Dodaj do ulubionych

Audiatur et altera pars...

05.06.14, 21:30
Taka stara maksyma sądownicza... "Niech zostanie wysłuchana i druga strona". Lekarze z Częstochowy próbują się tu wypowiedzieć w strawie kłamstw tvn uwagi... Wszystkie wątki zakładane przez nas są odsyłane przez moderatorów w niebyt. Dziękujemy za postsolidarnościową demokrację i wolność wypowiedzi! Za wszystko, o czym śniło się w sierpniu naszym rodzicom... Jaka szkoda, że pozostało to jedynie w snach...
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro Re: Audiatur et altera pars... 05.06.14, 21:39
      Spektrum widzenia ważkich spraw nad Wisłą musi być zgodne z tym co serwuje ośrodek z Wiertniczej, Czerskiej lub Woronicza lub innych zaprzyjaźnionych stacji :) Tak wygląda wolność słowa w RP II i pół w 25 lat po uzyskaniu niepodległości, tak hucznie świętowanym dziś przez nasz "establishment" :)
      • sclavus Re: Audiatur et altera pars... 05.06.14, 22:08
        ... nifpińćnifdziewińć...
    • sclavus Re: Audiatur et altera pars... 05.06.14, 22:07
      Punkt piąty: "UZNAJĘ pierwszeństwo prawa Bożego nad prawem ludzkim, aktualną potrzebę przeciwstawiania się narzuconym antyhumanitarnym ideologiom współczesnej cywilizacji, potrzebę stałego pogłębiania nie tylko wiedzy zawodowej, ale także wiedzy o antropologii chrześcijańskiej i teologii ciała".
      O czym z wami rozmawiać???
      ... to nie jest nieposłuszeństwo obywatelskie - to jest wypowiedzenie posłuszeństwa państwu!!! (kiedyś mówiono o tym: rokosz)
      Zmieńcie zatem zawód!!!

Wykształciliście się za publiczne pieniądze, nie ogłaszając waszego światopoglądu, nie wnosząc zastrzeżeń co do przyszłej pracy...
      Nagle, kiedy odwaga stała się gooFno warta, zdjęliście z kołków wasz "światopogląd" i wypięliście się na państwo (ilu z was dorobiło się majątków na skrobankach?... jak senator Piecha??)
      Alternatywę macie taką: albo wasz światopogląd zostawiacie w szatni na czas pracy, albo zakładacie prywatne praktyki z napisem na tabliczce: jestem deklarant wiary (na pewno nie powierzyłbym żadnemu z was "mojej choroby")
      cokolwiek byście myśleli, szariatyzacja katolicka nie przejdzie - kościół tracąc wpływy, podskakuje i wierzga, jakby już po rozżarzonych węglach stąpał - pomagacie mu na razie... blizna na was zostanie na zawsze!
      • w11mil wymuś na partnerze zeby uzył prezerwatywy 05.06.14, 22:13
        i nie będziesz musiała nikomu nic "powierzać"
        sclavus napisał:
        > na pewno nie powierzyłbym żadnemu z was "mojej choroby")[/i]
        • sclavus Re: wymuś na partnerze zeby uzył prezerwatywy 05.06.14, 23:19
          twój cię przekonał, że tak jest lepiej??
          Biednyś!
          uFielbiam tÓmaństFo!! (gdybyś nie wiedział)
      • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 14:55
        sclavus napisał:

> [i]Punkt piąty: "UZNAJĘ pierwszeństwo prawa Bożego nad prawem ludzkim

Przyjacielu, wśród tych doktorów jest tylko DWÓCH z Parkitki, na 300 tam pracujących więc kula w płot.
        • sclavus Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 18:41
          ... a dlaczego mam być zainteresowany, jakąś parkitką???
          • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 19:25
            To po co wypowiadałeś się w wątku jej dotyczącym przytaczając tezy z deklaracji lekarzy - oszołomów zupełnie Parkitki nie dotyczące?
            • sclavus Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 20:09
              Masz rację!
              W ferworze przeoczyłem "lekarze z Częstochowy"...
              ... mea culpa - więcej nie będę!
              (wszystko mi wskazywało, że to "deklarant" płacze)
              • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:03
                :)
    • remez2 Re: Audiatur et altera pars... 05.06.14, 23:47
      Czy chodzi o "Porozumienie"?
      • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 14:56
        Przeczytaj artykuł w częstochowskiej GW z linku poniżej i będziesz wiedział czego dotyczyło i o co walczy porozumienie a jak t informacj zmanipulowała TVN Uwaga

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16104434,Kartel_lekarski_w_szpitalu_na_Parkitce___historia.html
        • remez2 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 18:32
          > Przeczytaj artykuł w częstochowskiej GW z linku poniżej i będziesz wiedział cze
          > go dotyczyło i o co walczy porozumienie a jak t informacj zmanipulowała TVN Uwa
          > ga
          Parkitka nosi przezwisko Partaczki (wbrew forsowanym w "Uwadze!" sugestiom, wcale nie nazywa się jej umieralnią). Lekarze - nie konkretni, lecz in gremio - sami sobie zapracowali na tę niechęć, dorabiając się opinii aroganckich i niekompetentnych. Ci, których te zarzuty nie dotyczą (są tacy), płacą za kiepską reputację kolegów. Powiedzenie, że lekarze - nie tylko ci ze szpitala wojewódzkiego, ci z innych również - dzielą się na dobrych i z Częstochowy, ma w naszym mieście brodę tak długą, jak kolejka do specjalisty.
          Cały tekst: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16104434,Kartel_lekarski_w_szpitalu_na_Parkitce___historia.html#ixzz33sRcqBGn

Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Przecież to fatalna opinia.
          • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 19:27
            Przeczytałeś tylko ostatni akapit? A nie przeczytałeś poprzednich, tłumaczących manipulacje TVN, dotyczące np. tego że Porozumienie nie walczyło o podwyżki tylko o zachowanie europejskiego i cywilizowanego sprzętu, którym się ratuje pacjentów? Nieładnie Remez....
            • remez2 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 20:36
              kzet69 napisał:
              > Przeczytałeś tylko ostatni akapit?
              Ależ nie. Przeczytałem cały zalinkowany artykuł i zacytowałem podsumowanie.
              A nie przeczytałeś poprzednich, tłumaczących manipulacje TVN, dotyczące np. tego że Porozumienie nie walczyło o podwyżki tylko o zachowanie europejskiego i cywilizowanego sprzętu, którym się ratuje pacjentów?
              Ależ oczywiście - jedną z dróg do osiągnięcia tego celu jest ciekawy system. Po godz. 15 zmieniają się stawki, lekarz z drugim stopniem specjalizacji może zarobić za dyżur nawet 2400 zł - tyle ile pielęgniarka za cały miesiąc. To w trosce o dobro pacjenta.
              Czytałem również oświadczenie ORL w sprawie protestu.
              > Nieładnie Remez....
              Bardzo ładnie, kzet69.
              • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:07
                Może tyle zarobić, tyle że nie za dyżur od 15, tylko za 24 świąteczne godziny i tylko kilku najwyższej klasy anestezjologów mających pod swoja opieką OIT z 18 pacjentami w stanie bezpośredniego zagrożenia życia oraz nadzorujący w czasie tychże 24 godzin kilkanaście znieczuleń do zabiegów ratujących życie, normalny lekarz za dyżur "od 15" zarabia niecałe 700 PLN brutto, coś jeszcze w temacie Radia Erewań, tfu tzn. chciałem napisać TVN Uwaga?
                • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:18
                  I jeszcze jedno Remez co masz do oświadczenia ORL? Skoro my zaryzykowaliśmy nasze posady, zwalniając się w geście protestu przeciwko pracy na sprzęcie nieserwisowanym i bez aktualnych przeglądów ( a w tym momencie sięgało to 100% użytkowanych inkubatorów, 90% defibrylatorów i aparatów do znieczuleń, 60 % respiratorów), co zagrażało zarówno pacjentom jak i lekarzom ( bo za każde niepowodzenie terapii na takim sprzęcie lekarz nie wyszedłby od prokuratora) to co dziwnego w oświadczeniu OIL, która informuje potencjlnie chętnych do zatrudnienia, że zatrudniając się będą pracować w warunkach stanu wojennego a nie XXI wieku? A tak na marginesie Remez, czy nawet przy całym twoim lewicowo-skrajnym nastawieniu nie uważasz że trzymanie noworodka w inkubatorze, który ma nie legalizowany termometr czy czujnik tlenu, czy wentylowanie pacjenta respiratorem z niezalegalizowanym monitorem stężenia gazów to w XXI wieku barbarzyństwo? Bo przeciwko temu protestowaliśmy, a że nie spodobało się to paru osobom w kręgach rządzących i postanowili nas zgrillować dla przykładu by innym szpitalom podobne fanaberie nie przyszły do głowy i dali zlecenie na tego grilla do TVN Uwaga to oddzielna sprawa... Więc ogarnij się Remez i sam sobie odpowiedz na pytanie jakbyś się czuł przed operacją do której by cię znieczulano aparatem do znieczuleń, któremu okres ważności badań technicznych wyszedł półtora roku wstecz???
                  • remez2 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:33
                    > A tak na marginesie Remez, czy nawet przy całym twoim lewicowo-skrajnym nastawieniu ...
                    Widzisz takie wstawki (ni go w PiS, ni go w PO) powodują, że siła Twoich argumentów maleje.
                    PS - zwróć uwagę, że jednym słowem nie wypowiadałem się przeciwko Wam. Po prostu zainteresował mnie temat.
                • remez2 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:27
                  > coś jeszcze w temacie Radia Erewań, tfu tzn. chciałem napisać TVN Uwaga?
                  Coś na temat oświadczenia ORL i ewentualnie paragrafu szóstego "Porozumienia".
                  btw - podobno Naczelny Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej oczyścił dr Morawieckiego ze wszystkich stawianych mu przez "Porozumienie" zarzutów.
                  • kzet69 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:36
                    Tak, ze względu na to że do Warszawy nie miał czasu dojechać na rozprawę żaden ze świadków, natomiast wytoczono temu panu przez pielęgniarki sprawa o mobbing z tego co wiem nadal się tuła po sądach, działalność NRL to opowieść na oddzielną historię, coś o tym pisałem w trakcie przepychanek o nowe recepty...
                    • remez2 Re: Audiatur et altera pars... 06.06.14, 21:46
                      kzet69 napisał:

> Tak, ze względu na to że do Warszawy nie miał czasu dojechać na rozprawę żaden
                      > ze świadków, natomiast wytoczono temu panu przez pielęgniarki sprawa o mobbing
                      > z tego co wiem nadal się tuła po sądach, działalność NRL to opowieść na oddziel
                      > ną historię, coś o tym pisałem w trakcie przepychanek o nowe recepty...
                      Czy ktoś w tym wątku pisał o radiu Erewań?
                      ORL jest cacy - poparła "Porozumienie".
                      NRL - jest be - uniewinniła dr. Morawieckiego.
                      Najpierw stawiacie kryminalne zarzuty a potem do Warszawy nie miał czasu dojechać na rozprawę żaden ze świadków. A jak te zarzuty upadły, to jest mobbing. Dziwne.
    • kzet69 nie tylko Maverick 06.06.14, 14:37
      do zdania częstochowskich lekarzy dołączyła się... częstochowska GW, publikując artykuł dementujący kłamstwa i manipulacje TVN Uwaga

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16104434,Kartel_lekarski_w_szpitalu_na_Parkitce___historia.html
      • maverick9991 Re: nie tylko remez 07.06.14, 09:27
        Nie tylko jemu nasze stawki wydają się złodziejskie, ale są takie same lub niższe niż w innych szpitalach. Maverick incydentalnie pracuje w szpitalu klinicznym... Tam ma wyższe stawki kontraktowe niż w Częstochowie... Tylko nikt nie nazywa mnie tam mafiozem, złodziejem, bandytą, członkiem kartelu. Ciekawe, czy gdyby maverick nazwał jakiegoś słynnego sejmodyskutanta dziwką, to czy sądy i inne gremia od miłych zachowań umażałyby sprawę za sprawą... Bardzo ciekawe... Przy milczącym zezwoleniu Naczelnej Rady Lekarskie... prawda panie Hamankiewicz? Bronek dobry facet jest, a tych sk... z Częstochowy pora nareszcie wykończyć.
        • remez2 Re: nie tylko maverick9991 07.06.14, 09:56
          > Nie tylko jemu nasze stawki wydają się złodziejskie, ale są takie same lub niżs
          > ze niż w innych szpitalach.
          Jeżeli walczysz o jakąś sprawę bądź precyzyjny - niczego takiego nie napisałem.
          Ad rem - obydwaj z kzet69 starannie unikacie odpowiedzi na pytania o "Porozumienie". Jeżeli ono istnieje, jeżeli istnieje paragraf szósty - to nawet się nie dziwię. Ale z kolei Ty się nie dziw, że ludzie mają skojarzenia z mafią.
          btw - nie wygrywa się obrzucając prawdziwych czy wyimaginowanych przeciwników wyzwiskami.
          • maverick9991 Re: nie tylko remez 08.06.14, 07:58
            Niczego nie unikamy. Porozumienie jest. Nie jest pierwszym w naszym szpitalu, podobne mieliśmy w 2007 roku, tylko stawki za wyjście były o połowę niższe. Tera opuścił nas kolega anestezjolog i nie poniósł żadnych konsekwencji finansowych. Porozumienie zostało sformułowane przez prawnika i w jego obecności podpisane. Nikt nie powiedział,że nie będziemy leczyć pacjentów, ani, że odejdziemy od łóżek, bo... kasa... Ale kasa jest ważna i wedle Kodeksu Etyki Lekarskiej lekarz ma prawo ugadać się o zapłatę przed rozpoczęciem leczenia, czyli przed zawarciem umowy. Zdaje mi się, czy w innych robotach też tak jest? Co zatem jest dziwnego w umowach lekarskich? Służba? Czy pojęcie "służba zdrowia" oznacza, że lekarze będą pracować za darmo, bo maja służyć? Czy ty wiesz, ile kosztują kursy doskonalące? Społeczeństwo i władza, to chciałyby lekarzy etycznych, mądrych, wykształconych za ich własne lekarskie pieniądze i za darmo... Tak dobrze, to nawet w Erze nie ma... Nigdzie na świecie tak nie ma... Może mi powiesz, po co na Parkitce 7 dyrektorów? Cieszę się, że młodzi i gniewni, tylko...niczego nie potrafią... Na niczym się nie znają... To smutne... zwłaszcza w tle tego konfliktu. Ale na to kasa jest... Ograniczymy lekarzom to i dla kolejnych dyrektorów się znajdzie... Ale dyrektorzy nie ciągną tego wózka. To lekarze go ciągną, bo do każdej złotówki wymagana jest lekarska pieczątka... Przykre to może dla niektórych, ale... prawdziwe...Czytałeś, co marszałek od hazardu chciał zrobić? Chciał, aby sejmik dał mu wolna rękę w zarządzaniu szpitalami śląskimi. Zamarzy się panu marszałkowi, to zamknie sobie jakiś szpital... Nie wyjdzie z żoną... to znowu sobie coś zamknie... Tak nie prowadzi się polityki leczniczej w kraju dość rozwiniętym w XXI wieku. A może tak mi się tylko zdaje. Rok prowadziliśmy negocjacje z marszałkiem słusznie pogonionym, a w końcu skorzystaliśmy z porozumienia. Bo inaczej tego szpitala już by nie było!!!!!!!!!!!! Prawdą jest natomiast, że lekarze w Polsce są aroganccy... Ale nie wszyscy... Tym powinny zająć się np. izby lekarskie, ale jak pokazuje czas istnieją one dokładnie po nic... Prawo wykonywania zawodu to może wydawać nawet 7 krasnoludków, a izby powinny stać na straży jego przestrzegania. Tylko działacze dbają o siebie, swoje krzyże "chlebowe" itp... W tym uroczym kraju nad Wisłą, zwyczajnie każdy dba wyłącznie o swoją d...upę. O pacjenta jeszcze tylko my... czasami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka