Dodaj do ulubionych

Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku

24.10.14, 20:33
Przeczytałem dzisiaj to:
www.tvn24.pl/dariusz-kmiecik-i-brygida-frosztega-kmiecik-posmiertnie-uhonorowani-przez-prezydenta,481337,s.html

Rozumiem, że media się dzisiaj zaspokajają śmiercią znajomych, ale to, że się na kogoś zawalił dach w wyniku wybuchu gazu w domu mieszkalnym - czyli zwykłego wypadku - nie uprawnia prezia Bronka do deprecjonowania odznaczeń państwowych. Gdyby ci dziennikarze nie zginęli, a w mediach nie byłoby wrzawy, to dostaliby może, jeśli w ogóle, Krzyż Zasługi za jakieś 20 lat.

To może każdej ofierze wypadku przyznawać jakiś krzyż oprócz nagrobnego? Kancelaria prezia Bronka nie ma co robić i bawi się jak kancelaria Lecha Kacza? Obrzydlistwo. Kliniczny przypadek demokracji medialnej, gdy się nabija elektorat, bo ludność się wzruszyła spersonalizowanym nieszczęściem - z nazwiskiem i fotką. Nikt nie zwraca uwagi na notatkę "4 osoby zabite w wypadku samochodowym", bo media nie dają im "podgrzanka". Jestem zdegustowany, to ohydne.
Obserwuj wątek
    • kaczyjar4 Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 24.10.14, 20:42
      Co chcesz o p. prezydęęta -On nie myśli tylko - pier.oli glupoty.
    • valar-morghulis O górników z Halemby czy Mysłowic 24.10.14, 20:45
      pies z kulawą nogą nie spytał, że o 250 000 zł. dla każdej osoby osieroconej przez ofiary, nie wspomnę.
      • kaczyjar4 Re: O górników z Halemby czy Mysłowic 24.10.14, 21:11
        Mamy CIULA nie prezydenta - śmieszny coraz grubszy człowieczek - zadowolony z siebie - dupek!!!!!!!!!!!!
    • szwampuch58 Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 24.10.14, 22:10
      hmmmm, nalezy siem,wszak to wyrobnicy propagandy POPiSu
    • wiosnaludzikow Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 24.10.14, 23:34

> To może każdej ofierze wypadku przyznawać jakiś krzyż oprócz nagrobnego? Kancel
      > aria prezia Bronka nie ma co robić i bawi się jak kancelaria Lecha Kacza? Obrzy
      > dlistwo. Kliniczny przypadek demokracji medialnej, gdy się nabija elektorat, bo
      > ludność się wzruszyła spersonalizowanym nieszczęściem - z nazwiskiem i fotką.
      > Nikt nie zwraca uwagi na notatkę "4 osoby zabite w wypadku samochodowym", bo me
      > dia nie dają im "podgrzanka". Jestem zdegustowany, to ohydne.
      Cyniczne, głupie,ohydne......żenujące.
      • don.kichote Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 24.10.14, 23:40
        wiosnaludzikow napisał:

> Cyniczne, głupie,ohydne......żenujące.

Twoje też...
        • wiosnaludzikow Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 06:58
          Odszczeknąć się jak Ty to i dziecko w piaskownicy potrafi. Może uargumentuj ? Potrafisz ? Zbierz myśli i spróbuj??
          • don.kichote Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 10:49
            wiosnaludzikow napisał:

> Odszczeknąć się jak Ty to i dziecko w piaskownicy potrafi. Może uargumentuj ? P
            > otrafisz ? Zbierz myśli i spróbuj??

Napisałeś to na tyle niejednoznacznie, że do tej pory nie wiem, czy
            Cyniczne, głupie,ohydne......żenujące
            dotyczy postępku prezia, czy Twojego stosunku do treści wątku tytułowego, który zacytowałeś w całości (i jego autora?)!
            • wiosnaludzikow Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 12:26
              Do decyzji Komorowskiego i robienia sobie PR na krzywdzie ludzkiej. Tfu !
              • don.kichote Jeśli tak - to odszczekuję! 25.10.14, 13:17
                wiosnaludzikow napisał:

> Do decyzji Komorowskiego i robienia sobie PR na krzywdzie ludzkiej. Tfu !
    • dystans4 Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 24.10.14, 23:56
      Wyrazy współczucia dla Rodziny.
      Ale śmierć w wypadku nie stanowi zasługi, za którą należy się nagroda.
      Nie powinno tego być.
      Ten prezydent kompromituje urząd, tym razem bardziej, niż nieznajomością ortografii.
      • don.kichote Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 00:13
        dystans4 napisał:

> Nie powinno tego być.

TKM - i kto mu zabroni?!

> Ten prezydent kompromituje urząd, tym razem bardziej, niż nieznajomością ortogr
        > afii.

Dokładnie!
        Mam jeszcze cichą nadzieję, że ktoś mu to wyperswaduje.
        Przecież to wtopa większa, niż ułaskawienie Sobotki...
        • wiosnaludzikow Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 06:59
          Nikt Mu nie wmówi, że białe jest buałe a czarne jest czarne.
      • snajper55 Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 05:07
        dystans4 napisał:

> Wyrazy współczucia dla Rodziny.
        > Ale śmierć w wypadku nie stanowi zasługi, za którą należy się nagroda.
        > Nie powinno tego być.

Powiedz to Kaczyńskiemu.

S.
        • piq dlaczego dystans ma to mówić Kaczyńskiemu,... 26.10.14, 04:40
          ...towarzyszu admilicjancie? To, że zajmujecie się ormowstwem forumowym, nie uprawnia was do udzielania poleceń, komu kto ma coś powiedzieć. Wasza władza sięga tylko wypieprzania postów "pa uważaniju". I ewentualnie jeszcze możecie na mnie donieść.
    • maciej508 Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 07:22
      A jak by tam zginą(dobrze że nie)- jeszcze jeden człowiek jakiś n.p monter,kierowca,sprzedawca i.t.d to też by dostał odznaczenie państwowe???
      • porannakawa01 Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 16:05
        maciej508 25.10.14, 07:22
        A jak by tam zginą(dobrze że nie)- jeszcze jeden człowiek jakiś n.p monter,kierowca,sprzedawca i.t.d to też by dostał odznaczenie państwowe???

Jest to deprecjonowanie systemu odznaczeń.
        Monter, kierowca?
        Za nimi nie stoi potęga zwana mediami.
        To jest ta słabość!
    • zapijaczony_ryj głupota 25.10.14, 07:26
      jan_zizka napisał:
      >
      > To może każdej ofierze wypadku przyznawać jakiś krzyż oprócz nagrobnego? Kancel
      > aria prezia Bronka nie ma co robić i bawi się jak kancelaria Lecha Kacza? Obrzy
      > dlistwo. Kliniczny przypadek demokracji medialnej, gdy się nabija elektorat, bo
      > ludność się wzruszyła spersonalizowanym nieszczęściem - z nazwiskiem i fotką.
      > Nikt nie zwraca uwagi na notatkę "4 osoby zabite w wypadku samochodowym", bo me
      > dia nie dają im "podgrzanka". Jestem zdegustowany, to ohydne.
    • zgred-zisko Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 25.10.14, 14:54
      Rozumiem, że pewne zawody można by uznać za "zasłużone" z definicji. Np. strażacy czy ratownicy wszelkiego rodzaju. Ale zaliczanie dziennikarstwa do zawodów zasłużonych, to przesada.
    • adamszem Nie wymagajmy od prezydenta... 25.10.14, 15:59
      Nie wymagajmy od prezydenta za wiele. Skoro nie zna nawet ortografii, to niby dlaczego ma potrafić myśleć?
      • dystans4 Re: Nie wymagajmy od prezydenta... 25.10.14, 16:23
        Mimo to nie ułaskawia morderców i innych przestępców, jak Kaczyński. Jakiś postęp jest.
        • zapijaczony_ryj Tamten miał kłopoty z percepcją.Potrafił wyzwać od 26.10.14, 07:07
          dystans4 napisał:

> Mimo to nie ułaskawia morderców i innych przestępców, jak Kaczyński. Jakiś post
          > ęp jest.
          >

małp w czerwonym, albo od naćpanych jakichchś
      • sten44 Re: Nie wymagajmy od prezydenta... 25.10.14, 16:23
        Spadkobiercy po Kmieciku powinni dostać od TVN kasę za 3 dni nadawania epitafiów. Myślałem , ze tam zginął papież z kochanka i ich 6-cioro dzieci. Dzień w dzięń umiera tak czy owak 1500 Polaków. I to bardziej zasłużeni jak ten co kochał sport i miał trudny odcinek Slązk. Jakoś pustki w TVN nie ma bo to zero wiadomości.
        Wstajesz i gó... wiesz. To ich credo i praktyka.
      • jan_zizka Drogi tarzyszu szemito,... 25.10.14, 21:04
        ...twój ulubiony prezydent zamordowany zdradziecko w Katyniu miał na sumieniu zdradę główną przy okazji sprzedaży rakiet plot "grom" do Gruzji i musiał przehandlować fakt, że nie stanie przed Trybunałem Stanu, za odstąpienie od publikacji 2. części raportu o WSI.

Dokładnie rzecz biorąc: sprzedał "gromy" nie dość, że z rezerwy alarmowej polskiej o.p.l., to jeszcze z głowicami oprogramowanymi owocem kilkunastu lat pracy NATOwskich wywiadów, czyli kodami identyfikacyjnymi sowieckich samolotów bojowych. Gdy tylko, co było do przewidzenia, a być może uzgodnione z rosyjską agenturą w kancelarii Lecha Kaczyńskiego, "gromy" wpadły w Gruzji w łapki kacapów, natychmiast zmieniono kody rozpoznawcze ruskich samolotów.

Zatem nawet nie próbuj potępiać znajomości ortografii i idiotycznej decyzji o krzyżach zasługi w obliczu haniebnej i głupkowatej "polityki jagiellońskiej" Lecha Kaczyńskiego, jakże szkodliwej dla Polski i dla całego NATO.
        • zdybex Re: Drogi tarzyszu szemito,... 25.10.14, 21:18
          Zawsze uwazałem , że młodszy brat prezesa był niedotleniony przy porodzie i jakis taki, (mama opisywała, że był siny) ze go koledzy uważali za głupka.. Widziałeś jego żonę? Leśne mzimu. Starsze od całego swiata ze sfałszowaną metryką. To nie jest udana genetycznie rodzina.
          • jan_zizka ja Lecha nawet lubiłem,... 25.10.14, 21:38
            ...ale on się do polityki nie nadawał. Szedł za bratem, który moim zdaniem jest na liście obcej służby od lata 1982 roku, gdy ktoś wyjął go spod nadzoru SB i kazał skierować jego teczkę do archiwum. To jest oczywiste, tym bardziej, że chłoptaś, który był nikim, od tamtej pory szybko pnie się w górę w hierarchii i ląduje bardzo blisko Wałęsy, a nawet staje się ministrem stanu w warunkach działania małej konstytucji.

I nie ma bieżącej teczki na SB.

Obydwaj są bardziej podobni do rodziny Świątkowskich niż do Kaczyńskiego-ojca. Mam tu portret polskiego patrioty Stanisława Świątkowskiego, poległego w 1939 roku, który jest łudząco podobny do bliźniaków Kaczyńskich.
            www.archiwumkorporacyjne.pl/wp-content/uploads/2010/09/swiatkowskileo-m.jpg

Ale niektórzy Świątkowscy z tejże samej rodziny byli patriotami sowieckimi. Jak wiadomo. A niektórzy z nich najprawdopodobniej szczególną opieką dażyli rodzinę Kaczyńskich. Np. kuzyn Wilhelm.
            • wiosnaludzikow Re: ja Lecha nawet lubiłem,... 26.10.14, 08:42
              jan_zizka napisał:

> ...ale on się do polityki nie nadawał. Szedł za bratem, który moim zdaniem jest
              > na liście obcej służby od lata 1982 roku, gdy ktoś wyjął go spod nadzoru SB i
              > kazał skierować jego teczkę do archiwum. To jest oczywiste, tym bardziej, że ch
              > łoptaś, który był nikim, od tamtej pory szybko pnie się w górę w hierarchii i l
              > ąduje bardzo blisko Wałęsy, a nawet staje się ministrem stanu w warunkach dział
              > ania małej konstytucji.
              >
              > I nie ma bieżącej teczki na SB.
              Tusk z kolei był zwerbowany przez STASI, Komorowski przez MOSAD, Miller nie musiał......do lekarza !
              • piq potrafisz kiedyś coś poprzeć argumentem,... 26.10.14, 12:27
                ...ludzikow? Czy tylko tak pinkolisz, żeby pinkolić.

Jest na stronie IPNu tabelka o Jaro, jest tam wszystko wypisane jak na dłoni, wszystkie fakty. Nie znam z tamtych czasów nawet działacza Solidarności szczebla zakładowego, który by nie miał teczki. A Jaro nie miał od sierpnia 1982, bo ktoś ją kazał wycofać z bieżącej pracy esbecji. Figurant sprawy z 1983 roku - bez założonej bądź aktualnej teczki! I na dodatek zabezpieczenie w końcówce lat 1980., gdy nie ma się bieżącej teczki?

Następnym razem, ludzikow, zastanów się, czy pisać. Lepiej nie pisać, jak się nie ma co pisać poza dowodami własnego niepozbierania. Ja mam przynajmniej pośrednie dowody na to, co piszę, ludzikow. W oficjalnych dokumentach.
        • wiosnaludzikow Re: Drogi tarzyszu szemito,... 26.10.14, 08:40
          jan_zizka napisał:

> ...twój ulubiony prezydent zamordowany zdradziecko w Katyniu miał na sumieniu z
          > dradę główną przy okazji sprzedaży rakiet plot "grom" do Gruzji i musiał przeha
          > ndlować fakt, że nie stanie przed Trybunałem Stanu, za odstąpienie od publikacj
          > i 2. części raportu o WSI.
          >
          > Dokładnie rzecz biorąc: sprzedał "gromy" nie dość, że z rezerwy alarmowej polsk
          > iej o.p.l., to jeszcze z głowicami oprogramowanymi owocem kilkunastu lat pracy
          > NATOwskich wywiadów, czyli kodami identyfikacyjnymi sowieckich samolotów bojowy
          > ch. Gdy tylko, co było do przewidzenia, a być może uzgodnione z rosyjską agentu
          > rą w kancelarii Lecha Kaczyńskiego, "gromy" wpadły w Gruzji w łapki kacapów, na
          > tychmiast zmieniono kody rozpoznawcze ruskich samolotów.
          Dalej popularyzujesz tę wrzutkę WSI ? Ci co tą plotę wprowadzili z Ciebie się śmieją przede wszystkim wypowiadając : ciemny lud wszystko kupi.
          • piq udowodnijcie, ludzikow,,... 26.10.14, 12:29
            ...że to sprawka WSI. Ja mam w zanadrzu karierę Roberta Draby i jego obecny biznes z bratem El Assira. Spółka jest w KRS. Ty nie masz nic. Więc najlepiej spadaj w podskokach.
    • wiosnaludzikow nie tylko Komorowski ....dla każdej ofiary wypadku 26.10.14, 05:07
      Pamiętacie wypadek autokaru we Francji w 2007 roku ? Zginęło wtedy 26 osób.
      Rząd PiS i obydwaj Kaczyński przyznali wtedy renty specjalne jakby osoba bliska ofiary jednego wypadku czymkolwiek różniła się od osoby bliskiej ofiary tego wypadku.
      fakty.interia.pl/news-rzad-przyjal-program-dla-ofiar-pielgrzymki,nId,824351
      • marudna.menda Re: nie tylko Komorowski ....dla każdej ofiary wy 26.10.14, 07:37
        Mnie sie zdaje, ze Bul Komorowski po prostu kontynuuje tradycje rozpoczeta przez Lecha Kaczynskiego, ktory ustanawial powypadkowa zalobe narodowa. Taki medalik to chyba tansza formula?
        • wiosnaludzikow Re: nie tylko Komorowski ....dla każdej ofiary wy 26.10.14, 08:38
          marudna.menda napisał:

> Mnie sie zdaje, ze Bul Komorowski po prostu kontynuuje tradycje rozpoczeta prze
          > z Lecha Kaczynskiego, ktory ustanawial powypadkowa zalobe narodowa. Taki medali
          > k to chyba tansza formula?
          Prędzej zrozumiem już żałobę narodową niż mały, duży medal ...za śmierć.
          • marudna.menda Re: nie tylko Komorowski ....dla każdej ofiary wy 26.10.14, 14:06
            Prawde powiedziawszy nie rozumiem ani tego, ani tego. Sam fakt, ze tylko niektorzy zmarli dostepuja tych zaszczytow swiadczy o ich nieadekwatnosci. Nawet pogrzeb na koszt panstwa wydaje sie byc nieporozumieniem bo panstwo to podatnik i niby dlaczego mialby placic za czynnosci, za ktore kidys bedzie musiala zaplacic jego rodzina, no chyba ze zginie w jakims stosownym wypadku.
    • scoutek Re: Złoty Krzyż Zasługi dla każdej ofiary wypadku 26.10.14, 09:39
      a Wawel dla każdej ofiary wypadku lotniczego

prezydent wypełnia tylko wniosek KRRiTv
      a takich blaszek, jak Złoty Krzyż Zasługi rozdaje się na pęczki
      i tysiące Polaków są nimi obdarowani w ciągu roku
      to nie Orzeł Biały

jesteście obrzydliwi, tak się wywnętrzać przy okazji tragicznej śmierci naprawdę znanych na Śląsku dziennikarzy
      Dariusza znacie z tvn i tvn24
      a jego żona była na Śląsku znana ze swojej działalności społecznej

i te blaszki dostali za robotę, zaangażowanie a nie za taką czy inną śmierć

ogarnijcie się panowie, nie bądźcie zawistni jak cała reszta
      wstyd mi za was
      • piq znam wiele osób przez dziesiątki lat... 26.10.14, 12:49
        ...poza obowiązkami wynikającymi z pracy zawodowej z poświęceniem swojego wolnego czasu pracujących dla ludzi i społeczeństwa. Zasada przyznawania Krzyża Zasługi obejmuje "ofiarność". A oni nigdy nie dostali ani pół odznaczenia.

Wokół tragicznej śmierci zawodowo działających publicznie dziennikarzy Kmiecików media zrobiły kilkudniową akcję promocyjną, epatując publiczność szczegółami, pokazując zdjęcia i personalizując przekaz zgodnie z manipulacyjnymi technikami mediów, które znam, bo w mediach pracowałem. Śp. Władysław P. jako 15-letnie dziecko walczył na froncie, bo sobie sfałszowal metrykę, po wojnie pracował w drukarni, a poza godzinami pracy dbał o to, żeby młodzież w jego wsi uprawiała sporty, działając w miejscowym LZSie. Zmarł zwyczajnie, po ponadsześcdziecięcioleciu działania dla ludzi, w tym z narażeniem własnego życia. Nigdy nie dostał niczego. Nawet tej twojej blaszki.

To, że ktoś ginie w wypadku, a w mediach o nim głośno, bo sam pracuje w mediach, nie uzasadnia nadawania odznaczenia państwowego, kochanie. Nie wątpię, że sami śp. Państwo Kmiecikowie oburzyliby się tym, co się stało i co się dzieje.

Zmarły na raka dziennikarz TVN Marcin Pawłowski jakoś nie dostał żadnej "blaszki". Zamordowany dziennikarz śledczy Jarosław Ziętara także - bo nie było wtedy mediów aż tak podgrzewających njusy?

Nie jestem zawistny, bo nie chcę zginąć w wypadku, by dostać ową twoją "blaszkę". Uważam za hańbę powód i sposób przyznania tego odznaczenia przez pana prezydenta. I wiem, że mam rację.
        • taniarada Re: znam wiele osób przez dziesiątki lat... 26.10.14, 13:23
          Pan prezydent nie tylko rozdaje medale na lewo i prawo.Sadzi też dęby ,pisze listy .Przez to ma 80% poparcia .Tylko kto go popiera .
          • piq Taniu, zajmij ty się swoim krajem,... 26.10.14, 16:29
            ...nasz pan prezydent akurat nie rozdaje medali na prawo i lewo, natomiast mnie chodzi o zasadę w tym przypadku.

Wasz prezidient, owszem, może i rozdaje medale na prawo i lewo, ale cóż ma bida zrobić, skoro Ukraińcy nie chcą mu oddać kraju i jego tacy np. pskowscy komandosi wracają do twojego kraju jako gruz 200.
        • scoutek Re: znam wiele osób przez dziesiątki lat... 26.10.14, 13:47
          Tak piq, najważniejsze jest ostatnie zdanie w twoim poście: wiem, że mam rację

I z tym już nie zamierzam dyskutować, bo to wyklucza jakąkolwiek polemikę
          • piq no coż, nie mając argumentów... 26.10.14, 16:30
            ...można się chwycić i takiego uzasadnienia rejterady.
    • kaczaglina i dla Matusi tez! 26.10.14, 16:36
      ona miala pare wypadkow przy pracy.
      • piq no nie, Martusia przy pracy miała... 26.10.14, 16:45
        ...wpadki, a nie wypadki.
    • kaczaglina I dla Martusi tez! 26.10.14, 16:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka