Dodaj do ulubionych

"Je suis Ania"

02.02.15, 14:48
"Wiele osób wyraziło już swoje wsparcie dla Anny Grodzkiej. Na portalach społecznościowych powstało wydarzenie "Je Suis Ania" ("Jestem Ania"), które zachęca do wyrażenia solidarności z posłanką. To nawiązanie do akcji "Je Suis Charlie". Po ataku terrorystów na redakcję francuskiego tygodnika "Charlie Hebdo" wielu ludzi solidaryzowało się z ofiarami i wyrażało swoje poparcie dla dziennikarzy, publikując zdjęcia na portalach społecznościowych."

No bez jaj! A co z brutalnym atakiem na sferę prywatną Magdaleny Ogórek jaką przeprowadził dziennik degeneratów ( ukłony Ryju) - "Fakt"!
Czy postępowa część społeczeństwa tylko w "Ani" dostrzega kobiecość, którą należy chronić?

wiadomosci.onet.pl/kraj/komentarze-po-publikacji-tygodnika-wsieci-burza-w-internecie/jp22j
Obserwuj wątek
    • ayran Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 14:53
      Je suis Concombre
    • panzerrover Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 15:01
      Skoro można publikować karykatury papieża, czy Mahometa, to dlaczego nie można pokazać na fotomontażu jak A. Grodzka goli swoją twarz boksera a za nią stoi fajna kobieta- podobno partnerka hetero ("żona"?).
      Może to całe jej trans to ściema Palikota? Zanim na niego- nią zagłosuję, to chcę wiedzieć czy ma penisa, czy nie.
      • tw_wielgus Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 15:05
        W sieci krążył filmik przecinający wszelkie spekulacje w tym temacie.
        Ania tłumaczył się, co prawda, że to dubler ale na kilometr pachniało to ściemą.

Co do Grodzkiej to jeżeli ktoś się pcha na świecznik to niestety musi liczyć się z tym, że go wsadzą pod roentgen Tym bardziej jeżeli ze swojej inności czyni "atut" polityczny.
      • man_sapiens Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 15:58
        > Skoro można publikować karykatury papieża, czy Mahometa, to dlaczego nie można
        > pokazać na fotomontażu jak A. Grodzka goli swoją twarz boksera a za nią stoi fa
        > jna kobieta- podobno partnerka hetero ("żona"?).

Można. Można też uważać, że to prymitywne chamstwo.
      • sipleg Re: "Je suis Ania" 03.02.15, 07:38
        skoro tak to może popis zacznie się interesować niejakim Jarosławem K - jego orientacja seksualna do dziś stanowi tajemnicę ..
    • czan-dra Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 15:37
      A pamiętasz, gdy pisano o Marcie Kaczyńskiej, i jej zmienności uczuć, to prawdziwi dziennikarze mało zawału nie dostali, ochrona prywatności i takie tam bzdety, a teraz te szmaty umysłowe, żeby nie napisać "putany" sami zaglądają pod pierzynę tak samo było w przypadku Ziobry i jego "wybranki serca", wtedy be, teraz cacy, a w dupie mam takich dziennikarzy.
    • lauriane Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 15:55
      L. "Je suis abasourdi "za kazdym razem jak widze ja (jego) lub slysze.....
      Wyglada na to, ze w PL jest jakis rodzaj niszy dla laknacych "takiej klasy"
      J.C.
    • man_sapiens Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 15:57
      > Czy postępowa część społeczeństwa tylko w "Ani" dostrzega kobiecość, którą
      > należy chronić?

Nie wiem czy jestem postępowa częścią ludzkości - według mnie nie. W sprawie Grodzkiej i Ogórek nie chodzi o ochronę "kobiecości" (cokolwiek by to miało znaczyć), ale o ochronę prywatności człowieka, elementarną kulturę i dobre wychowanie. Na dodatek nawiązanie w tej sprawie do tragicznego zamachu na Charlie Hebdo jest co najmniej bez gustu.
      • tw_wielgus Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 16:22
        " nie chodzi o ochronę "kobiecości" (cokolwiek by to miało znaczyć)"
        No widzisz nawet Ty człowiek nieprzeciętnie inteligentny i zorientowany w tematyce dzender ma problem ze zdefiniowaniem pojęcia "kobiecości". Do czego to doszło?

Mnie interesuje nie samo zjawisko, bo tak jak napisałem, jeżeli ktoś się pcha na państwowe urzędy to prasa ma go prawo prześwietlić do 3 ciego pokolenia wstecz.
        A o reakcję na "hejt". Inny w przypadku p. Ogórek ( gdzie zostało zaatakowane tak naprawdę jej dziecko) a Grodzką czyniącą atut ze swojej seksualności.
        • piotr7777 a kim byłby Krzysztof Bęgowski alias Anna Grodzka 02.02.15, 17:08
          ...gdyby nie (prawdziwa lub rzekoma) transseksualność.
          Byłby to zwykły postkomunistyczny aparatczyk bez jakiś szczególnych kwalifikacji. A tak jest to osoba powszechnie znana. Więc niestety w jej (jego) przypadku to część wizerunku.
          Ja osobiście uprzedziłem się do tego zjawiska, gdy oznajmiło, że nie ma zdania w sprawie morderstwa ks. Popiełuszki. W wypadku osoby, która wtedy była dorosła i świadoma takie zdanie jest haniebne.
          Dlatego niespecjalnie współczuję tej osobie. Może to wredne, ale trudno.
          • dystans4 Re: a kim byłby Krzysztof Bęgowski alias Anna Gro 02.02.15, 17:12
            Może tak: mnie transseksualność tej osoby obchodzi tyle co nic. Natomiast ma znaczenie, to co we wpisie wyżej i cały szereg podobnych "dokonań". Wnioski oczywiste, używać języka adekwatnego do przedmiotu rozmowy, cokolwiek niecenzuralne.
            • piotr7777 Re: a kim byłby Krzysztof Bęgowski alias Anna Gro 02.02.15, 17:17
              dystans4 napisał:

> Może tak: mnie transseksualność tej osoby obchodzi tyle co nic.

A czym jeszcze wyróżnia się Bęgowski alias Grodzka poza nieokreśloną płcią?
              Bo Biedroń przynajmniej ma szansę pokazać się nie jako "dyżurny gej RP", ale mniej lub bardziej sprawny samorządowiec.

• tw_wielgus Re: a kim byłby Krzysztof Bęgowski alias Anna Gro 02.02.15, 17:23
                Jest zielon(y/a). I tyle.
        • man_sapiens Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 17:14
          > Mnie interesuje nie samo zjawisko, bo tak jak napisałem, jeżeli ktoś się pcha
          > na państwowe urzędy to prasa ma go prawo prześwietlić do 3 ciego pokolenia
          > wstecz.

Na szczęście nie mam obowiązku czytanie tej twojej prasy. Naprawdę to dla ciebie istotne, w jaki sposób ten czy tamten polityk podciera tyłek? No cóż...

> A o reakcję na "hejt". Inny w przypadku p. Ogórek ( gdzie zostało zaatakowane
          > tak naprawdę jej dziecko) a Grodzką czyniącą atut ze swojej seksualności.

Prymitywne chamstwo jest prymitywnym chamstwem, niezależnie od tego, kogo dotknie. Grodzką, Ogórek, Biedronia, Marcinkiewicza, Ziobrę, Kaczyńską jr., ... Lista długa i coraz dłuższa, dzięki wiernym czytelnikom Faktu. Miłej lektury.
          • tw_wielgus Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 17:21
            > Na szczęście nie mam obowiązku czytanie tej twojej prasy. Naprawdę to dla ciebi
            > e istotne, w jaki sposób ten czy tamten polityk podciera tyłek? No cóż...

?! Coś się zacięło w aparacie wykształconym do myślenia? A gdzie to ja dałem Ci podstawę do takiej idiotycznej tezy?
            Poza tym nie o samym zjawisku hejtu tu mowa, a o reakcji na nie.
            Otóż inaczej zareagowało środowisko dziennikarskie i wokół dziennikarskie na ataki na Grodzką a zupełnie inaczej gdy zaatakowano RODZINĘ pani Ogórek.
            Hipokryzja, tak się to zjawisko określa? Ale ale... przecież to określenia zarezerwowane dla środowisk katolickich.
            • man_sapiens Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 19:16
              Tak samo było z atakami na Ziobrę, Marcinkiewicza i córkę Lecha Kaczyńskiego - z rodzinami. "Prawicowe" media były oburzone, "lewicowe" nie bardzo. Teraz prawicowe naskakują na Grodzką.
              Poziom większości mediów w Polsce jest kiepski - mówiąc oględnie. Zarówno tych przypisywanych lewicy jak i prawicy.
              • tw_wielgus Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 19:22
                Jaki czytelnik takie media. Przecież one (gazety) schlebiają gustom najszerzej pojętej publiczności. Tylko w ten sposób można zdobyć kasę na funkcjonowanie. Rynek się kurczy, a jeść dzieciom trzeba dać.
                Z tym, że o ile Ci, których wymieniłeś, pchali się na afisz i sami zrezygnowali z prywatności o tyle córka p. Ogórek nie prosiła się o popularność i tej szmacie z Faktu uświadomić gdzie leży granica.
    • volupte Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 17:23
      Ania Grodzka a nie Jesus.
      • piotr7777 hm, Ania a może raczej 02.02.15, 17:29
        ...Ani - Ani.
        No bo transseksualna lesbijka przekracza moją wyobraźnię.
      • tw_wielgus Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 17:35
        Ale ale.... Święta madonna polskiej lewicy i okolic.
        Tu przestrzegam Cię przed naruszeniem dogmatu wiary. Możesz się otrzeć w paragraf o obrazie uczuć religijnych. Trans-fuzji - cudu przeobrażenie się Krzysztofa Bęgowskiego w Annę Grodzką.
        • 13kisiel Krzysiek czy Anna oto jest pytanie? 02.02.15, 18:05
          Może nie najważniejsze w kontekście strajku rolników ale jak on/ona to widzi bo wiadomo Bronek nic nie widzi dopóki mu nie pokarzą palcem,a Lawiranka tradycyjnie schowała sie w chałupie bo chłopy traktorami drogę grodzą
    • 13kisiel Re: "Je suis Ania" 02.02.15, 17:31
      lewacka moralność jeszcze wczoraj zaglądali Ogórkowi do łóżka a dzisiaj ,proszę ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka