Dodaj do ulubionych

Tusk i Kopacz - "możecie ją sobie wymienić"

29.09.14, 09:07
"Powiedział to z takim dystansem i nonszalancją, że jego późniejsze deklaracje o tym, że "za mocno się przyjaźnimy" były aż zabawne – mówi jeden z polityków PO"

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/470988,konflikt-na-linii-tusk-kopacz-mozecie-ja-sobie-wymienic.html

W brzydkim stylu opuszcza b. premier Polskę i Platformę - nie może jej wybaczyć nominacji Schetyny?
Obserwuj wątek
    • indeed4 O tym samym dzisiejszy Newsweek: 29.09.14, 11:09
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,16720317,Newsweek__Miedzy_Tuskiem_a_Kopacz_nastapil_rozlam_.html

Zdaje się, że mamy kolejną "szorstką przyjaźn" na szczytach władzy...

• zoil44elwer Re: Tusk i Kopacz - "możecie ją sobie wymienić" 29.09.14, 11:32
      Rude som fałszywe!
      • indeed4 A jednak poszło o Schetynę 29.09.14, 13:14
        czyli miałem nosa.

- Kopacz miała współpracować z Tuskiem przy powstaniu rządu. Ministrem spraw zagranicznych miał być Jacek Rostowski. Ale jego kompetencje skrytykował publicznie prezydent Bronisław Komorowski.

"Kopacz wpadła w popłoch i zaczęła wydzwaniać po ratunek, ale Tusk już nie odbierał. (…) Kiedy kilkadziesiąt godzin później nowa pani premier przyjechała na ulicę Parkową, gdzie mieści się siedziba szefa rządu, z informacją, że nowym ministrem spraw zagranicznych zostaje Schetyna, Tusk zaoponował. Jak opowiada znający przebieg tego spotkania polityk Platformy, rozmowa była burzliwa i zakończyła się tym, że oboje zostali przy swoich zdaniach. Kopacz powiedziała, że decyzja jest już podjęta i ona nie zamierza jej cofać: – Kiedy ja potrzebowałam pomocy, to ciebie nie było, więc teraz nie miej pretensji" - miała powiedzieć nowa premier"

www.rp.pl/artykul/10,1144863-Konflikt-Tusk-Kopacz--Tusk-nie-odbieral-od-Kopacz.html
        • wiosnaludzikow Re: A jednak poszło o Schetynę 29.09.14, 15:43
          To Monty Python ta Platforma. Jak dzieciaki :)
          • indeed4 Re: A jednak poszło o Schetynę 30.09.14, 08:56
            Bismarck mawiał, że ludzie nie powinni wiedzieć, jak się robi kiełbasę i politykę - sprawowanie władzy od kuchni wygląda dużo gorzej, niż nam to się śni w najczarniejszych snach ;-)
            • indeed4 Re: A jednak poszło o Schetynę 30.09.14, 09:53
              PS. Z tekstu wynika, że kandydatura Schetyny pojawiła się po rozmowie z Komorowskim - BK zaczyna realizować scenariusz, o którym mówi się od lat.

www.polskatimes.pl/artykul/1079736,pawel-piskorski-miedzy-komorowskim-a-schetyna-jest-wspolnota-interesow-chca-oslabic-tuska,id,t.html
    • wiosnaludzikow czyli .... 30.09.14, 06:01
      .....czyli powiedział : a teraz możecie pana Wójta Donalda pocałować w d.....
      Ma rację !
      • gtxl3 Re: czyli .... 30.09.14, 07:34
        To pijarowska zagrywka....nic więcej.
        Pani premier jest osobą bardzo emocjonalną, ale wie, że wszystko to, kim jest obecnie zawdzięcza Tuskowi.
        Nie podnieca mnie, rzekomy konflikt interpersonalny w PO.
        • wiosnaludzikow Re: czyli .... 30.09.14, 07:48
          gtxl3 napisał:

> To pijarowska zagrywka....nic więcej.
          Przeceniasz lemingi.
      • indeed4 Re: czyli .... 30.09.14, 09:09
        Powiedział to już wcześniej Ewie Kopacz, zabierając ze sobą do Brukseli (na intratne stanowisko) Bieńkowską - myślę, że głównie stąd wzięły się anse między nimi, a media przeoczyły ten wątek ;-)
    • zapijaczony_ryj Kopacz to nie święta krowa Jak NAczelny Idiota 30.09.14, 09:27
      który jest namaszczony przez wadze
      • indeed4 A jakie to ma dla PO-filów znaczenie? 30.09.14, 11:09
        Przecież i tak za pół roku napiszesz, że "Kopacz jest najlepszym premierem po '89" :-)))

forum.gazeta.pl/forum/w,28,154079842,154079842,Piekne_pozegnanie_najlepszego_polskiego_premiera.html
    • glos_forum Re: Tusk i Kopacz - "możecie ją sobie wymienić" 30.09.14, 11:28
      taaak teraz lemingi mają dysonans poznawczy
      • damakier1 Re: Tusk i Kopacz - "możecie ją sobie wymienić" 30.09.14, 15:23
        A co tu jest do poznawania? Skończyła się instrukcja "pisać i mówić, że Kopacz to marionetka Tuska i będzie rządzić pod jego dyktando", a zaczęła się instrukcja "pisać i mówić, że Kopacz nie słucha, a Tusk się wścieka".

Ale skoro takie okropne było, że Kopacz bezwolnie będzie wykonywać polecenia Tuska, to teraz, kiedy okazuje się, że jest samodzielna - powinniście ją chwalić, nieprawdaż?
      • glos.sumienia.forum Re: Tusk i Kopacz - "możecie ją sobie wymienić" 30.09.14, 16:28
        Tak, widać to w ich zachowaniu. Lemingi czekają na SMSa POmagającego rozumieć świat.
    • 14pol Re: na allegrojuż próbowałem... 30.09.14, 18:31
      oferują tylko mopa od s.racza i to w dodatku używkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka