Gość: GRĄDZIEL Rowerzyści... IP: *.crowley.pl 11.08.04, 13:58 ...pedałowali, pedałują i pedałować będą. Pasją pedałowania zarażają się w dzieciństwie = właśnie w wieku 6 - 10 lat, tak że 16 lat mający pedałujący mają już zahartowane kakałko i w pełni wywichnięty mózg. Największą wylęgarnią tych miłośników pedałowania są niewątpliwie seminaria rzymsko-katolickie - czyli wiary, która jako JEDYNA z popularnych doktrynalnie stawia jej urzędników poza naturą = narzucając im celibat. Szczytem więc hipokryzji jest jednoczesne potępianie zamiłowań pedałowych w społeczeństwie = i to jest jeden z paradoksalnie fałszywych dogmatów TYLKO TEJ religii. Znamię psychiczne umiłowania tej samej płci zostaje do śmierci, a leczeniem takich inwalidów zajmował się dotychczas tylko dr Mengele w KL Birkenau - Auschwitz w latach czterdziestych ubiegłego stulecia = usuwając kilka mililitrów mózgu pedałującego. Między innymi za to jest do teraz poszukiwany przez rządnych zemsty mścicieli spod znaku KAKAŁKO, których rzesza stanowi cały czas bodajże kilka procent ogółu społeczeństwa. Wielu chłopaczków z pierwszych stron gazet lokalnych, krajowych i światowych pedałuję do szczęścia - i dobrze im tak. I tyle. A poza tym czemu się pastwicie nad normalnym mężczyzną i zasłużonym człowiekiem - ale w wieku już 68-lat... ? GRĄDŹL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.cea.pl 11.08.04, 13:59 tak sie niszczy ludzi. tak po bolszewicku , swojsko po nozistowsku. dranie niemieckie i radzieckie Odpowiedz Link Zgłoś
ja_polak Re: Sprawy ks. cd... 11.08.04, 14:08 Dlugo sie zastanawialem nad tym czy w ogóle o tym pisac. Czekalem z tym ok. 25 lat... Kidys tez bylem ministrantem i tez mialem nieszczescie spotkac ksiedza pedofila - on nazywal sie Kochanski (ciekawe nazwisko,no nie?... chodzi o tego mlodszego - bylo ich dwóch - ten starszy byl w porzadku) i byl na parafii w Augustowie. Przez wiele lat milczalem. Pamietam Matke, jak Jej powiedzialem o co chodzi - plakala cala noc. Nastepnego dnia Rodzice podjeli (moim zdaniem) bardzo zla decyzje, zabronili mi o tym mówic - bo ktos kto oskarza ksiedza na pewno z nikim nie wygra... Rzadko klne lecz kiedy o tym mysle to ... k...jego mac... szkoda, ze go od razu ... Przez wiele lat myslalem, ze ludzie mnie biora za homoseksualiste... Mam zone i dziecko których bardzo kocham. Jakos z tego wyszedlem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie namawiam... Re: Sprawy ks. cd... IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 14:22 Wiesz tak sie zastanawiam jakie pieklo musiales przezyc w zwiazku z tym . Przeciez ty musiales sie czuc bardzo bezbronny i oszukany . Mysle ze miales i tak duzo szczescia bo uwierzyla ci matka. Sa takze sytacje gdzie rodzice nie chca wierzyc , a ofiara dostaje jeszcze po glowie za wygadywanie swinstw. Albo dzieci sa szantazowane-straszone kara boska - ze jak cos powiedza to mamusia albo tatus umra .I nie mowia nic. Zastanawiam sie jaka bylaby reakcja tego ksiedza gdybys przed nim stanal i powiedzial wprost co o nim myslisz , moze zapytal czy ciagle jeszcze molestuje dzieci-mlodziez ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_polak Re: Sprawy ks. cd... 11.08.04, 14:43 Dziekuje, za dobre slowo, bo szczerze mówiac, jeszcze dzis ma poczucie jakies niewytlumaczalnej winy (chociaz nic zlego nie zrobilem). Tak, tez o tym myslalem, aby mu "plunac w twarz". Szczerze mówiac nie wiem czy jeszcze zyje, gdzie jest,etc. Z tego wszystkiego, jesli mozna mówic o czyms pozytywnym w takiej sytuacji, to nauczylem sie, ze nie wazne jak sie w tym gównie znalazles, wazne jak z tego wyjdziesz... Jesli to mi pomoze wyjsc z tego calkowicie to "zloze mu wizyte". Jesli nie, to nie bede marnowal mego zycia na jakiegos kutasa (chocby i ksiezecego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Polaka Re: Sprawy ks. cd... IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 14:58 Nie mysl o poczuciu winy . To jest niestety niejeden dylemat ofiar pedofili. Jest w cos w rodaju trudnego do zwerbalizowania poczucia ze skoro akurat one staly sie ofiara pedofila to znaczy ze w nich cos takiego musialo byc - nieczystego, plugawego . To przekonanie jest tez czesto przez pedofili podtrzymywane . A przeciez niczym nieuzasadnione !!!! No jest ciezkim przezyciem nawet po wielu latach stanac w oko z oko. Z drugiej strony w praktyce terapeutycznej dazy sie do konfrontacji czasami - jest aktem wyzwalajacym dla ofiary. Jesli sobie poradziles to dobrze . Ciesze sie ze ci sie udalo. Nie moge , nie myslec o wielu takich jak ty . Popatrz ilu chlopcow musialo byc w takiej samej sytuacji jak ty . Odpowiedz Link Zgłoś
ja_polak Re: Sprawy ks. cd... 11.08.04, 16:04 Gość portalu: do ja Polaka napisał(a): > Nie mysl o poczuciu winy . To jest niestety niejeden dylemat ofiar pedofili. > Jest w cos w rodaju trudnego do zwerbalizowania poczucia ze > skoro akurat one staly sie ofiara pedofila to znaczy ze w nich cos takiego > musialo byc - nieczystego, plugawego . > To przekonanie jest tez czesto przez pedofili podtrzymywane . > A przeciez niczym nieuzasadnione !!!! > No jest ciezkim przezyciem nawet po wielu latach stanac w oko z oko. > Z drugiej strony w praktyce terapeutycznej dazy sie do konfrontacji > czasami - jest aktem wyzwalajacym dla ofiary. > Jesli sobie poradziles to dobrze . Ciesze sie ze ci sie udalo. > Nie moge , nie myslec o wielu takich jak ty . > Popatrz ilu chlopcow musialo byc w takiej samej sytuacji > jak ty . Tak, to prawda, bylo jest i... bedzie wielu. Sprawiedliwosc? Czegos takiego nie ma. Jest to jeszcze jedna abstrakcja. Pomysl ilu sie jeszcze udaje wykorzystywac innych "tuz pod nosem Pana Boga"... ... spotka ich "kara boza"? nie wiem... dobrze by bylo, lecz to dla mnie tez brzmi jak jakas abstrakcja... Jedyna dobra sprawa jaka mozna zrobic - to zatrzymac wykorzystywanie niewinnych dzieci tu i teraz i tam, gdzie wiemy, ze ono sie dokonuje. To chyba nas odrózniloby od "swin i innych zwierzat"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Polaka Re: Sprawy ks. cd... IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 16:14 Wiesz cos sie zaczyna zmieniac - powoli. Choc widze jeszcze sporo przykrych zjawisk zwiazanych z brakiem empatii wobec ofiar .Zobacz jeszcze troche potrwa zanim ofiary nie beda raz ofiarami pedofili a dwa spoleczenstwa. Ja wiem ze ciagle jeszcze ofiary pedofilii chroni sie przed upublicznianiem tego przestepstwa. Wiem jak potrafia zareagowac koledzy - otoczenie . I wiem jak trudno ofiarom o tym mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik1941 Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:20 Przeglądając wypowiedzi na temat tego artykułu jestem zbulwersowany wypowiedziami niektórych dyskutantów.Wydaje mi się że temat jest poważny i do niego powinno się poważnie podejść, a na forum widzę parę zacietrzewionych kogutów obrzucających się nawzajem błotem.A przecież nie o to w tym artykule chodzi.Sprawy o pedofilię są niezwykle ciężkimi przestępstwami bo dotyczą dzieci i młodzieży i powinny być surowo karane bez względu na to kogo dotyczą, bo czy to robotnik czy ksiądz, poseł, premier, czy nawet prezydent, jeśli jest pedofilem powinni być bardzo surowo ukarani.A ksiądz Jankowski?,cóż narazie to są tylko pomówienia, być może będzie tego cią dalszy.Obserwując przez ostatnie kilkanaście lat sposób życia księdza nie można powiedzieć że jest on aniołem i dziwię się ludziom którzy zawiązali komitet obrony księdza że nie widzą całej jego działalności, jego antysemityzmu,jego nienawiści do żydów, komunistów, gejów,i podżegnywania do tej nienawiści. Czy taki powinien być przedstawiciel kościoła, chrześcijaństwa? A sposób życia księdza Jankowskiego też pozostawia wiele do życzenia.Jestem również człowiekiem wierzącym ale nigdy bym nie mógł wziąśc sobie takiego powiernika jak ksiądz Jankowski.Ja bym pozostawił sprawę o pedofilię prokuratorom, oni powinni wyjasnić tą sprawę. Nie podniecałbym się tym że jest to wielki "Ksiądz Jankowski" bo wobec prawa i Boga powinien on być człowiekiem równym każdemu z nas. Wypisując takie bzdety na forum sami nawołujemy do nienawiści i nie tolerancji myślących inaczej niż my.I tego radzę się wystrzegać. Kazik1941 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny o co naprawde chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:08 Molestowanie dzieci woła o pomstę do nieba i jesli wychodzi od kapłana, to świadczy o kompletnym zapomnieniu i nieznajomości Ewangelii, która jest przecież podstawą chrześcijaństwa. A może się mylę, może Ewangelia służy już tylko do wybiórczego stosowania na użytek duchownych a pojęcie "dobra" jest rozumiane tylko jako "dobro Kościoła"? W takim razie można dalej pomijać słowa Chrystusa, który mówi, że gdyby ktoś zgorszył jednego z tych maluczkich, lepiej żeby gorszycielowi przywiązali kamień młyński i strącili go w morze. Nie jestem zwolennikiem tak radykalnych rozwiązań, ale złość bierze, kiedy sie słyszy, że ksiądz z Tylawy dalej odprawia msze i głosi kazania. Jak taki człowiek może nauczać, przecież jest totalnie skompromitowany i dał przykład jednego z najgorszych grzechów. Ewangelizować nalezy najpierw życiem a potem słowem. On i jemu podobni powinni zostać całkowicie pozbawieni wszystkich funkcji kapłańskich i odpowiadać za swoje czyny jak każdy przestępca. Co nie znaczy, że każdy kontrowersyjny i niewygodny ksiądz musi zaraz zostac pomówiony o pedofilę. Dla Jankowskiego nie mam wielkiej sympatii ze względu na jego szowinizm, a nie znaczy to tylko "wrogość mężczyzn wobec kobiet", ale wrogość wobec jakiejś grupy społecznej w ogóle. To co się dzieje wyglada mi jednak na nagonkę, dowody są wyszukiwane na siłę i mają chyba odwrócić uwagę od sprawy niejakiego Andrzeja S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:38 Masz racje, ze poziom niektorych wypowiedzi (seryjnych) na tym forum jest skandaliczny. Dziesiatkami powtarzaja sie glupie inwektywy w stylu "bolszewicy", "klony" (czego??) i tym podobne schizofreniczne kawalki. Nic to nie wnosi, niczemu nie sluzy a miejsce zajmuje. Sprawy, o ktorych sie tu mowi sa bardzo wazne bo dotykaja zywotnych interesow spoleczenstwa, jego wolnosci i poszanowania prawa. A tu tylko "zydokomuna", zydy, komuchy i takie inne brednie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skop Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.um.bytom.pl / *.um.bytom.pl 11.08.04, 14:39 Kilkakrotnie na ten temat wypowiadałem się już na łamach forum Onetu. Osobiście uważam, ze dla dobra sprawy dochodzenie powinna prowadzić prokuratura w innym mieście. Prokuratura Gdańska sprawę rozpaprze swoim ślamazarstwem, oczekując, że opinia społeczna zapomni. A po kilkunastu miesiącach Hiobowym werdyktem ogłosi, że sprawa nie była szkodliwa społecznei, a ks. Jankowski to dobry człowiek, a że hochsztapler i bufon. No cóż taka jest jego uroda. Liczę tutaj na konsekwencję Prokuratury Apelacyjnej, która ponoć nadzoruje całośc dochodzenia w sprawie a osoby. A przeciw komu toczy się sprawa - przeciw Myszce Miki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko... IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.04, 14:49 ... zarzutami o pedofilie oraz ewentualnie naduzyciami finansowymi, o ile byly one sprzeczne z prawem. Reszta (prostytutki, libacje, szajka chlopcow rzadzaca parafia, antysemityzm i deklarowana homofobia) to jawny dowod na dwulicowosc, zachlannosc i hipokryzje kleru, a zatem skandal publiczny. Chyba ze byly przypadki podzegania do agresji wobec Zydom i homoseksualistom - wtedy prokuratura powinna sie i tym zainteresowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko.. IP: *.crowley.pl 11.08.04, 15:02 Gość portalu: hr. Zet napisał Reszta (prostytutki, libacje, szajka chlopcow rzadzaca > parafia, antysemityzm i deklarowana homofobia) to jawny dowod na dwulicowosc, > zachlannosc i hipokryzje kleru, a zatem skandal publiczny. Nieproporcjonalnie większym skandalem i złem jest "przeciek" z prokuratury do mediów przed wydaniem jakichkolwiek oficjalnych oświadczeń. Jankowskiemu postawią zarzuty ,lub nie postawią , zostanie skazany , lub nie. Po prostu jedna z setek tysiecy spraw w Polsce , tyle że nagłośniona. Nieporównywalnie większą szkodę wyrządza naszej demokracji prokuratura poprzez swe wyjątkowo niekompetentne ( głównie ten przeciek ) działanie. Wymiar sprawiedliwości traci resztki autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko.. IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.04, 15:04 Zgadzam sie, jezeli rzeczywiscie byly przecieki. Czy byly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:28 NIe bylo zadnych przeciekow. Prokuratura realcjonuje bardzo skapo sam fakt prowadzenia sledztwa a nie jego szczegoly! Dziennikarze maja prawo do wlasnych zrodel informacji i z tego prawa korzystaja. To wszystko. Ten przypadek jest afera publiczna i bardzo dobrze, ze prasa (cala) odnosi sie do niego relacjonujac przebieg zdarzen. Oby tak dalej do samego konca. Kto do tego nie dorosl niech jedzie na Kube albo do Minska.. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko.. IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.04, 15:42 Tak samo to widze. Oby justitia wykorzystala wszystkie mozliwosci, chodzi o dobre imie Rzeczypospolitej Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZwalczajKłamliwąGW CZY ŻYD MOZE ROBIĆ CO ZECHCE W POLSCE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:25 Do czasu Panowie Żydowie, do pewnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neptun Czy Pralat moze robic co chce w Gdansku? Do czasu IP: 152.75.124.* 11.08.04, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko.. IP: *.crowley.pl 12.08.04, 10:01 Gość portalu: hr. Zet napisał(a): > Zgadzam sie, jezeli rzeczywiscie byly przecieki. Czy byly? Pierwszy artykuł w GW w tej sprawie ukazał się przed oficjalnymi wypowiedziami prokuratury. Dziennikarze oczywiście zrobili swoją robotę i do nich nie można miec pretensji . Informację musieli uzyskać z jakiegoś wiarygodnego źródła , zakładając , że GW nie jest brukowcem. Tym źródłem może być jedynie nasz wymiar sprawiedliwości a konkretnie prokuratura. Jeśli coś wycieka do mediów z prokuratury ( obojętne w sposób zamierzony , czy przypadkowy) to znaczy ,że prokuratura pracuje źle. I to jest największy skandal w całej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamci Re: Wymiar sprawiedliwosci interesuje sie tylko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:26 Taaak, ty bys wolal aby wszystko bylo pocichutku, udupione jak nalezy, schowane pod dywan... Co za hipokryzja. Sprawa jest od lat publicznym skandalem! Nie zauwazyles? Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo abepe Goclowski powiedzial.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:24 Powiedzial, ze nie odpowiada za glupote swoich podwladnych!!! To juz szczyt. A kto niby odpowiada? I dodal, ze od 20 lat naklania pralata do nieporuszania drazliwych spraw. 20 lat biskup nie moze sobie dac rady ze swoim podwladnym? Zarty. I nic nie wie o innych sprawach skoro cale miasto wie?? Zaklamanie kleru siega dna ostatecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Popieram. Gdanska Prokuratura notorycznie... IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.08.04, 14:56 splawiala sprawy dotyczace ksiedza Jankowskiego (np zlozona przez Zwiazek Gmin Zydowskich skarge o nawolywanie do nienawisci na tle wyznaniowym - po slynnej szopce z gwiazda Dawida) powolujac sie na znikoma szkodliwosc spoleczna (Faszym! Znikomo szkodliwy!!!). Z drugiej strony podjela sie dochodzenia w spreawie Nieznalskiej i skarge utryzmala w mocy. Gdanski wymiar sprawiedliwosci wystawil sobie takze swiadectwo wczesniej w kwestii "Slawomnira W. syna prezydenta" u ktorego stwierdzila nieznany medycynie zespol cech osobowosciowych, rozgrzeszjacych go z przejechania kobiety w pijanem widzie oraz mordobicie na policjantatch. I daletgo przez moment nie wierze, ze dochodzenie w sprawie Jankowskiego bedzie przeprowadzone rzetelnie. Juz w tej chwili to widac - przy tych wszystkich przeciekach, ktore sa skandaliczne kiedy sprawa jest w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Popieram. Gdanska Prokuratura notorycznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:30 Tak to wyglada i trudno miec zaufanie do gdanskiej prokuratury. Sprawy, o ktorych mowisz musialy byc faktycznie sterowane i o jest skandaliczne. Moze jednak tym razem cos sie zmieni i prokurator zacznie na prawde znaczyc PROKURATOR. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolBis Re: Popieram. Gdanska Prokuratura notorycznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:33 No i oczywiscie - notorycznie stosowanie kretynskiego moim zdaniem usprawiedliwienia "niska szkodliwosc spoleczna" przestepstwa jest niesluszne. Po prostu nie ma przestepstw o malej szkodliwosci spolecznej! Kazde przestepstwo jest bardzo szkodliwe spolecznie a najbardziej szkodliwe jest usprawiedliwianie przestepstw. Nalezy karac, nawet nisko, ale karac za KAZDE przestepstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarod Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.08.04, 15:00 jakież jest proste rozwiazanie z tym sławkiem??? niech lekarz zobaczy jego dupe i sie okaże czy chłopak miał stosunki analne czy nie i po sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pip Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.espol.com.pl 11.08.04, 15:25 powinni być karani ale przez kogo ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
teodot A co na to Papież? Prymas? Biskupi? Znowu milczą? 11.08.04, 15:41 W przeciwieństwie do większości wypowiadających sie tu na forum - także w tej sprawie - nie jestem człowiekiem wierzącym. Ale jakoś nie sprawia mi satysfakcji wskazywanie palcem i drwienie: oto jest ksiądz! Oto człowiek, który ma pomagać Wam w odnalezieniu drogi do Boga! Bo to jednak smutne. Ksiądz Jankowski to człowiek z problemami, być może nawet chory i potrzebujący pomocy. Być może ale jego zwierzchnicy pozwalają mu pełnić rolę o której napisałem i to już jest ich wina! I dla nich nie znajduję żadnego usprawiedliwienia. Bo oni w przeciwieństwie do księdza Jankowskiego są na pewno przy zdrowych zmysłach. Ale też maja problem. Ludzie aspirujący roli autorytetów moralnych i nie raz grzmiący w obronie łamanych wartości są w rzeczywistości konformistami i ludźmi tchórzliwymi. Tolerują człowieka stentacyjnie pławiącego się w luksusie ale gdy przychodzi do płacenia długów oświadczającego, iż to wszystko co ma wcale do niego nie należy... Toleruja człowieka, który dla zaspokojenia swej pychy ustanawia własne ordery i używa nienależnych mu odznaczeń i stopni wojskowych. Tolerują jego nienawistne antysemickie wypowiedzi, których nie waha się głosić z ambony... Tolerują zło, pyche i podłość, którą u każdego innego po stokroć by napiętnowali, a u jednego ze swoich nie chcą choć to akurat należy do ich obowiązków... Czy wreszcie w tej sprawie któryś z nich odezwie się i powie dość! I zada mu parę pytań. O te kazania, o luksus jakim się otacza, o ordery i mundury... I wreszcie o te kilka tysięcy, które wręczył nastolatkowi, do czego akurat sam się przyznał. Kilku tysięcy nie daje się na cukierki. To za dużo. Ale to w sam raz dość, by zamknąć gębę. Kryje się być może za tym jakaś ponura i wstrętna tajemnica i niech to wyjaśnią Ci, do których to należy. Jego zwierzchnicy. Rafał Korzeniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: A co na to Papież? Prymas? Biskupi? Znowu mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:09 Wypowiedzial sie juz abepe Goclowski... ze on nie odpowiada za glupoty swoich podwladnych... ot moralnosc... Kpi czy o droge pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZwalczajKrętcząGW! ŻYDOKOMUNA ZNOWU PODNOSI GŁOWĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:29 Skutki zmowy okrągłostołowej stają się coraz bardziej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwame Pralat nie podnosi glowy bo ciagnie druta! IP: 152.75.124.* 11.08.04, 18:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwalczajacy Re: ŻYDOKOMUNA ZNOWU PODNOSI GŁOWĘ ! IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 18:51 Ano staja sie widoczne "skutki zmowy okraglostolowej" Ja mysle ze masz na mysli udzial kleru przy "okraglym stole " A moze chcesz powiedziec ze przy okraglym stole "kosciola"nie bylo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZwalczajPlotkiGW! Re: ŻYDOKOMUNA ZNOWU PODNOSI GŁOWĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:59 Udział ludzi Kościoła przy zmowie okrągłostołowej jest czymś naturalnym. Haniebna jest postawa jaką tam przyjął i godna potępienia. Tego jednak nie robi GW. Gazeta woli zajmować się plotką. Gazeta omija istotne sprawy, pisze na tematy trzeciorzędne. Dlatego traci klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwalczacz Re: ŻYDOKOMUNA ZNOWU PODNOSI GŁOWĘ ! IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 19:13 Tak ? Udzial kosciola przy zmowie jest czyms naturalnym ? A na czym ta naturalnosc mialaby polegac? Dlaczego plotka ? To co wyprawia jankowski ma byc plotka ? Sadzac po ilosci postow sprawe ktora ma byc "plotka " sporo ludzi poruszyla . Przeciez jest mowa o tym ze haniebna jest postawa kosciola ktora przyjal i godna potepienia . Od 20-stu lat wg Goclawskiego znosimy ekscesy jankowskiego z ktorym goclawski jego przelozony nie moze lub nie chce sobie poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.biz.rr.com 11.08.04, 15:47 Dziennikarze, i generalnie media, powinny byc "glosem ludu" - jak najbardziej niezaleznym, jak najbardziej obiektywnym - majacy pozycje jak kiedys BBC. Niestety obecnie jest to targowisko robienia wrazenia - najlatwiejszego, gdy dziala sie na niskie instynkty. Jest to element spirali samozniszczenia. Moze znalezli by sie jednak dziennikarze, ktorzy potrafili by byc niezaleznymi, i pokazywac rzeczywistosc taka jak jest - czyli i z Jankowskim i z Rydzykiem - ale i z innymi, robiacymi "dobra robote" na drugim koncu spektrum. Tam tez mozna znalesc sensacje - spektakularnie pozytywnego dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.chcgilgm.covad.net 11.08.04, 15:59 Oczywiscie ze to robil. Stary zboczeniec i zlodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: 63.121.99.* 11.08.04, 16:08 Jesli ktos jest zlodziejem bandyta i zboczencem to mysli tak samo o innych ale tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: 63.121.99.* 11.08.04, 16:17 To dzieki jemu i Solidarnosci Polacy moga mowic co chca i robic co chca dzisjaj bo maja komputery i wolne media. Najlepiej jednak czujemy sie przy pustych polkach gdzie by stal znowu ocet i herbata a wodki nie brakowalo. Hitler dobrze powiedzial ze jak da sie wladze w rece Polakow to sie sami wykoncza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.04, 17:01 Polacy walczyli przede wszystkim o wolnosc, demokracje i panstwo prawa, niech ks. Jankowski o tym nie zapomina - bo moze sie on doczekac nieprzyjemnego przebudzenia przy tym swoim komputerze. Jezeli popelnil owe bledy, niech sie otwarcie do nich przyzna. Ocali w ten sposob swoj nieco poszargany autorytet moralny. Okaze sie wielkim (- mowie to bez jakiegokolwiek patosu). Zarciki o tym, co Hitler mowil o Polakach, i o ksiezach w rodzie swiadcza co najwyzej o infantylnosci zartujacego. Przywoluja na mysl dictum prezydenta Chiraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 17:03 uwaza ze to dzieki jankowskiemu mozemy sobie via internet pogadac i ze polki nie sa puste. Swietnie . I wobec tego jankowski moze robic i mowc co chce bo to spoleczenstwo winne jest jankowskiemu dozgonna wdziecznosc. Jasne ze tak- nie ma to jak poczucie winy -powinnismy wszyscy miec calowac dobrodzieja w pierscien i z pokora, bezkrytycznie wysluchiwac tego co ma do powiedzenia i akceptowac wszystko . Co ma Hitler do tej historii ? Masz moze na mysli ciagle mowienie o zydokomunie ? Hitler tez wszedzie widzial spisek zydowski. Powiem tak - wystapienia jankowskiego robia z nas Polakow antysemitow zupelnie nie zasluzenie. Poniewaz jednak protesty gina, sa niedoslyszalne pozostaje w swiecie wrazenie ze Polacy sa obsesyjnymi antysemitami . Co wg mnie nie jest prawda. Jankowski kompromituje nasz kraj na arenie miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama dzieki Jankowskiemu??? co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:10 Absolutnie nie moge sie zgodzic ze to "dzieki Jankowskiemu " nie mamy octu na polkach... itp..itd. Skad to komus przyszlo do glowy? On jako ksiadz byl "tam" i to byl jego obowiazek. Ale to nie Jankowski zmienil Polske! Na Boga, co wy wygadujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwame Janowski wyzwolil Polske! Dac mu octu!!!!!! IP: 152.75.124.* 11.08.04, 18:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DajNaTace A mój tata jest księdzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:21 2 lata temu moja siostra wzięła ślub u znajomego księdza. Dzisiaj ma 1 dziecko a księżulek już dwoje. haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: A mój tata jest księdzem IP: 63.121.99.* 11.08.04, 16:27 To ciesz sie dziewczyno i dziekuj Bogu. Bo kto ma ksiedza w rodzie tego bieda nie ubodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurator zboczeniec ? Kto, ksiadz czy ojciec? IP: 152.75.124.* 11.08.04, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Henryk J. wtyką UB?? 11.08.04, 16:35 Czy jest możliwe, żeby w czasie komuny ubeki nie wiedzieli o jego skłonnościach? Przecież coś takiego jest świetną okazją do szantarzu. A może cały czas wiedzieli i pomagali mu w ukrywaniu "skłonności" w zamian za informacje o opozycji? Może nadal z nimi współdziała, a ta ostra obrona jest działaniem agentów mających za zadanie obronę tak cennej "wtyki". Czy jego "patriotyczne" wystąpienia, ostre plucie na czerwonych i "różowych" to nie próba odsuwania od siebie podejrzeń? Teoria w stylu "matrix", ale kto wie... ;) Czy ktoś ma również podobne przemyślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Henryk J. wtyką UB?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:55 W kosciele kat wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Henryk J. wtyką UB?? 11.08.04, 23:50 Nie uważam, żeby akurat Kościół Katolicki był jakoś wyróżniony - UB miało swoich agentów w różnych środowiskach. Dziwi mnie za to brak większej reakcji na mój wpis. Czyżbym "trafił"? Obrońcy ks. Henryka J. nie chcą poruszać tematu, żeby zbyt dużo ludzi nie zaczęło myśleć? He he, pozdrowienia dla wszystkich "Prawdziwych Polaków" z UB. Jak nie na tym, to na tamtym świecie, będziecie rozliczeni z swoich czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Henryk J. wtyką UB?? a gdzie twoje szare komor IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.04, 00:37 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Henryk J. wtyką UB?? a gdzie twoje szare komo 12.08.04, 00:50 A powiedz mi dlaczego NIE mógł być? Podałem ci dlaczego mógł być. Podaj dowody przeciwne - wyzwiska nie są argumentem tylko dowodem braku argumentów ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Henryk J. wtyką UB?? a gdzie twoje szare komo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.04, 00:57 Cytat z "Naszego Dziennika": "Pierwszym celem ataku stał się prezes Unii Stowarzyszeń i Organizacji Polskich Ameryki Łacińskiej Jan Kobylański. Zaatakowała go i zniesławiła 28 czerwca 2004 r. "Gazeta Wyborcza" w artykule pod wymownym tytułem "Sponsor Leppera i Ojca Rydzyka". W swym artykule redaktor Mikołaj Lizut w sposób, bardzo delikatnie mówiąc, nieprzyzwoity m.in. podał w wątpliwość fakt przebywania Jana Kobylańskiego na Pawiaku oraz w obozach koncentracyjnych Auschwitz, Mauthausen, Gusen i Dachau. Posunął się on nawet do sugestii, że Kobylański współpracował z nazistowskimi zbrodniarzami wojennymi, że mógł być obozowym kapo. To niesamowite, jak można bez żadnych konsekwencji próbować niszczyć prawdziwego Polaka, patriotę pracującego od wielu lat dla Ojczyzny. Warto w tym miejscu zacytować odpowiedź "Gazety Wyborczej" na list pana Jerzego Achmatowicza, protestującego w sprawie zniesławienia prezesa Kobylańskiego. Redaktor Paweł Goźliński napisał cynicznie, że "sposób przedstawienia biografii Jana Kobylańskiego mógłby budzić wątpliwości wtedy, gdybyśmy zawarli w nim jakiekolwiek rozstrzygnięcia. Mikołaj Lizut stawia jednak pytania dotyczące życiorysu Jana Kobylańskiego, nic więcej". . Juz teraz choc troche "wlaczyles" szare komorki? Abi ty, ani tym bardziej gw nie macie zadnych dowodow: stek pomowien, majacych "uwiarygodnic" tezy chorych z nienawisci przeciko Jankowskiemu i Kosciolowi "umyslow". Czy yt wogole rozumiesz takie pojecie, jak "dowod"? chyba nie. raczej posilkujesz sie samymi paszkwilami tej gadzinowki, walczacej "recami i nogami" o naklad, czyli gw. Sorry, ale troche mi cie jedank zal. I... sprobuj zaczac myslec na swoj wlasny rachunek, a nie pod dyktando michnikow, warszawskich, lizutow, zakowskich i reszty ferajny. Niezaleznosc w mysleniu to naprawde wielka rzecz! sprobuj! moze cie sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Silesius, a gdzie twoje szare komórki? 12.08.04, 06:17 Nasz Dziennik nie jest dla mnie autorytetem. Gazeta powiązana z Radiem Maryja, które ma dziwne preferencje u Rosjan ma dla mnie być wymiernikiem "Prawdziwej Polskości"? Co do GW - to jakbyś tego nie zauważył sam Jankowski w pewnym momencie dziękował za wmiare wywarzone stanowisko. Później mu przeszło. Pewnie w momencie jak się zorientował, że w udzielonym wywiadzie sam się "podłożył". O pieniądzach dawanych "Sławkowi" sam mówił. Jakoś do tej pory nie mogę zrozumieć jak można ot tak dać chłopakowi 8 tyś bo potrzebuje. Chłopakowi, który ma rodziców. Sugerujesz, że Jankowski sam nie wiedział co mówi? Kłamał? Był pijany w udzielając wywyiadu? Czy szasta forsą? Jak inaczej wyjaśnisz jego własne słowa o tej darowiźnie. Jak nie pamiętasz to poczytaj: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2208594.html Może ten wywiad jest fałszerstwem? Przed fałszywymi oskrżeniami trudno się bronić, ale fałszywość wywiadu dosyć łatwo udowodnić - jakoś ks. Jankowski do tej pory nie podał GW do sądu. Aha - podejrzenie o agenturalność Jankowskiego to mój własny patent. Nie mogę się posługiwać "gadzinówkami" aby to udowadniać. Zaczynam być ciekaw co takiego TY drogi Silesiusie masz na sumieniu, że UBeki zmuszają cię do gwałtownej obrony prałata? Czy to wyłącznie niechęć do GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SILESIUS MAAC, KAZDX NAWET JANKOWSKI, JA I TY IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.08.04, 01:18 MA PRWO OCZEKIWAC, ZE "IN DUBIO PRO REO". CO MU UDOWODNIONO? NIC! TYLKO POMOWIENIA I PASZKWILE! ZE "NASZ DZIENNIK" JEST ZWIAZANY Z RADIEM MARYJA? ALE PODAL NA OFICJALNEJ STRONIE CALY TEKST HOMILII! CZY GW TEZ TAK UCZYNILA? CZY WSTAWKI O "JUDEOKOMUNIE" NIE SA WYMYSLEM ZOLDAKOW MICHNIKA? JA SIE MAAC NIE BOJE, BO MI I KOMUNA W TYLEK DOKOPAC CHCIALA, A I Z NIEMIECKIMI URZEDASAMI MA CZASAMI SWOJE BOJE: AGENTURALNA PRZESZLOSC? UB? TO CHYBA TWOJ PORTRET! PODAJ DOWOWDY (NIE POMOWIENIA TEGO JAKALY MICHNIKA), ZE JANKOWSKI JESTR WINNY: WTEDY CI UWIERZE. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: MAAC, KAZDX NAWET JANKOWSKI, JA I TY 15.08.04, 10:07 O coś się tak zdenerwował, że aż krzyczysz? Czyżbym był coraz bliżej prawdy? Jednak Ty też...? Współczuję... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Godnosc RP i majestat prawa IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.04, 16:44 Niech prokuratura i sady gdanskie skorzystaja z tej pierwszorzednej szansy i oczyszcza sie z odium niesprawiedliwosci i przekupstwa, ktore ich od czasu wyroku ws. D. Nieznalskiej otacza, i ktore RP osmieszylo na skale europejska. Niech dadza przyklad starannosci, konsekwencji i niezawislosci – brawa opinii publicznej sa im pewne. Nie ma igraszek z panstwem i prawem – polski wymiar sprawiedliwosci posiada swoja godnosc i winien ja obronic. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 "Sipe Report" - Seksualne Pref... Cz. II, z 3 11.08.04, 18:04 Sipe Report" - Seksualne Pref... Cz. II, z 3 Autor: Gość: Krzys52 IP: *.proxy.aol.com Data: 08.11.2001 04:32 -------------------------------------------------------------------------------- ................................Cześć II 78. Różne inne źródła oceniają procent wszystkich księży katolickich, którzy są zaangażowani seksualnie z nieletnimi na 2-10proc. Pewne nieporozumienie dotyczy pewności czy te liczby odnoszą się tylko do pedofili (seksualne zaangażowanie z dziećmi przed okresem dojrzewania), czy tez uwzględniają także efebofili (seksualne zaangażowanie z nastolatkami), czy też dotyczą obydwu grup. Osobiście oceniam, że 2proc. wszystkich księży katolickich jest pedofilami, a kolejne 4proc. angażuje się seksualnie z nastolatkami (efebofile). 79. Jeśli rozważać pojedyncze instytucje katolickie czy diecezje, proporcja tych rzekomych (oskarżanych) czy faktycznych nadużyc seksualnych na nieletnich często przebiega wyżej niż moje oceny. Na przykład, kilka katolickich diecezji w Stanach Zjednoczonych ujawniło, że ponad 10proc. czynnych księży wykorzystywało seksualnie nieletnich. 80. W roku 1993 przeprowadzone zostały rozległe badania w kalifornijskim seminarium niższego stopnia (uczniowie 13-17 letni) przez niezależną komisję, składającą się z zakonnych i wyświęconych profesjonalistów z dziedziny pracy socjalnej, i psychologii, prawa i medycyny. Ujawniły one, że 25proc. zakonnych nauczycieli (bracia franciszkanie) miało nieodpowiednie kontaty seksualne z nieletnimi studentami, na przestrzeni 23 lat. 81. Podobny wzorzec (przebieg) niewłaściwego zachowania został udokumentowany w środkowo zachodnim seminarium niższego stopnia (uczniowie w wieku 13-17 lat) w latach 1968-1986, kiedy to 154 ofiar złożyło zażalenie o seksualnym wykorzystywaniu przez 6 księży-nauczycieli. Dodatkowe skargi zostały zarejestrowane przeciw 3 księżom-nauczycielom w latach 1972-1992. Moje badania sugerują, że tylko mała cześć wykorzystujących księż,y i zakonnych - w ramach danego środowiska, czy obszaru - kiedykolwiek była ujawniona, nawet jeżeli podjęte bywały poważne wysiłki dla wykrycia prawdy i ujawnienia przestępców. Tajny system ochrony otaczający księży i biskupów jest już solidnie okrzepły. 82. Moje badania pozwoliły na odkrycie, że seksualne wykorzystywanie w seminariach przez księży-nauczycieli musi być znacznych rozmiarów, gdyż aż 10proc. duchownych melduje o byciu napastowanymi oraz wykorzystanymi podczas nauki przed święceniami kapłańskimi. 83. Seksualne wykorzystywanie nie jest problemem unikalnym i dot. wyłącznie Kościoła katolickiego w Stanach Zjednoczonych. W Kanadzie, arcybiskup Nowej Funlandii powołał niezależną komisję do badania długotrwałych skutków seksualnego wykorzystania nieletnich, w jednej ze swoich instytucji. Nowofunlandzkie badania wykazały, że 13 z 107 księży było seksualnie zaangażowanych z nieletnimi. Dodatkowych 23 braci zakonnych i pracownikow kościoła także zostało wykrytych i ujawnionych. Opublikowany raport który, zakończony w 1990 r., był odskocznią dla reform zapoczątkowanych przez Kanadyjska Konferencję Biskupów Katolickich i wprowadzony w życie w diecezjach w Kanadzie. 84. Przeprowadzone w 1991r. badania przypadkowej próbki duchowieństwa katolickiego w Afryce Południowej wykryło, że około 45proc. księży było seksualnie zaangażowanych z niewyszczególnionym partnerem, w ciągu minionych ostatnich dwu lat. Badania te przeprowadzone były przez księdza katolickiego - Victora Kotze. 85. Badania księży hiszpańskich, 1995r., pozwalają na stwierdzenie, że 7% wszystkich tamtejszych księży popełniło śmiertelny grzech przeciew nieletnim. To samo badanie donosi, że z badanych 354 księży, którzy byli aktywni seksualnie - 26proc. dopuściło się seksualnego wykorzystania nieletnich. Ogólnie, autor twierdzi, że 60proc. hiszpańskich księży katolickich jest aktywnych seksualnie. 86. W 1996r. Irlandzka Koferencja Biskupów, w pisemnym oświadczeniu zobowiązywała się do pełnej wspołpracy, z policją i władzami, mającej na celu ujawnienie seksualnych przestępców wśród katolickiego kleru i doprowadzeniu ich przed sądy świeckie. Konferencja Irlandzka także przeprosiła społeczność katolicką za swą dlugotrwałą zwłoke w odpowiadaniu na zawiadomienia o wykorzystywaniu (także znęcaniu się) dzieci przez irlandzkich księży katolickich. 87. Australijska Konferencja Biskupów, w maju 1996, potwierdziła podobny problem z duchowieństwem katolickim w Australii, i wydała oświadczenie o polityce współpracy ze śledztwem prowadzonym przez Komisję Królewska (Royal Commision). Zawiadomienie zostało odczytane w każdej parafii. 88. Jak już tłumaczyłem w innych sekcjach tego raportu, na przykładach biskupów, arcybiskupów oraz innych członków KE USA, hierarchia Kościoła katolickiego w Stanach Zjednoczonych znała problem seksualnego prowadzenia się duchowieństwa - od pewnego już czasu. Jak wyjaśniałem, oceniam, że 2proc. wszystkich księzy katolickich dopuszcza się seksualnego napastowania dzieci, płci obojga (pedofile), a 4proc. katolickich księży napastuje seksualnie nastolatki, płci obojga (efebofile). Dobrze ustalone, poważne badania pokazuja, że przeciętny pedofil ma 250 lub więcej ofiar na przestrzeni swego życia. Nie mamy podobnych badań przeprowadzonych pod kątem efebofili. Brat Andrew Greely szacuje, że w Stanach Zjednoczonych żyje 100 000 - 150 000 ofiar seksualnego wykorzystywania przez księży katolickich, i innych katolickich duchownych. Ja w swej pracy nigdy nie usiłowałem ocenić liczby ofiar. 89. Szeroko rozpowszechnione seksualne wykorzystywanie nieletnich, przez duchownych katolickich, w Stanach Zjednoczonych, jest tylko jednym ze wskaźników nie-praktykowania celibatu przez duchownych katolickich. Cztery razy więcej katolickich księży i zakonnikow jest związanych z kobietami (niż jest związanych seksualnie z dziećmi), a blisko 3 razy tyle utrzymuje kontakty (homo) seksualne z dorosłymi meżczyznami. .............................Koniec części II, z 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Nieszczęśliwy Formozus :(( IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 19:23 Nie wiem, czy papież Formozus też był pedałem, choć o nieobyczajności postępowania wielu papieży wcale nie jedne ptaszki śpiewały. W tym wypadku historia Formozusa wskazuje na trwającą nieobyczajność Vaticanum. Faktem jest, że Krk jakoś niezbyt chętnie przyznaje się zarówno do tego papieża, jak i wielu innych. A ja tak tylko, bo zaintrygował mnie tak niespodziewany a jednocześnie wiele mówiący nick :)) Pozdrawiam :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
hans2 Co mam robic zeby od pralata dostawac 4 000 pln na 11.08.04, 18:30 Co mam robic zeby od pralata dostawac 4 000 pln na miesiac ? Ciemniaku broniacy wsciekle pralata i rzygajacym antysemityzmem powiedz co mam robic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidarnościowiec ADAM MICHNIK RÓWNIEŻ NA PLEBANII IP: 80.50.205.* 11.08.04, 18:57 A czy wiedzą państwo, że w latach 70- tych i 80-tych Adam Michnik również bywał na plebanii księdza Jankowskiego? Oprócz walki opozycyjnej popijał tam różnego rodzaju trunki. Obiektywizm Gazety jest można rzec „jednostronny”. Może najpierw trzeba by zapytać naczelnego o jego wrażenia. Były przecież tak dobre, że pod koniec lat 80-tych ochrzcił w Parafi św. Brygidy swojego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.I.U.T. Kardynalny blad pralata!Wsadzal kapucyna biskupowi IP: 152.75.124.* 11.08.04, 19:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Cenzura hasel antyzdowskich i antypolskich! IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.04, 19:03 To niezdrowe i niepotrzebne nikomu ekscesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Zboczeńcy w sutannach IP: *.proxy.aol.com 11.08.04, 19:23 Sam jestem świadkiem jak ksieza za pieniądze od wiernych uprawiali pijaństwo i kurewskie orgie.Pozyczali pieniądze na samochód aby chodząc po kolędzie pózniej pod presją podania do sądu oddawali.Jankowski za to ze dawał na narkotyki już powinien siedzieć.Prałacie którym nie powinieneś być,uderz się w piersi.Penisa mu obciąć na starosc dla przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan PROPOZYCJA PRACY IP: *.proxy.aol.com 11.08.04, 19:36 Zsanowny Prałacie zaplac mi 10 000 zl miesiecznie i będziesz mógł mi obciągać codziennie bez prawa do odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janie ? Re: PROPOZYCJA PRACY IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 19:49 Wydaje mi sie ze nie trzeba - w ten sposob pisac . Ciagle pamietac trzeba ze jesli okaze sie ze jankowski wykorzystywal mlodociannych - trzy lata temu Slawek byl jeszcze dzieckiem- to jankowski jest chorym czlowiekiem.To jest jedna sprawa a ze przy okazji tej historii zaczeto mowic o poziomie kleru w Polsce-prosze nie zapominac - kleru ktory ksztaltuje nasze dzieci . Kleru ktory coraz intensywniej chce decydowac-decyduje i formowac-formuje polskie spoleczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: PROPOZYCJA PRACY IP: 62.233.169.* 11.08.04, 22:02 Taki kler jakie społeczeństwo. Jeśli oceniać poziom społeczeństwa według zamieszczonych tu wypowiedzi, to chyba brak podstaw do czepiania się kleru. A z drugiej strony - jak łatwo ulegamy manipulacjom dziennikarskim i stojącym za nimi podgrzewaczom emocji kierujących się różnymi ciemnymi interesami, na czele ze zwalczaniem wszelkich autorytetów. Na pewno nie dla dobra tego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O nie Re: PROPOZYCJA PRACY IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 22:13 Takie spoleczenstwo jaki kler . Jest uprzywilejowane , nie musi sie borykac tak jak przecietny Polak A co ma w zamian temu spoleczenstwu do zaoferowania ? Wg mnie nic . Uczy nienawisci , wielu demoralizuja mlodziez, Przyczyniajasie do zacofania . Jest beszczelnoscia wprost i proba wymigania sie od odpowiedzialnosci takie gadanie biskupow. Szkoda ze to bezrefleksyjnie powtarzasz.Maja sie za elity duchowe I co ? Sieja nienawisc , brak tolerancji,nie pozwalaja w imie wartosci katolickich wykorzystywac doswiadczen i zdobyczy nauki . Manipulanci . Jesli ktos odwaza sie o tym mowic to moze okazac sie betonem Owsiak moze sie okazac ancychrystem - czy jakos tak . Korupcja , pijanstwo i co tam jeszcze. Dazenie do stworzenia panstwa koscielnego . Witam w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: PROPOZYCJA PRACY IP: 62.233.169.* 11.08.04, 22:32 Niczym nie uzasadnione uogólnianie. Chyba ks. Jankowski jest jednak wyjątkiem w krańcowych poglądach politycznych głoszonych z ambony. Oryginałów jest w naszym społeczeństwie dość, chociażby w Sejmie. Dlatego powtórzę: taki kler jakie społeczeństwo i dodam, taki Sejm jakie społeczeństwo. Co nie znaczy, że jestem z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uogolnienie Re: PROPOZYCJA PRACY IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 22:42 czym uzasadnione jest uogolnienie ze jakie spoleczenstwo taki kler ? Przeciez uwazaja siebie za elity intelektualne i moralne . Przeciez od kilkunastu lat sa uprzywilejowani . Przeciez kosztuja spoleczenstwo zupelnie sporo . Kazda dyskusja jest tlumiona a "panstwu juz dziekujemy " . Co robia i zrobili ze spolecznym zaufaniem i nie mysle tylko o jankowskim . A teraz probuje sie mowic o braku autorytetow . Wybaczysz ale chyba zdrowiej jest miec poczucie zaufania do wlasnych uczuc i ocen niz do "autorytetow " - ktore zadnymi sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: PROPOZYCJA PRACY IP: 62.233.169.* 11.08.04, 23:26 Kler nie wziął się z księżyca, tylko z naboru do seminariów duchownych spośród członków społeczeństwa i to nie według kryteriów materialnych, które w innym rodzaju kształcenia zaczyna prowadzić do segregacji społecznej na ludzi biednych i bogatych. Tak się składa, że na czele kościoła katolickiego stoi Polak, który jest uznanym autorytetem moralnym w społeczności międzynarodowej, chociaż nie dla wszystkich. Mamy też negatywne wzorce postaw wśród księży, jak ten omawiany tu. Jest wielu cichych księży z powołaniem, którzy nie rzucają się w oczy, ale są wzorcami zachowań. W uogólnieniach trzeba być uczciwym, mieć własne zdanie, a nie jak większość tu wypowiadających się być wdzięcznym przedmiotem manipulacji dziennikarskiej, której celem, jak można podejrzewać, jest negatywne nastawienie do całego kleru. Jeśli mówię, że jakie społeczeństwo taki kler, to oznacza, że dotyczy to różnorodności w postawach dobrych jak i złych. Ja też chciałbym, żeby wszyscy księża byli idealni, wszyscy posłowie idealni, wszyscy urzędnicy idealni itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do sceptyka Re: PROPOZYCJA PRACY IP: *.arcor-ip.net 12.08.04, 08:49 Wprawdzie byc moze kler pochodzi z naboru do seminariow duchownych nie wg kryteriow materialnych ale wg innych kryteriow. Wyklucza udzial kobiet, dzis ponad 50 %populacji. Tak sie sklada ze na czele kosciola jest Polak ktory jest reprezentantem przedewszystkim panstwa watykanskiego , interesy Watykanu nie sa zawsze tozsame z interesem Polski- interesami swieckimi Polski. Mowisz ze w uogolnieniach trzeba byc uczciwym. Nie bardzo wiem jak mogloby uczciwe uogolnienie wygladac . No ale sprobujmy sie odniesc do uogolnienia pewnego biskupa "kosciol jest taki jakie jest spoleczenstwo" Zinterpretowales to w ten sposob ze w tak w kosciele jak i w spoleczenstwie sa rozni ludzie , pokorni , dobrzy zli- no dobrze. Moznaby dodac ze kosciol tak jak kazde ugrupowanie w Polsce nie poradzil sobie z patologiami we wlasnym srodowisku . Broni swoich kompromitujacych go przedstawicieli. Jest jednak pewna roznica . Kosciol ma pretensje i nie tylko do ksztaltowania - modelowania spoleczenstwa poslugujac sie wysokimi kryteriami moralnymi ktorych najwyzsi ranga i nie tylko, w kosciele nie reprezentuja. Jesli dalej podazyc za ta mysla- jesli ludzie ktorzy odpowiedzialni sa za rozwoj duchowy spoleczenstwa a sami swoimi postawami demonstruja rzecz nastepujaca- mozna mowic , nawolywac do postaw moralnych ale zachowywac sie wrecz przeciwnie, to uprawnione jest pytanie jaki zwiazek z jakoscia spoleczenstwa musi miec- ma tzw kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEWACY I PEDALY IZRAELSKI LACZNIK IP: *.sympatico.ca 11.08.04, 21:31 Ilu jest izraelskich lacznikow w kraju. Czy oni sa przyjacielscy. Czy zwolnienie dyscypliny spolecznej wyszlo im na dobrze ? Kto stymuluje prasa. Koncern GW byl warty przed bankructwem 1 miliard $. Kto byl akcjonariuszem. Kto ma najlepsze informacje. Trzeba do podawac do wiadomosci publicznej. To afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:07 wolny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HALSZKA Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:15 DOBRZE ŻE SĄ DZIENNIKARZE - GDYBY ICH NIE BYŁO O WIELU RZECZACH NIE DOWIEDZIELIBYŚMY SIĘ NIGDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻANETA Re: Sprawy ks. Jankowskiego cd. Ministranci o pra IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:27 nie wiem za co mu płacił i nie wiem dlaczego to robił - też mnie to interesuje - jeżeli winą dziennikarzy jest to że o tym piszą to winą księdza jest to że swoim zachowaniem sprowokował ich do pisania Odpowiedz Link Zgłoś