Dodaj do ulubionych

Giertych jest już skończony

06.07.14, 19:37
Skończony jako adwokat - nikt poważny ani ważny nie zaufa prawnikowi, ktróry konfabuluje.
Skończony jako polityk - i to jest naprawdę dla niego bolesne. Był bardzo lojalny i oddany wobec Tuska. TVN od kilku lat robiła z niego poważnego pana mecenasa, wartego zaufania. Na jego dawne ekscesy w neofaszystowskiej LPR/MW przymykali oko. Lemingi go kupiły w ciemno, jak zwykle. Ewidentnie przygotowywano opinię publiczną, że pewnego dnia znajdzie się w rządzie PO, o czym ja też nie raz pisałem.

A tu taki pech.

Te taśmy zrobiły jedną pozytywną rzecz - oczyszczają atmosferę w PL, to coś w rodzaju katharsis. Oczyszczają kraj z brudów i różnych podejrzanych typków.
Obserwuj wątek
    • 1zzarda Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 19:44
      Ha ha ha ha - marzysz kolego! Ale na poważnie - jeśli są oryginały taśm no to wprost ma jakąś szansę, jak są oryginały "ala Karnowski" - to piec i nie dot. to Giertycha!
    • ayran Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 19:48
      antyprawak napisał:

> Ewidentnie przygotowywano opinię
      > publiczną, że pewnego dnia znajdzie się w rządzie PO, o czym ja też nie raz pi
      > sałem.

Być może pisałeś może nie pisałeś - jeśli nawet pisałeś, to przecież nie wynika że miałeś choć cień racji, skoro - jak zdajesz się sugerować - Giertych w rządzie się nie znajdzie.
      • antyprawak Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 20:56
        Ostatni raz odpowiadam na te zaczepki. Nie umiesz posługiwać się wyszukiwarką, nie mój problem. Więc od dziś po prostu będę to ignorować i traktować jak zaczepki forumowego trolla.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,151511256,151511256,Giertych_za_Sienkiewicza_.html
        • volupte Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:24
          Ubodło że ktoś nie ma ochoty wyszukiwać twoich wypocin?
        • ayran Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:26
          Problem jest twój, ale polega na czymś zupełnie innym.
          Oto - na dowód jakobyś w swoich przewidywaniach miał rację - podrzucasz swój wpis (jak by to powiedział Ryszard Kalisz) w którym twierdzisz, że Giertych zostanie ministrem w rządzie PO. Po czym zakładasz wniosek, w którym twierdzisz coś, co można by w skrócie opisać słowami "Giertych nie zostanie ministrem w rządzie PO, a więc miałem rację pisząc tu na forum, że Giertych zostanie ministrem w rządzie PO". na tym mniej więcej polega komizm twojego przechwalania się trafnością własnych przepowiedni. Gdybyś ten komizm zrozumiał, to może zrozumiałby tez, dlaczego nie ma sensu przedzieranie się przez wyszukiwarkę w poszukiwani twoich nieomylnych proroctw. Ale cos mi podpowiada, że jednak nie rozumiesz i nie zrozumiesz.
      • wiosnaludzikow Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 06:53
        Giertych w rząd> zie się nie znajdzie.
        >
        Podjąłeś już decyzję ! Krótko i konkretnie.
        Zgadzam się z Tobą ale z innych powodów.
        • ayran Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 10:06
          wiosnaludzikow napisał:

> Giertych w rząd> zie się nie znajdzie.
          > >
          > Podjąłeś już decyzję ! Krótko i konkretnie.
          > Zgadzam się z Tobą ale z innych powodów.

To klasyczne odniesienie się do wyrwanego z kontekstu fragmentu wypowiedzi - w konkretnym przypadku manipulacja o cechach skrajnego prymitywizmu.
          Autor wątku dowodzi, że Giertych jest spalony, w związku z czym nie będzie ministrem w rządzie PO, co on od dawna przewidywał (nie że Giertych będzie spalony, tylko że zostanie ministrem), co ma być dowodem jego (autora wątku) umiejętności przewidywania przyszłości. Tylko do tego się odniosłem, co powinno być zrozumiałe dla średnio kumatego gimnazjalisty.

www.wprost.pl/ar/455205/Prokurator-adwokatow-zajmie-sie-Giertychem/
          • wiosnaludzikow Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 19:11
            >Giertych w rząd> zie się nie znajdzie.
            Nie tylko z tego wpisu widać , że plasujesz siebie w elitach tego państwa.
            Czego byś tu nie bzduczył, nie roił to dokładnie tak kreujesz się na forum :)
            Zakompleksiony gimnazjalista :)
            • ayran Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 20:53
              wiosnaludzikow napisał:

> Nie tylko z tego wpisu widać , że plasujesz siebie w elitach tego państwa.
              > Czego byś tu nie bzduczył, nie roił to dokładnie tak kreujesz się na forum :)

Co by nie powiedzieć, to nie ja przedstawiam się jako VIP, który dobrowolnie zrzeka się rządowej ochrony. Nie w moich opowiastkach czapkują mi służby na zagranicznych lotniskach. Nie ja - jednym swoim wątkiem na FK - wywołuję panikę w ekipie filmu Wajdy. Nie ja przechwalam się zażyłością ze Sławomirem Mrożkiem (przypadkiem akurat w dniu, kiedy w mediach rozeszła się wiadomość o jego śmierci). No i w końcu to nie na mnie zasadzają się tłumy sterowanych przez Grasia internetowych najemników. Naprawdę - to nie ja kreuję się na przedstawiciela elit.

> Zakompleksiony gimnazjalista :)

Już tak się nie odmładzaj.
              • wiosnaludzikow Re: Giertych jest już skończony 08.07.14, 06:34
                Moja znajomość z jednym z Sowów to nic przy decyzjach co do składu rządu, które Ty podejmujesz. Chylę czoła :)
    • sclavus Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 19:51
      jasnowidz??? :D:D:D
      chyba wiesz, że jasnowidztwo to taki kit do wciskania naiwnym??
      Jesteś pewien, że tu tacy są???
      • jane-panzram Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:33
        żaden jasnowidz, wystarczy śledzić przecieki nt. treści tej taśmy.
    • a74-7 Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 19:59
      planowano ze zostanie nastepca Sienkiewicza czyli szefem MSW.
      Zeby dobic Macierewicza I Kaczynskiego , prawda ?
      • 1zzarda Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 20:04
        Nie pieprz - posłuchaj Pińskiego - Nisztor jest skończony!
    • volupte Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 20:06
      A dlaczego? Im bardziej kłamliwy adwokat tym lepszy:-) Płaci mu sie za umiejetnosc odwracania kota ogonem. Jkao polityk to sie zobaczy , jeszcze nic nie wydrukowali.
      • jane-panzram Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:29
        ale problem w tym, że skubaniec szukał sposobów, jak by tu własnemu klientowi zaszkodzić. Jest to zaprzeczenie zawodu adwokata. Coś jak okradający firmę księgowy.
        • volupte Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:33
          Tego nie wiemy. Nie znamy ani rozmowy ani intencji.
      • wiosnaludzikow Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 19:13
        volupte napisał:

> A dlaczego? Im bardziej kłamliwy adwokat tym lepszy:-) Płaci mu sie za umiejetn
        > osc odwracania kota ogonem. Jkao polityk to sie zobaczy , jeszcze nic nie wydr
        > ukowali.
        Właśnie byś to zwolnił po tym nagraniu bo okazał się kimś zupełnie przeciwnym do skutecznego i sprytnego adwokata .
        • volupte Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 19:19
          Obaj sie prowokowali. Przeczytałem stenogram i taki mój wniosek. Niestety Nisztor nagrywał więc i ostroznie sie wypowiadał. Poza tym brak jego wypowiedzi. Wprostowa manipulacja.
    • mariner4 Ątpię 06.07.14, 20:12
      Zje "Wprost"
      Próżne nadzieje.
      M.
      • 1zzarda Re: Ątpię 06.07.14, 20:14
        Piński: jak we wprost dowiedzieli sie ze Giertych bedzie Msw, to wpadli w desperacje!
      • dystans4 Re: Ątpię 06.07.14, 21:26
        A ja wątpię, by kogoś zjadł. Wydmuszka, w razie czego można mu wyciągnąć aferę korupcyjną z czasów premierostwa.
        Wódz Młodzieży Wszechpolskiej, przyjaciel Leppera. Ratlerek, dawniej Kaczyńskich, teraz kolejnego pana. Wesz.
        • mariner4 Giertych to nie moja bajka, ale 07.07.14, 08:14
          on nie zrobił niczego, czego na co dzień nie robi tysiące adwokatów. To taka praca.
          A juz zupełnie mnie śmieszy, że naród w którym masowo są popełniane drobne szwindle jest oburzony. Gdyby oprzeć się tylko na wypowiedziach oburzonych można by odnieść wrażenie, że Polacy to czysta 100% szlachetność i uczciwość.
          Giertych dał się złapać, a ci co go atakują nie. I to jest podstawowa różnica. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale większości tak.
          M.
          • widz102 Re: Giertych to nie moja bajka, ale 07.07.14, 08:24

Sugerujesz że wszyscy polscy adwokaci, zwłaszcza ci pracujący dla rodziny premiera parają się zachęcaniem do zorganizowanego szantażu na wielką skalę?
            • mariner4 Nie. Sugeruję tylko, że 07.07.14, 09:42
              adwokaci stosują różne triki.
              M.
            • dystans4 Re: Giertych to nie moja bajka, ale 07.07.14, 10:03
              Wszyscy na pewno nie.
              Brak materiałów do zorganizowanego szantażu na wielką skalę w ilości wystarczającej dla wszystkich. Ale dla tych, którzy odbyli praktykę w korumpowaniu i szantażu będąc na stanowisku wicepremiera, starczy.
        • wiosnaludzikow Re: Ątpię 08.07.14, 06:14
          Tak!
    • remez2 Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:12
      Nie wiemy co jest na "taśmach".
      PS - w rezerwie kadrowej PO jest Kazimierz "Cienias". I pewien gość z Biłgoraja.
    • jane-panzram Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:27
      no podpisuję się ręcyma i nogyma.
      Też na tę aferę patrzęj ak na oczyszczenie - trzeba było 25 lat, żeby zaczęły wyłazić te mityczne "haki". Dotychczas o tym [o hakach] się tyle mówiło i patrzyłam na to jak na teorie spiskowe. Teraz widzę, ze haki to fakt - niezłe cuda muszą jeszcze istnieć poza tymi nagraniami.
      • dystans4 Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 21:32
        Istnieją. Nie wiadomo tylko, co z dowodami sądowymi.
      • gat45 Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 09:53
        jane-panzram napisała:

> no podpisuję się ręcyma i nogyma.
        > Też na tę aferę patrzęj ak na oczyszczenie - trzeba było 25 lat, żeby zaczęły w
        > yłazić te mityczne "haki". Dotychczas o tym [o hakach] się tyle mówiło i patrzy
        > łam na to jak na teorie spiskowe. Teraz widzę, ze haki to fakt - niezłe cuda mu
        > szą jeszcze istnieć poza tymi nagraniami.

Co mi tu zgrzyta i chyba to jest brak logiki.
        Wychodzą sprawy sprzed kilkunastu miesięcy, tej z 2011 już się zarzuca, że zahacza o archiwalia - a Tyś czekała 25 lat ? Wychodzi, że te pełnoletnie haki to jednak może byc mit. Albo technologia była mniej rozpowszechniona. Albo więcej przyzwoitości ludzie mieli. Ale jak na razie nie wypełzło nic, na co czekac trzeba było 25 lat.
        • inocom Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 18:22
          gat45 napisała:

> jane-panzram napisała:
          >
          > > no podpisuję się ręcyma i nogyma.
          > > Też na tę aferę patrzęj ak na oczyszczenie - trzeba było 25 lat, żeby zac
          > zęły w
          > > yłazić te mityczne "haki". Dotychczas o tym [o hakach] się tyle mówiło i
          > patrzy
          > > łam na to jak na teorie spiskowe. Teraz widzę, ze haki to fakt - niezłe c
          > uda mu
          > > szą jeszcze istnieć poza tymi nagraniami.
          >
          > Co mi tu zgrzyta i chyba to jest brak logiki.
          > Wychodzą sprawy sprzed kilkunastu miesięcy, tej z 2011 już się zarzuca, że zaha
          > cza o archiwalia - a Tyś czekała 25 lat ? Wychodzi, że te pełnoletnie haki to j
          > ednak może byc mit. Albo technologia była mniej rozpowszechniona. Albo więcej p
          > rzyzwoitości ludzie mieli. Ale jak na razie nie wypełzło nic, na co czekac trze
          > ba było 25 lat.

A podsłuchiwanie Rywina przez Michnika to pies. Agora dała przykład, jak należy prowadzić rozmowy prywatne.
          • gat45 Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 19:15
            inocom napisał:

> A podsłuchiwanie Rywina przez Michnika to pies. Agora dała przykład, jak należy
            > prowadzić rozmowy prywatne.

Zupełnie nie w tym rzecz. Ale nie umiem jaśniej wytłumaczyć. Może przeczytasz raz jeszcze, co napisałam ?
            • inocom Re: Giertych jest już skończony 08.07.14, 21:10
              gat45 napisała:

> inocom napisał:
              >
              > > A podsłuchiwanie Rywina przez Michnika to pies. Agora dała przykład, jak
              > należy
              > > prowadzić rozmowy prywatne.
              >
              >
              > Zupełnie nie w tym rzecz. Ale nie umiem jaśniej wytłumaczyć. Może przeczytasz r
              > az jeszcze, co napisałam ?

Ceny podsłuchów spadły i teraz każdy podsłuchuje każdego. Przykład poszedł z Agory. Rząd szybko podchwycił - ponad 2 mln legalnych podsłuchów w 36 milionowym kraju (wliczyłem emerytów i dzieci do 18 roku życia). To i szarzy obywatele nie chcą być gorsi.

Standardy idą z góry. Jak góra robi barachło to obywatele szybko podchwycą. Agora zawsze była opiniotwórcza :)
              • p.grochowski Re: Giertych jest już skończony 09.07.14, 16:07
                Odnośnie zarzutów Gazety Wyborczej wobec pana Romana Giertycha to stwierdzam, że każdy ma prawo porozmawiać z kimkolwiek gdziekolwiek na dowolny temat. Zapraszam do odbudowy Ruchu Narodowego. Piotr.
                >
                > Ceny podsłuchów spadły i teraz każdy podsłuchuje każdego. Przykład poszedł z Ag
                > ory. Rząd szybko podchwycił - ponad 2 mln legalnych podsłuchów w 36 milionowym
                > kraju (wliczyłem emerytów i dzieci do 18 roku życia). To i szarzy obywatele nie
                > chcą być gorsi.
                >
                > Standardy idą z góry. Jak góra robi barachło to obywatele szybko podchwycą. Ago
                > ra zawsze była opiniotwórcza :)
              • p.grochowski Re: Giertych jest już skończony 09.07.14, 16:15
                Roman Giertych mógł porozmawiać z każdym na dowolny temat. Życie to nie więzienie gdzie rozmowy są limitowane. Piotr.

inocom napisał:

> gat45 napisała:
                >
                > > inocom napisał:
                > >
                > > > A podsłuchiwanie Rywina przez Michnika to pies. Agora dała przykład
                > , jak
                > > należy
                > > > prowadzić rozmowy prywatne.
                > >
                > >
                > > Zupełnie nie w tym rzecz. Ale nie umiem jaśniej wytłumaczyć. Może przeczy
                > tasz r
                > > az jeszcze, co napisałam ?
                >
    • dupeteczek Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 22:42
      Poczekaj może z wnioskami na zawartość tych taśm.
      • x2468 Re: Giertych jest już skończony 06.07.14, 23:07
        Jak na dzien dzisiejszy to jest tam jedynie troska o panstwo.Jedyne co mozna okreslic jako niezbyt uczciwe to wypowiedz Nowaka,jednak pamietajac o zarzutach wobec Karnowskiego z Sopot ktorych bylo 72 a pozostalo 2 (czyli wykopnie dziury na podworku i naprawa samochodu) to nagran Nowaka nalezy podejsc ostroznie. Nie jest to wszystko nawet w czesci obciazajace tak jak nagranie Piechy ktory domagal sie od koncernow farmaceutycznych mieszkania dla synalka, mieszkania za 3 miliony zlotych dla Martusi nieznanego nazwiska, 0,5 miliona "pozyczki" dla wuca 200000 dla Hofmana,itd.Nawet umorzenie podatku dla dentystki Nowakowej nie bylo w polowie tak dotkliwe dla panstwa jak wyplaty pensji i premi dla obloznie chorej Hofmanowej.
        • dystans4 Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 08:23
          NIE, po trzykroć nie:

1. Troska o państwo per accidens, jako pochodna troski o interes partii.
          2. Sposób kontaktów oraz proponowane metody działania łamały porządek konstytucyjny.
          3. Omawiany nielegalny deal został wykonany.
    • wiosnaludzikow Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 07:55
      antyprawak napisał:

> Skończony jako adwokat - nikt poważny ani ważny nie zaufa prawnikowi, ktróry ko
      > nfabuluje.
      > Skończony jako polityk - i to jest naprawdę dla niego bolesne. Był bardzo lojal
      > ny i oddany wobec Tuska. TVN od kilku lat robiła z niego poważnego pana mecenas

> A tu taki pech.
      >
      > Te taśmy zrobiły jedną pozytywną rzecz - oczyszczają atmosferę w PL, to coś w r
      > odzaju katharsis. Oczyszczają kraj z brudów i różnych podejrzanych typków.
      Dla mnie szok. Moim zdaniem przestępcza działalność. Powinien być zawieszony natychmiast jako adwokat.
      Swoją drogą PO i Tusk mają dar przyciągania do siebie tego typu ludzi. Zwrócić należy też uwagę na całą paczkę Giertych ale i Sikorski, Kamiński, Marcinkiewicz.
    • man_sapiens Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 09:55
      Giertych, kiedy rozpadł się rząd Kaczyńskiego, nie szczędził krytyki PiSowi. Jak widać zaszedł Jarosławowi "300zł" Kaczyńskiemu tak bardzo za skórę, ze pisiaki zachwycają się działaniami pseudodziennikarza - szantażysty.
      • taniarada Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 10:19
        Nagrano go w stajni ,jak był przywiązany do żłobu PO.Dla takiego miejsce na śmietniku historii.
      • remez2 Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 18:30
        man_sapiens napisał:

> Giertych, kiedy rozpadł się rząd Kaczyńskiego, nie szczędził krytyki PiSowi.
        Zupełnie jak Kazio "Cienias".
        • wiosnaludzikow Re: Giertych jest już skończony 08.07.14, 06:15
          Romek i Kazio to jedna ekipa plus misiu Kamiński a wszyscy Oni to " Sikorski i Przyjaciele".
    • zapijaczony_ryj Hahahaha 07.07.14, 10:02
      antyprawak napisał:
      >
      > Te taśmy zrobiły jedną pozytywną rzecz - oczyszczają atmosferę w PL, to coś w r

PiS_dolenie o Szopenie.
      Bredzenie dwóch gości po obaleniu 3/4 litra na łeb (nawet koński) ma świadczyć o człowieku?
      • remez2 Re: To nie jest śmieszne. 07.07.14, 18:42
        zapijaczony_ryj napisał:
        > PiS_dolenie o Szopenie.
        > Bredzenie dwóch gości po obaleniu 3/4 litra na łeb (nawet koński) ma świadczyć o człowieku?
        Jest takie ludowe powiedzenie - co u trzeźwego w myślach, u pijanego na języku.
        • wiosnaludzikow Re: To nie jest śmieszne. 08.07.14, 06:17
          Co u trzeżwego w myślach to u pijanego na języku !
    • volupte Re: Giertych jest już skończony 07.07.14, 21:45
      Giertych to jednak niezły prawnik. Olejnik była bezradna. I tak jak pisałem , z Nisztorem przeprowadził prowokację. Nazwał to legendą na uzytek zakupu tej ksiązki , ale jak zwał, tak zwał , ważne że wiarygodnie to wytłumaczył i mozna mu nakukać.
      • ayran i tak i nie 07.07.14, 22:08
        Od strony czysto prawnej nic mu nie można zrobić, natomiast medialnie (wizerunkowo) sprawa jest dla niego dość trudna. Zwłaszcza, że niewyjaśniony pozostaje dość dziwaczny wątek tajemniczego zleceniodawcy, który chciał odkupić wypociny Nisztora, po to, by zrobić dobrze Kulczykowi bez jego wiedzy.
        • volupte Re: i tak i nie 07.07.14, 22:15
          Możesz sie zgłosić jako zleceniodawca. :-)
      • mariner4 Założę się, że prędzej zniknie "Wprost" 08.07.14, 06:31
        niż Giertych.
        Olejnikowa robi się coraz bezczelniejsza i agresywniejsza, ale swój najlepszy czas ma za sobą.
        Jej półka rozmówców to Błaszczak, Hofman, Brudziński i podobne gamonie. Wobec inteligentniejszych robi się bezradna.
        Za Giertychem nie przepadam. Jak za innymi narodowcami, choć myślę, że niekoniecznie musi nim być.
        M.
    • p.grochowski Re: Giertych jest już skończony 08.07.14, 04:03
      Polityka to umiejętność utrzymania relacji międzyludzkich. Roman Giertych nie tylko nie jest skończony ale jeszcze czeka go poprowadzenie nas Ligii Polskich Rodzin do wyborów samorządowych i parlamentarnych. Piotr.

antyprawak napisał:

> Skończony jako adwokat - nikt poważny ani ważny nie zaufa prawnikowi, ktróry ko
      > nfabuluje.
      > Skończony jako polityk - i to jest naprawdę dla niego bolesne. Był bardzo lojal
      > ny i oddany wobec Tuska. TVN od kilku lat robiła z niego poważnego pana mecenas
      > a, wartego zaufania. Na jego dawne ekscesy w neofaszystowskiej LPR/MW przymykal
      > i oko. Lemingi go kupiły w ciemno, jak zwykle. Ewidentnie przygotowywano opinię
      > publiczną, że pewnego dnia znajdzie się w rządzie PO, o czym ja też nie raz pi
      > sałem.
      >
      > A tu taki pech.
      >
      • mariner4 Może, ale już nie LPR 08.07.14, 06:32
        On jest pragmatykiem.
        M.
    • p.grochowski Re: Giertych jest już skończony 08.07.14, 19:35
      Roman Giertych nie tylko nie jest skończony. Przy wsparciu Radia Maryja ma wprowadzić Ligę do sejmu. Piotr.

antyprawak napisał:

> nfabuluje.
      > a, wartego zaufania. Na jego dawne ekscesy w neofaszystowskiej LPR/MW przymykal
      > i oko. Lemingi go kupiły w ciemno, jak zwykle. Ewidentnie przygotowywano opinię
      > sałem.
      >
      > A tu taki pech.
      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka