Gość: kacper Tyle tu belkotuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:36 A wystarczy poczytac troche na stronie www.wosp.org.pl aby nie pisac glupot o diablach..... No ... dla rozrywki mozna tez wpasc na www.radiomaryja.de :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyRydzyk cynizm i obluda watazki rydzyka siegaja zenitu!! IP: 168.208.215.* 28.07.04, 17:42 watazka rydzyk z mila checia wcielil by te 400 tysiecy osob do zacofanej i ksenofobicznej masy swoich wielbicieli, ktos przeciez musi placic za utrzymanie meybacha, mam nadzieje ze ten idiota spali sie kiedys w piekle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 308 Re: cynizm i obluda watazki rydzyka siegaja zenit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 17:47 Ten lobuz bedzie funkcjonowal dokad ciemne masy beda mu oddawaly swoja forse... business is businesss... jest klient jest i towar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.zrpa.com 28.07.04, 17:50 zorganzuj Rydzyk impreze "Maryjastock" i pokaz jak sie mozna prawdziwie po katolicku bawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orent [...] IP: *.nyc.rr.com 28.07.04, 17:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.sieradz.mediaclub.pl 28.07.04, 17:52 moj Boze... co za nietolerancja, ZYD, skad ty czlowieku sie urwales ?! a niech sobie jada, niech sie bawia a ty modl sie sam za siebie. szkoda mi takich ludzi jak ty. masz oczy zamydlone rydzykowymi bzdurami, a on wozni sie maybachem po toruniu i smieje sie wam w twarz, ze jestescie tacy naiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidol Ojciec Rydzyk to najprawdziwszy szatan IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.07.04, 17:53 Jurek Owsiak to taki sympatyczny diabełek,Ojciec Rydzyk to prawdziwy szatan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: Jeżeli takie chamstywo jw. imprezuje na IP: *.elknet.pl / *.elk.net.pl 28.07.04, 18:09 Woodstoku dużo mówi o jego poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarema dużo więcej mówi obłud w sutannie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 18:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.04, 18:48 Doskonale to ujales.Czastki spoleczenstwa.Ile was jest?0,001 procent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro publico bono Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.red / *.jgora.dialog.net.pl 28.07.04, 19:14 Tyle aby uzbierac do reklamówek na Maybacha nówke funkiel słoneczko:) Uwielbiam patrzeć jak Twą lewacką krucjate:) Sprawdź Słoneczko w słownku hasło hiporyzja mój wierzący Króliczku. Z Pasją, z pasją... Buziaki:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI PRZYSTANEK JEZUS - WYPIE...... IP: *.chello.pl 28.07.04, 18:51 Ci co byli na Przystankach Woodstock kilka lat temu pewnie pamiętają Przystanek Jezus - drugą scenę obok głównej. Owsiak miał rację, że zabronił tej dewockiej ciemnocie organizować konkurencyjny ( względem chyba tylko wiary )koncert w tym samym czasie i w tym samym miejscu, ponieważ jak pamiętacie czarni pedofile ( księża ) próbowali zagłuszyć koncert na głównej scenie zachęcając KULeżanki i KULegów do głośniejszych śpiewów religijnych. Dlatego kiedy wykopano czarną mafię z Przystanku Woodstock - zaraz stał on się wysoce niemoralny. A czy O. Rydzyk - największy oszust w Polsce - jest moralny? Czy moralne jest wyłudzanie od starszych, bogobojnych babć opłaty za dostąpienie "Królestwa Niwbieskiego". Jak mówi Pismo: Tylko ten co wydaje owoc ( chodzi o czyn ) wejdzie do Królestwa Niebieskiego. Owsiak uratował wiele istnień i raczej z diabłem nie ma nic wspólnego. O. Rydzyka z diabłem łączy Maybach I helikopter za milion dolarów, które ukradł umierającym starszym babciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyleg Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.csc.com.pl 28.07.04, 19:09 pijaństwo?narkomania?może...ale profanacja hymnu narodowego i szerzenie satanizmu to chyba lekka przesada!!!!!RZYGI OK!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brodwayy Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.wlan.sse.pl 28.07.04, 19:12 No cóz efektem filmu o woodstock jest fakt ze gdybym miał czas to z synem bym, pojechał /teraz jest na obozie/ a ja nie mam urlopu. Mysle ze równie boję sie takich ludzi jak Jaskiernia /zresztą całe SLD bez mała jest równie beznadziejne jak ok 80% księzy). Tak mają rację że sa tam narkotyki pijaństwo oraz swoboda seksualna. Ale czy tylko? czy przypadkiem rydzykowi nie chodzi że to nie on dorwał się do kasy i jemu przechodzi koło nosa? jesli uważa że słudzy kościoła sa inni to odpowiadam ze jest albo slepy albo głupi nie wiem gdzie jest większ kurestwo na przystanku czy w klerze i pisze to ja czlowiek który czyta Biblię i jest chrześcijaninem Koscioła rzymsko-katolickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masonozydoliberal Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:28 rydzyk hehe, babcie wymieraja, mlodziez sie ksztalci, skad biedaku bedziesz mial na paliwo do maybacha,bo ciemnogrod po podsawowce wymiera. heuheheeu ja jestem masonem zydem liberalem komuchem feministka i lubie balcerowicza i co mi zrobicie sekciarzeu heuheuheheu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: zapomniales dodac jaskiernia i mullerem IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 08:34 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędrowiec3 Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.07.04, 19:28 A może to wielebny o.dyr.T.Rydzyk jest"wcielonym DIABŁEM"???!!!Szatan-Diabeł przybiera i wchodzi w każdą postać,istotę jaką tylko chce.Te OSZOŁOMY z radia MARYJA POWINNI TRAFIĆ DO DOMU BEZ KLAMEK.Zyjemy w wolnym kraju nie ma cenzury można wypowiedzieć się na każdy temat.RECE PRECZ OD PRZYSTANKU WOODSTOCK!!!!!!! P.S.Jak się jezdzi MAJBACHEM????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Owsiak to nie diabeł tylko straszny palant i głup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:32 Odpowiedz Link Zgłoś
panna_i_renka yyyyyy...... 28.07.04, 19:57 No pewnie że precz z uprawianym sexem na diabelskich imprezach...sex pielgrzymkowy jest błogosławiony poczeciem:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.pol / 195.136.108.* 28.07.04, 19:59 Antagoniści O.Rydzyka - obejrzyjcie ten program o przystanku - zero manipulacji, tylko obraz jest komentarzem, zwierzęta a nie młodzież, naprawdę szkoda ich, a już strach przed takimi - potem się wypowiadajcie. A jaki tam diabeł z Owsiaka, toż to zwyczajne perfidne, skretyniałe narzędzie złego. Z jednej strony odwala super robotę zbiórką na potrzeby służby zdrowia (załatwienie społecznej akceptacji), ale to jego "róbta co chceta" to już z tej diabelskiej półki. Wykluczjąc diabła, jedynie można to wyjaśnić syndromem ukierunkowanego autyzmu geniuszy - znakomita zdolność w jednej dziedzinie, a pozostałe sfery pożałowania godne. Jeśli jest się w czymś dobrym (nieważne czy z przypadku, czy ze zdolności) to nie znaczy że zaraz musi się być wszechstronnym. I właśnie w przypadku Owsiaka tak jest i byłoby dobrze aby to do niego dotarło i pozostał przy Orkiestrze Świątecznej pomocy, a wychowywanie młodych pozostawił w rękach znającym się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:07 No tak, "oddac" wychowanie takim jak ty i ten wsciekly redemptorysta... dobry zart! Wsciekle nierealna, na szczescie, propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: 81.210.124.* 28.07.04, 20:04 To co Rydzyk wyprawia to sie po prostu w glowie nie miesci. Powinni go wywalic z Kosciola, bo przez niego obraz polskiego katolika jest taki jaki jest. Co chwila jakies glupstwa wymysla. Jako katolik wstydze sie ojca i tych jego slugusow. I na koniec zeby nie bylo ze wszyscy katolicy sa jak szanowny Ojciec Redaktor. Ks. prof Tischner kiedys opisal zdarzenie jakiego byl swiadkiem. Otoz biskup gani jakiegos mlodego ksiedza ze tak mocno angazuje sie w pomoc Radiu Maryja. Mlody ksiadz odpowiada ze tak mowi mu jego wiara. Na to biskup: "Oprocz wiary trzeba tez miec rozum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:09 Kasiadz Tischner to byl Wielki Czlowiek... jest kilku takich w kosciele ale niestety sa niewidoczni i sie ich tepi, skrywa. Brzuchate pacholstwo bozka Mamona rzadzi ta zgnila instytucja niepodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: 81.210.124.* 28.07.04, 20:13 Swieta prawda. No mozna sie pocieszyc ze od nas nic nie dostana. Rydzyk to moze krzyzyk na droge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:42 Rydzyk i Owsiak to tylko dwie konkurencyjne firmy walczące o tego samago klienta.Pan miniSTER Pol może tego nie zauważać,Pan miniSTER jest znany z jednostronych poglądów,tylko jak może być inaczj gdy ma sie pół mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilimek Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:24 Ani chybi Rydzyk skrzykną wyprawę krzyżową do Kostrzynia... Radio Co Ma Twarz - a to dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:34 no cóż... DJ Rydzyk to diabeł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechu83 Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:36 Owsiak diabłem - no tak, przecież zbiera na potrzebujących, a Rydzyk na maybacha... No musi chłopina przecież czymś jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sh Sekta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:50 Ojciec Tadeusz Maybach-Rydzyk powoli tworzy sekte lub jak kto woli, pokazuje nową drogę dla Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Sekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:56 On juz ja stworzyl! I ona dziala. Sekta to parareligijny , agresywnie dzialajacy biznes stosujacy wszelkie mozliwe srodki przymusu psychologicznego dla podporzadkowania sobie masy "wiernych" i wyciagniecia z nich wszystkiego co sie da. Rydzyk okazuje sie dobrym majstrem w tym fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
grz51 Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di 28.07.04, 20:50 Proponuję Przystanek Woodstock zorganizować na Jasnej Górze razem z pielgrzymami Radia MaRyja.O Tadzik-Maybach sobie poradzi z Tymi diabłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:57 Hehehe, ale by te stare dewoty mordy darly... az milo pomyslec... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyRydz Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 21:38 Pomysł przedni:)) Kurczę chyba nawet się wtedy udam na pielgrzymkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekatol Glupota.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:51 + nepotyzm, oszolomstwo, szerzenie ciemnoty, nikczmnosc, hipokryzja, chciwosc.. - tyak wg. mnie wyglada krolestwo kosciola torunsko-katolickiego z papiezem Rydzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:jak widac niemilo przegladac sie w lustrze:-PP IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 08:38 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.rybnet.pl 28.07.04, 20:53 Rydzyk to Szatan ! i nie mówcie ciągle "ojciec" bo to znieważa Jana Pawła II a także wszystkie dzieci które ojców mają w porządku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:59 Masz racje, ciagle i uporczywe nazywanie tego balwana "ojcem" jest porazajace. Chyba, ze z odpowiednimi okresleniami np. ojciec ciemnoty, pazernosci, hipokryzji, zacofania... itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:57 Na Rydzyku nie wieszajcie psów.Tak on funkcjonuje jak mu na to pozwala system i ciemnota wegetująca w tym systemie.To że ciemnota dzieli swe renciny i w zębach nosi złodziejowi w sutannie to ich sprawa.Pretensje można miec do tego ogłupiałego quasi państwa,które bez zgody podatników łoży ogromne sumyna tę złodziejską instytucję,a robi to chwili gdy ludzie zdychają /tak,tak/na ulicach bo nie stać ich na leki i lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: O.Rydzyk o Przystanku Woodstock: Owsiak to di IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 21:01 Masz racje. Panstwo juz dawno powinno przestac dofinansowywac te mafie dzialajaca na szkode spoleczenstwa. A dalej dofinansowuje na mocy.... komunistycznego jeszcze prawa! Nie paradoks to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: a w jakim zakresie finansuje panstwo rydzyka? IP: *.cegs.itesm.mx 29.07.04, 08:51 wydaje sie ze w zadnym( wplaty sa dobrowolne takie jak oplata za porady i tabletki w roznych dietach odchudzajacych- czy diety sa skuteczne ? bardzo czesto nie, czesto wrecz szkodliwe ale to jest wybor ludzi) natomiast owsiak korzysta z pieniedzy publicznych w szerokim zakresie metoda jest ta sama tylko ze ksiegowosc owsiaka to typowa ksiegowosc kreatywna ukrywajaca koszty imoprezowania w kosztach innych podmiotow finansowanych z pieniedzy publicznych i to jet zasadnicze zlo szeroko wpisane w polske rzadzona przez bolszewie bialoczerwona pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 306 Re: a w jakim zakresie finansuje panstwo rydzyka? IP: *.ic.invar.com.pl 29.07.04, 12:28 > wydaje sie ze w zadnym Blad - zwolnienie z podatkow, to jest rowniez pomoc panstwa - powie Ci to kazdy ekonomista i prawnik od prawa handlowego. Nie licytuje sie teraz, ale.... Ja sie nie interesuja dzialalnoscia o. Rydzyka, wiec nie krytykuje, ale jesli krytykujesz Owsiaka, to zwaz, ze Twoje argumenty sa bronia obosieczna. > ukrywajaca koszty imoprezowania w kosztach innych podmiotow > finansowanych z pieniedzy publicznych Rozumiem, ze chodzi o wsparcie przez TVP oraz zabezpieczenie imprez przez policje i straz pozarna. Wsparcie TVP jest rowniez dla pielgrzymek Jana Pawla II. I wcale sie na to nie oburzam. To tez jest zaden argument - telewizja ma cos takiego jak czas antenowy, a co za tym idzie musi wyprodukowac program, ktory ten czas zapelni. Realizacja transmisji z takich imprez jak WOSP czy pielgrzymki to dosc tania forma realizacji, a tresc tych przekazow przyciaga przed TV spora liczbe odbiorcow. Mozna powiedziec, ze to kontrakt wiazany i nie widze tu dokladania przez TVP do biznesu. Jesli jest inaczej - udowodnij mi to - podpowiem, ze przemawiaja do mnie liczby. Zabezpieczenie imprez przez policje i inne panstwowe sluzby... Czyzbys nie wiedzial i nie widzial jak wielkie srodki bezpieczenstwa sa angazowane podczas kazdej pielgrzymki Papieza? Obowiazkiem tych sluzb jest zagwarantowanie bezpieczenstwa obywatelom, wiec jesli czesc obywateli chce sie bawic na Przystanku, to ich tez nalezy chronic, jesli czesc chce isc na mecz, to tez nalezy im zagwarantowac bezpieczenstwo, jesli na spoktanie z Papiezem - im rowniez. Wszyscy obywatele tego panstwa sa rowni, wiec przysluguja im te same obowiazki i prawa. Rowniez prawo do opieki policji i innych sluzb panstwowych. Zastanow sie wiec nastepnym razem nad sensem swoich wypowiedzi, bo w moim odczuciu nieustannie dzielisz ludzi na lepszych i gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:przykro ale sie mylisz IP: *.cegs.itesm.mx 30.07.04, 08:04 pamietamy.tripod.com nie jest tak jak piszesz ze organizator nie musi organizowac ochrony i lezy to w rekach policji prawda jest tak ze jednych ochrania a innch nie owsiaka ochrania bo CHCE i papieza tak samo a ciebie ma tam gdzie slonce nie dochodzi owsiak to krzykliwe zastepowanie obowiazkow panstwa w sprawie ochrony zdrowia owsiak dziala tak jak przy spredazy krzyzowek i kartek na rzecz chorych dzieci proponuje zamiast tego :wymagajmy od panstwa i ZUS i placmy podatki oraz skladki czy w czasie tego zbierania datkow na owsiaka w ramach telewizyjnego czasu przeprowadzono jakas powazna debate nad rozwiazaniem problemu ochrony zdrowia nie nad propagowniem jakiegos zachowania prozdrowotnego nie nie liczac podskokow na wizji i terapi krzykiem robta co chceta zapomina sie ze pan owsiak ma swoje korzenie w epoce w ktorej propagowanie muzyki mlodziezowej mialo odciagnac od interesowania sie polityka i zastapic samoorganizowanie sie ludzi odgorna papka medialno-organizacyjna pytanie jakie kazdy powinien sobie postawic jest takie czy zbiorka na ochrone zdrowia wymaga dzialania pana owsiaka odpowiedz jest prosta NIE wystarczy oplata pacjentow za wizyte u lekarza pierwszego kontaktu lub odpowiednia skladka nie marnowana w NFZ wiec dlaczego pan owsiak ma nieograniczone wsparcie mediow? odp jest prosta gdy lud ma igrzyska zapomina o nierzadzie wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 306 Betoniarka IP: *.ic.invar.com.pl 30.07.04, 10:58 Mieszasz dokladnie wszystkie pojecia i to tylko dlatego, ze chcesz zgnoic funkcjonowanie tego panstwa. Ja sobie doskonale zdaje sprawe, ze struktury panstwowe mamy bardzo zle, pelno jest zlodziej na kazdym szczeblu wladzy, ale sprzeciwiam sie wrzucanu wszystkiego do jednego wora i wybeltaniu tylko dlatego, ze mi sie "nie podoba ogolna sytuacja". > nie jest tak jak piszesz ze organizator nie musi organizowac > ochrony i lezy to w rekach policji Nie napisalem, ze organizator NIE MUSI - musi - jest nawet ustawa o organizacji imprez masowych regulujaca to zagadnienie - nie zmienia to jednak faktu, ze za zabezpieczenie tych imprez odpowiada rowniez policja, sluzby medyczne i pozarnicze. > a ciebie ma tam gdzie slonce nie dochodzi No, i zaczynasz beltac - policja jest do bani, bo jest spadkobierczynia milicji, tak? O policji moze i nie mam zbyt pochlebnego zdania, ale przyczyn tego stanu rzeczy upatruje gdzie indziej, przynajmniej jesli chodzi o standardowa dzialalnosc policji. > owsiak to krzykliwe zastepowanie obowiazkow panstwa w sprawie ochrony zdrowia To najwieksza gafa w Twojej wypowiedzi - krajow, w ktorych pelna opieke w dziedzinie zdrowia obywateli pelni panswo, jest bardzo niewiele - ja przynajmniej takiego nie znam. W kazdym (chyba) dzialaja fundacje wspierajace lecznictwo. Snujesz wiec tu utopijna wizje panstwa opiekunczego. Fakt, ze funkcjonowanie publicznej sluzby zdrowia w Polsce jest skandaliczne, ale czy to powod aby krytykowac za swoja dzialalnosc WOSP, a tym samym Caritas, Ochojska i kilkadziesiat innych fundacji wpierajacych leczenie ludzi w tym kraju? Beltasz wiec dalej - ludzi i pojecia. > czy w czasie tego zbierania datkow na owsiaka w ramach telewizyjnego czasu > przeprowadzono jakas powazna debate nad rozwiazaniem problemu ochrony zdrowia Zadna fundacja nie zajmuje sie rozwiazywaniem strukturalnych problemow wspieranej przez siebie dziedziny. Nigdzie tak nie jest. Fundacje, czy to naukowe, czy to medyczne, czy to spoleczne swym dzialaniem maja tylko lagodzic skutki naturalnie wystepujacej "niesprawiedliwosci". Nie sa to organizacje powolywane z mysla o reformowaniu, ale o doraznej pomocy potrzebujacym. Znow wiec mieszasz pojecia. A czasu antenowego przez te 10 lat przeznaczonego na debaty nad reforma sluzby zdrowia bylo juz zmarnowane tyle, ze Owsiak ze swoim WOSP nie wyczerpie tej liczbyt godzin do konca swiata i o jeden dzien dluzej. > zapomina sie ze pan owsiak ma swoje korzenie w epoce w ktorej propagowanie > muzyki mlodziezowej mialo odciagnac od interesowania sie polityka i zastapic > samoorganizowanie sie ludzi odgorna papka medialno-organizacyjna Tak sie sklada, ze muzyka, jako zjawisko, jest znacznie starsza niz wszelkie ustroje polityczne. Wyciaganie wnioskow z przyzwolenia wladzy komunistycznej na Jarocin w czasach nam wspolczesnych, jest kolejnym mieszaniem pojec. Nawet nie wiem jakbysmy byli krytyczni wobec obecnego ustroju Polski, to jesli organizator spelni wymagania ustawy o imprezach zbiorowych, znajdzie teren na te impreze i uzystka wszystkie pozwolenia formalne, to jemu tej imprezy nie mozna zwyczajnie zakazac. Jesli ktos chce zorganizowac wiec pod tytulem "rozliczmy komuchow" i spelni wszystkie te wymagania, co Owsiak dla Przystanku, to tez mu nie mozna zabronic organizowania takiej imprezy. Wiec miast mieszac pojecia - do dziela, zorganizuj 300 000 ludzi i sobie pokrzyczcie zamiast "robta co chceta" - "rozliczmy komuchow". Ja nie mam nic przeciwko. > pytanie jakie kazdy powinien sobie postawic jest takie czy zbiorka > na ochrone zdrowia wymaga dzialania pana owsiaka > odpowiedz jest prosta NIE > wystarczy oplata pacjentow za wizyte u lekarza pierwszego kontaktu > lub odpowiednia skladka nie marnowana w NFZ Kolejny reformator sluzby zdrowia widzacy "oczywiste" rozwiazania... Kurcze, facet, Ty na prawde sadzisz, ze masz na to recepte? Chyba nigdy nie poznales zasady funkcjonowania zadnej przychodni lub szpitala i nie znasz natury ludzkiej... > wiec dlaczego pan owsiak ma nieograniczone wsparcie mediow? > odp jest prosta gdy lud ma igrzyska zapomina o nierzadzie wladzy I znow jakze "oczywiste" wytlumaczenie... Wydaje Ci sie, ze ci wszyscy ludzie zaangazowani w WOSP nie dostrzegaja katastrofy do jakiej doprowadzono sluzbe zdrowia? Bardzo duzo wlasnie tych mlodych ludzi, zainteresowanych caloksztaltem dzialalnosci WOSP czyli nie tylko zbieraniem pieniedzy, ale rowniez na co sa wydawane i DLACZEGO walsnie na to, ma okazje zobaczyc jak wielkie sa zaniedbania w lecznictwie, jak wiele sprzetu brakuje, jak wiele dzieci umiera, bo lekarze sa bezradni nie dysponujac odpowiednim sprzetem. I sadzisz, ze oni nie wiedza, czyja zasluga jest ta mizeria? Tak dalece folgujesz swym fobiom, ze nie dostrzegasz, iz Owsiak (swiadomie, czy tez mimowolnie - to teraz nie istotne) i jego WOSP wrecz jest Twoim sprzymierzencem w walce z naduzyciami wladzy. Wiec moze zamiast namawiac nas do zadawania sobie pytan - sam sobie zadaj pytanie - z kim walczysz i o co... Odpowiedz Link Zgłoś