wagonetka 04.09.16, 16:59 nie boicie się tego, że nie ma już żadnej przestrzeni do rozmowy, skończyła się że nie ma już żadnej szansy na porozumienie dwóch skłóconych stron? że - na dobrą sprawę - pozostała tylko konfrontacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:03 boimy pis (brunatne koszulkowe) lubi strzelać w potylicę , a przed czymś takim nie ma obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
green-balon Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:06 m.c.hrabia napisał: > boimy > pis (brunatne koszulkowe) lubi strzelać w potylicę , a przed czymś takim nie ma > obrony. > Jest obrona, trzeba strzelać jako pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:08 Jak zacznie być poważnie to ci tchórze spierwdziela gdzieś do Kazachstanu. Nawet już sobie tam bezwizowy ruch załatwili. Odpowiedz Link Zgłoś
bigobserver Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:12 Nie trzeba sie bac ale byc czujnym, bo dla bolszewikow nie ma granic swinstwa Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:18 Za stara jestem, żeby się bać. Przezyłam czasy Bieruta, a nawet trochę Stalina - i chociaż byłam wtedy małym dzieckiem, zdawałam sobie sprawę z sytuacji. Tyle, że wtedy władze i ustrój (łącznie z faktycznym bezprawiem) były narzucone siłą przez ZSRR. A teraz ni cholery nie mogę zrozumieć, dlaczego naród tak zdurniał, żeby dobrowolnie założyć sobie pętlę na szyję. Może dlatego, że większość nie pamięta tamtych czasów? I nie jest tak, że nie ma "już" żadnej przestrzeni do rozmowy. Po prostu nigdy nie było, bo PiS nie ma zwyczaju z nikim rozmawiać - oni uważają, że wszystkich poza nimi należy przeczołgać. Był już przedsmak tego w 2005 roku, ale widocznie sporo osób cierpi na amnezję. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:20 Ta pętla to z przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: nie boicie się? 05.09.16, 06:09 Ja też sporo przeżyłem i mniemam,że okres władzy sqrwiałych "prawników" trudny do przeżycia już przemija. Przyjdą nowi,sądzę,że będą uczciwi. Wszak należy wierzyć w coś. Ja wierzę w człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:18 Jaka konfrontacja...totalna opozycja umiera,niema potrzeby zajmowania sie nia...sa pilniejsze sprawy. - Np, naprawienie szkod wyrzadzonych przez zlodziejska koalicje PO-PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nie boicie się? 04.09.16, 17:22 Ty najbardziej powinieneś się obawiać. Nie chodź w miejscach gdzie stoi dużo latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Czekamy na upadek zakładów zbożowych 04.09.16, 17:22 Teraz będzie je naprawiał koleś Jurgiela,ten od stadniny w Janowie Podlaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka 141288bs 04.09.16, 17:29 PiS ma poparcie nawet nie połowy Polaków co proponujesz zrobić z większością swoich rodaków? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 glupi argument 04.09.16, 17:58 ciagle pomijacie fakt, ze oprocz zwolennikow PiS sa jeszcze inni przeciwnicy systemu Rzeczpospolitej Przejsciowej: kukizowcy, narodowcy, a z prawdziwej lewej strony partia Razem. Radze posluchac M. Ogorek, ktora jasno mowi, ze w 2019 zwolennicy III RP nie beda w stanie zdobyc wiekszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka to nie argument, to pytanie 04.09.16, 18:03 co zatem z większością Polaków zrobić? chyba dość wyraźnie napisałam, że prezesa nie popiera większość Polaków, co ma do tego Ogórek? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 posluchaj co mowi i co prorokuje 04.09.16, 18:17 wtedy mozemy rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka nie 04.09.16, 18:27 wybacz, ale nie nie odnosisz się do tego, co piszę, więc nie Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka rzecz w tym, 04.09.16, 17:21 że skończył się dialog, skończyła się rozmowa, skończyło się przekonywanie do swoich racji a kraj pozostał wspólny - tak samo dla zwolenników prezesa, jak i dla jego przeciwników co z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: rzecz w tym, 04.09.16, 17:24 Należy ostatecznie rozwiązać kwestie pisowską. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: rzecz w tym, 04.09.16, 17:44 Ten sposób właśnie budzi strach. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy ostatnim, ktorego popierala wiekszosc... 04.09.16, 18:19 wagonetka napisał(a): > a kraj pozostał wspólny - tak samo dla zwolenników prezesa, jak i dla jego prze > ciwników > > co z tym zrobić? - uzbroic sie w cierpliwosc... moze ktos mu wladze za te 3 lata odbierze ? :) a ostatnim, ktorego popierala wiekszosc... byl EDWARD GIEREK (nie ironizuje - tak bylo naprawde, w latach 1970-76) Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: ostatnim, ktorego popierala wiekszosc... 04.09.16, 18:28 nie chodzi o to, kogo popiera większość, ale o to, że skończyły sie argumenty, zaczyna sie przemoc argumenty juz mało kogo interesują, to nie może się dobrze skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: ostatnim, ktorego popierala wiekszosc... 04.09.16, 18:54 wagonetka napisał(a): > nie chodzi o to, kogo popiera większość, ale o to, że skończyły sie argumenty, > zaczyna sie przemoc nie zauwazylem. przynajmniej w Warszawie jeszcze na ulicach niedobitkow z PO nie bija... Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a albo obrotowy, albo j-k !! 05.09.16, 10:47 j-k napisał: > nie zauwazylem. > przynajmniej w Warszawie jeszcze na ulicach niedobitkow z PO nie bija... -------------------- Nie pisz pod dwoma nickami w jednym wątku : raz jako obrotowy a następnie jako j-k Admin o to grzecznie PROSIŁ. Do NRD prośba nie dotarła? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: rzecz w tym, 05.09.16, 06:22 wagonetka napisał(a): co z tym zrobić? - ty raczej z tym nic nie zrobisz,bo jesteś totalnie na "nie",a zatem dla ciebie widzę jedyne wyjście: mniej gadaj i weź się do roboty buduj,albo obalaj,rób byle co jeśli nie chcesz zwariować,ale prawnikom nie musisz POmagać,bo wcześniej lub później i tak cię wyrolują. No chyba,że jesteś emerytem,to możesz sobie byle co pitolić. Ja mogę sobie na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: rzecz w tym, 05.09.16, 07:09 wagonetka napisał(a): > co z tym zrobić? Tworzyć rozsądną, programową opozycję z wiarygodnymi liderami. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie boimy sie ani troche... 04.09.16, 17:57 i z nadzieja patrzymy na efekty programu 500+, ktory przywraca godnosc zycia dzieciom z wielodzietnych i biedniejszych rodzin. Inaczej i bez tego programu Polska za 50 lat stalaby sie wyludniona pustynia, ktorej terytorium zajeliby inni. stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/L_prognoza_ludnosci_Pl_2008-2035.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: nie boicie się? 04.09.16, 18:01 Nie boję się. Cieszę się że PiS idzie na konfrontacje. Wiem że nie ma szans spełnić obietnic. Mało! Wiem że skończy się to katastrofą gospodarczą. Ale ta miłość do PiS musi się wypalić. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 grozisz? 04.09.16, 18:04 przypomne slowa Jana Pawla II wypowiedziane w czasie mszy pontyfikalnej 22 pazdziernika 1978 roku: Nie lękajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka tak, tobie palcem 04.09.16, 18:06 żebyś przez moment pomyślała, a nie tylko pisała byle co Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 to "byle co" spowodowalo powstanie Solidarnosci 04.09.16, 18:24 10 mln przeciwko skutkom wladzy komunistycznej w PRL. Trzeba bylo uzyc najpierw przemocy, pozniej obietnicy udzialu w owocach transformacji, aby uratowac swoje wplywy przez okragly stol (celowo uzywam malych liter). Rozmawiac zawsze trzeba i mozna, ale bez warunkow wstepnych. I bez naciskow zewnetrznych, bo to sie Polakom zle kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka pisz na temat, proszę 04.09.16, 18:29 czy widzisz możliwość rozmowy ze mną przy pomocy argumentów, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jaki temat? 04.09.16, 21:02 grozby utworzenia panstwa podziemnego (Kijowski)? Rozruchow na ulicach? Co do rozmow: 8 lat elity III PR nie mialy zadnej ochoty na dialog z opozycja. Kulminacja tego byla odpowiedz Ewy Kopacz w Wilanowie na apel prezydenta-elekta, zeby nie grzebac przy TK. Arogancka. Byc moze po zakonczeniu przez Schetyne porzadkow w PO i uchwaleniu przez nia programu bedzie mozna z nim rozmawiac o konkretnych ustawach. O ile Schetyna przezyje. Petru ma swoich mocodawcow z kregow WSI i do rozmow nie bedzie skory, bo PiS zabiera im pieniadze przez usuniecie kolesow z zarzadow spolek. Widzialas dzisiaj zdjecia z Gdanska? Jestes w stanie oszacowac wiek kodziarzy? Gdyby mialo dojsc do jakis rozmow, to pierwszy warunek musi brzmiec: koniec z malowaniem czarnego obrazu Polski w zachodnich mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: jaki temat? 05.09.16, 01:47 Ty się mara lepiej zastanów czy ktoś z wami będzie chciał rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: pisz na temat, proszę 05.09.16, 06:30 wagonetka napisał(a): czy widzisz możliwość rozmowy ze mną przy pomocy argumentów, czy nie? - z tobą raczej nie,bo jesteś totalnie na "nie" dlatego względem ciebie należy użyć nie argumentu,lecz siły argumentu. Z niektórymi się gadać nie da,skoro ukrywają się POd ziemią lub są zaKODowani totalnie przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: to "byle co" spowodowalo powstanie Solidarnos 04.09.16, 20:54 Co wspólnego ma pis z Solidarnością? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: nie boicie się? 04.09.16, 18:11 Zgadzam się z horpyną, która napisała "I nie jest tak, że nie ma "już" żadnej przestrzeni do rozmowy. Po prostu nigdy nie było,". Ale w mojej ocenie, to o czym pisze horpyna, że PiS nigdy nie chciał rozmawiać jest tylko skutkiem. Nie chodzi o Polskę. Nie chodzi o naród. Nie chodzi o zemstę za Lecha Kaczyńskiego. Chodzi o Jarosława Kaczyńskiego, który "od zawsze" chciał być dyktatorem. Reszta, wraz z Lechem Kaczyńskim, to jedynie użyteczne narzędzia. Niektórzy posłuszni ze względu na zauroczenie. Inni przekupieni naprawdę gigantyczną kasą. A jeszcze inni spełnieni otrzymaną władzą nad maluczkimi. W mojej ocenie możliwości są tylko dwie: Albo do wiosny coś się zmieni (a obawiam się, że samo się to zmienienie nie zrobi) albo skończymy jako takie Naddniestrze. Ani to państwo, ani to naród a jedynie czarna dziura na mapie Europy zarządzana przez mafię. W innych okolicznościach może nie widziałabym przyszłości Polski w tak czarnych barwach ale jak już kiedyś pisałam czas w Europie i na Świecie jest trudny. UE nie ma wyjścia i musi się bardziej konsolidować. ma coraz mniej sił i chęci do zajmowania się Polską (a tym bardziej Ukrainą). Pewnie dojdzie do jakiegoś porozumienia z Putinem, Już był taki podział na część europejską i rosyjską a najwyraźniej eksperyment z przygarnięciem państw postsowieckich do zachodu, nie powiódł się. Niestety muszę teraz wyjść ale może innym razem dokończę. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: nie boicie się? 04.09.16, 18:19 Ale z drugiej strony jest to swoistą lekcją obywatelską - ilu wcześniej wiedziało co to TK? I po drugie - mimo słabości opozycji PiS poza 40% nie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nie boimy 04.09.16, 18:37 40% dla PiS nie oznacza 60% dla zwolennikow III RP. PS. Europa skreca na prawo: spektakularna kleska CDU i Merkel w Meklenburgii. Przegrali z AfD. Odpowiedz Link Zgłoś
savras Re: nie boimy 04.09.16, 19:57 tylko się nie zdziw, jak za jakiś czas będziesz wiała od niemiaszków do tego twojego pisowskiego raju utraconego. zresztą przykład z GB mamy jak wygląda to wstawanie z kolan dla tamtejszych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_bzdury Re: nie boimy 04.09.16, 20:25 Czy każdy, kto chce by Polska była nowoczesnym, europejskim krajem w którym szanuje się demokracje i Konstytucję to "zwolennik III RP"? Takie masz instrukcje dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: nie boimy 05.09.16, 01:49 W Mekklenburgu wygrali socjaliści :) Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: nie boicie się? 04.09.16, 18:30 nie zgadzam się pokaż mi przykład z ostatnich dwóch miesięcy rozmowy przdstawicieli dwóch stron popartej argumentami Odpowiedz Link Zgłoś
cudowne_uczucie Re: nie boicie się? 04.09.16, 20:57 przynieś skalpy to pogadamy i dostaniesz paciorki i spirytus Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: nie boicie się? 05.09.16, 06:41 l_zaraza_l napisała: Niestety muszę teraz wyjść ale może innym razem dokończę. - lepiej już nie wracaj,bo dobrze wiemy o co ci chodzi. Jeśli ci się marzą Stany Zjednoczone Europy to jestem za tym,ale najpierw wszystkich Europejczyków naucz mówić jednym wspólnym językiem,pod jednym jedynym warunkiem,że nie prawa być to język NIEMIECKI. I nie mówię tego dlatego,że Niemców nie lubię,ale dlatego,że oni na to sobie nie zasłużyli. Moja propozycja jest jasna: ESPERANTO jest jakimś wyjściem,albo ewentualnie angielski,ale śmiesznie by z nim było,Europejczyk po angielsku szwargocze a Anglik go zrozumieć nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: nie boicie się? 04.09.16, 19:47 dzisiaj przez kilka minut patrzyłem na joja , i ciarki po krzyżu mi przechodziły, tyle zbydlęcenia i nienawiści to nawet u gestapowca Brunnera nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
oliwa.sprawiedliwa nie boicie się, pyta wagonetka 04.09.16, 20:45 boję się tylko możliwości utraty zapału i determinacji u Polaków w pozostawaniu w niezgodzie z "totalną opozycją", zgadzam się z wagonetką, że nie ma przestrzeni do rozmów, bo niby co to za rozmowa gdy dziad o wozie a baba o powrozie, he? i nie trzeba być wytrawnym POlitykiem żeby widzieć, która strona dąży do konfrontacji Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: nie boicie się? 05.09.16, 07:07 Osobiście się tym martwię ale sądzę, że inaczej diagnozujemy przyczynę takiego złego stanu spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: nie boicie się? 05.09.16, 09:20 czekam.na.lewice napisał: Osobiście się tym martwię ale sądzę, że inaczej diagnozujemy przyczynę takiego złego stanu spraw. - nie martw się,wszystko się POmału wyjaśni,kto do takiej sytuacji doprowadził i w jakim celu. Trudno sprawdzić w rok ćwierć wieku z okładem. Audyt to mało,musi nastąpić totalna kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: nie boicie się? 05.09.16, 11:36 erka-4 napisał: > czekam.na.lewice napisał: > > Osobiście się tym martwię ale sądzę, że inaczej diagnozujemy przyczynę takiego > złego stanu spraw. > > - nie martw się,wszystko się POmału wyjaśni,kto do takiej sytuacji doprowadził > i w jakim celu. > Trudno sprawdzić w rok ćwierć wieku z okładem. > Audyt to mało,musi nastąpić totalna kontrola. OD strony gospodarki, jeżeli chodzi o inwestycje, to zjeżdżamy w dół. Powód : nieprzewidywalność tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś