Dodaj do ulubionych

Gdzie są nasze pieniadze z robionych biznesow w

12.05.14, 21:26
Polsce ? Na skutek działania nieudolnego rzadu pana premiera Tuska ogromne pieniadze z obcych bankow,supermarlkietow są legalnie (brak przepisow ) transferowane za granice a panstwo polskie nie ma pieniedzy na pomoc dzieciom i ludziom niepełnosprawnym.Dzisiejsza audycja telewizyjna w TVP pokazała tylko pojedynczy przypadek ojca ktory po smierciu zony został z 5 rgiem nieletnich dzieci a błedna ustawa o urlopie macierzynskim nie pozwala ZUS-owi wypłacic pieniedzy na utrzymanie przez rok zasiłku na te dzieci .Głupie i niedopracowane ustawy w sprawie dzieci niepelnosprawnych,opiekunow dorosłych ludzi obłoznie chorych dowodza ze w Europie powstało panstwo polskie ktore gnębi swoich obywateli i ich dzieci a aby obce banki,supermarkiety ogromne zyski wyprowadzały za granice.Dzisiaj usłyszałem publicznie w TVP jak poseł partii opozycyjnej podał ze obce supermarkiety płaca 2 promille podatku od 320 mild zł.zysku wyprowadzonego za granice a niektore koncerny nie płaca panstwu podatku VAT i mamy dziure budzetową. Sadze ze w obecnej kampani wyborczej nalezy te wszystkie sprawy wyjasnic a nie opowiadac koszałki opalki przez premiera na temat Ukrainy .Polska juz płaci za sankcje na Rosje i o tym sie nie mowi publicznie.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 21:33
      A teraz dawaj wsparcie to tych głupot.
      • porannakawa01 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 21:41
        Kościół katolicki w Polsce dla skarbu państwa jest bardzo kosztowny.
        11 miliardów złotych co roku.
        A ostatnio okazało się, że wnieśli o więcej jeszcze.
        Szukasz kasy dla siebie z tych zarobionych przez wszystkich?
        Zostań księdzem, dostaniesz.
      • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 05:19
        Odpowiadasz na:

volupte napisał:

> A teraz dawaj wsparcie to tych głupot.
        Ileż treści w tej Twojej wypowiedzi a dokładnie to ileż pustej głupoty.
        To tak jakby Zbysio napisał , że kiedyś podróżował dookoła ziemi a Ty w tym temacie miałbyś do powiedzenia: dwaj dowód, że ziemia jest okrągła.
        Cuchnący urzędasie. Tak akurat, ale nie tylko za rządy PO bo również za PiS jest. Wielkie korporacje handlowe dzięki idiotycznym przepisom dla inwestorów zagranicznych oraz przepisom podatkowym dla spółek komandytowych (w końcu teraz zmienione) mogą gigantyczne zyski transferować ....bez podatku dochodowego w Polsce.. Podatek dochodowy płacą frajerzy czyli drobni i średni przedsiębiorcy, urzędnicy, renciści i emeryci.
        • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 09:17
          Znów chcesz mnie prowokować? Dostałes juz parę ch....i , mało ci? Swojej niewiedzy nie kieruj do mnie. Nie ma odrebnych przepisów dla inwestorów zagranicznych, bywaja indywidualne zwolnienia w zamian za coś ( najcześciej duza inwestycja i miejsca pracy) Spólki komandytowe były i sa , nie ma komandytowo akcyjnych. Spólki komandytowe nie są z podatku zwolnione, sa sposobem na ominiecie podwójnego opodatkowania. Kasa która korporacje zagraniczne transferuja za granice , jest inaczej rozliczana niz ty i Zbysio myślicie.
          • wiosnaludzikow Znowu kompromitacja leminga 13.05.14, 13:11
            volupte napisał:

> Znów chcesz mnie prowokować? Dostałes juz parę ch....i , mało ci? Swojej niewie
            > dzy nie kieruj do mnie.
            > Spólki komandytowe były i sa , nie ma komandytowo akcyjnych. S
            > pólki komandytowe nie są z podatku zwolnione, sa sposobem na ominiecie podwójne
            > go opodatkowania. Kasa która korporacje zagraniczne transferuja za granice , je
            > st inaczej rozliczana niz ty ....
            Poniżej masz link i nie kompromituj swoją niekompetencją tego Waszego lemingowa.
            pl.wikipedia.org/wiki/Spółka_komandytowo-akcyjna
            Każde inne Twoje twierdzenie nieuka jest nieprawdziwe i mogę to udowodnić ale zacznijmy od tego.
            Zachowaj się i przyznaj : nie miałem racji czy będziesz zaprzeczał faktom.
            Będziesz umiał się zachować to grzecznie wskażę Ci źródła wiedzy na pozostałe tematy.

• volupte Re: Znowu kompromitacja leminga 13.05.14, 14:10
              O to chodzi prowokatorze.ksiegowosc.infor.pl/podatki/cit/cit/podatnicy-i-zakres-opodatkowania/316251,Spolki-komandytowe-i-komandytowoakcyjne-beda-od-2014-r-podatnikami-CIT.html Tobie jak sie nie wytłumaczy, jak dziecku to nie potrafisz zakumać, że chodzi o sprawy podatkowe , a nie formalno prawne. Ten wątek sugerował, że przez takie spółki wyciagaja za granice kasę , a to nieprawda. Główna korzyścia takich spółek było uniknięcie podwójnego opodatkowania . Do szkoły nieuku!!!
              • wiosnaludzikow Re: Znowu kompromitacja leminga 13.05.14, 20:06
                Ośmieszasz tem swój nick kompletnie.
                To napisałeś :
                " Spólki komandytowe były i sa , nie ma komandytowo akcyjnych"
                ...a teraz piszesz, że noe o to Co chodziło. Może coś innego miałeś na myśli niż napisałeś ale to Ty napisałeś.
                Czy mam Ci wykazać niekompetencję i niewiedzę w każdej następnej kwestii z tego postu ?
                • sverir Re: Znowu kompromitacja leminga 13.05.14, 21:47
                  Ja poproszę, w szczególności w zakresie różnych przepisów dla inwestorów krajowych i zagranicznych.
                  • wiosnaludzikow Re: Znowu kompromitacja leminga 13.05.14, 22:01
                    Rękawicę rzuciłem Volupte , nie Tobie.
                    • volupte Re: Znowu kompromitacja leminga 13.05.14, 22:36
                      Jaka rekawicę , ty masz dziurawe skarpety a nie rekawicę. Po co dyskusja z gosciem który pisze cos takiego,,Wielkie korporacje handlowe dzięki idiotycznym przepisom dla inwestorów zagranicznych oraz przepisom podatkowym dla spółek komandytowych (w końcu teraz zmienione) mogą gigantyczne zyski transferować ....bez podatku dochodowego w Polsce.. Podatek dochodowy płacą frajerzy czyli drobni i średni przedsiębiorcy, urzędnicy, renciści i emeryci. " Uważam ze ty nawet nie wiesz kto sprawuje zarząd w tych spolkach komandytowych i jakiego rodzaju to są spólki . Daj se siana , bo czepiłes sie, ze użyłem skrótu , gdy o podatkach była mowa, jak rzep psiego ogona. Odbij.
                      • wiosnaludzikow Re: Znowu kompromitacja leminga 14.05.14, 05:21
                        volupte napisał:

> Jaka rekawicę , ty masz dziurawe skarpety a nie rekawicę. Po co dyskusja z gosc
                        > iem który pisze cos takiego,
                        Znowu sofistyczny unik typu "po co ta dyskusja".
                        Podtrzymuje to co napisałem a co Ty ponownie zacytowałeś.
                        Zacząłem od wykazania Ci prostej i oczywistej niewiedzy ale idziesz w zaparte zaprzeczając wyjaśnieniem temu sa ..sam napisałeś.
                        Tak rzuciłem Tobie rękawicę a Ty jak każdy tchórz uciekasz. Nie masz więc zdolności honorowej.
                      • wiosnaludzikow POlska to bogata kraja 05.12.14, 16:39
                        biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/polowa-zagranicznych-firm-nie-placi-w-polsce-podatkow/vv7h7
          • wiosnaludzikow Sorry za link 13.05.14, 13:52
            Wogóle to przepraszam Volupte za link w sprawach profesjonalnych do Wikipedii ale starałem się wskazać źródło, które jest Ci znane i pisze językiem zrozumiałym dla amatorów.
            To nie gtx ale ty jesteś głupkiem stąd nasze i Wasze problemy z komunikacją,
            Klasyczny niekompetentny leming.
        • sverir Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 09:41
          > Tak akurat, ale nie tylko za rządy PO bo również za PiS jest.

I za SLD, a wcześniej za AWS. Pierwsze kłamstwo Zbysia sam ujawniłeś.

> Wielkie korporacje handlowe dzięki idiotycznym przepisom dla inwestorów zagranicznych
          > oraz przepisom podatkowym(...)

Zatem dzięki przepisom, a nie z powodu ich braku. Kłamstwo Zbysia numer 2.

Dlaczego protestującego Volupte nazywasz cuchnącym urzędasem, jeżeli sam, bez prowokacji, potrafisz wskazać miejsca, w których Zbysiu kłamie?
          • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 05:23
            sverir napisał:
            > Dlaczego protestującego Volupte nazywasz cuchnącym urzędasem, jeżeli sam, bez p
            > rowokacji, potrafisz wskazać miejsca, w których Zbysiu kłamie?
            Nie rozumiem Twojej wątpliwości. Przecież to w oczywisty sposób wynika z treści postu Volupte. Zbysiu i Volupte mają na ten temat tę samą czyli żadną wiedzę.

• m.c.hrabia Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 21:47
      zbynek zadzwoń po pogotowie ,
      wykończysz się.
      • zbysio45 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 22:17
        Moze wreszcie zaczniecie pisac na temat szanowni płatni propagandzisci rzadu pana Tuska ?
        • m.c.hrabia Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 22:31
          zaczniecie pisac na temat

na jaki temat ?
          na twój bełkot ?
        • porannakawa01 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 22:51
          zbysio45 napisał:

> Moze wreszcie zaczniecie pisac na temat szanowni płatni propagandzisci rzad
          > u pana Tuska ?

Gdzie są nasze pieniadze z robionych biznesow w Polsce?
          Transferowane do Watykanu.
          Miliardy złotówek, miliardy dodatkowo z funduszy europejskich transferowanych do Watykanu.
          Zadałeś pytanie - masz odpowiedź!
        • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 05:21
          Odpowiadasz na:

zbysio45 napisał:

> Moze wreszcie zaczniecie pisac na temat szanowni płatni propagandzisci rzad
          > u pana Tuska ?
          Ty też zacznij pisać na temat.
          Napisz, dlaczego nie zmienił Twoim zdaniem tego ten kompletnie nieudaczny rząd PIS w tym pod wodzem Kaczyńskim Jarosławem.
    • snajper55 Twoje??? /nt 12.05.14, 23:00
      S.
      • volupte Re: Twoje??? /nt 12.05.14, 23:10
        Nie jego tylko NASZE :-) Łaskawiec chce nam kase rozdawać:-)
        • snajper55 Re: Twoje??? /nt 13.05.14, 00:34
          volupte napisał:

> Nie jego tylko NASZE :-) Łaskawiec chce nam kase rozdawać:-)

Ale nie napisał "wasze", tylko "nasze". Czyli po cudze sięga jak złodziej i się liczbą mnogą zasłania. No patrz pan, jaka cicha woda mimo, że z rodziny Adamsów.

S.
    • man_sapiens Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 12.05.14, 23:49
      Co to są "robione biznesy"?
      • porannakawa01 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 00:30
        man_sapiens napisał:

> Co to są "robione biznesy"?

Oni tak nazywają ichnią pralnię.
        Wmawiają, że ta kasa to ze sprzedaży butelek po winie mszalnym, że to z robionego w ten sposób biznesu.
      • zapijaczony_ryj Ano Działka Qrwskiego, spółka Srebrna, Telegraf... 14.05.14, 11:51
        man_sapiens napisał:

> Co to są "robione biznesy"?

Takie PiS_dackie lewe interesy na granicy prawa, z przetargiem.....ale za bezcen jupione od skarbu państwa
    • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 05:15
      zbysio45 napisał:

> Polsce ? Na skutek działania nieudolnego rzadu pana premiera Tuska ogr
      > omne pieniadze z obcych bankow,supermarlkietow są legalnie (brak przepisow )
      > transferowane za granice a panstwo polskie nie ma pieniedzy na pomoc dziecio
      > m i ludziom niepełnosprawnym.
      Za rządów PiS było identycznie, identyczne przepisy pozwalały transferować zyski za granicę.
      Ty to masz tupet !
    • erte2 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 08:36
      Dobrzy ludzie - dlaczego odpowiadacie niedorozwojowi o bardzo małym rozumku na jego idiotyczne posty ? Nie szkoda prądu, klawiatury i konceptu ? Przecież toto i tak niczego nie zrozumie...
      • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 09:51
        Niby racja , ale to irytujace , jak tacy dyletanci wypisuja ,,madrości" nie mając o tym zadnego pojęcia , a potem nastepne pelikany to powtarzają , zamiast wejść na jakikolwiek portal biznesowy , skorzystac z googla itp.aby chociaz troche wiedzieć o tym , o czym sie chce napisać.
    • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 09:19
      ,, 320 mild zł.zysku wyprowadzonego za granice a niektore koncerny nie płaca panstwu podatku VAT i mamy dziure " zastanawiasz sie co piszesz?
    • dystans4 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 09:27
      Zbyniu-Adamsie!

Gdzie jest Twój rozum? No, choćby rozumek, tyci?
      Czy jako prawy zwolennik prezesa sprawiedliwie przepiłeś każdą szarą komUrke, a może po prostu wygodniej było nie widzieć kłamstw, przekrętów i afer prezesa i najbliższych?
    • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 13:05
      Ci wstretni burżuje i wyzyskiwacze ludzi pracy.www.bankier.pl/wiadomosc/Oto-jak-zaczynali-wielcy-biznesmeni-3118824.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dziennik
      • zbysio45 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:40
        Przeczytałem wszystkie posty płatnych propagandzistow i jednej nawiedzonej zapiekłej przeciwniczki koscioła katolickieho o nicku porannakawa ktora nawet za przekretow w supermarkietach obwinia kiscoło katolicki i Watykan do ktorego w tym miesiacu wybiera sie nasz premier Tusk aby otrzymac błogosławienstwo od papierza Franciszka .Dziwne bo po objeciu rzadow w drugiej kadencji w ekspoze przyrzekał ze nie zamierza klękac przed ksiedzem katolickim.Naturalnie chodziło o to ze kioscoł katolicki niech wie ze premier go sie nie boiji. Wiem ze ludzie sie zmieniaja i ich poglady w zaleznosci od sytuacji -ale to nie moja sprawa.Natomiast szanowni propagandzisci nadal stosuja ideologie Gebelsa ze jestem głupi i wypisuje bzdury zamiast zainteresowac sie poruszonym przezemnie tematem.Metoda ta jest bardzo wygodna bo nie wymaga zdanego wysiłku umysłowego i sprawdzenia gdzie sa nasze (społeczenstwa polskiego ) pieniadze.Przeciez rzad PO tak dobrzec pracuje a na wszystko w panstwie i społeczenstwie brakuje.Tylko dlaczego strajkuja rodzice dzieci niepełnosprawnych oraz opiekunowie ludzi obłoznie chorych?
        • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:45
          zbysio45 napisał:

> Przeczytałem wszystkie posty płatnych propagandzistow
          Ty jesteś jednym z takich właśnie. Może nieodpłatnym a to jeszcze gorzej.
          Nie nawiązujemy wogóle dyskusji, nie używasz argumentów tylko wklejasz tu te pisowskie propagandówki.
          Odpowiedz więc dlaczego rząd PIS nie zniósł tych formalnych i nieformalnych przywilejów dla np sieci hipermarketów i marketów w Polsce. Mógł to bez problemu zrobić.
        • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:47
          Jeśli ty mylisz dochód z obrotem , to kto i po co ma ci odpisywać?
          • m.c.hrabia Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:53
            podzielam i dodam ,że nie jedynym.
          • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:58
            volupte napisał:

> Jeśli ty mylisz dochód z obrotem , to kto i po co ma ci odpisywać?
            Wart Pac pałaca, a pałac Paca.
            Obaj możecie sobie w swojej POPiSowej rodzince pogardać. Zbysio będzie mylił obrót gospodarczy z dochodem a Ty zaprzeczysz istnieniu spółek komandytowoakcyjnych.
            Obaj pójdziecie w zaparte.
        • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:53
          A jakies 320mld. zysków to chyba z sufitu wiąłeś. jak na to odpowiadać?
          • m.c.hrabia Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 13.05.14, 20:57
            chyba z sufitu wiąłeś.

nie, wyszperał w swej przepasanej mózgownicy.
            • zbysio45 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 09:17
              Moze propagandzoisci podadza wysokosc podatkow jakie płaca supermarkiety i banki w Polsce? Kto przyjmuje polskie produkty zywnoisciowe w komis do supermarkietow ? lub placi polskim producentom za towary po 3m-cach.Dlaczego importowane towary z kraju pochodzenia supermarkietu sa bardzo drogie ?Czy prowadzac supermarkiet osiaga sie straty i z milosci do Polskie jednak ich sie nie lkwiduje ? Kiedy Urzedy Skarbowe w Polsce kontrolowały ksiegowosc obcych supermarkietow ?Dlaczego obce banki nie chca kredytowac polskich przedsiebiorstw a osiagaja co roku wysokie zyski transferowane za granice do swoich włascicieli.Kto podwyzsza te zyski obcych bankow w Polsce -chyba nie krasnoludki za zagranicy ?
              • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 11:30
                biznes.onet.pl/zyski-sieci-handlowych-ranking,18490,5448115,0,fotoreportaze-detal-galeria Tu masz zyski najwiekszych sieci handlowych Pewnie juz nie będzie trudne abys wyliczył ile powinni podatku załacić?
              • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 11:33
                A tu jeszcze dwie informacje. Jedna słuszna ( płacą 0 ) a druga nie ( jednak płacą)finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Wielkie-obroty-sieci-handlowych-a-podatek-0-zl,wid,15882971,wiadomosc.html?ticaid=112b93 podatki.onet.pl/mf-najwieksze-sieci-handlowe-zaplacily-633-mln-zl-,19925,5597429,agencyjne-detal
              • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 11:41
                Twoje pytanie wielkiego sensu nie mają i chyba sam sobie mozesz, bez problemu wyszukać w necie, na nie odpowiedzi , albo poprosić eksperta od ekonomi wiosenkę , pewnie da radę :-)
        • erte2 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 09:26
          zbysio45
          Muszę przyznać że potrafisz mnie Adasiu rozśmieszyć do łez. "Kiscoło", "papierz", "kioscoł" i cała masa pomniejszych "kwiatków"...Zaiste, zbyniu, jesteś jedyny w swoim rodzaju.
          • lech.junosza U dr. dyr. o. Tadzika Rydzyka. 14.05.14, 12:43
            erte2 napisał:

> zbysio45
            > Muszę przyznać że potrafisz mnie Adasiu rozśmieszyć do łez. "Kiscoło", "papier
            > z", "kioscoł" i cała masa pomniejszych "kwiatków"...Zaiste, zbyniu, jesteś jedy
            > ny w swoim rodzaju.
            Ale w pozycji kolankowo-łokciowej jest rewelacyjny.
            • x2468 Re: U dr. dyr. o. Tadzika Rydzyka. 14.05.14, 12:56
              to naturalna pozycja pieseczka.
    • zbysio45 Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 14:45
      Moze jednak odpowiedziec trzeba konkretnie ile supermarkietow korzysta z optymalizacji podatkow i ktore płaca podatki w Polsce ?
      Jaki jest transwer zyskow z Polski do firm macierzystych za granica w poszczegolnych latach w supermarkietach i bankach ?
      • volupte Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 16:01
        No odpowiedz. ,, Moze jednak odpowiedziec trzeba konkretnie ile supermarkietow korzysta z opty
        > malizacji podatkow i ktore płaca podatki w Polsce ?" - co to za potworek? Wszystkie firmy powinny korzystac z ,,optymalizacji podatków" , ale najpierw napisz co przez to rozumiesz , bo moze o czy innym myslimy?
      • wiosnaludzikow Re: Gdzie są nasze pieniadze z robionych bizneso 14.05.14, 16:03
        zbysio45 napisał:

> Moze jednak odpowiedziec trzeba konkretnie ile supermarkietow korzysta z opty
        > malizacji podatkow i ktore płaca podatki w Polsce ?
        Ale wpierw odpowiedz ile ....za władzy PiSu. To ja Ci odpowiem dalej.
        Wiem, wiem nie jesteś z PiS ale ciekawi mnie pogląd, Twój pogląd: dlaczego tej bez wątpienia nienormalnej sytuacji PiS nie zmienił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka