Dodaj do ulubionych

Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu

22.12.16, 08:46
Za sprawstwo kierownicze, czyli podżeganie do przestępstwa!
I niech się nie cieszy, że jak nic nie podpisuje, tylko wydaje ustne rozkazy tzw prezydentowi, PO prezydenta, albo marszałkom sejmu czy senatu, ze mu się do kupra nie dobiorą.
Dobiorą się, to tylko kwestia czasu.
Cały prawniczy Świat z wyjątkiem prawników popierających Kaczyńskiego jest jednomyśny, że w Polsce jest łamana konstytucja, a wszyscy się nie mogą mylić.
Cela na Rakowieckiej czeka...
Obserwuj wątek
    • j-k To Trybunał Stanu stanie przed Kaczorem 22.12.16, 08:58
      i to na BACZNOSC :)

podobnie jak w tej pozycji juz stoi przed nim Trybunal Konstytucyjny.
    • titerlitury Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 09:03
      Nie stanie. Poczytaj o TS. Zwykły poseł może stanąć przed Trybunałem (wg Wikipedii )za naruszenie zakazu prowadzenia działalności gospodarczej, która polega na osiąganiu korzyści majątkowych ze Skarbu Państwa oraz za naruszenie zakazu nabywania majątku ze Skarbu Państwa lub samorządu terytorialnego.

Jego może skazać zwykły sąd karny.
      • zapijaczony_ryj Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 09:21
        A skąd masz wiedzę, że jak rozp...kraj to nadal będzie posłem?
        • yoma Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 09:30
          Jezu, Ryju, czego się kłócisz - jak nie będzie posłem, to tym bardziej sąd karny. Poza tym TS to właściwie ciało fasadowe, proces karny będzie o wiele akrakcyjniejszy medialnie.
          • zapijaczony_ryj Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 14:55
            tak, tylko, że ma on tyle na sumieniu, że sprawa by trwała kilkadziesiąt lat
    • erte2 Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 09:11
      Trybunał Stanu to nie dla niego. Z dwóch powodów.
      Po pierwsze ze względów formalnych; przed TS stają jedynie ci którzy pełnią ważne funcje państwowe - ministrowie, prezydenci, bodajże szefowie NIK-u itp.
      A po drugie - stanięcie przed TS jest swojego rodzaju nobilitacją, uznaiem ważności pełnionej funkcji.
      kaczyński po prostu pójdzie siedzieć i w ten sposób wreszcie spełnią się jego marzenia o "kombatanckiej przeszłości".
      Chyba że przedtem zdechnie.

• j-k A pewniej to Trybunał Stanu stanie przed Kaczorem 22.12.16, 10:23
        grzecznie i z milym usmiechem na twarzy, jak czyni to juz TK.

- nie fantazjujcie.
    • wariant_b Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 09:38
      Byłby to pierwszy przypadek, że ktoś stanie przed Trybunałem Stanu
      na taboreciku.
    • stasi1 Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 10:00
      Ale nawet jakby mógł stanąć przed tym TS to i tak mu nic z tego by się nie stało. Jeśli pisowcy nie pokłócą się o konfitury to wybory najbliższe za 3 lata, albo i później. Wtedy można było by kogoś podciągnąć pod odpowiedzialność. Wtedy to już Jarek będzie na emeryturze(bez zdolności orientowania się w świecie) i będzie mu zwisało co i jak.
    • mariner4 Re: Kaczor na pewno stanie przed Trybunałem Stanu 22.12.16, 10:32
      Przed sądem karnym.
      M.
      • j-k Trybunał Stanu stanie przed Kaczorem. 22.12.16, 15:01
        tak jak Prezydent II. RP stal przed Marszalkiem Pilsudskim

a "niezalezne" sądy karnie
        podwina Ogon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka