02.11.15, 13:29
W latach '80. kupowałem "Tygodnik Mazowsze", znaczki Poczty Podziemnej, "cegiełki" itd. (choć je sam kolportowałem) - wszystko po to aby wspomóc tych którzy nie bacząc na konsekwencje czynnie przeciwstawiali się otaczającemu nas reżimowi.
Dziś apelują do Polaków: kupujcie" Gazetę Wborczą" "Newsweek", Politykę"; słuchajcie TOK FM. oglądajcie TVN 24 - w ten sposób wspieramy tych którzy słowem mogą przeciwstawić się nadchodzącemu reżimowi. Na razie jeszcze nic za to nie grozi, a za rok może już być za późno.
Obserwuj wątek
    • axyzaa Re: Deja vu 02.11.15, 13:38
      Dwie dobre wiadomości

W ramach projektu Medium Publiczne, którego twarzami są Rafał Betlejewski, Ewa Wanat i Tomasz Stawiszyński, powstaje radio internetowe. Dodatkowo dziennikarze zamierzają powołać Fundację Dziennikarską. - To ruch wyprzedzający, alternatywa dla mediów, które za chwilę zaczną lansować wizję świata nie kojarzącą się z postępem - wyjaśnia Betlejewski.

Rafał Betlejewski zaznacza, że projekt Medium Publiczne jest nastawiony na wiedzę, a nie na zysk, a w przyszłości może stać się wielokanałowy. - Teraz tworzymy radio, ale być może przyjdzie czas na telewizję. Podstawą jest ucieczka od dyktatu korporacyjnego i finansowego, bez pogoni za słuchalnością i oglądalnością, bez reklam. Opieramy to na debacie i pozbawionej agresji rozmowie, na pytaniu siebie nawzajem. Nie kłótni, jak to teraz wygląda w mediach, tylko wątpienia i wspólnego podejścia do omawianych zagadnień - wyjaśnia Betlejewski.

www.wirtualnemedia.pl/artykul/powstaje-internetowe-radio-medium-publiczne-wanat-betlejewski-i-stawiszynski-twarzami-projektu
      Chociaż nienawidzę reklam, to chyba dobra wiadomość

Jednak największe wzrosty przychodów reklamowych odnotowały Vox FM, Tok FM i Radio ZET. Vox zwiększył je o 48,7 proc. (do 56,4 mln zł), Tok FM - o 38,9 proc. (do 78,5 mln zł), a Radio ZET - o 28,4 proc. (do 795,9 mln zł).

www.wirtualnemedia.pl/artykul/reklama-radiowa-vox-fm-i-tok-fm-z-najwiekszymi-wzrostami-dominuja-rmf-fm-i-radio-zet
      • ayran Re: Deja vu 02.11.15, 13:48
        axyzaa napisała:

> Jednak największe wzrosty przychodów reklamowych odnotowały Vox FM, Tok FM i Ra
        > dio ZET. Vox zwiększył je o 48,7 proc. (do 56,4 mln zł), Tok FM - o 38,9 proc.
        > (do 78,5 mln zł), a Radio ZET - o 28,4 proc. (do 795,9 mln zł).

Nie żebym się czepiał, ale jak widać, TOK FM po odejściu pani Wanat ma się, w sensie komercyjnym, dużo lepiej. A nie zauważyłem jakiegoś dramatycznego spadku jakości oferty programowej.
        • axyzaa Re: Deja vu 02.11.15, 13:59
          ayran napisał:

> axyzaa napisała:
          >
          > > Jednak największe wzrosty przychodów reklamowych odnotowały Vox FM, To
          > k FM
          i Ra
          > > dio ZET. Vox zwiększył je o 48,7 proc. (do 56,4 mln zł), Tok FM - o 3
          > 8,9 proc.

> > (do 78,5 mln zł), a Radio ZET - o 28,4 proc. (do 795,9 mln zł).
          >
          >
          > Nie żebym się czepiał, ale jak widać, TOK FM po odejściu pani Wanat ma się, w s
          > ensie komercyjnym, dużo lepiej.

Ale przyznasz, że nie wiadomo w jakim tempie by się rozwijało gdyby nie odeszła. Wiem, że jej odejście miało czysto personalny wymiar, i że osoba, z którą się wtedy pokłóciła też juz tam nie pracuje..ale może mnie pamięć zawodzi.

A nie zauważyłem jakiegoś dramatycznego spadku
          > jakości oferty programowej.
          >
          Tu bym polemizowała. Pomijam fakt, że z Wanat odszedł Chlasta, jest kilka osób, których po prostu nie da się słuchać. Mam swoje ulubionych prowadzących (Janiszewski, Najsztub) programy - całe pasmo po 20.00 ale często też wyłączam poirytowana poziomem(nie chcę wymieniać nazwisk).
          • ayran Re: Deja vu 02.11.15, 14:40
            axyzaa napisała:

> Ale przyznasz, że nie wiadomo w jakim tempie by się rozwijało gdyby nie odeszła

Przyznam że nie wiadomo, bo nie ma jak tego ustalić. Pozostaje porównanie danych z czasów, kiedy kierowała radiem, z danymi z czasów po jej odejściu. Można jeszcze ewentualnie sprawdzić dane RDC przed i po jej przyjściu. Myślę, że generalnie od strony komercyjnej nie ma wielkich rewelacji.

Choć tak naprawdę, to być może najważniejszy był wzrost zasięgu (kilka nowych częstotliwości w ostatnim roku - dwóch).

Pasmo po 20.00 jest nierówne - Stefan Bratkowski i jego goście są straszni.
            • axyzaa Re: Deja vu 02.11.15, 15:18

>
              > Pasmo po 20.00 jest nierówne - Stefan Bratkowski i jego goście są straszni.
              >
              Ostatnio tak. Teraz raczej szukam pocieszenia, jakiegoś wsparcia, oswajania demonów, a po jego programie czuję się jakby mnie walec przejechał. Trzech (zazwyczaj) ponurych żniwiarzy wieszczących koniec demokracji, totalitaryzm, chaos i zniszczenie:-)
      • czekam.na.lewice Re: Deja vu 02.11.15, 17:22
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/reklama-radiowa-vox-fm-i-tok-fm-z-najwiekszymi-wzrostami-dominuja-rmf-fm-i-radio-zet
        Tak naprawdę to ocenimy ponownie te przychody za rok. W przypadku ZET, RMF będą podobne a nawet rosły. W przypadku pozostałych ...najczęściej spadną o potężne kampanie finansowane z pieniędzy publicznych w tym unijnych.
    • a74-7 Re: Deja vu 02.11.15, 13:39
      juz przelaczam na Republike,
      no moze byc TV Trwam :-)
      • sclavus Re: Deja vu 02.11.15, 13:50
        ... dlaczego ciągle tu jesteś i wypisujesz głupstwa???
        Przecież na waszych mediach są fora(!!), na których możesz się wyżywać dowoli, wypisując peany na temat PiS i Rydzyka i to bez narażania się na przydomek "kretyn"!!
    • the_land_of_wolves Re: Deja vu 02.11.15, 13:47
      Ja bym zaproponował jeszcze co najwyżej symboliczną złotówkę na tacę czy tam symboliczną stówkę na chrzest. Kościół przed wyborami dość jednoznacznie agitował na rzecz PiSu, to niech teraz sobie radzi z jego pomocą.
      • pies_na_czarnych Re: Deja vu 02.11.15, 13:50
        Nie chcę wykrajać, ale wszystko wskazuje na to, że nastąpi złoty okres dla KK.
        • czekam.na.lewice Re: Deja vu 02.11.15, 17:19
          >Nie chcę wykrajać, ale wszystko wskazuje na to, że nastąpi złoty okres dla KK.
          Tak. Właśnie dzięki idiotom z TOK FM, Polityki, Newsweeka i wielu dzielnym działaczom w tym tutejszym forumowiczom.
        • lunatic60 Re: Deja vu 02.11.15, 20:29
          jak teraz mają tuczenie ,to przy PIS będzie megatuczenie
    • czekam.na.lewice Re: Deja vu 02.11.15, 17:15
      Jest prostsze rozwiązanie. Wygrać wybory ;)
    • douglasmclloyd Re: Deja vu 02.11.15, 20:26
      erte2 napisał:

> Dziś apelują do Polaków:

Dziś jest internet.
    • tirol1 Re: Deja vu 02.11.15, 20:39
      Spoko dla ludzi pis tez wolnosc jest najwazniejsza .... A wolnosc to zjazd deskorolka mathyego w powrot do przyszlosci i dirty dancing sharon stone w wirujacy sex , wiecej laczy niz dzieli ,nas wyborcow pis i po ,pis i nowoczesnej ,pis i sld , budiet ok:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka