Dodaj do ulubionych

Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju j...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:32
Ale pomiętajmy o zdrowiu papieża.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sybirak Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:43
      A po co on własciwie przyjeżdża? Przecież ci, co zbierają złom nie mają z czego
      pokrywać jego kosztów.
      • Gość: INSTITUT OF POLISH ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: *.sympatico.ca 20.09.04, 12:43
        Habeamus Papam !
        Zblizaja sie dobre nowiny dla Polakow. Zapowiedz wizyty Ojca Swietego i
        prawdopodobna beatyfikacja Ks.Jerzego Popieluszki to piesn dla naszego serca.
        Na kolanach przysiegamy przed Toba, ze z calym sercem, swiadomoscia i
        dyscyplina bedziemy trwac w wierze i moralnosci przed Bogiem, Polska, Europa i
        Swiatem.
        • Gość: ty instytut Re: ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:00
          to tak serio czy sobie jaja robisz ?
          jesli nie robisz sobie jaja to czy slyszales o hierarchi ale nie tej koscielnej
          a hierarchi ludzkich potrzeb i to bio, psycho, spolecznych ?
          Jesli myslisz ze wizyta papieza przyczyni sie kiedykolwiek do harmonijnego
          zaspokojenia ktorejkolwiek z ww potrzeb to sie mylisz.
          Kosciol jest przyczyna cofania sie w rozwoju kraju nad Wisla .
          Papaj se habeamusowo jak masz co zryc i zyjesz w cywilizowanym kraju
        • Gość: tico Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serweru .. IP: *.sympatico.ca 20.09.04, 13:04
          Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serweru *sympatico.ca.
          Nikogo w Europie i swiecie nie obchodzi to wasze zapowiadane "trwanie" w tym i
          owym. Podobnie zreszta jak ewentualna wizyta pana papieza w otoczeniu panow
          biskupow ubranych w smieszne szaty.
          • Gość: kaskader Re: Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 13:52
            Nie osmieszaj sie durniu!!!!!
          • Gość: Marek Re: Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serwe IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 14:25
            Odp..dol się zboczeńcu od TRANSWESTYTÓW i GEJÓW...Przecież w tych sukienkach
            (sutannach) wyglądamy zaje... , Amoże nie..??!!!
        • Gość: ryszard Re: ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 20.09.04, 15:48
          Po co zaraz na kolanach i po co przysiegac.Lepiej znac nauki papieskie i
          stosowac je od rana do rana.To jedna sprawa, druga zas to pytanie czy stac nas
          na kolejna wizyte papieska.
        • Gość: igor Pełna nazwa to zapewne Institut of Polish JOKES IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 15:50
          Przynajmniej tak sądzę "po owocach" czyli treści tej wypowiedzi
        • Gość: StanisławMackowiak Re: ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: 195.94.213.* 20.09.04, 18:01
          A jak to się ma do tego, że ludzie boja się wychodzić wieczorem przed blok,
          ponieważ wszędzie panuje katolickie uwielbienie do
          człowieka.MARTWEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w Kanadzie własnie okradziono
          moich znajomków.c
      • Gość: Bartek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:01
        Podstawiony sybiraku. Ci co zbieraja ,czy tez kradna zlom nie pokryja kosztow
        podrozy papieza do Polski. Niech cie glowa o to nie boli. Z kasy Krajowej juz
        zaoszczedzono duza sume rezygnujac z pochodow pierwszomajowych.
        Wiem, ze zal ci,ze nie bedziesz stal na trybunie i wyl Miedzynarodowke.
        • menel1 ciekaw jestem czy smrod jadu trupiego wyprzedzi 20.09.04, 18:04
          cialo wielebnego goscia(nie proszonego)?
      • Gość: Ludzie Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bchsia.telus.net 20.09.04, 18:16
        Ludzie. co wy wyrabiacie na tym czacie. Papiez ma prawo - nawet wylacznie jako
        Polak i to w podeszlym wieku - odwiedzac kraj gdzie sie urodzil itd. Kazdy,
        kazdy sie kiedys zestarzeje i bedzie niedolezny nawet Ci ktorzy maja "nascie"
        lat obecnie i co, bedzie wam przyjemnie czytac co o was mysla czy pisza wtedy
        mlodsi. A gdzie podstawowa rzecz - szacunek dla starszych.
        Inna sprawa jest Co Jan Pawel zrobil dla kazdego - dla Ciebie tez - dla mlodego
        i starego. Miedzy innymi to, ze teraz mozemy czesto i gesto sobie wymyslac
        na "necie", jak sobie dobrze pomyslec, zawdzieczamy jemu. Sporo - dzieki
        niemu sie zmienilo (stopniowo, nie od razu)nie tylko w Europie od momentu
        kiedy kardynal Wojtyla zostal papiezem.
        Jeszcze jedno:
        Juz teraz, za zycia Jan Pawel II jest naszym narodowym, polskim symbolem -
        jest wszedzie znanym, respektowanym itd. W przeszlosci na taka skale mielismy
        tylko Chopina, ktoremu nikt nie odmawia znaczenia, wielkosci itd. Dlaczego wiec
        teraz kiedy mamy podobnie niecodzienna postac, mamy proby degradowania postaci,
        ktora zrobila wiecej dla Polakow, Polski, pokoju itd niz ktokolwiek z nas
        piszacych????
        • Gość: Ania Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.aine.pl 20.09.04, 19:23
          > jest wszedzie znanym, respektowanym itd.

To akurat jest nieprawda. Papież MAŁO GDZIE jest respektowany. tylko w Polsce,
          Włoszech i może Meksyku wszyscy go uwielbiają... w reszce świata wręcz
          przeciwnie.
        • Gość: krzys Mordercy JP II. Będziecie Go mieć na sumieniu IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:10
          To wcale nie znaczy, że Papieża należy mordowaćoficjalnymi pielgrzymkami. Ci
          którzy nieustająco domagają sie Jego oficjalnych wizyt sa po prostu jego
          mordercami, którzy świadomie skracają Mu życie dla własnej pychy. Uważam że
          wszelkie pobyty Papieża w Polsce powinny sie odbywac incognito służąc Jego
          wypoczynkowi i zdrowiu.
    • Gość: Leon Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:45
      Nie, dziękuję. Nie podoba mi się nachalna eksploatacja starego, biednego
      schorowanego człowieka, nawet jeżeli jego ego, umiejętnie pdosycane przez
      kasjerów i propagandzistów organizacji, samo tego się domaga. I nie chcę
      natrętnej propagandy w TV za którą jeszcze muszę płacić (bo skoro była nie do
      wytrzymanie za czasów Kwiatkowskiego, to jaka będzie teraz?). Nie chcę oglądać
      Schymalli i Fajkowskiej dostających orgazmu przy samym wymawianiu Imienia.
      I nie chcę by moje pieniądze szły na tą bizantyjską oprawę każdej pielgrzymki.
      I nie chcę żeby ktoś mi mówił kiedy mogę sobie kupić butelkę wina a kiedy nie.
      Nie chcę tego wszystkiego, mimo mojego szacunku dla tych dla których taka
      pielgrzymka jest przeżyciem wewnętrznym a nie jedną wielką ekshibicjonistyczną
      manifestacją.
      • Gość: rzymianin Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.chello.pl 20.09.04, 13:06
        to zrzeknij sie polskiego obywatelstwa, albo po prostu wyjedz stad, zamieszkaj
        z jednym z pozostalych 24 krajow unii i tam zarabiaj oraz plac podatki.
        pamietaj jednak, ze np. w UK bedziesz placin na krolowa i cala liste cywilna.
        symbole kosztuja.
        • Gość: rubin Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.09.04, 17:49
          ale to nie polski symbol to swiatowy u was MATKA BOSKA to tez napewno polskiego
          pochodzenia i tez katoliczka
      • r306 Hmmmm 20.09.04, 13:12
        A czy protestowales rownie goraco przed meczem Polska-Anglia?

Mnie nie podoba mi się nachalna eksploatacja reprezentacji, ktora siegnela dna.
        Mecz pokazywany byl tez za moje pieniadze w publicznej TV, a noznej nie
        ogladam, bo nie lubie.
        Zapewne jacys komentatatorzy dostawali na antenie orgazmu wykrzykujac imiona
        poszczegolnych pilkarzy.
        A wokol stadionu nie mozna bylo kupic nawet piwa... w szklanych opakowaniach.
        Zabezpieczenie policyjne tez bylo spore z tego co wiem.

A mimo tych faktow ja nie sililem sie jakos na WYDUMANA oryginalnosc aby
        zaprotestowac przeciwko udzialowi Polski w eliminacjach do mistrzostw swiata...

• Gość: pit Re: Hmmmm IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 20.09.04, 13:17
          Jesteś kolejnym id.. któremu należy odebrać prawo korzystania z internetu
          • r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 13:24
            Misiu, wlasnie dales najlepsze swiadectwo tego, ze jestes mlutkim, krzyczacym
            chlopcem, bez wplywu na wlasne zycie, bo chcesz przeganiac ludzi "z
            interntu" :) Rozumiem, ze brak sily przebicia w prawdziwym zyciu probujesz
            skompensowac na forach dyskusyjnych :) Powodzenia, prez dalej te swoje
            muskuly :)
            "Sile", "logike" i "wyrazistosc" Twych argumentow pozostawiam juz bez
            komentarza...
            • Gość: ABS Gratuluje, pieknie przygadales temu PIT-bullowi IP: *.umcs.lublin.pl 20.09.04, 16:14
        • Gość: dobre Re: Hmmmm IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:24
          porownanie czym dla jednych jest papiez dla innych moze byc pilka nozna.
          Tylko dzieki bogom nie wysyla sie wszystkich dzieci na boisko
          i robi z nich pilkarzy np.
          Innymi slowy fascynacja nie jest indokrynacja.
          • r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 13:27
            Ale chyba nie dyskutujemy teraz o lekcjach religii w szkolach publicznych? :)

PS
            Zdecydowanie jestem im przeciwny, z kilku wzgledow.
            • Gość: no nie Re: Hmmmm IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:38
              Ale to tez z kosztami zwiazana impreza wokolkoscielna;-)
              Te lekcje religi albo inaczej brutalna indokrynacja.
              • r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 13:54
                Wojej, a czy ja mowie, ze mi sie w KK wszystko podoba? ;)
                Mnie tylko smiesza te "protesty" i to wyszysko...

Na dyskusje o lekcjach religii i innych skrzywieniach na linii kk-panstwo
                polskie nie mam teraz zwyczajnie czasu.
                Pozdrawiam i koncze ten watek.
        • Gość: Marek Re: Hmmmm IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 14:41
          Jaki kraj taka reprezentacja !!Mimo wad REPREZENTACJA POLSKI!!!!Papież jest
          PRZEDSTAWICIELEM PAŃSTWA KOŚCIELNEGO bardzo małego o nazwie WATYKAN,a co do
          pielgrzymki to lepiej niech ludzie ZREALIZUJĄ APELE JP II,nie "tworzyą"kolejny
          SHOW!!!!
          • r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 15:19
            > PRZEDSTAWICIELEM PAŃSTWA KOŚCIELNEGO bardzo małego o nazwie WATYKAN
            Yhhh, jak Ci nie odpowiada odniesienie do reprezentacji Polski i odwolujesz sie
            do stosunkow miedzynarodowych, to Ci powiem, ze wiecej bylo u nas wizyt i
            rewizyt wladz Czech i Czechoslowacji (Jan Pawel II "zalapal" sie na oba
            panstwa). Panstwo tez niewielkie, choc wieksze od Watykanu, a znacznie wiecej
            ludzi wie kto jest papiezem, anizeli kto jest prezydentem Czech.

A co do TV. Hmmm, ilosc transmisji jest w duzej mierze zalezna od ogladalnosci.
            Ewentulne pretensje kieruj wiec do ludzi, ktorzy w liczbie kilku milionow
            ogladaja te transmisje.

Co ciekawe, znacznie wiecej pieniedzy i czasu antenowego idzie na transmisjie z
            Sejmu, mimo, ze ogladalnosc znikoma, a poziom i ilosc glopot wypowiadanych
            podczas tych transmisji ma sie nijak do tego co mozna uslyszec podczas wizyt
            papieskich.
          • Gość: Zofia Re: Hmmmm IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:13
            Marku. Jestes ulubiemncem showow. Ogladaj z zaciekawienim show Jolci i Kwasniaka
    • Gość: nowy święty panie papieżu zlituj się pan nad biedną Ojczyzną!! IP: *.net.autocom.pl 20.09.04, 11:49
      nie przyjeżdżaj do nas, pieniądze wydane na twój pobyt, na złote trony,
      gigantyczne kiczowate ołtarze, tysiące twoich pomników wydamy na biedne dzieci,
      głodnych, bezrobotnych. Oszczędź nam swoich tysiące razy wypowiadanych banałów
      o pokoju, miłości itp. z których nic nie wynika
      • Gość: pit Re: panie papieżu zlituj się pan nad biedną Ojczy IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 20.09.04, 13:11
        Jednak cała masa dewot i zdewociałych facetów czeka, sprzedawcy frytek,
        kiełbasek i innych odpustowych pierdół również.
      • Gość: kaskader Re: panie papieżu zlituj się pan nad biedną Ojczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 13:56
        Tak tepy ,,człowiek" jak ty nie powinien sie wypowiadac na forum, jak nie
        potrafi odróznic dobra od zła....!!!!!
      • Gość: Pielgrzym Re: filozofia trutnia IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 15:19
        Trutnie ktorzy nigdy w zyciu nie pracowali produktywnie jednej godziny zawsze
        maja najwiecej do powiedzenia. Pod plaszczykiem obrony praw dzieci atakuja
        symbole narodowe i religijne Polakow. Papiez mowi banaly? A moze ty powiesz
        cos madrzejszego? Sluchamy.
        • Gość: o to chodzi Re: filozofia trutnia IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 15:40
          pielgrzymie o to chodzi . Trutnie ktore nie pracowaly produktywnie
          maja najwiecej do powiedzenia ....
          Dalsza czesc jest jaks dziwna ? "pod plaszczykiem obrony praw dzieci"
          "atakuja symbole narodowe i religijne"
          To jest jakies nieporozumienie. No bo :
          -albo narodowe
          -albo religijne
          Chyba ze uwazasz ze symbole narodowe i religijne to to samo ?
          A jesli tak to czy to znaczy ze uwazasz ze to co niereligijne jest nienarodowe ?
          Albo narodowe jest tylko to co religijne ? Sluchamy - pielgrzymie .
          Nie tylko papiez mowi banaly ale ty takze . Jeszcze jedna ofiaro indoktrynacji
          koscielnej.
          Wracajac do dzieci - gdyby kosciol byl tym za co chce uchodzic
          nie byloby lichenia - kosciol jak komunisci i faszysci
          lubi swiadectwa potegi pardon "wiary". A dzieci sobie gloduja ....
          A kosciol bazyliki buduje....
      • Gość: Pawel Juz kiedys pisalem,ze aureola Ci zardzewiala DUPK IP: *.de / 141.78.101.* 20.09.04, 18:40
        U
    • Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:02
      Jesli pielgrzymka to za pieniądze Kościoła a nie podatnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z
      jakiej racji ja mam dokładać do tego cyrku?????
      • Gość: Czarny ;-) Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.kabel.telenet.be 20.09.04, 12:05
        W przyszlym roku to z pewnoscia ogami do przodu. Z zastrzezeniem, ze na koszt
        Watykanu.
      • Gość: fdsa Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:27
        zamknij morde komunisto, czy kiedykolwiek placiles do tej imprezy, albo na
        glodne sieroty i bezrobotnych ?????
        • Gość: no i Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:36
          masz . Taki fdsa kaze zamknac morde - komuniscie ?
          Nie widzialam nikogo kto by sie tak zadeklarowal .
          Kosciol natomiast inwestujac "wdowi grosz" w lichen czy bazylike
          napewno przyczynil sie do nakarmienia dzieci na tzw scianie wschodniej.
          A sieroty i trupki niemowlakow na smietnikach to rezultat
          "umilowania zycia" niedobrze sie robi od tych hipokryzji.
          A do tej "imprezy" wszyscy dokladamy posrednio lub bezposrednio.
          Ksiazulku
          • Gość: kaczor Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:41
            dokladasz tez do wyjazdow olimpijskich prezydenckiej pary i innych zachcianek
            możnych tego kraju, do samolotu premiera do garnituru pana ministra. Zastanow
            sie lepiej ile zawdzięczasz Ojcu Świętemu.
            Dlaczego w tym momencie wypominasz sieroty i głodujących , czy raz w życiu
            żuciłeś grosz do ich puszki ???????
            • the_dzidka Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju 20.09.04, 13:48
              Gość portalu: kaczor napisał(a):

> dokladasz tez do wyjazdow olimpijskich prezydenckiej pary i innych zachcianek
              > możnych tego kraju, do samolotu premiera do garnituru pana ministra. Zastanow
              > sie lepiej ile zawdzięczasz Ojcu Świętemu.

A co ja mu zawdzięczam?
              Tylko proszę, nie pisz, że upadek komunizmu, bo obśmieję jak hiena.
            • Gość: kaczor? Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:52
              Dlaczego uwazasz ze akceptuje rozpasanie tzw "elit"rzadowych.
              Nie podoba mi sie i uwazam za szkodliwe i postepowanie kosciola
              i tzw "elit. Nie chce byc ograbiana i oszukiwana ani przez jednych ani
              przez drugich . Sld dzisiaj nie jest alternatywa dla kosciola ,a kosciol
              dla sld . Sa siebie warci - takie same chieny . A nam sie wydaje
              ze jedni moga byc lepsi od drugich . Przeciez ten spor jest pozorny.
              To towarzystwo od lat potrafi sie swietnie ze soba aranzowac a jesli
              o jakosc elit chodzi to poziom glempa jest wprostproporcjonalny
              do poziomu np millera .Mogliby sie spokojnie na role zamienic.
              To ta sama jakosc aparatczyka . Jeden watykanski drugi pzpr-owski .
              Cywilizacji nie widac ......
              • Gość: kaczor Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:55
                a kto Ci powiedzial , ze Kościół ma być alternatywą dla SLD lub odwrotnie ???
                co ma piernik do wiatraka ?
            • Gość: nike Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.fb8.uni-bremen.de 20.09.04, 14:23
              wrzucac sie pisze przez "rz"... i nie uwazam zebym cokolwiek zawdzieczala
              papiezowi... a do puszki wrzucam na pewno wiecej niz on ;) (proporcjonalnie do
              zarobkow)
              • Gość: frank Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 14:32
                czyli wiesz ile zarabia Papież ???
            • Gość: Marek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 15:08
              Ad1.JP II nie jest OJCEM-oficjalnie nie spłodził POTOMSTWA
              Ad.2 Czy jest ŚWIĘTYM -na dzień dzisiejszy NIE!!!!
              Wiecej pokory i pomyślunku,a mniej CHRZŚCIJAŃSKIEJ NIENAWIŚCI-proszę.
              • Gość: Ania Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.aine.pl 20.09.04, 19:26
                > Wiecej pokory i pomyślunku,a mniej CHRZŚCIJAŃSKIEJ NIENAWIŚCI-proszę

Nie chrześcijańskiej tylko KATLOICKIEJ!!!
                Ludzie!!! Przestańcie utożsamiać katolicyzm z chrześcijaństwem!!!!
        • Gość: Pol impreza.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:56
          Dobrze powiedziales: " do tej imprezy". Bo to tylko impreza wlasnie. Teraz juz
          smutna i zalosna...
      • Gość: Zofia Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:22
        A dlaczego nie protestujesz przeciw temu cyrkowi co wyprawia Oligarchia
        komunistyczna w Sejmie, gdzie przelewa sie miliardy z jednej kieszeni do
        drugiej,gdzie te moczymordy zapijaczone drwia sobie ze wszystkiego, co polskie,
        co narodowe? Dlaczego nie podnosisz glosu przeciw tej rozbestwionej zydo-
        komunie.
    • Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:16
      Nie rozumiem,przyjedzie czy go przywiozą??????
    • Gość: b.Ministrant Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:16
      Pamietajmy o tych, ktorzy pozbawieni srodkow do zycia - zmarli, bo
      pieniadze "poszly" na wizyty to samo gadajacego. Czy ktos te nasze wydatki
      podliczyl? Bo nikt na zasadzie "swietej krowy", ich nie podal.
    • Gość: Cypryn nie fikać kościołowi - jedzie papa i będzie opierd IP: 217.96.48.* 20.09.04, 12:19
      al
    • Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:26
      Dobra malkontenci,nie narzekać.Papież przyjeżdża na zaproszenie wydawnictwa
      Stelle Maris , a wizytę sponsoruje Kredyt Bank SA wspólnie z Salezjanami.
      • Gość: chris Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.if.uj.edu.pl 20.09.04, 12:30
        Ciekawe, ilu jeszcze chamow popisze sie swoja troska o biednych? A zaloze sie,
        ze w zyciu na zadna zbiorke dla tych Ludzi, czesto zyjacych dzieki Kosciolowi,
        grosza nie dali. Zamknijcie moze ryje z laski swojej?
        • Gość: kaczor Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:45
          bardzo popieram Twoją wypowiedź. Tłum klakierów obudziła wiadomość o wizycie
          Pielgrzyma - Polaka. I pierwsze co to pieski zaczęły szczekać , a ile ???? a za
          ile ????
          Jak takie żydki na Męce Pana.
          Wstyd rodacy
          Chociażby w imię solidarności i patriotyzmu
          • Gość: kaczorku Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 14:02
            ksiezulku.
            Chrystusem to jest ten biedny naiwny narod .
            A kosciol to te "zydki" ktore nie szczekaja a ile ? za ile ?Bo kosciolowi sie
            zawsze oplaca..... przedstawienie.
            Rzeczywiscie kosciol jak na mece pana doji ten biedny narod.
            (Zydow przepraszam - pozwolilam sobie parafrazowac wypowiedz kaczora
            pomijajac juz ze cenie sobie rozsadek w dysponowaniu zasobami i stawianiem
            sobie pytania ile lub za ile)
            W imie solidarnosci i patriotyzmu nie robi nic kosciol poza waleniem klod pod
            nogi- no chyba ze
            o solidarnosc wobec watykanu chodzi.....
      • Gość: Zofia Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:29
        Belialu nie martw sie sponsorami podrozy papieskiej nie bedzie ty ani Jolcia,
        ani Kwasniak. Niech cie o to glowa nie boli.
    • Gość: arahat Nie ma chleba/pracy trza igrzysk i cyrku aby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.04, 12:32
      zasilic kase calujacych tylko w usta i ciemnogrod postraszyc pieklem
      • Gość: ed Re: Nie ma chleba/pracy trza igrzysk i cyrku aby IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:46
        wez sie lepiej do roboty leniu śmierdzący
    • Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:33
      CHRIS czy jakoś tak,usta twe pełne miłości katolickiej.Amen
    • Gość: obywatelka Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 12:40
      moze nie męczmy Pieża !Ćzy innej narodowosci papiezy tez tak zapraszalismy i
      zapraszac bedziemy ? troche religii a mniej marketingu koscioła katolickiego
      poprosze anowie w czarnych sukienkach
      • Gość: b. Ministrant Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:04
        Z calym szacunkiem do Jonny Walkera. Nic z tego Swietobliwy nie wyszlo, nic sie
        na Swiecie nie polepszylo (poza poziomem zycia polskich klechow) i czas wracac
        juz na zawsze do Kurii na ul. Franciszkanska w Krakowie. Koniec wycieczek
        obnizy znakomicie budzet nawiedzanych "pielgrzymkami". Zawsze kojarzyly mi sie
        one ze spuchnietymi nogami, po pokonaniu dziesiatkow kilometrow do
        miejsc "zawsze dziewicy" czyli Maryjnych.
        • Gość: Gdanszczanin Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:24
          Witaj byly ministrancie!!! Musiales sie wiele napatrzyc na pomiot w czrnych
          sukienkach i dlatego mam do Ciebie zapytanie, wiazace sie z moja obecnoscia na
          popularnej "7" w kosciele OO Franciszkanow. Uslyszalem tam, ze Jezus mial
          rodzenstwo z tej samej mamusi. Czy cos blizszego na tym forum jest mozliwe do
          odczytania? Moze najbardziej zorientowany w ciemnosci religijnej - rektor
          Pieronek cos odpowie? Pozdrawiam swiatlych krakowian i obiecuje, ze bedac w tym
          pieknym miescie, ponownie na msze sw. do Franciszkanow sie udam.
          • Gość: Ed Re: stultorum infinitus est numerus IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 19:11
            Jezus nie jest synem Józefa, ale został zrodzony przez Boga w dziewiczym łonie
            Maryi:
            - „Zaiste, Słowo (Jednorodzony Syn Boży) stało się ciałem” - J 1,14);
            - „Przeto to, co się święcie (dziewiczo) narodzi, będzie nazwane Synem Bożym”
            (Łk 1,35);
            - Bóg posłał anioła... do Dziewicy poślubionej mężowi, imieniem Józef, z rodu
            Dawida; a Dziewicy było na imię Maryja” (Łk 1,26-27).

Matka Zbawiciela uszczęśliwiona niecodziennym, ale boskim sposobem zajściem w
            ciążę, gna samotnie piechotą z Galilei do Judei, a więc bez mała 180 kilometrów
            do Elżbiety po to tylko, aby zdradzić jej tajemnicę cudownego poczęcia, mimo,
            iż Gabriel nakazał milczenie na ten temat.

Dzieje dogmatu o niepokalanym poczęciu mamusi Jezusa są kwintesencją
            zasady "cel uświęca środki". Dogmat ten ustanowiono w 1854 roku, co oznacza, że
            władze kościelne niemal 1800 lat czekały z ogłoszeniem tego ginekologicznego
            cudu.
            Ponad 700 lat w łonie Kościoła trwały zażarte kłótnie pomiędzy zwolennikami i
            przeciwnikami dzieworództwa Miriam. Głównie kruszyli o nią kopie dwa stale ze
            sobą rywalizujące zakony: franciszkanie (zwolennicy eksterytorialności błony
            dziewiczej Miriam) oraz dominikanie (przeciwnicy tej subtelnej tezy
            katolicyzmu).

Niedawno odkryta została w Jerozolimie skrzynka z napisem: Jakub(Jaakov) syn
            (bar)Józefa(Josef), brat(akhui di) Jezusa(Jeszua) o długosci 51 centymetrów z
            dwadzieścia aramejskimi literami, zawierające prawdopodobnie kości męczyzny
            imieniem Jakub, który zmarł w pierwszym wieku naszej ery. Nowy Testament
            kilkakrotnie wspomina ze Jezus mial brata Jakuba, który został przywódcą
            powstajacej wspólnoty chrześcjan w Jerozolimie po "śmierci" Jezusa.

Zadziwiająca jest przy tym powściągliwość uczonych katolickich - ich sceptycyzm
            jest wprost proporcjonalny do niechęci jaką darzona jest sama postać Jakuba. Bo
            a nuż owieczki zaczną się zastanawiać skąd Jezus mógł mieć brata, skoro
            przenajświętsza panienka była dziewicą? Na szczęście dla kościoła większość
            rodaków nie cierpi na chorobę zwaną myśleniem.

Kościół nie akceptując rodzeństwa Jezusa naucza, że mowa tu o "braciach i
            siostrach ciotecznych", rzekomym potomstwie jakiegoś bliżej nieznanego Alfeusza
            i Marii, krewnej matki Jezusa.

Rodzeństwo Zbawiciela z matką na czele, w niczym nie podzielali jego
            zapatrywań. Zarzucano Miriam, że tak dalece przejmowała się boskością swojego
            syna, że mimo, iż inne, obce niewiasty, wyznawały jego nauki, jej ani było w
            głowie słuchać tego, co miał do powiedzenia. Zresztą sam Jezus wyparł się
            własnej matki i rodziny, mówiąc: "Matka moja i bracia moi ci są, którzy słowa
            Bożego słuchają i czynią." (Łk. 8: 21). Gardząc własną rodziną, tym bardziej
            mógł zalecać innym, aby porzucali swoje i szli tylko za nim.

Także Józef Flawiusz wspomina, że w roku 62 żydowski arcykapłan
            Annasz, "stracił Jakuba, brata Jezusa, którego nazywano Chrystusem, i kilku
            innych."

Sąsiedzi znający Jezusa i jego rodzinę, którzy wiele lat go nie widzieli,
            pytają się na jego widok: "Czyż ten nie jest syn rzemieślniczy? Czyż matki jego
            nie zowią Maria, a braci jego: Jakub, i Józef, i Szymon, i Judasz? I siostry
            jego czy nie wszystkie są u nas?" (Mt. 13: 55-56)

No i teraz się porobiło. Czy ten Judasz to właśnie "ten" Judasz ? :))

• Gość: Pielgrzym Re: "ministrant" IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 15:25
          Cierpisz raczej na opuchniecie glowy. Dobra wiadomosc: diabel czeka.
        • Gość: Janina Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:55
          A ty facecie podstawiajacy sie za ministranta, co dobrego zrobieles, aby swiat
          stal sie lepszym.Zreformuj siebie, swoje postepowanie, swoje myslenie,a
          bedziesz przykladem do nasladowania.Martwisz sie tymi co pielgrzymuja. Oni
          robia to dobrowolnie i wynosza z tego pozytek duchowy.Tylko Judasze licza na
          korzysci pieniezne, a liczba ich jest ogromna.
      • Gość: JANINA Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:36
        Niech sie obywatelka - towarzyszka nie martwi zmeczeniem papieza, a raczej
        wslucha sie w jego poslanie i realizuje je w swoim zyciu.
    • Gość: Jorge PENITENZIAGITE! ORATE! IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 20.09.04, 12:47
      • henio56 Niech dziadek pozostanie na emigracji 20.09.04, 13:01
        nikt normalny tutaj na niego nie czeka, katole jak chcą go zobaczyć niech jadą
        do Watykanu. Najlepiej nich poproszą swego nowego Boga o azyl i niech tam
        zostaną ciemniaki. Zobaczycie ,że Licheń będzie miejscem spoczynku św.Karola i
        miejscem kultu wszystkich religijnie nawiedzonych. Facet za życia kazał sobie
        wybudować mauzoleum, to chyba grzech ?
        • Gość: ed Re: Niech dziadek pozostanie na emigracji IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:47
          A ty jedz na madagaskar , zebym nie musial wysluchiwac twego bełkotu
          • Gość: Konwert Re: Henio, przekonales mnie IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 15:33
            Henio, przekonales mnie. Wszyscy Polacy powinni przejsc na Judaizm.
            Przestaniemy pracowac i zaczniemy zbierac czynsz za budynki. "Antysemityzm"
            Polakow zginie w jeden dzien a tacy jak ty nie beda musieli pisac bredni
            obrazajacych uczucia religijne Polakow na forum. Czekamy na przydzial budynkow.
            • Gość: Jan Re: Henio, przekonales mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:05
              "...zaczniemy zbierac czynsz za budynki."
              A potraficie to robic nieudaczniki? Cos mi sie wydaje,ze gdybyscie otrzymali
              Sahare w dzierzawe, to w ciagu roku piasku by tam zabraklo.
        • Gość: Cc haha! No teraz dostaniecie za swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:49
          Nie chcieliście dać uszatemu głupich milionów na Meczet Opaczności Bożej w Wawie, to za karę
          odwiedzi was biały papa i wyskoczycie z większej forsy w try miga! Oporne owieczki wy jedne...

PS. Dla wolniej myślących (tzw. katolików): "opaczność" jest napisana poprawnie. Tak ma być!
        • Gość: chrzescijanka Re: Niech dziadek pozostanie na emig´HENIO 56 IP: *.telia.com 20.09.04, 15:18
          Henio 56 moze bys zdobyl sie na odwage i opowiedzial o twoich synagogach,
          rabinach,waszym milosiernym Bogu.He!he!nie obciazaj swojego mozdzku katolikami
          i papiezem.SHALOM
          • Gość: ed Re: Niech dziadek pozostanie na emig´HENIO 56 IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 15:20
            on nie jest "HENIO" TYlko HAIM
        • Gość: Zofia Re: Niech dziadek pozostanie na emigracji IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:59
          Pyszalkowaty Henio - mauzoleum na ciebie czeka w Moskwie obok twoich partyjnych
          kolezkow Lenina czy tez obok Stalina.
    • Gość: Marek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 14:17
      DLACZEGO chcą ZAMĘCZYĆ schorowanego starszego CZŁOWIEKA-a takim jest KAROL
      WOJTYŁA-pseudo Jan Paweł II????!!!
    • Gość: Pol Jestem przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:37
      Z calym szacunkiem dla wszystkiego co na szacunek zasluguje - jestem stanowczo
      przeciwko tej zupelnie niepotrzebnej sprawie. Jesli bardzo chory Papiez ma
      ochote do Polski jeszcze przyjechac to rowniez serdecznie zapraszam ale bez
      szopek w tym stylu.
    • Gość: aseret Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.retsat1.com.pl 20.09.04, 14:53
      jak będę tak stary i schorowany bardzo bym nie chciał aby mnie publicznie
      pokazywali ,bo to strasznie nieprzyjemnie się na to patrzy.
    • Gość: kamil Nie taka Ameryka głupia... IP: *.lagisza.pke.pl 20.09.04, 15:14
      W USA jest powieszony licznik pokazujący wszystkim koszty wojny w Iraku.U nas
      powinien też być takowy, ukazujący koszty ponoszone przez nasz kraj na skutek
      watykańskich, cokilkuletnich nalotów. I tylko twardogłowe przygłupy nie
      potrafią tego zrozumieć.
    • Gość: pajacyk.pl czy zamiast na pielgrzymke nie lepiej dać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:16
      te pieniądze na program pajacyk??? Dużo wiecej pożyku będzie, chyba że po wizycie z nieba manna poleci i nie będzie głodnych dzieci.

PS. Aby kilka razy dziennie móc kliknąc pajacyka zainstaluj sobie różne przeglądarki (opera, Mozilla, firefox), każda ma swoje osobne ciasteczka i kliknięcia będą zliczone.
      • r306 Wydatki 20.09.04, 15:30
        > te pieniądze na program pajacyk??? Dużo wiecej pożyku będzie, chyba że po
        > wizyc ie z nieba manna poleci i nie będzie głodnych dzieci.
        Postuluje rowniez zlikwidowac armie - wiekszosc rodakow jest przeciwko, np.
        interwencji w Iraku, a w kraju do niczego sie nie przydaje, nawet podczas
        powodzi. Pieniazki oczywiscie przeznaczyc na pajacyk.pl
        Zlikwidowac rowniez policje - bezradna i wiekszosc spoleczenstwa czuje sie
        zagrozona - pieniazki oczywiscie na pajacyk.pl
        Mozna tak wymianiac dlugo - sadownictwo, publiczne szkolnictwo, sluzba
        zdrowia....

A co do PS.
        Wystarczy regularnie czyscic katalog ciasteczek, a nie zasmiecac sobie system
        pietnastowma przegladarkami.

Postuluje nauke logiki przeniesc ze studiow przynajmniej na poziom szkoly
        sredniej... yhhhh
        • Gość: ed Re: Wydatki - r306 IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 15:44
          i jeszcze sport !!!!
          i jeszcze sport !!!!!
          po co jeżdxić na olimpiady jak medali ani ani ???
        • Gość: a jak juz Re: Wydatki IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 15:56
          urosniesz i bedziesz duzy to ktos ci opowie o swiadomosci zbiorowej i
          o kodach kulturowych.
          Moze zauwazysz ze jakosc rozwoju duchowego do ktorego ma pretensje kosciol w
          Polsce to czysta hipokryzja - zaklamanie ktore rozszerza sie na inne
          dziedziny zycia . Nasze "sumienie" koscielne katolickie to od poczatku do konca
          glupota i zaklamanie , szerzenie hipokryzji to to co w zyciu spolecznym
          przeklada sie na inne dziedziny zycia . Jestesmy koltunami i bedziemy.
          Kult jednostki nie jest ani wiara ani religia
          mamy niewatpliwie doczynienia .
      • Gość: niunio bąbel Re: czy zamiast na pielgrzymke nie lepiej dać IP: *.chello.pl 20.09.04, 19:09
        SAMYMI SŁOWAMI PAPIEŻ DZIECI NIE NAKARMI.
    • Gość: psedskolak Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:50
      Plose się odcepić od nasego kochanego dziadziusia.Bo dziadziusia kochamy i
      sacunek dla niego mamy.Wsystkie dzieci Go kochają i jak psyjedzie to piosenkę mu
      zaśpiewają. I choć padało ,choć było ślisko............................
      • Gość: chrzescijanka Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrz PSEDDSKOLAK IP: *.telia.com 20.09.04, 15:54
        Hm! Gdyby glupota miala skrzydla, fruwalbys jak golebica.SHALOM
    • Gość: seeerek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.icpnet.pl 20.09.04, 15:56
      Może jednak nie przyleci...? Daj Boże!
    • Gość: psedskolak Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:57
      Chseścijanki tes kochamy mimo ze to nie są damy.
    • neceser Czemu OSZOLOM sie tu nie CIESZY? 20.09.04, 15:59
      bo ojciec faszysta nie bedzie zaproszony? Ani pedzio Jankos tez nie? maja
      problemy te katonazisty z RM.

Gość portalu: Zapraszamy. napisał(a):

> Ale pomiętajmy o zdrowiu papieża.
    • Gość: ta tylko pytam kto wykłada kasiorę? IP: *.aster.pl 20.09.04, 16:01
      ???
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Jak zapraszasz goscia do siebie do domu IP: *.pl / *.enterpol.pl 20.09.04, 18:04
        Jak zapraszasz goscia do siebie do domu to kto placi ty czy gosc?
        • Gość: Zenon Re: Jak zapraszasz goscia do siebie do domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:11
          Ja go nie zapraszalem i nie zapraszam. Nie upowaznilem tez nikogo do
          zapraszania Wojtyly w moim imieniu. Dla mnie wiec to nie mile widziany gosc
          lecz natret.
    • Gość: P Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:11
      Taki papież w kraju to niezły biznes - ile kasy zaronbiąsprzedawcy medalików to
      ich. I niech nikt nie mówi o pielgrzymce papieża - to papieska pielgrzymka
      przedsiębiorców.
      • smutas3 Nie mogę się doczekać... 20.09.04, 16:52
        Czy ten człowiek jest nieśmiertelny ?
        Kiedy on wreszcie umrze ? - może wtedy czarni trochę spuszczą z tonu,i wreszcie
        będzie można w tym kraju normalnie żyć !
        Chociaż strach mnie bierze na myśl o tym,co będzie wtedy się działo -
        zdewociały sejm uchwali conajmniej rok żałoby narodowej,tzn.zakaz organizowania
        imprez rozrywkowych,zakaz nadawania programów rozrywkowych w mediach,zakaz
        sprzedaży alkoholu itp.
        • Gość: Asd Re: Nie mogę się doczekać... IP: *.umcs.lublin.pl 20.09.04, 17:08
          smutas3 napisał:

> Czy ten człowiek jest nieśmiertelny ?
          > Kiedy on wreszcie umrze ?

Najpierw Twoja matka.
        • jurek8 Re: Nie mogę się doczekać... 20.09.04, 17:23
          Smutas,ty bezbożna,ateistyczba świnio !!!
          Za wypisywanie takich bzdur będziesz smażył się w ogniu piekielnym po wieczne
          czasy ! W przyzwoitym kraju spędziłbyś resztę życia tam,gdzie jest twoje
          miejsce - w więzieniu ! ( Torquemada spalił by cię na stosie ).

A poza tym,dlaczego w naszym kraju nie ma cenzury i takie Smutasy mogą
          wypisywać co chcą ? Totalna wolność słowa jest dobra w społeczeństwach
          dojżałych,a u nas musi ktoś ludziom stale mówić,co mają myśleć,mówić,pisać i
          jakie powinni mieć poglądy.

PS. Ludzie ! Zacznijcie wreszcie stosować polskie litery ! - takie jak ż ś ć ł
          ó.
          • jurek8 Do asd 20.09.04, 17:30
            Twoja odpowiedż nie była zbyt elegancka - to,że nie podobają ci się poglądy
            smutasa3,do niczego cię nie upoważnia - nie musisz robić z siebie prymitywa
            (chyba,że nim jesteś).
          • Gość: ty jurek Re: Nie mogę się doczekać... IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 17:31
            i 8 ty wez i zauwaz ze dojrzaly pisze sie przez rz nie przez
            z z kropka.
            To raz dwa to do kicia to sie ty nadajesz za "bezbozna ateistyczna swinie"
            Totalna wolnosc slowa wlasnie naduzyles - uczyl marcin marcina a sam
            glupi jak swinia
    • Gość: Rafał róbmy zapasy wina IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.04, 16:55
      Bo będzie znowu prohibicja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka