Dodaj do ulubionych

Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów

01.07.14, 09:07
(wiceprezesa Rady Ministrów, ministra), uroczyście przysięgam, że dochowam wierności postanowieniom Konstytucji i innym prawom Rzeczypospolitej Polskiej, a dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem.
Przysięga może być złożona z dodaniem zdania Tak mi dopomóż Bóg.

Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 09:15
      zuzkazuzka111 napisała:

> (wiceprezesa Rady Ministrów, ministra), uroczyście przysięgam, że dochowam wie
      > rności postanowieniom Konstytucji i innym prawom Rzeczypospolitej Polskiej, a d
      > obro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem
      > .
      > Przysięga może być złożona z dodaniem zdania Tak mi dopomóż Bóg.
      To oficjalna przysięga. Wcześniej lub później się składane inne przyrzeczenia przy suto zastawionym stole np. u Sowy.
      • zuzkazuzka111 Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 09:25

> To oficjalna przysięga. Wcześniej lub później się składane inne przyrzeczenia p
        > rzy suto zastawionym stole np. u Sowy.

Czy za sprzeniewierzenie się słowom przysięgi premier powinien ponosić odpowiedzialność.
        • zapijaczony-ryj Tak jak i za dezercję w połowie kadencji 01.07.14, 09:27
          zuzkazuzka111 napisała: .
          >
          > Czy za sprzeniewierzenie się słowom przysięgi premier powinien ponosić odpowied
          > zialność.
          • zuzkazuzka111 Trybunał stanu dla tuska 01.07.14, 09:43
            Art. 156.
            Członkowie Rady Ministrów ponoszą odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu za naruszenie Konstytucji lub ustaw, a także za przestępstwa popełnione w związku z zajmowanym stanowiskiem.
            Uchwałę o pociągnięciu członka Rady Ministrów do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu Sejm podejmuje na wniosek Prezydenta Rzeczypospolitej lub co najmniej 115 posłów większością 3/5 ustawowej liczby posłów.
            Art. 157.
            Członkowie Rady Ministrów ponoszą przed Sejmem odpowiedzialność za działalność Rady Ministrów.
            Członkowie Rady Ministrów ponoszą przed Sejmem również odpowiedzialność indywidualną za sprawy należące do ich kompetencji lub powierzone im przez Prezesa Rady Ministrów.
            • zapijaczony-ryj co to jest "tusk"? 01.07.14, 09:47
              Wolaczko, do szkoły nie chodziła, języka polskiego się nie uczyła, czy brała lekcję u matki "polonistki" Kaczyńskiej, co tak ładnie swoich synów wyuczyła , ze teraz suŻom, patalogocznie -można powiedzić
              • 99venus Re: co to jest "tusk"? 01.07.14, 10:44
                to nie jest wyraz głębokiego ubóstwa umysłowego tak charakterystycznego dla tej koleżanki Marysi z Gorzowa.to jest wyraz katolickiej nauki pobieranej niestety w państwowych szkołach ale na parafialnym poziomie.
              • zuzkazuzka111 Re: co to jest "tusk"? 01.07.14, 11:48
                coś specjalnie dla ciebie
                • 99venus Re: co to jest "tusk"? 01.07.14, 11:59
                  zuziu,dziecko.przecież my wiemy,że używasz pampersów.naprawdę nie musisz nam tego udowodniać.
                  • zuzkazuzka111 Re: co to jest "tusk"? 01.07.14, 12:06
                    99venus napisał:

> zuziu,dziecko.przecież my wiemy,że używasz pampersów.naprawdę nie musisz nam te
                    > go udowodniać.

To taka porada dla was, bo widzę, że macie problem. Z sympatii...
                    A, że z rozumkami u was nie najlepiej, to podsyłam linka. Buziaki.
                    • 99venus Re: co to jest "tusk"? 01.07.14, 12:22
                      zuziu,ty się martw o swój brak rozumu.poproś mamę zeby przy każdej zmianie pampersów cos ci to głowy wkładała.
                • zapijaczony-ryj To raczej dla tego z rozpiętym rozporkiem 01.07.14, 16:18
                  zuzkazuzka111 napisała:

> coś specjalnie dla ciebie
              • jane-panzram Re: co to jest "tusk"? 01.07.14, 12:29
                sekciarz PO się zezłościł... Strach się bać.
            • wiosnaludzikow Re: Trybunał stanu dla tuska 01.07.14, 09:50
              zuzkazuzka111 napisała:

> Art. 156.
              > Członkowie Rady Ministrów ponoszą odpowiedzialność przed Trybunałem Stanu za na
              > ruszenie Konstytucji lub ustaw, a także za przestępstwa popełnione w związku z
              > zajmowanym stanowiskiem.
              Lewica przyjęła tu lepsze rozwiązanie o ile dotrzyma słowa. Słucha taśm i będzie zawiadamiać właściwe organy.
              • zuzkazuzka111 Re: Trybunał stanu dla tuska 01.07.14, 09:52

> Lewica przyjęła tu lepsze rozwiązanie o ile dotrzyma słowa. Słucha taśm i będzi
                > e zawiadamiać właściwe organy.

Zobaczymy. Bo komu podlegają owe organy.
                • 99venus Re: Trybunał stanu dla tuska 01.07.14, 10:45
                  gdybyś pokonała swoje lenistwo umysłowe to byś wiedziała,że sądy i prokuratura odpowiada jednie przed bogiem i historią.
            • 99venus Re: Trybunał stanu dla tuska 01.07.14, 10:42
              zuzia,dziecino,nie ty będziesz określała kto powinien ponosić odpowiedzialność.
              • mamma_mia_mia Re: Trybunał stanu dla tuska 01.07.14, 12:52
                99venus napisał:

> zuzia,dziecino,nie ty będziesz określała kto powinien ponosić odpowiedzialność.

No przestań, zuzce tak bardzo się chce ;)
        • kolter-nr Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 11:37
          zuzkazuzka111 napisała:

>
          > > To oficjalna przysięga. Wcześniej lub później się składane inne przyrzecz
          > enia p
          > > rzy suto zastawionym stole np. u Sowy.
          >
          > Czy za sprzeniewierzenie się słowom przysięgi premier powinien ponosić odpowiedzialność.

Za kłamanie publicznie jestem za ;

"Nigdy nie będę premierem – jeśli mój brat będzie prezydentem."
          • jane-panzram Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 12:38
            ta, "nie podwyższymy VAT, kiedy zapowiadaliśmy podatek liniowy" też by się tam przydało.
    • zapijaczony-ryj Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 09:22
      Przysięgam, ze jako polski premier nigdy już nie zrobię z siebie publicznie takiego idioty:
      www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY
      • szwampuch58 Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 09:28
        nigdy nie zostane premierem gdy moj brat jest prezydentem
        prmedia.blox.pl/resource/kaczynski.jpg
        • zapijaczony-ryj Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 09:30
          szwampuch58 napisał:

> nigdy nie zostane premierem gdy moj brat jest prezydentem
          > prmedia.blox.pl/resource/kaczynski.jpg

O w mordę, to dopiero były jaja. Republika bananowa w srodku Europy w XXI wieku.
          Na szczęście to se ne wrati, bo sam brata wykończył.
        • wiosnaludzikow Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 09:33
          Odpowiadasz na:

szwampuch58 napisał:

> nigdy nie zostane premierem gdy moj brat jest prezydentem
          > rel="nofollow">prmedia.blox.pl/resource/kaczynski.jpg
          Trafne ! Było to wielkie oszustwo wyborcze. Podłe, cyniczne kłamstwo.
          • zapijaczony-ryj Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 09:35
            wiosnaludzikow napisał:

> Odpowiadasz na:
            >
            > szwampuch58 napisał:
            >
            > > nigdy nie zostane premierem gdy moj brat jest prezydentem
            > > rel="nofollow">prmedia.blox.pl/resource/kaczynski.jpg
            > Trafne ! Było to wielkie oszustwo wyborcze. Podłe, cyniczne kłamstwo.

Zgodne z zasadami bez żadnych zasad Naczelnego Idioty
          • 99venus Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 10:46
            ja go usprawiedliwiam.brat przecież wybudował 3 miliony mieszkań.
            • taniarada Premier teoretycznego państwa 01.07.14, 11:53
              Teoretyczny jest prezydent, teoretyczny premier, teoretyczni ministrowie i teoretyczne prawo. Najlepszym przykładem jest Konstytucja III RP, która też jest teoretyczna, gdyż Rzeczpospolita jest tylko teoretycznie „demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej”. Nagrania i to co się po tych nagraniach zdarzyło ujawniły bowiem, że sprawiedliwość jest po stronie tych, którzy to teoretyczne państwo stworzyli. A więc po stronie koalicyjnych partii i po stronie koalicyjnego nierządu – gdyż rząd też jest tylko teoretyczny. Rząd bowiem nie rządzi lecz zajmuje się wyłącznie ukrywaniem własnego nierządu i ściganiem tych, którzy ujawnili prawdziwe oblicze III RP.
              • m.c.hrabia Re: Premier teoretycznego państwa 01.07.14, 12:03
                teoretycznie to jesteś rozumnym osobnikiem, cóż, niczyja wina ,że teoria rozmija się praktyką.
                • taniarada Zostały jeszcze fuchy PO 01.07.14, 12:10
                  W tym wszystkim malarz kominów miał i ma swoich znajomych, kolesiów i innych znajomych królika. Jednym z takich był prezes PGE, który nim zapoznał się z problematyka powierzonej mu firmy, procedurami i organizacją , przestał pełnić „zaszczytną” funkcję Prezesa. Właściwie to i dobrze, jest tylko jedno ale…, za tym ciągną się odprawy rzędu kilku milionów złotych polskich które obciążą podatników a nabiją kabzę ‘bywszego prezesa’ Pozdrawiam na dzisiaj.
                  • 99venus Re: Zostały jeszcze fuchy PO 01.07.14, 12:24
                    całe szczęście,ze prezes pan ma tylko kota.
              • 99venus Re: Premier teoretycznego państwa 01.07.14, 12:23
                nie uważasz,że wystarczy jak rządzą biskupi?
                • jane-panzram Re: Premier teoretycznego państwa 01.07.14, 12:32
                  nie, wystarczy jak rządzą przekręty. Zauważyłeś, że piszesz z taką samą pianą na ustach jak ci,co masz wpodpisie? Sekciarstwo to stan umysłu: teraz w wykonaniu wyborców PO.
                  • 99venus Re: Premier teoretycznego państwa 01.07.14, 18:47
                    jasnowidz?
                  • erte2 Re: Premier teoretycznego państwa 02.07.14, 09:30
                    jane-panzram napisała:

nie, wystarczy jak rządzą przekręty

Żabciu, a może jakiś przykład ? Konkret ? Dowód lub choćby jego cień ?
                    Goebbelsowską metodą wszystkie pisiory, lud smoleński i pelikany cały czas nadają o przekrętach, złodziejstwie, aferach itd., twórczo rozwijając ciągłe insynuacje i pomówienia w których tak celowali obaj bracia (tzw. "kacze smrody"). Z tym że obaj bracia byli za cwani aby wprost oskarżać kogoś o przestępstwa bo wiedzieli że za to można odpowiadać przed sądem i skończyć karierę. Ale od czego usłużni idioci na forum albo dziennikarskie szmaty w rodzaju Sakiewiczów czy sióstr Karnowskich ?

Żona do męża:
                    - Kochany, czy to prawda że płazy nie mają mózgu ?
                    - Tak, żabciu....
              • zapijaczony-ryj Teoretyczne pańsstwo to było w latach 2005-2007 02.07.14, 09:21
                Na szczęście Naczelny Idiota stojacy na jego czele sam się obalił.
      • jane-panzram Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 12:31
        Sekta PO w natarciu. Chorzy z nienawiści. Tak samo zaczadziali jak sekta PiS.
      • wobo1704 Re: Ja bym jeszcze dodał do tego 01.07.14, 18:57
        zapijaczony-ryj;
        Może już czas skończyć z tym "To niesprawiedliwe, żeby odwalić taki numer:"?
    • dupeteczek Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 12:40
      Też się dziwię, że Kaczyński i Ziobro jeszcze nie zostali postawieni przed Trybunałem Stanu:/
    • volupte Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 13:19
      Premierem zostałaś , ze składasz przysięgę?
      • m.c.hrabia Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 13:22
        Premierem zostałaś , ze składasz przysięgę?

może to Gliński trenuje :)
        • taniarada Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 13:28
          Hańba.Dzisiaj bohaterami są mordercy i zdrajcy Polski, a nie ich ofiary. Czy za „chleb i wolność i nową (taką) Polskę“ Janek Wiśniewski padł? Czy te ofiary złożyli na darmo?
          Jak ktoś mądrze powiedział – najwięcej zła czynią dobrzy ludzie swoją biernością.
          • 99venus Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 18:52
            taniarada napisał(a):
            Dzisiaj bohaterami są mordercy i zdrajcy Polski....
            no nie wiem,jak nikogo z pisuarów nie uważam za bohatera.ale jeżeli parafialni tak twierdzą to może mają rację.pisuary zamordowały swój rozum czy kogoś jeszcze?
          • kolter-nr Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 02.07.14, 18:25
            taniarada napisał(a):

> Hańba.Dzisiaj bohaterami są mordercy i zdrajcy Polski, a nie ich ofiary.

To znaczy masz na myśli tych co po nocach(NSZ) mordowali ludzi którzy uwierzyli w to ze nowa władza ze wschodu da im w końcu chleb ??

>Czy za„chleb i wolność i nową (taką) Polskę“ Janek Wiśniewski padł? Czy
            > te ofiary złożyli na darmo?
            > Jak ktoś mądrze powiedział – najwięcej zła czynią dobrzy ludzie swoją biernością.

Zaraz zaraz demokracja ci nie pasuje ?? Rządzi ten kto dostaje najwięcej głosów, to ci nie leży ??
        • 99venus Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 18:49
          może to Gliński trenuje :)
          kolejny raz i znowu bez skutku.ma facet pecha.
      • wiosnaludzikow Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 18:51
        volupte napisał:

> Premierem zostałaś , ze składasz przysięgę?
        To działa odwrotnie . Objęcie funkcji Premiera wymaga złożenia przysięgi.
        • volupte Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 19:04
          No to złóż przysiegę a zostaniesz premierem:-)
    • sclavus Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 01.07.14, 14:54
      ... czy to już obowiązywało, kiedy tekę premiera powierzano J. Kaczyńskiemu???
      Bo jeśli, to na 100%, zakończył tyradę: tak mi dopomóż bóg...
      Co się działo potem... hmmm... nie tylko ten bóg wie!
      • zuzkazuzka111 Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 02.07.14, 09:02
        > ... czy to już obowiązywało, kiedy tekę premiera powierzano J. Kaczyńskiemu???
        > Bo jeśli, to na 100%, zakończył tyradę: tak mi dopomóż bóg...
        > ***
        > Co się działo potem... hmmm... nie tylko ten bóg wie!

I co? Nie wolno mu?
        Na marginesie - "bóg" to pojęcie uniwersalne...
        • taniarada Straszenie złym Kaczorem 02.07.14, 09:15
          ...Tak się dziwnie składa, że gdy pan premier Tusk czuje się zagrożony na swym fotelu albo w ogóle boi się, to zaczyna straszyć Polaków. Straszy ich głównie złym Kaczorem. W dzień i w nocy, w świątek i piątek, na okrągło od 7 lat. Wniosek z tego wypływa tylko jeden - premier - czasem mniej, a czasem więcej ale się nieustannie boi. Jest to nieracjonalne zachowanie ale o tym za chwilę... Premier miewa również momenty, w których czuje się bardzo bardzo bardzo zagrożony. Wtedy zły Kaczor odchodzi na dalszy plan, a pan Donald zaczyna straszyć Polaków... ruskimi ! I straszy nie na żarty – że dla Polski lepiej znać prawdę i nie mieć wojny, niż nie znać prawdy i mieć wojnę, że przez ruskich polskie dzieci mogą nie pójść 1 września do szkoły i takie tam. Nawet udało się panu premierowi kilka lat temu przestraszyć ruskimi samego naczprokwoja Artymiaka, który trzęsącym się głosem zaczął powtarzać w kółko „Rosja to mocarstwo” na usprawiedliwienie różnych podejrzanych działań swoich podwładnych i do dziś mu tak zostało.
          • zuzkazuzka111 Re: Straszenie złym Kaczorem 02.07.14, 09:21
            Otóż to.

A mnie nie obchodzi Kaczor, a wyłącznie prywata tej patologii co się do władzy dorwała.
            To Tusk ma się rozliczać z tego co robi, bo on bierze pieniądze za rządzenie krajem.
            Składał przysięgę i ona go obowiązuje.
            • sclavus Re: Straszenie złym Kaczorem 02.07.14, 10:15
              Posłowie i senatorowie skladaja podobne przyrzeczenie(!!) i znakomita większość z nich, kończy słowami: tak mi dopomóż bóg... to co robią następnie... - chyba stąd twoje twierdzenie o uniwersalności pojęcia "bóg" :D:D:D
              ... taka ścierka do wycierania, co tylko można wytrzeć!!
              • zuzkazuzka111 Re: Straszenie złym Kaczorem 02.07.14, 10:28
                > Posłowie i senatorowie skladaja podobne przyrzeczenie(!!) i znakomita większość
                > z nich, kończy słowami: tak mi dopomóż bóg... to co robią następnie...
                > - chyba stąd twoje twierdzenie o uniwersalności pojęcia "bóg" :D:D:D
                > ... taka ścierka do wycierania, co tylko można wytrzeć!!

Słowo "bóg" istnieje w większości religii. Dlatego jest uniwersalne.
                Ze swoim bogiem każdy rozlicza się we własnym sumieniu.

Za złamanie prawa przed prokuratorem, lub trybunałem konstytucyjnym.
        • sclavus Re: Obejmując urząd Prezesa Rady Ministrów 02.07.14, 10:10
          bajkowe... tylko bajkowe!!!!
    • religijnych.uczuc.obraza No i? 02.07.14, 09:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka