę dla Balata, no i dobry, lewicowy Bal
        > t odszedł z huty odciążając ją z... 250 tys PLN...
        >
        >
        > czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,13833023,Posel_Balt_o_czestochowskiej_hucie__Na_tej_lodce_wszyscy.html
        > Rysiu Kalisz to przy tym lewicowcu za ćwierć bańki to drobny kawiorek...

Jestem pewien na 100%- załatwiasz swoje prywatne porachunki.
        • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:27
          Zmień płytę.
          • godz-0800 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:29
            kzet69 napisał:

> Zmień płytę.

Prócz tych słów, masz jeszcze coś ad meritum?
            • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:43
              O meritum napisałem 3 posty wcześniej, Ty odpowiedziałeś atakiem ad personam...
              • godz-0800 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:56
                kzet69 napisał:

> O meritum napisałem 3 posty wcześniej, Ty odpowiedziałeś atakiem ad personam...

To był atak ad personam ?
                • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 16:25
                  Posądzenie mnie o przenoszenie jakichś prywatnych konfliktów na fk to nie jest atak ad personam??? Natomiast ja cały czas czekam na twoją opinię o tym "lewicowcu" co skasował kasę od upadającego zakładu i robotników zostawił na lodzie...
                  • godz-0800 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 16:32
                    kzet69 napisał:

> Posądzenie mnie o przenoszenie jakichś prywatnych konfliktów na fk to nie jest
                    > atak ad personam??? Natomiast ja cały czas czekam na twoją opinię o tym "lewico
                    > wcu" co skasował kasę od upadającego zakładu i robotników zostawił na lodzie...

Oczywiście,że to nie był atak ad personam.
                    Co do mojej opinii o Bałcie,....powstrzymam się, gdyż medialne informacje nie są dla mnie takim obiektywnym źródłem informacji abym mógł jednoznacznie wyrazi swoja opinię.
                    Nie wypowiadałem się na temat Ryfińskiego i Dębskiego, z tego samego powodu.
      • m.c.hrabia Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:19
        dokładnie jak centrum zdrowia dziecka , na gigantyczne pensje dla lekarzy pieniądze są
        na leczenie dzieci brak panie doktorku.
        • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:24
          Pensja lekarza w CZD jest niższa niz przeciętna krajowa, bzdurzysz jak zwykle...
          • godz-0800 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:26
            kzet69 napisał:

> Pensja lekarza w CZD jest niższa niz przeciętna krajowa, bzdurzysz jak zwykle..
            > .

Co ??????? możesz rozwinąć ten temat?
            • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:39
              www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/dyrektor-czd-odpowiada-arlukowiczowi-to-nie-zatrudnienie-i-pensje-generuja-problemy,276028.html
              "Dyrekcja CZD prostowała też informacje na temat średniego wynagrodzenia. W raporcie do pensji wliczono wszystkie dyżury i nadgodziny. Bez nich z podanych w raporcie 4800 złotych zostają 3000."

www.medexpress.pl/tagi/centrum-zdrowia-dziecka/?wpmp_switcher=mobile
          • m.c.hrabia Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:27
            jasne przeciętna , a ile w budżecie szpitala stanowią wszystkie , nie tylko etatowców?

a co huty to może powiesz kto ma do niej dopłacać , zabrać służbie zdrowia.
            • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:49
              Braki w budżecie CZD są błędami systemowymi powstałymi w wyniku standaryzacji kosztów świadczeń zdrowotnych w ramach JGP bez uwzględnienia poziomu wyspecjalizowania świadczących usługi podmiotów, dotyczy to nie tylko CZD, ale także IMiD, Instytutu Onkologii, ŚlCZD, CZMP, ale proponuję w tym temacie nowy wątek bo tutaj jest to OT.

Wg Balta do huty, a właściwie do kosztów zwolnień jej pracowników (wbrew pakietowi socjalnemu wynegocjowanemu m.in. przez ... tegoż Balta, a obowiązującemu do 2015) dołoży się miasto, kasy ISD starczyło na odprawy dla 90 wybrańców w tym Balta... i o to tu chodzi, temat zwolnień w hucie, polityki Donbasu i to co kto zawinił przy takiej a nie innej prywatyzacji Huty (jakoś zakłady Mittalu nie plajtują...) to temat na inną dyskusje...
              • m.c.hrabia Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 15:54
                jakoś zakłady Mittalu nie plajtują..

bo przy prywatyzacji, nie dały się związkowcom wpuścić w pakiet, tak zwany socjalny,

panie lewicowiec.
                • kzet69 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 16:27
                  A kto najgłośniej pyszczył podczas prywatyzacji Huty Częstochowa przeciwko Mittalowi i zachwycał się Donbasem jak nie Balt????? Litości...
                  • godz-0800 Re: Lewicowość za 250 000 PLN cd nastąpił... 30.04.13, 16:34
                    kzet69 napisał:

> A kto najgłośniej pyszczył podczas prywatyzacji Huty Częstochowa przeciwko Mitt
                    > alowi i zachwycał się Donbasem jak nie Balt????? Litości...

z Ta litościa nie przesadzaj, podbnie prosiłeś wtedy kiedy chodziło o skarge Wojciechowskiego do NRK, nie zrozumiałeś jego ironii.
                    A "piałeś" jak kogut na FK jaki to z niego prawnik.
                    Tymczasem, nic nie zrozumiałeś.
                    Mam ci przypomnieć ten wątek?
                    Wyszedłeś na głupka. Sorry.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka