Dodaj do ulubionych

Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje

IP: *.acn.waw.pl 23.03.02, 20:27
Lubię jak policjanci wygrywają ze złodziejami. Domyślam się że koledzy zabitych
i rannych policjantów zastrzelą bandydtów w pościgu. W sumie mamy szczęście -
jest takie bezrobocie, że przynajmniej w W-wie miasto patrolują coraz wyżsi,
coraz inteligentniejsi - naprawdę w porządku faceci !
Obserwuj wątek
    • Gość: Goska Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.ots.utexas.edu 23.03.02, 20:35
      To koszmar!!! Trzymam kciuki za policje zeby udalo sie zlapac wszystkich
      bandziorow z "Pruszkowa".
      I tylko prosze szanownych adwokatow, zeby nie mowili potem, ze "ich klienci sa
      niewinni".
    • Gość: RX Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 21:31
      Przykre jest to, że ranny policjant miał niewielkie szanse przeżycia również z
      tego powodu, że karetki pogotowia jechały do tego zdarzenia z ... Warszawy...
      Wyjechała również karetka z piaseczna, ale z tego, co wiem, spotkała na szosie
      karetki z Warszawy i już razem błądziły po okolicach szukając miejsca
      strzelaniny...

Od momentu zawiadomienia pogotowia do dotarcia karetek minęło kilkanaście
      minut...

RX
    • Gość: Konstabl Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.acn.waw.pl 23.03.02, 21:48
      Panie premierze Miller !!! Bandyci zjeżdżają by strzelać do policjantów
      polskich !!! Miast uciekać przed nimi. TO JUŻ ZAKRAWA NA ANARCHIĘ !
      Żądam bezpieczeństwa i wyników.
      Sanacja kraju !
      • Gość: maras Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 23:04
        Myślisz, że p. Millera obchodzi coś takiego ? On woli zajmować się innymi
        rzeczami, niż bezpieczeństwo obywateli i dofinansowanie policji, która ze swoim
        zdezelowanym sprzętem nie ma szans na walkę z bandziorami.
        Już dawno był projekt by włączyć Grom do walki z zorganizowaną przestępczością.
        Co z tego, że mamy najlepszą taką grupę w tej części Europy, jeśli może ona
        działać tylko za granicą, zamiast służyć normalnym obywatelom ?
        Totalny bezsens.
        Ilu jeszcze policjantów musi zginąć ????
        • Gość: xcelene Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: 192.168.1.* 23.03.02, 23:12
          myślę, że to nie tylko sprawa pana L.Millera, ale również wszystkich poprzedhnich
          rządów i rządzących, którzy myślą tylko o władzy i nachapaniu się a takie sprawy
          jak bezpieczeństwo publiczne ich nie obchodzą - no przecież mają swój bor i
          osobistą ochronę
      • Gość: Switezik Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.icpnet.pl 23.03.02, 23:46
        Najgorsze jest to że policja będąc skrajnie niedofinansowana korzysta z broni
        której skutecznośc zdaje się przypominac muszkiety sprzed kilku wieków z
        których "snajperzy" w doskonałych warunkach pogodowych co najwyżej trafiali w
        wóz drabiniasty lub stodołę.
        Panowie posłowie rozbijają się prywatnymi pojazdami zużywając tak ogromną ilość
        paliwa, że spokojnie wystarczyłoby na uruchomienie kilku radiowozów stojącychz
        powodu braku środków napędzających silnik (gazu, benzyny.
        Polsko Quo Vadis
        • Gość: tedy Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 00:11
          Kolejna bezsensowna smierc.Utwierdza mnie ona w przekonaniu,ze bandyta ma
          tylko jedno prawo poddac sie albo zginac.Szlag mnie trafia gdy widze radosnych
          bandytow,ktorzy zastraszaja wszystkich normalnych obywateli.Wiem,ze tylko
          zdecydowane dzialanie,brak tolerancji dla jakiegokolwiek przestepstwa i
          przestepcow,gnebienie ich tak aby brakowalo im powietrza moze cos pomoc.Bandyci
          czuja sie bezkarni a nasi kochani politykierzy zajmuja sie nie tym co
          potrzeba.Wiem,ze sa wazne sprawy ale przestepczosc tez zagraza w normalnym
          funkcjonowaniu panstwa.Przestanmy utrzymywac sanatoria dla przestepcow,bandyta
          powinien wiedziec,ze wiezienie to nie kurort a kara za jego czyny.
      • Gość: T...s Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.03.02, 18:10
        To jeszcze gdzieś w tym kraju można spotkać policjanta ?
        To mniej prawdopodobne niż spotkanie UFO !
        Chyba jakiś kit nam znowu wciskają !
    • Gość: Kulka Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 10:37
      Powinno sie zacząć od Prokuratorów,jakby musieli najpierw popracować na ulicy
      to by potem nie twierdzili że policjant jak na niego napadają, to nie jest
      ofiarą tylko ponosi ryzyko zawodowe /osobiscie się spotkałam z takim
      uzasadnieniem umożenia sprawy o czynną napaść na policjanta/.
    • Gość: Ed Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 11:14
      Winnych zapewne będą szukać z taką samą inteligencją i zapałem, jak winnych
      zabójstwa gen. Papały.
      • Gość: ania Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.upc.chello.be 24.03.02, 13:21
        Dzieki pewnej madrej ustawie policja zajeta jest sciganiem lekarzy ginekologow
        i ich ochroniarzy,niewatpliwie bandytow.Po apelu z Watykanu adwokaci przestana
        wystepowac w sprawach rozwodowych bo to nie bedzie zgodne z ich moralnoscia.Ale
        nie straca klienteli bo jak zona ,ktora nie dostanie rozwodu w koncu nie
        wytrzyma i zabije meza,ktory ja od lat maltretuje to bedzie robota dla pana
        mecenasa.No i jeszcze przeciez zawsze to lepiej bronic bandyty z mafii bo i
        kasa wieksza niz reprezentowac kobiete w sprawie rozwodowej,kobiete,ktora stara
        sie uwolnic od meza ,ktory maltretuje ja i rodzine.
        • Gość: Ed Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 13:29
          Nie chciałbym być złośliwy Aniu, ale to, o czym piszesz , bardzo mi przypomina
          biblijną pozycję kobiety w kościele katolickim. Na razie o stosach,
          czarownicach i kamienowaniu nie słychać. Ale przy takim postępie wdrażania
          doktrynalnego poglądu na życie i organizację państwa, jaki obserwujemy od 1989
          roku, wiele może być jeszcze przed nami.
          Pozdrawiam
          • Gość: Andy Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.pl 24.03.02, 14:29
            I znowu przed wyborami uslysze z ust kazdego pretendenta o poprawie
            bezpieczenstwa obywateli,- tylko dlaczego do kurwy nedzy ktos musi za to zawsze
            zaplacic swoim zyciem? Co z tego ze oswiadcza znowu ze rodzina bedzie objeta
            opieka itd.itp. A jak ktorys z dupkow /wybranych przez ten narod zreszta/
            bedzie jechal na lotnisko....to wstrzyma sie ruch na wszystkich skrzyzowaniach,
            towarzyszyc mu beda samochody z ochrony osobistej, porozstawiani gliniarze z
            drogowki itp.A co pani "winnik" znowu powie po zwolnieniu z aresztu tych
            bandziorow..."ze trzeba znac calosc spraw, nie osadzac pochopnie," i takie
            slowne rozwolnienie wyleje sie z telewizora.
            A jesli juz zamkna ktoregos to na krotko!- i po roku bedzie na przepustce za
            dobre sprawowanie, a w pierdlu bedzie mial swoje ciuchy, telewizor, miche
            zapewniona i bedzie lazil dokad tylko chce aby odwiedzic pozostalych kolesiow.
            A jesli zwieje, to trzeba bedzie kilku dni na wystawienie listu gonczego, ...
            Dopiszcie cos jeszcze do tego bo mnie juz szlag trafia.....!!!!!!
            Niech cos powie jakis gliniarz....
            • Gość: ania Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.upc.chello.be 24.03.02, 15:02
              Dzisiaj niedziela gliniarze modla sie o w kosciele o wlasne bezpieczenstwo.
              • Gość: Andy Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.pl 24.03.02, 16:10
                Swoja nienawisc do kosciola wyprowadzaj w innych watkach-ten jest w innym
                temacie.Rozumiem ze ciebie nie dotyczy, ale nie wpieprzaj sie do polskich
                problemow z Belgii - kraju w ktorym gnojowice na pola wylewaja ze smrod
                obrzydza jazde samochodem, a pedofili jest najwiecej w swiecie!Jesli tak juz
                kochasz komuchow i marksizm to dlaczego na Kube nie wyjechalas albo do Rosjii?
                Ciekawe jak bys wowczas swoje madre rady do Polski przesylala?
                • Gość: ania Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.upc.chello.be 24.03.02, 16:31
                  Jestes wulgarny ale to wcale nie jest nienawisc do kosciola bo chyba przyznasz
                  mi racje,ze policja zamiast scigac gangsterow sciga lekarzy .Chcialam
                  pokazac ,ze ustawa ta jest kryminogenna tak jak byla kryminogenna ustawa o
                  prohibicji wUSA.Owszem mieszkam w Belgii ale jestem obywatelka polska i
                  wypowiadam sie na forum tak jak Polacy z USA Australii itd...Nie wiem gdzie sie
                  doszukales w moich postach milosci do komunizmu .Wszystkich,ktorzy osmiela sie
                  na najmniejsza krytyke kosciola od razu okreslacie jako komuniste albo zyda.A
                  moze nie spodobalo Ci sie,ze mam inne zdanie niz Ty w sprawie zwiazkow
                  zawodowych.Otoz w 1980 chyba roku wszyscy w Polsce domagali sie powstania
                  wolnych zwiazkow zawodowych teraz slysze ,ze sa niepotrzebne tak jak
                  niepotrebne byly komunie.Byc moze to Ty masz racje ale chyba po to jest to
                  forum by kazdy mogl wyrazic swoje zdanie.
                  • hpx68120 Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje 24.03.02, 16:58
                    Ania, because of you this discussion is drifting...
                  • Gość: Andy Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.pl 24.03.02, 17:05
                    W Polsce kosciol byl wrogiem dla komunistow - stad moje insynuacje.To komunie
                    przeszkadzalo ze czlowiek chodzil do kosciola aby sie pomodlic.Nigdy nie
                    spotkalem sie aby zydzi robili podobne uwagi co ty, jesli nie byli o stosunek
                    do kosciola pytani.Jesli komus wiara pomaga w zyciu i pracu to nigdy nie
                    zwracam mu uwag na temat jego wiary.A ty robisz uwagi pod adresem kosciola w
                    watku na temat gangsterstwa!
                    Nieprawde piszesz ze policjanci sa zajeci sciganiem tych co robia skrobanki w
                    Polsce.Maja naprawde duzo wieksze problemy z bandyctwem i przestepcami
                    zorganizowanymi.Wiec nie pisz o tym czego nie wiesz bo ktos moze wyjsc z siebie
                    jesli czyta takie brednie.
                    Z Australii pisze Kagan,-tez medrzec ktory z Polski zwial i daje popisy swojej
                    elokwencji ze sluzbowego kompa w godzinach pracy.Nie wstydzisz sie zachowywac
                    podobnie do tego dupka?
                    • Gość: Ed Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 19:44
                      Andy, daj spokuj Ani. Temat w podtekscie ja wywołałem i osobiście zgadzam się z
                      ironią zawartą w odpowiedzi Ani. O trafności mojego sarkazmu w tej materii
                      świadczy Twoja wcale nie wyszukana reakcja.
      • Gość: AB Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: 194.181.74.* 25.03.02, 15:30
        Wiecie dlaczego tak jest ?
        Dlatego, że 3/4 Polaków jest głupich.
        Dotkneło Was to.
        A no.
        Popatrzcie na składy kolejnych Parlamentów.
        Wybranych przez Was, nie przez marsjan, chińczyków, ruskich czy talibów, tylko
        przez Was.
        To przecież Oni, Panie i Panowie Posłowie i Senatorowie ustanawiają prawo.
        I co zrobili.
        Musicie przyznać, że głupie prawo.
        I co dalej? Panie i Panowie z małą i wielką gębą.
        Wszystko gra, prawda!
        Dopóki nasza chata z kraja.

• Gość: Jaceq Postulat: więcej kasy dla policji... IP: *.ppp.szeptel.net.pl 24.03.02, 17:33
      ...na amunicję. Większe kalibry.

• Gość: komar a miniser Piwnik na nartach IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 19:25
      A szeryf w spódnicy, bawi się w Planicy- w Faktach było widać ,że nawet si ę
      trochę opaliła.
      • Gość: bee Re: a miniser Piwnik na nartach IP: *.tor.pathcom.com 24.03.02, 19:27
        A WASZN KOCHANY PREZYDENT WYDA NAKAZ ULASKAWIENIA
        • Gość: Andy Re: a miniser Piwnik na nartach IP: *.pl 24.03.02, 20:18
          Nasz moze to zrobic...A wasz w takich chwilach zabawial sie z Monika - co
          wowczas pisales w necie?
      • Gość: Andy Re: a miniser Piwnik na nartach IP: *.pl 24.03.02, 20:33
        Zolta krew mnie zalewa jak slysze wypowiedzi tej "winnik".....Mowi duzo jak
        rzadko ktora baba, ale nic nie wnosi rzeczywistego do spraw za ktore powinna
        odpowiadac.Nie bylem zwolennikiem Kaczynskiego, ale teraz widac ze wiele afer
        wyciagnietych na swiatlo dzienne, a dotyczacych zgnilizny w tzw.wymiarze
        sprawiedliwosci, bylo komus nie na reke.Dlatego pewnie aby zniechecic ludzi do
        glosowania na "popularnego w oplutym rzadzie" zrobiono za forse podatnikow
        afere z tym Pineiro i jakimis ubeckimi dygnitarzami.Udalo sie, a sprawy do dzis
        nie moze Kaczynski zakonczyc/sad odracza z braku czasu!/
        Powolano wiec taka dame"winnik", ktora dala na samym poczatku "plamy" z
        obsadami stanowisk, potem dlugo bylo cicho az wyszla sprawa futerka
        podarowanego przez mafiosow...Nie wiadomo dlaczego nie podjeta przez prokurature
        I tak ciesza sie panowie zamieszani w FOZZ, juz sa wolni praktycznie, a setki
        milionow $ Polacy stracili....I tak mozna wyliczac bez konca....Kto to wszystko
        zatrzyma?
    • Gość: benek Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.fancomp.com.pl 25.03.02, 11:49
      Rzecznik policji, P. Biedziak zadeklarował, że teraz to już policja wreszcie
      zacznie zwalczać bandy napadające na TIRy. Trzeba było śmierci kolegi, aby
      zauważyli, że rabusie TIRów to niebezpieczni przestępcy?!!!
    • Gość: MarcinQ Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.centertel.pl 25.03.02, 13:13
      Zastanawiająca jest w tym całym wydarzeniu przynajmniej jedna rzecz. Mówi się
      tu o coraz większej bezczelności przestępców, którzy tym razem przyjechali
      odbić TIR-a z rąk policji. O.K., wiem w jakim kraju żyję, wiem, że takie reczy
      się na świecie zdarzają, ze w Polsce to dopiero jeden z pierwszych, jeśli w
      ogóle nie pierwszy przypadek, ale jak się tak głebiej zastanowić to absolutnie
      nie widać ani krzty sensu w tym co ci przestępcy zrobili. To się moim zdaniem w
      ogóle nie trzyma kupy, przynajmniej w kontekście zamiaru odbijania ciężarówki z
      rąk policji. Najazd, strzelanina i co potem TIR-a nie da się schować do
      kieszeni. Nawet przeładować te telewizory w lesie czy gdziekolwiek... to kupa
      czasu przy ryzyku, które po tak "brawurowej" akcji praktycznie nie rokuje szans
      powodzenia. Patrząc na to całe zdarzenie nie sposób odnieść wrażenia, że
      przestępcy zachowali się w sposób irracjonalny. Więc albo byli idiotami,
      albo...:

1. Policja kończyła czynności dochodzeniowe, TIR-a przyczepiano do holownika,
      krzątali sie jacyś ludzie ubrani po cywilnemu. Mundurowi zdążyli sobie już
      pojechać. Przyjeżdzają bandyci, patrzą, jacyś goście chcą nam rąbnać "naszego"
      TIR-a, trzeba zrobić z tym porządek, może i w końcu zorientowali się, że to
      policja, ale jak się powiedziało "a"... Swoją drogą nawet jeśli na miejscu nie
      było mundurowych, radiowozów, migających kogutów (tego nie wiem), nie wiem czy
      aż tak trudno się zorientować, że ma się do czynienia z policją.

2. Gang dowiaduje się, że w Nadarzynie na posesji takiej a takiej policja
      zarekwirowała TIR-a, "ich" TIR-a. Jak to zarekwirowała, przecież miało nie być
      żadnej policji, tak było wcześniej uzgodnione. Skradziony TIR miał bezpiecznie
      odjechać. TIR-a można spisac na straty, ale tam był towar za 1mln + kasa
      zainwestowana w akcję, opłaceni ludzie, żeby wszystko poszło gładko. I taka
      poruta. O nie, trzeba nauczyc psy gdzie ich miejsce. No i chłopaki pojechali.
      Musieli zaczekać, aż siły policji stopnieją, odjadą mundurowi, sytuacja się
      uspokoi, gliny poczują się pewniej myśląc, że wszystko się udało, a wtedy
      pokazać, że jak się coś obiecuje to trzeba dotrzymać słowa. Wprawdzie tych co
      obiecywali pewnie tam nie było i nawet nie miało być. Może to wszystko "wina"
      jakiegoś nadgorliwego oficera. No i zginął policjant, człowiek...

Całe wydarzenie miało miejsce niedługo po tym jak Sąd Najwyższy orzekł, że
      policjant strzelający na Bródnie do innych bandytów przekroczył granice obrony
      koniecznej. Chyba teraz jaśniej niż kiedykolwiek widać w jakim kierunku to
      wszystko zmierza. I nie chodzi tu nawet o to, że policjanci będą bać się używać
      broni, a tym samym tak jakby bali się bandytów, bo może dalej będą odważnie ich
      tępić i tylko od czasu do czasu przeczytamy taki jak dziś nagłowek w gazetach.
      Chodzi bardziej o to, że ludzie tacy jak my nabierzemy (słusznego) przekonania,
      że Policja w Polsce jest instytucją całkowicie bezradną i bezsilną, skostniałą,
      niereformowalną, nie spełniającą swojej roli i tym samym wszyscy odwrócą się od
      Policji. Niektórzy będą potulnie siedzieć w domach drżąc ze strachu, kiedy
      przyjdzie im wyjść na ulicę a inni przejdą na druga stronę, bo własnie wśród
      bandytów będą czuć się o wiele bezpieczniej.

Korupcja to nie tylko pieniądze, to na początku też złudna nadzieja na święty
      spokój...

P.S. Absolutnie nie rozumiem kontekstu, na który tę dyskusję probuje sprowadzić
      Ania. Co mają do tego lekarze ginekolodzy, Kościół... Może kieszonkowców też w
      ogóle nie będziemy ścigać, po co skoro to jest takie pracochłonne i odciąga
      policję od "ważniejszych" spraw. W kontekscie prawa moi drodzy podział na ważne
      i ważniejsze, przypomina bardzo Orwell'owski podział na równych i równiejszych.

MarcinQ
      • Gość: ania Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.upc.chello.be 25.03.02, 13:41
        moze jeszcze raz tytulem wyjasnienia.Otoz niedawno ukazala sie informacja ,o
        zatrzymaniu w Gdansku ginekologa,ktory dokonywal nielegalnych aborcji pan
        doktor mial ochroniarza,ktory byl wyposazony w bron i wymuszal od pacjentek
        zapklate za zabieg.Jak wiadomo oplaty sa bardzo wygorowane.Z tego co wiem nie
        jest to jedyny przypadek a wiec policja zamiast zajmowac sie bandytami zajmuje
        sie ginekologami i ich ochroniarzami .To restrykcyjna ustawa pozwala na
        dzialalnosc lekarzy i ich goryli,ktorych potem ktos musi scigac.Po co wiec
        trzymac sie sztywno ustawy,ktora nie zmiejsza liczby aborcji a tylko produkuje
        przestepcow?A tych przestepcow ktos pozniej musi scigac zeby im udowodnic wine
        trzeba przesluchac swiadkow zebrac dowody a tymczasem inni spokojnie rabuja
        tiry i zabijaja policjantow.
        • Gość: Leonid Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: 195.205.230.* 25.03.02, 14:27
          Tej babie się wszystko kojarzy z aborcją. Pewnie dawno już nie była skrobana.
          • Gość: ania Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.upc.chello.be 25.03.02, 14:41
            Gość portalu: Leonid napisał(a):

> Tej babie się wszystko kojarzy z aborcją. Pewnie dawno już nie była skrobana.

A pan panie koscielny jak pan nie ma argumentow to niech pan swoje chamstwo
            zatrzyma dla swojej zony albo pan dyskutuje w kolku rozancowym z paniami,ktore
            sie skrobaly tylko w 1989 juz o tym zapomnialy.
      • Gość: Konstabl Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.acn.waw.pl 25.03.02, 14:30
        Mi również zachowanie bandytów wydało się nieracjonalne. Moja pierwsza myśl
        była: chyba nieszczęście (strata tira) odebrało chłopakom rozum. Recesja,
        wiadomo, wszystkim ciężko. Ale potem pomyślalem: no ale oni przecież nie
        zapożyczali się żeby kupić tego tira.... W Kredyt Banku też debilne
        zachowanie... Im głupszy przestępca, tym robi się bardziej niebezpiecznie bo
        taki zaatakuje bez sensu.
    • Gość: GMR Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 15:06
      Tych bandziorów trzeba wziąźć za jaja i wbić na hak rzeźnicki
      • Gość: Leonid Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: 195.205.230.* 25.03.02, 15:13
        A może to są ci co kupili futro?
        • Gość: az Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.03.02, 15:56
          Wszystko zmierza ciągle w tym samym kierunku. Bandyci czując za plecemi
          chroniacych ich polityków, prokuratorów i sądy, ktore nie pozwolą na areszt sa
          coraz bezczelniejsi. W końcu nic im w tym kraju nie może grozić. Przecież
          rządzą "ich" ludzie. Policja niedługo schowa się w komendach pod osłoną worków
          z piaskiem. A teren będzie nalezał do mafii, władze będą inkasowały
          łapówki..... Może wezwać na pomoc siły NATO?
    • Gość: Orc Źle uzbrojeni i wyszkoleni. IP: *.chem.uni.wroc.pl 25.03.02, 17:16
      Niestety, policjanci są wciąż uzbrojeni głównie w kiepskie pistolety P-64 i P-
      83, strzelające nieodpowiednią amunicją, z małymi magazynkami itp. Wyjątkiem są
      oczywiście antyterroryści wyposażeni w modną ( ale dobrą ) broń zachodnią - MP-
      5, Glocki i tak dalej. Do tego dochodzi ( też z wyjątkiem a-t oczywiście )
      słabe obycie z pukawkami - nie ma pieniędzy na amunicję i policjant oddaje w
      najlepszym razie kilkadziesiąt strzałów rocznie - i to bawiąc się w strzelanie
      do tarczy a nie w warunkach imitujących taktyczne. Ponoć niechętnie wydaje im
      się pozwolenia na prywatną broń do doskonalenia zawodowego. Konieczna jest
      zmiana tego stanu rzeczy, antyterror nie wystarczy, każdy dzielnicowy czy
      drogowiec powinien mieć broń, amunicję i umiejętności pozwalające podziurawić
      zbira. Czy tak będzie ? Wątpię. W USA po pewnej strzelaninie w latach 80.,
      kiedy komando FBI usiłowało ująć dwu zdeterminowanych, dobrze wyszkolonych i
      uzbrojonych bandziorów - i mimo dużej przewagi liczebnej straciło dwu zabitych
      i kilku rannych nastąpiła potężna dyskusja n.t. odpowiedniej broni, amunicji i
      taktyki. Plonem są np. pistolety na b. skuteczny nabój 0.40 S&W. U nas jednak
      takimi rzeczami nikt się specjalnie nie przejmuje.
      • Gość: Andy Re: Źle uzbrojeni i wyszkoleni. IP: *.pl 25.03.02, 18:37
        W stanie wiedzy na dzis- wszystko wskazuje na wypadek przy pracy.Bledem bylo
        pozostawienie policjantow nieumundurowanych.Mozna sobie wyobrazic ze zlodzieje
        wzieli ich za swoich konkurentow i dlatego wyjeli bron.Ale tego nikt nie chce
        przyznac...Ze stu zatrzymanych tylko jeden podejrzany do aresztu poszedl-to zly
        znak.Ranionych kolesie dobija albo pozwola zdychac w cierpieniach.Do lekarzy
        nie trafia.Trzeba wiec kilku dni intensywnych dzialan aby cos zaczelo sie
        wyjasniac.
        Niestety nie jestem w stanie dyskutowac z ta pania ktora przyczyn upatruje w
        ustawie antyaborcyjnej......Moze nie dojrzalem....?????
        • Gość: Kosiarz Smutne to ...ale IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 25.03.02, 20:50
          A cóż wy k... mać tak lamentujecie nad tym zabitym gliną ?
          Zacznijcie płakać nad własnym zasranym bytem .
          Codziennie z rąk bandziorów ginie kilka osób i nikogo to specjalnie nie
          obchodzi. W dodatku przeciętny obywatel nie ma żadnego narzędzia do obrony ,
          nie może liczyć także na policję , która w dzień dekuje się po komisariatach ,
          a nocą słodko śpi .
          Słucham dzisiaj wypowiedzi tych psich dygnitarzy i wręcz dobija mnie retoryka
          ich ptasich móżdżków . Chcą prawa do "nadużywania" broni , kiedy nie mogą nawet
          użyć pały w stosunku do zapchlonego rzezimieszka , kiedy byle obsranego gnojka
          nie mogą potraktować prewencyjnie gumą . Jak znam życie , to się niewątpliwie
          skończy tragicznie , tyle że nie dla bandziorów .
          - Szanowni uczestnicy tego forum , czy zastaniawialiście się kiedyś nad tym
          dlaczego dochodzi do tylu napadów na TIR-y , czy inne pojazdy , dlaczego
          bandziory mogą Was zatrzymać w nocy na zadupiu , dać w mordę , kopnąć w dupę i
          wygonić do lasu ?
          O takie właśnie prawo walczyły psie zastępy , aby mogli zapolować na
          mandaciki , zarobić na premie . Debili ci u nas dostatek , więc uchwalili takie
          prawo . A gdy się ktoś nie zechce zatrzymać prawdziwa policja ma prawo użyć w
          stosunku do niego broni palnej . Policja dawno ma już pustą kasę , brak im
          nawet na paliwo aby wyjeżdżać na polowania , a przebierańcy kasują wszystko na
          co mają tylko ochotę . To pierwsze z paranoicznych praw wymagających
          natychmiastowej nowelizacji .
          - Następnym idiotyzmem polskiego prawa jest praktycznie niczym nie
          ograniczona możliwość zbytu skradzionego towaru .
          Złodziej może ci ukraść radio z samochodu , zaniesie je do komisu ulicę dalej i
          wszystko gra , nikogo nie dziwi że sprzęt jest bez opakowania , brak
          jakiegokolwiek dowodu jego zakupu itd. Ale to jedynie pryszcz na dupie
          handlowców jeśli wziąć pod uwagę fakt , że towary warte miliony złotych
          pochodzące z kradzieży , lewa wóda , papierosy trafiają do renomowanych sklepów
          i organa ścigania są bezsilne , choć ślepiec lachą by to namacał .
          O giełdach i targowiskach nie ma co nawet wspominać .
          - I czy się ktos wreszcie zastanawiał nad dziwnymi zjawiskami dziejącymi się w
          polskiej dżungli prawnej . Jak to jest , że można znaleźć paragrafy na
          studencinę , który nie oddał w terminie do wypożyczalni kaset , na schorowanego
          dziada , który przyhandlował wódą aby sobie kupić maść na hemoroidy itd. ,
          itp . , a nie można się doszukać choćby artykuliku na gangsterów .
          Czy takie zjawiska da się wytłumaczyć jedynie korupcją , czy może po prostu
          łatwiej jest rządzić i manipulować narodem zastraszonym ?
          Moim skromnym zdaniem , jeśli już bandziory chcą sobie postrzelać , to niech
          śmiało walą do polityków , policjantów i konkurencji . Może choć dzięki temu
          przeciętny Kowalski będzie bezpieczniejszy , a i większa nadzieja , że władza
          zechce im się w końcu dobrać do dupy .
          • Gość: GTO Zadajmy pytanie IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.03.02, 22:28
            Jezeli jakas dziedzina zycia spolecznego w sposob oczywisty jest postawiona na
            glowie jezeli cos dziala ewidentnie zle, wbrew spoleczenstwu, zadajmy sobie
            proste pytanie, kto na takiej sytuacji korzysta, czy konkretniej kto na tym robi
            szmal. No wlasnie kto robi szmal na naszym strachu? Jaka racje bytu np maja w
            normalnych krajach firmy ochroniarskie i to w takiej ilosci. Moze warto sie
            zastanowic.
            • Gość: U Re: Zadajmy pytanie IP: *.gis.net 25.03.02, 22:55
              Gość portalu: GTO napisał(a):

> Jezeli jakas dziedzina zycia spolecznego w sposob oczywisty jest postawiona na
              > glowie jezeli cos dziala ewidentnie zle, wbrew spoleczenstwu, zadajmy sobie
              > proste pytanie, kto na takiej sytuacji korzysta, czy konkretniej kto na tym rob
              > i
              > szmal. No wlasnie kto robi szmal na naszym strachu? Jaka racje bytu np maja w
              > normalnych krajach firmy ochroniarskie i to w takiej ilosci. Moze warto sie
              > zastanowic.

Jedynym wyjsciem jest nauka narodu kto jest kim,co to znaczy byc Polakiem.Wtedy,kiedy ludek otworzy
              oczeta,moze zacznie glosowac na osoby patriotyczne i dzisiejszy smrod berdzie musial wyparowac,albo
              rusza z kosami na sztorc,wywazy drzwi do palacow "polskiej wladzy" i pusci ja w kalesonach.
    • Gość: Piort Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: 192.168.1.* 26.03.02, 08:45
      Sprawa jest conajmniej dziwna. Czemu faceci ubrani po cywilnemu robili w sobotę
      wieczorem inwentaryzację towaru z TIR-a w terenie, a nie na policyjnym
      parkingu? Dla mnie jest oczywiste, że kradli. Jak rozpoznać w rabującym facecie
      ubranym po cywilnemu policjanta? Policja powinna wiele wyjaśnić. Warto by w
      końcu podać do publicznej wiadomości czy ten samochód, w pościgu którego
      radiowóz spadł na trasę Łazienkowską, był kradziony? Znalazłem tylko wiadomość,
      że nosił ślady włamania. Innym razem gonili poloneza trucka, kierowca uciekł i
      postrzelono kierowcę malucha jadącego przez las, jakoby podobnego do złodzieja.
      I co? Żadnych szczegółów, wyjasnień. Moim zdaniem policja nie podlega żadnej
      społecznej kontroli, tylko wewnętrznej. Reka rękę myje. Jeżeli chcemy życ w
      praworządnym państwie, to musimy zapłacić szeregowemu policjantowi dwie średnie
      i zagwarantować mu, że dwa razy dziennie będzie kontrolowany i prowokowany, a w
      razie popełnienia przestępstwa poniesie karę dwukrotnie surowszą niż szeregowy
      obywatel. I jeszcze - żadnego ochraniania członków rządu czy parlamentarzystów -
      niech odczuwają podobne zagrożenie co pozostali obywatele. Jak minister czy
      poseł zostanie obrabowany albo dostanie po mordzie, to wtedy zainteresuje się
      stanem bezpieczeństwa.
      • Gość: Konstabl Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.acn.waw.pl 26.03.02, 09:04
        Popieram
    • Gość: obserwat Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 04:03
      Dzisiaj przeczytalem wywiad red. Pawla Wronskiego z koscielno-solidarnosciowym
      ministrem spraw wewnetrznych niejakim Kozlowskim, ktory z nadania Kosciola i
      "Solidarnosci" demontowal MSW. To co powiedzial ten byly minister to belkot
      ignoranta posadzonego w fotelu na stanowisku.To on jako pierwszy jest
      odpowiedzialny wraz z panna Suchocka za taki stan bezpieczenstwa publicznego
      w Polsce jaki mamy. To on wydal w rece Kosciola kompletna dokumentacje
      operacyjna agentow-ksiezy dzialajacych wewnatrz Kosciola i jemu podobni
      doprowadzili do tego ze ksieza nie podlegaja ustawie lustracyjnej!
      Za taka dzialalnosc on i panna Suchocka powinni stanac przed Trybunalem
      Narodowym!Zeby rozbic w Polsce aparat przymusu to albo trzeba byc wariatem albo
      dzialac na czyjes polecenie w jego interesie.Krew tego policjanta oraz innych
      ofiar jest na jego oraz panny Suchockiej rekach.

• Gość: Piort Re: Strzelanina pod Nadarzynem, policjant nie żyje IP: 192.168.1.* 27.03.02, 08:11
        Może i racja, ale co to ma do rzeczy? Jeżeli chcemy naprawić istniejący stan,
        to nie trzeba patrzeć wstecz i rozpamietywać dawne krzywdy, ale stworzyć
        sprawny system, w którym policja by działała poprawnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka