Dodaj do ulubionych

TVP.... Protest!!! Petycja!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:13
Szanowni obywatele! Doszliśmy do wniosku, iż misja i cele, których podjęła
się TVP są zdecydowanie rozbieżne z tym, co nam się proponuje. Nie chcemy,
aby środki publiczne, czyli nasze pieniądze były nadal marnotrawione. Ta
petycja ma na celu uświadomienie milionom Polaków, że skończyly się czasy,
kiedy TVP była jedyną stacją na rynku. Chcemy zebrać jak najwięcej podpisów,
aby pokazać rządzącym w naszym kraju, iż takiej telewizji my nie chcemy. Mamy
dość afer wokół TVP, jej upolitycznienia, kiepskiej ramówki i slabych
dziennikarzy. Nie chcemy oglądać telenowel, nic nie wnoszących w nasze życie,
powtórek starych filmów, kolejnych biesiad i teleturniejów dla mas. Żądamy
ambitnego kina, sztuki, publicystyki. Chcemy, aby program trwał całą dobę,
żeby zawsze można było coś ciekawego odnaleźć na antenie, chociażby programy
historyczne czy dokumentalne. Żądamy, gdyż mamy do tego prawo. Płacimy
abonament, niestety nie otrzymując nic korzystnego i ciekawego w zamian.
Jeżeli te postulaty nie są możliwe do spełnienia, chcemy, aby TVP została
sprzedana w prywatne ręce, gdzie stanie się w pełni komercyjną telewizją, do
roli której zmierza. Na zakończenie - oglądanie w kółko Olimpiady oraz brak
piłki nożnej (w prawdziwym tego słowa znaczeniu) uważamy za skandal. Póki co
świadomie rezygnujemy z oglądania TVP, jednocześnie współczujemy milionom
Polaków skazanych na jej dyktat. Czas na wymianę kadr! Z poważaniem
studenci...
Obserwuj wątek
    • Gość: Mitch Buchannon STUDENCI DO KSIAZEK!!! /nt IP: *.strong / 213.186.71.* 16.08.04, 23:16
      • Gość: tony & dbeck Re: STUDENCI DO KSIAZEK!!! /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:17
        A co??? Ksiązka to jakaś kara??? :D
        • Gość: kariera SYJONIŚCI DO SYJONU! IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 16.08.04, 23:22
          Z wyjątkiem Adama Michnika.
    • Gość: Miś Ja się podpisuje pod tą petycją, jestem pierwszy:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:21
    • yossarian18 Jestem następny!!! 16.08.04, 23:28
      Zgadzam się! Nawet Wisły z Realem nie pokazali, żałosne. A jak lecą programy
      historyczne, to przeważnie o Żydach, a patriotycznych dokumentów nie ma:(
    • wysokanka Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! 17.08.04, 00:01
      Witam =)
      Na wstepie chciałabym pochwalic autorów wątku za poruszenie waznego tematu..
      choć.. nie oszczędzę Wam słów krytyki..
      Chciałaym zwrócic Waszą uwage na fakt, ze chyba kazdy dziś zdaje sobie sprawe,
      iz TVP nie jest jedyną stacja na naszym rynku ;)
      Owszem, mysle, ze afer mamy wszyscy dość, tak samo, jak abonamentu.. w
      którym "nie wiadomo co sie miesci" (szczególnie w okresie wakacji-mam na mysli
      ramówke stacji telewizyjnych)z tym sie jak najbardziej zgodze i popieram w tej
      kwestii Wasz postulat. Program cała dobę-jak najbardziej :)
      ale..
      "Nie chcemy oglądać telenowel, nic nie wnoszących w nasze życie,
      > powtórek starych filmów, kolejnych biesiad i teleturniejów dla mas." --->
      rozumiem, ze piszecie za siebie, bowiem nie każdy -jak napisaliscie- uwielbia
      ogladac dokumenty historyczne- uszanujmy to, ze kazdy z nas ma swój gust, i ma
      prawo wybierac program, jaki mu odpowiada najbardzies- stad ta róznorodnosc (a
      tak swoją drogą telenowele dają rozrywke, oderwanie od rzeczywistosci, powtórki
      starych filmów-uczą młode pokolenie tzw "klasyki", starszym przypominaja
      młodziencze lata, biesiady-bywaja czasme zabawne, takze słóza rozrywce, a
      teleturnieje- cóz-znam osoby, które je ogladaja, i bynajmije nie uważa tych
      osób za "masy")
      TVP sprzedana w ręce prywatne?? hę? niby czyje?? to zdecydownaie kiepski
      pomysł.. bo jakby nie było, trzeba pamietac, z eniektóre stacje komercyjne
      sa "beznadzieje" w szerokim znaczeniu tego słowa..
      A co do Olimpiady- akurat nie mam nic przeciwko ;) bo lubie ogladac sport.. a
      mecze.. są.. i owszem( bo czasami równiez ogladam) Jesli ktos chce wiecej- sa
      kanały sportowe ;P
      Acha.. i nie czuje sie skazana na dyktat telewizji.. bo mam takie szczescie- z
      epo prostu jej nie włanczam-jesli nie chce czegos ogladac=) jako, ze TV oglądam
      z zasady niewiele.. nie widze problemu w ewentualnym przełaczeniu stacji..
      Jakkolwiek na to nie spojzec.. zmiany personalne sa potrzebne- i z tym sie
      równiez zdadzam :)
      pozdrawiam
      anka
      PS. tez jestem studentka i ksiązki lubie (to tak a propo pewnej
      wypowiedzi.. ;) )
      • Gość: tony&dbecks Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 00:15
        W końcu napisała jakaś dziewczyna :) Cóż moge powiedzieć ze swej strony...
        hmm... Cieszę się, że napisałaś. Twoje zdanie oczywiście szanuje i podzielam
        niektóre Twe spostrzeżenia. Jedno jest pewne - zmiany są niezbędne.
        Co do telenowel i biesiad... chciałbym, żeby były na poziomie. Kilka lat Klanu
        mnie dobija :/
        Co do starych filmów... chciałbym, żeby były uzupełniane przez nowe produkcje.
        Sama klasyka to za mało.
        Poza tym publiczna ma nieść misje, a nie wykończyć widza. Chodzi mi tu o
        olimpiade między innymi. Od tego jest Eurosport, żeby bombardować nas tym
        wszystkim.
        Nie chcę też broń boże zamęczyć nas wszystkich historią, publicystyką itp.
        Zgodzisz się ze mną, że nie można przegiąć w żadną stronę.
        Dbecks mówi, że mam dość Małysza, olimpiad - wielkie halo. Wkurza się tak samo
        jak ja, że nie zobaczył meczów Wisły. Przecież cała Polska piłką zyję.
        Przynajmniej faceci :))) Nie będę mówił jak szalała polska na ostatnim mundialu.
        Na koniec. My tez nie ogladamy tylko przelaczamy, pamiętamy jednak o tych
        wszystkich bidach co mają 3 kanaly z czego wszystkie tvp, a polscat im śnieży :P
        Ci to mają dopiero kiepsko.
        • wysokanka Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! 17.08.04, 00:36

hmm Dzieki za szanowanie mojego zdania ;) oraz za nie zwracanie uwagi na błedy-
          których narobiłam sssssporooo (buu spałam około 4 godzin, wiec wybaczam sama
          sobie ;) )
          zmiany sa niezbedne- to prawda =)
          co do Klanu - moznaby utworzyc zupełnie nowy wątek - bez komentarza ;)
          Nowe produkcje- byłoby superrrr :) zgadzam sie :)
          Umiar we wszystkim i zdrowe proporcje- to powinna byc domena telewizji! =)
          Pamietajmy równiez, ze nie sama tv zyje człowiek.. hehe
          Pozdrawiam jeszcze raz =)
          PS. Czuje sie jak "rodzynkowa" w tak szacownym meskim gronie =)
          pozdrawiam serdecznie
          anka
          • Gość: tony Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 00:37
            Chylę czoła i pozdrawiam :)
            • wysokanka Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! 17.08.04, 13:36
              Gość portalu: tony napisał(a):

> Chylę czoła i pozdrawiam :)
              Dzieki :) równiez pozrawiam =)
          • inaww Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! 19.08.04, 01:33
            Żeby Ci, "wysokanko" nie było samotnie - i ode mnie parę słów. Zacznę od
            sportu, bo Olimpiada... Po takiej dawce jaką nam serwuje TVP - można naprawdę
            znienawidzieć sport! Cieszą mnie medale i interesują występy "naszych", ale czy
            można oglądać WYŁĄCZNIE sport? Szef telewizji publicznej nie ma prawa swojego
            prywatnego hobby traktować jako jedynego kryterium doboru programów! Filmów -
            brak, reportarzy - brak, kultura - to wyłącznie estrada... Czy naprawdę nic się
            w naszym kraju nie dzieje o czym by warto nas, telewidzów, poinformować? Nie
            drukuje się książek? nie robi filmów? NIC się w Polsce nie dzieje, bo wszyscy
            na urlopach? Oj, przepraszam - odbywają się pielgrzymki i o nich, tak jak o
            życiu Kościoła - informacji nie brakuje... Nawet w dziennikach, poza bieżącymi
            informacjami z Iraku - nic! Płacę grzecznie abonament i coś mi się chyba za to
            należy? A może by tak zamienić p. Dworaka na kogoś ciekawszego? Czy doprawdy
            mam zacząć płakać, że Kwiatkowskiego wygryziono? Tylko niech nie wpadnie nikomu
            do pustego łba pomysł sprywatyzowania telewizji publicznej! Prywatyzacja jako
            sposób na wszystkie bolączki nie zdała egzaminu w gospodarce, a prywatne
            telewizje nie polskie, tylko polskojęzyczne - mamy, a jakie - każdy może
            sprawdzić. Tam też nie ma co oglądać... ale ja za nie nie płacę, więc niech się
            same martwią.
            • Gość: tony Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:40
              Co do prywatyzacji...
              Skoro TVP robi wszystko żeby zdobyć masowego klienta, czytaj działa tak jak
              stacje komercyjne, to po co dłużej przeciągać taki stan zakłamania.
              Albo zrobić rewolucje i zmienić wszystko nie do poznania, albo oszczędzić nam
              płacenia abonamentu i "opchnąć" to komuś. Przynajmniej nowe filmy kupi :)))
      • Gość: wojtek Do wysokanka :) IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 24.08.04, 16:14
        Jeśli się lubi ksiązki, nie pisze sie "włanczam" :)
    • Gość: Chojrak Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.crowley.pl 17.08.04, 00:24
      Popieram
      • Gość: 00 Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: 67.150.67.* 17.08.04, 07:55
    • Gość: edziu Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:23
      Podpisuje sie wszystkimi rekoma i nogami, a rteraz.........ide popatrzec na kolejny odcinek "Mody na sukces"........hqahahahahahahahahha.
    • Gość: Kazu Czy Wy zaczadzieli? IP: *.man.czest.pl 17.08.04, 12:53
      "...Jeżeli te postulaty nie są możliwe do spełnienia, chcemy, aby TVP została
      sprzedana w prywatne ręce, gdzie stanie się w pełni komercyjną telewizją, do
      roli której zmierza. ...."
      Sprzedać w prywatne ręce?
      I powstaną takie "tefałenki"?
      Czy Wy zaczadzieli?
      Do TVP można mieć zarzuty, faktycznie, nie jest bez wad. Ale zrobić z niej
      telewizję komercyjną? Polsaty i TVN-y?
      To zdaje się idzie w tym kierunku, Rokita bydzie premierem, a on już
      zapowiedział komercjalizację TVP.
      I to jest bardzo prawdopodobne, bo sporo jest takich, co przebiera juz nóżkami,
      ostrzy sobie pazurki na telewizję.
      Zabiorą skubańce i to...
    • Gość: bolek Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:19
      jestem zla!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ala Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: 66.53.72.* 19.08.04, 08:35
        A ja dobra
    • Gość: za za!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 23:10
    • Gość: Yankes Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:07
      Petycja troche nie ma sensu, bo wszystkie stacje to jeden wielki chlam. Tylko
      powtórki, telenowele i bezsensowne teleturnieje. Ja jestem za zamknięciem
      wszystkich telewizji poza tematycznymi (bo z nich moje dzieci może czegoś się
      dowiedzą). Jeśli chodzi o abonament, to zgadzam się, jest to największa porażka
      współczesnej Polski, ponieważ płacimy za nie wiadomo co. Ci co naprawde oglądaj
      TVP (czyli starsi ludzie) są zwolnieni z opłat. CO ZA IRONIA.
      Studenci jestem z wami. /Student/
    • Gość: zajka Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:14
      a ja nie płace abonamentu:D :D :D
      • Gość: 00 Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: 67.150.64.* 20.08.04, 07:07
        • Gość: ble ble Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:13
          mam dosc olimpiady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          i cieniasow z Polski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          szacunek tylko dla otylii,sylwii,agaty!!!!!!!!!!!!
          no i dla kusznierewicza:D
          reszta zrobila sobie wycieczke, a ja oplacam abonament, zeby ta zenade ogladac
          aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • inaww Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! 22.08.04, 12:46
            Ciekawe kiedy wreszcie ciekawe filmy przestaną być pokazywane w TVP1 o północy,
            albo i po... Olimpiada, festiwal piosenki i komentarze do tych dwóch "wydarzeń
            historycznych" - pokazywane są do znudzenia, a dobry film taki jak "Norymberga"
            w sobotę - zaczyna sie wtedy kiedy już większość ludzi przewraca się w łóżkach
            na drugi bok, a kończy o 3 w nocy...
      • inaww Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! 22.08.04, 13:07
        Ty, "zajka" nie dosyć że kradniesz (a jak inaczej nazwać to, że korzystasz z
        czegoś i za to nie płacisz?) - to jeszcze się tym przechwalasz!
        • Gość: Dziudzio Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 16:44
          A ja sobie nie zyczę płacic wiekuistego podatku od posiadania telewizora (bo
          do tego sprowadza się opłata za abonament). Nie oglądam TVP i chcę, zeby po
          prostu w kablówkach blokowano dostęp do stacji, ktorych nie oglądam.
    • Gość: budger Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:48
      Popieram autora - TVP to stary, prywatny folwark starych nomenlatur, którzy sie
      utrzymują z naszych pieniędzy, mało w zamian dając.
      • Gość: 00 Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: 67.150.66.* 23.08.04, 08:00
    • Gość: Che Re: TVP.... Protest!!! Petycja!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:01
      imperialistom mówimy "nie"!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka