Dodaj do ulubionych

Bilans strat - dzienny/tygodniowy/miesięczny/

29.11.15, 21:08
tfu ftu roczny.

Czy ktoś go sporządza? Koniecznie trzeba by wprowadzić dodatkowy podział na

1. straty odwracalne

2. Straty nieodwracalne

3. Trudno powiedzieć

Wiem, że jeden skryba teo nie udźwignie, ale ktoś to powinien rzeczowo monitorować, i skrupulatnie notować. W nawiasach zamiast wieku powinna być zawarta informacja jaki wyroki za to grożą.
Obserwuj wątek
    • rccc Bilans strat panstwa teoretycznego? :D 29.11.15, 21:11
    • antyk-acap2.0 Re: Bilans strat - dzienny/tygodniowy/miesięczny/ 29.11.15, 21:29
      Proponuję to zrobić w formie białej księgi.
      • axyzaaa Re: Bilans strat - dzienny/tygodniowy/miesięczny/ 29.11.15, 22:20
        antyk-acap2.0 napisał(a):

> Proponuję to zrobić w formie białej księgi.

Byle nie zlecać tego PO, bo skończy się jak z rozliczeniem IV RP. Swoją drogą nie wiem na co oni liczą. Że ludzie im zapomną, że to przez ich lenistwo, indolencję, głupotę, krótkowzroczność ten syf wrócił? I że ludzie im drugi raz zaufają? Skoro Tuska tego nie zrobił, to pupilek PiSu Schetyna wytnie ten wrzód? Niech oni lepiej zaoszczędzą sobie wstydu, i zanim im spadnie do 5% niech się uczciwie podzielą na pisowców i petroli. PiS i tak traktuje Konstytucję jak papier toaletowy tak więc bez różnicy czy maą większosć konstytucyjną czy nie. PO można wpisać do bilansu strat, ale akurat po PO płakać nie będę.
        • don.kichote Witaj w "klubie" 29.11.15, 22:27
          axyzaaa napisał(a):

> antyk-acap2.0 napisał(a):
          >
          > > Proponuję to zrobić w formie białej księgi.
          >
          > Byle nie zlecać tego PO, bo skończy się jak z rozliczeniem IV RP. Swoją drogą n
          > ie wiem na co oni liczą. Że ludzie im zapomną, że to przez ich lenistwo, indole
          > ncję, głupotę, krótkowzroczność ten syf wrócił? I że ludzie im drugi raz zaufaj
          > ą? Skoro Tuska tego nie zrobił, to pupilek PiSu Schetyna wytnie ten wrzód? Niec
          > h oni lepiej zaoszczędzą sobie wstydu, i zanim im spadnie do 5% niech się uczci
          > wie podzielą na pisowców i petroli. PiS i tak traktuje Konstytucję jak papier t
          > oaletowy tak więc bez różnicy czy maą większosć konstytucyjną czy nie. PO można
          > wpisać do bilansu strat, ale akurat po PO płakać nie będę.

Lepiej późno, niż wcale...
          • axyzaaa Nie jestem w jednym klubie z nikim 29.11.15, 22:33
            kto głosował na Dudę/albo przynajmniej do tego namawiał. Od dawna nie jesteśmy w jednym klubie, i niechęć do PO tego nie zmieni.

"Chcem być emerytowanym zbawcom narodu" Wielki Sratek
            • don.kichote Nie bierz tego dosłownie 29.11.15, 22:41
              axyzaaa napisał(a):

> Od dawna nie jesteśmy w jednym klubie, i niechęć do PO tego nie zmieni.

Od dawna? Nigdy nie byliśmy - jeśli chodzi o ścisłość. Łączyła nas - czy tego chcesz, czy nie - niechęć do PiS-u.
              Dziś łączy - jeśli Twoja jest szczera - niechęć do PO.
              A ten klub - to tylko taki zwrot... "figura retoryczna".
    • don.kichote A dla przeciwwagi 29.11.15, 22:33
      niejako wyprzedzająco, sporządzić listę tego, co jeszcze do "zawłaszczenia" zostało i tak - wg mnie - na pierwszy ogień, zaraz po TK, pójdą media publiczne, wraz z "radio-komitetem" a dalej...
    • buldog2 Re: Bilans strat - dzienny/tygodniowy/miesięczny/ 29.11.15, 23:45
      Ad. 2 - Sztandar PiS dumnie powiewa (© xyz_xyz1, PiS).

Tych lat nie odda nikt...
      • axyzaaa Ktoś to jeszcze ogarnia?nt 05.12.15, 06:08

>
        > Tych lat nie odda nikt...
    • axyzaaa Petrole czytają mi w myślach:-) 30.11.15, 14:28
      Nowoczesna zapowiada stworzenie „czarnej księgi” z przypadkami łamania prawa przez PiS
      ...
      Gasiuk-Pihowicz powiedziała też, iż powstał pomysł stworzenia „czarnej księgi”, w której – jak stwierdziła polityk – można by było zapisywać wszystkie przypadki naruszeń prawa ze strony PiS, „łamiących zasady demokratycznego państwa prawa”.
      ...
      Nowoczesna prowadzi dziś w Sejmie konsultacje społeczne, m.in. na temat mediów publicznych. Jak przyznał lider formacji, obawia się on, iż „po Trybunale Konstytucyjnym przyjdzie czas na media publiczne”, jeśli chodzi o aktywność PiS w dokonanywaniu zmian, czy – jak twierdzą politycy opozycji – „zamachu na istytucje państwowe”.

300polityka.pl/live/2015/11/30/#post-180099
      • alistair-p Re: Petrole czytają mi w myślach:-) 05.12.15, 06:15
        Księga powinna być w kolorze hiacyntowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka