Dodaj do ulubionych

Głosowanie

20.11.14, 12:23
Pokazano dzis w tv , jak wygladała telewizyjna instrukcja głosowania. Widziałem to pierwszy raz i niestety była to zła instrukcja. Osoby ze tak powiem ,,bystre inaczej" mogly nie zrozumieć, ponieważ pokazano cztery karty ( kazda w innym kolorze) i na kazdej karcie zrobiono krzyzyk. Jednak nie dodano ze kolor może sie składac z kilku kartek ( ksiażeczka). Nie kazdy jest bystrzakiem, nie kazdy widocznie przeczytał instrukcje na karcie , albo nie zrozumiał i mamy tyle głosów nieważnych.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Głosowanie 20.11.14, 12:47
      volupte napisał:

> Pokazano dzis w tv , jak wygladała telewizyjna instrukcja głosowania. Widziałem
      > to pierwszy raz i niestety była to zła instrukcja. Osoby ze tak powiem ,,bystr
      > e inaczej" mogly nie zrozumieć, ponieważ pokazano cztery karty ( kazda w innym
      > kolorze) i na kazdej karcie zrobiono krzyzyk. Jednak nie dodano ze kolor może
      > sie składac z kilku kartek ( ksiażeczka). Nie kazdy jest bystrzakiem, nie kazdy
      > widocznie przeczytał instrukcje na karcie , albo nie zrozumiał i mamy tyle gł
      > osów nieważnych.

Tłumaczenie pasażera bez biletu: ja nie wiedziałem, że trzeba bilet skasować.

S.
      • volupte Re: Głosowanie 20.11.14, 12:50
        Nie.Raczej nie wiedział gdzie:-)
        • snajper55 Re: Głosowanie 20.11.14, 13:36
          volupte napisał:

> Nie.Raczej nie wiedział gdzie:-)

Ani ile razy. :)

S.
          • volupte Re: Głosowanie 20.11.14, 13:44
            Mozemy sobie kpić, drwic i zartować , ale nie zmienia to faktu ze ten spot informujący o sposobie skreślania był zły.
    • pis_da_deby Re: Głosowanie 20.11.14, 12:49
      volupte napisał:

> Pokazano dzis w tv , jak wygladała telewizyjna instrukcja głosowania.

Nie wiem czy mam racje ale dla mnie glosowanie to opowiedzenie si za lub przeciw w odroznieniu od wyborow kiedy wybiera sie sposrow wiekszej ilosci mozliwosci
      • volupte Re: Głosowanie 20.11.14, 12:51
        Moze i masz rację , ale zrozumiałeś?
        • pis_da_deby Re: Głosowanie 20.11.14, 13:28
          volupte napisał:

> zrozumiałeś?

Jasne
          • volupte Re: Głosowanie 20.11.14, 13:35
            ,,madrej głowie dosć po słowie"
    • camille_pissarro nie do końca prawda, 20.11.14, 12:58
      nie dalej niż pół roku temu były wybory do PE, też była książeczka i na pierwszej stronie była partia Z.Ziobry, która uzyskała nieco ponad 4% głosów. Ile w tamtym głosowaniu było nieważnych głosów ? Masz Polaków za durni ?
      • volupte Re: nie do końca prawda, 20.11.14, 13:17
        Podobnie jak Jacek Kurski;-) Ziobro dlatego dostał te 4% bo był na pierwszej stronie.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: nie do końca prawda, 20.11.14, 13:22
        Wtedy wybory były przecież sfałszowane kamilku.
        • snajper55 Re: nie do końca prawda, 20.11.14, 13:38
          religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Wtedy wybory były przecież sfałszowane kamilku.

Wszystkie wybory były fałszowane poza tymi z 2005 roku. Tak jak wszystkie teczki esbeckie były prawdziwe poza tą Prezesa.

S.
    • volupte Re: Głosowanie 20.11.14, 14:36
      Tego tez widocznie nie przeczytali. ,,21 listopada wybory samorządowe, z punktu widzenia wyborcy - najtrudniejsze. Na kartkach trzeba będzie postawić sporo krzyżyków. Aby głos był ważny w kratce musi być postawiony krzyżyk "x" a punkt przecięcia kresek musi się znaleźć w polu kratki. Proste? Niby tak... ale niektórzy stawiają "ptaszki" lub coś w rodzaju "v" - a taki głos jest nieważny. Także minusy czy kropki są niedozwolone. Informacja o tym, jak oddać głos żeby był ważny, jest umieszczona na każdej karcie i na plakatach w lokalach wyborczych. Powinni nią służyć też członkowie komisji, oczywiście nie sugerując na kogo należy zagłosować. Poniżej prezentujemy ile dokładnie głosów można oddać i na jakich kartach."
    • volupte Re: Głosowanie 20.11.14, 15:14
      Słucham od wczoraj tych polityków wzywajacych do powtórki wyborów i właściwie z tego jest prosty wniosek. Oni sobie robia taka wzajemna klakę i chca budować wrażenie jacy to sa prawi i sprawiedliwi , a przeciez wszyscy wiedza ze z powodu tej ilości niewaznych głosów nie da sie zrobic powtórki . A że system informatyczny sie niesprawdzil tez nie , bo mozna policzyc ręcznie , co jest robione. To wszystko humbug i udawana awantura dla tych przygłupów co oddali niewazne głosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka