Dodaj do ulubionych

Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik?

27.04.14, 08:28
Polak jest katolikiem przez 50 minut na tydzien gdy siedzi w kosciele i pokazuje jaki to jest swiety bo 3 lawki dalej siedzi sasiad. Polak jest tez katolikiem i przestrzega przykazan 2 razy w roku w swieta
do tego dochodza bonusy.
Dzien smierci papieza Polaka i dzien kanonizacji papieza Polaka
Dzisiaj jest ten wspanialy dzien ze zapewne kibic Wisly kocha kibica Cracowii, ale jutro juz nadrobi zaleglosci, walnie go maczeta 2 razy
Dzisiaj pewnie tez nie trzeba zapinac roweru pozostawionego gdzies pod sklepem, ale jutro klodka jest obowiazkowa
Nasz Donek Tusk tez uznaje JP2 za swietego ale ma w d...... to co swiety mowil o aborcji
Jarek, niezwyciezony pierwszy zyjacy swiety dla celow politycznych jest gotow wyciagnac zwloki braciszka byle tylko slupek wyborczy podskoczyl o chocby 1 %
Taka jest Polska katolicka
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 08:40
      z rowerem to bym jednak uważał. :)
      • szlachcic Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 08:46
        m.c.hrabia napisał:

> z rowerem to bym jednak uważał. :)

jak ukradna to albo Zyd albo Ruski :)
    • plater-2 Ameryki nie odkryles 27.04.14, 08:44
      Pismo Swiete i Kosciol uczy, ze człowiek jest istotą słabą, niedoskonałą i grzeszną, potrzebującą Bożego miłosierdzia .
      • lumpior Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 08:45
        plater-2 napisała:

> Pismo Swiete i Kosciol uczy, ze człowiek jest istotą słabą, niedoskonałą i grz
        > eszną, potrzebującą Bożego miłosierdzia .
        wiadomosci.gazeta.pl/raczkowski/168685832/Marek+Raczkowski+dla+Gazeta.pl+-+18.04.2014/p#CukVid
        • plater-2 Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 08:47
          A gdzie jest napisane, ze jak ktos wierzacy, to juz nie grzeszy ?
          • m.c.hrabia Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 08:50
            ... ktos wierzacy, to juz nie grzeszy ?

raczej tym bardziej ,bo przecież posiada wiarę w moc spowiedzi i odpuszczenia grzechów.:)
            • plater-2 Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 08:54
              to sie nazywa grzeszyc zuchwale w nadziei milosierdzia bozego
              • x2468 Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:08
                Po jaka cholerę wiara a w szczególności pośrednicy? Czy się wierzy czy nie trzeba zawsze być uczciwym człowiekiem. Może kiedyś w epoce kamienia łupanego potrzebny był ktoś kto tłumaczył co jest dobre a co złe lecz dzisiaj wiedza to wszyscy i jeśli pomimo to ktoś czyni zło to nawet gdyby kąpano go w święconej wodzie będzie robił swoje. Przykładem choć nie najpaskudniejszym może być rodzina Kaczyńskich. Z kościoła nie wychodzą a pomimo to czynią wyłącznie zło.
                • plater-2 Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:15
                  1 Tm 2,5
                  • kolter_mr Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:47
                    plater-2 napisała:

> 1 Tm 2,5

Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus

No a napisał tam Paweł ;ze do Jezusa tylko wyświęcony kapłan jest pośrednikiem ??
                    Czy raczej to miał na myśli ?? " Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie."
              • kolter_mr Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:43
                plater-2 napisała:

> to sie nazywa grzeszyc zuchwale w nadziei milosierdzia bozego

To się nazywa być katolikiem nie rozumiejącym istoty przesłania ewangelii.
            • kolter_mr Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:43
              m.c.hrabia napisał:

> ... ktos wierzacy, to juz nie grzeszy ?
              >
              > raczej tym bardziej ,bo przecież posiada wiarę w moc spowiedzi i odpuszczenia grzechów.:)

Genau , można nawywijać bo przecież pleban da rozgrzeszenie .
          • szlachcic Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:09
            plater-2 napisała:

> A gdzie jest napisane, ze jak ktos wierzacy, to juz nie grzeszy ?

po pierwsze, katolik wie ze mozna sie isc wyspowiadac i zalowac za grzechy. zal jest zapewne szczery bo im dluzej sie siedzi w konfesjonale to gorzej, a sasiad patrzy a nie po to kupil sobie stoper aby nie mierzyc czasu
            po drugie - wziecie sobie nie swojego roweru nie musi znaczyc kradziez - istnieje potezne grono polskich katolikow ktorzy nazywaja to zaradnoscia zyciowa
          • kolter_mr Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:41
            plater-2 napisała:

> A gdzie jest napisane, ze jak ktos wierzacy, to juz nie grzeszy ?

Tutaj ; " (26) Jeśli bowiem dobrowolnie grzeszymy po otrzymaniu pełnego poznania prawdy, to już nie ma dla nas ofiary przebłagalnej za grzechy"

• kolter_mr Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:39
        plater-2 napisała:

> Pismo Swiete i Kosciol uczy, ze człowiek jest istotą słabą, niedoskonałą i grz
        > eszną, potrzebującą Bożego miłosierdzia .

No ale nie uczy biblia ze spowiedź jest alibi do tego żeby nadal grzeszyć ,bo i tak w niedziele odpuszczenie :))
      • szwampuch58 Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 09:45
        a rozumu ten człowiek potrzebuje?
        a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/975/9138/original.jpg
        • x2468 Re: Ameryki nie odkryles 27.04.14, 13:53
          Skoro sam siebie zaliczasz do rozumnych to powinieneś zrozumieć co premier miał na myśli. Chyba ze chcesz jedynie kopnąć premiera bo taki masz kaprys(interes).
    • 99venus Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 09:27
      prostacko-ludyczny.
      • m.c.hrabia Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 09:43
        prostacko-ludyczny.

a najgorsze ,że fanatyczny (Terlikowski)
    • polskagolyzad5 Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 10:03
      CIEKAWE kiedy kto spalaci dlugi- jest tego 5,8 bln zlotych
      • volupte Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:05
        Nie ty.
      • kolter_mr Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 13:46
        polskagolyzad5 napisał:

> CIEKAWE kiedy kto spalaci dlugi- jest tego 5,8 bln zlotych

Masz na myśli długi ale USA ??
        • x2468 Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 13:57
          Nie musisz szukać tak daleko.Niemcy maja 2 biliony długu. Oczywiście Euro i nie widać aby się zbytnio przejmowali.
    • bogucjusz Może lepiej spytać - jaki jest polski biskup? n/t 27.04.14, 10:05
      • szlachcic Re: Może lepiej spytać - jaki jest polski biskup? 27.04.14, 11:00
        "Re: Może lepiej spytać - jaki jest polski biskup?"

wiara polskiego plebsu jest odzwierciedleniem polskiego kleru
        malowany kler, malowani wierni
        • bogucjusz "Pasterz" 27.04.14, 11:42
          Spasłe brzuszysko, nalana, zapijaczona gęba, fura za 200 tysi, rezydencja kapiąca złotem, jad w ustach, ręka w rozporku ministranta.

Katolikom gratulujemy pasterzy, którzy zaprawdę idą ścieżkami Pana :-)))))))

---
          "Ląduj, dziadu!"
          • szlachcic Re: "Pasterz" 27.04.14, 12:18
            bogucjusz napisał:

> Spasłe brzuszysko, nalana, zapijaczona gęba, fura za 200 tysi, rezydencja kapią
            > ca złotem, jad w ustach, ręka w rozporku ministranta.

kosciol katoliski zwlaszcza w Polsce zamiata skandale pod dywan
            Trzeba byc durniem zeby tego nie zauwazac
            To zamiatanie dziala na szkode tego kosciola wlasnie
            Ludzie odwracaja sie od Kosciola bo widza co sie dzieje
            • bogucjusz Re: "Pasterz" 27.04.14, 12:38
              szlachcic napisał:

> Ludzie odwracaja sie od Kosciola bo widza co sie dzieje

Dlatego niezmiernie cieszą mnie liczne wystąpienia katolickiej wierchuszki na łamach mediów. 100 Nergali drących Biblię nie wywrze takiego efektu, jak pojedyncza wypowiedź Hozera czy innego purpurata. Biskupi aktyw osiąga ostatnio prawdziwe mistrzostwo w strzelaniu sobie w stopę. Tak trzymać! Alleluja i od tyłu! :-)

---
              "Ląduj, dziadu!"
    • volupte Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:04

> Nasz Donek Tusk tez uznaje JP2 za swietego ale ma w d...... to co swiety mowil
      > o aborcji
      A co mówił?
      • szlachcic Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:30
        > A co mówił?

wiekszosc w sejmie w tym temacie uwaza JP@ za swietego a jednoczesnie przeciwstawia sie JP@ w temacie aborcji
        JP@ mowi ze aborcja to grzech smiertelny a wiekszosc z sejmu ktora dzisiaj jest swietsza od Boga uwaza ze prawo aborcyjne jakie obowiazuje jest najlepsze
        Obluda pod slupki wyborcze
        Jak bydlaki przyjada z watykanu to jeszcze przez jakis czas bedziemy widzieli nad ich glowami aureole
        • volupte Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:55
          Widocznie oni w tym sejmie nie sa tacy swięci. Jak cos po boku zmajstruja , to wtedy aborcja im nie przeszkadza.
          • szlachcic Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:15
            tu nie chodzi o ich swietosc
            tu chodzi ze jak ktos uznaje kogos swietym to w przypadku posla powinien zyc i DZIALAC tak jak ten swiety ktorego czcza glosi
            JP@ glosil ze aborcja jest zla
            Rzesza poslow ktora dzisiaj uwaza JP2 za swietego ma w dupie co swiety JP2 na ten temat mowil
            Moja ocena tego niezaprzeczalnego faktu jest jednoznaczna - OBLUDA poselska
            • volupte Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:42
              Nie tylko poselska . Ze aborcja jest zła , powiedzą prawie wszyscy , ale tylko niewielki procent faktycznie sprzeciwi sie bezwzglednie , w sytuacji trudnego wyboru osobistego.
              • szlachcic Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:57
                Katolik ktory zyje niezgodnie z tym co mowi ktos kogo uwazaja za swietego jest katolikiem?
                • volupte Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:59
                  Jest. To tylko ludzie.
    • remez2 Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:09
      Kiepski temat wybrałeś do swojej elukubracji.
      • szlachcic Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:26
        > Kiepski temat wybrałeś do swojej elukubracji.

witam prawego i sprawiedliwego sluchacza RM
        odbierasz mi prawo do oceniania polskiego podejscia do wiary?
        bo tym jest to co napisales
        ja Tobie nie odbieram prawa do posiadania odmiennego zdania ktore pewnie jest z godne z tym:
        Polska to kraj katoicki, 95% to katolicy a skurw.... bydlakami i zlodziejami jest pozostale 5%
        Ja Tobie nie odbieram prawa do takich pogladow, jedynie moge poradzic ze jezeli takie poglady masz to wizyta u psychiatry jest niezbedna
        • remez2 Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 11:43
          Powinno przyjść Ci namyśl, że swoim wpisem obrażasz miliony ludzi. Piętnuj tych, którzy źle postępują - to Twoje prawo. Ale tekst, który obraża ludzi, których jedyną "winą" jest to, że w coś wierzą, tekst opublikowany, jest równie mądry jak "rzeźba" D.Nieznalskiej. Po co to robisz?
          > Ja Tobie nie odbieram prawa do takich pogladow, jedynie moge poradzic ze jezeli
          > takie poglady masz to wizyta u psychiatry jest niezbedna
          I co mu powiem? Że razi mnie Twoje zachowanie? Wiesz co mi odpowie? "Proszę nie dyskutować z ... ponieważ sprowadzi pana do swojego poziomu i pokona doświadczeniem".
          • szlachcic Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:11
            remez2 napisał:

> Powinno przyjść Ci namyśl, że swoim wpisem obrażasz miliony ludzi.

Miliony i czy musza czuc sie obrazeni?
            Co prawda znam prawdziwych katolikow ktorzy wierza w to wierza i probuja postepowac zgodnie z tym co mowi pismo swiete i co nauczal Jezus
            Ale to jest garstka, niewielki procent ktory powinien miec swiadomosc tego ze przytlaczxajaca wiekszosc to wierni na pokaz
            Ja uwazam ze czlowiek postepujacy zgognie ze swoja wiara nie musi czuc sie obrazony bo powinien wiedziec do kogo kieruje ten post.
            Kazdy z nas ma swiadomosc ze uogolnia sie to co sadzimy o innych
            I tak musi byc
            We wiezieniach siedza zli ludzie, a przeciez wiesz ze siedza tez nieslusznie skazani
            Zawod lekarski dzisiaj nie jest powolaniem choc doskonale wiemy ze sa przypadki ktore temu przecza
            To jest uogolnianie
            Uwazam ze mam prawo powiedziec ze polski katolik to malowany katolik

> I co mu powiem? Że razi mnie Twoje zachowanie? Wiesz co mi odpowie? "Proszę nie
            > dyskutować z ... ponieważ sprowadzi pana do swojego poziomu i pokona doświadcz
            > eniem".

ale mnie nie chodzilo o mnie i co ja mowie tylko mialbys powiedziec ze uwazasz ze 95% ludzi ktorzy deklaruja sie katolikami w Polsce zyje dokladnie wg tych zasad
            Ja uwazam ze 5%
    • alistair-p Polski katolik jest niewierzący 27.04.14, 11:49
      to znaczy niewierzący praktykujący.W takiej Francji czy Czechach do kościołów chodzą wierzący,dlatego ich tak mało w świątyniach.U nas ,jak napisałeś lęk,przed etykietką belzebuba gna ludzi do kościołów.Imprezy typu pierwsza komunia są okazją do piętnowania dzieci z rodzin niewierzących lub innowierców,co ciekawe piętnują ich również niewierzący,ale ci bardziej strachliwi.
      W tej sytuacji przyklejanie zwolennikom PO etykietki lemingów wydaje się smieszne.
      • volupte Re: Polski katolik jest niewierzący 27.04.14, 11:58
        Krótko . Dowodzisz że wierzący to lemingi:-)
        • alistair-p Re: Polski katolik jest niewierzący 27.04.14, 12:40
          Wiara w jakiegokolwiek Boga jest sprawą indywidualną.Nie ma w tym nic złego.Pisze o "polskim katolicyzmie".To o czym napisałem jest powszechnie znane,nie odkryłem Ameryki.Może wreszcie ten pełen obłudy balon pęknie.I nie mam zamiaru piętnować chodzących do kościołów,autentycznych wierzących,tylko tę wiekszość,która zwyczajnie udaje.To tak jak za czasów komuny ludzie wstępowali do PZPR by przesunąć się o 20 miejsc na liście oczekujących na mieszkanie.Teraz nie chcą być wytykani palcami,przez tak samo niewierzących,ale chodzących do kościołów sąsiadów.
          • volupte Re: Polski katolik jest niewierzący 27.04.14, 12:47
            Ludzie sobie cenia świety spokój. Moze jest irytujace , takie zakłamanie , ale jest wygodne w mniejszych społecznosciach. W duzych miastach nikt nie zwraca na to uwagi i chyba dlatego najwiecej jest w nich ludzi , którzy nie biegaja na mszę.
            • samantha.1 Re: Polski katolik jest niewierzący 27.04.14, 14:00
              volupte napisał:

> Ludzie sobie cenia świety spokój. Moze jest irytujace , takie zakłamanie , ale
              > jest wygodne w mniejszych społecznosciach. W duzych miastach nikt nie zwraca n
              > a to uwagi i chyba dlatego najwiecej jest w nich ludzi , którzy nie biegaja na
              > mszę.

Nooooo:-)
              www.facebook.com/photo.php?fbid=241737066030600&set=o.247500868631738&type=1&theater
    • sclavus Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:10
      Jak ten, który - dzisiaj - zabił po pijanemu dwie dziewczynki...
      Zdążył "uświetnić" ten dzień z samiuśkiego rana???
      • volupte Re: Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 12:48
        A katolik? Czy zwyczajny pijak?
    • zoil44elwer Re: Polska święci JP2 - Jaki jest polski katolik? 27.04.14, 13:42
      (W)olski katolik to:Dewot,Pracoholik,AAlkoholik który jak siem napije to żonę obsobaczy,dziatki zwymyśla a dziadka pobije.Potem płaczem zawyje,paciórek odklepie,na komuchów wyleje pomyje ,wrzaśnie O K...a i zasypia.A gdy śpi to nie grzeszy i śni o niebieskich łąkach Pana(Bóczka)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka