Dodaj do ulubionych

Cymbał, Panie

11.05.15, 20:07
Tak zareagowałby mój nauczyciel z podstawówki na wpadkę niejakiej Justyny Pochanke. Nie rozróżnić "Boże coś Polskę" od Roty? Rzeczywiście trzeba być debilem.
Obserwuj wątek
    • 13kisiel Re: Cymbał, Panie 11.05.15, 21:01
      sprawa jest prosta...wykształcenie ma z poza granic RP :-)))
      • adamszem Zaszyć się wśród garów 11.05.15, 22:29
        Nie interesuje mnie, gdzie ona chodziła do szkoły. Brak tak podstawowej wiedzy dyskwalifikuje ją nie tylko jako dziennikarkę. Gdyby miała chociaż odrobinę godności w sobie, to po takiej gafie zaszyła by się między garami, aby jej nikt nigdy więcej nie oglądał.
        Zresztą... podobną wiedzą pochwalił się swego czasu młody Stuhr myląc w jednej krótkiej wypowiedzi nie tylko Cedynię z Głogowem, ale również Polaków z Niemcami. Takie to ELYTY mamy w mediach. Tragedia!!!
    • mors22 ale odróżnia podmoskownyje wiecziera od kalinki 11.05.15, 23:08
      więc ma jakieś pojęcie, choć z azjatyckiego kręgu kulturowego bardziej.
      • 13kisiel Re: ale odróżnia podmoskownyje wiecziera od kalin 11.05.15, 23:11
        w Moskwie tego nie uczą :-)))
    • rzewuski1 Re: Cymbał, Panie 11.05.15, 23:17
      Ja nie znoszę tej baby, jak czasami postanowię oglądnąć Fakty i jak ona je prowadzi to rezygnuje.
      Dział mi na nerwy. Bardziej nawet niż Jarek i inni pseudopatrioci.
    • pies_na_czarnych Re: Cymbał, Panie 11.05.15, 23:41
      adamszem napisał:

> Tak zareagowałby mój nauczyciel z podstawówki na wpadkę niejakiej Justyny Pocha
      > nke. Nie rozróżnić "Boże coś Polskę" od Roty? Rzeczywiście trzeba być debilem.

Na podstawówce skończyłeś?
      • adamszem Nawet... 12.05.15, 05:14
        Nawet gdyby, to co? Znam bardzo wiele osób mających skończoną tylko podstawówkę, którzy taką Pochanke przerastają i wiedzą i inteligencją nie tylko o przysłowiową głowę.
        • zgred.polarny Re: Nawet... 12.05.15, 06:02
          adamszem napisał: ...
          13. Legumin nie skończył podstawówki, to widać po ortografii jego wpisów.
          To taki wojownik z komunizmem "od przypadku do przypadku" :P
          • adamszem Re: Nawet... 12.05.15, 10:24
            Skoro ten babsztyl tak podstawowych, oczywistych dla każdego Polaka, wiadomości nie posiada, to jak można wierzyć, że to codziennie w mediach nadaje jest prawdziwe? Dla takich nieuków nie może być miejsca w życiu publicznym. Jeszcze raz powtarzam: do garów. Chociaż bardzo wątpię, czy nawet do tego się nadaje.
            • pies_na_czarnych Re: Nawet... 12.05.15, 10:57
              ... oczywistych dla każdego Prawdziwego Polaka.
              • adamszem Wystarczy być... 12.05.15, 13:57
                Ktoś, kto jest Polakiem doskonale wie co to za pieśni: "Boże coś Polskę" i "Nie rzucim ziemi skąd nasz ród" czyli ROTA. Nie trzeba być, jak piszesz towarzyszu, "prawdziwym", ale wystarczy być zwykłym Polakiem. Tylko tyle i aż tyle. Przykro mi, że nim nie jesteś. Gdyby było inaczej nie miałbyś problemu ze zrozumieniem podstawowych pojęć.
    • adamszem Re: Cymbał, Panie 12.05.15, 17:48
      Czyżby na tym Forum nie było wielbicieli TVN-u i Justyny Pochanke?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka