Dodaj do ulubionych

Ułaskawienia prewencyjne

18.11.15, 08:50
To należy do "dobrej zmiany".Chciałbym podsunąć temu osobnikowi,który pełni funkcję prezydenta RP kilka pomysłów.Powinien zacząć od siebie,chodzi o Nowy Tomyśl i dojazdy tam,w kolejce czeka Wipler,który słuchał płyt na Mazowieckiej i oczywiście Hofman i spółka,którzy tak dużo nie ukradli,by ich poniewierać po sądach.Lista do ułaskawień jest zapewne długa,pewnie powstanie specjalny urząd,oczywiście samofinansujący się.Mam nadzieję,że cennik będzie dostępny.
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Ułaskawienia prewencyjne 18.11.15, 09:21
      Czy mnie pamięć nie myli? Coś sobie przypominam o rozgrzeszeniach prewencyjnych na użytek krucjat.
      • alistair-p Re: Ułaskawienia prewencyjne 18.11.15, 09:35
        Czyżbyś miał coś przeciwko wielowiekowej tradycji KK? Mam na myśli to,że takie rozgrzeszenia i odpusty nigdy nie były darmowe.
        • pogromca_bzdury Re: Ułaskawienia prewencyjne 18.11.15, 09:49
          Nie da się niestety ukryć, że to fenomenalnie pasuje do pomysłów niektórych forumowiczów, deklarujących równocześnie niechęć do PiS. Kiedyś przy okazji ukarania pewnego złodzieja sklepowego symboliczną grzywną za kradzież, której się dopuścił całkiem serio proponowano, żeby sam fakt, że ktoś cierpi na chorobę psychiczną automatycznie zwalniał na przyszłość z odpowiedzialności za przestępstwa i wykroczenia.
    • damakier1 Re: Ułaskawienia prewencyjne 18.11.15, 10:16
      alistair-p napisał:

Lista do ułaskawień jest zapewne długa,pewnie powstanie specjalny urząd,oczywiście samofinansujący się.Mam nadzieję,że cennik będzie dostępny.

Nazwa dla urzędu już jest - to będzie ta słynna Duda pomoc.
      • pogromca_bzdury Trzeba patrzeć systemowo 18.11.15, 10:37
        Trzeba patrzeć systemowo. Powinna też powstać wymyślona przez niejakiego Wojciechowskiego "Izba Jeszcze Wyższa Sądu Najwyższego" w której przedstawiciele społeczeństwa (a w każdym razie jego zdrowego pisowskiego trzon) orzekaliby o dowolnej zmianie lub uchyleniu dowolnego wyroku dowolnego sądu, jeśli uznaliby ten wyrok za "bulwersujący".
        Na przykład jeśli w sporze o jakąś nieruchomość sąd ośmieliłby się przyznać rację cudzoziemcowi a nie Polakowi.
        • alistair-p Re: Trzeba patrzeć systemowo 18.11.15, 10:43
          Całkiem możliwe,że zapisem w księdze wieczystej będzie się można niedługo podetrzeć.
          • pogromca_bzdury Re: Trzeba patrzeć systemowo 18.11.15, 10:52
            Żeby tylko tym. Możliwość dowolnego uchylania dowolnego rozstrzygnięcia sądowego przez organ czysto polityczny, niezwiązany jakąkolwiek procedurą spowoduje, że zniknie jakakolwiek stabilność rozstrzygnięć.
            W Niemczech hitlerowskich nawet w najstraszniejszym okresie system prawny zachowywał przynajmniej jakieś pozory normalności. Owszem, praworządności nie było w tym żadnej, ale przynajmniej wkładano sporo wysiłku w zachowanie pozorów.
    • axyzaa Wiem, że jest kolejka, ale mam kandydata 18.11.15, 10:43
      którego chciałabym wpisac na listę kolejkową

Prokuratura Rejonowa w Raciborzu skierowała akt oskarżenia do sądu przeciw Krzysztofowi K., byłemu proboszczowi parafii Podwyższenia Krzyża Świętego w Wojnowicach. Ksiądz miał wykorzystywać seksualnie nastolatkę, wychowankę Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Niesłyszących i Słabosłyszących w Raciborzu. Sprawa wyszła przez... Facebooka. O kontaktach proboszcza z uczennicą dyrekcję ośrodka poinformowała koleżanka, którą zaniepokoiło to, co ksiądz wypisuje do nastolatki.
      uzasadnienie

Ksiądz Krzysztof K. prowadził katechezę w ośrodku od dwóch lat. Był otwarty i pomocny zarówno dla szkoły, jak i wychowanków.

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/9096182,ksiadz-z-wojnowic-oskarzony-o-seks-z-17latka-nie-przyznaje-sie-do-winy,id,t.html
      • alistair-p Re: Wiem, że jest kolejka, ale mam kandydata 18.11.15, 10:57
        Nie znasz się na katechezie i działasz z pobudek lewackich.Będziesz się smażyć w piekle !!!
    • axyzaa Leszek Balcerowicz 18.11.15, 11:07
      Leszek Balcerowicz
      Kamiński zasługuje na ułaskawienie, bo jest „kryształowo uczciwy”. Robespierre też był „kryształowo uczciwy” i posyłał ludzi na gilotynę
      • alistair-p Re: Leszek Balcerowicz 18.11.15, 11:17
        W końcu sam stracił głowę w tej maszynie :-)
    • pispisia Re: Ułaskawienia prewencyjne 18.11.15, 14:40
      niech Duda poszuka i znajdzie papiery,które podtykał Lechowi Kaczyńskiemu do podpisu, żeby ułaskawić za kasę bandytę
    • vagabunda66 A może zwracać się o łaskę 18.11.15, 15:50
      do prezydenta, przed popełnieniem przestępstwa? jak powstanie zamiar?
      Dostać glejt i do roboty. Powinno wystarczyć zapisanie się do PiS.
      Kto wie?
      • yoma Re: A może zwracać się o łaskę 18.11.15, 15:54
        Jeszcze przed zamiarem. Nie możesz przewidzieć, czy np. za 10 lat nie wejdziesz w konflikt z prawem.

Tak jak nie możesz przewidzieć, czy za rok pisanie na FK nie będzie deliktem karanym 5 latami ciężkich robót...
    • czekam.na.lewice tu chodziło o .... 18.11.15, 15:54
      Tu chodziło o dostęp Kamińskiego do informacji tajnych.
      • fiu-bzdziu2010 Re: tu chodziło o .... 18.11.15, 16:00
        ale przy pomocy DudaPomocy????
    • maszmi Re: Ułaskawienia prewencyjne 20.11.15, 10:29
      Trynkiewicz czeka z nadzieją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka