Dodaj do ulubionych

Polska musi odzyskać wolność - samodzielność

08.05.15, 06:31
A Polacy muszą zacząć liczyć na samych siebie. UE moze i daje jakieś pieniądze ale jest to koszt uzależnienia gospodarczego i politycznego. Państwo utraciło kontrole na strategicznymi działami gospodarki takimi jak energetyka czy bankowość.
Polacy stali się wyrobnikami a Polska - III RP stałą się quasi kolonią i ma tak naprawdę mieszą samodzielność niż PRL. Tyle iż PRL coś obywatelowi gwarantowała III czy IV RP nie gwarantuje nikomu niczego. Co to za Państwo gdzie 90% banków to własność zagraniczna, gdzie handel zdominowany przez zagraniczne podmioty często gęsto płacących minimalny podatek i transferujące zysk za granice. Czy to normalne że rząd musi niczym gubernator pytać się zagranicznego nadzorcy czy wolno mu zawrzeć takie czy inne porozumienie gospodarcze?
Nie to nie jest normalne. I dlatego rozwiązanie jest aktualnie jedno. Zburzyć to co jest i na gruzach wybudować niwą RP. Państwo przyjazne obywatelowi i choć moze biedne to w pełni samodzielne. I umiejące powiedzieć to nam się opłaca choc to propozycja ze strony Rosji lub Białorusi lub Chin a to na m się nie opłaca choc to propozycja ze strony UE czy USA. Bo liczy się interes Polski a nie Rosji czy UE czy USA. Polska potrzebuje kogoś na miarę premiera Orbana z Węgier co widzi tylko i wyłącznie interes Węgier i otwarcie mówi iz jeśli to się opłaci to wejdzie do UEA wychodząc z UE bo chodzi o opłacalność a nie jaki to blok. Podobnie ma odwagę mówić iż UE wykorzystuje swych członków. A nie jak W Polsce posłusznie zgadzamy się na wszytko co nam zaproponuje Wielki Brat czyli USA lub UE. Napisz jeszcze raz Polska potrzebuje samodzielności i pilnowania własnych interesów. Od tego trzeba zacząć.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Polska musi odzyskać wolność - samodzielność 08.05.15, 07:31
      czas wypowiedzieć konkordat!
    • zapijaczony_ryj Burzyć to wy umiecie, gorzej z budowaniem 08.05.15, 07:49
      xyz_xyz1 napisał: I dlatego rozwiązanie jest aktualnie jedno. Zburzyć t
      > o co jest i na gruzach wybudować niwą RP.
      • xyz_xyz1 Re: Burzyć to wy umiecie, gorzej z budowaniem 08.05.15, 08:27
        Tego co jest reanimować się już nie da. Taka prawda. Ten twór utraciła w oczach Polaków cała swa wiarygodność. Bo Państwo jako organ przestało funkcjonować.
        • wtop.ek Re: Burzyć to wy umiecie, gorzej z budowaniem 08.05.15, 08:55
          dziwne, to co piszesz Andrzejku, rano zaprowadziłem dziecko do szkoły, a przed chwilą odebrałem nowy paszport z urzedu wojewódzkiego

ups...może mi się to śniło, bo państwo ponoc nie funkcjonuje :D

• erka_46 takie "przyjazne" państwo nam wybudowali... 08.05.15, 09:05
            ...pora najwyższa im za nie podziękować.

wtop.ek napisał(a):

> dziwne, to co piszesz Andrzejku, rano zaprowadziłem dziecko do szkoły, a przed
            > chwilą odebrałem nowy paszport z urzedu wojewódzkiego
            >
            > ups...może mi się to śniło, bo państwo ponoc nie funkcjonuje :D
            >

- zostawiłeś dziecko na łaskę losu i wwyjezdżasz zagranicę do roboty.
            To ci zafundowało to nasze"kochane państwo".
            • religijnych.uczuc.obraza Re: takie "przyjazne" państwo nam wybudowali... 08.05.15, 09:07
              Więc tak nie postępuj.
              • erka_46 Polak potrafi... 08.05.15, 09:22
                ...się uratować.

Oczywiście,można też nie mieć dziecka,a jak już się przytrafi to możesz go głodem zagłodzić i siebie także.
                Ale jest jeszcze wyjście,w śmietnikach chleba pod dostatkiem,starczy dla dziecka i dla mnie.
                Wyjazd zagranicę nie jest aż tak konieczny.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Polak potrafi... 08.05.15, 09:31
                  Już ci kiedyś radziłem, sprzedaj kompa, nie będziesz musiał grzebać po śmietnikach a i propaganją sędziego stanu wojennego, Wojciechowskiego, nie będziesz się zatruwał.
            • szwampuch58 Re: takie "przyjazne" państwo nam wybudowali... 08.05.15, 09:31
              a nie przyszlo ci do lba ze jedzie na zasluzony urlop?
              • erka_46 Re: takie "przyjazne" państwo nam wybudowali... 08.05.15, 10:11
                szwampuch58 napisał:

> a nie przyszlo ci do lba ze jedzie na zasluzony urlop?

- sam potwierdzasz powyższym stwierdzeniem,że musisz być zasłużonym,a co ma zrobić ten co normalnie i ciężko pracuje a urlop mu nie w głowie,bo na coś takiego nie zasłużył sobie.

forsal.pl/artykuly/859789,umowy-smieciowe-to-oszustwo.html
                • szwampuch58 Re: takie "przyjazne" państwo nam wybudowali... 08.05.15, 10:17
                  bredzisz....tylko po co?
    • dystans4 Re: Polska musi odzyskać wolność - samodzielność 08.05.15, 09:30
      Przyszedł czas na delegalizację PiS? Czy delegalizacja ma objąć konfiskatę zagrabionego mienia, z Luksemburga, Srebrnej i spółek córek, leśniczówki Bulteriera i sukienek torebek butów itd. Martusi?
    • szwampuch58 Re: za friko to tylko... 08.05.15, 09:33
      ....po pysku daja nieszczesny niewolniku.....wlasnej glupoty
    • alistair-p Następna sierota po PRL :-) 08.05.15, 09:38
      Dzięki temu,że masz paszport w szufladzie,możesz wybrać wolność na Kubie,KRLD lub Białorusi.
      Nikt ci tego nie zabroni jak za czasów twojego ukochanego PRL.Brakuje ci zebrań PZPR na których twój sekretarz mówił ci jak żyć.Teraz pewnie słuchasz Radia Maryja.
    • el.commendante Niema szans. 08.05.15, 11:35
      Zachód i glob-mafie by wtedy Polskę zagłodzili. Jedyna szansa dla ludzi nie tylko w Polsce ale w całej Europie to popieranie lewicy społecznej, która musi przejąć władzę w UE. UE ma na tyle siły by zachować niezależność i kreować politykę po swojemu bez patrzenia się na obcy dyktat. Wpierw jednak trzeba wypie...ć amerykańską agenturę, którą przesiąka wiele europejskich rządów i mass-mediów, z Polską niestety na czele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka