Gość: Zapraszamy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:32 Ale pomiętajmy o zdrowiu papieża. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sybirak Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:43 A po co on własciwie przyjeżdża? Przecież ci, co zbierają złom nie mają z czego pokrywać jego kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INSTITUT OF POLISH ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: *.sympatico.ca 20.09.04, 12:43 Habeamus Papam ! Zblizaja sie dobre nowiny dla Polakow. Zapowiedz wizyty Ojca Swietego i prawdopodobna beatyfikacja Ks.Jerzego Popieluszki to piesn dla naszego serca. Na kolanach przysiegamy przed Toba, ze z calym sercem, swiadomoscia i dyscyplina bedziemy trwac w wierze i moralnosci przed Bogiem, Polska, Europa i Swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty instytut Re: ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:00 to tak serio czy sobie jaja robisz ? jesli nie robisz sobie jaja to czy slyszales o hierarchi ale nie tej koscielnej a hierarchi ludzkich potrzeb i to bio, psycho, spolecznych ? Jesli myslisz ze wizyta papieza przyczyni sie kiedykolwiek do harmonijnego zaspokojenia ktorejkolwiek z ww potrzeb to sie mylisz. Kosciol jest przyczyna cofania sie w rozwoju kraju nad Wisla . Papaj se habeamusowo jak masz co zryc i zyjesz w cywilizowanym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tico Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serweru .. IP: *.sympatico.ca 20.09.04, 13:04 Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serweru *sympatico.ca. Nikogo w Europie i swiecie nie obchodzi to wasze zapowiadane "trwanie" w tym i owym. Podobnie zreszta jak ewentualna wizyta pana papieza w otoczeniu panow biskupow ubranych w smieszne szaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskader Re: Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serwe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 13:52 Nie osmieszaj sie durniu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Przestan sie wyglupiac wspoluzytkowniku serwe IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 14:25 Odp..dol się zboczeńcu od TRANSWESTYTÓW i GEJÓW...Przecież w tych sukienkach (sutannach) wyglądamy zaje... , Amoże nie..??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 20.09.04, 15:48 Po co zaraz na kolanach i po co przysiegac.Lepiej znac nauki papieskie i stosowac je od rana do rana.To jedna sprawa, druga zas to pytanie czy stac nas na kolejna wizyte papieska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Pełna nazwa to zapewne Institut of Polish JOKES IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 15:50 Przynajmniej tak sądzę "po owocach" czyli treści tej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanisławMackowiak Re: ZBLIZAJA SIE DOBRE NOWINY DLA KRAJU IP: 195.94.213.* 20.09.04, 18:01 A jak to się ma do tego, że ludzie boja się wychodzić wieczorem przed blok, ponieważ wszędzie panuje katolickie uwielbienie do człowieka.MARTWEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w Kanadzie własnie okradziono moich znajomków.c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:01 Podstawiony sybiraku. Ci co zbieraja ,czy tez kradna zlom nie pokryja kosztow podrozy papieza do Polski. Niech cie glowa o to nie boli. Z kasy Krajowej juz zaoszczedzono duza sume rezygnujac z pochodow pierwszomajowych. Wiem, ze zal ci,ze nie bedziesz stal na trybunie i wyl Miedzynarodowke. Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 ciekaw jestem czy smrod jadu trupiego wyprzedzi 20.09.04, 18:04 cialo wielebnego goscia(nie proszonego)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludzie Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bchsia.telus.net 20.09.04, 18:16 Ludzie. co wy wyrabiacie na tym czacie. Papiez ma prawo - nawet wylacznie jako Polak i to w podeszlym wieku - odwiedzac kraj gdzie sie urodzil itd. Kazdy, kazdy sie kiedys zestarzeje i bedzie niedolezny nawet Ci ktorzy maja "nascie" lat obecnie i co, bedzie wam przyjemnie czytac co o was mysla czy pisza wtedy mlodsi. A gdzie podstawowa rzecz - szacunek dla starszych. Inna sprawa jest Co Jan Pawel zrobil dla kazdego - dla Ciebie tez - dla mlodego i starego. Miedzy innymi to, ze teraz mozemy czesto i gesto sobie wymyslac na "necie", jak sobie dobrze pomyslec, zawdzieczamy jemu. Sporo - dzieki niemu sie zmienilo (stopniowo, nie od razu)nie tylko w Europie od momentu kiedy kardynal Wojtyla zostal papiezem. Jeszcze jedno: Juz teraz, za zycia Jan Pawel II jest naszym narodowym, polskim symbolem - jest wszedzie znanym, respektowanym itd. W przeszlosci na taka skale mielismy tylko Chopina, ktoremu nikt nie odmawia znaczenia, wielkosci itd. Dlaczego wiec teraz kiedy mamy podobnie niecodzienna postac, mamy proby degradowania postaci, ktora zrobila wiecej dla Polakow, Polski, pokoju itd niz ktokolwiek z nas piszacych???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.aine.pl 20.09.04, 19:23 > jest wszedzie znanym, respektowanym itd. To akurat jest nieprawda. Papież MAŁO GDZIE jest respektowany. tylko w Polsce, Włoszech i może Meksyku wszyscy go uwielbiają... w reszce świata wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Mordercy JP II. Będziecie Go mieć na sumieniu IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:10 To wcale nie znaczy, że Papieża należy mordowaćoficjalnymi pielgrzymkami. Ci którzy nieustająco domagają sie Jego oficjalnych wizyt sa po prostu jego mordercami, którzy świadomie skracają Mu życie dla własnej pychy. Uważam że wszelkie pobyty Papieża w Polsce powinny sie odbywac incognito służąc Jego wypoczynkowi i zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:45 Nie, dziękuję. Nie podoba mi się nachalna eksploatacja starego, biednego schorowanego człowieka, nawet jeżeli jego ego, umiejętnie pdosycane przez kasjerów i propagandzistów organizacji, samo tego się domaga. I nie chcę natrętnej propagandy w TV za którą jeszcze muszę płacić (bo skoro była nie do wytrzymanie za czasów Kwiatkowskiego, to jaka będzie teraz?). Nie chcę oglądać Schymalli i Fajkowskiej dostających orgazmu przy samym wymawianiu Imienia. I nie chcę by moje pieniądze szły na tą bizantyjską oprawę każdej pielgrzymki. I nie chcę żeby ktoś mi mówił kiedy mogę sobie kupić butelkę wina a kiedy nie. Nie chcę tego wszystkiego, mimo mojego szacunku dla tych dla których taka pielgrzymka jest przeżyciem wewnętrznym a nie jedną wielką ekshibicjonistyczną manifestacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzymianin Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.chello.pl 20.09.04, 13:06 to zrzeknij sie polskiego obywatelstwa, albo po prostu wyjedz stad, zamieszkaj z jednym z pozostalych 24 krajow unii i tam zarabiaj oraz plac podatki. pamietaj jednak, ze np. w UK bedziesz placin na krolowa i cala liste cywilna. symbole kosztuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubin Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.09.04, 17:49 ale to nie polski symbol to swiatowy u was MATKA BOSKA to tez napewno polskiego pochodzenia i tez katoliczka Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmmm 20.09.04, 13:12 A czy protestowales rownie goraco przed meczem Polska-Anglia? Mnie nie podoba mi się nachalna eksploatacja reprezentacji, ktora siegnela dna. Mecz pokazywany byl tez za moje pieniadze w publicznej TV, a noznej nie ogladam, bo nie lubie. Zapewne jacys komentatatorzy dostawali na antenie orgazmu wykrzykujac imiona poszczegolnych pilkarzy. A wokol stadionu nie mozna bylo kupic nawet piwa... w szklanych opakowaniach. Zabezpieczenie policyjne tez bylo spore z tego co wiem. A mimo tych faktow ja nie sililem sie jakos na WYDUMANA oryginalnosc aby zaprotestowac przeciwko udzialowi Polski w eliminacjach do mistrzostw swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Hmmmm IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 20.09.04, 13:17 Jesteś kolejnym id.. któremu należy odebrać prawo korzystania z internetu Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 13:24 Misiu, wlasnie dales najlepsze swiadectwo tego, ze jestes mlutkim, krzyczacym chlopcem, bez wplywu na wlasne zycie, bo chcesz przeganiac ludzi "z interntu" :) Rozumiem, ze brak sily przebicia w prawdziwym zyciu probujesz skompensowac na forach dyskusyjnych :) Powodzenia, prez dalej te swoje muskuly :) "Sile", "logike" i "wyrazistosc" Twych argumentow pozostawiam juz bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABS Gratuluje, pieknie przygadales temu PIT-bullowi IP: *.umcs.lublin.pl 20.09.04, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Hmmmm IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:24 porownanie czym dla jednych jest papiez dla innych moze byc pilka nozna. Tylko dzieki bogom nie wysyla sie wszystkich dzieci na boisko i robi z nich pilkarzy np. Innymi slowy fascynacja nie jest indokrynacja. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 13:27 Ale chyba nie dyskutujemy teraz o lekcjach religii w szkolach publicznych? :) PS Zdecydowanie jestem im przeciwny, z kilku wzgledow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie Re: Hmmmm IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:38 Ale to tez z kosztami zwiazana impreza wokolkoscielna;-) Te lekcje religi albo inaczej brutalna indokrynacja. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 13:54 Wojej, a czy ja mowie, ze mi sie w KK wszystko podoba? ;) Mnie tylko smiesza te "protesty" i to wyszysko... Na dyskusje o lekcjach religii i innych skrzywieniach na linii kk-panstwo polskie nie mam teraz zwyczajnie czasu. Pozdrawiam i koncze ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Hmmmm IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 14:41 Jaki kraj taka reprezentacja !!Mimo wad REPREZENTACJA POLSKI!!!!Papież jest PRZEDSTAWICIELEM PAŃSTWA KOŚCIELNEGO bardzo małego o nazwie WATYKAN,a co do pielgrzymki to lepiej niech ludzie ZREALIZUJĄ APELE JP II,nie "tworzyą"kolejny SHOW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmmm 20.09.04, 15:19 > PRZEDSTAWICIELEM PAŃSTWA KOŚCIELNEGO bardzo małego o nazwie WATYKAN Yhhh, jak Ci nie odpowiada odniesienie do reprezentacji Polski i odwolujesz sie do stosunkow miedzynarodowych, to Ci powiem, ze wiecej bylo u nas wizyt i rewizyt wladz Czech i Czechoslowacji (Jan Pawel II "zalapal" sie na oba panstwa). Panstwo tez niewielkie, choc wieksze od Watykanu, a znacznie wiecej ludzi wie kto jest papiezem, anizeli kto jest prezydentem Czech. A co do TV. Hmmm, ilosc transmisji jest w duzej mierze zalezna od ogladalnosci. Ewentulne pretensje kieruj wiec do ludzi, ktorzy w liczbie kilku milionow ogladaja te transmisje. Co ciekawe, znacznie wiecej pieniedzy i czasu antenowego idzie na transmisjie z Sejmu, mimo, ze ogladalnosc znikoma, a poziom i ilosc glopot wypowiadanych podczas tych transmisji ma sie nijak do tego co mozna uslyszec podczas wizyt papieskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Hmmmm IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:13 Marku. Jestes ulubiemncem showow. Ogladaj z zaciekawienim show Jolci i Kwasniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty panie papieżu zlituj się pan nad biedną Ojczyzną!! IP: *.net.autocom.pl 20.09.04, 11:49 nie przyjeżdżaj do nas, pieniądze wydane na twój pobyt, na złote trony, gigantyczne kiczowate ołtarze, tysiące twoich pomników wydamy na biedne dzieci, głodnych, bezrobotnych. Oszczędź nam swoich tysiące razy wypowiadanych banałów o pokoju, miłości itp. z których nic nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: panie papieżu zlituj się pan nad biedną Ojczy IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 20.09.04, 13:11 Jednak cała masa dewot i zdewociałych facetów czeka, sprzedawcy frytek, kiełbasek i innych odpustowych pierdół również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskader Re: panie papieżu zlituj się pan nad biedną Ojczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 13:56 Tak tepy ,,człowiek" jak ty nie powinien sie wypowiadac na forum, jak nie potrafi odróznic dobra od zła....!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielgrzym Re: filozofia trutnia IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 15:19 Trutnie ktorzy nigdy w zyciu nie pracowali produktywnie jednej godziny zawsze maja najwiecej do powiedzenia. Pod plaszczykiem obrony praw dzieci atakuja symbole narodowe i religijne Polakow. Papiez mowi banaly? A moze ty powiesz cos madrzejszego? Sluchamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o to chodzi Re: filozofia trutnia IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 15:40 pielgrzymie o to chodzi . Trutnie ktore nie pracowaly produktywnie maja najwiecej do powiedzenia .... Dalsza czesc jest jaks dziwna ? "pod plaszczykiem obrony praw dzieci" "atakuja symbole narodowe i religijne" To jest jakies nieporozumienie. No bo : -albo narodowe -albo religijne Chyba ze uwazasz ze symbole narodowe i religijne to to samo ? A jesli tak to czy to znaczy ze uwazasz ze to co niereligijne jest nienarodowe ? Albo narodowe jest tylko to co religijne ? Sluchamy - pielgrzymie . Nie tylko papiez mowi banaly ale ty takze . Jeszcze jedna ofiaro indoktrynacji koscielnej. Wracajac do dzieci - gdyby kosciol byl tym za co chce uchodzic nie byloby lichenia - kosciol jak komunisci i faszysci lubi swiadectwa potegi pardon "wiary". A dzieci sobie gloduja .... A kosciol bazyliki buduje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Juz kiedys pisalem,ze aureola Ci zardzewiala DUPK IP: *.de / 141.78.101.* 20.09.04, 18:40 U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:02 Jesli pielgrzymka to za pieniądze Kościoła a nie podatnika!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z jakiej racji ja mam dokładać do tego cyrku????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.kabel.telenet.be 20.09.04, 12:05 W przyszlym roku to z pewnoscia ogami do przodu. Z zastrzezeniem, ze na koszt Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsa Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:27 zamknij morde komunisto, czy kiedykolwiek placiles do tej imprezy, albo na glodne sieroty i bezrobotnych ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no i Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:36 masz . Taki fdsa kaze zamknac morde - komuniscie ? Nie widzialam nikogo kto by sie tak zadeklarowal . Kosciol natomiast inwestujac "wdowi grosz" w lichen czy bazylike napewno przyczynil sie do nakarmienia dzieci na tzw scianie wschodniej. A sieroty i trupki niemowlakow na smietnikach to rezultat "umilowania zycia" niedobrze sie robi od tych hipokryzji. A do tej "imprezy" wszyscy dokladamy posrednio lub bezposrednio. Ksiazulku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:41 dokladasz tez do wyjazdow olimpijskich prezydenckiej pary i innych zachcianek możnych tego kraju, do samolotu premiera do garnituru pana ministra. Zastanow sie lepiej ile zawdzięczasz Ojcu Świętemu. Dlaczego w tym momencie wypominasz sieroty i głodujących , czy raz w życiu żuciłeś grosz do ich puszki ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju 20.09.04, 13:48 Gość portalu: kaczor napisał(a): > dokladasz tez do wyjazdow olimpijskich prezydenckiej pary i innych zachcianek > możnych tego kraju, do samolotu premiera do garnituru pana ministra. Zastanow > sie lepiej ile zawdzięczasz Ojcu Świętemu. A co ja mu zawdzięczam? Tylko proszę, nie pisz, że upadek komunizmu, bo obśmieję jak hiena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor? Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 13:52 Dlaczego uwazasz ze akceptuje rozpasanie tzw "elit"rzadowych. Nie podoba mi sie i uwazam za szkodliwe i postepowanie kosciola i tzw "elit. Nie chce byc ograbiana i oszukiwana ani przez jednych ani przez drugich . Sld dzisiaj nie jest alternatywa dla kosciola ,a kosciol dla sld . Sa siebie warci - takie same chieny . A nam sie wydaje ze jedni moga byc lepsi od drugich . Przeciez ten spor jest pozorny. To towarzystwo od lat potrafi sie swietnie ze soba aranzowac a jesli o jakosc elit chodzi to poziom glempa jest wprostproporcjonalny do poziomu np millera .Mogliby sie spokojnie na role zamienic. To ta sama jakosc aparatczyka . Jeden watykanski drugi pzpr-owski . Cywilizacji nie widac ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:55 a kto Ci powiedzial , ze Kościół ma być alternatywą dla SLD lub odwrotnie ??? co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nike Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.fb8.uni-bremen.de 20.09.04, 14:23 wrzucac sie pisze przez "rz"... i nie uwazam zebym cokolwiek zawdzieczala papiezowi... a do puszki wrzucam na pewno wiecej niz on ;) (proporcjonalnie do zarobkow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 14:32 czyli wiesz ile zarabia Papież ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 15:08 Ad1.JP II nie jest OJCEM-oficjalnie nie spłodził POTOMSTWA Ad.2 Czy jest ŚWIĘTYM -na dzień dzisiejszy NIE!!!! Wiecej pokory i pomyślunku,a mniej CHRZŚCIJAŃSKIEJ NIENAWIŚCI-proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.aine.pl 20.09.04, 19:26 > Wiecej pokory i pomyślunku,a mniej CHRZŚCIJAŃSKIEJ NIENAWIŚCI-proszę Nie chrześcijańskiej tylko KATLOICKIEJ!!! Ludzie!!! Przestańcie utożsamiać katolicyzm z chrześcijaństwem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol impreza.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:56 Dobrze powiedziales: " do tej imprezy". Bo to tylko impreza wlasnie. Teraz juz smutna i zalosna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:22 A dlaczego nie protestujesz przeciw temu cyrkowi co wyprawia Oligarchia komunistyczna w Sejmie, gdzie przelewa sie miliardy z jednej kieszeni do drugiej,gdzie te moczymordy zapijaczone drwia sobie ze wszystkiego, co polskie, co narodowe? Dlaczego nie podnosisz glosu przeciw tej rozbestwionej zydo- komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:16 Nie rozumiem,przyjedzie czy go przywiozą?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.Ministrant Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:16 Pamietajmy o tych, ktorzy pozbawieni srodkow do zycia - zmarli, bo pieniadze "poszly" na wizyty to samo gadajacego. Czy ktos te nasze wydatki podliczyl? Bo nikt na zasadzie "swietej krowy", ich nie podal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypryn nie fikać kościołowi - jedzie papa i będzie opierd IP: 217.96.48.* 20.09.04, 12:19 al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:26 Dobra malkontenci,nie narzekać.Papież przyjeżdża na zaproszenie wydawnictwa Stelle Maris , a wizytę sponsoruje Kredyt Bank SA wspólnie z Salezjanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.if.uj.edu.pl 20.09.04, 12:30 Ciekawe, ilu jeszcze chamow popisze sie swoja troska o biednych? A zaloze sie, ze w zyciu na zadna zbiorke dla tych Ludzi, czesto zyjacych dzieki Kosciolowi, grosza nie dali. Zamknijcie moze ryje z laski swojej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:45 bardzo popieram Twoją wypowiedź. Tłum klakierów obudziła wiadomość o wizycie Pielgrzyma - Polaka. I pierwsze co to pieski zaczęły szczekać , a ile ???? a za ile ???? Jak takie żydki na Męce Pana. Wstyd rodacy Chociażby w imię solidarności i patriotyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczorku Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 14:02 ksiezulku. Chrystusem to jest ten biedny naiwny narod . A kosciol to te "zydki" ktore nie szczekaja a ile ? za ile ?Bo kosciolowi sie zawsze oplaca..... przedstawienie. Rzeczywiscie kosciol jak na mece pana doji ten biedny narod. (Zydow przepraszam - pozwolilam sobie parafrazowac wypowiedz kaczora pomijajac juz ze cenie sobie rozsadek w dysponowaniu zasobami i stawianiem sobie pytania ile lub za ile) W imie solidarnosci i patriotyzmu nie robi nic kosciol poza waleniem klod pod nogi- no chyba ze o solidarnosc wobec watykanu chodzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:29 Belialu nie martw sie sponsorami podrozy papieskiej nie bedzie ty ani Jolcia, ani Kwasniak. Niech cie o to glowa nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Nie ma chleba/pracy trza igrzysk i cyrku aby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.04, 12:32 zasilic kase calujacych tylko w usta i ciemnogrod postraszyc pieklem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Nie ma chleba/pracy trza igrzysk i cyrku aby IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:46 wez sie lepiej do roboty leniu śmierdzący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:33 CHRIS czy jakoś tak,usta twe pełne miłości katolickiej.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatelka Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 12:40 moze nie męczmy Pieża !Ćzy innej narodowosci papiezy tez tak zapraszalismy i zapraszac bedziemy ? troche religii a mniej marketingu koscioła katolickiego poprosze anowie w czarnych sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Ministrant Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:04 Z calym szacunkiem do Jonny Walkera. Nic z tego Swietobliwy nie wyszlo, nic sie na Swiecie nie polepszylo (poza poziomem zycia polskich klechow) i czas wracac juz na zawsze do Kurii na ul. Franciszkanska w Krakowie. Koniec wycieczek obnizy znakomicie budzet nawiedzanych "pielgrzymkami". Zawsze kojarzyly mi sie one ze spuchnietymi nogami, po pokonaniu dziesiatkow kilometrow do miejsc "zawsze dziewicy" czyli Maryjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdanszczanin Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:24 Witaj byly ministrancie!!! Musiales sie wiele napatrzyc na pomiot w czrnych sukienkach i dlatego mam do Ciebie zapytanie, wiazace sie z moja obecnoscia na popularnej "7" w kosciele OO Franciszkanow. Uslyszalem tam, ze Jezus mial rodzenstwo z tej samej mamusi. Czy cos blizszego na tym forum jest mozliwe do odczytania? Moze najbardziej zorientowany w ciemnosci religijnej - rektor Pieronek cos odpowie? Pozdrawiam swiatlych krakowian i obiecuje, ze bedac w tym pieknym miescie, ponownie na msze sw. do Franciszkanow sie udam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: stultorum infinitus est numerus IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 19:11 Jezus nie jest synem Józefa, ale został zrodzony przez Boga w dziewiczym łonie Maryi: - „Zaiste, Słowo (Jednorodzony Syn Boży) stało się ciałem” - J 1,14); - „Przeto to, co się święcie (dziewiczo) narodzi, będzie nazwane Synem Bożym” (Łk 1,35); - Bóg posłał anioła... do Dziewicy poślubionej mężowi, imieniem Józef, z rodu Dawida; a Dziewicy było na imię Maryja” (Łk 1,26-27). Matka Zbawiciela uszczęśliwiona niecodziennym, ale boskim sposobem zajściem w ciążę, gna samotnie piechotą z Galilei do Judei, a więc bez mała 180 kilometrów do Elżbiety po to tylko, aby zdradzić jej tajemnicę cudownego poczęcia, mimo, iż Gabriel nakazał milczenie na ten temat. Dzieje dogmatu o niepokalanym poczęciu mamusi Jezusa są kwintesencją zasady "cel uświęca środki". Dogmat ten ustanowiono w 1854 roku, co oznacza, że władze kościelne niemal 1800 lat czekały z ogłoszeniem tego ginekologicznego cudu. Ponad 700 lat w łonie Kościoła trwały zażarte kłótnie pomiędzy zwolennikami i przeciwnikami dzieworództwa Miriam. Głównie kruszyli o nią kopie dwa stale ze sobą rywalizujące zakony: franciszkanie (zwolennicy eksterytorialności błony dziewiczej Miriam) oraz dominikanie (przeciwnicy tej subtelnej tezy katolicyzmu). Niedawno odkryta została w Jerozolimie skrzynka z napisem: Jakub(Jaakov) syn (bar)Józefa(Josef), brat(akhui di) Jezusa(Jeszua) o długosci 51 centymetrów z dwadzieścia aramejskimi literami, zawierające prawdopodobnie kości męczyzny imieniem Jakub, który zmarł w pierwszym wieku naszej ery. Nowy Testament kilkakrotnie wspomina ze Jezus mial brata Jakuba, który został przywódcą powstajacej wspólnoty chrześcjan w Jerozolimie po "śmierci" Jezusa. Zadziwiająca jest przy tym powściągliwość uczonych katolickich - ich sceptycyzm jest wprost proporcjonalny do niechęci jaką darzona jest sama postać Jakuba. Bo a nuż owieczki zaczną się zastanawiać skąd Jezus mógł mieć brata, skoro przenajświętsza panienka była dziewicą? Na szczęście dla kościoła większość rodaków nie cierpi na chorobę zwaną myśleniem. Kościół nie akceptując rodzeństwa Jezusa naucza, że mowa tu o "braciach i siostrach ciotecznych", rzekomym potomstwie jakiegoś bliżej nieznanego Alfeusza i Marii, krewnej matki Jezusa. Rodzeństwo Zbawiciela z matką na czele, w niczym nie podzielali jego zapatrywań. Zarzucano Miriam, że tak dalece przejmowała się boskością swojego syna, że mimo, iż inne, obce niewiasty, wyznawały jego nauki, jej ani było w głowie słuchać tego, co miał do powiedzenia. Zresztą sam Jezus wyparł się własnej matki i rodziny, mówiąc: "Matka moja i bracia moi ci są, którzy słowa Bożego słuchają i czynią." (Łk. 8: 21). Gardząc własną rodziną, tym bardziej mógł zalecać innym, aby porzucali swoje i szli tylko za nim. Także Józef Flawiusz wspomina, że w roku 62 żydowski arcykapłan Annasz, "stracił Jakuba, brata Jezusa, którego nazywano Chrystusem, i kilku innych." Sąsiedzi znający Jezusa i jego rodzinę, którzy wiele lat go nie widzieli, pytają się na jego widok: "Czyż ten nie jest syn rzemieślniczy? Czyż matki jego nie zowią Maria, a braci jego: Jakub, i Józef, i Szymon, i Judasz? I siostry jego czy nie wszystkie są u nas?" (Mt. 13: 55-56) No i teraz się porobiło. Czy ten Judasz to właśnie "ten" Judasz ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pielgrzym Re: "ministrant" IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 15:25 Cierpisz raczej na opuchniecie glowy. Dobra wiadomosc: diabel czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:55 A ty facecie podstawiajacy sie za ministranta, co dobrego zrobieles, aby swiat stal sie lepszym.Zreformuj siebie, swoje postepowanie, swoje myslenie,a bedziesz przykladem do nasladowania.Martwisz sie tymi co pielgrzymuja. Oni robia to dobrowolnie i wynosza z tego pozytek duchowy.Tylko Judasze licza na korzysci pieniezne, a liczba ich jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANINA Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:36 Niech sie obywatelka - towarzyszka nie martwi zmeczeniem papieza, a raczej wslucha sie w jego poslanie i realizuje je w swoim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Niech dziadek pozostanie na emigracji 20.09.04, 13:01 nikt normalny tutaj na niego nie czeka, katole jak chcą go zobaczyć niech jadą do Watykanu. Najlepiej nich poproszą swego nowego Boga o azyl i niech tam zostaną ciemniaki. Zobaczycie ,że Licheń będzie miejscem spoczynku św.Karola i miejscem kultu wszystkich religijnie nawiedzonych. Facet za życia kazał sobie wybudować mauzoleum, to chyba grzech ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Niech dziadek pozostanie na emigracji IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 13:47 A ty jedz na madagaskar , zebym nie musial wysluchiwac twego bełkotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konwert Re: Henio, przekonales mnie IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 15:33 Henio, przekonales mnie. Wszyscy Polacy powinni przejsc na Judaizm. Przestaniemy pracowac i zaczniemy zbierac czynsz za budynki. "Antysemityzm" Polakow zginie w jeden dzien a tacy jak ty nie beda musieli pisac bredni obrazajacych uczucia religijne Polakow na forum. Czekamy na przydzial budynkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Henio, przekonales mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:05 "...zaczniemy zbierac czynsz za budynki." A potraficie to robic nieudaczniki? Cos mi sie wydaje,ze gdybyscie otrzymali Sahare w dzierzawe, to w ciagu roku piasku by tam zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc haha! No teraz dostaniecie za swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:49 Nie chcieliście dać uszatemu głupich milionów na Meczet Opaczności Bożej w Wawie, to za karę odwiedzi was biały papa i wyskoczycie z większej forsy w try miga! Oporne owieczki wy jedne... PS. Dla wolniej myślących (tzw. katolików): "opaczność" jest napisana poprawnie. Tak ma być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrzescijanka Re: Niech dziadek pozostanie na emig´HENIO 56 IP: *.telia.com 20.09.04, 15:18 Henio 56 moze bys zdobyl sie na odwage i opowiedzial o twoich synagogach, rabinach,waszym milosiernym Bogu.He!he!nie obciazaj swojego mozdzku katolikami i papiezem.SHALOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Niech dziadek pozostanie na emig´HENIO 56 IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 15:20 on nie jest "HENIO" TYlko HAIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Niech dziadek pozostanie na emigracji IP: *.bredband.skanova.com 20.09.04, 18:59 Pyszalkowaty Henio - mauzoleum na ciebie czeka w Moskwie obok twoich partyjnych kolezkow Lenina czy tez obok Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.comar.pl / *.comar.pl 20.09.04, 14:17 DLACZEGO chcą ZAMĘCZYĆ schorowanego starszego CZŁOWIEKA-a takim jest KAROL WOJTYŁA-pseudo Jan Paweł II????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Jestem przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:37 Z calym szacunkiem dla wszystkiego co na szacunek zasluguje - jestem stanowczo przeciwko tej zupelnie niepotrzebnej sprawie. Jesli bardzo chory Papiez ma ochote do Polski jeszcze przyjechac to rowniez serdecznie zapraszam ale bez szopek w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aseret Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.retsat1.com.pl 20.09.04, 14:53 jak będę tak stary i schorowany bardzo bym nie chciał aby mnie publicznie pokazywali ,bo to strasznie nieprzyjemnie się na to patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Nie taka Ameryka głupia... IP: *.lagisza.pke.pl 20.09.04, 15:14 W USA jest powieszony licznik pokazujący wszystkim koszty wojny w Iraku.U nas powinien też być takowy, ukazujący koszty ponoszone przez nasz kraj na skutek watykańskich, cokilkuletnich nalotów. I tylko twardogłowe przygłupy nie potrafią tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajacyk.pl czy zamiast na pielgrzymke nie lepiej dać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:16 te pieniądze na program pajacyk??? Dużo wiecej pożyku będzie, chyba że po wizycie z nieba manna poleci i nie będzie głodnych dzieci. PS. Aby kilka razy dziennie móc kliknąc pajacyka zainstaluj sobie różne przeglądarki (opera, Mozilla, firefox), każda ma swoje osobne ciasteczka i kliknięcia będą zliczone. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Wydatki 20.09.04, 15:30 > te pieniądze na program pajacyk??? Dużo wiecej pożyku będzie, chyba że po > wizyc ie z nieba manna poleci i nie będzie głodnych dzieci. Postuluje rowniez zlikwidowac armie - wiekszosc rodakow jest przeciwko, np. interwencji w Iraku, a w kraju do niczego sie nie przydaje, nawet podczas powodzi. Pieniazki oczywiscie przeznaczyc na pajacyk.pl Zlikwidowac rowniez policje - bezradna i wiekszosc spoleczenstwa czuje sie zagrozona - pieniazki oczywiscie na pajacyk.pl Mozna tak wymianiac dlugo - sadownictwo, publiczne szkolnictwo, sluzba zdrowia.... A co do PS. Wystarczy regularnie czyscic katalog ciasteczek, a nie zasmiecac sobie system pietnastowma przegladarkami. Postuluje nauke logiki przeniesc ze studiow przynajmniej na poziom szkoly sredniej... yhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Wydatki - r306 IP: *.outsourcing.atman.pl 20.09.04, 15:44 i jeszcze sport !!!! i jeszcze sport !!!!! po co jeżdxić na olimpiady jak medali ani ani ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jak juz Re: Wydatki IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 15:56 urosniesz i bedziesz duzy to ktos ci opowie o swiadomosci zbiorowej i o kodach kulturowych. Moze zauwazysz ze jakosc rozwoju duchowego do ktorego ma pretensje kosciol w Polsce to czysta hipokryzja - zaklamanie ktore rozszerza sie na inne dziedziny zycia . Nasze "sumienie" koscielne katolickie to od poczatku do konca glupota i zaklamanie , szerzenie hipokryzji to to co w zyciu spolecznym przeklada sie na inne dziedziny zycia . Jestesmy koltunami i bedziemy. Kult jednostki nie jest ani wiara ani religia mamy niewatpliwie doczynienia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunio bąbel Re: czy zamiast na pielgrzymke nie lepiej dać IP: *.chello.pl 20.09.04, 19:09 SAMYMI SŁOWAMI PAPIEŻ DZIECI NIE NAKARMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psedskolak Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:50 Plose się odcepić od nasego kochanego dziadziusia.Bo dziadziusia kochamy i sacunek dla niego mamy.Wsystkie dzieci Go kochają i jak psyjedzie to piosenkę mu zaśpiewają. I choć padało ,choć było ślisko............................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrzescijanka Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrz PSEDDSKOLAK IP: *.telia.com 20.09.04, 15:54 Hm! Gdyby glupota miala skrzydla, fruwalbys jak golebica.SHALOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seeerek Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.icpnet.pl 20.09.04, 15:56 Może jednak nie przyleci...? Daj Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psedskolak Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:57 Chseścijanki tes kochamy mimo ze to nie są damy. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Czemu OSZOLOM sie tu nie CIESZY? 20.09.04, 15:59 bo ojciec faszysta nie bedzie zaproszony? Ani pedzio Jankos tez nie? maja problemy te katonazisty z RM. Gość portalu: Zapraszamy. napisał(a): > Ale pomiętajmy o zdrowiu papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Jak zapraszasz goscia do siebie do domu IP: *.pl / *.enterpol.pl 20.09.04, 18:04 Jak zapraszasz goscia do siebie do domu to kto placi ty czy gosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Jak zapraszasz goscia do siebie do domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 19:11 Ja go nie zapraszalem i nie zapraszam. Nie upowaznilem tez nikogo do zapraszania Wojtyly w moim imieniu. Dla mnie wiec to nie mile widziany gosc lecz natret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Abp. Gocłowski: papieska pielgrzymka do kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:11 Taki papież w kraju to niezły biznes - ile kasy zaronbiąsprzedawcy medalików to ich. I niech nikt nie mówi o pielgrzymce papieża - to papieska pielgrzymka przedsiębiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas3 Nie mogę się doczekać... 20.09.04, 16:52 Czy ten człowiek jest nieśmiertelny ? Kiedy on wreszcie umrze ? - może wtedy czarni trochę spuszczą z tonu,i wreszcie będzie można w tym kraju normalnie żyć ! Chociaż strach mnie bierze na myśl o tym,co będzie wtedy się działo - zdewociały sejm uchwali conajmniej rok żałoby narodowej,tzn.zakaz organizowania imprez rozrywkowych,zakaz nadawania programów rozrywkowych w mediach,zakaz sprzedaży alkoholu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asd Re: Nie mogę się doczekać... IP: *.umcs.lublin.pl 20.09.04, 17:08 smutas3 napisał: > Czy ten człowiek jest nieśmiertelny ? > Kiedy on wreszcie umrze ? Najpierw Twoja matka. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek8 Re: Nie mogę się doczekać... 20.09.04, 17:23 Smutas,ty bezbożna,ateistyczba świnio !!! Za wypisywanie takich bzdur będziesz smażył się w ogniu piekielnym po wieczne czasy ! W przyzwoitym kraju spędziłbyś resztę życia tam,gdzie jest twoje miejsce - w więzieniu ! ( Torquemada spalił by cię na stosie ). A poza tym,dlaczego w naszym kraju nie ma cenzury i takie Smutasy mogą wypisywać co chcą ? Totalna wolność słowa jest dobra w społeczeństwach dojżałych,a u nas musi ktoś ludziom stale mówić,co mają myśleć,mówić,pisać i jakie powinni mieć poglądy. PS. Ludzie ! Zacznijcie wreszcie stosować polskie litery ! - takie jak ż ś ć ł ó. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek8 Do asd 20.09.04, 17:30 Twoja odpowiedż nie była zbyt elegancka - to,że nie podobają ci się poglądy smutasa3,do niczego cię nie upoważnia - nie musisz robić z siebie prymitywa (chyba,że nim jesteś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty jurek Re: Nie mogę się doczekać... IP: *.arcor-ip.net 20.09.04, 17:31 i 8 ty wez i zauwaz ze dojrzaly pisze sie przez rz nie przez z z kropka. To raz dwa to do kicia to sie ty nadajesz za "bezbozna ateistyczna swinie" Totalna wolnosc slowa wlasnie naduzyles - uczyl marcin marcina a sam glupi jak swinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał róbmy zapasy wina IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.04, 16:55 Bo będzie znowu prohibicja. Odpowiedz Link Zgłoś