Gość: gość IP: *.wschowa.master.pl 17.08.04, 20:07 i kij się znalazł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tyra Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowskiego IP: *.client.comcast.net 17.08.04, 20:07 nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
tani.net.pl Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski 18.08.04, 06:12 widzę że do fajnej bryki księżunio wsiada :) jaki to grzech (zamiast biednym to sobie)? pozdrawiam as Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assassan jedynie pocałunek w usta wiąże na trwałe dewiantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:06 jedynie pocałunek w usta wiąże na trwałe dewiantów Dewiantów. którzy chcą Polski ciemnej, drewnianej, pełnej czarnych korników, w de...serem z bryndzy byczka Henryczka. Pocałunek w usta facetów, zamiast parafiny - parafia, ropy - rozpusta, realizmu - wia(g)ra, oszczędności – zbiórka z rent i emerytur lub wynagrodzeń, banku – przekręt (w tym prawicowość, lewicowość), prawa - ukamienowanie pod nową plebanię. Taka Polska nie potrzebuje pomocy unijnej i jest niezależna od cen ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assassan Re: jedynie pocałunek w usta wiąże na trwałe dewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:52 Gorliwy polityk katolicki, niegdyś może był ateistą, również szuka boskich podstaw swego ziemskiego dobrobytu i prawa do przewodzenia biednym. Przeważnie syn chłopa ,z problemami w edukacji zakończonej na poziomie szkoły zasadniczej, dowodzi, że wszystko wie i może, że jest spokrewniony z rodami książęcymi, ożeniony z córką wielkiego patrioty. Dla świata Katolików to niedościgniony wzór i świętość. Jak o nim piszą, pokazują, to się liczy , opalona twarz, szata, wypasiony brzuch. Swój mit odnajduje w zrywie solidarnościowym, zapomina o ruchu na lewicy, gloryfikuje rolę kościoła, zapomina o gospodarce i państwie. Nawiązuje swój wizerunek i spadek polityczny do znanych postaci historycznych, drugi papież, drugi Piłsudski. Dla ludzi zagubionych staje się prawie biblijną postacią Nabuchodonozora, władcy Babilonii, który zniszczył Jerozolimę. Polityk katolicki nie jest przy tym nieoczytanym prymitywem, wiele pomysłów na mitologizację i inscenizację swej zdobytej władzy bierze z dziejów innych dyktatorów, czasami chwali Hitlera. Niektóre totalitaryzmy zmodyfikował: kazał się np. tytułować senatorem, wodzem, obrońcą, największym demokratą, obrońcą nienarodzonych, obrońcą prawa naturalnego do korzyści z pracy na roli, człowiekiem tłumów, głodnych i zagubionych, Wielkim Wujem. Idzie nawet dalej niż dyktatorzy, zezwala na obwieszanie się medalami, jest swoimi podobiznami ozdobą każdego niemal muru, a jego wierni muszą nosić jego emblematy, wiążące go i ich z tradycją narodową, antyczną, może to być krawat w paski, coś w klapie. Łaskawie też zezwala, by nawet beztalencia sławiły go we wszystkich środkach masowego przekazu, każe pisać hymn i sam go publicznie wykonuje. Podobnie jak Hitler i Stalin ma ambicje literackie, owocujące powieścią o sobie, czyli o dobrym wodzu. Jak inni szaleni dyktatorzy, we wszystkim chce być najlepszy; jego nienasycone Ja manifestuje się na każdym kroku. Gdyby mógł, podporządkowałby sobie zapewne nie tylko okolice swego państwa i chrześcijan, ale cały świat. Na szczęście nie umie zawierać sojuszy, być może dlatego, że jest jeszcze bardziej narcystyczny niż jego mistrzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USTA MARIANA MALA WIARYGODNOSC GW. WARIAT BY SIE USMIAL IP: *.sympatico.ca 18.08.04, 10:41 GW lubuje sie z wiadomosci spod budki z piwem. Wiadomo, ze to sa wiadomosci z pewnego zrodla. Najlepiej byl poinformowany Goebbels, farma urbana, koltuny i wyjce internetowe GW. To przynajmniej jest pewne. Niech GW zrobi wieczorek zapoznawczy lisbiji Jaruchy z Kapusniakiem oraz piwozlopa Oleksego z pudernica Waniek. Moze zaprosic do rozrywki core Blochowiak, to ona napisze raport dla GW. Wesoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor ODEJDZ NACZELNY! AGORA MYSLI O ODEJSCIU MICHNIKA! IP: 153.110.132.* 18.08.04, 11:19 propozycja tytulu na pierwsza strone dla nastepnego wydania GieWu ! wzrost sprzedazy updajacej gw zapewniony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antimol Mole tnijcie zgniła demokrację i zyjcie na katolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:49 mole to jak mrówy faraona nie do wytępienia przez 2000 lat i wiecej, góra 4000! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel MICHNIK ZWOLNIŁ PRAŁATA ze Św.Brygidy w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:21 W takim wypadku pomyślmy, kto powinien zwolnić Michnika ze stanowiska redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhenio Re: MALA WIARYGODNOSC GW. WARIAT BY SIE USMIAL IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.08.04, 15:49 A Ty zgłoś się po buziaka z języczkiem do p. H.J, obrońco pedofili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irkm jaguarem sk.. jezdzi!!!!! IP: *.edsm.ulst.ac.uk 18.08.04, 13:17 Jak to jest, ze duchowny jezdzi takim drogim samochodem, Maluchem mu nie kaze jezdzic, ale ponad 300 tys zl na auto to jakas przesada. Rozumiem prezes duzej spolki,biskup no jeszce ale ten sk. Jankowski , w jakim my kraju zyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Abp Gocłowski przeczytal GW i chce, aby Jankowski IP: *.adsl.solnet.ch 18.08.04, 10:40 odszedl. Paskudny ten Abp. Goclowski. Za grosz kregeslupa moralnego, ktoreg oczekuje sie od duchownych. Skorumpowany jak cala reszta, co widac po "stylu" zycia i (braku) milosierdzia Bozego z biednymi, co najlepiej widac przy... pogrzebach. P.S. Jestem areligijny, a wiec neutralny religijnie. Niestety, brak odpowiedzialnosc ksiezy, bogacenie sie, sa bardzo paskudnymi zjawiskami, ktore budza we mnie odraze, poniewaz ci ludzie slubuja dokladnie cos innego; paskudne typy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oro Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.icpnet.pl 18.08.04, 19:54 Gocłowski tez powinien odejść jeśli ma odrobinę honoru(nie ma!). Był cały czas przełożonym Jankowskiego i od lat nie potrafił (nie chciał) właściwie zareagować na ekscesy tego dewianta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jA Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:10 Jezus jezdzil na osle, mial jedna suknie i stare sandaly a klecha ma zazwyczaj Maybacha, S600 lub ostatecznie Jaguara. Nie mam nic przeciwko Bogu ale personel naziemny mu sie zdecydowanie nie udal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: wiec jak to z tym Maybachem? IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 17.08.04, 20:57 Ostatnio czytalem ze sprawa Maybacha zostala ukartowana przez sluzby "specjalne" ktore wydrukowaly broszurki na konkurs z glowna wygrana Maybach. Problem w tym ze przedstawicielstwo Mercedesa ktore sprzedaje Maybachy zaprzeczylo ze ktos z ksiezy ma taki samochod. Natomiast Maybacha ma wlasciciel Heleny (tych 3-ciej jakosci napojow zwykle w kolorze zielonym). Oczywiscie liczy sie tylko pierwszainformacja podana przez prase czyli ojcie rydzyk ma Maybacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOJ Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 00:57 Szechter i podobni zlasowali już Twój mózg "człowiecze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Goj Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.arcor-ip.net 19.08.04, 01:32 Najczystsze mozgi, myslami nie skazone maja prawdziwi polacy - katolicy. Im sie poprostu nic nie zlasuje , nie bedzie zadnego tworczego fermentu - tylko powielanie katolikow-polakow tych najprawdziwszych. Poprostu wakum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOJ Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 02:12 Widać ktoś ty. Pamiętaj gdzie chleb żresz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj gaju Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.arcor-ip.net 19.08.04, 07:00 Ja wiem ja jem chleb w kosciele i zapijam krwia - o to chodzi ? Ten chleb to mi do ust wklada ksiadz i mowi "cialo Chrystusa". I w ten sposob uczestnicze we mszy - w ten sposob czuje sie nakarmiona i nasycona . I to tak juz od 8 roku zycia kosciol mnie zywi raz w tygodniu . No widzisz ja wszystko pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Jeden i drugi niech ustąpi ! IP: *.multicon.pl 17.08.04, 20:12 Wart Pac pałaca a pałac Paca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Jezus jezdzil na osle, mial jedna suknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:12 Jezus jezdzil na osle, mial jedna suknie i stare sandaly a klecha ma zazwyczaj Maybacha, S600 lub ostatecznie Jaguara. Nie mam nic przeciwko Bogu ale personel naziemny mu sie zdecydowanie nie udal. Odpowiedz Link Zgłoś
soren Re: Jezus jezdzil na osle, mial jedna suknie 18.08.04, 11:15 Wow, suknie mial? To teraz wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw NYCity Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.biz.rr.com 17.08.04, 20:19 Nagonka na ksiedza Jankowskiego stala sie juz kuriozalna. To jest najzwyklejsza manipulacja zmierzajaca do usuniecia postaci nietuzinkowej i niewygodnej dla tych ,ktorym sie narazil gloszac prawdy tak oczywiste ,ze az niewiarygodne.A co moze Michnik ma byc naszym idolem ? Szanuje tez arcybiskupa ,ale on nigdy sie nie wychylil w obronie spraw polskich. Kiedys niewygodnych poprostu usowano fizycznie ,a teraz robi sie to przez oplucie.A kto w Polsce jeszcze nie zostal opluty? Chyba ten co siedzi cicho i nic nie robi .Ale z miernoty jeszcze nic wielkiego nie wyroslo.A pralat moze i jest kontrowersyjny dla niektorych,ale on jest nasz z chleba i soli.Nie ma powodu by mial sie usunac w cien. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie 17.08.04, 20:27 Nie wiem skad jestes, moze z daleka i dlatego nie zdajesz sobie sprawy, ale abp Gpclowski bardzo wiele w czasach PRL zrobil dla naszego kraju i wielokrotnie "wychylal sie" w obronie polskiej tradycji i wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.multicon.pl 17.08.04, 20:42 "....w obronie polskiej tradycji i wartości". Leszku sopocki ! Powiedziałes jak klecha albo sekretarz naszej partii :) To po pierwsze. Po drugie. Postępowanie Gocłowskiego to klasyczny odruch kelnera z czasów prl broniącego swój kuper, który mówił : "To nie ja ,to kolega". Tu potrzebny jakiś Rewizor watykański który powie : "Gocłowski i Jankowski sio!" Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie 17.08.04, 20:58 Gość portalu: jan napisał(a): > "....w obronie polskiej tradycji i wartości". > Leszku sopocki ! Powiedziałes jak klecha albo sekretarz naszej partii :) To po pierwsze. Chcialem jak najkrocej:) > > Po drugie. > Postępowanie Gocłowskiego to klasyczny odruch kelnera z czasów prl broniącego swój kuper, który mówił : "To nie ja ,to kolega". Nie pisalem o tym jak Goclowski zachowywal sie w sprawie ks. Jankowskiego w latach 90. lecz mialem na mysli jego pomoc dla calej opozycji demokratycznej w Trojmiescie (jego i wielu ksiezy oraz zakonnikow) do 1989 r. (aby bylo jasne ja z takiej pomocy nie korzystalem i nie mam zadnego dlugu do splacenia). > Tu potrzebny jakiś Rewizor watykański który powie : "Gocłowski i Jankowski sio!" Cos podobnego napisalem kilka dni temu w jakims watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:36 Mówisz, kuriozalna? Może. Powiedz jednak, dlaczego dawał dziecku pieniądze i to tak duże. Aby pomóc rodzinie? To chyba powinien dać matce, która lepiej by wiedziała, co trzeba z nimi zrobic. A mlodziak co robił? Wydawał je na narkotyki i nie pomógł rodzinie. Ks. Jankowski o tym wiedział i nic nie zrobił w tej sprawie, tylko znowu dawał? Nie wiem, nie byłem przy tym, więc nie moge powiedzieć, że go molestował, ale napewno deprawował, a za to też powinna być jakaś kara. Według Ciebie powinno się go postawić na piedestale i oddawać mu cześć. To bzdura. Właśnie przez takich ludzi jak on, w Polsce wciąż jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.compnet.com.pl 20.08.04, 10:11 tu trzeba tez dodać że w ogóle cały Kościól od dawna daje zły przykład aksięża to poprostu rozpasdani pasterze, którzy sami mówią o jakiejś pokorze, skromności, a sami sobą reprezentują rozpasanych pseudo Bożych pasterzy. i jak tu kierować się ich nauka, która jest zaprzeczeniem postępowania ich samych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 02:45 "ale on jest nasz z chleba i soli". Nie ma powodu by mial sie usunac w cień. Masz rację, świeżą solę i inne śródziemnomorskie ryby faktycznie sprowadzano na Jego stół (ale sola, łosoś i tuńczyk nie są mięsem). Miał wiec sluszną przyczynę, aby napominać wiernych, że jedzą w poście lub adwnecie zupę na kościach lub kartofle okraszone smalcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. Edward Gierek Re: Odejdz pralacie, odejdz arcybiskupie... IP: *.nyc.rr.com 18.08.04, 06:13 Odejdz ksieze Heniu J.! To dobry moment. Odejdz takze Arcybiskupie Goclowski... za przekrety w "Stella Maris" i... hmmm... moze wreszcie bedzie spokoj? Odejdzcie takze tow. red.Michniku za glupia lewicowosc i odgrzewanie komunizmu!!! A wtedy Polska bedzie rosla w sile i ludziom bedzie zylo sie dostatniej... Znacie, wicie towarzysze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: 82.139.9.* 18.08.04, 08:44 Popartze na kk. przez pryzmat załatwienia tej sprawy. A gdzie był Gocłowski wcześniej ? nie widział czy nie chciał widzieć ? To jak z aferami w Pl. - jak media nie wykryją to nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Assassan Gocłowski: Odejdź, prałacie, narcyzm i dyktatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:42 Gorliwy polityk katolocki, niegdyś ateista, również szuka boskich podstaw swego ziemskiego dodrobytu i prawa do przewodzenia biednym. Przeważnie syn chłopa,z problemwmi w edukacji zakończonej na poziomie szkoly zasadniczej, dowodzi, że wszystko wie i może, że jest spokrewniony z rodami książęcymi, ożeniony córką owielkiego patrioty. Dla świata Katolików to to niedościgniony wzór i świętość. Jak o nim piszeą, pokazują,to sie liczy , opalona twarz, szata, wypasiony brzuch. Swój mit odnajduje w zrywie solidarnościowym, zapomina o ruchu na lewicy, gloryfikuje rolę kościoła, zapomina o gospodarce i państwie. Nawiązuje swój wizerunek i spadek polityczny do znanych postaci historycznych, drugi papież, drugi Piłsudski. Dla ludzi zagubionych staje się prawie biblijną postacią Nabuchodonozora, władcy Babilonii, który zniszczył Jerozolimę. Polityk katolicki nie jest przy tym nieoczytanym prymitywem, wiele pomysłów na mitologizację i inscenizację swej zdobytej władzy bierze z dziejów innych dyktatorów, czasami chwali Hitlera. Niektóre totalitaryzmy zmodyfikował: kazał się np. tytułować senatorem, wodzem, obrońca, największym demokratą, obrońcą nienarodzonych, prawa naturalnego do korzyści z pracy na roli, człowiekiem tłumów, głodnych i zagubionych, czy jak Stalin nie Ojcem Narodu, ale Wielkim Wujem. Idzie nawet dalej niżdyktatorzy, zezwala na obwieszanie się medalami, jest swoimi podobiznamiozdobą każdego niemal muru, a jego wierni musza nosic jego emblematy, wiążące go, ich z tradycja narodową, moze to byc krawat w paski, coś w klapie. Łaskawie też zezwala, by nawet beztalencia sławiły go we wszystkich środkach masowego przekazu, każe pisać hymn i sam go publicznie wykonuje. Podobnie jak Hitler i Stalin ma ambicje literackie, owocujące powieścią o sobie, czyli o dobrym wodzu. Jak inni szaleni dyktatorzy, we wszystkim chce być najlepszy; jego nienasycone Ja manifestuje się na każdym kroku. Gdyby mógł, podporządkowałby sobie zapewne nie tylko okolice swego państwa i chrześcijan, ale cały świat. Na szczęście nie umie zawierać sojuszy, być może dlatego, że jest jeszcze bardziej narcystyczny niż jego mistrzowie. Tak naprawdę i on znalazł się w pułapce mitu, który stworzył. Taki mit jest wiecznie żarłoczny, ciągle mu mało: dla jego potwierdzenia trzeba władzy i masowego uwielbienia. Złowroga jego siła jest o tyle groźna, że na drodze doskonaleni i egzekwowania prawa, tworzy przywileje, a naukę spycha na margines działalności. (to jest taka przeróbka tekstu o Saddamie Husajnie na Nasz krajowy użytek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.proxy.aol.com 18.08.04, 10:18 To nie jest kuriozum, to po prostu manipulacja i marzenie GW. Zamknac usta ks. Jankowskiemu, sklocic z arcybiskupem. Debile z GW po prostu boja sie pralata i pisza klamstwa dla wiernych Gazecie idiotow. Najlepszy przyklad: GW pyta sie czy dobrze byloby zrobic Jankowskiego kapelanem brygidek (totalna odstawka dla ksiedza), arcybiskup odpowiada: zapytajcie sie pralata co o tym sadzi. Co zatem zostalo powiedziane a co wlozone w usta arcybiskupa? Po takich metodach polubilem Jankowskiego. Wiecej kazan, wiecej szopek, nie daj sie posadzic na osiolku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irp Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.08.04, 15:55 "Zamknac usta ks. Jankowskiemu" :D :D :D :D :D , co za obrona świńtucha Jankowskiego! Trzba być skończonym i kompletnie ślepym durniem, żeby takie rzeczy wypisywać. Fuj! Trzeba mu gębę zamknąć, żeby się z małolatami nie migdalił :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.euronet.net.pl 18.08.04, 10:48 ja wiem, chlopie, ze z perspektywy Nowego Jorku i kilku tysiecy kilometrow oraz indoktrynacji twojej biednej glowy przez wspaniala postac amerykanskiej Polonii p. Moskala, to wszystko wyglada calkiem inaczej. przyjedz tutaj, pomieszkaj z rok a dopiero potem sie wypowiadaj czlowieku i nie osmieszaj.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.bredband.skanova.com 18.08.04, 12:23 Nie ma zadnej przyczyny aby Ks, Jankowski ustapil ze swojego stanowiska. Jest on czlowiekim prostolinijnym, a to nie podoba sie wszelkiej masci komuchom,ktorzy rozdmuchali przeciwko niemu wsciekla kampanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.dtcentrum.pl 18.08.04, 17:00 Glupcze, jesli chcesz sie wypowiadac o sprawach polskich i dotyczacych Polski to wynocha z NYC i zamieszkaj w naszym kraju, bo to wyjatkowo dziwne ze zazwyczaj tacy jak ty widza wszystko lepiej "z perspektywy". A jesli nie bardzo ci sie to podoba patalachu, to lepiej wypowiadaj sie na temat Busha i jego bandy - masz ich u siebie i mozesz sobie komentowac do woli, kretynie. Nie ma smakowania na odleglosc, bo cos takiego jest po prostu zenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tu - bylcze . Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 17:21 Bo tak juz to jest tubylcze czy tobie sie podoba czy nie czesto jest tak ze podrozujac po swiecie do wielu rzeczy nabiera sie dystansu. Zbiera sie obserwacje i doswiadczenia . Nie da sie rutynowo , bezrefleksyjnie i schematycznie zyc.Rzeczwiscie jest tak ze wygrywa sie inna szersza perspektywe. I nie ma w tym nic zlego- wrecz przeciwnie. Zenada przjacielu jest twoj agresywny post. Ja nie rozumiem dlaczego ta wscieklosc . Ja spotykam sie ciagle z ludzmi ktorzy domagaja sie wprost perspektywy z zewnatrz . Pytaniem czesto powtarzajacym sie jest "a jak ty to widzisz ze swojej perspektywy" . Dlaczego czujesz sie zaatakowany albo obrazony ? Dlaczego odmawiasz glosu w dyskusji tym z NYC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tu - bylcze . Re: Abp Gocłowski: Odejdź, prałacie IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 17:39 Musze moja wypowiedz uzupelnic . Jest moze byc takze tak ze osoba ktora wyjechala nosi obraz i przekonania ktorych nie rewiduje. Bo moze nie ma do tego mozliwosci i okazji. Tubylcze nie zgadzam sie z tym co mowil forumowicz z NYC . Nie podoba mi sie ze zostal nawyzywany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Czy to echo tego artykułu ? Chyba tak.... IP: *.multicon.pl 17.08.04, 20:19 www.faktyimity.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: wiemy ale nie powiemy chyba ze sie dowiemy IP: 200.242.235.* 18.08.04, 10:27 ale gnojowa gazeta pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Gocłowski chce znów stanąć w roli poszkodowanego. IP: *.stenaline.com 17.08.04, 20:27 Tak jak w aferze Stella Maris, której był i jest właścicielem odpowiedzialnym za złodziejstwo. Jankowskiego sam wyhodował na potwora przez dziesiątki lat udając ślepego. Zakłamany hipokryta. Tadziu, czas samemu odejść - najlepiej do celi za okradanie państwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: GDZIE JEST TEKST? /nt/ - 17 sierpnia 2004 r. IP: 82.160.16.* 17.08.04, 20:43 -"Ten tekst nie jest już publikowany w portalu Gazeta.pl. Teksty w pełnej wersji dostępne są średnio 14 dni, w serwisach specjalnych - dłużej".:-). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: GDZIE JEST TEKST? /nt/ - 17 sierpnia 2004 r. 17.08.04, 20:52 No tak... portal przeniosl nas do przyszlosci:)) PS szoda tylko ze nie znam cyferek totolotka z najblizszych 14 dni:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: GDZIE JEST TEKST? /nt/ - 17 sierpnia 2004 r. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 20:56 W tym wypadku GW dała siedzenia. Choć rozumiem, że w katolandzie naciski na ukrywanie takich spraw pod dywanem są wcale nie małe. Proponje opublikować ten tekst na jakimś portalu z podaniem linku. Choć muszę przyznac, że taka postawa redakcji portalu GW mnie zadziwia z punktu widzenia vox populi, którą niejednokrotnie chce przedkładać. Czyżby interesy GW aż tak zostały przyciśniete do muru??? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: GDZIE JEST TEKST? /nt/ - 17 sierpnia 2004 r. 17.08.04, 21:03 Gość portalu: Ed napisał(a): > W tym wypadku GW dała siedzenia. Choć rozumiem, że w katolandzie naciski na > ukrywanie takich spraw pod dywanem są wcale nie małe. Proponje opublikować ten tekst na jakimś portalu z podaniem linku. Choć muszę przyznac, że taka postawa redakcji portalu GW mnie zadziwia z punktu widzenia vox populi, którą > niejednokrotnie chce przedkładać. Czyżby interesy GW aż tak zostały > przyciśniete do muru??? Mi sie wydaje, ze redakcja portolu moze wykryla jakies bledy w tekscie i go na razie schowala i uzupelnia ale tez dziwi mnie umieszczenie 2 tekstu o tym samym czasie i na ten sam temat podpisany chyba "was" co jest pseudo Marka Was, ktory wraz z Marek Sterlingow jest autorem tego juz zamieszczonego w archiwum. Moze to tez byc jakas wpadka techniczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: GDZIE JEST TEKST? /nt/ - 17 sierpnia 2004 r. IP: *.multicon.pl 17.08.04, 21:09 Ja myślę że wpadka z powyższym tekstem to wina jakiegoś mlodszego referenta portalu www.gazeta. Nacisnął pewnie nie ten guzik. Nie doszukiwalbym sie tu jakiegoś spisku,nacisku itp. No chyba ze spisku marketingowców i innych speców od sprzedaży papierowej "Gazety". No dobrze , dobrze. Polecę rano do kiosku po "Gazetę". Polecę.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: GDZIE JEST TEKST? /nt/ IP: *.vc.shawcable.net 18.08.04, 04:32 W naszym Dzienniku, sprzed tygodnia./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Klocki magicznego Gocłowskiego rozsypują się ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 20:42 Epidemie nawiedzające Gdańsk od czasów objecia władzy duchownej przez tego purpurata sa rzeczywiście. Spuścizna kościelnych prawdy i uczciwości efektów jego działalności w postaci Halberdów, oirganizowanych płonacych koncertów, Stella Maris jest rzeczywiście imponująca!!! Nie jedną komunę taki bagaż by załamał a Goclowera "nie zmogła go kula, nie zmogły go rany, tylko ta jedyna..." bursztynowa postać z parafii Brygidy. A kysz demony. A won Jankowski... :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Artykuł już jest w archiwum!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 20:45 Co nie przeszkadza w przeczytaniu artylułu z: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2234611.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Coś im się w tym WWW GAZETA popieprzyło IP: *.multicon.pl 17.08.04, 20:55 artykul jeszcze sie nie ukazał a oni wrzucili juz jego do archiwum. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski 17.08.04, 20:51 Abp Gocłowski jest śmieszny i nieudolny. Już od 10 lat ks. Jankowski był "kłopotliwy", jego działania i wypowiedzi budziły wiele kontrowersji, protestów, a abp Gocłowski albo słownie potępił ks. Jankowskiego albo symbolicznie go ukarał. I teraz się obudził i krzyczy: wywalić prałata! Skoro prałat był taki zły i niesforny to trzeba było nie uginać się pod presją wiernych i wyrzucić ks. Jankowskiego parę lat temu i teraz abp Gocłowski nie miałby problemu. Ale ja liczę, że ks. Jankowski zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Znowu ministrant płacze za Jankowskim 17.08.04, 21:17 Skoro się tak umiejętnie pode mnie podszywasz to może sam się tam wybierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yossariann18 Re: Jankowski - Gdańskie szczęście yossariana18 17.08.04, 21:24 yossarian18 napisał: > Skoro się tak umiejętnie pode mnie podszywasz to może sam się tam wybierzesz? Nie gustuję w tego rodzaju duchowych zajęciach, w związku z czym masz nadal pełne możliwości samorealizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Jankowski - Gdańskie szczęście yossarianna18 17.08.04, 21:31 Ja nie jestem z Gdańska tylko z innej części Polski, a ty nie używaj mojego nicka, żałosny ubeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy.oszolom.z.radia.maryja To Gocłowski powinien odejść!! 17.08.04, 21:34 Chociazby za Stella Maris! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: To Gocłowski powinien odejść!! i Rydzyk tez! IP: *.rdu.bellsouth.net 17.08.04, 22:37 zabijac sie nawzajem, katonazisci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARA OD POLSKI!! OSZOLOM ,RYDZYK I JANKOWSKI WON!!!! IP: *.dynamic.mts.net 18.08.04, 03:20 SK...SYNY OGLUPILI BIEDOTE , ZPROFANOWALI KOSCIOL,POHANBILI NAS WSZYSTKICH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O JANKOWSKIM... PRZEBIERAL SIE ZA WIELKIEGO MISTRZA ZAKONU...... IP: *.dynamic.mts.net 18.08.04, 03:25 .....KRZYZACKIEGO DLA GOSCI Z NIEMIEC,PARADOWAL PRZED WIERNYMI W STROJU ADMIRALA MARYNARKI WOJENNEJ,SWIECIL BILBOARD COCA-COLI,W KONCU MALOWAL BOMBKI CHOINKOWE W SWASTYKI I GWIAZDY SYJONU. WSTYD I HANBA DLA NAS WSZYSTKICH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: OSZOLOM ,RYDZYK I JANKOWSKI WON!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:48 Kto ci tak powiedział? Michnik ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ CICHO WIARA!!! MICHNIK RZĄDZI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:55 A wy naiwni mu wierzycie. Heh, biada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mz ? Re: CICHO WIARA!!! MICHNIK RZĄDZI!!! IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 23:01 Zaraz naiwni bo wierzymy Micnikowi czy naiwni bo wierzymy pralatkowi ? Waz cosik wyjasnij , albo co. MZ-ecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mz Re: CICHO WIARA!!! MICHNIK RZĄDZI!!! IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 23:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Znowu ministrant płacze za Jankowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:45 Gocu co TY?- wal że kasa ze STELLA MARIS poszła na bursztynowy ołtarz i żaden prokurator cię nie ruszy !!!!! A ty chcesz henia opuścić w potrzebie -pomyśl , masz okazję się oczyścić ... no chyba że chłopcy -ministranci maja coś na ciebie, wtedy dupa blada i już NIC CI NIE POMOŻE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: yossarianna18 - rozrywkowe szczęscie Jankowsk 17.08.04, 22:47 Widzę, że jesteś zwolennikiem "spiskowej teorii dziejów"-to kolejny lewacki wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Trzy grzeche główne, czyli katechizm wg. GW IP: *.client.comcast.net 18.08.04, 02:27 Te grzechy to: 1. Wystawny tryb życia 2. Antysemityzm 3. Niechęć do Unii Europejskiej Załóżcie, kurna, własny kościół. Kawałek katechizmu już napisany, Michnika wyświęcić na biskupa (wyborową), panteon świętych niech otwierają Kiszczak z Jaruzelskim, a pielgrzymki odbywajcie do Brukseli, zasuwając na kolanch z siedmioramiennym świecznikiem nad głowami. Aha - i żeby nie popełniać grzechu pierwszego, to akcje Agory przekazać na cel charytatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc super IP: *.15.79.83.cust.bluewin.ch 18.08.04, 07:59 Mocne, ale powoli ma wrazenie, ze o to zaczyna chodzic. Mam dosc "eksperymentow" ludzie zwiazani ze starym katechizmem moze nie sa idealni, ale wierze ze ten katechizm pochodzi jednak od Boga. Gość portalu: :) napisał(a): > Te grzechy to: > 1. Wystawny tryb życia > 2. Antysemityzm > 3. Niechęć do Unii Europejskiej > > Załóżcie, kurna, własny kościół. Kawałek katechizmu już napisany, Michnika > wyświęcić na biskupa (wyborową), panteon świętych niech otwierają Kiszczak z > Jaruzelskim, a pielgrzymki odbywajcie do Brukseli, zasuwając na kolanch z > siedmioramiennym świecznikiem nad głowami. Aha - i żeby nie popełniać grzechu > pierwszego, to akcje Agory przekazać na cel charytatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramirez Jankowski - cóż za ohydna kreatura IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.08.04, 02:30 Pluje z ambony na wszystkich o choć o drobinę innych poglądach, sam będąc dwulicową świnią użądzającą libacje z ministrantami i rozdająć po kilka tys. (na które składają się emeryci) na ministrantów. Cóż - skoro przez całe życie nie przepracowało się choćby godziny, to i sypanie kasą tu i tam łatwo przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OdpŻydowi_zLublina ŻYDOWI PRAŁAT NIE BĘDZIE SIĘ PODOBAŁ - jasne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:50 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: ŻYDOWI PRAŁAT NIE BĘDZIE SIĘ PODOBAŁ - j IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 23:16 Co by sie mial zydowi pralat nie podobac. Umyty tak ladnie kolorowo ubrany w sukieneczki. Ma rozowe firaneczki , pierscioneczki - dlaczego mialby sie Zydowi nie podobac. seks nie jest narodowy a miedzyludzki . No tylko pralat jakby preferowal chlopaczkow.No a z homoseksualistami moze byc problem- wiek pralata ,ze tak powiem zaawansowany . Gdyby nie to ...kto wie . Pedofilom jest obojetna narodowodc ofiary - raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.gdynia.mm.pl 18.08.04, 02:36 Cóż powiedzieć? Gocłowski dał już Jankowskiemu ostatnie ostrzeżenie za jego występy antysemickie. To był błąd, bo trzeba było go wywalić już wtedy. A cwaniak Jankowski przygotował się solidnie do obrony otaczając się politykami-krzykaczami takiej maści, jak Lepper, Strąk, Hojarska i Korwin-Mikke. Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego autorytetu po awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Homoś! Marianno marudna, ja to w ramki oprawię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 03:27 Gość portalu: maruda napisał(a: > > > Cóż powiedzieć? Gocłowski dał już Jankowskiemu ostatnie ostrzeżenie za jego > występy antysemickie. To był błąd, bo trzeba było go wywalić już wtedy. > > A cwaniak Jankowski przygotował się solidnie do obrony otaczając się > politykami-krzykaczami takiej maści, jak Lepper, Strąk, Hojarska i Korwin- Mikke > . > > Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego autorytetu po > awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won! ********** Toś Ty taki obrotowy? Czy ktoś się pod Ciebie podszywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Homoś! Marianno marudna, ja to w ramki opraw IP: *.gdynia.mm.pl 18.08.04, 11:22 Gość portalu: marynat napisał(a): > > Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego autoryte > tu po > > awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won! > > ********** > > Toś Ty taki obrotowy? Czy ktoś się pod Ciebie podszywa? ********************** A z czym masz problem? PS Być może chodzi Ci o 'marrudę" też z tej sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Homoś - Marianno marudna, nie wypieraj się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 01:13 >Gość portalu: maruda napisał(a: > > > Cóż powiedzieć? Gocłowski dał już Jankowskiemu ostatnie ostrzeżenie za jego > występy antysemickie. To był błąd, bo trzeba było go wywalić już wtedy. > > A cwaniak Jankowski przygotował się solidnie do obrony otaczając się > politykami-krzykaczami takiej maści, jak Lepper, Strąk, Hojarska i Korwin- Mikke > . > > Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego autorytetu po > awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won! ********** Matynat ten tekst "marudy", vel "Mariana", vel "homosovieticusa" ze zdumieniem skomentował: Toś Ty taki obrotowy? Czy ktoś się pod Ciebie podszywa? Potem "maruda" się wystraszył, że zbyt pochopnie wypomniał Gocłowskiemu aferę "Stella Maris" i pouczył go, iż Jankowskiego "za jego występy antysemickie (...) trzeba było wywalić już wtedy". I, że Gocłowski "powinien powiedzieć Jankowskiemu: won!". Więc rankiem, kiedy się obudził, rozpierducha w okół jego osoby juz była na cztery fajerki. Więc sie wystraszył i zaczął zacierać ślady: Gość portalu: maruda napisał(a): że to niby > Gość portalu: marynat napisał(a): > > > > > Gocłowski ma w tej chwili ostatnią szansę na odbudowanie swojego au > toryte > > tu po > > > awanturze Stella-Maris. I powinien powiedzieć Jankowskiemu: won! > > > > ********** > > > > Toś Ty taki obrotowy? Czy ktoś się pod Ciebie podszywa? > > ********************** I próbował zamotać i wykrecic kota ogonem, że to niby nie on dowalił Gocłowskiemu i Jankowskiemu, tylko, że przeciwnie - stanął w ich obronie, a w ogóle to nie on, tylko ktoś przez dwa "rr": > > A z czym masz problem? > > PS > Być może chodzi Ci o 'marrudę" też z tej sieci? A jak to było naprawdę, kazdy może sobie zobaczyć: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14988328&a=14997183 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14988328&a=14997303 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14988328&a=15003702 Niby nic, ale "maruda" - "Marian" - "homosovieticus" znów wyszedł na dupka i tchórzliwego krętacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjabac huja [...] IP: *.client.comcast.net 18.08.04, 02:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dran Re: on wsiada do Jaguara xj6 IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.08.04, 03:15 i tak wamm sie daje we znaki palanty z GW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: on wsiada do Jaguara xj6 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.08.04, 03:46 Prawdziwy duchowny nie powinien jeździć niczym, co stoi powyżej roweru. Tak byłoby po prostu piękniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: on wsiada do Jaguara xj6 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.08.04, 03:55 leszek sopot napisał: >>>>Nie wiem skad jestes, moze z daleka i dlatego nie zdajesz sobie sprawy, ale abp Gpclowski bardzo wiele w czasach PRL zrobil dla naszego kraju i wielokrotnie "wychylal sie" w obronie polskiej tradycji i wartosci.<<<< Co to jest do cholery "polska tradycja i wartości"? Czy ktoś je zna? Mógłby może wymienić? I przy okazji niech poda jeszcze zasadę, na podstawie której jest tak, jak twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej.. Re: Episkopat to oligarchoie koscioła IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 18.08.04, 04:02 Episkopat to Komitet Centralny partii ktora kooperuje z globalizmem. Bezrobotny narod nie ma racji. Nikt nie bedzie bronil tego biednego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej.. Re: Oligarcha Gocłowski powinien odejśc IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 18.08.04, 04:05 Pralat Jankowski to ostatni mohikanin w tej kolonizowanej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: gdyby kozka nie skakala..... IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 18.08.04, 04:10 ...szkoda tylko tych biednych Brygidek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilumnotlogged Re: Oligarcha Gocłowski powinien odejśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:51 > Pralat Jankowski to ostatni mohikanin w tej kolonizowanej Polsce. Już prędzej Magua jak Unkas. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: Abp Gocłowski chce odejścia prałata Jankowski IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 18.08.04, 04:10 Demonie Michnik odejdz. Zostaw Polske i Polakow w spokoju. Jedz do Izraela. Tam mozesz miszac w swoim szatanskim kotle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arali Gazeta Zaborcza adwokatem Abp Gocłowskiego IP: *.twmi.rr.com 18.08.04, 04:23 ha ha Polonia na swiecie nazywa Gazetę Wyborczą - Zaborczą Michnik i inne żydy MANIPULATORZY z GW stuknijcie sie w puste łeby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: Gazeta Zaborcza adwokatem Abp Gocłowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:02 Polonia niech przyjeżdża, albo się odp****oli od tutejszych spraw!!! Tam grzecznie, cicho, dopiero po połówce na łep w klubie polskim ( wystrój - lata osiemdziesiąte) odzywa się husaria, mickiewicz, kopernik i inne demomy.Dla większości tych ludzi powinniśmy być wiecznym skansenem, jak z tatowych opowieści, służącym do sentymentalnych podróży. A z tatowych opowieści wyłażą często endeckie klimaciki podszyte frustracją ( ja, taki zdolny a parias!). Kto winien? - spisek, zmowa. Czyja? Hm, to głupie pytanie, szef zakładu uw którym jestem nikim nazywa się Szlagbaum .... itd .... itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilumnotlogged Re: Gazeta Zaborcza adwokatem Abp Gocłowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:56 > Polonia niech przyjeżdża, albo (...) Dzięki z tekst. Sam miałem zamiar coś podobnego w treści umieścić,ale Ty zrobiłeś to wcześnie i w formie takiej,ze nie muszę nic dodawać. IMO 100% racji w tym co piszesz. greetz -- "Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HST nie wypowiadaj sie w imieniu Polonii, pionku IP: *.merck.de 18.08.04, 10:06 To, ze zasuwasz gdzies na zmywaku nie znaczy jeszcze, ze masz prawo pisac "Polonia na swiecie", smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: nie wypowiadaj sie w imieniu Polonii, pionku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:17 Takich frajerów jak ty za określenie śmieć leję w mordę. Odwaga, wynikająca z anonimowości w sieci to ostatnie frajerstwo. Na co dzieńjestgeś pewnie mięczakiem, któremu robi sie gorąco przy ostrzejszej wymianie zdań. Cóż, nie odpowiem, mam politowanie... Nie wiem jak twoje doświadczenia zawodowe, ale ja akurat pracuję na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: nie wypowiadaj sie w imieniu Polonii, pionku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:21 .... Ty w niemieckim kraju jesteś pewnie wiceministrem, co? Frustracja, to najgorszy z polskich grzechów. Jak doskwiera Ci myjka to ją wypierdol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HST Re: nie wypowiadaj sie w imieniu Polonii, pionku IP: *.merck.de 18.08.04, 10:49 no wybacz, nie odpowiadalem na Twojego posta, z tym, co Ty napisales, zgadzam sie akurat calkowicie. Dyskusje uwazam za zamknieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu POWIEDZ RELIGII 'NIE' IP: *.narlington.nj.comcast.net 18.08.04, 05:29 dlaczego kosciol katolicki jest w polsce ponad prawem? Fundusz Koscielny to miliony zlotych rocznie ktore panstwo daje kosciolowi. Czyli z podatkow. Niektorzy sobie tego nie zycza. Po kiego jest mi potrzebna religia w szkole? Katecheci sa takze oplacani z moich pieniedzy. Czy wy, katolicy oszolomy, chcielibyscie oplacac nauczycieli judaizmu, buddyzmu, czy islamu w panstwowych szkolach? ja niechce oplacac zadnej religii, ale jestem zmuszony. dlaczego moje miasto oddaje za friko nieruchomosci kosciolowi? Normalni ludzie musieliby placic duze pieniadze, ale nie koscielni. Dlaczego? Dlaczego ludzie kosciola katolickiego prowadza lukratywne biznesy i nie placa podatkow? Jest to przeciez konkurencja dla normalnych biznesow, a koscielni przeznaczaja swe dochody na dalsze inwestycje lub na dobra materialne dla siebie, a nie na cele charytatywne? Wierzysz w Boga? W Jahwe? Allaha? Twoja sprawa. Ale prosze, nie ma rownych i rowniejszych. W normalnym swiecie zadluzone koscioly bankrutuja, ale w polsce sa to obiekty chronione, ktore wladza omija z daleka. Dlaczego nie jestesmy normalnym krajem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re:Stachu na razie to oszołomy kat płacą na ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:48 Po pierwsze ten fundusz to nie miliony a po drugie jest on wynikiem naszej parszywej czerwonej przeszłości. Po drugie tobie religia w szkole nie jest potrzebna ale problem w tym że w Polsce na religie chodzi ponad 90% uczniów!!! Ich rodzice płacą podatki na to! Po trzecie pisanie w stylu " Dlaczego ludzie kosciola katolickiego prowadza lukratywne biznesy i nie placa podatkow?" jest kłamstwem, pomówieniem i wyrazem braku wiedzy w tej materii Po czwarte wreszcie gdybys mieszkał w Polsce nie mialbys prawa do leczenia bo w tym kraju podatki płaci większość katolicka i może nie miałaby zyczenia łozyć na ateiste? Widzisz stachu zycie nie jest takie proste. I nie twórz mitu że to przez kościoł jest bieda bo ostatnio okazało się że np te nieszczęsne pensje dla katechetów to ułamek procenta budżetu MEN. Przypomne Ci tylko że Polaków jest prawie 40 milionów a księzy... 30 tyś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: readmissio Re:Stachu na razie to oszołomy kat płacą na ciebi IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:20 "... Polaków jest prawie 40 mln a księży ... 30 tys.!" - NIEPRAWDA - Polaków jest 38 mln (i będzie ich od teraz stale ubywać), natomiast biskupów jest PONAD 150 - i liczba ta stale WZRASTA!!! Podobnie jak wzrasta liczba diecezji!!! Zgadnijcie po co? Cui bono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu RELIGIA TO DZIWNY FENOMEN IP: *.narlington.nj.comcast.net 18.08.04, 19:42 Fundusz Koscielny to miliony, ale mniejsza z tym. Nie wazne czy jest to 100 zl czy 1000 zl. Sa to pieniadze podatnikow, ktore panstwo przekazuje kosciolowi. Takze rzad finansuje w jakims stopniu wyznanie religijne, ktore sobie upodobal. Gdzie separacja panstwa i kosciola? Jezeli tyle dzieci chodzi na religie w szkole, to nie dlatego ze chca, ale dlatego ze jest to przymus szkoly. Malo ktore rodzic sie temu sprzeciwi, bo nie chce miec pozniej problemow. Ksieza i katecheci sa oplacani z podatkow. Takze i tu panstwo finansuje wybrana przez siebie religie. Jednak panstwo nie stwarza zadnych alternatyw dla nauki religii. Nic. Nie klamie mowiac ze ksieza prowadza lukratywne biznesy. Prowadza oni apteki, wydawnictwa, inwestuja danine w nieruchomosci i tym podobne. Nie placa od tego zadnego podatku. Ponadto, ksieza kasuja poddanych przy kazdej okazji, chrzty, wesela, pogrzeby. "Dajcie co laska, ale minimum tyle i tyle." I znowu zer podatku. Jezeli tego nie doswiadczyles, to nie wiem gdzie zyjesz. Kosciol takze nie placi skladek zdrowotnych, mimo ze wszyscy inni musza to robic. Koscioly dostaja od wielu gmin i miast atrakcyjne nieruchomosci za 'zlotowke,' by pozniej sprzedac z wielkim zyskiem komus innemu. Co, o tym tez nie wiesz? Dlaczego biskup ma najwiecej do powiedzenia w polityce? Zero praw dla kobiet (aborcja); zero praw mniejszosci seksualnych; antysemityzm; posadzanie niewiernych o komunistyczne korzenie. Paranoja. Aha, no i mikrodziurki w prezerwatywach. No tak, przeciez takie klecha po KUL to wie wszystko najlepiej. Istne blazenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: RELIGIA TO DZIWNY FENOMEN IP: *.compnet.com.pl 20.08.04, 10:24 a ja się z Toba zgadam w 100% Kościół stał się fikcją, księża nauczają nas tego czemu sami zaprzeczają, pokora i skromność na ich ustach to tak jak dobry żart:D Obecnie kościół to teatr w którym księżą grają swoje role a tylko chyba ociemniali dają się nabrać na to, że to oparte na faktach. Jedyne co nam pozostaje to chodzić do Kościoła między przedstawieniami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: POWIEDZ RELIGII 'NIE' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 18:05 > dlaczego kosciol katolicki jest w polsce ponad prawem? > Fundusz Koscielny to miliony zlotych rocznie ktore panstwo daje kosciolowi. > Czyli z podatkow. Niektorzy sobie tego nie zycza. > Po kiego jest mi potrzebna religia w szkole? Katecheci sa takze oplacani z > moich pieniedzy. > Czy wy, katolicy oszolomy, chcielibyscie oplacac nauczycieli judaizmu, buddyzmu > , > czy islamu w panstwowych szkolach? ja niechce oplacac zadnej religii, ale > jestem zmuszony. > dlaczego moje miasto oddaje za friko nieruchomosci kosciolowi? Normalni ludzie > musieliby placic duze pieniadze, ale nie koscielni. Dlaczego? > Dlaczego ludzie kosciola katolickiego prowadza lukratywne biznesy i nie placa > podatkow? Jest to przeciez konkurencja dla normalnych biznesow, a koscielni > przeznaczaja swe dochody na dalsze inwestycje lub na dobra materialne dla > siebie, a nie na cele charytatywne? > > Wierzysz w Boga? > W Jahwe? > Allaha? > Twoja sprawa. Ale prosze, nie ma rownych i rowniejszych. W normalnym swiecie > zadluzone koscioly bankrutuja, ale w polsce sa to obiekty chronione, ktore > wladza omija z daleka. Dlaczego nie jestesmy normalnym krajem? Brawo. Nareszcie mądre slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: POWIEDZ RELIGII 'NIE' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:51 ...a już szatan weźmie cię w objęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: POWIEDZ RELIGII 'NIE' IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 22:58 jak ja lubie jak mnie szatan w objecia bierze- oj lubie ... Nie ma to jak taki prawdziwy szatan na cala noc.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Michnik będzie mianował proboszczów teraz ? IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 18.08.04, 06:01 tak bez ornatu biskupiego? tylko niebiański autorytet moralnyj wystarcza? dla mniem bomba! Odpowiedz Link Zgłoś