Dodaj do ulubionych

Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka

14.01.14, 16:33
Miller zaprezentował "nową" twarz i zarazem kandydatkę na europosła mówiąc, zresztą zgodnie z prawdą:
- To nie tylko bardzo utalentowana i atrakcyjna osoba, ale także bardzo intelektualnie dojrzała
A chodzi o Weronkę Marczuk, znaną, mnie przynajmniej, z "afery" w którą usiłował ją wrobić "Agęt, bo ci przy....,e krzesłem" Tomasz Krawczyk.
Dlaczego akurat ona, pozostanie słodką tajemnicą Millera, wg mnie nie ma kim się podeprzeć, więc bierze z "łapanki" kogokolwiek, kto ma coś wspólnego z mediami.
To nie wróży niczego dobrego SLD, skoro nie ma polityków, których można wysłać do Brukseli bez wstydu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,15263810,_Bardzo_utalentowana__atrakcyjna__intelektualnie_dojrzala.html
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Bardziej kótka jest w PiS! 14.01.14, 16:36
      czan-dra napisał:

> Miller zaprezentował "nową" twarz i zarazem kandydatkę na europosła mówiąc, zre
      > sztą zgodnie z prawdą:
      > - To nie tylko bardzo utalentowana i atrakcyjna osoba, ale także bardzo inte
      > lektualnie dojrzała

> A chodzi o Weronkę Marczuk, znaną, mnie przynajmniej, z "afery" w którą usiłowa
      > ł ją wrobić "Agęt, bo ci przy....,e krzesłem" Tomasz Krawczyk.
      > Dlaczego akurat ona, pozostanie słodką tajemnicą Millera, wg mnie nie ma kim si
      > ę podeprzeć, więc bierze z "łapanki" kogokolwiek, kto ma coś wspólnego z mediam
      > i.
      > To nie wróży niczego dobrego SLD, skoro nie ma polityków, których można wysłać
      > do Brukseli bez wstydu.
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,15263810,_Bardzo_utalentowana__atrakcyjna__intelektualnie_dojrzala.html
    • x2468 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 16:40
      Zawsze lubił młode i ładne dziewuchy. Przypominam sobie ta panienkę od pionowych korytarzy.
      • zapijaczony_ryj Jak Anita Błochowiak jest ładna... 14.01.14, 16:44
        x2468 napisał:

> Zawsze lubił młode i ładne dziewuchy. Przypominam sobie ta panienkę od pionowyc
        > h korytarzy.

to ty jesteś albo zbok, albo pedzio:
        cdn28.se.smcloud.net/t/photos/117742/anita_blochowiak.jpg
        • x2468 Re: Jak Anita Błochowiak jest ładna... 14.01.14, 21:42
          Z pewnością jest ładniejsza od Ciebie.
    • wiosnaludzikow Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 16:48
      czan-dra napisał:

> Miller zaprezentował "nową" twarz i zarazem kandydatkę na europosła mówiąc, zre
      > sztą zgodnie z prawdą:
      > - To nie tylko bardzo utalentowana i atrakcyjna osoba, ale także bardzo inte
      > lektualnie dojrzała

> A chodzi o Weronkę Marczuk, znaną, mnie przynajmniej, z "afery" w którą usiłowa
      > ł ją wrobić "Agęt, bo ci przy....,e krzesłem" Tomasz Krawczyk.
      > Dlaczego akurat ona, pozostanie słodką tajemnicą Millera, wg mnie nie ma kim si
      > ę podeprzeć, więc bierze z "łapanki" kogokolwiek, kto ma coś wspólnego z mediam
      > i.
      > To nie wróży niczego dobrego SLD, skoro nie ma
      Ciekawe do ma wspólnego " atrakcyjność " Marczuk z jej kandydowaniem. Prostaczek niczym Lepper.
      Ławka bardzo krótka.
    • remez2 Lepsza krótka ławka niż ... ntx 14.01.14, 18:51
      • ave.duce Re: Lepsza krótka ławka niż ... 14.01.14, 19:02
        co?
        • czan-dra Re: Lepsza krótka ławka niż ... 14.01.14, 19:07
          To jest słodka tajemnica Remeza, a my mamy nie spać po nocach głowiąc się co jest lepsze niż krótka ławka w polityce, może, tu będę strzelał, niż "ryczy z bólu ranny łoś" też bez sensu, ale jakby treściwsze.
        • m.c.hrabia Re: Lepsza krótka ławka niż ... 14.01.14, 19:09
          ave.duce napisała:

> co?

wielkie g.ó.w.n.a. na liście
          np.Piskorski, czy inne wielkie Siwe.
          • ave.duce Re: Lepsza krótka ławka niż ... 14.01.14, 19:11
            Czyli zadałam złe pytanie. Powinnam zapytać: kto?
            • czan-dra Re: Lepsza krótka ławka niż ... 14.01.14, 19:35
              Jak znam Remeza, to pewnie Tusk, Kalisz, Siwiec, Kwaśniewski i wisienka na torcie, Palikot, tak mi się to kojarzy z tym niż ....
          • zoil44elwer Re: Lepsza krótka ławka niż ... 14.01.14, 21:57
            m.c.hrabia napisał:

> ave.duce napisała:
            >
            > > co?
            >
            > wielkie g.ó.w.n.a. na liście
            > np.Piskorski, czy inne wielkie Siwe.
            Piskorsky-KLD,UD,UW,PO,SD....
            Celinsky-kor,solidarność,ud,uw,sld,lId......
            Kwiatkowsky-tp,gtw....
            Siwiec-AK,sld,PE...
            A łączy ich ORDYNACKA.
    • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 19:22
      Jesteś pewny swojej krytyki? Znasz Marczuk; kim jest, jakie ma wykształcenie, czy zna sie na sprawach europejskich, a może posiada wiedzę pomocną w kwestiach Ukrainy?
      • czan-dra Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 19:32
        Miller zaprezentował "nową" twarz i zarazem kandydatkę na europosła mówiąc, zresztą zgodnie z prawdą
        - To nie tylko bardzo utalentowana i atrakcyjna osoba, ale także bardzo intelektualnie dojrzała
        A chodzi o Weronkę Marczuk, znaną, mnie przynajmniej, z "afery" w którą usiłował ją wrobić "Agęt, bo ci przy....,e krzesłem" Tomasz Krawczyk.

Gdzie tu jest krytyka W. Marczuk, którą bardzo cenię, min za to że nie dała się zastraszyć, tym z odwrotnym abecadłem na plecach?
        Mnie zastanawia dlaczego ona?
        • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 19:35
          czan-dra napisał:

>
          > Mnie zastanawia dlaczego ona?
          >
          Bo w UE Ukraina na tapecie jest (była?)...?
          • czan-dra Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 19:41
            Raczej była, co mnie martwi.
            Sądzisz, że ona zna niuanse ukrainskie, może, ale jakoś nic o tym nie było słychać.
            • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 19:49
              czan-dra napisał:

> Raczej była, co mnie martwi.
              > Sądzisz, że ona zna niuanse ukrainskie, może, ale jakoś nic o tym nie było słyc
              > hać.
              >
              Pewnie lepiej niż taki Kaczyński, czy inny Ziobro no bo to jej ojczyzna jakby.
              ps
              W biznesie też sobie radzi nawet mimo umizgów żigolo Tomaszka....
            • ponte_aronte było bardzo dużo słychać 14.01.14, 19:57
              nie dam ci teraz linków, bo nie mam czasu w tej chwili niestety, ale wrzuć w google weronika marczuk ukraina i sam zobaczysz
              • czan-dra Re: było bardzo dużo słychać 14.01.14, 20:12
                Fakt, nie doczytałem, np to :

Od października 2006 roku pełni funkcję prezesa Towarzystwa Przyjaciół Ukrainy TPU w Polsce[12]. Od wielu lat promuje zarówno Ukrainę w Polsce, jak i Polskę na Ukrainie.

Tylko czy jedna posłanka coś zdziała, czy też Miller może chce złapac wyborców na jej twarz, bez wątpienia piękną, zupełne przeciwieństwo Senyszyn, tylko że Senyszyn jest profesorem nauk ekonomicznych.
                • simera16 Re: było bardzo dużo słychać 14.01.14, 20:18
                  czan-dra napisał:

>
                  > Tylko czy jedna posłanka coś zdziała, czy też Miller może chce złapac wyborców
                  > na jej twarz, bez wątpienia piękną, zupełne przeciwieństwo Senyszyn, tylko że S
                  > enyszyn jest profesorem nauk ekonomicznych.
                  >
                  Ej czan-dra, czepiasz się jak PiSior.
                  • czan-dra Re: było bardzo dużo słychać 14.01.14, 20:25
                    Ja Cię nie obrażam słowami powszechnie uznanymi za obelżywe :)
                    • simera16 Re: było bardzo dużo słychać 14.01.14, 21:07
                      czan-dra napisał:

> Ja Cię nie obrażam słowami powszechnie uznanymi za obelżywe :)
                      >
                      Sorki... :)
    • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:07
      Krótko i na temat - nie przemyślana decyzja.
      Zaskoczenie.....pseudocelebrytka bawi się w politykę.
      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:13
        mila2712 napisała:

> Krótko i na temat - nie przemyślana decyzja.
        > Zaskoczenie.....pseudocelebrytka bawi się w politykę.
        Mam propozycję - dowiedz się czegoś na jej temat i wrócimy do rozmowy. :-)
        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:22
          remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Krótko i na temat - nie przemyślana decyzja.
          > > Zaskoczenie.....pseudocelebrytka bawi się w politykę.
          > Mam propozycję - dowiedz się czegoś na jej temat i wrócimy do rozmowy. :-)
          A co to Remezie za podszyty ironią uśmiech ?
          Kandydatem powinien być ktoś, kto aktywnie uczestniczy w życiu politycznym. A działać to ma na rzecz Polski ( bez podtekstu )
          :P
          • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:26
            mila2712 napisała:

>. A d
            > ziałać to ma na rzecz Polski ( bez podtekstu )
            > :P
            >
            A nie całej Europy będąc posłem do PE?
            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:27
              simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
              >
              > >. A d
              > > ziałać to ma na rzecz Polski ( bez podtekstu )
              > > :P
              > >
              > A nie całej Europy będąc posłem do PE?
              Ma walczyć o jak najlepszą pozycję Polski.
              No ja tu widzę jej rolę w promowaniu naszej żywności - jeśli panowie tak się upierają :P
              • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:30
                mila2712 napisała:

> simera16 napisał:
                >
                > > mila2712 napisała:
                > >
                > > >. A d
                > > > ziałać to ma na rzecz Polski ( bez podtekstu )
                > > > :P
                > > >
                > > A nie całej Europy będąc posłem do PE?
                > Ma walczyć o jak najlepszą pozycję Polski.
                > No ja tu widzę jej rolę w promowaniu naszej żywności - jeśli panowie tak się up
                > ierają :P
                >
                Mylisz rolę europosła z komiwojażerką....
                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:36
                  simera16 napisał:
                  > Mylisz rolę europosła z komiwojażerką....
                  Oho....jaka ciekawa teoria...szkoda, że nie prawdziwa.
              • sverir Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 08:51
                > Ma walczyć o jak najlepszą pozycję Polski.

A w jaki sposób? Przecież to nie leży w jego (tj. europosła) kompetencjach.
                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:07
                  sverir napisał:

> > Ma walczyć o jak najlepszą pozycję Polski.
                  >
                  > A w jaki sposób? Przecież to nie leży w jego (tj. europosła) kompetencjach.
                  Kolego już wyjaśniam o co mi chodzi.
                  Europoseł może lobbować na rzecz swojego kraju ( np nasza polska zdrowa, pyszna żywność ), reprezentuje obywateli ( może działać na ich rzecz- np sprawa Katynia ). No i nie zapominajmy o budżecie - walka o środki.
                  Czepialski.
                  • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:11
                    mila2712 napisała:

>
                    > Kolego już wyjaśniam o co mi chodzi.
                    > Europoseł może lobbować na rzecz swojego kraju ( np nasza polska zdrowa, pysz
                    > na żywność ), reprezentuje obywateli ( może działać na ich rzecz- np sprawa Ka
                    > tynia ). No i nie zapominajmy o budżecie - walka o środki.
                    > Czepialski.
                    >
                    Na czym opierasz podejrzenie, ze Marczuk nie sprosta roli (ewentualnej) prócz własnego oglądu jej osoby?
                    • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:15
                      simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                      >
                      > >
                      > > Kolego już wyjaśniam o co mi chodzi.
                      > > Europoseł może lobbować na rzecz swojego kraju ( np nasza polska zdrowa
                      > , pysz
                      > > na żywność ), reprezentuje obywateli ( może działać na ich rzecz- np spr
                      > awa Ka
                      > > tynia ). No i nie zapominajmy o budżecie - walka o środki.
                      > > Czepialski.
                      > >
                      > Na czym opierasz podejrzenie, ze Marczuk nie sprosta roli (ewentualnej) prócz w
                      > łasnego oglądu jej osoby?

Bo nie widzę jej działań. Nawet nie ma do czego się odnieść. Nagłe olśnienie ?
                      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:45
                        > Bo nie widzę jej działań. Nawet nie ma do czego się odnieść. Nagłe olśnienie ?
                        Słyszałem o facecie, który obiecał, że nie wejdzie do wody dopóki nie nauczy się pływać.
                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:01
                          remez2 napisał:

> > Bo nie widzę jej działań. Nawet nie ma do czego się odnieść. Nagłe olśnie
                          > nie ?
                          > Słyszałem o facecie, który obiecał, że nie wejdzie do wody dopóki nie nauczy si
                          > ę pływać.
                          Wybacz ale to kiepskie porównanie.
                          Wszak Marczuk istnieje.
                          • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:03
                            mila2712 napisała:

> remez2 napisał:
                            >
                            > > > Bo nie widzę jej działań. Nawet nie ma do czego się odnieść. Nagłe
                            > olśnie
                            > > nie ?
                            > > Słyszałem o facecie, który obiecał, że nie wejdzie do wody dopóki nie nau
                            > czy si
                            > > ę pływać.
                            > Wybacz ale to kiepskie porównanie.
                            > Wszak Marczuk istnieje.
                            Nie kiepskie, ten facet też istniał.
                            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:04
                              remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
                              >
                              > > remez2 napisał:
                              > >
                              > > > > Bo nie widzę jej działań. Nawet nie ma do czego się odnieść.
                              > Nagłe
                              > > olśnie
                              > > > nie ?
                              > > > Słyszałem o facecie, który obiecał, że nie wejdzie do wody dopóki n
                              > ie nau
                              > > czy si
                              > > > ę pływać.
                              > > Wybacz ale to kiepskie porównanie.
                              > > Wszak Marczuk istnieje.
                              > Nie kiepskie, ten facet też istniał.
                              I co z tego?

Marczuk nawet nie przejdzie. Strata miejsca Ot co!
                              • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:10
                                Marczuk nawet nie przejdzie. Strata miejsca Ot co!
                                Pisałem o tym. Kierując się tą logiką, wybory nie mają sensu. Podobnie jak start na olimpiadzie więcej niż trzech zawodników w każdej konkurencji.
                                SLD wystawia listę i bierze za nią odpowiedzialność. Pamiętasz "prezydenta z Sopotu" i "premiera z Krakowa"?
                                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:39
                                  remez2 napisał:

> Marczuk nawet nie przejdzie. Strata miejsca Ot co!
                                  > Pisałem o tym. Kierując się tą logiką, wybory nie mają sensu. Podobnie jak star
                                  > t na olimpiadzie więcej niż trzech zawodników w każdej konkurencji.
                                  > SLD wystawia listę i bierze za nią odpowiedzialność. Pamiętasz "prezydenta z So
                                  > potu" i "premiera z Krakowa"?
                                  Tak bierze odpowiedzialność. Tylko niech potem Miller nie kręci ze zdziwieniem głową, że jest na dalekiej pozycji.
                                  • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:44
                                    Tak bierze odpowiedzialność. Tylko niech potem Miller nie kręci ze zdziwieniem głową, że jest na dalekiej pozycji.
                                    A kręci?
                                    • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:48
                                      remez2 napisał:

> Tak bierze odpowiedzialność. Tylko niech potem Miller nie kręci ze zdziwieni
                                      > em głową, że jest na dalekiej pozycji.

> A kręci?
                                      Będzie kręcił.....jest na najlepszej drodze do słabego wyniku.
                                      Eh...szkoda bo SLD sercu bliskie.
                                      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:51
                                        mila2712 napisała:
                                        > Będzie kręcił.....jest na najlepszej drodze do słabego wyniku.
                                        Po owocach ich poznamy.
                                        > Eh...szkoda bo SLD sercu bliskie.
                                        H.Ford mówił - "samochód może być w dowolnym kolorze, byleby był to kolor czarny".
                                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 11:09
                                          remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
                                          > > Będzie kręcił.....jest na najlepszej drodze do słabego wyniku.
                                          > Po owocach ich poznamy.
                                          > > Eh...szkoda bo SLD sercu bliskie.
                                          > H.Ford mówił - "samochód może być w dowolnym kolorze, byleby był to kolor czarn
                                          > y".
                                          Pół żartem, pół serio ......coś w tym jest.
                    • sverir Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:42
                      > Na czym opierasz podejrzenie, ze Marczuk nie sprosta roli (ewentualnej) prócz w
                      > łasnego oglądu jej osoby?

Na czym opierasz podejrzenie, że Marczuk swej roli sprosta?
                      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:46
                        sverir napisał:

> > Na czym opierasz podejrzenie, ze Marczuk nie sprosta roli (ewentualnej) p
                        > rócz w
                        > > łasnego oglądu jej osoby?
                        >
                        > Na czym opierasz podejrzenie, że Marczuk swej roli sprosta?
                        Bo ma dobrze poukładane w głowie. A nie jest to powszechna cecha.
                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:48
                          remez2 napisał:

> sverir napisał:
                          >
                          > > > Na czym opierasz podejrzenie, ze Marczuk nie sprosta roli (ewentual
                          > nej) p
                          > > rócz w
                          > > > łasnego oglądu jej osoby?
                          > >
                          > > Na czym opierasz podejrzenie, że Marczuk swej roli sprosta?
                          > Bo ma dobrze poukładane w głowie. A nie jest to powszechna cecha.
                          No ma ale to nie wystarczy.
                        • sverir Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:48
                          > Bo ma dobrze poukładane w głowie.

Z całym szacunkiem: my obaj też mamy dobrze poukładane w głowie. Jednak za siebie bym nie ręczył, że dam radę. Za Ciebie, wybacz szczerość, też nie.

Proszę o inny argument. Kompetencje na przykład.
                          • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:54
                            sverir napisał:

> > Bo ma dobrze poukładane w głowie.
                            >
                            > Z całym szacunkiem: my obaj też mamy dobrze poukładane w głowie. Jednak za sieb
                            > ie bym nie ręczył, że dam radę. Za Ciebie, wybacz szczerość, też nie.
                            Bardzo efektowna figura retoryczna chwyt ale only figura. :- (
                            > Proszę o inny argument. Kompetencje na przykład.
                            Już pisałem - jest dobrym prawnikiem.
                      • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:59
                        sverir napisał:

> > Na czym opierasz podejrzenie, ze Marczuk nie sprosta roli (ewentualnej) p
                        > rócz w
                        > > łasnego oglądu jej osoby?
                        >
                        > Na czym opierasz podejrzenie, że Marczuk swej roli sprosta?
                        >
                        Tania sofistyka, stać cię na więcej.
          • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:31
            mila2712 napisała:
            > A co to Remezie za podszyty ironią uśmiech ?
            :) uśmiech,
            :D szeroki uśmiech
            Skąd podejrzenie o ironię?
            > Kandydatem powinien być ktoś, kto aktywnie uczestniczy w życiu politycznym. A d
            > ziałać to ma na rzecz Polski ( bez podtekstu ):P
            Zawsze możesz na nią nie głosować.
            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:36
              remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
              > > A co to Remezie za podszyty ironią uśmiech ?
              > :) uśmiech,
              > :D szeroki uśmiech
              Tak.....właśnie widzę.
              > Skąd podejrzenie o ironię?
              A co nie mozna ? Widać podejrzliwa jestem.
              > > Kandydatem powinien być ktoś, kto aktywnie uczestniczy w życiu polityczny
              > m. A d
              > > ziałać to ma na rzecz Polski ( bez podtekstu ):P
              > Zawsze możesz na nią nie głosować.
              Mnie Pani Marczuk nie pasuje. Nie musi. Dzięki bogu za mozliwość wyboru.
      • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:14
        mila2712 napisała:

> Krótko i na temat - nie przemyślana decyzja.
        > Zaskoczenie.....pseudocelebrytka bawi się w politykę.
        >
        "...Ukończyła prawo i administrację na Uniwersytecie Warszawskim oraz aplikację radcowską. W latach 2006-2008 zdobyła dyplom MBA w Business Center Club. Prowadziła kancelarię radców prawnych ANVERO, specjalizującą się w prawie autorskim i prasowym...'
        Nieźle jak na pseudo celebrytkę.
        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:25
          simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Krótko i na temat - nie przemyślana decyzja.
          > > Zaskoczenie.....pseudocelebrytka bawi się w politykę.
          > >
          > "...Ukończyła prawo i administrację na Uniwersytecie Warszawskim oraz aplikację
          > radcowską. W latach 2006-2008 zdobyła dyplom MBA w Business Center Club. Prowa
          > dziła kancelarię radców prawnych ANVERO, specjalizującą się w prawie autorskim
          > i prasowym...'
          > Nieźle jak na pseudo celebrytkę.
          Przepraszam a celebrytką to nie była ?
          Dajże spokój.
          Jest wyształcona, owszem to bardzo ważne. Na codzień jest obecna w polityce ?
          Jej wypowiedzi na temat OFE, podatków, budżetu, emerytur, umów śmieciowych.....proszę.....
          • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:29
            mila2712 napisała:

>
            > Przepraszam a celebrytką to nie była ?
            > Dajże spokój.
            > Jest wyształcona, owszem to bardzo ważne. Na codzień jest obecna w polityce ?
            > Jej wypowiedzi na temat OFE, podatków, budżetu, emerytur, umów śmieciowych.....
            > proszę.....
            >
            No tak; zna prawo, marketing, problemy np. Ukrainy, ma poparcie partii politycznej to co ona ma do szukania w strukturach UE?
            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:33
              simera16 napisał:
              > No tak; zna prawo, marketing, problemy np. Ukrainy,

I co z tego? Przepraszam bardzo czy Wojciecha Olejniczaka obchodzi przrde eszystkim to co dzieje się w innym kraju ( np Hiszpanii )? Nie to jest przede wszystkim wewnętrzna sprawa tego kraju i jego mieszkańców. Za Ukrainę nikt tego problemu nie rozwiąże.
              Ona ma renrezentować Polskę.

>ma poparcie partii politycznej to co ona ma do szukania w strukturach UE?
              Millera nie partii.
              • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:37
                >ma poparcie partii politycznej to co ona ma do szukania w strukturach UE?
                Millera nie partii.

Partii. SLD to nie POPiS.
                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:41
                  remez2 napisał:

> >ma poparcie partii politycznej to co ona ma do szukania w strukturach U
                  > E?
                  > Millera nie partii.

> Partii. SLD to nie POPiS.
                  Och nie popadaj w skrajności.
                  Dla porównania Olejniczak i Marczuk. I co ?
                  ( wyprzedzam złośliwość - owszem przystojny ale zwróćmy uwagę na merytoryczne zagadnienia :PPP )
                  • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:50
                    mila2712 napisała:
                    > > Partii. SLD to nie POPiS.
                    > Och nie popadaj w skrajności.
                    To nie skrajność - to uściślenie.
                    > Dla porównania Olejniczak i Marczuk. I co ?
                    > ( wyprzedzam złośliwość - owszem przystojny ale zwróćmy uwagę na merytoryczne z
                    > agadnienia :PPP )
                    W.Olejniczak jest europosłem, W.Marczuk - może będzie (chociaż wątpię). Co chcesz porównywać?
                    • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:54
                      remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
                      > > > Partii. SLD to nie POPiS.
                      > > Och nie popadaj w skrajności.
                      > To nie skrajność - to uściślenie.

Raczej złe porównanie.
                      Stwierdzenie faktu.
                      > > Dla porównania Olejniczak i Marczuk. I co ?
                      > > ( wyprzedzam złośliwość - owszem przystojny ale zwróćmy uwagę na merytory
                      > czne z
                      > > agadnienia :PPP )
                      > W.Olejniczak jest europosłem, W.Marczuk - może będzie (chociaż wątpię). Co chce
                      > sz porównywać?
                      A chociażby zaangażowanie / obecność w zyciu politycznym.
                      Jesli ma rywalizować to nie za przeproszeniem ładną buzią :)
                      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:59
                        > A chociażby zaangażowanie / obecność w zyciu politycznym.
                        Przecież ona do tej pory nie jest politykiem.
                        > Jesli ma rywalizować to nie za przeproszeniem ładną buzią :)
                        Ma czym.
                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 22:03
                          remez2 napisał:

> > A chociażby zaangażowanie / obecność w zyciu politycznym.
                          > Przecież ona do tej pory nie jest politykiem.
                          I oto nagle pojawia się i jest kandydatką. Na to trzeba sobie zapracować

> > Jesli ma rywalizować to nie za przeproszeniem ładną buzią :)
                          > Ma czym.
                          Owszem jest ładną kobietą.
                          • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 22:12
                            I oto nagle pojawia się i jest kandydatką. Na to trzeba sobie zapracować
                            Tak jak L.Balcerowicz - przewodniczący UW.
                            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 08:13
                              remez2 napisał:

> I oto nagle pojawia się i jest kandydatką. Na to trzeba sobie zapracować
                              > ]
                              > Tak jak L.Balcerowicz - przewodniczący UW.
                              Oj Remez Remez jak porównuję Olejniczaka i Marczuk to jest zdziwienie a tu wyskajujesz z Balcerowiczem.
                              Nie tędy droga.
                              • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 08:23
                                mila2712 napisała:

>
                                > Oj Remez Remez jak porównuję Olejniczaka i Marczuk to jest zdziwienie a tu wysk
                                > ajujesz z Balcerowiczem.
                                > Nie tędy droga.
                                >
                                Właśnie; nie tedy droga. Po pierwsze primo porównujesz nieporównywalne, a po drugie primo dość juz w polityce tych samych twarzy. Dyskredytujesz Marczuk już na wstępie. Każdy miał ten "pierwszy raz".
                                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 08:42
                                  simera16 napisał:
                                  > Właśnie; nie tedy droga. Po pierwsze primo porównujesz nieporównywalne, a po dr
                                  > ugie primo dość juz w polityce tych samych twarzy. Dyskredytujesz Marczuk już n
                                  > a wstępie. Każdy miał ten "pierwszy raz".
                                  Odpowiem w ten sposób dobry kierownik to taki, który przejdzie przez wszystkie szczeble struktury organizacyjnej. Tak więc niech zacznie działać w strukturach lokalnych.....
                                  Pytam gdzie są wypowiedzi tej pani o sytuacji społeczno - gospodarczej naszego kraju ?
                                  Nie ma zmiłuj.

A pierwszy raz nie musi być w Brukseli.
                                  • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:01
                                    mila2712 napisała:

>
                                    > Odpowiem w ten sposób dobry kierownik to taki, który przejdzie przez wszystkie
                                    > szczeble struktury organizacyjnej. Tak więc niech zacznie działać w strukturach
                                    > lokalnych.....
                                    >
                                    Nie masz racji porównując politykę z czymkolwiek...
                                    >
                                    > Pytam gdzie są wypowiedzi tej pani o sytuacji społeczno - gospodarczej naszego
                                    > kraju ?
                                    >
                                    Zawsze możesz je poznać w trakcie kampanii wyborczej
                                    >
                                    > Nie ma zmiłuj.
                                    >
                                    Przecież możesz głosować na starego, zgranego polityka, który "miał wypowiedzi"...
                                    >
                                    > A pierwszy raz nie musi być w Brukseli.
                                    >
                                    Jasne,że nie musi..., ale może.
                                    • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:11
                                      simera16 napisał:

> Nie masz racji porównując politykę z czymkolwiek...
                                      Owszem mam. Trudniuej byc specjalistą od psraw politycznych ? Proszę nie żartować.
                                      > > Pytam gdzie są wypowiedzi tej pani o sytuacji społeczno - gospodarczej na
                                      > szego
                                      > > kraju ?
                                      > Zawsze możesz je poznać w trakcie kampanii wyborczej

Oj tak z przekory zapytam gdzie ona była do tej pory ? Ach tak......dobry zarobek.

> Przecież możesz głosować na starego, zgranego polityka, który "miał wypowiedzi"

Starego, doświadczonego - tak mogę.
                                      Stary pojęcie względne. Dla każdego to oznacza coś innego.
                                      Lepiej powiedz, że Ci się babka podoba.

> > A pierwszy raz nie musi być w Brukseli.
                                      > >
                                      > Jasne,że nie musi..., ale może.
                                      Nie może. Brak doświadczenia ją dyskwalifikuje.
                                      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:42
                                        Lepiej powiedz, że Ci się babka podoba.
                                        Lepiej przyznaj, że Tobie się nie podoba. To łatwo rozumieć i niebotyczne wymogi wobec kandydatki stają się zrozumiałe.
                                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:50
                                          remez2 napisał:

> Lepiej powiedz, że Ci się babka podoba.
                                          > Lepiej przyznaj, że Tobie się nie podoba. To łatwo rozumieć i niebotyczne wymog
                                          > i wobec kandydatki stają się zrozumiałe.
                                          Niebotyczne......... Zartujesz ?
                                          Ja wymagam działań nie tylko w kampani wyborczej. Co w tym niebotycznego ?
                                          A w kobietach nie gustuję.
                                          Już pisałam.....Olejniczak.
                                          • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 09:57
                                            mila2712 napisała:
                                            > Niebotyczne......... Zartujesz ?
                                            Nie, czytam uważnie Twoje posty.
                                            > Ja wymagam działań nie tylko w kampani wyborczej. Co w tym niebotycznego ?
                                            > A w kobietach nie gustuję.
                                            De gustibus ...
                                            > Już pisałam.....Olejniczak.
                                            O ile wiem nikt tego nie kwestionuje ale przecież nie może być na wszystkich listach.
                                            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:03
                                              remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
                                              > > Niebotyczne......... Zartujesz ?
                                              > Nie, czytam uważnie Twoje posty.
                                              No popatrz ja Twoje także.
                                              > > Ja wymagam działań nie tylko w kampani wyborczej. Co w tym niebotycznego
                                              > ?
                                              > > A w kobietach nie gustuję.
                                              > De gustibus ...
                                              > > Już pisałam.....Olejniczak.
                                              > O ile wiem nikt tego nie kwestionuje ale przecież nie może być na wszystkich li
                                              > stach.
                                              Oj Remezie czepialski ale on jest merytorycznie przygotowany, ma doświadczenie a Marczuk nie. Niech zwolni miejsce dla bardziej doświadczonyach a sama uczy się polityki w na szczeblach lokalnych.
                                              • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:06
                                                Oj Remezie czepialski ale on jest merytorycznie przygotowany, ma doświadczenie a Marczuk nie. Niech zwolni miejsce dla bardziej doświadczonyach a sama uczy się polityki w na szczeblach lokalnych.
                                                Kiedy starował do PE doświadczenia na tym polu nie miał, bo i skąd.
                                                btw - zrezygnuj z niektórych przymiotników bo staje się to mało zabawne.
                                                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:41
                                                  Nie możemy sobie pozwolic na to by Polskę reprezentowali ludzie przypadkowi.
                                                  Marczuk jest przypadkiem.
                                                  Ach tak ....przeciez można skorzystac z korepetycji.
                                                  • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 10:48
                                                    Tak naprawdę dyskwalifikujesz ją przed startem. Wybacz proszę ale w tę troskę o skuteczność polskiej reprezentacji w PE jakoś mało wierzę. :- (
                                                  • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 11:08
                                                    remez2 napisał:

> Tak naprawdę dyskwalifikujesz ją przed startem. Wybacz proszę ale w tę troskę o
                                                    > skuteczność polskiej reprezentacji w PE jakoś mało wierzę. :- (
                                                    Ale ja naprawdę nic do niej nie mam. Dajmy jej szansę ale tu na naszym podwórku. Sprawdzi się to przoszę bardzo w nastepnych wyborach.

PS potrzebujemy w życiu politycznym, gospodarczym mądrych i wykształconych kobiet.
          • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:35
            Jej wypowiedzi na temat OFE, podatków, budżetu, emerytur, umów śmieciowych....proszę....
            A także kultury, rolnictwa, rybołówstwa, historii, sportu, dopalaczy, narkotyków i ... CBA. Bez tego ani rusz.
            • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:39
              remez2 napisał:

> Jej wypowiedzi na temat OFE, podatków, budżetu, emerytur, umów śmieciowych..
              > ..proszę....

> A także kultury, rolnictwa, rybołówstwa, historii, sportu, dopalaczy, narkotykó
              > w i ... CBA. Bez tego ani rusz.
              Dopalacze i narkotyki, sport i CBA - nie. Ale reszta - owszem bardzo ważna.
              Masz dostep do jej wypowiedzi to daj linka bo samo jestestwo to raczej nie wystarczy.
              • hummer Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 21:40
                na temat Akcji Wisła.
                • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 21:41
                  hummer napisał:

> na temat Akcji Wisła.
                  Dlaczego ?
                  Mnie ciekawi rolnictwo
                  • hummer Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 21:43
                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                    >
                    > > na temat Akcji Wisła.
                    > Dlaczego ?
                    > Mnie ciekawi rolnictwo

Rolnictwo również nie będzie miało lekko, jeśli kandydat jest zwolennikiem działań bezprawnych państwa.
                    • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 21:47
                      hummer napisał:

> mila2712 napisała:
                      >
                      > > hummer napisał:
                      > >
                      > > > na temat Akcji Wisła.
                      > > Dlaczego ?
                      > > Mnie ciekawi rolnictwo
                      >
                      > Rolnictwo również nie będzie miało lekko, jeśli kandydat jest zwolennikiem dzia
                      > łań bezprawnych państwa.

Jakich bezprawnych? Rolnicy mają najlepiej. To cenny elektorat.

A gdzie odpowiedź na moje pytanie ( domyslam się ale wolę to usłyszeć / przeczytać)
                      • hummer Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 22:03
                        mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                        >
                        > > mila2712 napisała:
                        > >
                        > > > hummer napisał:
                        > > >
                        > > > > na temat Akcji Wisła.
                        > > > Dlaczego ?
                        > > > Mnie ciekawi rolnictwo
                        > >
                        > > Rolnictwo również nie będzie miało lekko, jeśli kandydat jest zwolennikie
                        > m dzia
                        > > łań bezprawnych państwa.
                        >
                        > Jakich bezprawnych? Rolnicy mają najlepiej. To cenny elektorat.
                        >
                        > A gdzie odpowiedź na moje pytanie ( domyslam się ale wolę to usłyszeć / przecz
                        > ytać)

Ktoś kto jest zwolennikiem rozwiązań bezprawnych (a takimi jest np. odpowiedzialność zbiorowa) stanowi słabe zabezpieczenie na każdym stanowisku urzędniczym.
                        • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 22:04
                          hummer napisał:

> Ktoś kto jest zwolennikiem rozwiązań bezprawnych (a takimi jest np. odpowiedzia
                          > lność zbiorowa) stanowi słabe zabezpieczenie na każdym stanowisku urzędniczym.
                          A gdzie tu masz odpowiedzialność zbiorową.
                          Nie czepiaj się urzędników.
                          • hummer Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 22:08
                            mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                            >
                            > > Ktoś kto jest zwolennikiem rozwiązań bezprawnych (a takimi jest np. odpow
                            > iedzia
                            > > lność zbiorowa) stanowi słabe zabezpieczenie na każdym stanowisku urzędni
                            > czym.
                            > A gdzie tu masz odpowiedzialność zbiorową.
                            > Nie czepiaj się urzędników.

Nie czepiam się, chciałbym poznać stanowisko tej pani. To wszystko.
                            • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 22:13
                              To sobie poczekasz.........
                              Remez twierdzi, że można napisać. Bezcenne nie ?
                              hahahaha

Biedny Miller doswiadczenie z siwizną wychodzi a tu taki zonk :)
                              • hummer Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 14.01.14, 22:19
                                mila2712 napisała:

> To sobie poczekasz.........
                                > Remez twierdzi, że można napisać. Bezcenne nie ?
                                > hahahaha
                                >
                                > Biedny Miller doswiadczenie z siwizną wychodzi a tu taki zonk :)

Przesadzasz :)
                                • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 08:15
                                  hummer napisał:
                                  > Przesadzasz :)
                                  Twoim zdaniem tak moim nie. Powtarzam na to by być na liście kandydatów trzeba sobie zapracować. Zaistnieć na scenie politycznej. Mieć jakiś staż. To, że zna problemy Ukrainy - za całym szacunkiem- nie jest wystarczającą przesłanką.
                                  Miller traci u mnie cenne punkty.
                                  • hummer Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 08:27
                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                    > > Przesadzasz :)
                                    > Twoim zdaniem tak moim nie. Powtarzam na to by być na liście kandydatów trzeba
                                    > sobie zapracować. Zaistnieć na scenie politycznej. Mieć jakiś staż. To, że zna
                                    > problemy Ukrainy - za całym szacunkiem- nie jest wystarczającą przesłanką.
                                    > Miller traci u mnie cenne punkty.

Tym łatwiej więc będzie się odnieść owej pani do kwestii Łemków, których jedyną winą było to, że czynili znak krzyża z prawej do lewej, a nie z lewej na prawo.

Ogólnie to były paskudne czasy. W Czechach wymordowano 150 tyś Czechów, bądź wypędzono 3 mln Czechów. Znowu w ramach odpowiedzialności zbiorowej Okres maj do sierpnia 1945.
                                    • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 08:40
                                      hummer napisał:

> Tym łatwiej więc będzie się odnieść owej pani do kwestii Łemków, których jedyną
                                      > winą było to, że czynili znak krzyża z prawej do lewej, a nie z lewej na prawo

Na ten temat nie usłyszysz komentarza.
                                      Kolejny dowód, że religia zabija.

> Ogólnie to były paskudne czasy. W Czechach wymordowano 150 tyś Czechów, bądź wy
                                      > pędzono 3 mln Czechów. Znowu w ramach odpowiedzialności zbiorowej Okres maj do
                                      > sierpnia 1945.
                                      Żal.
                                  • simera16 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 08:30
                                    mila2712 napisała:

>
                                    > Twoim zdaniem tak moim nie. Powtarzam na to by być na liście kandydatów trzeba
                                    > sobie zapracować. Zaistnieć na scenie politycznej. Mieć jakiś staż.
                                    >
                                    Doświadczone ćwiki polityczne ( Ziobro, Kurski, Czarnecki) raczej mało przebywają w Brukseli, a tutaj w kraju to o reelekcję dbają, a nie o sprawy Polski.
                                    >
                                    >To, że zna problemy Ukrainy - za całym szacunkiem- nie jest wystarczającą przesłanką.
                                    > Miller traci u mnie cenne punkty.
                                    >
                                    Europosłami są tacy których nazwisk nawet nie znamy, a co dopiero mówić na czym się oni znają...
                                    • hummer Ale muszą się np. odnieść do Camerona 15.01.14, 08:35
                                      simera16 napisał:
                                      > Europosłami są tacy których nazwisk nawet nie znamy, a co dopiero mówić na czym
                                      > się oni znają...

Który nadal gra na różnicach etnicznych czy religijnych (tak ogólnie).
                                      Mamy XXI wiek, a metody uprawiania polityki, dalej te same.
                                      I co taka europosłanka powie Cameronowi, jeśli we własnym kraju nie odkreśliła się w podobnych sprawach? Czy będzie wiarygodna?
                                      • mila2712 Re: Ale muszą się np. odnieść do Camerona 15.01.14, 08:45
                                        hummer napisał:
                                        > I co taka europosłanka powie Cameronowi, jeśli we własnym kraju nie odkreśliła
                                        > się w podobnych sprawach? Czy będzie wiarygodna?
                                        No i sam sobie odpowiedziałeś na pytanie czy to dobra kandydatka.
                                        Brawo.

Wiarygodnośc zerowa.
                                      • simera16 Re: Ale muszą się np. odnieść do Camerona 15.01.14, 09:04
                                        hummer napisał:

>
                                        > Który nadal gra na różnicach etnicznych czy religijnych (tak ogólnie).
                                        > Mamy XXI wiek, a metody uprawiania polityki, dalej te same.
                                        > I co taka europosłanka powie Cameronowi, jeśli we własnym kraju nie odkreśliła
                                        > się w podobnych sprawach? Czy będzie wiarygodna?
                                        >
                                        Na zadane przez ciebie pytania może odpowiedzieć tylko życie, a Cameron ma w sempiternie zdanie eurodeputowanych.
                                    • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 08:44
                                      simera16 napisał:

> Doświadczone ćwiki polityczne ( Ziobro, Kurski, Czarnecki) raczej mało przebywa
                                      > ją w Brukseli, a tutaj w kraju to o reelekcję dbają, a nie o sprawy Polski.

Wyjątki są wszędzie. A Olejniczak działa aktywnie.....
                                      > >To, że zna problemy Ukrainy - za całym szacunkiem- nie jest wystarczając
                                      > ą przesłanką.
                                      > > Miller traci u mnie cenne punkty.
                                      > >
                                      > Europosłami są tacy których nazwisk nawet nie znamy, a co dopiero mówić na czym
                                      > się oni znają...
                                      I co to ma być reguła - przypadkowi ludzie - celebryci ?
                                      Nie.
                                      • simera16 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 09:09
                                        mila2712 napisała:
                                        >
                                        > Wyjątki są wszędzie. A Olejniczak działa aktywnie.....
                                        >
                                        Oczywiście że tak, podobnie jak Syriusz-Wolski na ten przykład...
                                        >
                                        > > Europosłami są tacy których nazwisk nawet nie znamy, a co dopiero mówić n
                                        > a czym
                                        > > się oni znają...
                                        >
                                        Nie ma przymusu głosowania na kogokolwiek, a program i tona czym sie zna jest jeszcze czas poznać....
                                        >
                                        > I co to ma być reguła - przypadkowi ludzie - celebryci ?
                                        > Nie.
                                        >
                                        A polityk tonie celebryta? Bardziej lans w TV czynią niż dla kraju coś robią....Generalizujesz.
                                        • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 09:13
                                          simera16 napisał:
                                          > Nie ma przymusu głosowania na kogokolwiek, a program i tona czym sie zna jest j
                                          > eszcze czas poznać....

Program napisze autor widmo.

> A polityk tonie celebryta? Bardziej lans w TV czynią niż dla kraju coś robią...
                                          > .Generalizujesz.
                                          Nie generalizuję. I wśród polityków mamy celebrytów. Ja oczekuję działań. Ten kto działa jest dla mnie politykiem. Reszta to pseudo - chwilowa przygoda.
                                          >
                                          • remez2 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 10:01
                                            Nie generalizuję. I wśród polityków mamy celebrytów. Ja oczekuję działań. Ten kto działa jest dla mnie politykiem.
                                            J.Kaczyński, A.Macierewicz - trudno im odmówić działań.
                                            Reszta to pseudo - chwilowa przygoda
                                            Jak to w życiu. Ludzie zmieniają poglądy, zajęcia, partnerów.
                                            • mila2712 Re: Mnie ciekawi co ta pani ma do powiedzenia 15.01.14, 10:42
                                              remez2 napisał:

> Nie generalizuję. I wśród polityków mamy celebrytów. Ja oczekuję działań. Te
                                              > n kto działa jest dla mnie politykiem.

> J.Kaczyński, A.Macierewicz - trudno im odmówić działań.

Ze skrajności w skrajność.....
                                              Nie ma innych wartościowych osób ?
                                              > Reszta to pseudo - chwilowa przygoda
                                              > Jak to w życiu. Ludzie zmieniają poglądy, zajęcia, partnerów.
                                              To fakt.
              • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:45
                Masz dostep do jej wypowiedzi to daj linka bo samo jestestwo to raczej nie wystarczy.
                Nie jestem jej agentem/fanem - nie kolekcjonuję jej wypowiedzi.
                btw - gdyby 1% obietnic aktualnych polityków został spełniony - Polska byłaby Arkadią.
                W renesansie Arkadia była uważana przez poetów za krainę wiecznego szczęścia – ziemski raj, symbol wyidealizowanej krainy spokoju, ładu, sielankowej, wiecznej szczęśliwości i beztroski.
                • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:49
                  remez2 napisał:

> Masz dostep do jej wypowiedzi to daj linka bo samo jestestwo to raczej nie w
                  > ystarczy.

> Nie jestem jej agentem/fanem - nie kolekcjonuję jej wypowiedzi.

A to nie trzeba być fanem. nawet Cię o to nie posądzam :)
                  Nie ma i tyle. No ale przecież Mila się uczepiła specjakistki .....
                  > btw - gdyby 1% obietnic aktualnych polityków został spełniony - Polska byłaby A
                  > rkadią.

Nie mówimy o obietnicach ale o własnym zdaniu danej osoby.
                  I teraz pytanie czym kierował się Miller ?
                  > W renesansie Arkadia była uważana przez poetów za krainę wiecznego szczęścia
                  > – ziemski raj, symbol wyidealizowanej krainy spokoju, ładu, sielankowej,
                  > wiecznej szczęśliwości i beztroski.

Nie ma i nie będzie.
                  • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:55
                    mila2712 napisała:
                    > Nie ma i tyle. No ale przecież Mila się uczepiła specjakistki .....
                    W zakresie prawa. I wystarczy. Zbyt dużo jest znających się na wszystkim.
                    > I teraz pytanie czym kierował się Miller ?
                    Nie mam pojęcia. Ale przecież możesz do niego napisać i zapytać.
                    • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 22:00
                      remez2 napisał:

> mila2712 napisała:
                      > > Nie ma i tyle. No ale przecież Mila się uczepiła specjakistki .....
                      > W zakresie prawa. I wystarczy. Zbyt dużo jest znających się na wszystkim.
                      Tak jest specjalistką w zakresie prawa. Nie neguję tego. Ale to nie wystarczy.
                      Może lepszym rozwiązaniem byłoby aby przy prawie pozostała. Jej miejsce może zająć lepszy merytorycznie kandydat.

> > I teraz pytanie czym kierował się Miller ?
                      > Nie mam pojęcia. Ale przecież możesz do niego napisać i zapytać.
                      Złosliwiec.
                      I u dochodzimy do meritum sprawy nie wiadomo dlaczego. Jakże to wymowne.
                      Millerowi buzują hormony - najwyraźniej
                      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 22:11
                        > Może lepszym rozwiązaniem byłoby aby przy prawie pozostała. Jej miejsce może za
                        > jąć lepszy merytorycznie kandydat.
                        Może lepiej by było gdyby B.Komorowski i D.Tusk pozostali przy historii a ich miejsce zajęli lepsi merytorycznie kandydaci. Czyli takie gdybanie.
                        > I u dochodzimy do meritum sprawy nie wiadomo dlaczego. Jakże to wymowne.
                        Jak dla kogo. Zarzut typu - gość zna język francuski a mógłby retoromański.
                        > Millerowi buzują hormony - najwyraźniej.
                        Na seksuologii też się znasz?
                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 22:14
                          remez2 napisał:

> > Może lepszym rozwiązaniem byłoby aby przy prawie pozostała. Jej miejsce m
                          > oże za
                          > > jąć lepszy merytorycznie kandydat.
                          > Może lepiej by było gdyby B.Komorowski i D.Tusk pozostali przy historii a ich m
                          > iejsce zajęli lepsi merytorycznie kandydaci. Czyli takie gdybanie.

No można pogdybać.....co w tym złego ?
                          > > I u dochodzimy do meritum sprawy nie wiadomo dlaczego. Jakże to wymowne.
                          > Jak dla kogo. Zarzut typu - gość zna język francuski a mógłby retoromański.
                          > > Millerowi buzują hormony - najwyraźniej.
                          > Na seksuologii też się znasz?
                          Nie ......to żart ( OMG)
                      • simera16 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 08:33
                        mila2712 napisała:

>
                        > Tak jest specjalistką w zakresie prawa. Nie neguję tego. Ale to nie wystarczy.
                        > Może lepszym rozwiązaniem byłoby aby przy prawie pozostała. Jej miejsce może za
                        > jąć lepszy merytorycznie kandydat.

>
                        Masz propozycje?
                        >
                        > Złosliwiec.
                        > I u dochodzimy do meritum sprawy nie wiadomo dlaczego. Jakże to wymowne.
                        > Millerowi buzują hormony - najwyraźniej
                        >
                        Trywializujesz.
                        • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 15.01.14, 08:46
                          simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                          >
                          > >
                          > > Tak jest specjalistką w zakresie prawa. Nie neguję tego. Ale to nie wysta
                          > rczy.
                          > > Może lepszym rozwiązaniem byłoby aby przy prawie pozostała. Jej miejsc
                          > e może za
                          > > jąć lepszy merytorycznie kandydat.

> >
                          > Masz propozycje?

Ja tam widzę Olejniczaka ( to tak na szybko )
                          Szkoda, że w SLD nie ma Cimoszewicza.

> > Złosliwiec.
                          > > I u dochodzimy do meritum sprawy nie wiadomo dlaczego. Jakże to wymowne.
                          > > Millerowi buzują hormony - najwyraźniej
                          > >
                          > Trywializujesz.

Ironizujesz
                          >
    • zoil44elwer Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:40
      Czołowi działacze SLD przeszli do PO./Borowski,Huebner,Arłukowicz,Rosati...
      • mila2712 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:42
        zoil44elwer napisał:

> Czołowi działacze SLD przeszli do PO./Borowski,Huebner,Arłukowicz,Rosati...
        Arłukowicz ?
        Krzyż na drogę.....to była jakaś pomyłka.
      • remez2 Re: Krótka ta ławka w SLD, oj, krótka 14.01.14, 21:47
        zoil44elwer napisał:

> Czołowi działacze SLD przeszli do PO./Borowski,Huebner,Arłukowicz,Rosati...
        I dzięki temu SLD oczyścił swoje szeregi.
    • ukos E, tam, sklonują giganta intelektu Jońskiego n/t 14.01.14, 21:47
      • 1all.correct Znowu się suki zborsuczyły ... . 14.01.14, 22:01
        Solidaruchy mają problem, oj mają.
        • ukos Z Jońskim?!!! 14.01.14, 22:03
          1all.correct napisała:

> Solidaruchy mają problem, oj mają.

Powstanie Warszawskie ma wznowić?
          • remez2 Re: Z Jońskim?!!! 14.01.14, 22:14
            ukos napisał:
            > Powstanie Warszawskie ma wznowić?
            PiS? Niewykluczone. Ojczyznę wolną ...
            • 1all.correct Re: Solidaruchy leją sobie po butach. 14.01.14, 22:17
              remez2 napisał:

> ukos napisał:
              > > Powstanie Warszawskie ma wznowić?
              > PiS? Niewykluczone. Ojczyznę wolną ...
              Wypierdek już zaczął ćwiczyć rzut granatem. Na razie takim mlutkim.
              • wiosnaludzikow Lewica co robi ? n/t 15.01.14, 08:20
                1all.correct napisała:

> remez2 napisał:
                >
                > > ukos napisał:
                > > > Powstanie Warszawskie ma wznowić?
                > > PiS? Niewykluczone. Ojczyznę wolną ...
                > Wypierdek już zaczął ćwiczyć rzut granatem. Na razie takim mlutkim.
          • zoil44elwer Re: Z Jońskim?!!! 15.01.14, 08:41
            ukos napisał:

> 1all.correct napisała:
            >
            > > Solidaruchy mają problem, oj mają.
            >
            > Powstanie Warszawskie ma wznowić?
            Guział ponowił Powstanie Warszawskie.Też klęska ale wszyscy powstańcy i warszawiacy przeżyli.
    • haen2010 Jedna jedynka jest. 15.01.14, 08:46
      Wojtuś Olejniczak. On się ledwie wdrapał ostatnim razem z Warszawy. Teraz biedak ma pod górę z Kaliszem. O reszcie nie piszę (Oleksy, Senyszyn, Zemke, Liberadzki...). Rupieciarnia.

Hermaszewski podobno. Teściu Richarda Henry'ego. Ma Rysiu chody u Millera.
      • jan.urbaniak1 Re: Solidaruchy leją sobie po butach. 15.01.14, 09:18
        Kolejni opuszczają Tfuj Ruch. W SLD mają szlaban na powrót !
      • zoil44elwer Re: Jedna jedynka jest. 15.01.14, 09:24
        Prof Senyszyn bojowa! Nie bała się kandydować w Dziwiszowej Mało'Polsce.
      • ponte_aronte Senyszyn, Zemke, Liberadzki 15.01.14, 09:49
        to są dobrzy europosłowie. Wiesz, w obliczu tego, że polską eurodelegację i tak zdominuje pis, wszyscy z lewicy i liberałowie powinni się raczej wspierać i oby weszło ich jak najwięcej, bo inaczej będzie wojna zamiast Unii.
      • remez2 Re: Jedna jedynka jest. 15.01.14, 09:50
        haen2010 napisał:

> Wojtuś Olejniczak. On się ledwie wdrapał ostatnim razem z Warszawy. Teraz bieda
        > k ma pod górę z Kaliszem. O reszcie nie piszę (Oleksy, Senyszyn, Zemke, Liberad
        > zki...). Rupieciarnia.
        Ty piszesz o rupieciarni, juniorze?

• piq bo realnie w Smoleńsku największe straty... 15.01.14, 11:30
      ...personalne ponieśli postkomusi, straciwszy praktycznie wszystkich pierwszoliniowych polityków z charyzmą. Takie są fakty, jeśli się temu przyjrzeć na zimno. I do dzisiaj nie bardzo są w stanie się podnieść, bo postaci klasy Szmajdzińskiego czy Szymanek-Deresz do dzisiaj się SLD nie doczekało. To i sięgają po Marczuk, bo nie mają po kogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka