Dodaj do ulubionych

Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać...

18.11.13, 12:01
Czy ktoś z SLD lub Twojego Ruchu może mi pokazać konkretny , zwarty program lewicowy ?
Proszę o link.
Moim zdaniem pustka intelektualna i lewicowość rozumiana jako "odwiedziny w szpitalu u Jaruzelskiego".
Przyczyną słabości lewicy nie jest POPiS i jego duopol ..ale słabość intelektualna i programowa lewicy...o ile cos takiego w formie zorganizowanej w ogóle istnieje.
Obserwuj wątek
    • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:14
      Program SLD znajdziesz na tej stronie:
      www.sld.org.pl/strony/39-jutro_bez_obaw__program_sld.html
    • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:28
      Odwiedź stronę SLD.

Mam prośbę: czy mógłbyś określić się polityczne ?
      • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:30
        mila2712 napisała:

> Odwiedź stronę SLD.
        >
        > Mam prośbę: czy mógłbyś określić się polityczne ?

On mi przypomina Talleyranda.

• kucyk-z-humorem Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:33
          To jest emerytka po siedemdziesiątce żądna wrażeń.
        • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:34
          Ja stawiałam na zwolennika PIS
      • humbak Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:33

A czemu by to niby miało służyć, pomijając zaspokojenie ciekawości?
        • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:35
          Dokładnie tylko o to chodzi o ciekawość....Trudno to wywnioskować.
        • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:36
          humbak napisał:

> > Mam prośbę: czy mógłbyś określić się polityczne ?
          >
          > A czemu by to niby miało służyć, pomijając zaspokojenie ciekawości?
          • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:39
            gtxl napisał:

> humbak napisał:
            >
            > > > Mam prośbę: czy mógłbyś określić się polityczne ?
            > >
            > > A czemu by to niby miało służyć, pomijając zaspokojenie ciekawości?

Ja go (wiosnęludzików) tez o to pytałem,ale nie raczył mi odpowiedzieć.
            Krytykuje wszystkich PO,PiS,SLD,Palikota,Ziobrę.
            To przeciez nałatwiejsze krytykowac wszystkich.

• mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:42
              Tak widzę wszechobecną krytykę.
              Czyżby praca etatowa ?
            • humbak Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:48
              Yyyy... no nie rozumiem Cię. A twoim zdaniem wyrażenie poparcia dla jakiegoś konkretnego stronnictwa, cokolwiek w tym przypadku zmieni?
              Poza tym konstruktywna krytyka nie jest łatwa.
              • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:50
                Poza tym konstruktywna krytyka nie jest łatwa.

Przy założeniu,że jest konstruktywna.
              • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:08
                Chcę znać jego poglady polityczne. Tak zmieni.
      • wiosnaludzikow Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:36
        No odwiedzałem.
        Puste frazesy.
        W stosunku do programu SLD z roku 2000 (rewelacyjny!) ...pustka intelektualna.
        Musiał Joński pisać.
        • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:40
          wiosnaludzikow napisał:

> No odwiedzałem.
          > Puste frazesy.
          > W stosunku do programu SLD z roku 2000 (rewelacyjny!) ...pustka intelektualna.
          > Musiał Joński pisać.

Jak odwiedzałeś i czytałeś, to po kiego pytasz?

• wiosnaludzikow Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:42
            gtxl napisał:

> Jak odwiedzałeś i czytałeś, to po kiego pytasz?
            Pytałem o program a nie o ulotkę marketingową.
            • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 12:43
              wiosnaludzikow napisał:

> gtxl napisał:
              >
              > > Jak odwiedzałeś i czytałeś, to po kiego pytasz?
              > Pytałem o program a nie o ulotkę marketingową.

Program liczy 228 stron, jest do pobrania w formie pdf z tej strony.

• wiosnaludzikow Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:11
                gtxl napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                >
                > > gtxl napisał:
                > >
                > > > Jak odwiedzałeś i czytałeś, to po kiego pytasz?
                > > Pytałem o program a nie o ulotkę marketingową.

> Program liczy 228 stron, jest do pobrania w formie pdf z tej strony.
                Jeżeli to jest TEN PROGRAM to nic dziwnego, że za sukces uważa się 12-15 % :(
                • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:13
                  Program liczy 228 stron, jest do pobrania w formie pdf z tej strony.
                  Jeżeli to jest TEN PROGRAM to nic dziwnego, że za sukces uważa się 12-15 %

Założę się,że go nawet nie czytałeś.
      • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:04
        mila2712 napisała:

Obecnie zastanowiłbym się między SLD a ew. TR

forum.gazeta.pl/forum/w,28,147870110,147876226,Re_Rzadowy_CBOS_donosi.html
        • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:10
          Dziękuję
          • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:11
            mila2712 napisała:

> Dziękuję

Za co dziękujesz?
            • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:23
              Użytkowniku gtxl.....rozluźnijcie się
              Za link...... innemu użytkownikowi
              :)
              • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:25
                mila2712 napisała:

> Użytkowniku gtxl.....rozluźnijcie się

To stare sympatie :-))

Napoleon do Talleyranda..."Monsieur Talleyrand, Vous êtes de la merde dans un bas de soie.
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,142021678,142025721,Re_Ruch_Palikota_wywala_Nowicka.html
                • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:29
                  Ponoć to kobiety trudno zrozumieć....
                  Polemizowałabym.
                  • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:32
                    mila2712 napisała:

> Ponoć to kobiety trudno zrozumieć....

Tylko czy koniecznie trzeba ?
                    • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:39
                      Oczywiście, że nie...kto chce ten próbuje.
                      • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:41
                        mila2712 napisała:

> Oczywiście, że nie...kto chce ten próbuje.

Kobiety nalezy kochac a nie rozumiec :-))
                        • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:47
                          Nieprawda jedno i drugie.
                          Czasami zostaje nienawiść
                          • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:48
                            mila2712 napisała:

> Nieprawda jedno i drugie.
                            > Czasami zostaje nienawiść

Do kobiet ?
                            Nie wyobrazam sobie.
              • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:31
                mila2712 napisała:

> Użytkowniku gtxl.....rozluźnijcie się
                > Za link...... innemu użytkownikowi
                > :)

Wiem,że innemu i dlatego z premedytacją napisałem za co dziękujesz.
                To,że wiosnaludzików napisał,że popiera lewice wcale nie oznacza,że popiera.
                Jeżeli jest lewicowy to nie pisze się w ten sposób, bo jego psty świadcza,że albo nie ma szacunku do własnych przekonań albo kpi w żywe oczy z siebie i z nas.

Czy Ty z lewicowymi przekonaniami bedziesz pytać o program lewicy gdzie on się znajduje? Czy sama go sobie znajdziesz?
                Czy człowiek o lewicowych sympatiach pisze takie bzdury?

Moim zdaniem pustka intelektualna i lewicowość rozumiana jako "odwiedziny w szpitalu u Jaruzelskiego".
                Przyczyną słabości lewicy nie jest POPiS i jego duopol ..ale słabość intelektualna i programowa lewicy...o ile cos takiego w formie zorganizowanej w ogóle istnieje.

Albo tutaj....

forum.gazeta.pl/forum/w,28,148098546,148102477,Brawa_dla_GAzety.html

To jest człowiek o lewicowych sympatiach?
                Proszę Cię......
                • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:39
                  Jedno jest pewne miesza na forum wprost zawodowo.
                  Troll - płatny ?
    • kucyk-z-humorem Ulotka z programem SLD 18.11.13, 12:31
      =>Tekst linka
      • wiosnaludzikow Re: Ulotka z programem SLD 18.11.13, 12:41
        Znam to kucyk< Większość opisuje stan aktualny, wiele kolorowych fotografii , ...i marzenia.
        Nic konkretnego.
        No weż mi znajdż konkrety o szkolnictwie zawodowym ?
        • adherent1 Re: Ulotka z programem SLD 18.11.13, 12:47
          wiosnaludzikow napisał:
          > No weż mi znajdż konkrety o szkolnictwie zawodowym ?
          Weź najpierw doucz się co powinny zawierać programy a potem
          pytaj o szczegółowe rozwiązania i gdzie ich szukać.
          • wiosnaludzikow Re: Ulotka z programem SLD 18.11.13, 13:06
            adherent1 napisał:

> > No weż mi znajdż konkrety o szkolnictwie zawodowym ?
            > Weź najpierw doucz się co powinny zawierać programy a potem
            > pytaj o szczegółowe rozwiązania i gdzie ich szukać.
            To doucz mnie a nie obrażaj przedstawicielu "lewicy ":)
            Proszę wskaż mi te żródła abym mógł się douczyć co powinny zawierać programy.
            Program SLD w roku 2000 była dla mnie nieuka (dokształć mnie !) wystarczająco konkretny.
        • hummer Re: Ulotka z programem SLD 18.11.13, 12:52
          wiosnaludzikow napisał:

> Znam to kucyk< Większość opisuje stan aktualny, wiele kolorowych fotografii
          > , ...i marzenia.
          > Nic konkretnego.
          > No weż mi znajdż konkrety o szkolnictwie zawodowym ?

Konkrety to można pisać znając stan państwa ( z pustego i Salomon nie naleje). Na razie to tylko wiadomo, że jak Rostowskiemu brakuje środków to wtedy uruchamia "małpy" w sejmie.

Dlatego istnieje coś takiego jak expose. I to z realizacji expose rozlicza się rząd.
          Nie z przedwyborczych ulotek.

prawo.rp.pl/artykul/792777,942937-Jedyny-konkret-drugiego-expose-Tuska--centrum-sadownictwa-gospodarczego.html
          A dodam, że chyba wiedział w jakim stanie zostawił Polskę wcześniej :)
    • jola.iza1 Re: Zwarty program ? 18.11.13, 12:56
      Ale po co ? Programy to są dobre na czas wyborów, patrz na konkrety, na ludzi.
      Z pamiętnika mojego Tatki : jak już w drewniakach oficerskich wstąpiłem do LWP, to przyjął mnie oficer "piłusudczyk" . Takie numery się zdarzały. Zatem nie pytaj o program, pytaj o lewicowość, o takieetam. Na koniec zapytaj o fachowców.
      • wiosnaludzikow Re: Zwarty program ? 18.11.13, 13:07
        jola.iza1 napisała:

> Ale po co ? Programy to są dobre na czas wyborów, patrz na konkrety, na ludz
        > i.
        Moim zdaniem nie. Moim zdaniem można aktywnie działać jako opozycja.
    • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:26
      wiosnaludzikow napisał:

> Przyczyną słabości lewicy nie jest POPiS i jego duopol ..ale słabość intelektua
      > lna i programowa lewicy...o ile cos takiego w formie zorganizowanej w ogóle ist
      > nieje.

Pelna zgoda
      • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:33
        pis_da_deby napisał:

>
        > > Przyczyną słabości lewicy nie jest POPiS i jego duopol ..ale słabość inte
        > lektua
        > > lna i programowa lewicy...o ile cos takiego w formie zorganizowanej w ogó
        > le ist
        > > nieje.
        >
        > Pelna zgoda

Ciebie rozumiem,bo jesteś prawicowy.
        Nie rozumiem "lewicowego" wiosnyludzików,który robi kupę we własnym mieszkaniu na podłogę.

• pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:38
          gtxl napisał:
          > Ciebie rozumiem,bo jesteś prawicowy.
          > Nie rozumiem "lewicowego" wiosnyludzików,który robi kupę we własnym mieszkaniu
          > na podłogę.
          >
          Czy uwazasz, ze ktos o lewicowych pogladach nie powinien zauwazac slabosci w partii, ktora chcialby wybrac ?
          • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:41
            Czy uwazasz, ze ktos o lewicowych pogladach nie powinien zauwazac slabosci w partii, ktora chcialby wybrac ?

Krtykować trzeba.Co innego krytyka a co innego zwykłe złośliwe krytykanctwo.

• pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:47
              gtxl napisał:

> Krtykować trzeba.Co innego krytyka a co innego zwykłe złośliwe krytykanctwo.
              >
              Uwazam, ze proby z Olejniczakiem i Napieralskim obnazyly mocno slabosc intelektualna elit lewicy. Miller to zupenie cos innego ale on jest juz z drugiego rozdania wiec tez cudow nie zdziala.
              • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:49
                Uwazam, ze proby z Olejniczakiem i Napieralskim obnazyly mocno slabosc intelektualna elit lewicy

Zgoda,że ci dwaj osłabili lewicę. Nad nimi stał sam "wirus filipiński".
                On tak naprawdę od dawna niszczy lewicę.

• pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:57
                  gtxl napisał:

> Uwazam, ze proby z Olejniczakiem i Napieralskim obnazyly mocno slabosc intelekt
                  > ualna elit lewicy
                  >
                  >
                  > Zgoda,że ci dwaj osłabili lewicę.

Kto wiec wg Ciebie moglby byc "lokomotywa" SLD ?
                  Ja wysolo cenie Wenderlicha ale odnosze wrazenie, ze w ostatnim czasie jest marginalizowany.
                  • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:59
                    Kto wiec wg Ciebie moglby byc "lokomotywa" SLD ?
                    Ja wysolo cenie Wenderlicha ale odnosze wrazenie, ze w ostatnim czasie jest marginalizowany.

W SLD jest na razie tylko L.Miller jako Allach.

• pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:04
                      gtxl napisał:

> W SLD jest na razie tylko L.Miller jako Allach.
                      >
                      Wiec w najlepszym razie, na najblizsze lata pozostanie SLD rola ewentualnego koalicjanta.
                    • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:07
                      To użytkownik popiera SLD czy nie ?
                      Określcie się polityczne....
                      • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:09
                        mila2712 napisała:

> Określcie się polityczne....

Wy GTXL czy wy obydwaj ?
                        • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:37
                          Ty i gtxl także.
                          • pis_da_deby Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:42
                            mila2712 napisała:

> Ty i gtxl także.

Ja stawiam zdecydowanie na PO
                            • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 15:41
                              OK
                              • wiosnaludzikow wpisy w wątku wskazują, że ......... 18.11.13, 15:49
                                lewicy programowej w naszym kraju w zasadzie nie ma.
                                Szkoda :(
                                • wiosnaludzikow AMEN 18.11.13, 15:58
                                  wiosnaludzikow napisał:

> lewicy programowej w naszym kraju w zasadzie nie ma.
                                  > Szkoda :(
                                  Zamknijmy ten wątek :(
                                  • adherent1 Re: AMEN 18.11.13, 16:11
                                    wiosnaludzikow napisał:
                                    > Zamknijmy ten wątek :(
                                    Co na to PiS Da Dęby ? :-))
                                    • wiosnaludzikow Re: AMEN 18.11.13, 16:12
                                      adherent1 napisał:

> > Zamknijmy ten wątek :(
                                      > Co na to PiS Da Dęby ? :-))
                                      Upieram się dla dobra Lewicy : AMEN
                                    • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 07:36
                                      adherent1 napisał:

> > Zamknijmy ten wątek :(
                                      > Co na to PiS Da Dęby ? :-))

Ja uwazam, ze nowoczesna lewica jest Polsce potrzebna (cos na ksztalt niemieckiej SPD z czasow Schroedera) i gdybym musial wybierac to oddalbym swoj glos raczej na SLD niz na PiS
                                      • gtxl Re: AMEN 19.11.13, 07:43
                                        pis_da_deby napisał:

> adherent1 napisał:
                                        >
                                        > > wiosnaludzikow napisał:
                                        > > > Zamknijmy ten wątek :(
                                        > > Co na to PiS Da Dęby ? :-))
                                        >
                                        > Ja uwazam, ze nowoczesna lewica jest Polsce potrzebna (cos na ksztalt niemiecki
                                        > ej SPD z czasow Schroedera) i gdybym musial wybierac to oddalbym swoj glos racz
                                        > ej na SLD niz na PiS

Ja się zgadzam z Twoją oceną,że Polsce jest potrzebna lewica,kwestia nowoczesności nie jest najważniejszą kwestią.
                                        • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 07:56
                                          gtxl napisał:

>
                                          > Ja się zgadzam z Twoją oceną,że Polsce jest potrzebna lewica,kwestia nowoczesno
                                          > ści nie jest najważniejszą kwestią.

Jest o tyle wazna, ze dzisiejsza lewica nie powinna uchodzic za spadkobierczynie po "komuchach", bo to sie wciaz jeszcze wielu zle kojarzy.
                                          • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 08:03
                                            Źle się kojarzy bo ludzie widzą w SLD głównie Millera, Oleksego. Nie zauważają młodego pokolenia.
                                            Gdzie Olejniczak i komuna ? Stereotypowe myślenie.
                                            • wiosnaludzikow Re: AMEN 19.11.13, 08:12
                                              > Gdzie Olejniczak i komuna ? Stereotypowe myślenie.
                                              Olejniczak ? Toż to Platformers jak Arłukowicz tylko jest w stanie oczekiwania na propozycję.
                                              • gtxl Re: AMEN 19.11.13, 08:18
                                                wiosnaludzikow napisał:

> > Gdzie Olejniczak i komuna ? Stereotypowe myślenie.
                                                > Olejniczak ? Toż to Platformers jak Arłukowicz tylko jest w stanie oczekiwania
                                                > na propozycję.

To już długo jest w stanie tego oczekiwania,bo plotki o jego odejściu z SLD są powtarzane od co najmniej 6 lat.
                                              • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 08:35
                                                hahaha
                                                Nie ma jak to żart z rana ...
                                                Taki on Peowiec jak ze mnie Pisowiec.
                                            • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 08:18
                                              mila2712 napisała:

.
                                              > Gdzie Olejniczak i komuna ? Stereotypowe myślenie.

Olejniczak i Naoieralski mieli juz swoja szanse i wyszlo jak wyszlo
                                              • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 08:37
                                                Co wyszło ? Olejniczak jest w PE.
                                                Kolejny szczebel w karierze.
                                                Niech wraca tu jest potrzebny.
                                                • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 08:47
                                                  mila2712 napisała:

> Co wyszło ? Olejniczak jest w PE.
                                                  > Kolejny szczebel w karierze.

Ma ciepla i dobrze platna posadke. To fakt ale jak pomogl SLD ?
                                                  • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 08:57
                                                    SLD ( jaki i Polska ) mają w PE rozsądnego, konkretnego polityka.
                                                    Nie wiemy co planuje w przyszłości. Może Miller widzi dla niego jakieś konkretne miejsce.
                                                  • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 09:23
                                                    mila2712 napisała:

> SLD ( jaki i Polska ) mają w PE rozsądnego, konkretnego polityka.
                                                    > Nie wiemy co planuje w przyszłości.

Kiedy to on przewodniczyl SLD, LiD osiagnely 13,2% w wyborach parlamentarnych.
                                                    Pod kierownictwem Napieralskiego 8,2%
                                                    Uwazasz to za sukces ?
                                                  • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 09:26
                                                    Nie.
                                                    Starzy działacze nie są zwolennikami rządów młodych.

Czy taki wynik oznacza, że nie należy dać im szansy ?
                                                  • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 09:43
                                                    mila2712 napisała:

> Nie.
                                                    > Starzy działacze nie są zwolennikami rządów młodych.
                                                    >
                                                    > Czy taki wynik oznacza, że nie należy dać im szansy ?

Dano im przeciez szanse tylko jej nie potrafili wykorzystac.
                                                  • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 10:18
                                                    pis_da_deby napisał:
                                                    > Dano im przeciez szanse tylko jej nie potrafili wykorzystac.

Idąc tym tokiem myślenia można stwierdzić, że PO i jej przywódca też mieli szansę i jej nie wykorzystali. :)
                                                    Nie należy skreślać ludzi.
                                                  • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 11:12
                                                    mila2712 napisała:

> Nie należy skreślać ludzi.

Nie nalezy ale dajac wiele szans jednym odbiera sie je innym. Moze lepszym.
                                                  • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 11:27
                                                    Tak
                                                    Ktoś konkretny ?
                                                  • pis_da_deby Re: AMEN 19.11.13, 11:47
                                                    mila2712 napisała:

> Tak
                                                    > Ktoś konkretny ?

Nie sugeruje nikogo. Stwierdzam tylko, ze eksperyment z mlodymi, zdolnymi sie nie powiodl.
                                                  • mila2712 Re: AMEN 19.11.13, 12:25
                                                    Słowo eksperyment tu nie pasuje.
                                                • wiosnaludzikow Re: AMEN 19.11.13, 16:10
                                                  mila2712 napisała:

> Co wyszło ? Olejniczak jest w PE.
                                                  > Kolejny szczebel w karierze.
                                                  > Niech wraca tu jest potrzebny.
                                                  Przecież to "platformers" jak Arłukowicz. Czeka tylko na okazję.
                          • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 16:40
                            mila2712 napisała:

> Ty i gtxl także.

Jakiej deklaracji odemnie potrzebujesz?
                            Mało razy napisałem z kim sympatyzuję?

Dobrze zrobie to jeszcze raz ale zapisz to sobie gdzieś w miejscu,do którego będziesz miała dostęp.

Jestem przeciwnikiem partii typu prawicowego ,bogaojczyźnianych i konserwatywnych z tego względu jestem przeciwnikiem PO,PiS, Ziobrów itp.

Została mi tylko partia,która przynajmniej siedzi po lewej stronie i określa się ją jako lewica a niesłusznie jako komuchów jest nią SLD,partia na którą mogę oddac głos,choć też mam swoje zarzuty.

Pomimo tego,że jestem antyklerykałem i ateistą jednak partii Palikota nie zaliczam do partii lewicowej,choć niektórych członków tej partii- tak.

Oto cała tajemnica.
                            • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 17:54
                              Jakże obszerna odpowiedź
                              No wybacz ale miałam wątpliwości.
                              Na wieki wieków amen.
                              • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 17:55
                                mila2712 napisała:

> Jakże obszerna odpowiedź
                                > No wybacz ale miałam wątpliwości.
                                > Na wieki wieków amen.

Co ja takiego tu napisałem,żebyś miała wątpliwości?
                                • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 17:59
                                  O matko....coś takiego było w rozmowie z Kolterem.
                                  Widocznie źle Cię zrozumiałam.

• gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 18:07
                                    mila2712 napisała:

> O matko....coś takiego było w rozmowie z Kolterem.
                                    > Widocznie źle Cię zrozumiałam.
                                    >

Zapytałem tylko, ten początek O matko....zbyteczny.
                                    • mila2712 Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 18:12
                                      Oj panie czepialski...
                                      OK
        • wiosnaludzikow Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:13
          > Nie rozumiem "lewicowego" wiosnyludzików,który robi kupę we własnym mieszkaniu
          > na podłogę.
          Jak przyjmiesz, że sukcesorem miałaby być nie partia ale człowiek...to zrozumiesz :)
          • gtxl Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:17
            wiosnaludzikow napisał:

> > Nie rozumiem "lewicowego" wiosnyludzików,który robi kupę we własnym miesz
            > kaniu
            > > na podłogę.
            > Jak przyjmiesz, że sukcesorem miałaby być nie partia ale człowiek...to zrozumi
            > esz :)

Dajcie spokój obywatelu, bo są granice śmieszności.

• wiosnaludzikow Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 14:33
              Nie widzę w tym nic śmiesznego.
              > Jak przyjmiesz, że sukcesorem miałaby być nie partia ale człowiek...to z
              > rozumiesz :)
              Człowiek jeżeli byłby dla Ciebie podstawą działania to nie widziałbyś w tym nic śmiesznego.
    • l_zaraza_l Re: Czy ktoś z lewicy (SLD,TR)może mi pokazać... 18.11.13, 13:31
      A co rozumiesz pod pojęciem "lewicowy"?

• mariner4 Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 13:33
      natomiast nie daje sobie rady z tworzeniem.
      Jak rządzi na przemian lewica i prawica (w Polsce to znaczy co innego)
      Prawica nakręca gospodarkę. No to ludzie chcą coś z tego tortu zjeść i powierzają władzę lewicy. Lewica rozdaje powoli wszystko . Jak już nie bardzo jest co dzielić to zdegustowany wyborca powierza znów władzę prawicy. I tak to się kręci. Jeżeli w rozdawnictwie jest umiar, to wypadkowy kierunek jest pozytywnyJak za rządów lewicy zeżre się za dużo to jest kryzys. Tak jak Grecy zżarli własny kraj.
      • gtxl Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 13:36
        Prawica nakręca gospodarkę.

Ha ha ha ha...AWS i dziura Bauca i radykalny spadek PKB o i kilka procet za rządów AWS oraz wzrost za rządów SLD.
        Doucz się,bo nie wiesz co piszesz.

• mariner4 Przeczytaj jeszcze raz dokładnie 18.11.13, 13:40
          Ja mam na myśli normalną lewicę, i normalną prawice, a nie polskie karykatury.
          M.
          • adherent1 Dlaczego nie ma autentycznych. 18.11.13, 14:04
            mariner4 napisał:
            > Ja mam na myśli normalną lewicę, i normalną prawice, a nie polskie karykatury.
            Wydaje się że oceniasz partie po przywódcach.
            Lewica i prawica są takie jak ludzie - jak to w społeczeństwie,
            o lewicowych i prawicowych poglądach.
            Dlatego dobrym postulatem jest wprowadzić do ustawy o partiach
            wymóg kadencyjności - przewodniczącym, prezesem można być
            w jednym ciągu najwyżej 10 lat.
            W takim wypadku anachroniczni prezesi czy cwani przewodniczący
            nie mieli by szans a partie efemerydy ZCHN, Socjaldemokracja Polska
            Ruch Palikota czy PiS albo PO w ogóle by nie zawodziły ludzi, gdyż by
            nie istniały. Życie biegnie szybko.
            • mariner4 Ograniczenie liczby kadencji prezesów? 18.11.13, 19:11
              To wewnętrzna sprawa partii. Tego nie można wprowadzić ustawowo.
              Ustawowo można ograniczać ilość kadencji w administracji państwowej.
              W moim mieście burmistrz już nawet nie wiem, którą kadencję rządzi. Podczas najbliższych wyborów będę znów na niego głosował. Nawet dokładnie nie wiem jakiej partii sympatyzuje.
              Wiem że kiedyś był w PZPR w komitecie miejskim. ale wiem też jakim jest gospodarzem.
              M.

• mariner4 Nie da się ustawowo narzucić partiom 18.11.13, 19:29
              i innym organizacjom społecznym ograniczonej liczby kadencji. W administracji państwowej tak.
              U mnie burmistrz chyba 5 kadencję rządzi miastem. I ja znów na niego będę głosował.
              Jest dobry i wiem co zrobił. Jego kontrkandydaci mówią w czasie przyszłym. "Zrobię, będę zapewnię" itp. A on może powiedzieć "Zrobiłem". A to jest róznioca.
              M.
        • m.c.hrabia Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 13:49
          radykalny spadek PKB o i kilka procet za rządów AWS

głupio łżesz ,nawet jak na komucha.
          • gtxl Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 13:58
            m.c.hrabia napisał:

> radykalny spadek PKB o i kilka procet za rządów AWS
            >
            > głupio łżesz ,nawet jak na komucha.

Poszukaj sobie danych a znajdziesz. Komucha zaś sobie poszukaj w domu prymitywie.

• m.c.hrabia Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 14:01

Poszukaj sobie danych a znajdziesz

i dopiero wpisuj kretyństwa , wolisz zdrobniale komuszku.
              • gtxl Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 14:02
                m.c.hrabia napisał:

>
                > Poszukaj sobie danych a znajdziesz

>
                > i dopiero wpisuj kretyństwa , wolisz zdrobniale komuszku.

Paszoł won buraku.

• m.c.hrabia Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 14:04
                  cmok ! nieuku.
        • volupte Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 13:53
          AWS - związek Solidarnosć, to miała byc prawica?
          • hummer Czy aby z AWS nie wywodzi się Tusk? 18.11.13, 13:59
            volupte napisał:

> AWS - związek Solidarnosć, to miała byc prawica?
            • m.c.hrabia Re: Czy aby z AWS nie wywodzi się Tusk? 18.11.13, 14:02
              nie , poducz się .
            • volupte Re: Czy aby z AWS nie wywodzi się Tusk? 18.11.13, 14:05
              AWS byl jak pamietam zlepkiem partii pod pzywodztwem Krzaklewskieg ( Solidarnosć). Tusk byl wtedy lberałem.( tak mówił)
            • volupte Re: Czy aby z AWS nie wywodzi się Tusk? 18.11.13, 14:10
              Tusk jak Piłsudski .Piłsudski z pociagu jadacego do socjalizmu , wysiadł na stacji Niepodleglość , Tusk z pociagu jadacegodo liberalizmu, wysiadł na stacji Władza.
          • gtxl Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 14:00
            volupte napisał:

> AWS - związek Solidarnosć, to miała byc prawica?

Tam byli nie tylko związkowcy.

• volupte Re: Lewica uporała się z problemem dzielenia, 18.11.13, 13:51
        Ale historia lubi czasem psikusy sprawiać. Prawica (PO) zostawi lewicy (piS) w 2015r. państwo mocno zadłuzone z nierozwiazanymi problemami ( KRUS, KK, ZUS i deficyt) Jak sobie poradzą? Znów po roku zrezygnują? Tu potrzeba odwaznych reform a ni populistycznej gadki.
        • mariner4 Ludzie!!!! Ja mówię o normalnej 18.11.13, 13:55
          lewicy i prawicy. a nie na przykład o narodowych socjalistach z PiS, czy o "lewicy" Milera!
          Wq... się!
          M.
          • gtxl Re: Ludzie!!!! Ja mówię o normalnej 18.11.13, 14:02
            mariner4 napisał:

> lewicy i prawicy. a nie na przykład o narodowych socjalistach z PiS, czy o "lew
            > icy" Milera!
            > Wq... się!
            > M.

Możesz zdefiniowac tę "prawdziwą lewicę"?
            Myśłisz o tej lewicy z Kuby,Salwadoru czy z Chin?

• mariner4 Nie, 18.11.13, 14:11
              ale i tak nie zrozumiesz.
              M.
              • gtxl Re: Nie, 18.11.13, 14:13
                mariner4 napisał:

> ale i tak nie zrozumiesz.
                > M.

He he....
          • volupte Re: Ludzie!!!! Ja mówię o normalnej 18.11.13, 14:02
            Szkoda zdrowia:-) Obecnie w Europie pojęcia , prawca - lewica sa mocno poplatane. U nas np. PiS - gospodarczo lewicowe, społecznie betonowa prawica, PO - nijakie, TR - niby lewica , ale gospodaqrczo ( ni pies ni wydra), Korwin - ten zawsze betonowy liberał i społeczny konserwatyzm , SLD - chyba socjalliberałowie itd. Calkiem misz-max. :-)
          • adherent1 Re: Ludzie!!!! Ja mówię o normalnej 18.11.13, 14:11
            mariner4 napisał:
            > lewicy i prawicy. a nie na przykład o narodowych socjalistach z PiS,
            > czy o "lewicy" Milera!

Czy przypadkiem nie chcesz definiować prawicy i lewicy wg wzorów
            sprzed II WŚ czy czasów zimnej wojny?
            Millera wybrali ludzie, w PiS prezes zniszczył myślących inaczej,
            w PO Tusk wymiksował mądrzejszych od przeciętnej.
            Dostrzegasz?
            • m.c.hrabia Re: Ludzie!!!! Ja mówię o normalnej 18.11.13, 14:21
              Millera wybrali ludzie

po Napieralskim to i konia by wybrali
              w PiS prezes zniszczył myślących inaczej,

pan na b jest jeden.
              w PO Tusk wymiksował mądrzejszych od przeciętnej

ta przeciętna musiała być bardzo przeciętna skoro się dała wymiksować :)

• adherent1 Re: Ludzie!!!! Ja mówię o normalnej 18.11.13, 14:43
                m.c.hrabia napisał:
                > po Napieralskim to i konia by wybrali
                Jesteś niereformowalny :-).
                Widziałeś w TV miny Olejniczaka, Kalisza, Siwca
                po wyborach w SLD?
                Przyznaj że gorzej by SLD wyglądało pod
                przywództwem w/w. Z "radości" to i Ty byś pluł :-)
                • mariner4 Zgadzam się z Twoim przedmówcą. 18.11.13, 16:18
                  Takiego matoła jak Napieralski tylko inne matoły mogły wybrać.'
                  Wolno Ci wielbić SLD i Milera. To nie jest w końcu przestępstwo.
                  Ja tam nie widzę szczególnej różnicy pomiędzy partiami, jeżeli chodzi o stronę moralna.
                  Gdyby nie 1989 to Miler pewnie broniłby socjalizmu, tak jak się broni niepodległości jako I sekretarz KC PZPR.
                  M.
                  • adherent1 Re: Zgadzam się z Twoim przedmówcą. 18.11.13, 18:38
                    mariner4 napisał:
                    > Wolno Ci wielbić SLD i Milera. To nie jest w końcu przestępstwo.
                    Naprawdę staram się przekazać że personalia są najmniej ważne.
                    Nie ma najlepszego przywództwa na zawsze, zmieniają się czasy,
                    zmieniają się wyzwania które najlepiej realizują różni ludzie.
                    W SLD nie problemu zmienić przywództwo, w innych partiach
                    to niemożliwe. To aż tyle i tylko tyle.
                    • m.c.hrabia Re: Zgadzam się z Twoim przedmówcą. 18.11.13, 19:01
                      zmieniają się czasy,
                      > zmieniają się wyzwania które najlepiej realizują różni ludzie.

a Miller jest wieczny :)))))

od 1976
                      • 1all.correct Czy ktoś z prawicy (ONR, NOP, ... 18.11.13, 19:16
                        ... MW, PO, PiS) może pokazać co mądrego zrobiła prawica w ciągu ostatnich 24 lat istnienia bantustanu pt. III/IV RP ?
                        • adherent1 Re: Czy ktoś z prawicy (ONR, NOP, ... 19.11.13, 08:59
                          1all.correct napisała:
                          > ... MW, PO, PiS) może pokazać co mądrego zrobiła prawica w ciągu
                          > ostatnich 24 lat istnienia bantustanu pt. III/IV RP ?

Problem polega na tym że to są partie prawicowe z natury konserwatywne,
                          wolą konserwować stare obojętne czy to jest dobre czy złe. Niestety
                          częściej stare jest gorsze - stąd mamy to co mamy.
                          Wadą dyskusji na tym forum jest też personifikacja do przyjęcia jeszcze
                          w dyskusjach o przywódcach PO czy PiS i Ruchu Palikota ale krytykowanie
                          person na lewicy (teraz w SLD) jest śmieszne gdyż w SLD ludzie najczęściej
                          są zmieniani.
                          • pis_da_deby Re: Czy ktoś z prawicy (ONR, NOP, ... 19.11.13, 09:42
                            adherent1 napisał:

> krytykowanie person na lewicy (teraz w SLD) jest śmieszne gdyż w SLD ludzie najczęściej
                            > są zmieniani.

Nie bierzesz chyba pod uwage, ze zmienia sie to co nie funkcjonuje tak jak sie oczekuje.
                            Wazne jest rowniez by zmieniac na lepsze a nie zmieniac zeby zmienic.
                            Na razie te zmiany nie wychodzily SLD na dobre. W kazdych kolejnych wyborach, pod kierownictwem nowych przewodniczacych osiagali coraz gorsze wyniki.
                            • adherent1 Re: Czy ktoś z prawicy (ONR, NOP, ... 19.11.13, 09:53
                              pis_da_deby napisał:
                              > Nie bierzesz chyba pod uwage, ze zmienia sie to co nie funkcjonuje
                              > tak jak sie oczekuje.

Przecież to oczywiste.
                              Niechętnie zgadzam się na dyskusje o osobach i ich "zasługach"
                              ale wyjście z tego co SLD zafundował Borowski i Kwaśniewski nie
                              jest proste. Zgadzam się że program tej partii jest jeszcze za mało
                              wyrazisty ale przecież o tym decydują ludzie - w SLD bardziej
                              demokratycznie niż w innych "wodzowskich" partiach.
                              • wiosnaludzikow Re: Czy ktoś z prawicy (ONR, NOP, ... 19.11.13, 16:06
                                Ale tego programu ....NIE MA!
                                • adherent1 Re: Czy ktoś z prawicy (ONR, NOP, ... 19.11.13, 20:59
                                  wiosnaludzikow napisał:
                                  > Ale tego programu ....NIE MA!
                                  Nie marudź!
                                  Trochę wyżej podawano odesłania do tego programu.
                                  Tak na marginesie - jakich innych logowań używasz?
      • gat45 Wytłumacz mi, proszę, dlaczego 19.11.13, 07:46
        mariner4 napisał:

> natomiast nie daje sobie rady z tworzeniem.
        > Jak rządzi na przemian lewica i prawica (w Polsce to znaczy co innego)
        > Prawica nakręca gospodarkę. No to ludzie chcą coś z tego tortu zjeść i powierza
        > ją władzę lewicy. Lewica rozdaje powoli wszystko . Jak już nie bardzo jest co d
        > zielić to zdegustowany wyborca powierza znów władzę prawicy. I tak to się kręc
        > i. Jeżeli w rozdawnictwie jest umiar, to wypadkowy kierunek jest pozytywnyJak z
        > a rządów lewicy zeżre się za dużo to jest kryzys. Tak jak Grecy zżarli własny k
        > raj.

za rządów prawicy nie daje się nic z tego "tortu" uszczknąć tym, którzy go wytwarzają ?
        Dlaczego za jego prawowitych właścicieli uważa się tylko tych, którzy go sfinansowali ?
        • mariner4 Czarno białe barwy? 19.11.13, 09:38
          To nie jest tak, że jedni dają, a drudzy zabierają. To jest inne rozłożenie akcentów.
          Procesowi cywilizowania się ulega zarówno lewica, jak i prawica.
          M.
    • mariner4 Mają. Karol Marx "Kapitał" 19.11.13, 10:25
      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka