Dodaj do ulubionych

Podatki od tacy

26.07.14, 19:19
Piotr Skwirowski napisał w „Wybiórczej” (nazwa jak najbardziej odpowiadająca prawdzie) artykuł o wymownym tytule: „Podatki od tacy i co łaska, czyli fiskus i Kościoły”. Cieszę się, że „Wybiórcza” się obudziła. Szkoda tylko, że jak zwykle zrobiła to wybiórczo. Dobrze, że czytelnicy tego szmatławca dowiedzą się, że jednak Kościół płaci podatki. To duży postęp. Dotychczas wciskano im co innego. Ale… Towarzysz Skwirowski nie miał odwagi gęby otworzyć. Wobec tego pytam go publicznie. Z jakiej racji mam płacić podatek za takiego towarzysza Michnika i całą jego ferajnę z tejże „Wybiórczej” (przypominam: Kościół płaci podatek od wszystkich mieszkańców, a więc także od wszelkiej maści wrogów Kościoła, Polski, bolszewików, zbrodniarzy zdrajców itp. itd.).
Obserwuj wątek
    • antyk-acap Re: Podatki od tacy 26.07.14, 19:42
      A dlaczego ja, ateista, mam płacić podatki na katechetów, kapelanów, fundusz kościelny, KUL?
      • adamszem [...] 26.07.14, 19:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • antyk-acap Re: Podatki od tacy 26.07.14, 19:57
          A twoja jest w Watykanie, księże...
          • lumpior Re: Podatki od tacy 26.07.14, 20:30
            antyk-acap napisał:

> A twoja jest w Watykanie, księże...
            Watykan to urząd,biura firmy,zarząd.Do Jerozolimy niech umyka,katotalib.
          • adamszem [...] 26.07.14, 21:07
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • szlachcic Re: Podatki od tacy 26.07.14, 21:24
              > Natomiast jestem Polakiem i zostałem wychowany w duchu patriotycznym.

wierzysz w brzoze?
            • dupeteczek Re: Podatki od tacy 26.07.14, 21:38
              To ze nie widziałeś Watykanu, nie znaczy, że nie działasz na rzecz watykańskiej sitwy w Polsce. Katolicyzm nie jest równoznaczny z patriotyzmem i dobrem Polski!
              W historii wielu agentów rosyjskich, czy niemieckich nie widziało Moskwy i Berlina.

adamszem napisał:

> Zamknij się towarzyszu! Watykanu to ja na czy nie widziałem, nigdy też nie marzyłem o tym by być księdzem. Natomiast jestem Polakiem i zostałem wychowany w duchu patriotycznym. Gardzę takimi moskiewskimi pachołkami jak ty.<
              • antyk-acap Re: Podatki od tacy 26.07.14, 22:33
                Nie mówiąc o biskupach którzy zawiśli po rozbiorach...
              • adamszem Towarzyszu cenzorze, 27.07.14, 00:31
                Oj, fuszerkę odstawiacie towarzyszu. Skasowaliście moje wypowiedzi, ale nie zauważyliście że ktoś wcześniej jedną z nich skopiował i w dalszym ciągu można ją odczytać. Podpadliście towarzyszu samemu towarzyszowi Leninowi. Nieładnie, nieładnie. Nie wiem czy Putin wam to towarzyszu cenzorze wybaczy.
                • lackzadek Uderz w stół! 27.07.14, 10:57
                  adamszem napisał:

> Oj, fuszerkę odstawiacie towarzyszu. Skasowaliście moje wypowiedzi, ale nie zau
                  > ważyliście że ktoś wcześniej jedną z nich skopiował i w dalszym ciągu można ją
                  > odczytać. Podpadliście towarzyszu samemu towarzyszowi Leninowi. Nieładnie, nieł
                  > adnie. Nie wiem czy Putin wam to towarzyszu cenzorze wybaczy.

Najbardziej boli katabasów utrata kasy! A to się szykuje.
    • lumpior Re: Podatki od tacy 26.07.14, 20:38
      A z czego zapłacą,biedaki?www.google.pl/search?q=ksi%C4%85dz+klepi%C4%85cy+bied%C4%99&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=i_TTU7arI6OA4gThvIGQCg&ved=0CCcQsAQ&biw=800&bih=509 //
    • dupeteczek Łomatko 26.07.14, 20:53
      Czyżby kasy fiskalne w parafiach wprowadzono?:):):)

A co do podatku tzw. pogłównego, to jest coś takiego wewnątrz Kk - proboszcz odpala działkę (podatek) biskupowi na podstawie wielkości i zamożności parafii.
    • mariner4 Właśnie oglądałem program, że ściąga się podatek 26.07.14, 21:55
      akcyzowy od karetek pogotowia jak od aut osobowych.
      A te tłuste świnie od tacy nie płaca.
      M.
      • lumpior Re: Właśnie oglądałem program, że ściąga się poda 26.07.14, 22:19
        mariner4 napisał:

> akcyzowy od karetek pogotowia jak od aut osobowych.
        > A te tłuste świnie od tacy nie płaca.
        > M.
        auto.dziennik.pl/aktualnosci/galeria/423236,1,zobacz-samochody-polskich-biskupow-zdjecia.html
        • bogucjusz Bo oni są "błogosławieni ubodzy duchem". 27.07.14, 07:19
          Tylko duch w nich ubogi. Reszta ocieka złotem. Alleluja i od tyłu!
    • des4 Re: Podatki od tacy 26.07.14, 21:55
      jaki podatek od Michnika?
      • adamszem Grodzka z Czarnobyla 27.07.14, 06:19
        Grodzka z Czarnobyla? Zaczynam wierzyć, że tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka