Dodaj do ulubionych

Niegłupi pomysł SLD,

20.10.14, 18:00
chcą pozbawić straż miejską możliwości przeprowadzania kontroli fotoradarowej, i to mi się podoba, bo teraz w większości miast SM służy jako maszynka do łatania dziury budżetowej, nie zajmują się tym do czego zostali powołani, tylko zajmują się radarami albo biją ludzi, jak to ma miejsce w Szczecinku, tylko że taki sam pomysł miała Ruchawka, i jakoś nie przeszedł w sejmie, więc dlaczego teraz miało by być inaczej, niemniej jednak niezły pomysł.

wiadomosci.onet.pl/kraj/sld-pozbawic-straz-miejska-mozliwosci-przeprowadzania-kontroli-fotoradarowej/9jf1h
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 18:11
      debilno-populistyczny, typowy dla pokomunistycznych wypierdków , nie mają sensownych
      pomysłów to chcą socjalizm wprowadzać .
      na strażników z foto jest prostszy sposób ,przestrzegać przepisów i tylko tyle.
      • czan-dra Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 18:26
        Co prawda, to prawda, kiśle atakują cię pod sklepem, a strażnicy w krzakach pilnują radarów, ale wystarczy przestrzegać przepisów i tylko tyle, bo jeśli przestrzegasz przepisy, to kiśle od razu uciekają prawda?
        • m.c.hrabia Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 18:30
          kiśle atakują cię pod sklepem

mówiąc szczerze za głupi jestem aby pojąć o co ci chodzi .
          • czan-dra Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 18:39
            Dobra, kiśle, czyli subkultura, której członkowie charakteryzują się wstrętem do pracy, mycia, golenia, a wielką estmą darzą wina, te po trzydzieści złotych za ...sześć litrów, nigdy nie próbowali od ciebie wyłudzić, jak nie po dobroci to zastraszając, na wino?
            I czy nie rozganianiem tych panów z subkultury pownna zajmować się SM, a nie czajeniem się po krzakach i pilnowaniem radarów, tak, tylko pytam.
            • m.c.hrabia Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 18:51
              I czy nie rozganianiem tych panów z subkultury pownna zajmować się SM

jeśli ci chodzi o panów którym permanentnie brakuje 50 gr do ...
              to odpowiedź brzmi nie , dopóki nie łamią prawa ,
              nigdy nie próbowano mnie zastraszyć ( może to tylko przez mój wielki brzuch i "średni" wzrost )
              albo widok paskudnej gęby odstręczał :(
    • mariner4 Tylko policja powinna mieć do tego prawo 20.10.14, 18:49
      Żadne inspecjie transportu drogowego, straże i tak dale. Wyposażyć policję dobrze i koniec.
      M.
      • taniarada Policja w naszym kraju to cienki bolo 20.10.14, 19:02
        I potrzebuje wsparcia.Blokowiska w naszych miastach to tygiel .Jeśli jarzy to Czan-dra i reszta.Gnojki ,łobuzy i chuligani prowadzą swoje rządy w tych blokowiskach .Nie żałuję tego młodzieńca ,bo powinien dostać wycisk lepszy niż wymach pałką i gazem.Straż Miejska potrzebna jest w miastach jak woda .I guzik mnie obchodzą radary.
        • simera16 Re: Policja w naszym kraju to cienki bolo 20.10.14, 19:28
          taniarada napisał(a):

> I potrzebuje wsparcia.Blokowiska w naszych miastach to tygiel .Jeśli jarzy to
          > Czan-dra i reszta.Gnojki ,łobuzy i chuligani prowadzą swoje rządy w tych blokow
          > iskach .Nie żałuję tego młodzieńca ,bo powinien dostać wycisk lepszy niż wymach
          > pałką i gazem.Straż Miejska potrzebna jest w miastach jak woda .I guzik mnie o
          > bchodzą radary.
          >
          A po co ci oni potrzebni? Są skuteczniejsi od policji, czy cUś?
        • wujaszek_joe Re: Policja w naszym kraju to cienki bolo 20.10.14, 20:56
          czemu nie żałujesz tego chłopaka? czym sobie zasłuży na spotkanie z sadystami?
      • simera16 Re: Tylko policja powinna mieć do tego prawo 20.10.14, 19:27
        mariner4 napisał:

> Żadne inspecjie transportu drogowego, straże i tak dale. Wyposażyć policję dobr
        > ze i koniec.
        > M.
        >
        Oczywiście, ze masz rację! Po kiego powielać pracę policji?
    • sverir Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 18:57
      A tu poseł SLD przyznał, co go naprawdę boli:
      "Jak tłumaczył, pieniądze uzyskane z karania kierowców w ten sposób, trafiają obecnie do budżetów gmin czy miast, a nie do Krajowego Funduszu Drogowego".

Przecież tu nie chodzi o to, żeby nie łupić kierowców, ale żeby mandaty wystawiały państwowe instytucje, dzięki czemu dostanie budżet państwa, a nie samorząd.
      • czan-dra Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 19:20
        Ale idea jest kusząca, prawda?
        A co do budżetu, to wolałbym żeby dostawał je samorząd, a nie budżet państwa, tylko SM nie powinna robić z tego priorytetu, i traktować tego jako jedyne do czego została powołana.
    • czan-dra Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 20:53
      Ten ochlapus też chce likwidacji SM, ale ten ze względu na to że policja go poturbowała, nie może jej dosięgnąć, to mści się na innych mundurowych, kandydat, by go coś do morza wciągnęło.

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,wipler-chce-zlikwidowac-straz-miejska-jej-dzialania-sa-czesto-patologiczne,146626.html
    • wujaszek_joe Re: Niegłupi pomysł SLD, 20.10.14, 21:00
      ja nie rozumiem, kto w ogóle mógł dac uprawnienia policyjne przygłupim krewnym sołtysa.
      polecam "Emil łowca fotoradarów".
      Człowiek obnaża ich debilizm i upajanie się pozorną władzą.
      Policjanci są jednak trochę lepiej przefiltrowani. Nie brak tam bezkarnych psycholi ale to się zmienia.
      Prawo do zaprowadzania porządku mogą miec jedynie profesjonalne słuzby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka