lumpior Re: popieram. 09.11.13, 21:28 zuzkazuzka111 napisała: > gdzie zbierasz podpisy? Może ktoś z RM Rydzyka? No może zyskaliby więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: popieram. 10.11.13, 09:04 > > gdzie zbierasz podpisy? > Może ktoś z RM Rydzyka? No może zyskaliby więcej? Ty rzucasz hasełko, to zbieraj. Już się wycofujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: popieram. 09.11.13, 22:35 przypominam, nie można organizować referendum w sprawie porozumienia się Polski i Watykanu. umowy międzynarodowe nie są renegocjowane przez ogół. tak więc te twoje popieram o kant potłuc należy i zresztą nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: popieram. 09.11.13, 22:57 behemot17-13 napisał: > przypominam, nie można organizować referendum w sprawie porozumienia się Polski > i Watykanu. umowy międzynarodowe nie są renegocjowane przez ogół. A jakież to przepisy zabraniają organizowania referendum w sprawie umowy międzynarodowej? W ustawie o referendum nie ma takich ograniczeń. S. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: popieram. 09.11.13, 23:08 znaczy tkwiłem w niewiedzy, umowę między Polską a krajem/państwem XYZ można zmienić przez zorganizowanie referendum. teraz pytanie, referendum owszem ale czy uczestnicy są stroną czy opinią wyrażoną poprzez? się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: popieram. 09.11.13, 23:23 behemot17-13 napisał: > znaczy tkwiłem w niewiedzy, umowę między Polską a krajem/państwem XYZ można zmi > enić przez zorganizowanie referendum. teraz pytanie, referendum owszem ale czy > uczestnicy są stroną czy opinią wyrażoną poprzez? się pytam. Uczestnicy referendum decydują o tym, czy konkordat wypowiedzieć. Jeśli tak zdecydują, to rząd ma obowiązek go wypowiedzieć. Czego jeszcze nie rozumiesz? S. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: popieram. 09.11.13, 23:38 teraz już zrozumiałem, znaczy, każdą umowę między Polską a państwem XYZ można wypowiedzieć, zerwać, uznać za nieważną poprzez referendum. szczerze, nie zagłębiałem się, ale jeśli tak ma wyglądać demokracja to ja rezygnuję z demokracji. na marginesie, Konkordat to hańba, tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: popieram. 09.11.13, 23:49 Masz 100% racji - umowy międzynarodowe, nie podlegają referendom... Ale...: forum.gazeta.pl/forum/w,28,147959970,147962763,Re_popieram_.html ... i dojaśnię: rząd Hanny Suchockiej, był rządem przejściowym - nie miał prawa zawierać umowy międzynarodowej - a zawarł (pierwszy gwałt)... Marszałek Płażyński, który miał za zadanie ratyfikować konkordat, zarajfurzyl i mimo iż brakło mu 17 głosów, ogłosił ratyfikację przez sejm za dokonaną (drugi gwałt)... Prezydent Kwaśniewski, wiedział doskonale i o pierwszym gwałcie, i o drugim gwałcie - a parafował konkordat - zgwałcił - zmęczoną już konstytucję - po raz trzeci.... Konkordat zaczął rodzić potworki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Płażyński to nie ten z PO? 09.11.13, 23:57 Wyjaśnij, co to ma do rzeczy???? Wystąpił, jako żaro-gorliwy marszałek sejmu... taki ówczesny Gowin... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie ojciec? 10.11.13, 00:03 sclavus napisał: > Wyjaśnij, co to ma do rzeczy???? > Wystąpił, jako żaro-gorliwy marszałek sejmu... taki ówczesny Gowin... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: popieram. 10.11.13, 01:23 behemot17-13 napisał: > teraz już zrozumiałem, znaczy, każdą umowę między Polską a państwem XYZ można w > ypowiedzieć, zerwać, uznać za nieważną poprzez referendum. Chyba nadal nie rozumiesz. Decyzję o zerwaniu konkordatu (nie o jego nieważności) mają prawo podjąć obywatele w referendum. S. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A rząd ma prawo nie dopuścić do referendum. 09.11.13, 23:52 snajper55 napisał: > behemot17-13 napisał: > > > znaczy tkwiłem w niewiedzy, umowę między Polską a krajem/państwem XYZ moż > na zmi > > enić przez zorganizowanie referendum. teraz pytanie, referendum owszem al > e czy > > uczestnicy są stroną czy opinią wyrażoną poprzez? się pytam. > > Uczestnicy referendum decydują o tym, czy konkordat wypowiedzieć. Jeśli tak zde > cydują, to rząd ma obowiązek go wypowiedzieć. Czego jeszcze nie rozumiesz? Co zresztą czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A rząd ma prawo nie dopuścić do referendum. 09.11.13, 23:59 Przestań, qrva! - zaczynasz robić za clowna! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A nie robi tego rzado PO? 10.11.13, 00:03 sclavus napisał: > Przestań, qrva! - zaczynasz robić za clowna! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus eod&eod 10.11.13, 00:09 clownie... Parę lat, jak cię unikałem ... do usłyszenia (napisania) - ewentualnie - za parę lat :D PeeS - złą przysługę robisz SLD... ...amen Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A rząd ma prawo nie dopuścić do referendum. 10.11.13, 01:21 sclavus napisał: > Przestań, qrva! - zaczynasz robić za clowna! To to nie jest clown??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie, rząd nie ma takiego prawa 10.11.13, 01:21 hummer napisał: > Co zresztą czyni. I oczywiście niczego takiego nie czyli. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: A rząd ma prawo nie dopuścić do referendum. 10.11.13, 09:09 > Co zresztą czyni. > No i ciekawe, czy w sprawie takiego referendum by pozwolił na przeprowadzenie :) Naród jest mądry tylko na tyle, by władzunię wybrać, każda inna forma przejawu demokracji jest objawem głupoty i niedojrzałości tego narodu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: popieram. 09.11.13, 23:38 ... ale wiesz, że w świetle konstytucji, ten konkordat jest nieważny - prawda??? :D Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: popieram. 09.11.13, 23:49 jak napiszę - największy przekręt(Konkordat), to chyba nie jestem daleko od prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: popieram. 09.11.13, 23:55 Jesteś bliżej niż sam mógłbyś przypuścić :) Dodam tylko, że największy cyniczny przekręt(!!!) - bowiem miał to być "prezent dla jp2" ... niby dlaczego Suchocka pojechała w ambasadory, do Watykanu... na tak długo?? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Referendum w sprawie konkordatu? 09.11.13, 20:37 lumpior napisał: > Koniecznie. Z pytaniem: "Czy jesteś za odebraniem kościołowi katolickiemu nadzwyczajnych przywilejów?" S. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Referendum w sprawie konkordatu? 09.11.13, 21:29 i wyłudzonego majatku. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Po co??? 09.11.13, 23:35 wystarczy rzucić na stół prawdę w sprawie konkordatu: konkordat jest nieważny... i nic mu -konkordatowi - nie pomoże "zasiedzenie"... :D:D:D *** trzy gwałty na konstytucji - to o trzy za dużo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Po co??? 10.11.13, 08:32 sclavus napisał: > wystarczy rzucić na stół prawdę w sprawie konkordatu: konkordat jest nieważny.. > . i nic mu -konkordatowi - nie pomoże "zasiedzenie"... :D:D:D > *** > trzy gwałty na konstytucji - to o trzy za dużo!!! To dlaczego nikt tego nie załatwił? Odpowiedz Link Zgłoś