Dodaj do ulubionych

Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publicznych.

29.12.15, 20:04
Kampania wyborcza PiS jest najlepszym dowodem na to, że posiadanie lub nie posiadanie wpływu na media publiczne nie jest kluczem do osiągnięcia sukcesu politycznego. Dziś w ogólnopolskiej naziemnej telewizji cyfrowej są stacje prywatne. Prywatnych stacji radiowych, lokalnych i ogólnopolskich, jest mnóstwo. O powszechnym już obecnie dostępie do internetu, a co za tym idzie o najróżniej sprofilowanych politycznie portalach informacyjnych, już nie wspominam. I co z tego wynika dla pryka I sekretarza?
Ano nico - po komuszemu myśli, że kto ma w rękach radiokomitet, ten ma waaadze. A niech se weźmie te kilka kanałów i się nimi udławi. Kit mu w ślip. :P
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:07
      Absolwenci Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu w końcu znajdą pracę.
      • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:10
        Na szczęście tylko na 4 lata, pod warunkiem, że nie podpadną ministrowi skarbu.
        • ave.duce Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 21:34
          iza.bella.iza napisała:

> Na szczęście tylko na 4 lata, pod warunkiem, że nie podpadną ministrowi skarbu.
          >

Niekoniecznie.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,159978246,159979209,Re_Dzis_Cala_wladza_w_rece_PiS_a_za_4_lata_.html
          • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 22:08
            Nasz polski lud nie jest tak ciemny, jak się niektórym wydaje. A ci niektórzy nie są tak potężni, jak im się wydaje. Spokojna głowa :)
      • wsk175 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:11
        I po roku ich rządów tvp całkiem zdechnie.
    • wojciech.2349 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:10
      PiS robi dokładnie to samo co 8 lat temu zrobiło PO.
      Potępiałaś to wtedy?

Pytam z ciekawości.
      • ric-ard Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:14
        wielka pora je przejąć. przecież internauci nie będą odwalać ciągle roboty za media
      • snajper55 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:15
        wojciech.2349 napisał(a):

> PiS robi dokładnie to samo co 8 lat temu zrobiło PO.
        > Potępiałaś to wtedy?
        >
        > Pytam z ciekawości.

PO nie łamało Konstytucji. Sejm 8 lat temu nie łamał prawa.

S.
      • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:17

A dokładnie to, co zrobiło PO? Odebrało prawo ogłaszania konkursów KRRiTV na stanowiska kierownicze w mediach publicznych i wyznaczyło do obsadzania tych stanowisk ministra skarbu? A może jeszcze jakieś inne numery, które zawiera projekt PiS? Linki i cytaty masz?

> Potępiałaś to wtedy?

Nie miałam czego potępiać. Dyskusja o mediach publicznych trwała wtedy bardzo długo, projekty były poddane konsultacjom społecznym. A teraz PiS chce znów przepchnąć swój projekt nocą, bez ustanowienia vactio legis.

> Pytam z ciekawości.

A ja nie jestem ciekawa ile razy jeszcze wyskoczysz z pytaniem od czapy. Jestem zbyt inteligentna i zbyt wiele wiem i pamiętam, żeby mnie taki pisi nieuk w kozi róg próbował zapędzić.

EOT.
        • wojciech.2349 Platforma bierze TVP 29.12.15, 20:22
          Platforma szykuje się do przejęcia władzy w TVP - informuje dziennik "Rzeczpospolita". Politycy PO już rozpoczęli rozmowy z PSL i SLD. Chcą się dogadać z którąś z partii i podzielić stołkami w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji.

www.fakt.pl/Platforma-bierze-TVP-Z-kim-,artykuly,74649,1.html

Ach te zaniki pamięci.
          • iza.bella.iza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 20:28
            "Platforma szykuje się do przejęcia władzy w TVP"
            szykuje się - czas przyszły niedokonany
            aktualizacja: 15.06.2010

EOT
            • wojciech.2349 Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 20:31
              Platforma rutynowo czyściła co się dało z ludzi PiS-u.
              Nie pamiętasz?

Taka jest kolej rzeczy.
              • iza.bella.iza EOT 29.12.15, 20:32
                EOT znaczy po polsku "spadaj, bo nie chce mi się z tobą gadać".
                • wojciech.2349 Re: EOT 29.12.15, 20:34
                  iza.bella.iza napisała:
                  > EOT znaczy po polsku "spadaj, bo nie chce mi się z tobą gadać".
                  -----------------
                  Piszesz na forum publicznym i do tego zmyślasz.
                  Załóż forum prywatne.
                  • iza.bella.iza Re: EOT 29.12.15, 20:38

> Piszesz na forum publicznym i do tego zmyślasz.

Piszę na prywatnym portalu Agory S.A. Forum to daje mi możliwość wygaszenia trolli, co niniejszym uczynię z nickiem "wojciech.2349"
                    • yoma Re: EOT 29.12.15, 23:01
                      Iza

ty pamiętaj, że im płacą więcej od postu, na który ktoś odpisze.
                      • iza.bella.iza Re: EOT 29.12.15, 23:55
                        Dlatego go wycięłam :)
                • mara571 a to dosc niegrzecznie, powiedzialabym po szcze- 29.12.15, 20:39
                  niacku.
                  Jesli nie chcesz z kims dyskutowac, nie odpisuj.
                  A tak nawiasem mowiac: do dzielenia sie mediami zaproszono opozycyjna lewice, ale wykluczono druga sile w Sejmie.
                  Przy okazji PO przymknelo okono na zrobienie z TVP1 i TVP2 stacji podobnych do tych prywatnych, ktore nie maja ustawowego obowiazku spelniania misji.
                  Juliusz Braun przejdzie do historii jako najgorszy prezes telewizji.
                  • iza.bella.iza Re: a to dosc niegrzecznie, powiedzialabym po szc 29.12.15, 20:48
                    mara571 napisała:

> niacku.

Miało być niegrzecznie, Marusiu.

> Jesli nie chcesz z kims dyskutowac, nie odpisuj.

Jeśli chcesz udawać, że jesteś Prawdziwą Polką poproś Putina o klawiaturę z polską czcionką.
                    • mara571 to Merkel mi nie chce dac!! 29.12.15, 21:03
                      zreszta z polska trzcionka nie wiedzialabym co poczac.
                      Uczylam sie obslugi komputerow dawno temu jeszcze gdzie indziej i to tak dawno, ze przykro sie do tego przyznac.
                    • wojciech.2349 ignorantka 29.12.15, 21:16
                      iza.bella.iza napisała:
                      > Jeśli chcesz udawać, że jesteś Prawdziwą Polką poproś Putina o klawiaturę z pol
                      > ską czcionką.
                      -------------
                      Diakrytyki zależą od wersji systemu operacyjnego.
                      • wariant_b Re: ignorantka 29.12.15, 22:01
                        wojciech.2349 napisał lub napisała:
                        > Diakrytyki zależą od wersji systemu operacyjnego.

Na pewno?
                        To dlaczego ten Windows XP z IE9 w agnielskiej wersji językowej nie wie o tym?
                        Zażółć gęślą jażń i przestań bredzić.
                        • wojciech.2349 Re: ignorantka 30.12.15, 00:19
                          Dzisiejsze systemy operacyjne ustawiają fonty centralnie.
                          Dawniej było tak, że niektóre aplikacje musiały mieć
                          dodatkowo wskazane fonty.

Ale to już historia.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: a to dosc niegrzecznie, powiedzialabym po szc 29.12.15, 20:54
                    TVP1 i TVP2 podobnymi do stacji komercyjnych zrobił niejaki Andrzej Urbański implementując format "Gwiazdy tańczą na lodzie".
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 20:53
                Co się dało z ludzi PiSU czyścili? Dlatego pisowscy dziennikarze byli przy korycie w TVP przez jakieś 3 lata od przejęcia władzy przez PO?
                • wojciech.2349 Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 20:56
                  religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Co się dało z ludzi PiSU czyścili? Dlatego pisowscy dziennikarze byli przy kory
                  > cie w TVP przez jakieś 3 lata od przejęcia władzy przez PO?
                  ---------------------------------
                  I potem PO uczyniło tvp wzorcem niezależności i obiektywizmu
                  na wzór BBC?

To chciałeś powiedzieć?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 21:02
                    Wzorcem nie, ale na pewno TVP stała się obiektywniejsza.
                    Poza tym kłamałeś że 8 lat temu PO zrobiła skok na media publiczne. To kolejne już twoje forumowe kłamstwo.
                    • wojciech.2349 Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 21:14

> Wzorcem nie, ale na pewno TVP stała się obiektywniejsza.
                      > Poza tym kłamałeś że 8 lat temu PO zrobiła skok na media publiczne. To kolejne
                      > już twoje forumowe kłamstwo.
                      ----------------------
                      Nie czepiaj się nieistotnych detali.
                      Nie wolno mylić się w optyce, narracji, ... .

Nie podobają mi się te skoki na massmedia, które następują
                      rutynowo po wygranych wyborach. Ale lemingi milczały gdy
                      było to robione przez Matołka, a teraz moralizują.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 21:21
                        PO nie zrobiła skoku na media po wygranych wyborach. To nie jest nieistotny szczegół.
                        • wojciech.2349 Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 21:26
                          > PO nie zrobiła skoku na media po wygranych wyborach. To nie jest nieistotny szc
                          > zegół.
                          ----------------------
                          To niczego nie zmienia.
                          Nie było stacji tv i dziennika piszącego krytycznie o rządzie.
                          Te massmedia zajmowały się krytyką opozycji.
                          Przecież to patologia.

PS. Tylko nie pisz mi o tym że przez chwilę jeszcze istniała Rzepa
                          i o tv Republice.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 21:29
                            Oczywiście łżesz. Wszystkie stacje i dzienniki pisały krytycznie o rządzie gdy było trzeba. Obiektywizmem nie jest walenie w rząd bo ich nie lubimy. Obiektywizmem jest krytyka gdy tego trzeba i pochwała gdy sie należy.
                            • wojciech.2349 Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 21:31

> Oczywiście łżesz. Wszystkie stacje i dzienniki pisały krytycznie o rządzie gdy
                              > było trzeba.
                              ---------------------
                              Koń by się uśmiał.
                              Szkoda gadać.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 22:09
                                Nie masz kłamczuchu żadnych argumentów.
                                • wojciech.2349 Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 22:26
                                  > Nie masz kłamczuchu żadnych argumentów.
                                  ---------------------
                                  Jeśli Ty stwierdzasz, że poprzedni rząd był krytykowany przez
                                  massmedia, to ja nie mam już nic do powiedzenia.

• religijnych.uczuc.obraza Re: Platforma bierze TVP 29.12.15, 22:42
                                    Oczywiście że był krytykowany, kłamco. To że go nie gnojono jak byś sobie życzył nie oznacza, że nie był krytykowany. W dodatku pelikany kłamliwe twego pokroju zawsze wtedy gdy rząd był krytykowany wymyślały teorie, że ktoś przestawił wajhę. Tacy jak ty nie mają pojęcia co to jest obiektywizm.
                                    • iza.bella.iza religijnych.uczuc.obrazo! 29.12.15, 23:44
                                      "Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
                                      • wojciech.2349 Re: religijnych.uczuc.obrazo! 30.12.15, 00:11
                                        iza.bella.iza napisała:
                                        > "Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem poko
                                        > na doświadczeniem"
                                        ----------------------------
                                        No nie denerwuj się.
                                        Cieszę się, że mogę do Ciebie napisać.

Staram się jak mogę.
        • az43 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:29
          A czego od niego oczekujesz?To dureń pisuarowy.Oni tak mają i inaczej nie potrafia.
          • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:31
            Oczekuję do niego, że nie będzie zasmradzał moich wątków swoimi pierdami. Tylko tule i aż tyle.
            • wojciech.2349 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:31
              iza.bella.iza napisała:
              > Oczekuję do niego, że nie będzie zasmradzał moich wątków swoimi pierdami. Tylko
              > tule i aż tyle.
              ----------------
              No to nie zmyślaj.
              • iza.bella.iza Projekt ustawy Pisiorów o Mediach Narodowych 29.12.15, 20:35
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19403450,ustawa-o-mediach-narodowych-trafila-do-sejmu-wladze-do-dymisji.html
            • az43 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:58
              Ale oni od tego właśnie są.Wnoszą wszędzie odór załgania,leninowskiej propagandy i pisuarowego chamstwa.
        • maksimum Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 06:18
          iza.bella.iza napisała:

> Jestem zbyt inteligentna i zbyt wiele wiem i pamiętam, żeby mnie taki pisi nieuk w ko
          > zi róg próbował zapędzić.

Dobrze ze to napisalas,bo w zyciu bym sie nie domyslil.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:21
        8 lat temu PO wymieniało całe zarządy i rady nadzorcze mediów publicznych? po co kłamiesz? To twój zawód?
        • az43 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:59
          W ciagu jednej nocy zmieniając ustawe?
      • ayran Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:25
        Przypomnisz, łgarzu i konfabulancie, kto był prezesem TVP osiem lat temu i kiedy opuścił stanowisko? (i kto go zastąpił?) Albo - jaki był osiem lat temu skład KRRiTV i kiedy (oraz w jakim trybie) uległ zmianie?
        • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:29
          Nie przypomni, bo nie jest w stanie. To zwykły pisowski troll, dorabiający do emerytury.
      • damakier1 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 19:41

> Potępiałaś to wtedy?
        >
        > Pytam z ciekawości.

Co 8 lat temu robiła PO dokładnie, jak teraz robi PiS?
        Pytam z ciekawości.
        • maksimum Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 20:21
          damakier1 napisała:

> Co 8 lat temu robiła PO dokładnie, jak teraz robi PiS?
          > Pytam z ciekawości.

Robila jeszcze gorzej a teraz wysyla ciemniakow na fora by walczyli o "dobre" imie PO i Nowoczesnej PO.
        • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 22:11
          damakier1 napisała:

> Co 8 lat temu robiła PO dokładnie, jak teraz robi PiS?
          > Pytam z ciekawości.

Już go o to pytałam. W odpowiedzi dał link do artykułu w Rzepie sprzed pięciu lat, która alarmowała planowanym skoku PO na publiczne media. Z wykonania planu żadnej relacji nie znalazł:)
      • volupte Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 23:39
        Tylko styl zmian taki bardzo pisdacki :-)
    • szwampuch58 Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:21
      to nie magia,to wspomnienia tego prezesa -zbawcy z mlodosci ,wtedy funkcjonowalo doskonale to i teraz musi mysli biedny starzec
      • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 20:23
        I sekretarz żywi resentymenty, to jasne. Jego posłowie myślą magicznie na jego skinienie:)
    • xystos Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 21:01

Pan Prezes to Narod
      a
      Narod to Pan Prezes

Pan Prezes wie najlepiej jakich mediow
      oczekuje Narod !!!

ZEN
    • yoma Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 23:09
      > Ano nico - po komuszemu myśli, że kto ma w rękach radiokomitet, ten ma waaadze.
      > A niech se weźmie te kilka kanałów i się nimi udławi. Kit mu w ślip. :P

Pal sześć kanały, Iza, KRRiT przydziela i odbiera koncesje. Kto jeszcze nie ma szybkiego Internetu, niech sobie sprawi.

BTW KRRiT jest konstytucyjnym organem zobowiązanym do strzeżenia wolności słowa...
      • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 29.12.15, 23:54
        yoma napisała:

> Pal sześć kanały, Iza, KRRiT przydziela i odbiera koncesje. Kto jeszcze nie ma
        > szybkiego Internetu, niech sobie sprawi.

Na razie chcą odebrać KRRiTV tylko prawo ogłaszania i rozstrzygania konkursów na kierownicze stanowiska w mediach publicznych. Nie jestem pewna, ale chyba dyrektywy unijne wymagają, żeby o koncesjach decydowały niezależne instytucje takie, jak nasza KRRiTV.

> BTW KRRiT jest konstytucyjnym organem zobowiązanym do strzeżenia wolności słowa
        > ...

Wiem.
        • yoma Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 00:12
          Na razie. To jest "mała" ustawa medialna. Jeden organ konstytucyjny już załatwili.

Nie wiem, jak z dyrektywami unijnymi, ale jestem dziwnie pewna, że mają je w dudzie i co im zrobisz?
          • iza.bella.iza Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 00:21
            Pomyślę o tym jutro, jak Scarlett O'Hara :(
    • ukos Kombinują nie całkiem magicznie 30.12.15, 00:06
      iza.bella.iza napisała:

> Dziś w ogólnopolskiej naziemnej telewizji cyfrowej są stacje prywatne.
      > Prywatnych stacji radiowych, lokalnych i ogólnopolskich, jest mnóstwo. O powsze
      > chnym już obecnie dostępie do internetu, a co za tym idzie o najróżniej sprofil
      > owanych politycznie portalach informacyjnych, już nie wspominam. I co z tego wy
      > nika dla pryka I sekretarza?

Niech sobie biorą nawet za darmo, ale niech utrzymują za swoje. Linią opozycji powinno być domaganie się ograniczenia stanu posiadania telewizji publicznej utrzymywanej z abonamentu (jak go tam zwał) do jednego kanału realizującego tzw. misję. Resztę niech sobie PiS sprywatyzuje dając to przejąć swoim przydupasom. Trzeba to głośno wyartykułować: propaganda za swoje!
      Wiadomo, że taktyką tych gnid będzie stworzenie w partyjnej TVP nadwyżki finansowej z opłaty audiowizualnej, która pozwoli na przyjmowanie reklamy po cenach dumpingowych, żeby udupić stacje prywatne. To trzeba od początku zwalczać jako niedopuszczalną pomoc publiczną, niech płacą za to potężne kary. I jednocześnie stale powtarzać postulat daleko idącej prywatyzacji. Jak przejmą na własny rachunek, to można się założyć, że będzie to ich drogo kosztowało. Będą mieli duże problemy z utrzymaniem oglądalności.
      • iza.bella.iza Re: Kombinują nie całkiem magicznie 30.12.15, 00:27
        ukos napisał:

> Niech sobie biorą nawet za darmo, ale niech utrzymują za swoje. Linią opozycji
        > powinno być domaganie się ograniczenia stanu posiadania telewizji publicznej ut
        > rzymywanej z abonamentu (jak go tam zwał) do jednego kanału realizującego tzw.
        > misję. Resztę niech sobie PiS sprywatyzuje dając to przejąć swoim przydupasom.
        > Trzeba to głośno wyartykułować: propaganda za swoje!

Linia polityczna opozycji pewnikiem taka będzie, ale nic z tego nie wyniknie. PiSuar zrobi swoje. Jednak obywatele mogą ogłosić bojkot Narodowego Radiokomitetu, jak to już drzewiej bywało. Będzie to tym łatwiejsze, że jest dla niego konkurencja na rynku.

> Wiadomo, że taktyką tych gnid będzie stworzenie w partyjnej TVP nadwyżki finans
        > owej z opłaty audiowizualnej, która pozwoli na przyjmowanie reklamy po cenach d
        > umpingowych, żeby udupić stacje prywatne. To trzeba od początku zwalczać jako n
        > iedopuszczalną pomoc publiczną, niech płacą za to potężne kary.

To czy UE uzna to za "niedopuszczalną pomoc publiczną" nie zależy ani do opozycji, ani od nas - Obywateli. Obywatele mogą jedynie gremialnie nie płacić tego podatku w ramach nieposłuszeństwa obywatelskiego.
        • cronny Robiąc z pub. mediów narzędzie agitacji poltycznej 30.12.15, 02:36
          PiS sobie bardziej zaszkodzi niż pomoże.

PZPR miała wszystkie media, cenzurę, partyjne jaczejki i agentów SB w każdej redakcji, tropiła wydawnictwa drugiego obiegu i zagłuszała Wolną Europę. Kontrolowała politykę kadrową w skrupulatnie nadzorowała Wydziały Dziennikarstwa i Wydziały Nauk Politycznych na uczelniach.
          I - w sumie - bardziej to monopartyjnej dyktaturze zaszkodziło niż pomogło.

Funkcja informacyjno-kontrolna sprawowana przez niezależne media, choć doraźnie bywa dla władzy niewygodna i irytująca - jest naprawdę niezbędna dla skuteczności rządzenia i trwałości systemu.
          • czekam.na.lewice Re: Robiąc z pub. mediów narzędzie agitacji polty 30.12.15, 06:21

> PZPR miała wszystkie media, cenzurę, partyjne jaczejki i agentów SB w każdej re
            > dakcji, tropiła wydawnictwa drugiego obiegu i zagłuszała Wolną Europę. Kontrolo
            > wała politykę kadrową w skrupulatnie nadzorowała Wydziały Dziennikarstwa i Wydz
            > iały Nauk Politycznych na uczelniach.
            > I - w sumie - bardziej to monopartyjnej dyktaturze zaszkodziło niż pomogło.
            ...i dzięki temu m.in. rządziła dziesiątki lat. Jeżeli komuna się na czymś wyłożyła to na wojskowym zarządzaniu gospodarką . Dałeś akurat dowód na zupełnie odwrotne tezy:)
            • cronny Re: Robiąc z pub. mediów narzędzie agitacji polty 30.12.15, 21:30
              czekam.na.lewice napisał(a):

> ...i dzięki temu (PZPR) m.in. rządziła dziesiątki lat.

Mylisz się. PPR->PZPR rządziła z sowieckiego nadania, pod osłoną sowieckiej potęgi i pod naciskiem społecznym ugięła się i utraciła władzę gdy zabrakło sowieckiego parasola ochronnego.

PZPR-u nie obaliła inwazja ani desant z zewnątrz. Zmiany ustroju i budowy nowych, demokratycznych struktur dokonali ci sami obywatele PRL, których - teoretycznie - komunistyczne władze poddawały przez 45 lat praniu mózgów przez system oświatowy oraz indoktrynacji przez media. I mimo ogromnej ilości pary puszczanej przez reżim w propagandowy gwizdek większość społeczeństwa okazała się całkowicie uodporniona na zalew partyjnej mowy-trawy.
              Stało się odwrotnie niż wyobrażali sobie totalitarni władcy.

Czemu? To temat wart poważnej dyskusji, wolnej od politycznych uproszczeń. Było na ten temat sporo badań, analiz i opracowań. Jest całkiem obszerna literatura.

Gdy słucham dzisiejszych kłótni sejmowych, odnoszę wrażenie, że politycy, i to nie tylko partii rządzącej tkwią mentalnie w wyobrażeniach i stereotypach propagandy totalitarnej.

Co mnie - osobiście - bardzo śmieszy.

czekam.na.lewice napisał(a):

> Dałeś akurat dowód na zupełnie odwrotne tezy:)

OK. I tego poglądu się trzymaj.
              • iza.bella.iza Re: Robiąc z pub. mediów narzędzie agitacji polty 30.12.15, 22:19
                cronny napisał:

> I mimo ogromnej ilości pary puszczanej
                > przez reżim w propagandowy gwizdek większość społeczeństwa okazała się całkowi
                > cie uodporniona na zalew partyjnej mowy-trawy.

Jednak niektórzy ulegli temu wirusowi i chorują do dziś, a nawet przekazali go swemu potomstwu - to oni głosują na PiS

> Gdy słucham dzisiejszych kłótni sejmowych, odnoszę wrażenie, że politycy, i to
                > nie tylko partii rządzącej tkwią mentalnie w wyobrażeniach i stereotypach propa
                > gandy totalitarnej.
                >

Więc nie wszyscy zarażeni są z lub za PiS. Tym gorzej dla zdrowej reszty społeczeństwa :( Mam nadzieję, że epidemia się już zwija.
                • maksimum Re: Robiąc z pub. mediów narzędzie agitacji polty 30.12.15, 23:32
                  Przeciez Hiena bedzie gdzies nadawac jak sie odgraza i mozecie sie w dalszym ciagu do niej modlic.
                  • iza.bella.iza Dzięki za wielokrotne podbijanie wątku. n/t :) 30.12.15, 23:37

• iza.bella.iza Re: Robiąc z pub. mediów narzędzie agitacji polty 30.12.15, 22:13
            cronny napisał:

> PiS sobie bardziej zaszkodzi niż pomoże.
            >
            [...]
            > Funkcja informacyjno-kontrolna sprawowana przez niezależne media, choć doraźnie
            > bywa dla władzy niewygodna i irytująca - jest naprawdę niezbędna dla sk
            > uteczności rządzenia i trwałości systemu.
            >

Tow. I sekretarz najwyraźniej o tym nie wie:)
        • maksimum Jacy obywatele?? 30.12.15, 19:19
          iza.bella.iza napisała:

> Linia polityczna opozycji pewnikiem taka będzie, ale nic z tego nie wyniknie. P
          > iSuar zrobi swoje. Jednak obywatele mogą ogłosić bojkot Narodowego Radiokomitet
          > u, jak to już drzewiej bywało. Będzie to tym łatwiejsze, że jest dla niego konk
          > urencja na rynku.
          -----------
          Jacy obywatele??
          Przeciez lewica w Polsce to niecale 10% spoleczenstwa a pozostale 30% to niezbyt rozgarnieci ludzie skolowani przez POmioty komuny Hiene Roku , Lewicka i im POdobnych ciemniakow.
          Za pol roku ci zdezorientowani kapne sie,ze byli robieni w bambuko i cala lewica z PO i Nowoczesna PO bedzie miala 10% glosow w spoleczenstwie.
          Wtedy tez nastapia wybory samorzadowe i PO oraz PSL dostana KOPa w terenie.
          I to by bylo na tyle post-komuny.
          Przez pol roku mozecie sobie jeszcze POpluc a pozniej NIKT nie bedzie na was zwracal uwagi.
    • axyzaaa Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 12:54
      pbs.twimg.com/media/CXeLe3FWkAAfOTg.png
    • yoma Re: Magiczne myślenie Pisiorów o mediach publiczn 30.12.15, 14:52
      Ogląda ktoś wizję TVP wg poseł Bubuli?

Kto może, niech sobie włączy. Niezły kabaret.
    • indeed4 Magia panie, czysta magia. 30.12.15, 23:52

twitter.com/Zbyszeka630422/status/682311628512165889

Buahahaha...
      • iza.bella.iza Dzięki:) 31.12.15, 00:00
        Twój link jest na najlepszym dowodem na to, że bywanie w publicznych nie gwarantuje sukcesu wyborczego :D
        • indeed4 Nie ma za co. 31.12.15, 00:09
          Bo nie chodzi o czas antenowy podczas kampanii :-)
          • iza.bella.iza Re: Nie ma za co. 31.12.15, 00:14
            Chodzi o to, że media publiczne (w/g PiS wkrótce Narodowe) mają niewielki wpływ na decyzje współczesnego społeczeństwa.
            • indeed4 Re: Nie ma za co. 31.12.15, 00:16

Nie, chodzi o czas antenowy poświęcony obu panom w grudniu :-)

• indeed4 Na dobranoc 31.12.15, 00:21
                twitter.com/BaranowskaKam/status/682160282475573248
                • iza.bella.iza A jakiż to autorytet ta Barnowska? n/t 31.12.15, 00:37

• ketepud Re: A jakiż to autorytet ta Barnowska? n/t 31.12.15, 00:54
                    Gdyby nie memy i poćwierkiwania z tłiterka, to indyk nie miałby zielonego pojęcia, co się w ogóle dzieje.
                  • indeed4 Podaje fakty. 31.12.15, 01:29
                    Ktoś twierdzi, że autorytet?
                    • indeed4 Marek Kacprzak też nie autorytet 31.12.15, 01:39

ot, przeciętny dziennikarz Polsat News...

twitter.com/MarekKacprzak/status/682257811473051648

PS. Kolorowych.
              • iza.bella.iza Re: Nie ma za co. 31.12.15, 00:36
                Ależ to oczywista oczywistość!
            • maksimum Re: Nie ma za co. 31.12.15, 00:53
              iza.bella.iza napisała:

> Chodzi o to, że media publiczne (w/g PiS wkrótce Narodowe) mają niewielki wpływ
              > na decyzje współczesnego społeczeństwa.

Maja maly wplyw na ludzi rozgarnietych,ale w kazdym spoleczenstwie jest duzo osob nizdecydowanych i na tych wlasnie maja wplyw.
              W Polsce tych niezdecydowanych jest 25-30% a tych zdecydowanych lewicowcow popierajacych PO,Nowoczesna PO jest jest 10-15 % i stad wlasnie PO i Nowoczesna PO razem ze ZLEWEM ma poparcie w granicach w granicach 40%-45%.
              Gdy tym niezdecydowanym normalne media rozjasnia w glowie to wtedy cala lewica z PO,Nowoczesna PO i ZLEWEM bedzie miala 10-15% poparcia.
              I o to idzie cala bitwa z mediami,by wyeliminowac z nich Hieny i im podobne.
      • ketepud Re: Magia panie, czysta magia. 31.12.15, 00:52
        Indyk, ty tu wklejasz poćwierkiwania z tłiterka i o czarach pitolisz, a nie pochwalisz się co z twoim forumowym problemem.

forum.gazeta.pl/forum/w,396,159963564,159963564,Jak_tam_marrabut_marrant_problemy_z_twoja_pupcia_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,396,159963741,159963741,Czy_moderacja_tez_ma_problemy_z_pupcia.html
        tu niestety już na ośle nie ma:
        www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=powali%C5%82e%C5%9B+mnie+t%C4%85+pupci%C4%85&nfpr=1

Sądząc po wklejanych głupawkach, to problem nadal istnieje.
    • inocom PO udało się zlikwidowac abonament. 31.12.15, 01:45
      Trochę to trwało, ale miała na to 8 lat.
    • axyzaaa Lech Kaczyński (2008) 31.12.15, 08:16
      "Wprowadzenie zasady, że rząd mianuje szefa telewizji, nie tylko zasługuje na krytykę, ale także na wyśmianie" - Lech Kaczyński (2008)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka