Dodaj do ulubionych

Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda?

19.08.13, 12:52
ciekawe kto zwycięży?
www.tvn24.pl/trybunal-konstytucyjny-przyjal-skarge-dody,348081,s.html
ps. A co by było jak by oarła się na faktach i zaspiewała i pijanym biskupie Głodziu?
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Oczywiścei zwycięży polityczna poprawność 19.08.13, 13:01
      i podtrzymają wyrok zasądzony na Dodę.
      • simera16 Re: Oczywiścei zwycięży polityczna poprawność 20.08.13, 10:50
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> i podtrzymają wyrok zasądzony na Dodę.
        >
        Ona idzie chyba w kierunku Strasburga...
        • zapijaczony_ryj Re: Oczywiścei zwycięży polityczna poprawność 20.08.13, 15:28
          simera16 napisał:

> obraza.uczuc.religijnych napisał:
          >
          > > i podtrzymają wyrok zasądzony na Dodę.
          > >
          > Ona idzie chyba w kierunku Strasburga...
          >

I w Strasburgu pewnie wygra
    • wiosnaludzikow Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 19.08.13, 13:27
      Bardzo dobrze, że to zrobiła. Dobra wiadomość , że TK przyjął tę skargę.
      Ten problem wymaga w końcu orzeczenia !
      • zapijaczony_ryj Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 19.08.13, 13:35
        wiosnaludzikow napisał:

> Bardzo dobrze, że to zrobiła. Dobra wiadomość , że TK przyjął tę skargę.
        > Ten problem wymaga w końcu orzeczenia !

To wiem, tyko nie wiem co TK orzeknie
        • wiosnaludzikow Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:39
          zapijaczony_ryj napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > Bardzo dobrze, że to zrobiła. Dobra wiadomość , że TK przyjął tę skargę.
          > > Ten problem wymaga w końcu orzeczenia !
          >
          > To wiem, tyko nie wiem co TK orzeknie
          No wyobraź sobie, że ja też nie wiem co TK orzeknie :)
          • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:43
            A ja wiem, co orzeknie.

TK stwierdzi, że pełnomocnik Dody ma rację, że kodeks karny ogranicza wolność debaty i wolność sumienia. Uzna jednak, że w demokratycznym kraju takie ograniczenia są potrzebne, dla zachowania jakiegoś publicznego porządku i publicznej moralności.

• zapijaczony_ryj To chyba dobrze , bo świadczy,ze demokracja działa 20.08.13, 15:29

wiosnaludzikow napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
            >
            > > wiosnaludzikow napisał:
            > >
            > > > Bardzo dobrze, że to zrobiła. Dobra wiadomość , że TK przyjął tę sk
            > argę.
            > > > Ten problem wymaga w końcu orzeczenia !
            > >
            > > To wiem, tyko nie wiem co TK orzeknie
            > No wyobraź sobie, że ja też nie wiem co TK orzeknie :)
    • mariner4 Nie przepadam za Dodą, ale szczerze jej 19.08.13, 14:19
      kibicuję!
      To było klasyczne skazanie za poglądy. W PRL za podobną ocenę np dzieł Lenina można było zostać skazanym. Teraz KK pełni już niemal taką samą rolę, jak PZPR za czasów PRL
      M.
      • zapijaczony_ryj Re: Nie przepadam za Dodą, ale szczerze jej 19.08.13, 18:41
        mariner4 napisał:

> kibicuję!
        > To było klasyczne skazanie za poglądy. W PRL za podobną ocenę np dzieł Lenina
        > można było zostać skazanym. Teraz KK pełni już niemal taką samą rolę, jak PZPR
        > za czasów PRL
        > M.

To tak jak ja
    • cookies9 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 19.08.13, 16:57
      Myślę,że Doda poniesie klęskę:-) Obrońcy PiSlamu są na najwyzszych szczeblach władzy...
      • zapijaczony_ryj Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 25.08.13, 18:29
        cookies9 napisała:

> Myślę,że Doda poniesie klęskę:-) Obrońcy PiSlamu są na najwyzszych szczeblach w
        > ładzy...

Jestem odmiennego zdania
    • 7o7o7 W tej sprawie Doda już wygrała moralnie. 19.08.13, 17:07
      Najdelikatniej rzecz ujmując nasycone niezbyt średnio mądrym przekazem to religijne dzieło,
      nie najlepiej świadczy o intelekcie jego autorów.
    • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 19.08.13, 17:44
      z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał:

> ps. A co by było jak by oarła się na faktach i zaspiewała i pijanym biskupie Gł
      > odziu?

nic by nie było. Wybiórcza starałaby się trochę pojudzić a lemingi by zawtórowały. Ale jakby zaśpiewała jakąś piosenkę o Bulu - mogłaby sie spodziewać wjazdu służb nad ranem na mieszkanie.

Pozdrawiam

Losiu
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:14
        A kto za śpiewanie piosenki o Bulu miał wjazd służb do mieszkania?
        • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:35
          nie. Póki co wjazd grozi za robienie sobie z necie jaj z Bula. Natomiast jeden gosć chyba z jakiegoś domu kultury z robity poleciał. Tylko nie pamietam, czy konkretnie za Donka, Bula, czy ogólnie za śpiewanie o platformie.

Pozdrawiam

Losiu
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:38
            Taaak, śmieszna jest ta legenda o wjeździe służb za robienie sobie jaj z Bula. Te jaja polegały na tym, że na swoim portalu koleś tolerował wpisy nawołujące do zabicia władz państwowych. Boki zrywać.
            No i pamiętaj że Kabaret moralnego Niepokoju unicestwiono za posiedzenia rządu!
            • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:48
              dobra dobra. Tak samo "nawoływali" inni internauci na Kaczorów gdy ci rzadzili. Słyszałeś o jakimkolwiek wjeździe słuzb na mieszkanie któregokolwiek z nich?

Pozdrawiam

Losiu
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:50
                Podaj przykłady tych nawoływań.
                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:55
                  Na przykład gość nawołujący do spalenia biur poselskich PiS.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:07
                    Biura poselskie PiS to najwyższe władze państwowe?
                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:11
                      Biura poselskie należą do posłów, którzy - owszem - należą do najwyższych władz państwowych. Porównaj to sobie do próby wysadzenia budynku Sejmu.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:13
                        Czyli nie było tam nawoływania do zabicia nikogo, w tych wpisach?
                        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:24
                          Prokuratura wydała zgodę na zatrzymanie w związku z materiałami znieważającymi prezydenta, a zbrodnią w jej oczach była gra Komor-killer.
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:30
                            No to niezłe żarty były z Komora, ta gra znaczy się. Losiu miał rację, boki zrywać.
                            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:34
                              Poziom żartów nie jest jeszcze przedmiotem postępowania karnego.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:39
                                Ale gdzie ten żart?
                                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:40
                                  "No to niezłe żarty były z Komora, ta gra znaczy się".

Szybko zapominasz, co piszesz.
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:47
                                    Ja tylko stosuję retorykę losia, który pisał coś o żartach. Ja pisałem że to legenda, ta sprawa o żarty, bo takowych to tam chyba niewiele było.
                                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:28
                                      Nadal się mylisz. Akurat istnienie fotomontaży na stronie stanowiło istotny punkt oskarżenia o znieważenie. Co jeszcze napiszesz, że fotomontaże to zbrodnia?
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:44
                                        Nie, nie napiszę. A czy ty napiszesz, że fotomontaże nie mogą być obraźliwe?
                                        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:10
                                          Uważam, że mogą być obraźliwe. Uważam też, że z racji pełnionej funkcji, politycy powinni mieć grubszą skórę.
                                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:19
                                            Też tak uważam. Dlatego mający grubą skórę Komorowski nic nie miał do tej strony.
                                            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:23
                                              Mowa nie o tym, co miał Komorowski, tylko co ma do tego prawo.
                                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:37
                                                Pisałeś o politykach przed chwilą.
                                                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:42
                                                  Pisałem o politykach, ponieważ nasze prawo nie uwzględnia tego faktu, że polityk powinien mieć grubszą skórę. Nasze prawo uwzględnia, że mówi się o politykach. Do 3 lat za znieważenie prezydenta? Przecież to kompletny absurd!
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:47
                                                    Ponownie się zgadzam.
                            • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:15
                              sam widziałem strzelanki w których strzelało się do Kaczorów. Tych Kaczorów. Słyszałeś i jakimś wjeździe komuś na mieszkanie?

Pozdrawiam,

LOosiu
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:22
                                Nie, słyszałem tylko o wjeździe na mieszkanie z powodu pozycjonowania strony Lecha Kaczyńskiego słowem "kutas" i o wyroku w tej sprawie. Nie poznano się tam najwyraźniej na żartach.
                                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:40
                                  W tamtej sprawie oskarżony dobrowolnie poddał się karze, więc najwyraźniej sam uznał, że zrobił coś niestosownego. W każdym razie - wjazdu dokonała komenda wojewódzka, a nie ABW.
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:46
                                    Czyli był najazd służb.
                                    Dobrowolnie poddał się karze bo nie miał takiego medialnego wsparcia i nie bronił go żaden polityk (w przenośni i dosłownie, jak to było w sprawie Antykomora). Jak się nie ma wsparcia to nie starasz się być tak bezczelnym i pieprzyć o braku wolności słowa.
                                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:22
                                      Dlaczego dobrowolnie poddał się karze, o tym wie tylko on sam. Ale nieprawdą jest, że nie miał żadnego wsparcia, bo miał (m.in. Korwin-Mikke).
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:38
                                        Ach, poważne wsparcie.
                                        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:43
                                          Równie poważne, jak politycy PiS. W dodatku tego pana nie oskarżali posłowie PO, a to też znaczna różnica.
                                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:48
                                            Politycy PiS i ich rozległy aparat medialno-propagandowy. Korwin to przecież przy nich insekt.
                                            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:52
                                              Ok, więc swobodnie można przyjać, że mieli podobną sytuację. Tego od kutasa nie bronił aparat PiS, ale nie atakował też aparat PO.
                                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:04
                                                No nie, tego od kutasa nie bronił nikt, tego od antykomora bronił przemysł pisowski.
                                                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:20
                                                  Dla odmiany tego od kutasa nie atakował przemysł PO, a tego od antykomora tak. Stąd sytuacja porównywalna.
                                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:27
                                                    Dla odmiany tego od antykomora nie atakował PiS, a tego od kutasa tak.
                              • kolter-xl Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 21.08.13, 11:04
                                losiu4 napisał:

> sam widziałem strzelanki w których strzelało się do Kaczorów. Tych Kaczorów. Sł
                                > yszałeś i jakimś wjeździe komuś na mieszkanie?
                                >

No i wychodzi paranoja łosia ;w domu strzelasz do kaczorów a na forum dupy i liżesz
            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:52
              > Te jaja polegały na tym, że na swoim portalu koleś tolerował wpisy nawołujące do zabicia
              > władz państwowych.

Nawet gdyby tak było, to nie są to jaja kwalifikujące na interwencję ABW - traktować w ten sposób administratora, zamiast umieszczających takie wpisy?

Tymczasem jednak te jaja polegały na tym, że miał dwa zarzuty. Za jeden dostał ograniczenie wolności (ach, ach, jaki to musiał być kaliber), za drugi - znieważanie prezydenta - został uniewinniony.

Tyle z interwencji ABW.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:11
                Skoro on nie znieważył to nie mógł być sądzony za znieważenie. To chyba jasne.
                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:20
                  Skoro on nie znieważył, to dlaczego akurat do niego wpadło ABW? Skoro podobno nawoływano na jego forum do zabijania kogokolwiek, to dlaczego nikt inny w tej sprawie nie został skazany? Szykowałby się bardzo medialny proces, a tymczasem cicho.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:26
                    Cholera wie, ale jako do administratora strony tolerującego takiego wpisy wzięto go na pierwszy rzut. Potem pewnie zadziałała polityczna poprawność i odpuszczono tym, co grozili u antykomora, bo to byłaby walka z wolnością słowa.
                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:39
                      > Cholera wie, ale jako do administratora strony tolerującego takiego wpisy wzięto go na
                      > pierwszy rzut.

I odpuścili sobie kolejne rzuty, choć ciężar gatunkowy naruszenia przepisów przez administratora jest niższy, niż w przypadku autorów mitycznych wpisów? Bzdura.

> Potem pewnie zadziałała polityczna poprawność i odpuszczono tym, co grozili u
                      > antykomora, bo to byłaby walka z wolnością słowa.

Tymczasem w świetle orzecznictwa SN i TSUE jest dokładnie odwrotnie. Coś marny poziom naszych organów ścigania, marny.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:48
                        Oczywiście, po politycznie poprawnej nagonce mendialnej sprawę zarzucono. To potwierdza marność naszych organów ścigania.
                        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:17
                          Mam dla Ciebie motto życiowe:

Brak dowodu, to poważna przesłanka, że taki dowód istnieje.

Sprawę zarzucono, ale typa oskarżono i skazano. Ciekawe masz podejście do zarzucania spraw.
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:23
                            Skazano za znieważanie prezydenta?
                            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:31
                              > Skazano za znieważanie prezydenta?

W pierwszej instancji - owszem. W drugiej uniewinniono.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:47
                                Czyli ok.
                                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:27
                                  Wcale nie ok, bo tej sprawy od początku nie powinno być.
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:45
                                    Trzeba było pilnować swej strony i wywalać komentarze nie na poziomie.
                                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:57
                                      W świetle orzecznictwa europejskiego, to nic nie musi robić. W świetle polskiego też odpowiada tylko wtedy, gdy wiedział, że wpis łamie prawo, a niczego z tym nie zrobił.

Ale to bez znaczenia. Po raz kolejny uprzejmie wyjaśniam: nie było w ogóle tematu wpisów. Był temat fotomontaży i gier komputerowych.
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:07
                                        Tak, to co piszesz jest prawdą. Ja natomiast ciągle odnoszę się do kłamliwej narracji, że na tej stronie były tylko żarty z Komorowskiego. I że wjazd był za żarty.
      • vasilip Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:18
        ośrodek wczasowy czeka na łosia
        www.szpital-psychiatryczny.swiecie.pl/
    • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:46
      hehehe, a tu masz oburzenie gw na artystyczne performance w słusznym celu:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14462191,Bulwersujaca_sesja__polnaga_modelka_na_zydowskim_cmentarzu_.html#TRNajCzyt
      Pozdrawiam

Losiu
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:49
        Ciekawe czy Rychu Nowak pozwie fotografa z powodu obrazy uczuć religijnych.
        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 10:56
          A jest żydem, żeby to jego uczucia religijne zostały naruszone?

W każdym razie żydzi muszą zrozumieć: ograniczanie wolności artystycznej to ograniczanie wolności sumienia, a to sprzeczne z liberalizmem, bla, bla, bla.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:14
            A musi być żydem? Przecież dla niego ważne są uczucia religijne, nie określił jednak jakiej religii, dlatego liczę że zajmie w tej sprawie stanowisko.
            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:25
              Nie musi być żydem, ale ponieważ nim nie jest, to znieważanie żydowskich cmentarzy nie musi urażać jego uczuć religijnych.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:31
                To niedobrze, facet ma wybiórcze podejście do uczuć religijnych.
                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:39
                  Donosić może w sprawie własnych uczuć religijnych, nie cudzych.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:55
                    Ale gdy Nergal podarł Biblię to Nowak stwierdził, że obrażono uczucia religijne żydów.
                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:10
                      Chrześcijan i żydów.Tak samo, jak w przypadku Dody.
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:24
                        No właśnie, a tutaj milczy. Nie może wypowiedzieć się znów za żydów?
                        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:31
                          Ty też milczysz, więc tak właściwie, to o co ci chodzi?
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:48
                            Że ten Nowak jakiś taki wybiórczy jest.
                            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:26
                              Podobnie jak ci, którym Nowak się nie podoba. Gdzie tu jakieś - za przeproszeniem - zjeby dla urażonych żydów i Żydów? Gdzie jakieś podśmiechujki i wykpiwania? Gdzie dywagacje autorytetów, na ile ktoś może się poczuć urażony wydarzeniem, którego nie widział?
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:43
                                Ale jest jakieś doniesienie do prokuratury na to wydarzenie ze strony świętojebliwych żydów?
                                • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 14:58
                                  Nowaka wyśmiewają zanim jeszcze złoży doniesienie do prokuratury.
                                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:08
                                    Tak? Daj jakiś przykład.
                                    • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:23
                                      Choćby casus Nergala czy O'Connor.
                                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:29
                                        Ach no tak, w przypadku O'Connor nie było zawiadomienia tylko próba zablokowania koncertu. Tak samo przecież zachowali się żydzi po tych zdjęciach na cmentarzu.
                                        • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:35
                                          Jak mówiłem - wyśmiewano, zanim jeszcze złożył:-)
                                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:50
                                            W przypadku Nergala?
                                            • sverir Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 19:24
                                              W przypadku Nergala też.

W każdym razie, prokuratura już zajmuje się sprawą zdjęć na cmentarzu. Patrz pan, nawet nie był potrzebny Nowak do tego, choć już jakieś tam gminy żydowskie zapowiadają działania w tej sprawie.
        • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:41
          nie wiem, wiem natomiast ze gw nie widzi nic zdrożnego w podobnych performansach na innych cmentarzach:

wyborcza.pl/1,75968,12546127,Zakonnice_i_Orleta__Gdzie_tu_obraza__Gdzie_perwersja_.html

Pozdrawiam

Losiu
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:52
            Sam widzisz jaki jest pluralizm na Czerskiej ws. sesji zdjęciowych na cmentarzach. Jakaś inna redakcja tak ma?
            • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:00

> Sam widzisz jaki jest pluralizm na Czerskiej ws. sesji zdjęciowych na cmentarza
              > ch.

??? pluralizm to byłby gdyby w jednym i tym samym przypadku (czyli oddzielnie dla cmentarza orląt lwowskich i oddzielnie dla żydowskiego) zaprezentowano różne opinie - i potępiające i usprawiedliwiające. Bo w tym przypadku mamy jak w dziecięcym wierszyku:
              "to było tak
              bociana drapał szpak
              a potem była zmiana
              i szpak drapał bociana"

Jeśli mi pokażesz np. jakiś artykuł czerskiego wyrobnika który usprawiedliwia lub wręcz wychwala to co się na żydowskim cmentarzu stało - to tak, uwierzę ze coś sie w gw zmieniło na lepsze. Ale na jak długo - to się zobaczy :)

Pozdrawiam

Losiu
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:10
                A czyż w przypadku cmentarza żydowskiego w zalinkowanym artykule nie przedstawiono różnych opinii?
                • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:38
                  owszem, zamieszczono jedną odmienną opinię. Natomiast sam czerski wyrobnik, rozumiem że za przyzwoleniem swojej wierchuszki, napisał był cos takiego:
                  "Bulwersująca sesja fotograficzna na cmentarzu żydowskim w Chęcinach. "

Pozdrawiam

Losiu
                  • losiu4 aha... 20.08.13, 15:40
                    a ta odmienna opinia jest opinią samego fotografa-artysty.

Pozdrawiam

losiu
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: aha... 20.08.13, 15:49
                      Zupełnie jak w artykule (nie komentarzu) dotyczącym sprawy we Lwowie.
                      • losiu4 Re: aha... 20.08.13, 17:17
                        swoim swędem "zapominasz" o pewnych rzeczach. A mianowicie o tym co napisałem:

"Jeśli mi pokażesz np. jakiś artykuł czerskiego wyrobnika który usprawiedliwia lub wręcz wychwala to co się na żydowskim cmentarzu stało - to tak, uwierzę ze coś sie w gw zmieniło na lepsze. Ale na jak długo - to się zobaczy :)

czyli o opiniach czerskich wyrobników, czyli jak rozumiem ich zwierzchności również. A oto ich zestawienie:

1. Cmentarz we Lwowie:
                        "Pospieszna interwencja polskiego konsula w sprawie sesji zdjęciowej na Cmentarzu Orląt Lwowskich świadczy tylko o przewrażliwieniu polskich władz na punkcie polsko-ukraińskich relacji. Czy rzeczywiście nie ma ważniejszych spraw pomiędzy naszymi krajami niż fotografie z niszowego pisma?"

2. Cmentarz w Chęcinach
                        "Bulwersująca sesja fotograficzna na cmentarzu żydowskim w Chęcinach. Półnaga modelka pozowała na tle macew."

Naprawdę nie dostrzegasz różnicy?

Pozdrawiam

Losiu
                        • samantha.1 Re: aha... 20.08.13, 17:49
                          Nie no wśród macew nie wolno:-)
                        • obraza.uczuc.religijnych Nie rozumiesz losiu 21.08.13, 08:25
                          w przypadku sprawy lwowskiej powołujesz się na komentarz, w przypadku cmentarza żydowskiego powołujesz się na relację. Nie widzisz że porównywanie tego nie ma sensu? Porównaj relację portalu z jednej i drugiej sprawy albo porównaj komentarze redaktorów GW dotyczące jednej i drugiej sprawy. W sprawie cmentarza żydowskiego nie ma takiego komentarza pełnego oburzenia? No to cię redaktorzy GW najwyraźniej zawiedli.
                          • losiu4 Re: Nie rozumiesz losiu 21.08.13, 12:37
                            i w jednym i w drugim zacytowanym przez mnie przypadku sa to jak rozumiem słowa autora artykuł. Słowa zaczerpnięte z tego co wytłuszczonym drukiem. Autora jak rozumiem zatrudnionego przez gw i publikującego materiał za zgodą przełożonych. Nie były to opinie postronnych osób czy ekspertów.
                            Moze zamiast bez sensu bić pianę po prostu daj artykuł jakiegoś czerskiego wyrobnika w którym wytłuszczonym drukiem zapoda on ze nie widzi nic złego w tym co sie stało, ktośtam jest przewrazliwiony i w ogóle czepiają sie artysty. I problem zniknie. Ty nie bedziesz musiał już paluszków męczyć, a ja będę wiedział że w gw panuje pluralizm

Pozdrawiam

Losiu
                            • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie rozumiesz losiu 21.08.13, 12:46
                              Nie, nie w jednym i w drugim przypadku. W jednym przypadku jest relacja, w drugim komentarz. Tego nie można porównywać.
                              • losiu4 Re: Nie rozumiesz losiu 21.08.13, 13:05
                                i w jednym i w drugim przypadku są to słowa autora artykułu. NIe cytat z czyjejś wypowiedzi. Nie relacja z tego co ktośtamgdzieś widział. Juz pisałem: zamiast po cyngielsku lać wodę daj artykuł w którym jakiś czerski wyrobnik wytłuszczonym drukiem podaje ze to co sie stało na cmentarzu w Chęcinach to nic złego, ktoś jest przewrażliwiony, się czepia a w ogóle to mamy wolność wypowiedzi i swobodę artystyczną. Takie trudne znaleźć coś takiego? przecież w gw pluralizm panuje, więc takie artykuły na pewno się pojawiły, no nie?

Pozdrawiam

Losiu
                                • obraza.uczuc.religijnych Re: Nie rozumiesz losiu 21.08.13, 13:11
                                  Nie ma takiego komentarza gdyż najwidoczniej uznano że sprawa nie warta jest komentarza. Trzeba komentować wszystko co się stanie? Natomiast pojawiła się relacja, która nie różni się zbytnio od relacji z tego, co wydarzyło się we Lwowie. Czyli jest pluralizm, bo piszą o sprawie cmentarza polskiego i żydowskiego.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 15:49
                    Bo jak widać sprawa ta wzbudziła bulwersację kilku osób.
                    W artykule (nie komentarzu) dotyczącym sesji na cmentarzu we Lwowie też była tylko jedna odmienna od większości opinia.
      • alistair-p Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 11:39
        losiu4 napisał:

> hehehe, a tu masz oburzenie gw na artystyczne performance w słusznym celu:
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14462191,Bulwersujaca_sesja__polnaga_modelka_na_zydowskim_cmentarzu_.html#TRNajCzyt
        > Pozdrawiam
        >
        > Losiu
        =========================
        Znacznie lepiej by sie prezentowała ta modelka w krypcie na Wawelu siedząc na sarkofagu niejakich Kaczyńskich.A i marszałek miałby jakąs odmianę,a nie ciągle ten kurdupel.
        • losiu4 Re: Obrońcy PiS sekt, czy skazana Doda? 20.08.13, 12:37
          tylko czy gw by sie wtedy oburzyła...

Pozdrawiam

losiu
    • zuzkazuzka111 kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 11:17
      Fascynujące.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 11:32
        Dlatego jesteś ruska wielką fanką GW.
        • zuzkazuzka111 Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 11:57

> Dlatego jesteś ruska wielką fanką GW.

Zostało ci już tylko przezywanie mnie. Boś za głupie by coś innego napisać :)
          • obraza.uczuc.religijnych Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:07
            Ach te twoje merytoryczne posty...
            • zuzkazuzka111 Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:08

> Ach te twoje merytoryczne posty...

Ach ten twój przymus komentowania ich...
              • obraza.uczuc.religijnych Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:26
                Każdy ma jakiś przymus - twój polega na tym, że musisz czytać swoją ukochaną Wyborczą.
                • zuzkazuzka111 Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:28

> Każdy ma jakiś przymus -

Bardzo ci współczuję.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:48
                    Ja tobie nie, widzę że dobrze ci z tym przymusem.
      • kotek.filemon Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:01
        Link jest z TVN24, żabciu.
        • zuzkazuzka111 Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:09
          kotek.filemon napisał:

> Link jest z TVN24, żabciu.

Ale wątek na forum Kraj, kociaku :)
          • kotek.filemon Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:13
            A jaki jest związek FK z GW, bo mi umyka? Poza parasolem w postaci Agory S.A. oczywiście.
            • zuzkazuzka111 Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 12:29
              kotek.filemon napisał:

> A jaki jest związek FK z GW, bo mi umyka? Poza parasolem w postaci Agory S.A. o
              > czywiście.

oj umyka ci umyka :-)
            • losiu4 Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 14:14
              kotek.filemon napisał:

> A jaki jest związek FK z GW, bo mi umyka? Poza parasolem w postaci Agory S.A. o
              > czywiście.

powiedz ze sobie żartujesz :)

pozdrawiam

Losiu
      • volupte Re: kurcze jaki wybór tematów.. ach ta GW.. 20.08.13, 14:32
        Jesli cie spór Doda v. obrońcy krzyza nie fascynuje ,nie musisz go śledzić:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka