Dodaj do ulubionych

Sukcesy PO :)

17.08.16, 12:19
sport.interia.pl/raporty/raport-rio-2016/aktualnosci/news-rio-2016-po-sukcesie-anity-wlodarczyk-burza-wokol-stadionu-s,nId,2252624
Anita Włodarczyk kilka miesięcy temu wysłała do ratusza list, w którym apelowała do Hanny Gronkiewicz-Waltz, aby ta... nie dążyła do wywłaszczenia klubu. Ostatnią rzeczą, której można się było spodziewać, były twitterowe gratulacje.

Obłuda, obłuda, obłuda.

Obserwuj wątek
    • inocom Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 12:22
      * Tereny, na których znajdują się obiekty Skry wycenia się na ponad półtora miliarda złotych. W takiej lokalizacji mogłyby powstać drapacze chmur lub ekskluzywne apartamentowce, na które chętnych na pewno by nie zabrakło. Stadion Skry to jeden z powodów do wstydu dla władz miasta. W stolicy w ruinę zamieniają się z dnia na dzień obiekty Marymontu i Hutnika. Na archaicznym stadionie rozgrywają swoje mecze piłkarze Polonii. Sportowców Gwardii już dawno eksmitowano z obiektów przy Racławickiej.

Czytaj więcej na sport.interia.pl/raporty/raport-rio-2016/aktualnosci/news-rio-2016-po-sukcesie-anity-wlodarczyk-burza-wokol-stadionu-s,nId,2252624#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 12:24
      Ważne że HGW kupuje tramwaje w Pesie czym daje zarobić Polakom.
      • inocom Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 12:27
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ważne że HGW kupuje tramwaje w Pesie czym daje zarobić Polakom.

A gdzie ma kupować? Jakieś twoje propozycje?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 12:29
          Np. od Bombardiera, Siemensa, Skody... Jak swego czasu wy we Wrocławiu.
          • inocom Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 13:03

> Np. od Bombardiera, Siemensa, Skody... Jak swego czasu wy we Wrocławiu.

To nie była dobra droga. Skoro jest w Polsce równorzędny sprzęt, to po co przepłacać?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 13:10
              I tak stwierdziła patriotka HGW. Kupuje wyłącznie w Pesie. Nie to co antypolacy w, Krakowie, GOPie, Olsztynie czy Poznaniu albo swego czasu we Wrocławiu albo Łodzi.
              • sverir Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 14:01
                Antypolacy we Wrocławiu mieli krechę za to, że nie chcieli ustawić przetargu pod Protram. Pesą nikt się nie interesował wtedy.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 14:03
                  Nie wiedzieli we Wrocławiu, że Pesa jest święta i należy wszystko od niej kupować?
                  • inocom Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 19:48

> Nie wiedzieli we Wrocławiu, że Pesa jest święta i należy wszystko od niej kupow
                    > ać?

Nie wszystko. Samolotów w Pesie nie kupisz. Ale jeśli kupisz tramwaj, to nie dość, że możesz dyrektorowi ryj obić jak coś nie tak, to jeszcze cała kasa zostaje w Polsce stymulując dalszy rozwój.

Pesa to nie pośrednik. To jeden z nielicznych producentów.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 21:22
                      I HGW stymuluje dalszy rozwój.
                    • sverir Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 08:16
                      "Ale jeśli kupisz tramwaj, to nie dość, że możesz dyrektorowi ryj obić jak coś nie tak, to jeszcze cała kasa zostaje w Polsce stymulując dalszy rozwój"

Ja wolałbym mieć najlepszy tramwaj. Marna to satysfakcja z obicia ryja prezesowi i ze stymulacji rozwoju, jeżeli rozwój produkuje śmieci.
                      • inocom I masz cichą i bezawaryjną Śkodę. 18.08.16, 08:31
                        sverir napisał:

> "Ale jeśli kupisz tramwaj, to nie dość, że możesz dyrektorowi ryj obić jak coś
                        > nie tak, to jeszcze cała kasa zostaje w Polsce stymulując dalszy rozwój"
                        >
                        > Ja wolałbym mieć najlepszy tramwaj. Marna to satysfakcja z obicia ryja prezesow
                        > i i ze stymulacji rozwoju, jeżeli rozwój produkuje śmieci.

I masz cichą i bezawaryjną Śkodę.
                        • sverir Re: I masz cichą i bezawaryjną Śkodę. 18.08.16, 08:40
                          Ze Skody nie jestem szczególnie zadowolony. Jest ciasna i niewygodna. Gdyby nie remont Dyrekcyjnej i krańcówka na Świeradowskiej, to nawet nie byłaby potrzebna.
                          • tw_wielgus Przepraszam Panów.... 18.08.16, 10:10
                            ale czy jak już skończycie dyskusję o wyższości tramwajów Skoda nad niemicekim Siemensem. Będziemy mogli powrócić do niezwykle interesującej dyskusji na temat warszawskiej Skry?
                            • sverir Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:10
                              Ale że co? Że miasto ma wspierać sport wyczynowy?
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:30
                                Pewnie by kręcić na tym lody i zegarki.
                              • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:45
                                Ależ nie tyko ma, ale również wspiera. Przypomnijmy udział miasta w pomocy finansowej dla prywatnego klubu "Legia". To doskonały przykład tego, jak władze miasta potrafią wspierać inicjatywy zmierzające do podniesienia poziomu zdrowotności ludności tubylczej podlejszego gatunku.
                                • sverir Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:06
                                  Udostępnia stadion za złotówkę, tak. I mowi się, podobno (bo ja nie z Warszawy), że nawet ta złotówka to za dużo.

To jak to w końcu z tym wyczynowym sportem? Wspierać za publiczne, czy nie?
                                  • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:15
                                    Ba! Dało teren, pomogło w zagospodarowaniu, a za parę lat będzie miało prawo i obowiązek dołożyć się do remontu. Genialne rozwiązanie na miarę naszych potrzeb i oczekiwań.
                                    • sverir Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:20
                                      Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie - miasto powinno wspierać taki sport, czy nie?

• tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:33
                                        Ależ ja nie mam ambicji by zarządzać miastem toteż nie mam również ugruntowanej na ten temat.
                                        Uważam, że sport wyczynowy nie jest samowystarczalny i w jakimś zakresie państwo ( być może miasto) powinno wspierać sportowców.
                                • snajper55 Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:09
                                  tw_wielgus napisał:

> Ależ nie tyko ma, ale również wspiera. Przypomnijmy udział miasta w pomocy fina
                                  > nsowej dla prywatnego klubu "Legia".

O jakiej to pomocy piszesz? Czy powtarzasz stare kłamstwa o tym, że Warszawa unowocześniając swój własny stadion komuś pomagała?

S.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:37
                              Dyskusja o tramwajach zaczęła się od przyznania że HGW kupuje tramwaje w Pesie czym stymuluje polską gospodarkę (prawdopodobnie za zegarki za zegarki od Pesy-nie mam na to dowodów ale moje przypuszczenie może być bardzo trafne).
                              • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:49
                                Generalnie jestem w stanie (jako podatnik) zaakceptować ciut gorsze, lub stojące na niższym poziomie rozwoju technicznego rozwiązania, które prowadzą do tego, że pieniądze polskich podatników zasilają polską gospodarkę.
                                Nie jestem doktrynerem, ale warto brać powyższe kryterium gdy się po plecach rodaków wdrapało na wyżyny władzy.
                                • pies_na_czarnych Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:55
                                  I na ch... wam bylo obalanie komuny? :)))
                                  • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:19
                                    Czy mógłbyś bardziej obrazowo zaprezentować swoje wątpliwości?
                                    • pies_na_czarnych Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:21
                                      Nie czytasz tego co piszesz?
                                      • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:29
                                        Przeważnie nawet rozumiem, o co mi chodzi.
                                        A w tym wypadku postaram się nawet zrozumieć, o co Tobie chodzi.
                                        Pod słowem "ch...j" skryłeś głęboką potrzebę zrozumienia dlaczego obalono system nakazowo-rozdzielczy, który gwarantował nam dogonienie, a nawet przegonienie, gospodarki amerykańskiej.
                                        Prawdopodobnie te procesy uruchomiło uzycie przeze mnie słowa "polska gospodarka". I prawdpodobnie to głębokie nieporozumienie kulturowe wynika z opatrznego pojmowania przymiotnika "polska". W moim rozumieniu są to przedsiębiorstwa produkujące w Polsce, zatrudniające polskich pracowników, którzy płacą podatki w Polsce. Tak wiec ani odrobiny gospodarki socjalistycznej się w moim myśleniu nie doszukuj.
                                        • pies_na_czarnych Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:36
                                          Generalnie jestem w stanie (jako podatnik) zaakceptować ciut gorsze, lub stojące na niższym poziomie rozwoju technicznego rozwiązania...

:)
                                          Przedsiebiorstwo kapitalistyczne opiera sie na zysku, a nie na pomocy udzielanej przez podatnika. Nie potrafisz produkowac na najwyzszym poziomie i nie jestes konkurencyjny to musisz odejsc. Na twoje miejsce przyjda inni. Tacy, na ktorych rowniez podatnik zarobi.
                                          • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:50
                                            Ale Ty chyba w dalszym ciągu masz problem ze zrozumieniem nawet tego fragmentu który zacytowałeś.
                                            Pomogę Ci: JA JAKO PODATNIK jestem skłonny zrezygnować ze złotych klamek i drzwi otwieranych jednym spojrzeniem ( sterowanych przez wysublimowaną japońską technikę) jeżeli mogę swoimi podatkami wesprzeć działające w Polsce przedsiębiorstwa.
                                            • pies_na_czarnych Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:57
                                              Dalej myslisz jak komunista. Teraz to nazywa sie ochrona miejsc pracy, ale na to samo wychodzi. Dodatkowo jest to najlepsza papka wyborcza, ktora nota bene najbardziej mnie wkurza. Oni obiecuja, a ja place za nierentowne przedsiebiorstwa i posadki dla rodzin politykow.
                                              • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 13:45
                                                No to kurna mamy w Europie samych komunistów. Gorzej, że ta koministyczna zaraza rozlewa się również na USA i Kanadę bo tam również od wielu lat mówi sie i czyni na rzecz ochrony miejsc pracy.
                                                Sami komuniści! Mój Boże!
                                          • sverir Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 14:34
                                            "Przedsiebiorstwo kapitalistyczne opiera sie na zysku, a nie na pomocy udzielanej przez podatnika"

Mój borze, w jakim Ty świecie żyjesz?
                                • belphegor-pisu Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 11:58
                                  Ty podatnikiem, ale się obśmiałem.
                                • sverir Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:09
                                  "Generalnie jestem w stanie (jako podatnik) zaakceptować ciut gorsze, lub stojące na niższym poziomie rozwoju technicznego rozwiązania, które prowadzą do tego, że pieniądze polskich podatników zasilają polską gospodarkę"

Może nie byłoby to takie złe. Ale w takim razie trzeba zamawiać ciut gorsze technicznie rozwiązania, a nie tak, że bierze się gorsze od zamówionych i jeszcze więcej za to płaci. Na bublu nie korzysta wcale gospodarka, tylko autor bubla.
                                  • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:22
                                    A tutaj wkraczamy na temat znacznie ogólniejszy. Zaczynamy poruszać się w gąszczu, który żeby skrótowo opisać używm słowa - "system".
                                    W tym wypadku "system ssąco- tłoczący" jaki rodzi się na styku bezkarnych decydentów z prywatną kieszenią.
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:27
                                      Coś jak styki decydenta Jacka Kurskiego z interesami biznesmenów Karnowskich?
                                      • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:45
                                        Bliższy tematu będzie dil Wejcherta z władzami miasta.
                                        nczas.com/wazne/skandal-i-ty-dolozysz-sie-do-iti/
                                        • belphegor-pisu Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:49
                                          Jakie ałtorytety taki wPiSywacz
                                        • pies_na_czarnych Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robili 18.08.16, 12:53
                                          "władze miasta do spółki wnoszą aportem grunty – około 6 ha – a koncern ITI pieniądze i oczywiście know-how, czyli pomysł, jak je wykorzystać, by przynosiło to wszystko dochody. Kosztami budowy nowego stadionu udziałowcy mieli się podzielić, lecz zyskami już nie koniecznie. Wstępne założenia mówiły, iż udziały miasta w spółce byłyby mniejszościowe".
                                          • tw_wielgus Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 12:54
                                            No i...?
                                            • pies_na_czarnych Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 13:05
                                              Przekret pisiej swory. Jak zwykle.
                                              • tw_wielgus Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 13:51
                                                Ależ skąd. W tej całej sprawie najbardziej przykre jest o, że tysiące Żydów -cudem ocalałych z Holocaustu- od lat czeka na zwrot zagrabionych przez Bieruta działek, a pan Wejchert roszczeń nie wnosił, a odzyskał. Ot gigantyczna niesprawiedliwość dziejowa.
                                                Ba! Jeszcze mu pani HGW przyznała odszkodowanie z tytułu utraconych pożytków, jak mogę sobie przenikliwie domniemywać.
                                              • sverir Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 14:38
                                                "Przekret pisiej swory. Jak zwykle"

Ależ skąd! Ustawa o partnerstwie publiczno-prywatnym jest autorstwa PO. Ustawa nakazuje wprawdzie, by przy ocenie oferty partnera brać pod uwagę podzial zadań i ryzyk, ale podział dochodów już niekoniecznie. A gdyby nawet, to nie nakazuje, aby podział dochodów był inny niż 100/0. W ogóle ppp polega głównie na wynagrodzeniu partnera przez przekazanie mu prawa do pobierania pożytków.
                                                • pies_na_czarnych Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 14:44
                                                  Przeczytaj link wielgusa. Caly tekst.
                                                  • sverir Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 14:46
                                                    Ale czy ten tekst ma zmienić moje postrzeganie partnerstwa publiczno-prywatnego, który pozwala na różnego rodzaju przekręty?
                                                  • pies_na_czarnych Re: Pisi nie tylko na koniach dobre interesy robi 18.08.16, 14:58
                                                    Nie, ale przeciez nie o to chodzi.
                                    • belphegor-pisu Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:38
                                      PiSzesz o senatorze Biereckim? Jego nie wolno ci krytykować.
                                  • snajper55 Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 13:03
                                    sverir napisał:

> Może nie byłoby to takie złe. Ale w takim razie trzeba zamawiać ciut gorsze tec
                                    > hnicznie rozwiązania, a nie tak, że bierze się gorsze od zamówionych i jeszcze
                                    > więcej za to płaci. Na bublu nie korzysta wcale gospodarka, tylko autor bubla.

No chyba, że zamawiasz w firmie państwowej.

S.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:15
                                  Dlatego np. kupiono Pendolino (którego elementy powstają w fabryce w Chorzowie) a nie droższe TGV, które z Polską nie ma nic wspólnego.
                                  • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 12:53
                                    "Projekt Pendolino" będzie wygaszany. Takie mnie ostatnio doszły wieści. Otóż okazało się to co uprzednio mówiłem i cytowałem było bliższe rzeczywistości niż Twoje zachwyty nad włoską techniką kolejową.
                                    • pies_na_czarnych Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 13:07
                                      Blizsze pisiej rzeczywistosci?
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 13:16
                                      Będzie wygaszany? W jaki sposób? Pociągi zostaną sprzedane? I gdzie to usłyszałeś?
                                      • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 13:54
                                        Nie, po prostu ten projekt nie będzie rozwijany.
                                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 14:16
                                          Mógł być rozwijany jedynie o kolejne miasta do których kursuje (tak jak ostatnio o Bielsko-Białą, Jelenią Górę, Kołobrzeg czy Rzeszów). To oznacza że nie będzie już kolejnych miast (np. Zakopanego). Nie wiem czy to strata.
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 14:16
                                      Aha, poproszę jakiś link do mojej wypowiedzi, w której zachwycałem się włoską techniką kolejową.
                                      • tw_wielgus Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 15:36
                                        Pisałem o całokształcie twojej działalności w wątku poświęconym pendolino.
                                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Przepraszam Panów.... 18.08.16, 15:37
                                          Niczego takiego tam nie było.
                • inocom Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 19:45
                  sverir napisał:

> Antypolacy we Wrocławiu mieli krechę za to, że nie chcieli ustawić przetargu po
                  > d Protram. Pesą nikt się nie interesował wtedy.

Podobnie jak Pafawagiem.
    • sverir Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 14:00
      "Obłuda, obłuda, obłuda"

To trochę jak z wrocławskim ogrodem zoologicznym. Albo fontanną. Tylu przeciwników miały inwestycje, a tylu wrocławian z nich teraz korzysta. Obłuda w podobnej formie, czyż nie?
      • inocom Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 19:38
        sverir napisał:

> "Obłuda, obłuda, obłuda"
        >
        > To trochę jak z wrocławskim ogrodem zoologicznym. Albo fontanną. Tylu przeciwni
        > ków miały inwestycje, a tylu wrocławian z nich teraz korzysta. Obłuda w podobne
        > j formie, czyż nie?

Mało tablic ma literki DW. Rzesza to PO czy zaczynające się na W.
        Mi szkoda tych zwierząt, mówiłem Ci, że ZOO tak, ale na polach gdzie teraz powstaje WuWa2. A drzewiej rósł rzepak z kukurydzą. W miejscu o wielkiej powierzchni, w pobliżu A8 i linii kolejowych i lotniska.
        • sverir Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 08:13
          "Mało tablic ma literki DW. Rzesza to PO czy zaczynające się na W"

Bo ci z tablicami DW przyjeżdżają tramwajem. Oglądać pokaz fontanny też. A sylwester na rynku? Chyba nie wszyscy to warszawiacy. A już nie wspomnę o żalu mieszkańców, ze strefy kibica na Euro 2016 nie było.
          • inocom Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 08:39
            sverir napisał:

> "Mało tablic ma literki DW. Rzesza to PO czy zaczynające się na W"
            >
            > Bo ci z tablicami DW przyjeżdżają tramwajem. Oglądać pokaz fontanny też. A sylw
            > ester na rynku? Chyba nie wszyscy to warszawiacy. A już nie wspomnę o żalu mies
            > zkańców, ze strefy kibica na Euro 2016 nie było.

A na Żerniki można by było dojechać i pociągiem, i samolotem lub tramwajem.

Chybiona lokalizacja na Wielkiej Wyspie zatruwa życie mieszkańcom. Gdy powstawało były to krańce miasta. Słupy graniczne na Moście Zwierzynieckim. Tego ZOO już nie da się rozbudować, zwiększyć wybiegów. No chyba, że karczując Park Szczytnicki.
            • sverir Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 08:43
              Gucwiński własnie tak się upierał - nie da się niczego zrobić z ZOO. Ratajszczak pokazał, że można.
              • inocom Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 15:03
                sverir napisał:

> Gucwiński własnie tak się upierał - nie da się niczego zrobić z ZOO. Ratajszcza
                > k pokazał, że można.

Widziałeś oceanarium w Barcelonie?
                Na warunki polskie wrocławskie robi wrażenie, na ludziach, którzy rzadko gdzieś się ruszają.
                Do ZOO mogę pojechać ale do Dvur Kralove. Widziałeś w naszym galopujące żyrafy?

Nie poradzę, że kocham przestrzeń. Najlepiej czuję się w górach.
                • sverir Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 15:14
                  Nie byłem w Barcelonie, nie widziałem. Ale czy to zmienia fakt, ze Gucwiński nie był w stanie zrobić połowy z tego, co zrobił Ratajszczak?
                  • inocom Re: Sukcesy PO :) 19.08.16, 00:18
                    sverir napisał:

> Nie byłem w Barcelonie, nie widziałem. Ale czy to zmienia fakt, ze Gucwiński ni
                    > e był w stanie zrobić połowy z tego, co zrobił Ratajszczak?

Ratajczak zrobił komercję, którą nagłośniono. Gdzie w tym dobro zwierząt nie wiem. Człowiek jedzie 180 km i okazuje się, że ma zapłacić 6 zł za godzinę parkingu, potem wykupić bilet wstępu do ZOO, a następnie stanąć wewnątrz w następnej kolejce, by kupić następne bilety. Komercyjnie genialne. Mi szkoda zwierząt i ludzi. Wycieczka rodziny do Wrocka nie musi kosztować klocka. Nawet Poznaniaka.

A miasto kocham

Ale miasto tworzą ludzie.
                • pies_na_czarnych Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 15:15
                  Osobiście wole oglądać zwierzęta w TV. Wolne i żyjące w swoim naturalnym środowisku. Najbardziej luksusowe wiezienie bedzie zawsze wiezieniem.
                  • sverir Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 15:18
                    Nie wiem, czy zwierzęta tak samo rozumieją wolność jak Ty.
                    • pies_na_czarnych Re: Sukcesy PO :) 19.08.16, 00:36
                      Rusz mozgownica. Myslisz, ze im zalezy na procencie od biletow?
                      • sverir Re: Sukcesy PO :) 19.08.16, 07:53
                        Rusz mózgownicą - myślisz, że zwierzęta mają tak głębokie przemyślenia jak Ty? Tzn. jak inni ludzie?
    • belphegor-pisu Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 21:28
      LECH KACZYŃSKI JAKO PREZYDENT WARSZAWY ..................................)) - Był absolutnie nie zainteresowany sportem w Warszawie ...... Blokował nawet rozbudowę stadionu LEGII - przypomnę, stadion Legii postawił na nogi TVN .......... SKRA ... POLONIA ..... LEGIA WARSZAWA ..... to były tematy z kosmosu dla zimnego Lecha, jemu we łbie były tylko wspomnienia typu ..... MUZEUM ..... ŻOŁNIERZE PRZEKLĘCI ...... KOLEDZY Z UB ...... tak, jakby tym żyła współczesna Warszawa............))
      • mara571 a po jaka cholere potrzebne sa w Warszawie 17.08.16, 22:48
        dwa stadiony w sytuacji, kiedy jest tylko jedna druzyna pilkarska?
        Taka sama rozrzutnoscia wykazuja sie ojcowie Katowic projektujac budowe nowego stadionu dla GKS dokladnie w tym samym czasie, kiedy przebudowa Stadionu Slaskiego nareszcie zbliza sie do konca.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: a po jaka cholere potrzebne sa w Warszawie 18.08.16, 08:36
          Po to żeby było rozbudowywane lotnisko w Radomiu.
    • belphegor-pisu Re: Sukcesy PO :) 17.08.16, 21:29
      TERAZ SIĘ OKAZAŁO .....)) - Że teren na którym leży stadion klubu SKRA Warszawa ..... nie należy do miasta stołecznego Warszawa i samorząd warszawski nie mógł inwestować w ten stadion .... Sprawa już od kilku lat jest w sądzie i teraz po wyroku Sądu Administracyjnego jest szansa na to, że samorząd będzie mógł przeprowadzić stosowną rewitalizację terenu i stadionu. .... Na razie trwają rozmowy warszawskiego Ratusza i Prezesa klubu SKRA WA-WA ...... a i ma się do tego dialogu przyłączyć Ministerstwo Sportu........))
      • pies_na_czarnych Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 11:34
        Dlaczego jakiekolwiek miasto ma inwestowac w stadiony? Niech sie kluby o to martwia i ich wlasciciele.
    • zapijaczony_ryj Warszawiay wybrali tą Panią na trzecią kadencję 18.08.16, 08:22
      Wątpię, czy ktoś to kiedyś powtórzy!!!
    • volupte Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 10:14
      Czekamy na sukcesy PiSu :-)
      • indeed4 Brak. 18.08.16, 13:12
        Pewnie dlatego wciąż prowadzą w sondażach, a Schetyna z Petru rozpaczliwie za nimi gonią.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Sukcesy PO :) 18.08.16, 14:32
      Typowa wrzutka w kampanii wyborczej mająca oczernić kandydata.
    • xystos Re: Sukcesy PO :) 19.08.16, 10:53
      jedynym sukcesem PO jest ze
      ta organizacja w dalszym ciagu
      istnieje w politycznym folwarku
      polski ..czy to koryta uniemozliwiaja
      honorowemu odejsciu z parti ktora
      zdradzila oczekiwania narodu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka