Dodaj do ulubionych

Alex ma 6 lat i napisał do Obamy

20.11.16, 17:31
Sześcioletni Alex napisał wzruszający list do prezydenta Baracka Obamy, w którym zaprasza swojego rówieśnika uchodźcę pod swój dach.
Alex potrafi czytać i pisać chociaż ma tylko 6 lat bo mieszka w kraju, w którym do szkoły idą pięciolatki.
Olek mieszka w Polsce i do szkoły poszedł dopiero w wieku lat siedmiu. Dlatego to, co potrafi sześcioletni Alex będzie umiał dopiero w wieku lat ośmiu.

Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Alex ma 6 lat i napisał do Obamy 20.11.16, 17:34
      Za to Olek bedzie mial dlugie bezstresowe dziecinstwo i nie beda mu sie snic po nocach jacys uchodzcy ;)
    • j-k Niepotrzebnie. Zycie to nie koszary 20.11.16, 17:38
      l_zaraza_l napisała:
      Olek mieszka w Polsce i do szkoły poszedł dopiero w wieku lat siedmiu

I bardzo dobrze, ze Olek mial 7 lat dziecinstwa.

Polska to nie Japonia (kraj Ordnungu od malego) - gdzie nie wolno pluc i smarkac na ulice
      (co namietnie robia np. Chinczycy)
      • man_sapiens Re: Niepotrzebnie. Zycie to nie koszary 20.11.16, 18:01
        Wszystkie znane mi dzieci uwielbiały uczyć się czytać a potem samodzielne czytanie i pisanie. Widocznie obracam się wśród geniuszów.
        • j-k zapewne... 20.11.16, 18:06
          man_sapiens napisał:
          > Wszystkie znane mi dzieci uwielbiały uczyć się czytać a potem samodzielne czytanie i pisanie. Widocznie obracam się wśród geniuszów.

Zapewne :)
          Ja jednak do lat 7-miu wolalem bieganie po podworku a´la Vinnetou i strzelanie z luku do golebi :)

Co, o dziwo, nie przeszkodzilo mi w dalszej karierze naukowej.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • man_sapiens Re: zapewne... 20.11.16, 18:15
            Nauka czytania przeszkadza w bieganiu po podwórku? Ja grałem namiętnie w palanta do 12 roku życia (przy tym się dużo biega) a do szkoły poszedłem w wieku 6 lat. Też zacząłem karierę akademicką ale potem porzuciłem to dla własnej działalności. Skutek wczesnej nauki czytania?

A tak swoją drogą - kiedy ostatnio widziałeś dzieci biegające po podwórku? Zaraz by rodziców zamknięto za brak opieki.
      • l_zaraza_l Re: Niepotrzebnie. Zycie to nie koszary 20.11.16, 18:06
        j-k napisał:

> I bardzo dobrze, ze Olek mial 7 lat dziecinstwa.
        >

A potem biadolenie, że trzeba robić dla amerykańskich banksterów i montować dla "Niemca".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka