Dodaj do ulubionych

Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego -

22.05.16, 08:34
... przejąć Polskę i ją zniszczyć ...

Jarosław Kaczyński buduje całkiem inny system. To system, w którym nie ma miejsca
na rządy prawa, na demokrację, na prawa człowieka.
Ten autorytaryzm może się wielu podobać, bo wiele osób w Polsce jest sfrustrowanych.

Nic dziwnego, że "prawdziwi genetyczni" kaczyści trzymaja kciuki za to, żeby się Biedroniowi noga nie raz podwinęła.
Obserwuj wątek
    • sun_jatsen Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 08:45
      ave.duce napisała:

> ... przejąć Polskę i ją zniszczyć ...
      >
      > Jarosław Kaczyński buduje całkiem inny system. To system, w którym nie ma mi
      > ejsca
      > na rządy prawa, na demokrację, na prawa człowieka.
      > Ten autorytaryzm może się wielu podobać, bo wiele osób w Polsce jest sfrustrowa
      > nych.

>
      > Nic dziwnego, że "prawdziwi genetyczni" kaczyści trzymaja kciuki za to, żeby si
      > ę Biedroniowi noga nie raz podwinęła.

Wypowiem się jako genetyczny "nie kaczysta".
      Mam wiele szacunku do Biedronia jako polityka. Ale nikt nie jest nieomylny. Nie podzielam tej części jego wypowiedzi, że Kaczyński buduje system, w którym nie ma miejsca na rządy prawa, demokrację, prawa człowieka.
      • ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 09:00
        sun_jatsen napisał:

> Wypowiem się jako genetyczny "nie kaczysta".

Z prezentowanych poglądów to nie wynika. Wystarczy poniższa opinia:

> Mam wiele szacunku do Biedronia jako polityka. Ale nikt nie jest nieomylny.
        > Nie podzielam tej części jego wypowiedzi, że Kaczyński buduje system, w którym nie
        > ma miejsca na rządy prawa, demokrację, prawa człowieka.

Aha, te wszystkie działania K. Jarosława to budowanie demokratycznego państwa prawa z prawami człowieka włącznie, choć już jest cała lista ustaw (i projektów), które temu przeczą.
        • sun_jatsen Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 09:04
          ave.duce napisała:

> sun_jatsen napisał:
          >
          > > Wypowiem się jako genetyczny "nie kaczysta".
          >
          > Z prezentowanych poglądów to nie wynika. Wystarczy poniższa opinia:
          >
          > > Mam wiele szacunku do Biedronia jako polityka. Ale nikt nie jest nieomyln
          > y.
          > > Nie podzielam tej części jego wypowiedzi, że Kaczyński buduje system,
          > w którym nie
          > > ma miejsca na rządy prawa, demokrację, prawa człowieka.

>
          > Aha, te wszystkie działania K. Jarosława to budowanie demokratycznego państwa p
          > rawa z prawami człowieka włącznie, choć już jest cała lista ustaw (i projektów)
          > , które temu przeczą.

Nie mam zamiaru nikogo nawet i Ciebie przekonywać, że jest tak, jak napisałem. Ty wiesz swoje.
          • ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 09:12
            Może choć jakiś przykład działań K. Jarosława na rzecz rządów prawa, demokracji, etc. od czasu objęcia rządów?

ps. do wieczora, miłego dnia.
    • aniechto.only Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 09:26
      Bardzo dobry wywiad. Klarowna i dokladna analiza sytuacji politycznej w Polsce, wyważona nienapastliwa krytyka. Rzadkość w krajowej polityce.

Dziś liczy się odpowiedź na to, jaka jest alternatywa dla Jarosława Kaczyńskiego. Tej odpowiedzi, ze strony tych, którzy dzisiaj łapią się za ręce i mówią „Budujemy silną koalicję”, nie słyszę. A chciałbym usłyszeć.

Ja też.

• ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 16:34
        Jest nas - tych chcących - więcej.
        • lepkie.lapki Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 17:21
          Odpowiedź jest prosta: Polska zachodnioeuropejska (a nie azjatycka), praworządna (a nie rządzona dyktatem) i nowoczesna (a nie wsteczna), więc nie walcie takich smutów.
          • ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 17:38
            To żadne "smuty", to domaganie się konkretów.
    • zapijaczony_ryj Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 09:36
      zapominasz, ze tylko PiS ma patriotyczne uwarunkowania genetyczne:
      muzeum4rp.iq.pl/wiki/index.php?title=Patriotyzm_genetyczny
      • ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 22.05.16, 16:35
        Nie tylko, np. ZP też.
    • rirei Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 23.05.16, 11:00
      Hitlera też wybierali frustraci i biedota
      • ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 23.05.16, 13:58
        Bez przesady.
    • tw_wielgus Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 23.05.16, 14:35
      A w mojej ocenie pan Biedroń chce przejąć i zniszczyć polską rodzinę. Pan Biedroń chce zbudować zupełnie nowy system rodziny, gdzie związki różnopłciowe będą traktowane na równi z związkami gejowskimi z tym, że dopiero po zdobyciu doświadczenia "homo" ( najlepiej w publicznej szkole) gdyż inaczej młody człowiek może nie mieć właściwych podstaw do dokonania świadomego wyboru.
      • tw_wielgus Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 23.05.16, 14:47
        Chociaż... jakby się tak zastanowić, to pan Biedroń i jego partner dają spore oszczędności budżetowe i gdyby udało się nakłonić resztę lewactwa do takich praktyk prokreacyjnych uzyskalibyśmy pieniądze na podwyższenie (skandalicznie niskiej) kwoty wolnej od podatku.
      • damakier1 Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 23.05.16, 16:38

> Pan Biedroń chce zbudować zupełnie nowy system rodziny, gdzie związki różnopłciowe będą
        > traktowane na równi z związkami gejowskimi z tym, że dopiero po zdobyciu doświa
        > dczenia "homo" ( najlepiej w publicznej szkole)

Wiedziałam, wiedziałam, że nie będziesz w stanie się powstrzymać ;)
        • tw_wielgus Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 23.05.16, 16:45
          Nawet nie próbowałem.
      • zapijaczony_ryj Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 24.05.16, 10:05
        A twój mały pedałek z Żoliborza to jaką rodzinę zbudował?
        Gej z kotem, taki model polskiej rodziny ci pasi?
    • inocom Biedroń o KOD 24.05.16, 10:17
      Z tego samego artykułu

Akurat KOD-owi Pan sprzyja. Sprzyjam. KOD-owi jako społeczeństwu obywatelskiemu sprzyjam. Ale Grzegorz Schetyna też chodzi na manifestacje KOD-owskie. Mówi: „Nie dla Kaczyńskiego”. Ja pytam: dlaczego? O jaką Polskę chodzi? Jaka jest wizja Platformy Obywatelskiej dzisiaj, po tych wszystkich błędach i zaniedbaniach, ale też i dobrych rzeczach, jakie zrobiła Platforma? Trudno się tej wizji dopatrzeć. Zatem po co mi są tacy politycy? Po co mi jest Ryszard Petru, który wiele spraw zakopuje pod dywan, ponieważ liczy na to, że sondaże będą rosły. Ale dzisiaj nie liczą się sondaże. Dziś liczy się odpowiedź na to, jaka jest alternatywa dla Jarosława Kaczyńskiego. Tej odpowiedzi, ze strony tych, którzy dzisiaj łapią się za ręce i mówią „Budujemy silną koalicję”, nie słyszę. A chciałbym usłyszeć.

Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/magazyny/magazyn-polski/a/robert-biedron-wiele-osob-chcialoby-zeby-mi-sie-nie-udalo-czekaja-na-moje-potkniecie-wywiad,10016960/3/
      AmeT.

A Biedronia uwielbiam. Swój chłop.
      • sajm0n Re: Biedroń o KOD 24.05.16, 10:57
        Ciebie też już złapała propaganda PIS. Wszyscy powariowaliście i nie widzicie, że chcą Was skłócić? Alternatywa zaś dla Polski posiada każdy z Was. Wystarczy, żebyście głosowali na ludzi, którzy mają poglądy zbliżone do Waszych i chcą zrobić co wy chcecie. To, ze ktoś nie wie jakie programy ma PO, czy PIS to tylko Wasza osobista wina, bo te partie istnieją od tylu lat i programy nie są nowością. Jedynie ludzie nie kumaci i młodzież może pytać ciągle o program wyborczy! Co 4 lata macie amnezje?
        • sajm0n Re: Biedroń o KOD 24.05.16, 11:08
          Spójrzcie sami. Partia PIS zaciąga sobie długi, by reklamować się programem 500+. Zajmuje stanowiska i niszczy podstawy rozsądku, bo ludzie, którzy zajmują te stanowiska to nie są ludzie powołani do zawodu, a znajomi kogoś. Jeżeli sobie obstawicie pół kraju znajomymi to już możecie się pożegnać z demokracją. W demokratycznym kraju stanowiska ważne obejmują ludzie, którzy mają jakąś wiedzę i doświadczenie i kompetencje, a nie ludzie tylko dlatego, że są znajomymi znajomego.

Gdyby ten kraj był demokratyczny to w zarządzie nie siedziała, by Pani, która jest znajomą prezesa, a człowiek kompetentny. Taki, które też zwykły człowiek może oskarżyć i doprowadzić do wyrzucenia. Tymczasem wy chcecie mieć dyrektorów i kierowników nie do ruszenia, a potem narzekacie, że Wam jest źle i kradną u władzy!
          • sajm0n Re: Biedroń o KOD 24.05.16, 11:20
            Ten kraj sam chce mieć kłopoty, więc będzie je miał. Mnie już przestaje obchodzić los Polaków. Polacy chcą zalegalizowali oddawanie władzy znajomym prezesa PIS.

PIS się nawet z tym nie kryje, a wy wszyscy na to zezwalacie. Rzeczywiście normalny kraj - widzą przestępstwo i cicho jak trusie siedzą lub jeszcze narzekają, że inni kradną. Zajrzyjcie do telewizji na Waszych oczach wymieniani są ludzie i to nie z powodu złodziejstwa, a z powodu tego, że prezes chce zająć ważne stanowiska w kraju.

Kto tu jest winien PIS czy ludzie, którym jest to wszystko jedno. Wy sami! Wy sami tworzycie kraj i sami doprowadzacie go w tym czy innym kierunku. Władza robi to na co jej pozwalacie.
    • rirei Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 24.05.16, 13:15
      za co JarosławcZrajmundowicz nienawidzi Polski?
      • ave.duce Re: Biedroń: chytry plan Jarosława Kaczyńskiego - 24.05.16, 14:09
        Niedoceniony frustrat-hipokryta.
        • inocom Czyli kto? 24.05.16, 15:09
          ave.duce napisała:

> Niedoceniony frustrat-hipokryta.
          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka