Dodaj do ulubionych

Typowa polska wieś

IP: *.wise.edt.ericsson.se 21.08.01, 15:07
Czasowo mieszkam na wsi położonej kilka kilometrów od Głogowa.
W sezonie pracuje tu kilkudziesięciu Ukraińców ( głównie w polu, niektórzy w
budownictwie, ktoś wreszcie trochę handluje ).
Żona jednego z mieszkańców wsi jest Niemką.
Mężem jednej z tutejszych kobiet jest Brazylijczyk.
Niestety, ta wieś jest typowa tzn nikt nie usiłuje pogonić Ukraińców, ani
zgwałcić Niemki ani też przyłożyć sztachetą Brazylijczykowi.
Czy nie martwi was ten ( niestety prawdziwy ) obraz polskiej wsi ?!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Crotalus Re: Typowa polska wieś IP: 157.25.121.* 21.08.01, 15:10
      To nie może być prawda, bo GW pisze co innego.
      • Gość: karp Re: Typowa polska wieś IP: *.wise.edt.ericsson.se 21.08.01, 16:21
        Ale to się może zmienić bo ( zapomniałem o tym napisać ) ksiądz podczas
        nabożeństw wzywa do organizowania pogromów.
        • Gość: ,., Re: Typowa polska wieś IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 16:48
          Gość portalu: karp napisał(a):

> Ale to się może zmienić bo ( zapomniałem o tym napisać ) ksiądz podczas
          > nabożeństw wzywa do organizowania pogromów.

A WIGILIA JUŻ NIEDŁUGO I ODŁOWIĄ WSZYSTKIE KARPIE:))))
          Z POWAŻANIEM
          HIHI!

• Gość: emem Re: Typowa polska wieś IP: *.ts.pl 21.08.01, 16:55
      To NIE jest typowa wies niestety...
      • Gość: MMM Re: Typowa polska wieś IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 21.08.01, 17:02
        Nistety ale jest, wbrew obrazowi kreowanemu przez tobie podobnych chcacych
        zniszczyc nasz kraj.
        • Gość: emem Re: Typowa polska wieś IP: *.ts.pl 21.08.01, 17:17
          Jak zwykle mnie rozbrajasz MMM. Ja chce zniszczyc nasz kraj?? hahhahahaha...
          Jak? Czlecze malutki sprobuj pomyslec sam i nie mow do mnie belgotem
          radiomaryjnym.
          • Gość: Antylewy Re: Typowa polska wieś IP: *.houston-18-19rs.tx.dial-access.att.net 21.08.01, 17:28
            Generalnie Polacy to tolerancyjni ludzie, umiejacy z wplywow obcych na nasza
            kulture ja wzbogacac. Wyjatkiem sa lewusy, wychowane poprzez socjalizm, i lata
            PRL-u. Nimi kieruje zawisc, zazdrosc, rownanie w dol. Niestety wedlug wielu
            sondazy takich ludzi jest blisko 50%. Zamiast, myslec i pracowac zdobywajac
            rynki dla polskich produktow, tylko narzekaja. Szkoda. Czasami te brednie
            narzekania przeradzaja sie w agrsje. Skad mamy takich ludzi. Tylko praca daje
            satysfacje, dobrze zrobiona robota. Niestety kapitalizm to wijna ale wedlug
            zasad gry gdzie lewusy musza przegrac, czy im sie to podoba czy nie. Bez pracy
            nie ma kolaczy.
            • Gość: lewus Re: Typowa polska wieś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 18:22
              Lewitujesz kolego czy zwyczajnie bredzisz ?
      • Gość: karp Re: Typowa polska wieś IP: 159.107.89.* 21.08.01, 17:11
        Gość portalu: emem napisał(a):

> To NIE jest typowa wies niestety...

A jaka jest typowa ?

• Gość: Symeon Re: Typowa polska wieś IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 17:19

> Czasowo mieszkam na wsi położonej kilka kilometrów od Głogowa.
      > W sezonie pracuje tu kilkudziesięciu Ukraińców ( głównie w polu, niektórzy w
      > budownictwie, ktoś wreszcie trochę handluje ).
      > Żona jednego z mieszkańców wsi jest Niemką.
      > Mężem jednej z tutejszych kobiet jest Brazylijczyk.
      > Niestety, ta wieś jest typowa tzn nikt nie usiłuje pogonić Ukraińców, ani
      > zgwałcić Niemki ani też przyłożyć sztachetą Brazylijczykowi.
      > Czy nie martwi was ten ( niestety prawdziwy ) obraz polskiej wsi ?!!!

NIe bardzo chwytam intencję tego, co napisałeś - usiłujesz jątrzyć, czy wręcz
      przeciwnie?
      Co do twojej wsi, to jednak raczej typowa nie jest, myślę, że nawet trochę
      przerysowałeś natężenie obcokrajowców. Natomiast faktem jest, że mieszkańcy tych
      wsi, które ja znam, wcale nie są tak głupi i ksenofobiczni, jak chce ich widzieć
      Radio Maryja. Już nawet PSL doszło do tego wniosku i zmienia swój wizerunek.
      • Gość: ,., Re: Typowa polska wieś IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 17:26
        Gość portalu: Symeon napisał(a):

> Gość portalu: karp napisał(a):
        >
        > > Czasowo mieszkam na wsi położonej kilka kilometrów od Głogowa.
        > > W sezonie pracuje tu kilkudziesięciu Ukraińców ( głównie w polu, niektórzy
        > w
        > > budownictwie, ktoś wreszcie trochę handluje ).
        > > Żona jednego z mieszkańców wsi jest Niemką.
        > > Mężem jednej z tutejszych kobiet jest Brazylijczyk.
        > > Niestety, ta wieś jest typowa tzn nikt nie usiłuje pogonić Ukraińców, ani
        > > zgwałcić Niemki ani też przyłożyć sztachetą Brazylijczykowi.
        > > Czy nie martwi was ten ( niestety prawdziwy ) obraz polskiej wsi ?!!!
        >
        > NIe bardzo chwytam intencję tego, co napisałeś - usiłujesz jątrzyć, czy wręcz
        > przeciwnie?
        > Co do twojej wsi, to jednak raczej typowa nie jest, myślę, że nawet trochę
        > przerysowałeś natężenie obcokrajowców. Natomiast faktem jest, że mieszkańcy tyc
        > h
        > wsi, które ja znam, wcale nie są tak głupi i ksenofobiczni, jak chce ich widzie
        > ć
        > Radio Maryja. Już nawet PSL doszło do tego wniosku i zmienia swój wizerunek.

..........
        A SYMEON JAK ZWYKLE MA WIZJĘ I UJRZAŁ RADIO MARYJA
        CZYLI JEDEN Z TYCH CO WIDZĄ TYLKO TO CO SIE IM WYLĘGNIE W ICH CHORYM ......

Z POWAŻANIEM HIHI!

• Gość: Symeon Re: Typowa polska wieś IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 18:12
          Cóż, Hihi, powinieneś raczej poczuć się dowartościowany - Radio Maryja staje
          się pewnym wyznacznikiem, probierzem do którego się przyrównujemy z lewa czy z
          prawa. Jest to niewątpliwie jakiś jego sukces.
          • Gość: ,., Re: Typowa polska wieś IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 18:53

> Cóż, Hihi, powinieneś raczej poczuć się dowartościowany - Radio Maryja staje
            > się pewnym wyznacznikiem, probierzem do którego się przyrównujemy z lewa czy z
            > prawa. Jest to niewątpliwie jakiś jego sukces.
            NO I WIDZISZ JEDNAK RADIO MARYJA MA POZYTYWNY WPŁYW - SAM SIE PRZEKONAŁEŚ
            Z POWAŻANIEM
            HIHI!

• Gość: karp Re: Typowa polska wieś IP: *.wise.edt.ericsson.se 21.08.01, 18:11

> Gość portalu: karp napisał(a):
        >
        > > Czasowo mieszkam na wsi położonej kilka kilometrów od Głogowa.
        > > W sezonie pracuje tu kilkudziesięciu Ukraińców ( głównie w polu, niektórzy
        > w
        > > budownictwie, ktoś wreszcie trochę handluje ).
        > > Żona jednego z mieszkańców wsi jest Niemką.
        > > Mężem jednej z tutejszych kobiet jest Brazylijczyk.
        > > Niestety, ta wieś jest typowa tzn nikt nie usiłuje pogonić Ukraińców, ani
        > > zgwałcić Niemki ani też przyłożyć sztachetą Brazylijczykowi.
        > > Czy nie martwi was ten ( niestety prawdziwy ) obraz polskiej wsi ?!!!
        >
        > NIe bardzo chwytam intencję tego, co napisałeś - usiłujesz jątrzyć, czy wręcz
        > przeciwnie?
        > Co do twojej wsi, to jednak raczej typowa nie jest, myślę, że nawet trochę
        > przerysowałeś natężenie obcokrajowców. Natomiast faktem jest, że mieszkańcy tyc
        > h
        > wsi, które ja znam, wcale nie są tak głupi i ksenofobiczni, jak chce ich widzie
        > ć
        > Radio Maryja. Już nawet PSL doszło do tego wniosku i zmienia swój wizerunek.

Wieś nazywa się Grębocice.
        Pewnie zaskoczył cię ten Brazylijczyk.
        Jest to obywatel Niemiec adoptowany jako małe dziecko.
        Nie jestem zachwycony tym miejscem - wolałbym mieszkać bliżej morza.
        Zaskoczony jestem faktem, że kłaniają mi się wszystkie dzieci we wsi co świadczy
        o niezłym jak sądze o dobrym wychowaniu.
        Napisałem o wsi w której mieszkam od dwóch lat aby zejść z poziomu wyższej
        abstrakcji ( filozoficzne dysputy ganiące Polaków - ksenofobów ) na poziom
        rzeczywistych doświadczeń którymi mogę się podzielić.
        I jeszcze jedno. W RM można usłyszeć wiele dziwnych rzeczy ale akurat to że
        Polacy to ksenofoby to sztandarowe hasło GW.
        • Gość: Symeon Re: Typowa polska wieś IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 18:23

> Napisałem o wsi w której mieszkam od dwóch lat aby zejść z poziomu wyższej
          > abstrakcji ( filozoficzne dysputy ganiące Polaków - ksenofobów ) na poziom
          > rzeczywistych doświadczeń którymi mogę się podzielić.
          > I jeszcze jedno. W RM można usłyszeć wiele dziwnych rzeczy ale akurat to że
          > Polacy to ksenofoby to sztandarowe hasło GW.

Chodziło mi raczej o intenceje. GW rzeczywiście podkreśla wszystkie przypadki
          ksenofobii, bo, jak rozumiem, próbuje je zwalczać.
          Rydzyk lansuje sielankę i "naszość", próbując ludzi zamknąć na wszelka inność.
          Paradoksalnie, choć cenię Wyborczą, to jestem świadom, że przedstawia często
          przypadki skrajne, a codzienna rzeczywistość jest bardzo zróżnicowana (to zresztą
          też próbują pokazać).
          Mialem na myśli to, że wieś jaką ja znam, jest naprawdę otwarta i ciekawa świata
          w stopniu, który by się o.Rydzykowy raczej nie spodobał.Zetknąłem się na przykład
          z dużym szacunkiem do świadków Jechowy.
          W ogóle wieś byłaby cudowna, gdyby nie to złodziejstwo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka